Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII ! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-11, 21:58   #511
izometryczna
Raczkowanie

Dot.: Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII !

Cytat:
Napisane przez Lady_AnneBelle Pokaż wiadomość
Witaj

U mnie ozdób też nigdy za wiele. Zawsze znajdzie się miejsce Problem jedynie w tym, że nie zawsze mogę znaleźć to czego szukam.

Gratuluję ślubu i planów związanych z domem
My +/- we wrześniu wprowadzamy się do nowego domu.
Tz się ze mnie śmieje, że najgorsza chińska tandeta (byle świąteczna) u mnie rośnie do rangi dzieła sztuki :P

Dziękuję za gratulacje
Zazdraszczam wrześniowej przeprowadzki
Cytat:
Napisane przez wiki2501 Pokaż wiadomość
Witamy
związek na odległość...skąd ja to znam z ozdobami mam podobnie, mogą leżeć tego tony a ja i tak pójdę i kupie więcej
No niestety, smutne i przykre ale musimy to przeżyć i tyle Twój tz ciągle daleko czy to już za wami?
Hej bo ozdób nigdy dość
izometryczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 08:31   #512
Ondiine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izometryczna Pokaż wiadomość
Część, można się dołączyć? jestem mega mega swirem świątecznym moja dewiza:"nigdy nie ma na tyle lampek/bombek/ozdób itp zeby nie mogło być więcej" chwilowo w związku na odległość, w przyszłym roku wychodzę za mąż, a po ślubie kupujemy dom, więc dopiero bede mogła głupiec i szaleć
Tak jak nigdy nie za wiele lampek i bombek na Boże Narodzenie, tak nigdy nie za wiele nas tutaj! W końcu każda coś nowego podpowie, pomoże, doradzi

Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta...
Stary 2016-07-12, 09:19   #513
wiki2501
Rozeznanie

Cytat:
Tz się ze mnie śmieje, że najgorsza chińska tandeta (byle świąteczna) u mnie rośnie do rangi dzieła sztuki

Dziękuję za gratulacje
Zazdraszczam wrześniowej przeprowadzki

No niestety, smutne i przykre ale musimy to przeżyć i tyle Twój tz ciągle daleko czy to już za wami?
Hej bo ozdób nigdy dość
Na szczęście to już za nami, od 2 lat mieszkamy razem ☺ ale wszystko ma swój urok, taki związek na odległość też chociaż na dłuższą mete bywa ciężko.
Dzisiaj byłam w Biedronce i były takie piękne świeczki choinki, białe z brokatem, chciałam wziąć ale Tż mnie pohamował😀

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
wiki2501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 09:55   #514
adata22
Raczkowanie

Jejku, widzę że jest tu więcej świątecznych świrów
Dopisuję się do waszego grona i z niecierpliwością oczekuję na ten magiczny czas <3
adata22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:19   #515
dembi
Zakorzenienie

Witam nowe świruski

Mam w końcu prezent dla mamy: piękne trampki Hilfigera w soczystej czerwieni jeszcze dokupie jej do tego czerwona listonoszke tez TH i mam mame z głowy

Co do ozdób: co roku sobie powtarzam jak mantrę: ŻADNYCH NOWYCH OZDÓB, ŻADNYCH NOWYCH... o jaki piekny mikołaj, musze go mieć!!! i znowu cos nowego w pudle

Wtym roku tez muszę kupic czarne bombki bo SE ubzdurałam fioletowa czarno srebrną choinke no i na pewno cos poleci z Home & You
Stary 2016-07-12, 13:42   #516
adata22
Raczkowanie

O prezentach jeszcze nie myslę, aż tak daleko nie jestem posunięta w planowaniu Ale za to jak tylko wrócę z urlopu zaczynam odkładać fundusze na preznety, żeby pod koniec listopada dać czadu z zakupami
adata22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 17:03   #517
_zgryzota_
Zakorzenienie

W tym roku robię bana na święta, nie będę robiła wigili, a prezenty zamierzam kupić tylko rodzicom i mężowi. Nie będę spraszać nikogo w żaden świąteczny dzień, jeżeli mąż będzie chciał niech idzie do rodziców czy innej rodziny w odwiedziny. Mam też pomysł wyjechania na ten czas np.do Norwegii albo Szwecji żeby w końcu nacieszyć się śniegiem. Myślałam o jakimś fajnym hotelu na ten czas i możliwości odpoczynku. Wyszłam z założenia że tyle razy się starałam żeby święta były fajne ale zawsze komuś coś nie pasowało że teraz mam w nosie, niech wszyscy sobie sami robią wigilię, niech stoją przy garach niech szykują, a ja tym razem się zrelaksuje! 😎
_zgryzota_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 19:20   #518
izometryczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ondiine Pokaż wiadomość
Tak jak nigdy nie za wiele lampek i bombek na Boże Narodzenie, tak nigdy nie za wiele nas tutaj! W końcu każda coś nowego podpowie, pomoże, doradzi

Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta...
Zgadzam sie, ile ludzi tyle pomysłów

Cytat:
Na szczęście to już za nami, od 2 lat mieszkamy razem ☺ ale wszystko ma swój urok, taki związek na odległość też chociaż na dłuższą mete bywa ciężko.
Dzisiaj byłam w Biedronce i były takie piękne świeczki choinki, białe z brokatem, chciałam wziąć ale Tż mnie pohamował😀

zazdroszczę tz przy sobie

Po ile te swieczuszki?
Cytat:
Napisane przez adata22 Pokaż wiadomość
Dopisuję się do waszego grona i z niecierpliwością oczekuję na ten magiczny czas <3

Cytat:
Napisane przez dembi Pokaż wiadomość
Witam nowe świruski

Mam w końcu prezent dla mamy: piękne trampki Hilfigera w soczystej czerwieni jeszcze dokupie jej do tego czerwona listonoszke tez TH i mam mame z głowy

Co do ozdób: co roku sobie powtarzam jak mantrę: ŻADNYCH NOWYCH OZDÓB, ŻADNYCH NOWYCH... o jaki piekny mikołaj, musze go mieć!!! i znowu cos nowego w pudle

Wtym roku tez muszę kupic czarne bombki bo SE ubzdurałam fioletowa czarno srebrną choinke no i na pewno cos poleci z Home & You
Hehehe mam tak samo. "Mam już wszystkie ozdoby ale muszę dokupić TYLKO:lampki,wiszącego Mikołaja,
Nowa choinke i milion innych rzeczy :P
Cytat:
Napisane przez _zgryzota_ Pokaż wiadomość
W tym roku robię bana na święta, nie będę robiła wigili, a prezenty zamierzam kupić tylko rodzicom i mężowi. Nie będę spraszać nikogo w żaden świąteczny dzień, jeżeli mąż będzie chciał niech idzie do rodziców czy innej rodziny w odwiedziny. Mam też pomysł wyjechania na ten czas np.do Norwegii albo Szwecji żeby w końcu nacieszyć się śniegiem. Myślałam o jakimś fajnym hotelu na ten czas i możliwości odpoczynku. Wyszłam z założenia że tyle razy się starałam żeby święta były fajne ale zawsze komuś coś nie pasowało że teraz mam w nosie, niech wszyscy sobie sami robią wigilię, niech stoją przy garach niech szykują, a ja tym razem się zrelaksuje! 😎
To też jakiś sposób na śpedzenie swiat. A jesli masz mieć z tego radość i odpoczynek to wręcz wskazane
Stary 2016-07-12, 19:31   #519
wiki2501
Rozeznanie

Izometryczna, chyba po 5.99 były te świeczki

Zaczynam powoli myśleć nad prezentem dla mamy Tż. Z nią będzie największy problem.W zeszłym roku np. ciągle tylko gadala ze niepotrzebnie wydawalismy pieniądze na jej prezent i ze my młodzi powinniśmy sobie odkładać, a nie kupować prezenty. Gadala tak cały czas i w pewnym momencie aż było mi przykro, bo wyglądało to tak jakby ten prezent wcale się jej nie podobał. Ehh..
Stary 2016-07-12, 20:19   #520
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:

Zaczynam powoli myśleć nad prezentem dla mamy Tż. Z nią będzie największy problem.W zeszłym roku np. ciągle tylko gadala ze niepotrzebnie wydawalismy pieniądze na jej prezent i ze my młodzi powinniśmy sobie odkładać, a nie kupować prezenty. Gadala tak cały czas i w pewnym momencie aż było mi przykro, bo wyglądało to tak jakby ten prezent wcale się jej nie podobał. Ehh..
Nie przejmuj się, moja teściowa jest taka sama, staramy się kupić jakiś fajny prezent, często coś co chciała a potem słuchamy że po co, na co, że niepotrzebnie, i ona wcale tego nie chciała i nie potrzebowała.... Aż się odechciewa prezenty robić 😣
Stary 2016-07-12, 20:55   #521
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Robię zdjęcia ozdób i wnętrz
Też nie lubię jak wychodzę na zdjęciach

Szafę mam ogromną, na całą szerokość sypialni, także póki co o miejsce martwić się nie muszę Tym bardziej, że żyjemy na dwa domy (w sumie to na trzy) i trochę rzeczy mam w jednym, trochę w drugim, część w trzecim
Łooo, to możesz kupować nowe firany i na Wielkanoc

Cytat:

No i tak po prostu dałaś się powstrzymać?

