Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-14, 12:59   #4171
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

My po szczepieniu. Oczywiście karta szczepień nie dotarła z poprzedniej przychodni, na szczęście zgodzili się, że uzupełnią z książeczki przy następnym. Kociak mi w samochodzie usnął, w domu podpił mleka i śpi dalej, na wszelki wypadek mam nurofen, jakby go coś bolało.

Wizytę teściowej jakoś przeżyłam, żebyście widziały jej minę jak go dałam na ręce! Duuużo mnie taki ruch kosztował ale dla takiego szoku warto było, chociaż oczywiście musiała przemycić smaczki w stylu "no tak, przyglądasz się, bo babci to wcale nie znasz". Szkoda, że mu babcia nie powiedziała, że babcia jest hrabianka tylko jej zapomnieli tytułu nadać i bez pisemnego zaproszenia nie pofatyguje się wnuka zobaczyć... I oczywiście musiała zacząć płakać jak rozmawialiśmy o wadach, że dla własnego spokoju idziemy do poradni genetycznej i prosimy, żeby przypomniała sobie jakiekolwiek "odchylenia od normy" występujące w rodzinie. Dżizasss jak ja nienawidzę jak ktoś się nad nami albo małym użala! My nie płaczemy, nie użalamy się tylko robimy co trzeba a Wojtka traktujemy jak normalne dziecko, więc po co takie przedstawienia?
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:05   #4172
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
My po szczepieniu. Oczywiście karta szczepień nie dotarła z poprzedniej przychodni, na szczęście zgodzili się, że uzupełnią z książeczki przy następnym. Kociak mi w samochodzie usnął, w domu podpił mleka i śpi dalej, na wszelki wypadek mam nurofen, jakby go coś bolało.

Wizytę teściowej jakoś przeżyłam, żebyście widziały jej minę jak go dałam na ręce! Duuużo mnie taki ruch kosztował ale dla takiego szoku warto było, chociaż oczywiście musiała przemycić smaczki w stylu "no tak, przyglądasz się, bo babci to wcale nie znasz". Szkoda, że mu babcia nie powiedziała, że babcia jest hrabianka tylko jej zapomnieli tytułu nadać i bez pisemnego zaproszenia nie pofatyguje się wnuka zobaczyć... I oczywiście musiała zacząć płakać jak rozmawialiśmy o wadach, że dla własnego spokoju idziemy do poradni genetycznej i prosimy, żeby przypomniała sobie jakiekolwiek "odchylenia od normy" występujące w rodzinie. Dżizasss jak ja nienawidzę jak ktoś się nad nami albo małym użala! My nie płaczemy, nie użalamy się tylko robimy co trzeba a Wojtka traktujemy jak normalne dziecko, więc po co takie przedstawienia?
Smoczyca ma uczucia! No kto by pomyślał
Stary 2016-07-14, 13:07   #4173
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Jak to??? Klamiesz, albo mam nadzieje ze klamiesz :p

Dostalam okres.a poltora tygodnia temu sie skonczyl jeden. Co jest????
Ann też mam jakieś zawirowania okresu, dostałam po 19 dniach od poprzedniego a potem po 3 dniach :/ paranoja jakaś
Stary 2016-07-14, 13:13   #4174
asta9126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Kurcze widzisz ta pierwsza mi sie wydawala spoko bo po rozlozeniu jest dosc stonowana i nie ma bardzo duzo bajerow poza tym ze sie na 3 sposoby rozklada.
Moze ty masz racje z ta mata w sumie z tym przebodzcowaniem bo karuzela mam wrazenie ze taki efekt daje.
jestem minimalistką jeśli chodzi o zabawki... karuzelkę zrobiłam sama, z papieru biało-czerwono-czarną. co do maty - chcemy kupić piankowe, duże puzzle. Nie mamy dywanu, więc będzie pełnić tę rolę no i można stopniowo powiększać

Cytat:
Napisane przez synteleia Pokaż wiadomość
do kogo wasze dzieci są podobne? bo mój synek to 100% wykapany tatuś. Moi rodzice nie mogą tego przeżyć, że nie odziedziczył niczego po naszej rodzinie, za każdym razem gdy go widzą próbują się doszukać jakichś cech charakterystycznych naszej rodziny, no ale raczej nic nie znajdą. Powiedzieli nawet że on wygląda jak nie mój syn
��
Jeszcze jednym mnie irytują. Ciągle powtarzają, że dziewczynki są grzeczniejsze, i jak mały płacze czy jest nerwowy to zamiast coś pomóc to mówią że chłopcy tacy są (w domyśle gorsi). I jak opowiadają o kimś w rodzinie czy ze znajomych że mają DZIEWCZYNKĘ to aż oczy im się błyszczą, tacy zachwyceni...zamiast się cieszyć że synek zdrowy
odkąd się urodziła to widzę tylko jak bardzo ma usteczka podobne do tatusiowych, reszta to nie wiem.

