Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-13, 13:54   #1261
haneczkab92
Ania

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)

Cierpliwość- krostki hormonalne mówisz?? a jak długo się mogą utrzymywać? moja od jakiś dwóch tygodni ma na twarzy praktycznie cały czas.. i wiem, że to nie od jedzenia mojego.
I tak właśnie dumam, co to może być..
Lekarka kazała obserwować i smarować bephantenem i przemywać nagietkiem-herbatką.
I obserwuję..

Super, że znalazłaś sukieneczkę jaka cena sukienki??

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-07-13 o 13:58
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 14:12   #1262
Madzia9999
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
Dwa dni miałam offa na wszystko. Hania miała kolke łydki mnie bolą od przysiadowdobrze, że tz wieczorami był w domu to nosil Hanie a ja moglam zrobić kolację czy cokolwiek ogarnąć. Dziś mamy dużo lepszy dzień drugą godzinę jestemm z małą na dworze. Na 17 jedziemy do pediatry i szczepienia.
Oczko dalej ropieje ale przy wrzasku/płaczu dziś skonsultuje to z pediatra.
Mleko Bebilon akurat się skonczylo więc dajemy polecane tutaj Hipp Bio Combiotik zobaczymy czy będzie poprawa, zamówiłam na gemmini butelki dr browns żeby karmic tylko i wyłącznie nimi.

Dziś Hania była tak łaskawa i spała w nocy 7godz nie przebijam Hani córki Ani ale w szoku jestem że tak ładnie spala.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cieszę się, że olejek ze słodkich migdałów się u Was sprawdza. Ja dalej daję krople i na mokro smaruje lekko Hanie. Zero przesuszen skory

Justynka głowa do góry ja też czasem nie wiem jak pomoc Hani. Raz się rozplakalam bo nic jej nie pomagało, tz wziął ja i sie uspokoiła. Od tej pory staram się być spokojna przy dziecku bo ono to na pewno czuję.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 14:16   #1263
Paulinagm
Zadomowienie

Justynka, Krzysiowi tez sie tak skórka luszczyla, kapalismy go w emolium ale wg mnie to nic nie dawalo, po prostu samo zeszlo

U mnie wizyta tesciowej, juz sie nie moge doczekac niedzieli, albo chociaz sb jak maz caly dzien bedzie! Niby tragedii nie ma, tesciowa stosunkowo malo marudzi, ale na kazde stekniecie Krzysia ma cos do powiedzenia. Troche irytujace...
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 14:24   #1264
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Justynka, Krzysiowi tez sie tak skórka luszczyla, kapalismy go w emolium ale wg mnie to nic nie dawalo, po prostu samo zeszlo

U mnie wizyta tesciowej, juz sie nie moge doczekac niedzieli, albo chociaz sb jak maz caly dzien bedzie! Niby tragedii nie ma, tesciowa stosunkowo malo marudzi, ale na kazde stekniecie Krzysia ma cos do powiedzenia. Troche irytujace...
Małe dzieci tak stekaja co ona już zapomniała ;P
Ja będę na weekend miała teściowa, tz chcę do przyjaciela jechać na szybkie spotkanie a jego mama bardzo Nas chcę odwiedzic. Pojadę sobie do galerii i Tesco na ciuszki bo wyprzedaże są

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 14:54   #1265
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Mówiłaś ze ma mocny odruch ssania, nawet położna to stwierdziła
Na początku bardzo mocno łapie a potem jak ssie to zdecydowanie lżej. A położna mówi ze ładnie się przystawia.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 14:58   #1266
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Na początku bardzo mocno łapie a potem jak ssie to zdecydowanie lżej. A położna mówi ze ładnie się przystawia.

To nie panikuj i nie wynajduj sama problemów których w gruncie rzeczy nie ma. Wiadomo ze pózniej lżej ssie - żuchwa by ja bolała
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 15:05   #1267
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

ale nasze nie jedza w ogóle z cycka!! A Twoja Maja zjada
jak piszesz ile ściągasz to zazdroszczę bo u mnie takiej ilości nie ma

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-13, 15:09   #1268
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, no właśnie ciężko tak z dzieckiem na rekach.. Może wypróbuję z fotelikiem właśnie... Zobaczymy... W nocy trochę łatwiej, bo Hania zjada i zazwyczaj usypia od razu wiec wtedy ściągam. Gorzej w dzien...

Teraz właśnie Hania próbuje usnac a ja dzialam z laktatorem ale cos sie kręci..

---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ----------

Ja juz dawno mam 2)

Smacznego dla Mai, Tobie dobranoc
Teściową sie nie przejmuj, a zawsze cos pomoże
Ja kiedyś pisałam, jak bardzo nie lubię swojej babci, ale jak jest w domu, a ja siedze np z mala na podwórku, to często z nia siedzi a ja ide coś zrobic w tym czasie-a gada dużo glupot.. Jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam patrze tylko na to, ze mi w jakis sposob pomaga.
My już o pieluszkach 3 myslimy

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 15:10   #1269
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
To nie panikuj i nie wynajduj sama problemów których w gruncie rzeczy nie ma. Wiadomo ze pózniej lżej ssie - żuchwa by ja bolała

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-13, 15:14   #1270
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
o czym ty w ogole mowisz kobieto!!! ja tego stanu nigdy nie osiagne!!!!!!!!!!!!!moje dziecko w dzien nie sypia!chce mi sie wyc plakac i krzyczec!! minely 3 tyg dzisiaj a ja nie potrafie zrobic sniadania obiadu nie mowiac o ogarnieciu starszaka!! jest beznadziejnie!!!!wrrrrr grrrrr hrrrrrrrrrrrr spi tylko na rekach albo na cycu.starszak chodzi sam sobie ciagle tylko tablet albo komorka.jestem ubezwlasnowolniona i kompletnie uzalezniona od innch!zaraz sie w doooope ugryze!!
a do tego musze byc mila i usmiechnieta i zrelaksowana na spokojnie i powoli podchodzic do malego bo wyczuje nastroj i krzyk dopiero!
nie wiem dla kogo jezyk niemowlat bo nie dla mnie.bajzel dookola stosy zaleglosci i ten biedny starszak. pamietalam ze spac przrstane po porodzie ale zeby nie jesc!?? sikac tylko z wrzeszczacym dzieckiem?
Uwielbiam Twoje wpisy

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62946521]Hana już ma pewno ponad 4,5kg ale te pampersy premium care nr 1 w udach wydają mi się dla niej.idealne. mam wrażenie że ma takie szczuplutkie uda na pewno nie po mamie

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

To mnie drażni jak ktoś mówiąc do.moich dzieci zmienia intonacje glosu na bardziej piskliwa i przekreca słowa, nie używając twardych spolglosek tylko wszystko zmiekcza
Dokładnie! Jakby nie można bylo po polsku![/QUOTE]
Moja mama z kolei wkurza mnie bo wciąż mówi zdrobnialle np.kopareczka, traktorek, autko, nocniczek itp.
Zwracalam jej uwagę, że dziecko, które zaczęło mówić potrzebuje słyszeć normalne formy a nie dziubdziane.
Ale jak do ściany.

Żabinek
Stary 2016-07-13, 15:17   #1271
Honcia
Zakorzenienie

Do mojej córki na poczatku ktoś zaczął zdrabniać więc przy calej rodzinie zeby nie piwtarzac kilka razy powiedzialam, ze to jest maly czlowiek a nie debil i mają do niej mówić normalnie

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 15:18   #1272
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam ja to dopiero hardkor wczoraj mialam, od spaceru czyli od 16 jak wrocilismy Gabrys nie chcial spac do 3 w nocy. I karmienie i lulanie, i kapiel, nawet mleko mm nie dalo go uspic. A darl sie w nieboglosy, i ja probowalam i maz, co przysnol na 20-30 min to zaraz pobudka. W koncu zawolalam szwagierke zeby sprawdzila co jest nie tak. Bo nawet masowanie brzuszka nic nie dawalo, nic.
Ona go zabrala do salonu i tam ululala w 15 min.
Teraz to mi glupio ze ja wlasnego dziecka nie potrafie do snu ulozyc :/ ale musialam skorzystac z pomocy bo chyba juz czul moja nerwowosc.
Nie przejmuj się. Tak czasem jest, że zmiana rąk pomaga. I nie krępuj się prosić o pomoc.
U mnie takim czarodziejem była mama, teraz jest mąż.
U mnie na rękach zazwyczaj niespokojny

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Wazne żeby nózki byly w ogóle szeroko
Razem będą trzymac jak będą starsze
Dobre!
Albo i nie będą

Żabinek
Stary 2016-07-13, 15:19   #1273
ania230
Zakorzenienie

Znajoma polozna powiedziala abym dawala Mai wody przygotowanej. Wiec dzisiaj Jej podalam zaczela pic i nagle zrobilo mine bleee wypila 10 ml

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Do mojej córki na poczatku ktoś zaczął zdrabniać więc przy calej rodzinie zeby nie piwtarzac kilka razy powiedzialam, ze to jest maly czlowiek a nie debil i mają do niej mówić normalnie
Bardzo dobrze

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-13, 15:37   #1274
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czytam ze macie podobne problemy z Waszymi maluszkami to mi lzej ze nie tylko ja mam wiszenie na cycku i ryki w nieboglosy. Ale mialam nadziejw ze to troszeczke mninie z czasem. U Was juz trocge starsze dzieciaczki i nie mija to to nie napawa mnie radoscia. Nawet czuje sie jak dziecko w ciemnosci. Jak maly spi to korzystam i wypoczywam bo wiem ze jak sie obudzi to tylko cycek albo placz. Nawet na rekach sie nie chce nosic. Dzis probowalam polozyc go na brzuszku i tez marnie to wyszlo. Moze gdyby byl cycek obok to moze jeszcze. Czuje sie troche jak kaleka uzalezniona od czasu spania malenstwa. Po wczorajszym dniu stracilam pewnosc siebie ze to co robie robie dobrze. Malego sypie na twarzy, nie wiem czy nadal to tradzik niemowlecy, czy alergia na to co jem. Niby lekarz w pon powiedzial ze normalne i przejdzie, a tesciowa i mama przez skypa gromia ze jem wszystko i to takie skutki. Jak pokazywalam lekarzowi ze ma sucha skore, to on ze normalne bo naskorek musi zejsc i teraz nie wiem. Kapalam go w oliwce i plynie z oliwka i nic. Nie wiem czy smarowac. Pupka wyglada normalnie, ale zauwazylam przy jajkach male krostki jak na twarzy i nie wien czy to czyms smarowac czy nie. Naprawde jak dziecko we mgle.
Musze sie komus wyzalic bo moja intuicja matczyna zawodzi totalnie. A moze ja nie nadaje sie na matke skoro nie wiem co mam zrobic.
Kocham moje dziecko i chce dla niego jak najlepiej, chcialabym zeby bylo radosne i szczesliwe. A moj skarbek skonczyl dzis dwa tygodnie i nie wyglada na szczesliwego. Naprawde nie wiem juz co mam robic.
Wg mnie w 2 tyg.zycia to za wcześnie na trądzik niemowlęcy. Raczej jakąś reakcja. Ale moze się mylę.
Musisz się przyzwyczaic, że na większość dziecięcych dolegliwości lekarZe będą odsylali Cię z kwitkiem i tekstem, że samo przejdzie.
Oliwka.nie smaruj bo może pogorszyć bo zatyka te krostki. Kup lepiej Oilatum lub podobne i kap i smaruj tym Gabrysia, ewentualnie krochmal do kąpieli.
Ja przy pierwszym też byłam taka podlamana bo długo miał problemy skórne a lekarze wciaz mówili, że minie albo dawali sterydy. Głowa do góry.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Dwa dni miałam offa na wszystko. Hania miała kolke łydki mnie bolą od przysiadowdobrze, że tz wieczorami był w domu to nosil Hanie a ja moglam zrobić kolację czy cokolwiek ogarnąć. Dziś mamy dużo lepszy dzień drugą godzinę jestemm z małą na dworze. Na 17 jedziemy do pediatry i szczepienia.
Oczko dalej ropieje ale przy wrzasku/płaczu dziś skonsultuje to z pediatra.
Mleko Bebilon akurat się skonczylo więc dajemy polecane tutaj Hipp Bio Combiotik zobaczymy czy będzie poprawa, zamówiłam na gemmini butelki dr browns żeby karmic tylko i wyłącznie nimi.

Dziś Hania była tak łaskawa i spała w nocy 7godz nie przebijam Hani córki Ani ale w szoku jestem że tak ładnie spala.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cieszę się, że olejek ze słodkich migdałów się u Was sprawdza. Ja dalej daję krople i na mokro smaruje lekko Hanie. Zero przesuszen skory

Justynka głowa do góry ja też czasem nie wiem jak pomoc Hani. Raz się rozplakalam bo nic jej nie pomagało, tz wziął ja i sie uspokoiła. Od tej pory staram się być spokojna przy dziecku bo ono to na pewno czuję.

Olejek kokosowy chyba też mógłby być, prawda?
Współczuję kolki. Dobrze, że minęła.

A co do oczka, to my już jesteśmy po tygodniowej kuracji kropelkami i nadal ropieje. Dzisiaj lekarz stwierdził, żeby przemywać rumiankiem. Jak.nie przejdzie to znów będą krople.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Małe dzieci tak stekaja co ona już zapomniała ;P
Ja będę na weekend miała teściowa, tz chcę do przyjaciela jechać na szybkie spotkanie a jego mama bardzo Nas chcę odwiedzic. Pojadę sobie do galerii i Tesco na ciuszki bo wyprzedaże są

Dziadkowie szybko zapominają, że ich dzieci też stekaly, płakały, nie spaly w nocy. I teraz robią dramat bo dlaczego dziecko płacze albo dlaczego nie śpi w nocy...

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Hahaha.
Dobitnie, oby skutecznie!

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

My po wizycie z okazji 6 tygodnia.
Moj syn wazy... 6230g i ma 62cm.
Wymiary proporcjonalne wszystkie na jednym centylu.
big boy!

Żabinek
Stary 2016-07-13, 15:54   #1275
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
My od wcZoraj na 2 mała waży niecałe 4 kg i 1 już średnio wygodne w zakladaniu.

Ja właśnie przed chwilą sciagnelam z jednego cycka 75 ml w 10 min!! Rekord:O leciało jak fontanna, ale z drugiego juz tak kolorowo nie było

My wczoraj mieliśmy bioderka. Usg bioderek wyszło dobrze, ale musimy się na noc przed 2 miechy pieluchować niewiem czy dobrze to zrobiłam
A z jakiego powodu musisz szeroko pieluchowac?
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 15:58   #1276
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
My już o pieluszkach 3 myslimy

Ja już trójki kupiłam :p

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:

Brawo Ty

Dziewczyny walczące z ropa w oczkach masujecie kanalik lzowy?
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 16:10   #1277
madzius90
Zakorzenienie

Miszkaa za wizytę! Jest co dźwigać klaski

U nas na usg bioderek wszystko ok, następna wizyta za dwa miesiące.

Dołączam się do tych, które nie lubią zarabiania do dzieci. Tez mnie szlag trafia, jak babcia mojego męża do trzyletniego Bartka mówiła "idziesz dada? " (idziesz na spacer), albo "oj to si! " (czyli gorące) i mogłabym tak jeszcze wymieniać i wymieniać. .
Od początku zwracalam uwagę jak ktoś mówił w ten sposób albo zdrabnial niepotrzebnie każde słowo. I tlumaczylam ze dziecko musi się osluchiwac z normalną mowa, uczyć się od małego poprawnie mówić, a nie się piescic. Teściowa oczywiście się obraziła wtedy
Stary 2016-07-13, 16:25   #1278
PikPik09
Raczkowanie

Miszkaa rozbawilas mnie szczerze czemu lubisz moje wpisy? Bo dramat jo?

Haneczka maz jest w pracy przewaznie.a jak ma wolne to juz mamuska go na remont do siebie ciagnie.wiec nie ma go wcale praktycznie.tak go gnebi ze zygac sie chce.dzwoni kilka razy dziennie i pieprzy ze ma jechac i robic...nie mam sily z tym walczyc.moja mama pomaga mi popoludniami.ale dotrwac do tej 18 to koszmar.
Stary 2016-07-13, 16:41   #1279
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
My po wizycie z okazji 6 tygodnia.
Moj syn wazy... 6230g i ma 62cm.
Wymiary proporcjonalne wszystkie na jednym centylu.
big boy!
Piekna waga!

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Kolezanka do mnie jedzie z moimi rzeczami. Pójdziemy na spacer

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-13, 16:51   #1280
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czytam ze macie podobne problemy z Waszymi maluszkami to mi lzej ze nie tylko ja mam wiszenie na cycku i ryki w nieboglosy. Ale mialam nadziejw ze to troszeczke mninie z czasem. U Was juz trocge starsze dzieciaczki i nie mija to to nie napawa mnie radoscia. Nawet czuje sie jak dziecko w ciemnosci. Jak maly spi to korzystam i wypoczywam bo wiem ze jak sie obudzi to tylko cycek albo placz. Nawet na rekach sie nie chce nosic. Dzis probowalam polozyc go na brzuszku i tez marnie to wyszlo. Moze gdyby byl cycek obok to moze jeszcze. Czuje sie troche jak kaleka uzalezniona od czasu spania malenstwa. Po wczorajszym dniu stracilam pewnosc siebie ze to co robie robie dobrze. Malego sypie na twarzy, nie wiem czy nadal to tradzik niemowlecy, czy alergia na to co jem. Niby lekarz w pon powiedzial ze normalne i przejdzie, a tesciowa i mama przez skypa gromia ze jem wszystko i to takie skutki. Jak pokazywalam lekarzowi ze ma sucha skore, to on ze normalne bo naskorek musi zejsc i teraz nie wiem. Kapalam go w oliwce i plynie z oliwka i nic. Nie wiem czy smarowac. Pupka wyglada normalnie, ale zauwazylam przy jajkach male krostki jak na twarzy i nie wien czy to czyms smarowac czy nie. Naprawde jak dziecko we mgle.
Musze sie komus wyzalic bo moja intuicja matczyna zawodzi totalnie. A moze ja nie nadaje sie na matke skoro nie wiem co mam zrobic.
Kocham moje dziecko i chce dla niego jak najlepiej, chcialabym zeby bylo radosne i szczesliwe. A moj skarbek skonczyl dzis dwa tygodnie i nie wyglada na szczesliwego. Naprawde nie wiem juz co mam robic.
Justyna(ja też Justyna ) Identycznie czulam, ze nie wiem co robic, ze nie potrafie pomóc. Trzeba czasu na wszystko.Teraz to wiem. Choc wiele razy sobie pluje, ze np wczesniej nie podałam koperku do picia, ze prawdopodobnie przekarmialam dziecko. Ale musimy się uczyć i eksperymentować-niestety. Kazde dziecko inne i nie kazda rada się sprawdzi. Też mialam złe dni. Ale spokojnie, nabierzesz i pewności wprawy. Dla mnie najwazniejsze czego sie nauczylam to nie reagować na każde kwęknięcie. Dzieci chyba tak mają.

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Zabcia - mozna. Ja powiedzialam pani pediatrze, ze synek raz mial kolke i polecila nam delicol wlasnie bez zadnych dodatkowych badan. I nam pomoglo kilka dni uzywalismy sam delicol a potem jeszcze floractin a teraz juz sam floractin i jest ok. Czasem steka ale widze ze robi kupe i pierdzioszki duzo latwiej niz kiedys. A kolke mielismy tylko wtedy, raz, a potem to juz nie
U mnie niebma płaczu nieustannego jak na kolke przystało, ale wybudza ją brzuszek, skręty, przekręty, wierzga, kopie, poplakuje, cała czerwona się robi i słysze co jakis czas pierdzika. I zastanawiam się wlasnie czy nie pomóc jej tym delicolem.

Cytat:
Cierpliwość- krostki hormonalne mówisz?? a jak długo się mogą utrzymywać? moja od jakiś dwóch tygodni ma na twarzy praktycznie cały czas.. i wiem, że to nie od jedzenia mojego.
I tak właśnie dumam, co to może być..
Lekarka kazała obserwować i smarować bephantenem i przemywać nagietkiem-herbatką.
I obserwuję..

Super, że znalazłaś sukieneczkę jaka cena sukienki??
Gabi ma te krostki już bardzo długo. Nie wiem co to,przyjdzie w piatek polozna to sie dowiem. Jedynie co odkryłsm to nadmagnian potasu do przemywania. Krostki są mniej czerwone.

Cytat:
Haha u mnie tak teściowa mówi. Ale widziała Malą dopiero 3 razy, gdy Mala bedzie juz bardziej 'kumats to powiem chyba tak jak Ty Tylko słowo debil zastąpie- ułomna.

A ciekawostka, czemu podczas snu na poduszce do karmienia brzuchem dotykajac mojego, albo na klacie dzieci ani trochę nie wierzgają, noe stękają itd?
Zawsze wydawalo mi się, ze niemowlaczki tak słodko spią, a tu prężenie i czerwienienie. A cumel czasem jak różdżka działa-nogi rece nie ruchomo, wypadnie to wierzga jak opętana. O co to chodzi?
No chyba, ze brzuch dokucza wtedy zawsze stęka.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-07-13 o 16:53
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 17:03   #1281
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Haneczka maz jest w pracy przewaznie.a jak ma wolne to juz mamuska go na remont do siebie ciagnie.wiec nie ma go wcale praktycznie.tak go gnebi ze zygac sie chce.dzwoni kilka razy dziennie i pieprzy ze ma jechac i robic...nie mam sily z tym walczyc.moja mama pomaga mi popoludniami.ale dotrwac do tej 18 to koszmar.
Przepraszam, wiem, że jest Ci ciężko ale piszesz to w taki sposób, że w ogóle nie brzmi jakbys się żalila.
Musisz być osobą z poczuciem humoru lub z bardzo optymistycznym podejściem do życia

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:

A tak w ogóle jesteś z północy Polski czy z Południa.

Żabinek
Stary 2016-07-13, 17:03   #1282
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
A z jakiego powodu musisz szeroko pieluchowac?
Ograniczenie odwiedzenia po stronie lewej.
Stary 2016-07-13, 17:12   #1283
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Piekna waga!

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Kolezanka do mnie jedzie z moimi rzeczami. Pójdziemy na spacer
Oby dzień był udany jak ten wczorajszy

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Justyna(ja też Justyna ) Identycznie czulam, ze nie wiem co robic, ze nie potrafie pomóc. Trzeba czasu na wszystko.Teraz to wiem. Choc wiele razy sobie pluje, ze np wczesniej nie podałam koperku do picia, ze prawdopodobnie przekarmialam dziecko. Ale musimy się uczyć i eksperymentować-niestety. Kazde dziecko inne i nie kazda rada się sprawdzi. Też mialam złe dni. Ale spokojnie, nabierzesz i pewności wprawy. Dla mnie najwazniejsze czego sie nauczylam to nie reagować na każde kwęknięcie. Dzieci chyba tak mają.

U mnie niebma płaczu nieustannego jak na kolke przystało, ale wybudza ją brzuszek, skręty, przekręty, wierzga, kopie, poplakuje, cała czerwona się robi i słysze co jakis czas pierdzika. I zastanawiam się wlasnie czy nie pomóc jej tym delicolem.

Gabi ma te krostki już bardzo długo. Nie wiem co to,przyjdzie w piatek polozna to sie dowiem. Jedynie co odkryłsm to nadmagnian potasu do przemywania. Krostki są mniej czerwone.

Haha u mnie tak teściowa mówi. Ale widziała Malą dopiero 3 razy, gdy Mala bedzie juz bardziej 'kumats to powiem chyba tak jak Ty Tylko słowo debil zastąpie- ułomna.

A ciekawostka, czemu podczas snu na poduszce do karmienia brzuchem dotykajac mojego, albo na klacie dzieci ani trochę nie wierzgają, noe stękają itd?
Zawsze wydawalo mi się, ze niemowlaczki tak słodko spią, a tu prężenie i czerwienienie. A cumel czasem jak różdżka działa-nogi rece nie ruchomo, wypadnie to wierzga jak opętana. O co to chodzi?
U nas podobne wybudzania ze skręcaniem, wierzganiema, prezeniem.
Stawiam na kłopot ze zrobieniem koopy i z puszczeniem bąków .
Fajnie czytać Cię z takim dobrym podejściem bo pamiętam, że na początku też było Ci ciężko

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ograniczenie odwiedzenia po stronie lewej.
Ale ze co?
Nic nie zrozumiałam

Żabinek
Stary 2016-07-13, 17:40   #1284
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Oby dzień był udany jak ten wczorajszy

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

U nas podobne wybudzania ze skręcaniem, wierzganiema, prezeniem.
Stawiam na kłopot ze zrobieniem koopy i z puszczeniem bąków .
Fajnie czytać Cię z takim dobrym podejściem bo pamiętam, że na początku też było Ci ciężko

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Ale ze co?
Nic nie zrozumiałam

Jakby to wytłumaczyć.. To znaczy że jak robi się nogi na zabki to lewa noga mniej się odchyla na zabke. W miarę wytlumaczylam?
Stary 2016-07-13, 18:41   #1285
madzius90
Zakorzenienie

Teraz rozumiem
Stary 2016-07-13, 19:08   #1286
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość

Moj zachowuje sie identycznie! Przygode z delicolem zakonczylam wraz z koncem butrleczki.nie wiem czy pomagalo.objawy mial stale te same.dzis kupilam floractin podobno lepszy na niekolki a skrety i gaziki.

Miszkaa zgadza sie mam spore poczucie humoru ktore nieraz mnie ratuje.ale do poludnia byl prawdziwy kryzys... Polnoc sie klania! Najmniejsze miasto z tramwajem. Hehe chyba te moje "jo" cie zaintrygowalo co?

Dostalam dzis w prezencie karty kontrastowe.malemu sie podobaja.

Edytowane przez PikPik09
Czas edycji: 2016-07-13 o 19:17
PikPik09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 19:51   #1287
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Miszka brawa za wagę! ,to kawał chłopa.

Sorki za literówki, piszemy znad cyca

Pokażcie te karty kontrastowe

Cierpliwość pokaż kiecke dla małej
Ja kupiłam dwie- jedna taka lekka jakby byly bardzo upały, druga bardziej strojna. Obie po 30zl tak to można.
Tyllo nie mam nic dla siebie .. Mam nadzieję zer do tego 24 jeszcze schudne i wcisne się w coś co mam w domu.

Właśnie-jak u was z kg po porodzie? Mi zostalo jeszcze k 8...

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 19:56   #1288
201711281320
Konto usunięte

Jestem kilka stron do tyłu, może później uda mi się nadrobić i coś pocytować. Ignaś ma dzisiaj masakryczny dzień, śpi tylko podczas karmienia i kilka minut po.
Jeszcze nie zdążyłam zrobić sobie obiadu Może po kąpieli wreszcie uśnie porządnie.
Wczoraj byliśmy na ważeniu, przez dwa tygodnie przybrał pół kilograma i waży równo 4.

Dowiedzieliśmy się też w przychodni że nie ma szczepionek tych 5 w 1 dla dzieci szczepionych po raz pierwszy, są tylko dla tych co kontynuują. Jakieś problemy podobno w hurtowanich. Zdecydujemy się chyba w takim razie na tą 6 w 1.

Lecę poczytać co tam u Was ciekawego.

Acha, udało mi się napisać opis porodu. Może później uda mi się napisać zakończenie i wkleić.

Miłego wieczoru Mamusie i Dzidziusie
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 20:12   #1289
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Sliweczka super! Czekamy na Twój opis porodu

Jest jeszcze kilka dziewczyn które nie podzieliły się opisem dziewczyny to.nasz ostatni wątek tutaj!

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Kurde założyłam Hanie na noc pampers 2 i body mokre zglupialam... wygląda na to że bokami uciekło...

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 20:23   #1290
fiazo
Zakorzenienie

Ja bym musiała do lapka usiąść by opis porodu napisać, a to ciężkie do wykonania.

Wyskoczyłam dziś na godzinę do galerii by coś kupić. Przymierzyłam kombinezony i fajnie się w nich czuje i całkiem nieźle wyglądam tylko cena zabijała 180zł

Kupiłam bluzkę w mohito i kolczyki. Założę jakaś spódnice i mam strój na chrzciny

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2016-07-13 o 20:24
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości