|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Reasumując - Alicja to tfu tfu Aniołek - żeby nie usłyszała tfu tfu, ale w sumie to tak sobie myślę, że będzie miała rodzeństwo jednak
|
#4202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jestem pewna, że jej to koło wentla lata, nawet nie czuje że coś tam ma założone. Dzieci naturalnie rozkładają nogi w żabkę więc pewnie nawet jej wygodnie. Pamiętam, że ja też tak ryczałam nad Lalunią jak w szpitalu miała żółtaczkę i wsadzili ją pod lampy. I też sobie myślałam, że malutka znosi to lepiej niż ja Używamy, mimo że żadnych skórnych problemów nie mamy. Wcześniej używałam Oilatum, teraz kąpiemy Małą w płynie Ziajka ale nie lubię go. Niby jest od 1go dnia życia ale ma bardzo mocny zapach co pewnie jest zasługą chemii w nim zawartej. Dlatego zużyjemy i więcej go nie kupię, za to czaję się na płyn do kąpieli Babydream, bo ma dobry skład Cytat:
Budzi się co 3-4 godziny na szybkie jedzonko, potem odkładam do łóżeczka i sama zasypia, także czasem nawet nie zdążę się dobrze rozbudzić i już z powrotem idę w kimę. Jedynie nad ranem, jak widzi że już jasno to olewa dalsze spanie, stwierdza że to już dzień i czas na zabawę. Dlatego czasem ląduje już wtedy u mnie w łóżku bo wtedy udaje nam się dospać razem do 8-9.Także mimo, że od 10 tygodni nie przespałam ciągiem całej nocy to naprawdę czuję, że się wysypiam Cytat:
Edytowane przez fablous Czas edycji: 2016-07-14 o 21:31 |
|||
|
|
|
#4203 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Czoko, zyj chwila ![]() Jestem w szoku ile teraz potrafie rzeczy zrobic w czasie drzemek mlodej. Normalnie czlowiek blyskawica jestem. Widze ze nie tylko ja. Wrzucilam na fb fote szatki na chrzest. Jestem zadowolniona z wydanych piniendzy ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- A nie komandos przypadkiem? |
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak, na początku serce mi się krajalo! Ale w sumie Nina nigdy nie marudzila ani przy zakładaniu ani przy użytkowaniu, myślę że to trochę jak z noszenie pampersa -przecież dzieciaki nawet nie wiedzą że można funkcjonować bez nich między nogami, co im zalozysz, to będą nosiły. Świadomość że to dla jej zdrowia, bo nawet nie urody, jakoś mnie pcha do tego żeby jej te turboportki ubierać. Powinniśmy non stop, ale coraz częściej jej odpuszczam, muszę wrócić do systematyczności w tej kwestii. Jak były upaly to jej nie zakladalam I wypadłam z rytmu. Używaliśmy jak był wonsz. Skończyły się i przeszliśmy na hippa - był wporzo a teraz mamy babydream i jest gites - mniej aromatyczny niż hipp i chyba bardziej mi to odpowiada ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Iwonia, idź się przewietrz hahahah
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszylas mnie tym porownaniem do pampersa "co im nie zalozysz beda nosily " serce i tak mnie boli, ze w ogole musi to nosic ale wiem ze to dla zdrowia. Iwoni to by sie przydalo przespac wtedy by nie kazala sie biednym kombatantom turlac
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Uwielbiam zapach Hippa. Niuch niuch
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sensie do ostatniej wizyty pod koniec sierpnia mamy kontynuować, nie do 18tki
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-07-14 o 22:01 |
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem wykończona. Zmęczył mnie ten dzień, do tego boli mnie głowa.
