![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I
Cytat:
![]() U mnie w aptece sprzedali mi na próbę w małym pojemniczku ( takim jak maści robione sprzedają) bo oryginalnie to są ponoć duże pojemniki...takie jak apteka zamawia by inne maści przyrządzać z niej... Bardzo fajne jest też masło shea... ale cholernie ciężko rozsmarować - trzeba ogrzać w rękach. No ale wszytko muszę stosować zamiennie - raz pomaga jedno, raz drugie ![]()
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Ja też się przywitam. Mam córkę Michalinke. Urodzona 17.12 przez CC. Ważyła 3900 i 57 długa. Mamy trochę problemów. Chodzimy na rehabilitację. Mała miała wylew i walczymy z jego skutkami. Dodatkowo dochodzi skaza białkowa i nietolerancja laktozy. Jesteśmy na Nutramigenie LGG. Dodatkowo walczymy z refluksem. Znów się nam nasilil. Musimy zaliczyć jeszcze neurologopede i kardiologa. A i jeszcze chirurga. Więc czasem brak sił by to wszystko ogarnąć.
Też mam Hollanda i akurat bardzo go sobie chwalę. Nie mam zamiaru zmieniać na inny. Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do rozwoju, to Młody długo ulewał, co jest częste przy alergii... Przez to nie cierpiał leżeć na brzuszku, miał lekkie opóźnienie jeśli chodzi o ruchliwość, rehabilitowałam go trochę ale podgonił na szczęście ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Trzymamy kciuki za postępy i kolejne wizyty...ehh szkoda, że niektóre dzieciaczki (no i rodzice) mają pod górkę już na początku ![]()
![]() |
#184 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny które chcą się jeszcze dopisać do listy proszę o wytłuszczanie ( najlepiej na czerwono ) bo czasem może mi umknąć. Ja idę spać, chociaż u nas tak dziś parno, że młodą usypiałam 45 minut a i tak co chwilę budzi się z krzykiem.. Będzie ciekawa noc. Dobranoc.
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
No tak to jest. Ta masc mi natluszczala ale nie nawilzala, bylo jeszcze gorzej po tym. Mialam olej kokosowy i z migdalow i chwile bylo ok. Shea mam na liscie do probowania. A kapalas w krochmalu? Bo nie wiem czy warto.
No moj tez ulewal ale tylko moim mlekiem... My tez chodzimy na rehabilitacje i babka mowi ze jest sztywny i spiety przez ten świąd, co wzmaga w nim stres, a od stresu nasila sie azs i tak w kolko. Nie wiem skad u nas takie cos sie przyplatalo. Blackwindow szczerze wspolczuje, my na biezaco odwiedzamy 2 specjalistow i mam dosyc a co dopiero u was ![]()
#186 |
Zakorzenienie
|
Kąpałam na samym początku, jak jeszcze mleka nie zmieniłam...wtedy nie pomogło za nic...nawet trochę pogorszyło. Ale winię jednak mleko za to - pediatra upierała się, że to nie azs i nie skaza białkowa - długa historia
![]() Ale chcę znowu popróbować.
#187 |
Zakorzenienie
|
Podobno w kąpiel w siemieniu lnianym lub platkach owsianych jest super ale nie moge sie zebrac na takie rzeczy. Polecam Ci grupe wsparcia na fb o azs, duuuzo rzetelnej wiedzy, zero hejtu
![]() A mieliscie\macie problem w przybieraniem na wadze?
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukam tej grupy na fb. Dzięki ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Grześ ![]() Igor ![]() Maja ![]() Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2016-07-13 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja z wątku listopadówek
![]() Pomysł z połączeniem wątków świetny, ale niestety ja chyba nie dam rady być tu na bieżąco. Więc na razie może nie będę się dopisywać do listy, bo nie wiem czy dam radę się udzielać. Ale postaram się podczytywać, w miarę możliwości! Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny , ja z wątku listopadówek ale synek urodzony w pażdzierniku , prosimy o dopisanie Maciej urodzony 27.10.2015 zapomniałam napisać ur cc godz. 9.20 , waga 3750 g ,długość 59 cm .
Edytowane przez suzie35 Czas edycji: 2016-07-14 o 00:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Kurczę, nowy wątek, nowe mamy, może się zmobilizuję, żeby nie tylko czytać, ale też coś napisać
![]() Tak więc witamy się, Gniewosz (to dopiero polskie imię a propos wcześniejszej dyskusji :P), 5 grudnia, SN 3320g. Mieszkamy w Krakowie, ja pochodzę znad morza ![]() ![]() Przeczytałam 4 strony nowego wątku, dalej może nadrobię na telefonie przed snem ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie mamy, z listopadowego troszkę was znam, bo podczytywałam całą ciążę jako, że lekarz był pewien, że urodzę w listopadzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A my planujemy nad morze a jesteśmy z południa Polski też ok 700 km ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
I jak tu spać jak wątek tętni życiem?😛
KASIULA my mamy Adamexa Pajero, ale odczucia bardzo podobne jeśli chodzi o spacerówkę. DOTKA super, u nas takie opieranie się i przechodzenie przez przeszkody to super zabawa ![]() BLACKWINDOW my też się użeramy z refluksem i wszystkich tych specjalistów mamy zaliczonych. Nadal jesteśmy na lekach i mala nadal ma cofki, ale nie ulewa. Mnie się przysnęło przy karmieniu i śnił mi się ogromny tygrys bengalski 😁 Za dużo czytania dziecku bajek o zwierzętach się klania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
Jejku nadrabiania jak w ciąży
![]() A czy któreś z Was planują w niedługim czasie rodzeństwo? |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;62989706]Jejku nadrabiania jak w ciąży
![]() A czy któreś z Was planują w niedługim czasie rodzeństwo?[/QUOTE] Tak, za 1.5 roku ![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Nie! Za rok chce byc juz w ciąży! ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Jeju czemu moje dziecko nie spi od 5 ![]() ![]()
#196 |
Konto usunięte
|
U mnie dzisiaj pobudka o 5.35... chciałam spacyfikować gnoma w swoim łóżku, ale mąż wstawal do pracy i się nie udało. Efekt jest taki, że jestem po kawie i śniadaniu a gnom właśnie padł na drzemkę. W swoim łóżeczku, co się ostatnio nie zdarza (usypiam go w wózku, bo jesteśmy świeżo po przeprowadzce i szkoda mi go, żeby walczyć o zasypianie w łóżeczku - przyjdzie czas będę go przestawiać, a póki co bezpiecznie czuje się w wózku, więc tam śpi w ciągu dnia i na noc jest usypiany). Całą noc padało, a że przed domem jeszcze nie zrobione to musiałam ubrać spodnie od dresu, gumowce i wyjść męża wypchnąć na drogę 😂 yhh nie ma to jak rozgrzewka z samego rana 😂😂😂
---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Ja bym chciała zajść najpóźniej w lutym, żeby do pracy nie wracać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy to zęby, czy jaki grom, mam tylko nadzieję, że kiedyś to minie. Misia, ślicznie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;62989706] A czy któreś z Was planują w niedługim czasie rodzeństwo?[/QUOTE] Ja na chwilę obecną nie planuję w ogóle. Całe życie powtarzałam wszystkim dookoła, że nie chcę mieć dziecka jedynaka, a tu zonk ![]()
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;62990206]U mnie dzisiaj pobudka o 5.35... chciałam spacyfikować gnoma w swoim łóżku, ale mąż wstawal do pracy i się nie udało. Efekt jest taki, że jestem po kawie i śniadaniu a gnom właśnie padł na drzemkę. W swoim łóżeczku, co się ostatnio nie zdarza (usypiam go w wózku, bo jesteśmy świeżo po przeprowadzce i szkoda mi go, żeby walczyć o zasypianie w łóżeczku - przyjdzie czas będę go przestawiać, a póki co bezpiecznie czuje się w wózku, więc tam śpi w ciągu dnia i na noc jest usypiany). Całą noc padało, a że przed domem jeszcze nie zrobione to musiałam ubrać spodnie od dresu, gumowce i wyjść męża wypchnąć na drogę 😂 yhh nie ma to jak rozgrzewka z samego rana 😂😂😂
---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Ja bym chciała zajść najpóźniej w lutym, żeby do pracy nie wracać ![]() To mialas dżoging z rana ![]() Ja wlasnie chce wrocic do pracy, musze dostac umowe na stałe i jedziemy z koksem
#199 |
Konto usunięte
|
Dżoging z obciążeniem 😂
Mi się nie opłaca wracać. Pracuję w korpo, szkoda czasu, żeby od nowa wszystkiego się uczyć, a później z powrotem na l4 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
No ja musze byc w pracy zeby dali mi umowe, jednej dziewczynie raz nie przedłużyli bo byla na macierzyńskim i narra, boje sie tego także poczekam
![]()
#201 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ciężka nic za nami... Młody spał u nas w łóżku...a ja wcale bo trzeba mieć jedno oko otwarte przy takim oszołomie ![]() Ja chcę kolejne. Ale też muszę do pracy wrocic...dostać umowe na stałe... Póki co i tak się nie zabezpieczamy - biorąc pod uwagę to, że przy Grześku pomoc specjalistów i kliniki była potrzebna marne szanse na to, że zajdę. A jak się uda - to będzie Martynka ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#203 |
Konto usunięte
|
Diablica a drugi synuś jak będzie to co?
![]() U nas jak się uda to Julka. A drugiego chłopca nie wiem jak nazwiemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Diablica jakie macie kupy po pepti?
U nas drugi chlopiec bedzie Cezary a dziewczynka raczej Ania ![]()
#205 | |
Zakorzenienie
|
Dla Synusia drugiego imienia nie mamy
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Fajny pomysł z połączeniem wątków, wrócą stare dobre czasy z czytaniem po 20 stron 🙂
Melduje się Basia i syn Iwo, urodzony 25 listopada o 9:40, 3540g 55 cm przez cc. Obecnie 80cm i 9500g. Rośnie jak szalony! I lata po całym domu, nigdzie się nie da ukryć 😁 pełzanie jest na tapecie od dłuższego czasu, posadzony siedzi stabilnie i się bawi, w wózku trzyma się za pałąk i za nic nie chce się oprzeć plecami. Ząbków zero, rozszerzanie w toku ale powoli - po trochu papki, grudki, blw. Najbardziej smakuje chlebek, wczoraj jadł z zielonym ogórkiem. Noce śpi ładnie, od 21 do 6 rano zazwyczaj. Właśnie po jedzeniu dosypia, jak dobrze pójdzie to wstanie o 10 😄 Wysłane z mojego HTC Desire 530 przy użyciu Tapatalka
.kto płacze temu deszcz za oknem Edytowane przez mervie Czas edycji: 2016-07-14 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
A to trochę cięższa alergia u was. U nas problem tylko ze są twarde. Lekarstwa dostawał ale nie działają. Taka jego uroda
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() Iwo rośnie jak szalony - to fakt ![]() Super, że tak fajnie się rozwija. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Wiecie co, ja się tak zarzekałam że nie chcę więcej dzieci a teraz coraz częściej myślę o kolejnym... aż się boję. Tżtowi nawet nie mówię bo ten zaraz w to pójdzie 😱
Chociaż dalej jestem przekonana że nie poradziłabym sobie. Może mi przejdzie 😉 Wysłane z mojego HTC Desire 530 przy użyciu Tapatalka
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas kiepska noc, walczyłam z małą godzinę po pobudce, niby zasypiała, ale jak chciałam ją odłozyć do łóżeczka to oczy jak 5 zł.... W końcu się poddałam i spałam z nią w naszym łóżku a mąż poszedł spać do salonu. Potem jeszcze przed i po 6 poplakiwala przez sen, nie wiem co jest grane, może te zęby... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.