|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Witam,
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajne mieszkanko się Wam trafiło! To kiedy przeprowadzka? Cytat:
![]() Ja też zaczęłam w końcu pranie ![]() Cytat:
![]() Ja mam w planach dziś prasowanie, skoro zaczęłam prać dzidziusiowe ciuszki ![]() ![]() ![]() No i torbę mam prawie spakowaną ![]() Tż dziś idąc do pracy (a dziś pojechał w teren) mówi do mnie "Tylko nie urodź dziś" ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dzien dobry ;-) Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3934 |
Zakorzenienie
|
W nocy budzilam sie czesciej na siku i leciala ze mnie normalnie fontanna gdzie wczesniej tylko troszeczke i bylo ok. Chyba krazek uciskal mi tez pecherz, a teraz przy jego braku to normalnie poczuł wolnosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | ||||
Zakorzenienie
|
ojj to u mnie zdecydowanie niżej z boku na wysokości biodra/zgięcia nogi.. a kolkę nerkową gdzie się odczuwa?
Cytat:
to ja ostatnio przysnęłam jak wstawiałam warzywa na parze do gotowania..poza garnkiem z wodą, naczyniem do parowania nawet same warzywa były spalone..nie wiem jak to możliwe,ale chyba jestem w stanie spalić wszystko ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za dalsze postępy.. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My w zeszłym roku zbieraliśmy same piątki na wydatki podczas wyjazdu do Gruzji (się nam zamarzyło ![]() ![]()
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny normalnie załamka... TŻ wstawiał pranie. Za chwilę mnie woła do łazienki, patrzę a tu błąd na ekranie pralki wyskoczył i woda nie odpływa z bębna
![]() ![]() ![]() Jedyne dobre w tym że to nie była moja kolej na pranie i TŻ nie może zgonić na mnie że ja coś zepsułam ![]()
![]() |
#3938 |
Zakorzenienie
|
Nie sadze skoro nic nie leciało pozniej samo i moglam zatrzymac plyniecie miesniami. Sprawdziłam
![]() ![]() Obudziłam TZta w nocy tym nawet ![]() mysle, ze odplyniecie wód by wyglądało inaczej?> |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Zakorzenienie
|
Może moja pralka rodzi, skoro jej wody odeszły?
![]() ![]()
#3940 | ||||||
Zadomowienie
|
Co do szkody z gradu myślę, że chodzi o sytuację tzw rażącego niedbalstwa. Np ktoś powie, że widział, że leci grad ale mimo to nie wjechał do garażu czy coś takiego. W innej sytuacji żadna normalna firma nie wymaga zakrywania auta itd....
Cytat:
Cytat:
![]() Do tego lubię moje auto na które sporo wydaję bo ma zacny silnik i ponad 200 kucy pod maską... ale znów się tłumaczę, że spędzam w nim nieraz kilka godzin dziennie i robię sporo km więc zapracuje na ten komfort. Nie spisuje swoich wydatków bo dostałabym zawału ... Mój mąż natomiast ma zaplanowany każdy wydatek w danym miesiącu, nawet spisuje wydatki w excelu i ma rozplanowane każde 50zł ... za co go podziwiam ... Cytat:
Cytat:
![]() myślałam, że położnej takie rzeczy nie spotykają ![]() Cytat:
![]() Esik to inwestycja ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
![]() Tez wczoraj mialam ![]() ![]() Gratulacje! Doczytalam szczegoly o mieszkaniu, zapowiada sie sympatycznie! ![]() Niezastapiona! ![]() Ja kilkakrotnie podejmowalam sie spisywania wydatkow, ale zawsze ok 25 o tym zapominalam i potem sie tylko wkurzalam na siebie :P Teraz robimy tak, ze z mojej wyplaty zyjemy, oplacamy kredyt i wszystkie wydatki, a Tz wyplata laduje na oszczednosciowym. Ale my mamy cel - budowa domu od wiosny, wiec kazda zlotowe staramy sie odkladac ![]() Fajny ten system z 5zl i 2zl ![]() Choc ja prawie zawsze place karta :/ Zazdroszcze ![]() Mocno trzymamy kciuki za mamę !! ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie jakby urodziła czyste, wyprasowane i poukładane ubranka... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3942 |
Zakorzenienie
|
Zobaczymy co powie fachowiec, jak mam dać więcej niż 100 zł to chyba pomyślimy nad nową pralką
![]() ![]() Ooo tak ![]()
#3943 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
my piątki w banku wymienialiśmy.. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
Rozeznanie
|
Florencee Ty tez jestes na zwolenieniu prawda? Czy dalej wynagrodzenie wypłaca Ci sąd czy ZUS? Bo mnie cały czas sąd czyli pracodawca...cały czas tak bedzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Zakorzenienie
|
No wiecie co, zamiast sie zlitowac nad tymi biednymi paniami w marketach, to wy po bankach i innych tworach nosicie ![]() ![]() ![]() ![]() A my sie zaraz z Tzem zwijamy do domku, dwa dni nad jeziorkiem zaliczone, wiecej bym nie dala rady bez wygod mieszkaniowych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |||
Rozeznanie
|
Nie byłam jak tija i ładnie poszłam na krew
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale ta burza w nocy była niesamowita... dawno tak nie lało, grzmiało i wiało naraz. Za to teraz jest cudne powietrze, w koncu jest czym oddychać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak piszecie o tych wydatkach i tak sobie myślę że też nie dałabym rady wszystkiego spisywać co miesiąc.... My z naszych wypłat przelewamy konkretne kwoty na "wspólne" konto i z tego konta opłacamy wszystko. A nasze osobiste pozostają do osobistego rozdysponowania ![]()
![]() |
#3949 |
Wtajemniczenie
|
Ja czekam w poczekalni,
Tija wczoraj zapomnialam super i gratuluje mieszkania ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
#3950 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dospałam teraz 2h
![]() ![]() Asia super, że z mamą lepiej! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Esik inwestycją - dumnie to brzmi! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3951 | ||||
Zadomowienie
|
Fajne zakupy
![]() ![]() Cytat:
![]() Może to było powodem bólu? Kciuki za wyniki.. Spore lokum ![]() Powodzenia na wizycie. Daj znać po ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nigdy sie nie kładę, jak wstawiam coś na gaz.. bo wtedy jest większe ryzyko, że usnę.. nawet nie będę wiedzieć kiedy ![]() Cytat:
![]() znam ten ból.. u nas bębęn się zatrzymał, nie obracal się i pózniej tez pralka nie chciala wypompować wody.. Niestety nam nie opłacała się naprawa to kupiliśmy nową pralkę ![]() Oby szybko poszła naprawa.. buehe ![]() ![]()
![]() |
#3952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogłoszenie wystawił za 2000zł plus opłaty. Od nas będzie brał 1700 plus opłaty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3953 |
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() ![]() dziś z kolei biorę się za lekkie sprzątanie, już odkurzyłam teraz czas na ścieranie kurzu. Odnośnie rad dot. KP z SR ja zapisałam ode mnie z SR takie rady: pogryzione brodawki: - posmarować mlekiem - przy stosowaniu kremu uważać na grzybicę (wtedy ból, kłucie brodawki, biaława brodawka)- w razie grzybicy użyć maści z wit c - można zastosować te silikonowe kapturki na kilka dni (ważne żeby miały wcięcie żeby większa część piersi oddychała) - można zastosować muszle - wtedy najpierw posmarować kremem a na to muszlę - nie stosować wtedy wkładki laktacyjnej bo podrażnia powinny wygoić się w max 2 tyg nawał - częściej odciągać laktatorem ale malutkie porcje, okłady z zimnej kapusty stan zapalny - kapusta, paracetamol a jeśli po 2 dniach nadal utrzymuje się gorączka - zgłosić się do lekarza po zejściu staniu zapalnego - ta pierś która była chora ma być teraz główną do karmienia wyznacznik czy dzidziuś je odpowiednio dużo - dzienne zużycie min. 8 pieluszek dieta w karmieniu: - nie pić miety ani szałwi bo hamują laktację - pić olej lniany/olej z wiesiołka aby dostarczać i sobie i dzidziusiowi więcej omega3 - starać się nie pić gazowanej wody, jeść mniej kalafiora czy brokuła - nie słuchać się, że trzeba dużo produktów mlecznych - wręcz przeciwnie, dużo takich produktów może wywołac skazę u dziecka - przez pierwsze 3 mies- unikać orzechów - test: nową rzecz wprowadzać do południa i jeśli ok- następnego dnia podwójną dawkę - oglądać skórę i weryfikować ewentualne objawy nietolerancji u dziecka. -jeśli karmimy piersią i dokarmiamy sztucznie - unikać mleka Bebiko bo jest słodkie i wtedy nasza pierś z nim przegra - jak się dzidziuś zakrztusi to nie klepać po plecach tylko delikatnie po pupie kąpanie i pielęgnacja: - temperatura w pokoju 25 stopni, temperatura wody - termometry zaniżają więc lepiej gdyby pokazywały ok. 38 stopni - gdy dzidziuś ma progblemy skórne kąpać go w wodzie przegotowanej - no i te słynne emolienty - położna u nas w sr bardzo je zachwalała do kąpania - pierwsze kąpiele trwają ok 5 min, u niemowlęcia - już ok 30 min - sól fizjologiczna do przemywania spojówek i można zakraplać do noska - narządy płciowe i uszy - myjemy nie w wanience tylko na przewijaku wacikiem wcześniej przygotowaną ciepłą wodą - do pępka - u mnie w sr też zachwalała octenisept - coś co wydaje mi się trochę traumatyczne jednak - do odgazowywania rurka windi do pupy po wcześniejszym posmarowaniu oliwką - krem: na odparzenia:: jakiś z tlenkiem cynku, do pielęgnacji - można ten sam co do brodawek - na ewentualny obrzęk sutków u noworodka - można altacet (ale najpierw oliwką i na to altacet, potem można to przykryć wkładką żeby się trzymało i włożyć dopasowane body) o takie zapisałam sobie rady, może którejś z Was jeszcze się przydadzą, chociaż większość już się w wątku przewijała ![]() pierniku a jak tam po wizycie, bo chyba przegapiłam taki post ? odstawiacie już tą luteinę? ja od wczoraj jestem na pojedynczej dawce, ale już od niedzieli (pewnie po tym jak przeczytałam o Waszych pobolewaniach podbrzusza:P) brzuszek twardnieje mi troszkę częściej i zdarzają się takie bóle jak miesiączkowe, tylko lżejsze. we wtorek mam wizytę kontrolną żeby sprawdzić jak ta szyjka się trzyma na mniejszej dawce luteiny i zobaczymy co dalej. tija gratuluję przeprowadzki ![]() już jesteście spakowani i gotowi czy to wszystko przed Wami?
#3954 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
W zeszłym roku byłam w Gruzji, zjeździłam polowe kraju było cudownie. ( to był wyjazd offroad) polecam. Planuje zeby tam wrócić za jakies 2 lata ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | ||||
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() W nocy nie mogłam w ogóle spać :/ Przysnęłam koło 6 i spałam do 9:30 ![]() Tija, Gratuluję mieszkania. Fajnie, że się udało ![]() Też muszę coś o tym poczytać. Przypomnij plisssss jakie na laktację, bo nie mogę się doszukać ![]() ![]() Cytat:
![]() W zeszłym roku uzbierałam Jej tak na wyjazd na Rodos ![]() Na ten rok też uzbierałam co nieco, ale nigdzie nie jedziemy ![]() Cytat:
![]() Ja aż sięgnęłam do zdjęć szpitalnych po urodzeniu córki czy miała czapeczkę zakładaną w szpitalu i nie miała ![]() Cytat:
Na pewno w domu miałam poduszkę klin ![]() Cytat:
![]() Ja jestem bardzo konsekwentna w spisywaniu naszych wydatków ![]() Ja teraz przy budowie domu mam zapisaną każdą śrubkę ![]() Aż boję się jak zsumujemy to wszystko ile wyjdzie ![]() Podpytywałam kilka mam czy było zadowolonych z poduszki motylek i wszystkie są na tak. Może taką zakupie do wózka. Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-07-13 o 10:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jedzonko było bardzo dobre i teraz dosyć często jemy w gruzińskiej knajpie ![]()
![]() |
#3957 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zobaczysz jak się doceni własny kibelek i wyrko po takim pobycie nad jeziorem... ja też oko przymknęłam na moment,ale czuję ,że będę musiała to powtórzyć.. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt teraz coraz trudniej znierac pieniądze jak sie karta płaci Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mamy nawet pół kartona ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() Niestety ![]() ![]()
![]() |
#3960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z gruzińskimi potrawami (z wiekszością) musiałam sie rozstać na czas diet w ciazy ;( Ale juz niedługo ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.