Pogoda beznadziejna, najchętniej bym z domu nie wychodziła. A musiałam jechać z maluchem na szczepienia. W przychodni oczywiście pół godziny opóźnienia, bo wcześniej 2 osoby się spóźniły po pół godziny i tłumaczyły się pogodą. No super. Ja rozumiem, że tak się można tłumaczyć jadąc na 8, bo wtedy człowiek nie przewidzi, że musi rano wcześniej wstać, ale jak ktoś jedzie na 12 i widzi co się dzieje za oknem, to mógłby lepiej sobie wyjazd zaplanować. A tak to oczywiście mała mi się rozryczała w przychodni i u lekarki był jeden wielki ryk. Najpierw przez 25 minut jak czekałyśmy była mega grzeczna u mnie na rękach, rozglądała się, no ale potem i zgłodniała i się znudziła i zaczęła płakać. Mała obecnie ma 62 cm i waży 4,9 kg, czyli też jakimś olbrzymem nie jest (przez te 6 tygodni przytyła 800 g), ale lekarze zawsze twierdzą, że jest w dolnej granicy normy i jest ok, więc luz. Później pojechałyśmy do teściowej na obiad, P. też tam przyjechał po pracy. Znowu mnie teściowa denerwowała, bo dla niej każde wsadzenie przez małą łapek do buzi oznacza, że jest głodna. A że mała teraz pcha ręce do buzi na potęgę, to co chwila słyszałam, że jest głodna i żebym ją nakarmiła. I nie przetłumaczysz, że dziecko ma taki etap, jest głodne i tyle. Dodatkowo jak coś powiedziałam, że ostatnio mieliśmy ciężką noc, to znowu usłyszałam o dokarmianiu mm na noc, bo ktoś tam dokarmia i dziecko długo śpi. A myślałam, że już temat dokarmiania mamy zamknięty. A jak powiedziałam, że wolę nie dokarmiać, bo są przypadki, że dziecko się przyzwyczai do butelki i odmówi piersi, to usłyszałam, że najwyżej będę odciągać i podawać w butelce. No na pewno. Genialny pomysł. Chyba bym się zajechała, zwłaszcza, że dziecko mi nie śpi praktycznie w ogóle w dzień i trzeba się nim zajmować, to nie wiem kiedy miałabym to mleko odciągać. Tylko się zdenerwowałam i tyle. Po tych szczepieniach mała też mega marudna dziś była, częściej niż zwykle chciała pierś, zwłaszcza pod wieczór praktycznie się nie pozwalała odłożyć, ale teraz już śpi. |
|
|
|
#4209 |
|
Z deszczem w butach
|
Małż ostatnio kupił Oilatum, gdy starszej jakieś krostki na całych plecach wysypało (alergiczne) i się załamałam, jak usłyszałam, ile za nie zapłacił i gdy zerknęłam na skład.. serio, lepiej chyba dodać oliwki Babydream czy Hipp do kąpieli niż tej parafiny z PEGami ...
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Mia! Na pocieszenie jeszcze dodam, że ja osobiście miałam takie zakładane 24/7 przez pierwszy rok życia. Nie pamiętam dyskomfortu
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#4211 |
|
Z deszczem w butach
|
Kaylla - chyba bym tam wykipiała ze złości na Twoim miejscu. Nie znoszę takich komentarzy. W sumie chyba najlepiej tylko przytakiwać i nie wdawać się w dyskusję z takimi osobami.
Komuś na mm będzie spać długo, innemu krótko. Mój na piersi przesypia nocą ciągiem do 7h, co Twoja teściowa na to?
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczas karmienia od dawna lezy na pleckach, a na boczku nie spi odkad jest niemowlakiem tylko glowa operuje na boki - czasem probowalam ja klasc na bok ale mam wrazenie ze jest za ciezka bo zaraz opada na plecy albo nie lubi po prostu. Wazne ze to nic powaznego - nasz doktor tez powtarzal ze to w ramach pielegnacji i zapobiegania - ale jednak cos tam sie zadzialo skoro mamy te portki nosic. Juz myslalam ze moja cora zamiast stringow bedzie nosila majtki na szelkach a Ty mowisz ze nie do 18tki eh, przynajmniej by jej nie zawiewalo
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Pocytowalam, ale jak zwykle doopa
![]() Olistum to syf, sroka o nim pisała. Fab babydream to dobry wybór. Choć nie lubie zapachu mimo, ze jest delikatny.Ja myje przewaznie w wodzie, plynu dodaje raz na jakiś czas. Wczoraj Gabi spała od 19.30 do.. dałam jej jeśc na całkowitego śpiocha o 00.20!!! Jakbym wiedziała, ze tyle pośpi spalabym z nią. O 3 mega wielka koopa, taka inna jak zwykle bywały. Wczoraj w ogóle nie było. Jak ją brzuszek aż tak nie męczy jest super. Rano uśmiechy, nosorożce i tęcza, a nie skręty. Tzn są, ale dajemy rade termoforkiem i zginaniem nózek. Rano przez sen pierwszy raz się zaśmiała Nie mogę przestać jej całować, no nie moge! ![]() Mam jedną zagwozdke, Mała zjadlaby mi ramie,palca, ręke ciumka strasznie ale nie domaga sie jakos bardzo jedzenia. Co robić? Jutro rano jade oddać krew i do gina na kontrol.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-14 o 22:30 |
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więcej błędu nie popełnię |
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Mia Fab ma racje malutka pewnie nie zwraca uwagi co ma miedzy nogami. Na pewno szybko sie wszystko unormuje i jak mowi mona nawet nie bedzie pamietac jak to było.
Ps. I ciesze sie ze mnie uwielbiasz ![]() ![]() Wszyscy maja racje musze sie przewietrzyc albo wyspac i nie cpiec albo wszystko zastosowac hahaha ![]() Zacznę od zaraz yyyy moze od spania. Dobrej nocy kobietkom i dzieciaczkom. Czego i sobie i Igorkowi zycze. ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
U mnie tez ostatnio coraz czesciej raczki w buzi i zadne scisniecie cyca tego nie zmienia. Mialam juz spac. To dobranoc. |
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc kombatanty, też się odmeldowuję. Ciaoooo
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dobrze zaplacili aby reklamować ich produkt, bo u nas też polecali.
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, order za cierpliwość Ci się należy że jej brzydko nie odwarkniesz czegoś w odpowiedziCytat:
Nasza Lalunia tak lubi to leżenie i spanie na brzuszku, że teraz ciężko mi ją położyć do snu na pleckach. Więc kładę na boczku ale piszecie, że to nie wskazane dla bioderek? |
||
|
|
|
#4221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4222 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Kaylla, moja mala tylko na moim mleniu i to serwowanym wprost z cycka, przesypia od prawie tygodnia 7-8 godzin, po czym dojada 5min rowniez z cycka i spi kolejnych 4-5 godzin.
Spi w woombie przy szumach z appki. Moja mama uznala to za genialne wynalazki, a tesciowa ukratkiem rozbierala dzidense z kokonu, twierdzac ze na pewno jej w tym niewygodnie, a ten halas to tez jakis dziwny ![]() Daga, a sa jakies spoko emolienty? Chyba wszystkie to parafina za gruba mamone. |
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Fab, u Niny początkowo zdiagnozowano splaszczenie obu panewek - lewej prawej i w pierwszej kolejności zakazali kładzenia na boku w związku z tym.
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
To i my lecim spać
Niech te nasze Gadziny śpią dziś snem mocny, zdrowym i porządnym ![]() Pewnie zajrzę podczas karmienia a tymczasem kolorowych ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Tez slyszalam, ze spanie na boku nie jest dobre dla tych mlodziutkich bioderek.
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to dopiero przyszła teściowa, więc się hamuję:P
|
|
|
|
#4227 |
|
Z deszczem w butach
|
Roses nie zglebialam tematu, bo nigdy nie mialam potrzeby ich uzywac, corce dodawalam oliwki zwyklej do wody. Teraz po prostu zerknela na sklad, skoro maz juz kupil..
A jak jestem przy mezu, to znowu jestem z dwojka sama na noc. Maz robi za szofera szwagrowi, który ma zawieszone prawko za predkosc. Jada na drugi koniec PL i z powrotem.. spimy sobie za duzym lozku, ja na środku, jako zapora przed przewalajaca sie Hanką ciekawe, jak nam minie noc i jak szybko zaliczymy pobudke.. Mlodego obrocilam z brzucha na plecy, to taka seriw pierdow puscil, ze nie wiem, gdzie mu sie to miescilo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4228 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Teraz o nich poczytalam, tzn o emolientach. Skoro juz mam to zuzyje, ale sama na pewno nie kupie, tym bardziej ze dziecie nie ma zadnych problemow skornych.
Nalozylam sobie maseczke na stopy. Nocne spa ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Daga to bedziesz dzis miala niezla impreze Dobranoc mamuski! |
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś sądny dzień...kociak po szczepieniu spał jak zabity a później mu się marud włączył, nie wiedział czego chce aż w końcu uznał, że do taty. Tylko tata zajęty, bo zaczęła nam jakaś woda lecieć po ścianach i razem z moim tatą szukali przyczyny - 3 godziny się rąbali z rozkręcaniem i wyszedł nieszczelny brodzik, super...tata na szybko uszczelnił silikonem maszynowym, żeby chwilowo nie lało się bardziej, ale do jutra prysznic nie do użytku. Do tego zginęła mi membrana od laktatora - w jednej chwili była i nie ma, obszukane wszystko łącznie z dwukrotnym przegrzebaniem śmieci z kosza, najbardziej prawdopodobne, że pies chapnął, bo mleko słodkie a membrana maleńka... Pół biedy, że zaworki i membrany od medeli pasują też do tufi, to pogrzałam na sygnale do znajomych. A jak wracałam to jakiś idiota mi próbował wyskoczyć z podporządkowanej, już mi życie zdążyło przelecieć przed oczami, a przynajmniej życie samochodu...Jutro nie wyłażę z domu, kociaka do łóżka i śpię!
|
|
|
|
#4230 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Ja pierdziu, niezla jatka zadziala sie w Nicei. Gosciu rozjezdzal ludzi ciezarowka jakby byli slupkami. Brak slow
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

mam wrazenie ze jej nie wygodnie ze ja ograniczam i ze bola ja te rozlozone nozki, my chyba mamy gorsze te majtki bo takie na szelkach sa bez sensu.
Budzi się co 3-4 godziny na szybkie jedzonko, potem odkładam do łóżeczka i sama zasypia, także czasem nawet nie zdążę się dobrze rozbudzić i już z powrotem idę w kimę. Jedynie nad ranem, jak widzi że już jasno to olewa dalsze spanie, stwierdza że to już dzień i czas na zabawę. Dlatego czasem ląduje już wtedy u mnie w łóżku bo wtedy udaje nam się dospać razem do 8-9.

emolienty kojarza mi sie z problemami skornymi