ja w ogóle nie lubię jak się mówi że niemowlę jest grzeczne/ niegrzeczne. co to za kategorie? jak płacze to znaczy że czegoś potrzebuje przecież, a nie że na złość czy tam coś
Stary 2016-07-14, 13:19   #4175
konsternacja
Zakorzenienie

Kocie- brawa za szczepienia. Jak szczepiliscie (jakimi szczepionkami). A Smoczyca dlugo posiedziala?
Czekam na ten laktator. Wczoraj ok. 17:00 zamowilam i zastanawiam sie, kiedy mi go mily kurier dostarczy

Maz pojechal do sklepu Abrakadabra po kiecke dla Niuni. Ma 4 typy wskazane przeze mnie i z nich ma sam cos wybrac. Ciekawe z czym wroci bo kednak na zywo te sukienki moga sie inaczej prezentowac niz na zdjeciu.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:22   #4176
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Kocie- brawa za szczepienia. Jak szczepiliscie (jakimi szczepionkami). A Smoczyca dlugo posiedziala?
Czekam na ten laktator. Wczoraj ok. 17:00 zamowilam i zastanawiam sie, kiedy mi go mily kurier dostarczy

Maz pojechal do sklepu Abrakadabra po kiecke dla Niuni. Ma 4 typy wskazane przeze mnie i z nich ma sam cos wybrac. Ciekawe z czym wroci bo kednak na zywo te sukienki moga sie inaczej prezentowac niz na zdjeciu.
Wow odważna jesteś ))

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:24   #4177
Iwonia27
Zakorzenienie

Kocie szacun. Dałaś radę.
Luuudzie ile nas te wizyty kosztują nerwów. Toż to powinno być odgórnie ustawowo zakazane bo stres źle nam robi na laktacje.
Ps. Czekam na ochraniacz na łóżeczko dzis bedzie. Specjalnie wstrzymałam sie z praniem Igorowych rzeczy bo chce go tez jak wszystko nowe wrzucić.
Hmm tylko czy sie nie zdziwie.
Jak on wyglada? To jest jakies wypelnienie i poszewka? Bo tak to sobie wyobrazam czy to calosc bym musiała prać???
Prałyście?
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:43   #4178
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Luuudzie ile nas te wizyty kosztują nerwów. Toż to powinno być odgórnie ustawowo zakazane bo stres źle nam robi na laktacje.
Ps. Czekam na ochraniacz na łóżeczko dzis bedzie. Specjalnie wstrzymałam sie z praniem Igorowych rzeczy bo chce go tez jak wszystko nowe wrzucić.
Jak on wyglada? To jest jakies wypelnienie i poszewka? Bo tak to sobie wyobrazam czy to calosc bym musiała prać???
Prałyście?

Haha naglowek w dzisiejszej prasie teściowe zagrozeniem dla laktacji

Zalezy jaki zamowilas, bo moze byc zdejmowana poszewka albo i nie

Cytat:

Ryzykantka- chyba bardzo ufasz swojemu mezowi. Grunt to nie mowić do nich czegos w stylu tylko nie bierz tej w kwiatki - bo moj na bank przywiozl by ta w kwiatki

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Zobaczcie co mój stary zrobił! Wysłałam mu zdjęcie Niny z pieluchą na twarzy a ten ze zawiadomi WOPR, zamiast MOPS
I patrzcie co zrobił!

https://m.facebook.com/WOPR-139342706495055/
Ale Wariat z niego hahaha- teraz Twoj ruch oglos fgo gdzies ze jest zagrozeniem dla prawidlowego rozwoju Twojej corki

Ps. Buciki pasują, są minimalnie za duże ale na skarpetce pieknie sie zatrzymuja ufff jeszcze raz dziękujemy :-*

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Dziewczyny a z ta pielucha 30x30 na twarzy to nie boicie sie, ze jednak dziecko jakos tak ja ulozy, ze to bedzie niebezpieczne? Jak w praktyce wyglada spanie z ta pielucha na twarzy? Moge zobaczyc jakies foto? Bo jestem pewna, ze u nas by podzialalo- mala jak zasypia to probuje na siebie zarzucic pieluszke, ktora ma zlozona pod glowa- ALE JA SIE BOJE, ZE SOBIE KRZYWDE ZROBI
Wyslalam na facebooka zdjecie jak to u nas z pieluszka wyglada- zazwyczaj zakrywam policzek gdy lezy na prosto przykryta jest do noska - czasem jak zasypia to cala twarz a pozniej jej podnosze wazne zeby czolo i cala glowka byly zakryte- jak zasypia na rekach tez kłade jej pieluche na twarz. Ona juz chyba nie potrafi inaczej jak nie ma pieluszki macha glowa na lewo i prawo. Babmus 30x30 sprawdza sie najlepiej bo sie nia nie owija za bardzo. Jak gleboko zasnie to jej zabieram ta pieluche z twarzy na noc zabieram zawsze

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-07-14 o 13:34
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:45   #4179
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet w Shreku smoczyca ostatecznie pokochała osiołka

Cytat:

Podziwiam, ja mojego nigdy bym się nie odważyła tak wysłać. Chyba, że po odbiór gotowego zamówienia albo z karteczką 'proszę pani, tu żona napisała co chce, jaki model, rozmiar itp - ja tylko płacę'

Cytat:
Prałyście?
Ja swój prałam normalnie w pralce

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 14:14   #4180
Monanka83
Zakorzenienie

Mia, nie ma za co, cieszę się bardzo!
Stary 2016-07-14, 15:17   #4181
AnneMariie
Zadomowienie

Ale dzien zmarnowany.. Moj tata mial wyladowac godzine temu w irl, tymczasem jest w drodze na inne lotnisko bo loty sa opoznione. Planowany wylot 5h pozniej niz pierwotny... No zla jestem. Sledze tylko na biezaca czy sa jakies zmiany...
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 15:49   #4182
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Ale dzien zmarnowany.. Moj tata mial wyladowac godzine temu w irl, tymczasem jest w drodze na inne lotnisko bo loty sa opoznione. Planowany wylot 5h pozniej niz pierwotny... No zla jestem. Sledze tylko na biezaca czy sa jakies zmiany...

O masz a czemu tak sie porobiło?
Stary 2016-07-14, 15:55   #4183
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
O masz a czemu tak sie porobiło?

Nie wiadomo! Lotnisko ani przewoznik nic nie powiedzieli.. Z tego co wysledzilam w internecie to sa jakies prace na lotnisku. I nikt nie raczyl poinformowac ludzi wczesniej!
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 16:08   #4184
konsternacja
Zakorzenienie

Heh mam nadzieje, ze sie nie zawiode na guscie mojego meza sam mi wybral piekny pierscionek zareczynowy, kupil kolczyki w moim guscie...moze i corke ladnie do Chrztu ubierze. Napisalam w kolejnosci, ktore mi sie najbardziej podobaly i prosilam, zeby nie byly swiecace a zapiecie nie przeszkadzalo w lezeniu. Jak wroci z pracy to zobacze co wybral

Ann- rzeczywiscie slabo, ze nie poinformowali Was o zmianie:/
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 16:21   #4185
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Zobaczcie co mój stary zrobił! Wysłałam mu zdjęcie Niny z pieluchą na twarzy a ten ze zawiadomi WOPR, zamiast MOPS
I patrzcie co zrobił!

https://m.facebook.com/WOPR-139342706495055/
Wygryw!!!!

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Cytuję ZOBACZYMY CZY BEDZIESZ SIE TAK SMIALA JAK PRZYPLYNIE WOPR DO TWOICH DRZWI

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Uuuuuuciiiiiieeeeekaaaaaj jjjjj
Splywaj

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Albo jest dobra aktorka, ze spalonego teatru
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 16:33   #4186
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Heh mam nadzieje, ze sie nie zawiode na guscie mojego meza sam mi wybral piekny pierscionek zareczynowy, kupil kolczyki w moim guscie...moze i corke ladnie do Chrztu ubierze. Napisalam w kolejnosci, ktore mi sie najbardziej podobaly i prosilam, zeby nie byly swiecace a zapiecie nie przeszkadzalo w lezeniu. Jak wroci z pracy to zobacze co wybral

Ann- rzeczywiscie slabo, ze nie poinformowali Was o zmianie:/
Hmm mój też mi do tej pory kupował fajne rzeczy

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-07-14, 18:21   #4187
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość

Albo jest dobra aktorka, ze spalonego teatru
a kij ją wie, mam nadzieję, że za szybko nie będę musiała jej znów oglądać, chociaż już raczej nie wrócą te piękne czasy kiedy to było raz na 1,5 roku i tak moim niedoścignionym wzorem jest moja niedoszła teściowa (swoją drogą super babka, do dziś się lubimy), która z kolei swojej teściowej nie widywała 10 lat
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 18:30   #4188
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
a kij ją wie, mam nadzieję, że za szybko nie będę musiała jej znów oglądać, chociaż już raczej nie wrócą te piękne czasy kiedy to było raz na 1,5 roku i tak moim niedoścignionym wzorem jest moja niedoszła teściowa (swoją drogą super babka, do dziś się lubimy), która z kolei swojej teściowej nie widywała 10 lat
rispekt

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 18:46   #4189
Iwonia27
Zakorzenienie

Przyszedł ochraniacz. Bez poszewki wiec cały wylądował od razu w pralce. Jutro zobacze jakie to to w akcji.
Stary 2016-07-14, 20:00   #4190
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

A co tu taka cisza dzis? czyzby czas kapieli?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 20:11   #4191
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość

U nas dopiero młody się obudził z drzemki konkretnej i właśnie pojadl. Kąpiel będzie po 21 dzisiaj

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-07-14, 20:15   #4192
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość

My po kąpieli tulimy się

Mona czy Ciebie tez tak serce bolało jak trzymalas Nine w tych portkach czy tylko ja taka nienormalna - Iga lepiej to chyba znosi niz ja mam wrazenie ze jej nie wygodnie ze ja ograniczam i ze bola ja te rozlozone nozki, my chyba mamy gorsze te majtki bo takie na szelkach sa bez sensu.
Jakie mialyscie zalecenia odnosnie tego pieluchowania? My mamy to nosic najlepiej caly czas - zrobilam jej dzis 2 godzinna przerwe bo szkoda mi jej.
Stary 2016-07-14, 20:21   #4193
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

My tez sie tulimy.

Uzywacie emolientow?
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 20:26   #4194
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
My tez sie tulimy.

Uzywacie emolientow?
Ja używam emolium

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-07-14, 20:32   #4195
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
My tez sie tulimy.

Uzywacie emolientow?
Nie, uzywam plynu z Hipp skore ma milutka to chybanie ma sensu emolienty kojarza mi sie z problemami skornymi
Stary 2016-07-14, 20:39   #4196
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja używam emolium

ja też ale nie przy każdej kąpieli - tak raz na jakis czas, częściej płyn do kąpieli hipp

dziecko mi śpi od 4 godzin - ugotowałam obiad na jutro, posprzątałam, odkurzyłam, poprałam, poprasowałam, upiekłam ciasto, posegregowałam ubranka, siadłam na kompie, a Alicja dalej śpi, myślicie, że w nocy będzie chciała sie bawić czy też będzie spać?

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Normalnie chyba zacznę szydełkować z nudów, albo coś poczytam, może się pouczę do egzaminów
Stary 2016-07-14, 20:53   #4197
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
ja też ale nie przy każdej kąpieli - tak raz na jakis czas, częściej płyn do kąpieli hipp

dziecko mi śpi od 4 godzin - ugotowałam obiad na jutro, posprzątałam, odkurzyłam, poprałam, poprasowałam, upiekłam ciasto, posegregowałam ubranka, siadłam na kompie, a Alicja dalej śpi, myślicie, że w nocy będzie chciała sie bawić czy też będzie spać?

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Normalnie chyba zacznę szydełkować z nudów, albo coś poczytam, może się pouczę do egzaminów
Proponuje sie wyspac na zas, przyda Ci sie kiedys
Stary 2016-07-14, 20:58   #4198
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Proponuje sie wyspac na zas, przyda Ci sie kiedys
hmmm ale ostatnio Alicja przesypia od 21-ej do 5-ej z trzema 15-minutowymi przerwami na karmienie, wiec w sumie to wyspana jestem, czasem nawet pobudka tylko o 2-ej w nocy ciumkanko i śpimy do 5-ej
Stary 2016-07-14, 21:07   #4199
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm ale ostatnio Alicja przesypia od 21-ej do 5-ej z trzema 15-minutowymi przerwami na karmienie, wiec w sumie to wyspana jestem, czasem nawet pobudka tylko o 2-ej w nocy ciumkanko i śpimy do 5-ej

tez tak chce.
My tez juz po kapieli karmilismy sie na lezaco. Maly pojadl juz tylko ciumka. Nie daje podmienic na smoczek bo sie wybudza to leze z nim dalej. Ale mnie na spanie bierze.
Musze sie przeturlac po łozku jak kombatant i uciec.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Rrrrany jak komandos mialo byc

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Kombatant to sie juz chyba nie przeturla hahahaha

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Ja gdzies zawsze cos pokrece!
Stary 2016-07-14, 21:11   #4200
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam zamrozisz i wyciagniesz w razie kryzysu

Cytat:
tez tak chce.
My tez juz po kapieli karmilismy sie na lezaco. Maly pojadl juz tylko ciumka. Nie daje podmienic na smoczek bo sie wybudza to leze z nim dalej. Ale mnie na spanie bierze.
Musze sie przeturlac po łozku jak kombatant i uciec.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Rrrrany jak komandos mialo byc

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Kombatant to sie juz chyba nie przeturla hahahaha

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Ja gdzies zawsze cos pokrece!
Uwielbiam Cię ! Hahaha poprawilas mi moj obecnie podly humor.
Moze pobaw sie z nim w chowanego ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości