|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I
Dzięki dziewczyny za wszystkie komplementy ☺
SCREAING WHISPERS ja bym na miejscu męża powiedziała, że mam wykupione wczasy, no ale teraz to już musztarda po obiedzie. Nie dziwię się, że się wkurzyłaś, ja też czekam jak na zbawienie na urlop męża 😜 CATHERINE czyli nie jestem jedyna. A czy Twoja córka ma może refluks? Bo ja tak to sobie tłumaczyłam, że przez sen zapomina, że jedzenie boli i dlatego je normalnie. ELVE co do grających zabawek, to kiedyś wracaliśmy z weekendu na wsi i wszystkie zabawki jechały w wannie w bagażniku. Jedna grająca nie miala wyłącznika i włączała nam się na każdej dziurze. Myslalam, że oszaleję ![]() KASIULA my raczej gdzieś Beskid Śląski albo Żywiecki. Narazie najdalej jechaliśmy 200km z mala 😛 Edytowane przez olilina Czas edycji: 2016-07-15 o 11:43 |
|
|
|
#392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też te godziny posiłków nie są jakieś bardzo stale.
Wszystko zależy od tego kiedy księżniczka ma drzemkę, bo po drzemce jest najedzona, więc czasem obiadek jest o 14 czasem 15 a czasem nawet po 17. Zresztą to i tak jest tylko przekąska te kilka łyżeczek |
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, no to wtedy tak, u nas ostatnio każdy dzień wygląda inaczej bo albo gdzieś jadę z małą albo mamy gosci i nie da się nic zaplanować
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie drzemki zarówno pory jak i liczba tez są ruchome, bo czasem gwiazda wstaje przed 7 a czasem po 10 😃
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
My już dość długo na mm jesteśmy i może to ułatwiło nam jakiś rytm dnia ułożyć i wypracować. Młody z resztą współpracował ze mną jesli chodzi o to...teraz częściej się zachwiania zdarzają ale generalnie jest tak jak pisałam...
Problemy się pojawiają jak szanowny dzieć spać w dzień nie chce ![]() Pewnie jakbyśmy na kp byli byłoby podobnie do Was
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to u nas wyglada
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i miedzy 6-7 pije mm, 8-9 pol h drzemka, 10-11 mm, spacer, 12.30 obiadek, 13-14 drzemka 2.5h, 15-16 mm, 17-kaszka z owocem, 19-mm, w nocy cyc a także w ciągu dnia do drzemki jak nie moze zasnac. I oby tak zostalo bo jest idealnie. No moze poza wstawaniem o 5 ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Grzesko zjadl mi dzis kupon do tesco, ten co mi najbardziej na nim zalezalo 😳
"Jeśli nie masz dzieci, to tak, jakby część twojego serca nigdy nie czuła. Jakby została na zawsze odłączona..."Gillian Flynn – Ostre przedmioty Edytowane przez novakia Czas edycji: 2016-07-15 o 13:16 |
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo podobny plan do naszego... tez nie lubię chaosu Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nagle zaczal ciagnac po 2.5- ja sie tez kimne, zrobie obiad, cos ogarne, bo wczesniej to zapomnij
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mogłabym elaborat napisać o naszej walce z kp. Tylko, że moja je króciutko, już jako noworodek jadla po 5 minut i świetnie przybierała. Z każdym miesiącem jest jednak coraz gorzej i z jedzeniem i z przybieraniem. W dzień je po 1-2 minuty i tylko przez sen 5 minut. Z butli za nic nie chce pić mleka. My mamy zdiagnozowany refluks patologiczny i są na to leki!!! Bez leków to moje dziecko by nic nie jadło, co próbujemy odstawić leki, to jest masakra. Z tego co czytałam to z innymi pokarmami też u Was nie za ciekawie jak u nas? Ale Twoja córka chyba świetnie przybiera prawda? ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Też nie lubię chaosu i dezorganizacji, ale przy kp chyba nie da się wszystkiego tak zaplanować jak przy mm. Najgorzej jak gdzieś jedziemy, mama się nie prześpi, nie zje i to dopiero jest misz masz. Kurczę NOVAKIA czytam Cię i aż trudno uwierzyć, że Twój syn jeszcze do niedawna nie chciał się chwycić butelki. Nie wiem czy u nas kiedykolwiek nastąpi przełom, coraz bardziej w to wątpię... |
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#404 |
|
Rozeznanie
|
My od 3 miesiąca jesteśmy na mm i czasem jeszcze jest chaos... chociaż są takie dni że ładnie. się poukłada. Dziś jest jedzenie, zabawa, spanie, jedzenie i tak od rana. A ja zamiast coś z tego skorzystać to dostałam @ i zdycham.
Olilina 😍 Wysłane z mojego HTC Desire 530 przy użyciu Tapatalka
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
OLILINA tak inne pokarmy to je jak za kare, sporo ze slina wypluwa i ogolnie po chwili buzia w ciup i juz tam nic nie wlozysz. Ale faktycznie z przybieraniem nigdy nie mielismy problemow wrecz przybiera nad norme i nieraz sie kazdy glupio dopytuje czy napewno na samym cycu ona tak rosnie, pewnie ja dodatkowo butla pase
Na takie teksty nic tylko zmierzyc wzrokiem meryl streep z Diabel ubiera sie u prady Co do refluksu to ja obstawialam ukryty bo dobrze przybierala i nie ulewala ale lekarz mnie wysmial i kazal nie wymyslac. Kurde przechodzac to co wtedy przechodzilam kazdy by szukal przyczyny. To bylo straszne. Zalowalam, ze odstawilam butle bo na poczatku dokarmialam, a potem sam cyc i efekt taki, ze w 7 tygodniu juz nie pamietala butelki i nie dala sobie wcisnac, a ja w tamtym czasie zrobilabym wszystko zeby te histerie sie skonczyly wlacznie z przejsciem na mm, chociaz chcialam probowac dawac moje odciagane w butli. Ale nie zaakceptowala i sie meczylismy. Nie wiem co to bylo do dzis, po prostu przeszlo w 5 mcu. 3 lekarzy olalo temat, a ja nie mialam sil z dzieckiem uwieszonym ciagle na piersi jezdzic gdzies dalej. Ale co stresu dostarczylysmy sobie nawzajem to tylko nasze, dochodzilo do sytuacji, ze wbilam sobie w glowe, ze ona znienawidzi mnie za to ze kazde jedzenie bedzie sie jej kojarzyc z placzem, jakie to bylo dolujace jak dziecko radosne, wesole na sam widok piersi i zamiaru przystawiania zaczyna rozdzierajaco plakac i krzyczec. Ale co mialam zostawic ja glodna? Jestem szczesliwa, ze to juz tylko wspomnienie. Natomiast wiem, ze ten strach i obawy wroca przy drugim dziecku i moze sie skonczyc bardzo wczesnie na mm bo dwa razy nie chce tego przechodzic
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety DIABLICA stres jest, ale chyba dużo mniej niż kiedyś, kiedy jeszcze do końca nie wiedziałam jakie mam dziecko, teraz już się oswoiłam, choć są też momenty zalamania.
Mala właśnie ma drzemkę, a ja nadrabiam wizaż i zastanawiam się co by jej szybkiego na obiad zrobić. Chyba skończy się na warzywach na parze, z reszty zrobię zupkę i będzie na dwa dni ;P Odkryłam, że moje dziecko lubi jagody, je z jogurtem naturalnym albo wyjada z muffinek z bananem. Tylko, że niestety ma zatwardzenia po nich. NOVAKIA nie wiem czemu myslalam, że Twój syn na początku też butli nie akceptowal. CATHERINE u nas tak samo po porodzie bylo dokarmianie butlą, potem przejście na sam cyc. Ja też uważam, że malej się kojarzez jedzeniem, z bólem... Też mam traumę i na pewno wróci, gdybym kiedyś miala kolejne dziecko. Na mnie z kolei dziwnie patrzą, że chyba glodze dziecko, bo tak słabo przybiera na samym cycu. Edytowane przez olilina Czas edycji: 2016-07-15 o 13:59 |
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
DOLINKA u mnie to nie tyle co sila tylko to, ze mala nie chciala butli.
|
#411 | |||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fotelik przetestowany, spała jak zabita mimo tego niby małego odchylenia Uf
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w większości życiowych spraw jestem zorganizowana i porządna, ale przy małej odpuściłam. Jedyne czego się trzymamy to kąpiel i pora chodzenia spać. Pozostałe rzeczy typu stałe posiłki (że tak optymistycznie to nazwę) czy godzina spaceru zależy od dnia, tego czy gdzieś idziemy, czy ktoś do nas przychodzi. Iclosemyeyes - śliczne imię. Dobrusia od Dobrochna? Znałam kiedyś jedną dziewczynę o tym imieniu i szalenie mi się podobało ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawa może później....jeśli obudzi się przed 17....albo jutro Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
"Przyduszać cycem" hehehe Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję, niestety imię pełne to Dobrawa, po czasie się zorientowałam, że mogłaby być Dobrochna, bo też mi się najbardziej podoba
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
DIABLICA a mowilam, nie chwalić się na forum, bo zaraz dziecko się zepsuje ;P
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się dość nażaliłam... Za tydzień niby skok nam się zaczyna - będę mniej optymistyczna Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Novakia, hardkorowa mamuśka z Ciebie haha ja jakbym chciała to bym nie dała rady moim cyckiem przydusić
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie umiem dojść, który mamy tydzień ;P
Dziecko wlasnie puzzle psuje, odrywa z nich ta folię. Podskubała ziemniaka, pietruszkę i kalafior. Po jednym gryzie i do widzenia☺ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

a zdjecia do paszportu dzieci sa boskie haha. A gdzies sie wybieracie?
Nasz ślub 16.08.2014 

) i miedzy 6-7 pije mm, 8-9 pol h drzemka, 10-11 mm, spacer, 12.30 obiadek, 13-14 drzemka 2.5h, 15-16 mm, 17-kaszka z owocem, 19-mm, w nocy cyc a także w ciągu dnia do drzemki jak nie moze zasnac. I oby tak zostalo bo jest idealnie. No moze poza wstawaniem o 5
bardzo podobny plan do naszego... tez nie lubię chaosu
i nagle zaczal ciagnac po 2.5- ja sie tez kimne, zrobie obiad, cos ogarne, bo wczesniej to zapomnij

Na takie teksty nic tylko zmierzyc wzrokiem meryl streep z Diabel ubiera sie u prady