|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie? Ja mam mamę pielęgniarkę i od niej wyniosłam taki nawyk, myślalam, że wszyscy tak robią. Serio. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4114 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Hej dziewczyny, naczekalam sie w kolejce dzisiaj jak nigdy. Także bylam na bieżąco ale od 14 musze nadrobić
Byłam planowo a tu 10 osób przede mną. Ma branie moj lekarz. Umawiałam sie na wizyte za 3 tygodnie - dostępna godzina 19:15 Niestety nie widzę zdjeć na tym zrabanym taptalku ale:Gratuluje Powrotu do domu Udanych wszystkich wizyt Tija - wynajęcia mieszkania Asicucha - cieszę sie ogromnie, ze mama sie wybudziła, teraz moze być tylko lepiej i takie trzeba mieć nastawienie! Bedzie dobrze! Współczuje zepsutej pralki :-/ to chyba gorsze niz zepsute auto :P To tyle co pamietam... A teraz opowiem co na wizycie. Szyjka "miękka jak masełko" wg doktora :P ale nie ma rozwarcia. Chciał mi odstawić luteinę ale w takim wypadku powiedział, ze nie moze tego zrobić i mam brać dalej... Pobrał mi wymaz do GBS ale tylko z Bożenki - kazał zawieść do szpitala - ma tam swoj oddział wiec powinien wiedzieć czy z pupy tez sie pobiera wiec widocznie nie jest to konieczne skoro tego nie zrobił Te bóle mogą być powodem, ze szyjka jest miękka i ze cos tam sie zadziało ale główna sprawczynią tego jest moje dziecko. Które wazy 2,5kg powiedział doktor, ze duża no i ogolnie nie wiadomo jak to sie skończy czy nie beddie cc... Kazał mi nie panikować i za 3 tygodnie zobaczymy i wtedy będziemy rozmawiac. Robiąc fotkę stwierdził ze jest cudo i mamy fotkę miesiąca zawołał dziewczynę z recepcji i kazał wywiesić na tablicy przy cenniku nasza kluseczke :Love: jestem dumna mała jest taka sliczniutka juz bym chciała mieć ja koło siebie... Wyniki dobre w normie także żelazoMogę sobie brać co dwa dni np. Albo w ogóle. No i czekam teraz na wyniki wymazu i na wizyte... 3.08. Na szczęście doktorek nigdzie nie wyjeżdża mówi ze jest pod telefon jak cos i mam dzwonić lub pisać. A to nasza kluseczka (wychodzi ze jest 2 tyg starsza) ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-07-13 o 19:16 |
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Mąż dzwonił, dostalam dwa antybiotyki do stosowania na zmianę aż do kolejnej wizyty, czyli równo trzy tygodnie pakowania sobie kolejnych piguł. Masakra!
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
Najgorzej, jak dziecko z przedszkola/ szkoły wszy przyniesie. To trzeba prać WSZYSTKO jak leci. Mieliśmy w szkole epidemię co jakiś czas i prowadziłyśmy na zebraniach rozmowy uświadamiające. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I piekna waga ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
superhuman
Te zdjecie jest niesamowite! |
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
superhuman jaka boska fotka!
|
#4121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już widzę jak mój tż poród odbiera;p życzę Ci jednak, żebyś urodziła normalnie w szpitalu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym jednak do tej wagi z usg się aż tak nie przywiązywała U nas w czwartek na wizycie była ważona i wyszło lekarzowi 2600, a w niedzielę rodziłam i Mała miała 2200 ![]() My o 20 kąpiel
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TP mam 23.08 ale już mi gin zapowiedział że na pewno nie przenoszę jak 1 ciąży ![]() Nie wiem jak teściowa kiedy dokładnie gdzieś jedzie, ale u nich to z dnia na dzień zazwyczaj... Ja idę za tydzień do lekarza to mam zamiar zapytać jaka indukcja wchodzi w grę i mnie...
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O WOW ![]() Faktycznie fota idealna ![]() A który Ty masz tydzień? To CC miałoby być ze względu na wagę dziecka?
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Superhuman, fantastyczne zdjęcie
|
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Superhuman słodka fotka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Później już do młodej szamponu dolewałam olejek z drzewa herbacianego i przez ostatni rok nic nam się nie przypałętało. Uffff Ale to jest straszne jak rodzice nie dbają o dzieci.
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz, że u nas to zwykle były dzieci zadbane? W sensie "pacjent 0"
potem to juz leciało i po czystych i po tych mniej. Ja mam strasznie grube, gęste włosy, takie, że tak leję wodą do mycia, to te przy skórze są suche, muszę moczyć pod róznym kątem. Do tego długie. Za każdym razem, kiedy pojawiały się w szkole wszy, mialam totalne schizy, że złapię. Ale na szczęście nigdy się nie zdarzyło. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra, ale to konieczność. Wszy też były w pkolu, moja na szczęście nie miała ale też po tej informacji wyprałam jej wierzchnie ubrania (zima akurat była ) i w fomu odrazu szampon na to dziadostwo. Współczuję antybiotyków
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje dziewczyny Jutro 34t0d Także jeszcze czasu trochę zostało. Tak w związku z waga ale Lekarz nie kazał narazie panikować powiedział tylko, ze jest duża a pózniej ja sie dopytywałam i powiedział, ze jeśli bedzie tak rosła to wyjmiemy góra :P wiem zeby nie wierzyć w 100% w te maszyny ale jakoś mam do niego duże zaufanie. Aha i przyszła mi dzisiaj paka z gemini także jeszcze przewijak i rożek i będziemy mieli z niezbędnych rzeczy wszystko. Aha i kocyk jakiś. Szumisia i pierdołki planuje juz w sierpniu kupic... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety u nas w klasie to były głównie dwie dziewczynki o których głowy rodzice nie dbali. Doszło do tego, że czesanie tym specjalnym grzebieniem to był nasz codzienny rytuał. Człowiek dba, pilnuje a i tak to nic nie dawało, bo tamte dziewczynki wiecznie miały wszy. To samo było u mojej znajomej. Jej syn CO TYDZIEŃ przychodził z wszami na głowie. Jego kolega, ma włosy do ramion i wiecznie brudne, jego rodzice to tacy "ziołowi" luzacy. I w końcu zakazali mu przychodzić do ich syna dopóki rodzice nie zrobią porządku z jego włosami. Podziałało ale na krótko. Jak już pisałam, tutaj środki dostajesz za darmo, więc to nawet nie chodzi o pieniądze. Tylko o tumiwisizm.....
|
|
|
#4132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skąd założenie,że to była parka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wwoooww..piękna córcia a mówił Ci ile szyjka ma mm? czy jeżeli jest tak miękka to znaczy,że jest już zgładzona?który masz tc?masz normalnie funkcjonować czy tryb oszczędny? Cytat:
a jeszcze nie wiadomo, co będzie dalej jak mam taki spuścik![]() powodzenia z kąpielą..ale to musi być wyzwanie ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- no to duża dzidzia
|
|||||
|
|
|
#4133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
Wielocytat mi sie popsuł ;(
Kasia- współczuje bakterii oby szybko przeszło. Mi sie w ciazy tak porobiło ze wszystko muszę mieć do pary inaczej odczuwam przygnębienie ![]() Ale wcześniej zauważyłam ze radio w samochodzie głośność nie moze byc na 15 jedno niżej lub wyżej jest Ok byle nie 15. Superhuman- śliczne zdjęcie i mala ma słuszna wagę. Gratulacje Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
#4135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio zrobiłam spory rekonesans dotyczący porodu SN i dużego dziecka. I przy okazji nacinania krocza. Ale zrobiłam to na UK stronach, bo w PL to faktycznie przy 3800 to już chcą ciąć a przy 3kg połowa kobiet jest nacinana. I z tego co wyczytałam gdzieś ok 70% porodów było bez nacięcia. Nacięcie było jeśli np potrzeba było użyć kleszczy. Czasami zdarzały się pęknięcia, ale rzadko takie, które docierały do odbytu. Pęknięcia często miały faktycznie związek z szybkością porodów. Czyli im szybsza druga faza porodu tym większa szansa na pęknięcie. Przy większym dziecku na korzyść porodu działa grawitacja i wcale nie jest tak trudno je urodzić. Także, ja tam nadal mam nadzieję, że mój młody (jest do przodu o prawie 3 tyg w zależności, z którego pomiaru) pozwoli się urodzić przed terminem tp i będzie słuchał się moich wszelkich pozytywnych afirmacji
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
poczytam Was jutro jak Bozia są, dzis Natalka cały dzień wisi mi na rekach/na kolanach,ledwie już zipie :/ o 20.30 jedziemy z nią prywatnie do doktora
|
#4137 | |
|
Wtajemniczenie
|
no sama nie wiem... ;D
Cytat:
|
|
#4138 |
|
Raczkowanie
|
Musiałam przełożyć wizyte - auto nam padło...
Nie zapytalam co z L4 - mam do dzis... MASAKRA!
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
#4139 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Twoja ile wazy teraz?Cytat:
Dlatego nie będę sie nastawiać ani panikować zwłaszcza, ze któraś z was ostatnio pisała o koleżankę która urodziła 5kg dziecko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4140 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to będziecie monitorować wagę, może niekoniecznie trzeba będzie CC. Fajnie, że wyniki ok. ![]() Cytat:
Cytat:
Ojej, a jutro jakoś dałabyś radę tam podjechać po samo zwolnienie? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

)
ale:
mała jest taka sliczniutka juz bym chciała mieć ja koło siebie... Wyniki dobre w normie także żelazo

nie wiem nawet jakie. Jakoś była dziś bardzo nastawiona, żebym sobie szybciej urodziła
. Tak, też twierdzi, że lepiej w domu niż na dwupasmówce w aucie. Mówiła, że realnie 2 faza porodu będzie trwała szybciej i lepiej być przygotowanym na różne sytuacje.
1.09.2012

inaczej odczuwam przygnębienie