Cytat:
Witam nowe świruski

I jak czujesz się z tym, że otwarłaś sezon prezentowo-zakupowy?

Jeżeli zrealizujesz pomysł na taką choinkę, to poproszę miliony fot - strasznie jestem ciekawa jak to wyjdzie z czernią

Cytat:
O prezentach jeszcze nie myslę, aż tak daleko nie jestem posunięta w planowaniu Ale za to jak tylko wrócę z urlopu zaczynam odkładać fundusze na preznety, żeby pod koniec listopada dać czadu z zakupami
Ja jestem mocno posunięta Kupuję już od kilku miesięcy

Cytat:

Kobieta zapewne chciała być miła, ale chyba trochę przesadziła... Chciałaś sprawić jej przyjemność, a dostałaś taką gadaninę - nie dziwię się, że zrobiło Ci się przykro.

Ja również witam nowe dziewczyny na wątku

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 20:59   #522
wiki2501
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość

No i tak po prostu dałaś się powstrzymać?

I jak czujesz się z tym, że otwarłaś sezon prezentowo-zakupowy?

Jeżeli zrealizujesz pomysł na taką choinkę, to poproszę miliony fot - strasznie jestem ciekawa jak to wyjdzie z czernią

Ja jestem mocno posunięta Kupuję już od kilku miesięcy

Kobieta zapewne chciała być miła, ale chyba trochę przesadziła... Chciałaś sprawić jej przyjemność, a dostałaś taką gadaninę - nie dziwię się, że zrobiło Ci się przykro.

Ja również witam nowe dziewczyny na wątku
Dałam się powstrzymać, bo w sumie największą frajdę z kupowania ozdób świątecznych mam mniej więcej od października

Stary 2016-07-13, 00:09   #523
izometryczna
Raczkowanie

Cytat:

Bardzo nieładnie się zachowała. Nawet jeśli mówiła tak tylko dlatego żeby pokazać ze nie musieliscie się zajmować prezentem dla niej.
U mnie na szczęście nie ma tego problemu, przyszła teściowa cieszy się z każdej drobnostki. W zeszla sobotę bylam na urodzinach teściowej. Kupiłam jej ręczniki, lampion do ogrodu,świeczki i zdjecia wszystkich dzieci z partnerami zapakowalam w ramki. Kobita się poplakala, że jeszcze troszke i ja bym się rozryczała.

Te obmyslam co kupić rodzicom moim i tz na święta. Chcemy zrobić takie same prezenty. Może jakąś ładną pościel. No i myślałam o ramkach w formie kilku ramek sklejonych z drewnianym napisem "love" i wrzucić tam nasze fotki
Stary 2016-07-13, 04:53   #524
NickBack
Raczkowanie

Witajcie

Można dołączyć? Uwielbiam święta! A ten czas przygotowań przed najbardziej. Ostatnio znalazłam piosenkę świąteczną i cały dzień męczyłam sobie playlistę wyobrażając już śnieg za oknem i dekoracje w mieszkaniu. TŻ tylko chodził i się śmiał ze mnie

Na te święta cieszę się jak nigdy, bo będą to pierwsze, takie wspólne. Bez niczego wymuszonego, tego, co 'być powinno'. Tylko my we dwoje (no i jeszcze kot ).

Ahh kiedy ten grudzień.....
NickBack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 07:08   #525
wiki2501
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo nieładnie się zachowała. Nawet jeśli mówiła tak tylko dlatego żeby pokazać ze nie musieliscie się zajmować prezentem dla niej.
U mnie na szczęście nie ma tego problemu, przyszła teściowa cieszy się z każdej drobnostki. W zeszla sobotę bylam na urodzinach teściowej. Kupiłam jej ręczniki, lampion do ogrodu,świeczki i zdjecia wszystkich dzieci z partnerami zapakowalam w ramki. Kobita się poplakala, że jeszcze troszke i ja bym się rozryczała.

Te obmyslam co kupić rodzicom moim i tz na święta. Chcemy zrobić takie same prezenty. Może jakąś ładną pościel. No i myślałam o ramkach w formie kilku ramek sklejonych z drewnianym napisem "love" i wrzucić tam nasze fotki
Myślę ze pościel to dobry pomysł, jakaś ładna i dobra gatunkowo zawsze się przyda My dostaliśmy od mojej mamy pościel w zeszłym roku, w sumie sama sobie ja wybrałam i myślę ogólnie ze takie praktyczne prezenty są fajne

Stary 2016-07-13, 07:24   #526
izometryczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NickBack Pokaż wiadomość
Witajcie

Można dołączyć? Uwielbiam święta! A ten czas przygotowań przed najbardziej. Ostatnio znalazłam piosenkę świąteczną i cały dzień męczyłam sobie playlistę wyobrażając już śnieg za oknem i dekoracje w mieszkaniu. TŻ tylko chodził i się śmiał ze mnie

Na te święta cieszę się jak nigdy, bo będą to pierwsze, takie wspólne. Bez niczego wymuszonego, tego, co 'być powinno'. Tylko my we dwoje (no i jeszcze kot ).

Też lubię latem kiedy jest upał włączyć świąteczne piosenki

Cytat:
Myślę ze pościel to dobry pomysł, jakaś ładna i dobra gatunkowo zawsze się przyda My dostaliśmy od mojej mamy pościel w zeszłym roku, w sumie sama sobie ja wybrałam i myślę ogólnie ze takie praktyczne prezenty są fajne

Zgadzam się! Też preferuję prezenty praktyczne. Ale jak wiem ze ktoś się czymś interesuje to kupuję coś w tym kierunku choćby miało być nie praktyczne ja wole dostawać praktyczne:ciuszki,kosmet yki,jakieś gadżety kuchenne czy sprzęty.

Macie już plany co do ubrania na świąteczne dni? Ja się zastanawiam (oczywiście jak odpowiednio schudne :P) nad spódniczka piankowa i rozowa koszula
Stary 2016-07-13, 12:51   #527
wiki2501
Rozeznanie

U mnie szykuje się burza i jest tak szaro jesiennie, lubię taka pogodę
Stary 2016-07-13, 14:34   #528
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubię siedzieć przy oknie albo na tarasie gdy pada 😍
Stary 2016-07-13, 17:11   #529
Lady_AnneBelle
Carpe Diem!

Cytat:
Tak, miejsca jest dużo Na Wielkanoc też były nowe
Kiedyś kupowałam mnóstwo książek. Później przerzuciłam się na ubrania i książki. Teraz dom mnie pochłonął całkowicie i jak tylko trafię na coś ładnego to biorę

Cytat:
Dałam się powstrzymać, bo w sumie największą frajdę z kupowania ozdób świątecznych mam mniej więcej od października
Mam tak samo Największa frajda z zakupów świątecznych to przełom października i listopada.

W zeszłym roku jednak zbyt szybko zaczął się u mnie ten szał świąteczny i jak już przyszedł grudzień to w ogóle nie czułam magii świąt. Oby w tym roku było inaczej.

Cytat:
My zawsze drugi dzień świąt spędzamy we dwójkę + kocur. Bardzo nam to odpowiada. Wigilia i pierwszy dzień świąt jest bardzo intensywny, więc w drugi dzień odpoczywamy.

Cytat:
Pościel to bardzo fajny prezent Oby tylko nie kupić za małej czy za dużej. Ja dostałam w prezencie za małą.

Dobrym pomysłem jest też koc. Dobry gatunkowo, puszysty, miękki i milusi w dotyku

Cytat:
Macie już plany co do ubrania na świąteczne dni? Ja się zastanawiam (oczywiście jak odpowiednio schudne :P) nad spódniczka piankowa i rozowa koszula
Kupiłam niedawno białą, koronkową spódnicę szytą z koła i póki co, na pół roku przed świętami mogę napisać, że wiążę z nią grudniowe plany

Z uniesień pozostało mi uniesienie brwi,
ze wzruszeń - wzruszenie ramion.

home sweet home

Lady_AnneBelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 18:28   #530
dembi
Zakorzenienie

Cytat:

Mam tak z Teściami, zero radosci z prezentów, dlatego nauczona wieloma rozczarowaniami, kupuje im pierdoły. Natomiast ja z moimi rodzicami, i mąż po paru latach też sie wciągnął, cieszymy sie ze wszystkiego i dlatego, żeby sobie nie psuć humoru i radosci z otwierania prezentów, robimy tak: wigilia jest zawsze u mnie ( bo jest nas tylko 6 no i ja mam świra jak wiadomo ) tesciom jakies pierdoły wrzucam pod choinke i nam tez jakies pierdoły, a w 1 dzień swiąt ( juz bez tesciow) dajemy sobie te właściwe i z rumieńcami na twarzy rozrywamy papiery i sie cieszymy jak dzieci

Cytat:
Witajcie

Eloł

Cytat:
ja też uwielbiam ten okres od 1 listopada, jak juz robi sie ciemno po 16.00, zapalam kominek z woskami ( juz nie moge sie doczekać nowych woskow jesiennych i zimowych najbardziej )
i latarenki i hyc pod kocyk z kawusia i ksiazeczka lub serial

Martyna Tina, na pewno zrobie zdjecia juz sie nawet rozglądam za bombkami czarnymi na Alle

Przyszły buty dla mamy i są IDEALNE!!!:sba nan:
Stary 2016-07-13, 19:23   #531
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:

Planów brak. Wiem jedno - ma być wygodnie

Cytat:
Mam tak samo Największa frajda z zakupów świątecznych to przełom października i listopada.

W zeszłym roku jednak zbyt szybko zaczął się u mnie ten szał świąteczny i jak już przyszedł grudzień to w ogóle nie czułam magii świąt. Oby w tym roku było inaczej.

Kupiłam niedawno białą, koronkową spódnicę szytą z koła i póki co, na pół roku przed świętami mogę napisać, że wiążę z nią grudniowe plany
Ja największą frajdę z zakupów prezentów mam w grudniu W tym roku zaczęłam kupować wyjątkowo wcześnie, bo trochę się tego nazbiera, szczególnie dla męża Poza tym zwykle sporą część prezentów zamawiam przez internet, więc i tak staram się to załatwić wcześniej, aby uniknąć stresowania się ewentualnym opóźnieniem dostawy.
Tak czy siak - na grudzień zostawię sobie kilka zakupów typowo stacjonarnych

O mamo, ależ to musi być cudeńko!

Zaraz ruszam na spacer z psem, później prysznic, świąteczne radyjko i gorąca czekolada bananowa

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Mam tak z Teściami, zero radosci z prezentów, dlatego nauczona wieloma rozczarowaniami, kupuje im pierdoły. Natomiast ja z moimi rodzicami, i mąż po paru latach też sie wciągnął, cieszymy sie ze wszystkiego i dlatego, żeby sobie nie psuć humoru i radosci z otwierania prezentów, robimy tak: wigilia jest zawsze u mnie ( bo jest nas tylko 6 no i ja mam świra jak wiadomo ) tesciom jakies pierdoły wrzucam pod choinke i nam tez jakies pierdoły, a w 1 dzień swiąt ( juz bez tesciow) dajemy sobie te właściwe i z rumieńcami na twarzy rozrywamy papiery i sie cieszymy jak dzieci

Dobry patent z tymi prezentami Ja w ogóle nie kupuję prezentów teściowej, więc no problemo
A te "właściwie" prezenty też wrzucasz pod choinkę? I kiedy je rozpakowujecie - rano, tak jak na hamerykańskich filmach?

Gratuluję udanego pierwszego prezentu

Wymiana zapachowa
Stary 2016-07-13, 22:20   #532
izometryczna
Raczkowanie

Cytat:
Ja lubię siedzieć przy oknie albo na tarasie gdy pada 😍
uwielbiam a jeszcze bardziejlubię się zawinąć w koc i czytać książkę i zerknąć za okno jak padają wielkie białe płatki
Cytat:

ja też uwielbiam ten okres od 1 listopada, jak juz robi sie ciemno po 16.00, zapalam kominek z woskami ( juz nie moge sie doczekać nowych woskow jesiennych i zimowych najbardziej )
i latarenki i hyc pod kocyk z kawusia i ksiazeczka lub serial
Podpinam się do pytania o sposób prezentów w pierwszy dzień świat
Ja mojego tz wyciągnęłam w woski i też jest zakochany :P
Szkoda tylko ze świeczki w slojach sa tak kosmicznie drogie
Stary 2016-07-13, 23:05   #533
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
uwielbiam a jeszcze bardziejlubię się zawinąć w koc i czytać książkę i zerknąć za okno jak padają wielkie białe płatki
No a ja wtedy sobie wyobrażam, jak rano będę ten śnieg odgarniać z auta i skrobać szyby..... I że znowu trzeba wstać pół godziny wcześniej. Jak w tym starym dowcipie:

12 sierpnia.

Przeprowadziliśmy się do naszego nowego domu, Boże jak tu pęknie. Drzewa wokół wyglądają tak majestatycznie. Wprost nie mogę się doczekać, kiedy pokryją się śniegiem.

14 października

Bieszczady są najpiękniejszym miejscem na ziemi! Wszystkie liście zmieniły kolory - tonacje pomarańczowe i czerwone. Pojechałem na przejażdżkę po okolicy i zobaczyłem kilka jeleni. Jakie wspaniale! Jestem pewien, że to najpiękniejsze zwierzęta na ziemi. Tutaj jest jak w raju. Boże, jak mi się tu podoba.

11 listopada.

Wkrótce zaczyna się sezon polowań. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś może chcieć zabić cos tak wspaniałego, jak jeleń. Mam nadzieje, że wreszcie zacznie padać śnieg.

2 grudnia

Ostatniej nocy wreszcie spadł śnieg. Obudziłem się i wszystko było przykryte białą kołdrą. Widok jak pocztówki bożonarodzeniowej. Wyszliśmy na zewnątrz, odgarnęliśmy śnieg ze schodów i odśnieżyliśmy drogę dojazdowa. Zrobiliśmy sobie świetna bitwę śnieżną (wygrałem) a potem przyjechał pług śnieżny i znowu musieliśmy odśnieżyć drogę dojazdowa. Kocham Bieszczady.

12 grudnia.

Zeszłej nocy znowu spadł śnieg. Pług śnieżny znowu powtórzył dowcip z droga dojazdowa. Po prostu kocham to miejsce.

19 grudnia

Kolejny śnieg spadł zeszłej nocy. Ze względu na nieprzejezdna drogę dojazdowa nie dojechałem do pracy. Jestem kompletnie wykończony odśnieżaniem. Pieprzony pług śnieżny.

22 grudnia

Zeszłej nocy napadało jeszcze więcej tych białych gówien. Cale dłonie mam w pęcherzach od łopaty. Jestem przekonany, ze pług śnieżny czeka tuż za rogiem, dopóki nie odśnieżę drogi dojazdowej. S☠☠☠☠ysyn!

25 grudnia

Wesołych Piexxxxxx Świat! Jeszcze więcej gównianego śniegu. Jak kiedyś wpadnie mi w ręce ten sku...... od pługu śnieżnego...przysięgam - zabije. Nie rozumiem, dlaczego nie posypia drogi solą, żeby rozpuściła to cholerstwo.

27 grudnia

Znowu to białe gówno napadało w nocy. Przez trzy dni nie wytknąłem nosa, z wyjątkiem odśnieżania drogi dojazdowej za każdym razem, kiedy przejechał pług. Nigdzie nie mogę dojechać. Samochód jest pogrzebany pod górą białego gówna. Meteorolog znowu zapowiadał dwadzieścia piec centymetrów tej nocy. Możecie sobie wyobrazić, ile to oznacza łopat pełnych śniegu?

28 grudnia

Meteorolog się mylił! Tym razem napadało osiemdziesiąt piec centymetrów tego białego cholerstwa. Teraz to nie odtają nawet do lata. Pług śnieżny ugrzązł w zaspie a ten łajdak przyszedł pożyczyć ode mnie łopatę! Powiedziałem mu, ze sześć już połamałem kiedy odgarniałem to gówno z mojej drogi dojazdowej, a potem ostatnią rozwaliłem o jego zakuty łeb.

4 stycznia

Wreszcie wydostałem się z domu. Pojechałem do sklepu kupić cos do jedzenia i kiedy wracałem, pod samochód wpadł mi cholerny jeleń i całkiem go rozwalił. Narobił szkód na trzy tysiące. Powinni powystrzelać te pieprzone zwierzaki. Ze tez myśliwi nie rozwalili wszystkich w sezonie!

3 maja

Zawiozłem samochód do warsztatu w mieście. Nie uwierzycie, jak zardzewiał od tej pieprzonej soli, którą posypują drogi.

18 maja

Przeprowadziłem się z powrotem nad morze. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, może mieszkać na jakimś zadupiu w Bieszczadach.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 23:15   #534
izometryczna
Raczkowanie

Mijanou heheheheh dobre dobre
Ja mimo konieczności odśnieżania to uwielbiam śnieg jedynie czasem wkurzam się, bo na drodze jest trochę niebezpiecznie, szczególnie jak spotka się cwaniaczkow którzy nie mają krzty pokory wobec natury.
Stary 2016-07-14, 10:56   #535
dembi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja największą frajdę z zakupów prezentów mam w grudniu W tym roku zaczęłam kupować wyjątkowo wcześnie, bo trochę się tego nazbiera, szczególnie dla męża Poza tym zwykle sporą część prezentów zamawiam przez internet, więc i tak staram się to załatwić wcześniej, aby uniknąć stresowania się ewentualnym opóźnieniem dostawy.

O mamo, ależ to musi być cudeńko!

Zaraz ruszam na spacer z psem, później prysznic, świąteczne radyjko i gorąca czekolada bananowa

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Dobry patent z tymi prezentami Ja w ogóle nie kupuję prezentów teściowej, więc no problemo
A te "właściwie" prezenty też wrzucasz pod choinkę? I kiedy je rozpakowujecie - rano, tak jak na hamerykańskich filmach?

Gratuluję udanego pierwszego prezentu
W Wigilie lecą pod choinkę tylko pierdoły, a w 1 dzien swiąt tez pod choinke lecą te własciwe, ale dopiero otwieramy je popołudniu po obiadku swiątecznym

Cytat:

Podpinam się do pytania o sposób prezentów w pierwszy dzień świat
Ja mojego tz wyciągnęłam w woski i też jest zakochany :P
Szkoda tylko ze świeczki w slojach sa tak kosmicznie drogie
Moj mąż nie lubi wosków, toleruje tylko te męskie zapachy

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
No a ja wtedy sobie wyobrażam, jak rano będę ten śnieg odgarniać z auta i skrobać szyby..... I że znowu trzeba wstać pół godziny wcześniej. Jak w tym starym dowcipie:

12 sierpnia.

Przeprowadziliśmy się do naszego nowego domu, Boże jak tu pęknie. Drzewa wokół wyglądają tak majestatycznie. Wprost nie mogę się doczekać, kiedy pokryją się śniegiem.

14 października

Bieszczady są najpiękniejszym miejscem na ziemi! Wszystkie liście zmieniły kolory - tonacje pomarańczowe i czerwone. Pojechałem na przejażdżkę po okolicy i zobaczyłem kilka jeleni. Jakie wspaniale! Jestem pewien, że to najpiękniejsze zwierzęta na ziemi. Tutaj jest jak w raju. Boże, jak mi się tu podoba.

11 listopada.

Wkrótce zaczyna się sezon polowań. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś może chcieć zabić cos tak wspaniałego, jak jeleń. Mam nadzieje, że wreszcie zacznie padać śnieg.

2 grudnia

Ostatniej nocy wreszcie spadł śnieg. Obudziłem się i wszystko było przykryte białą kołdrą. Widok jak pocztówki bożonarodzeniowej. Wyszliśmy na zewnątrz, odgarnęliśmy śnieg ze schodów i odśnieżyliśmy drogę dojazdowa. Zrobiliśmy sobie świetna bitwę śnieżną (wygrałem) a potem przyjechał pług śnieżny i znowu musieliśmy odśnieżyć drogę dojazdowa. Kocham Bieszczady.

12 grudnia.

Zeszłej nocy znowu spadł śnieg. Pług śnieżny znowu powtórzył dowcip z droga dojazdowa. Po prostu kocham to miejsce.

19 grudnia

Kolejny śnieg spadł zeszłej nocy. Ze względu na nieprzejezdna drogę dojazdowa nie dojechałem do pracy. Jestem kompletnie wykończony odśnieżaniem. Pieprzony pług śnieżny.

22 grudnia

Zeszłej nocy napadało jeszcze więcej tych białych gówien. Cale dłonie mam w pęcherzach od łopaty. Jestem przekonany, ze pług śnieżny czeka tuż za rogiem, dopóki nie odśnieżę drogi dojazdowej. S☠☠☠☠ysyn!

25 grudnia

Wesołych Piexxxxxx Świat! Jeszcze więcej gównianego śniegu. Jak kiedyś wpadnie mi w ręce ten sku...... od pługu śnieżnego...przysięgam - zabije. Nie rozumiem, dlaczego nie posypia drogi solą, żeby rozpuściła to cholerstwo.

27 grudnia

Znowu to białe gówno napadało w nocy. Przez trzy dni nie wytknąłem nosa, z wyjątkiem odśnieżania drogi dojazdowej za każdym razem, kiedy przejechał pług. Nigdzie nie mogę dojechać. Samochód jest pogrzebany pod górą białego gówna. Meteorolog znowu zapowiadał dwadzieścia piec centymetrów tej nocy. Możecie sobie wyobrazić, ile to oznacza łopat pełnych śniegu?

28 grudnia

Meteorolog się mylił! Tym razem napadało osiemdziesiąt piec centymetrów tego białego cholerstwa. Teraz to nie odtają nawet do lata. Pług śnieżny ugrzązł w zaspie a ten łajdak przyszedł pożyczyć ode mnie łopatę! Powiedziałem mu, ze sześć już połamałem kiedy odgarniałem to gówno z mojej drogi dojazdowej, a potem ostatnią rozwaliłem o jego zakuty łeb.

4 stycznia

Wreszcie wydostałem się z domu. Pojechałem do sklepu kupić cos do jedzenia i kiedy wracałem, pod samochód wpadł mi cholerny jeleń i całkiem go rozwalił. Narobił szkód na trzy tysiące. Powinni powystrzelać te pieprzone zwierzaki. Ze tez myśliwi nie rozwalili wszystkich w sezonie!

3 maja

Zawiozłem samochód do warsztatu w mieście. Nie uwierzycie, jak zardzewiał od tej pieprzonej soli, którą posypują drogi.

18 maja

Przeprowadziłem się z powrotem nad morze. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, może mieszkać na jakimś zadupiu w Bieszczadach.

Tylko że od paru lat nie ma śniegu
Stary 2016-07-14, 12:32   #536
_zgryzota_
Zakorzenienie

Jeżeli chodzi o brak śniegu to gdy się mieszka w domku i właśnie trzeba odśnieżac to lepiej jak go nie ma (kawał perfekcyjny) ale na czas świat gdy zazwyczaj ma się wolne to może trochę śniegu spaść :-P nie mam nic przeciwko.
Stary 2016-07-14, 14:48   #537
izometryczna
Raczkowanie

Cytat:
Jeżeli chodzi o brak śniegu to gdy się mieszka w domku i właśnie trzeba odśnieżac to lepiej jak go nie ma (kawał perfekcyjny) ale na czas świat gdy zazwyczaj ma się wolne to może trochę śniegu spaść :-P nie mam nic przeciwko.
Tz zawsze chętnie u rodziców odsnieza całe podwórko,podjazd i dojazd do podjazdu od drogi głównej więc będzie miał co robić o ile oczywiście spadnie śnieg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-14, 15:33   #538
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Pamiętam nasze pierwsze wspólne święta 2 lata temu pierwsza choinka, ozdoby, pieczenie pierników..fajny czas generalnie, szczególnie ze my oboje mamy świra na punkcie świat
Jestem bardzo ciekawa jak będzie

Cytat:
Ja chciałabym, aby na koniec zostało jedynie martwienie się o moje prezenty Tzn. perfumy Duuużo perfum!

A Twój chłop w pełni zdaje sobie sprawę z tego, że masz lekkiego świra na punkcie Świąt?
Narazie zaspokoiłam większość chciejstw perfumowych i mam nadzieję, że szybko nowe się nie pojawią
A to jest dobre pytanie Wie, że lubię lampki, woski i takie tam pierdoły, jest świadomy, że lubię święta i ten klimat, ale nie wiem czy wie na jaką skalę

Cytat:
Część, można się dołączyć? jestem mega mega swirem świątecznym moja dewiza:"nigdy nie ma na tyle lampek/bombek/ozdób itp zeby nie mogło być więcej" chwilowo w związku na odległość, w przyszłym roku wychodzę za mąż, a po ślubie kupujemy dom, więc dopiero bede mogła głupiec i szaleć
Cytat:
Hej

Cytat:
Witam nowe świruski

A ja w tym roku bez wyrzutów sumienia będę mogła nakupować ozdób, bo nic nie mamy
Cytat:
Myślę, że to całkiem fajna alternatywa dla tradycyjnych świąt

Cytat:
Witajcie

Hej

Cytat:

Ja zazwyczaj czekam na dzień darmowej dostawy i wtedy masowo zamawiam
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 20:12   #539
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
W Wigilie lecą pod choinkę tylko pierdoły, a w 1 dzien swiąt tez pod choinke lecą te własciwe, ale dopiero otwieramy je popołudniu po obiadku swiątecznym
Fajnie - to w jakiś sposób przedłuża całą frajdę ze Świąt

Cytat:
Napisane przez chouette_ Pokaż wiadomość
Narazie zaspokoiłam większość chciejstw perfumowych i mam nadzieję, że szybko nowe się nie pojawią
A to jest dobre pytanie Wie, że lubię lampki, woski i takie tam pierdoły, jest świadomy, że lubię święta i ten klimat, ale nie wiem czy wie na jaką skalę

Ja zazwyczaj czekam na dzień darmowej dostawy i wtedy masowo zamawiam
Ja ze 2 razy miałam moment, że czułam się zaspokojona perfumowo A teraz chce mi się beczeć, bo przez wizytę u dentysty przegapiłam Terracottę na eglamour Nie wybaczę Ci, że mi jej nie oddałaś

Hyhy... Chłop może być delikatnie zaskoczony

Wieje u mnie tak, że na spacerze z psem złamało mi parasol w pół

A nie masz opóźnień z przesyłkami z DDD? Ja też zwykle coś tam zamawiam, ale raczej jakieś pierdoły

Wymiana zapachowa

Edytowane przez martyna_tina
Czas edycji: 2016-07-14 o 20:15
Stary 2016-07-15, 10:41   #540
Niambie
Zadomowienie

A ja w tym roku musze kupic wszystko, od choinki po swiatalka przez bombki. Bo wszystkie ozdoby poszly sie **** razem z choinka, ktora nam wyniesiono na smietnik podczas naszej nieobecnosci

Piszecie o prezentach swiatecznych, planujecie, kupujecie powoli... Moj maz ma jutro urodziny. Nie mam ani prezentu, ani pomyslu, ani czasu. Moze owine sie wstazka i po prostu mu sie oddam? W sumie zadna nowosc i niespodzianka ale zawsze go to cieszy ;D
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości