Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-15, 11:37   #391
olilina
Zakorzenienie

Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I

Dzięki dziewczyny za wszystkie komplementy ☺

SCREAING WHISPERS ja bym na miejscu męża powiedziała, że mam wykupione wczasy, no ale teraz to już musztarda po obiedzie.
Nie dziwię się, że się wkurzyłaś, ja też czekam jak na zbawienie na urlop męża 😜

CATHERINE czyli nie jestem jedyna. A czy Twoja córka ma może refluks? Bo ja tak to sobie tłumaczyłam, że przez sen zapomina, że jedzenie boli i dlatego je normalnie.

ELVE co do grających zabawek, to kiedyś wracaliśmy z weekendu na wsi i wszystkie zabawki jechały w wannie w bagażniku. Jedna grająca nie miala wyłącznika i włączała nam się na każdej dziurze. Myslalam, że oszaleję

KASIULA my raczej gdzieś Beskid Śląski albo Żywiecki. Narazie najdalej jechaliśmy 200km z mala 😛

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2016-07-15 o 11:43
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 11:48   #392
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Racja

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Iclosemyeyes sliczna Dobrusia 😍 przypomina mi jedna znajoma dziewczynkę a zdjecia do paszportu dzieci sa boskie haha. A gdzies sie wybieracie?
Dziękuje 😊 ja się na to zdjęcie napatrzeć nie mogę 😁 najlepsze jest to, ze jeszcze nigdzie się nie wybieramy hahah no chyba ze jakiś nagły zastrzyk gotówki się przytrafi 😜

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Jak was tak czytam co piszecie o tych posiłkach, godzinach itd. To zaczynam się martwić ze jakas jestem olewacka matka bo nie mamy stałych pór posiłkow, mała cyca kiedy ma ochotę, obiadek mniej więcej w południe, a owoce/kaszka/flips/biszkopt to gdzieś tam upycham w ciągu dnia jak leci
Ja mam tak samo, nawet jeszcze bardziej olewam temat bo obiadek czasem jest o 11 a czasem o 17 😃

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
ELVE co do grających zabawek, to kiedyś wracaliśmy z weekendu na wsi i wszystkie zabawki jechały w wannie w bagażniku. Jedna grająca nie miala wyłącznika i włączała nam się na każdej dziurze. Myslalam, że oszaleję

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-15, 11:51   #393
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Jak was tak czytam co piszecie o tych posiłkach, godzinach itd. To zaczynam się martwić ze jakas jestem olewacka matka bo nie mamy stałych pór posiłkow, mała cyca kiedy ma ochotę, obiadek mniej więcej w południe, a owoce/kaszka/flips/biszkopt to gdzieś tam upycham w ciągu dnia jak leci
Takie przekąski to u nas też są między posiłkami i nie ma na to stałych pór, ale ja wolę te karmienia mniej więcej sobie rozłozyć, wtedy ja wiem co i jak , ale też Jula ma wtedy drzemki zawsze o tej samej godzinie a nie tak byle jak. Jestem zodiakalna Panną i lubię porządek, może dlatego

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 11:54   #394
olilina
Zakorzenienie

U nas też te godziny posiłków nie są jakieś bardzo stale.
Wszystko zależy od tego kiedy księżniczka ma drzemkę, bo po drzemce jest najedzona, więc czasem obiadek jest o 14 czasem 15 a czasem nawet po 17. Zresztą to i tak jest tylko przekąska te kilka łyżeczek
Stary 2016-07-15, 11:55   #395
cynamon_
Zakorzenienie

Poznanianka, no to wtedy tak, u nas ostatnio każdy dzień wygląda inaczej bo albo gdzieś jadę z małą albo mamy gosci i nie da się nic zaplanować
Stary 2016-07-15, 11:55   #396
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

U mnie drzemki zarówno pory jak i liczba tez są ruchome, bo czasem gwiazda wstaje przed 7 a czasem po 10 😃

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-15, 12:15   #397
diablica80
Zakorzenienie

My już dość długo na mm jesteśmy i może to ułatwiło nam jakiś rytm dnia ułożyć i wypracować. Młody z resztą współpracował ze mną jesli chodzi o to...teraz częściej się zachwiania zdarzają ale generalnie jest tak jak pisałam...
Problemy się pojawiają jak szanowny dzieć spać w dzień nie chce
Pewnie jakbyśmy na kp byli byłoby podobnie do Was
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 13:01   #398
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:

CATHERINE czyli nie jestem jedyna. A czy Twoja córka ma może refluks? Bo ja tak to sobie tłumaczyłam, że przez sen zapomina, że jedzenie boli i dlatego je normalnie.
Chyba nie, bynajmniej nie jest zdiagnozowana w tym kierunku bo lekarz stwierdzil, ze jesli nawet to refluks to na to lekow nie ma i samo minie po 3-4 mcach. A to co przeszlam z karmieniem to najgorszemu wrogowi nie zycze, placze, krzyki, histerie przy kazdej probie dostawienia, uspokajanie, ponowne dostawianie i histeria. Taaak, to bylo straszne, depresji sie prawie nabawilam przez takie jazdy i probowalam przejsc na mm ale mala odrzucala butelke i sie nie udalo. Do polowy 5 mca jeszcze to wszystko trwalo, a potem jakby reka odjal. Ile ja sie kropelek naprobowalam m.in sab simplex, esputicon, delicol bo myslalam ze moze nietolerancja laktozy. Aj historia na kilka stron a4. Nie wiem czy tak ma zakodowane czy co ale jak pislalam je tylko przy zasnieciu. O najadaniu sie w kilka minut moge zapomniec nigdy tak nie bylo, kiedys to maratony wrecz byly zeby zjadla po 1,5 godziny siedzialam przy kazdym karmieniu, potem godzina przerwy i znowu, a o odlozeniu jak zasnela mozna bylo zapmniec bo zarqz sie obudzila. Masakra. Teraz zje w pol godziny, zasnie i wtedy ja odkladam na drzemke. Czasem sie obudzi czasem pospi.
Tak to u nas wyglada

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 13:14   #399
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
My już dość długo na mm jesteśmy i może to ułatwiło nam jakiś rytm dnia ułożyć i wypracować. Młody z resztą współpracował ze mną jesli chodzi o to...teraz częściej się zachwiania zdarzają ale generalnie jest tak jak pisałam...
Problemy się pojawiają jak szanowny dzieć spać w dzień nie chce
Pewnie jakbyśmy na kp byli byłoby podobnie do Was
Zgadzam sie, mm pozwala zaplanowac dzien a dla mnie to wieeeelki plus. Ja lubie porzadek i planowosc, a ostatnio plan dnia sam sie wyklarowal i jestem bardzo zadowolona. Maly tez wie kiedy sie czego spodziewac. A jak nam cos wypada to tez nie ma tragedii, najgorzej jak spi poznym popołudniem bo jest problem zeby zasnal na noc potem, bo nie jest zmeczony. Przy kp harmider byl i wkurzalo mnie to tez, probowalam robic plan ale nie szlo. A teraz mamy tak - wstajemy 6 (w sensie z wyra bo od 5 jest turlanie ) i miedzy 6-7 pije mm, 8-9 pol h drzemka, 10-11 mm, spacer, 12.30 obiadek, 13-14 drzemka 2.5h, 15-16 mm, 17-kaszka z owocem, 19-mm, w nocy cyc a także w ciągu dnia do drzemki jak nie moze zasnac. I oby tak zostalo bo jest idealnie. No moze poza wstawaniem o 5

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Grzesko zjadl mi dzis kupon do tesco, ten co mi najbardziej na nim zalezalo 😳

Edytowane przez novakia
Czas edycji: 2016-07-15 o 13:16
novakia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 13:15   #400
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie, mm pozwala zaplanowac dzien a dla mnie to wieeeelki plus. Ja lubie porzadek i planowosc, a ostatnio plan dnia sam sie wyklarowal i jestem bardzo zadowolona. Maly tez wie kiedy sie czego spodziewac. A jak nam cos wypada to tez nie ma tragedii, najgorzej jak spi poznym popołudniem bo jest problem zeby zasnal na noc potem, bo nie jest zmeczony. Przy kp harmider byl i wkurzalo mnie to tez, probowalam robic plan ale nie szlo. A teraz mamy tak - wstajemy 6 (w sensie z wyra bo od 5 jest turlanie ) i miedzy 6-7 pije mm, 8-9 pol h drzemka, 10-11 mm, spacer, 12.30 obiadek, 13-14 drzemka 2.5h, 15-16 mm, 17-kaszka z owocem, 19-mm, w nocy cyc a także w ciągu dnia do drzemki jak nie moze zasnac. I oby tak zostalo bo jest idealnie. No moze poza wstawaniem o 5
bardzo podobny plan do naszego... tez nie lubię chaosu

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-15, 13:19   #401
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo podobny plan do naszego... tez nie lubię chaosu

Kiedys, w sumie do niedawna, spal 4-5xdziennie po pol h i nagle zaczal ciagnac po 2.5- ja sie tez kimne, zrobie obiad, cos ogarne, bo wczesniej to zapomnij
Stary 2016-07-15, 13:31   #402
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
Chyba nie, bynajmniej nie jest zdiagnozowana w tym kierunku bo lekarz stwierdzil, ze jesli nawet to refluks to na to lekow nie ma i samo minie po 3-4 mcach. A to co przeszlam z karmieniem to najgorszemu wrogowi nie zycze, placze, krzyki, histerie przy kazdej probie dostawienia, uspokajanie, ponowne dostawianie i histeria. Taaak, to bylo straszne, depresji sie prawie nabawilam przez takie jazdy i probowalam przejsc na mm ale mala odrzucala butelke i sie nie udalo. Do polowy 5 mca jeszcze to wszystko trwalo, a potem jakby reka odjal. Ile ja sie kropelek naprobowalam m.in sab simplex, esputicon, delicol bo myslalam ze moze nietolerancja laktozy. Aj historia na kilka stron a4. Nie wiem czy tak ma zakodowane czy co ale jak pislalam je tylko przy zasnieciu. O najadaniu sie w kilka minut moge zapomniec nigdy tak nie bylo, kiedys to maratony wrecz byly zeby zjadla po 1,5 godziny siedzialam przy kazdym karmieniu, potem godzina przerwy i znowu, a o odlozeniu jak zasnela mozna bylo zapmniec bo zarqz sie obudzila. Masakra. Teraz zje w pol godziny, zasnie i wtedy ja odkladam na drzemke. Czasem sie obudzi czasem pospi.
Tak to u nas wyglada
Łączę się z Tobą w bólu, bo doskonale to rozumiem.
Też mogłabym elaborat napisać o naszej walce z kp.
Tylko, że moja je króciutko, już jako noworodek jadla po 5 minut i świetnie przybierała. Z każdym miesiącem jest jednak coraz gorzej i z jedzeniem i z przybieraniem. W dzień je po 1-2 minuty i tylko przez sen 5 minut. Z butli za nic nie chce pić mleka.
My mamy zdiagnozowany refluks patologiczny i są na to leki!!!
Bez leków to moje dziecko by nic nie jadło, co próbujemy odstawić leki, to jest masakra.
Z tego co czytałam to z innymi pokarmami też u Was nie za ciekawie jak u nas?
Ale Twoja córka chyba świetnie przybiera prawda?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Też nie lubię chaosu i dezorganizacji, ale przy kp chyba nie da się wszystkiego tak zaplanować jak przy mm.
Najgorzej jak gdzieś jedziemy, mama się nie prześpi, nie zje i to dopiero jest misz masz.

Kurczę NOVAKIA czytam Cię i aż trudno uwierzyć, że Twój syn jeszcze do niedawna nie chciał się chwycić butelki.
Nie wiem czy u nas kiedykolwiek nastąpi przełom, coraz bardziej w to wątpię...
Stary 2016-07-15, 13:43   #403
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Też nie lubię chaosu i dezorganizacji, ale przy kp chyba nie da się wszystkiego tak zaplanować jak przy mm.
Najgorzej jak gdzieś jedziemy, mama się nie prześpi, nie zje i to dopiero jest misz masz.
Ja Ciebie doskonale rozumiem. Tak jak juz pisałam na naszym pierwotnym wątku...dla dziecka kp na pewno bardzo dobre jest...ale dla matki stresujące jeśli coś nie wychodzi tak jak powinno...

Stary 2016-07-15, 13:45   #404
mervie
Rozeznanie

My od 3 miesiąca jesteśmy na mm i czasem jeszcze jest chaos... chociaż są takie dni że ładnie. się poukłada. Dziś jest jedzenie, zabawa, spanie, jedzenie i tak od rana. A ja zamiast coś z tego skorzystać to dostałam @ i zdycham.

Olilina 😍

Wysłane z mojego HTC Desire 530 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-15, 13:48   #405
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Łączę się z Tobą w bólu, bo doskonale to rozumiem.
Też mogłabym elaborat napisać o naszej walce z kp.
Tylko, że moja je króciutko, już jako noworodek jadla po 5 minut i świetnie przybierała. Z każdym miesiącem jest jednak coraz gorzej i z jedzeniem i z przybieraniem. W dzień je po 1-2 minuty i tylko przez sen 5 minut. Z butli za nic nie chce pić mleka.
My mamy zdiagnozowany refluks patologiczny i są na to leki!!!
Bez leków to moje dziecko by nic nie jadło, co próbujemy odstawić leki, to jest masakra.
Z tego co czytałam to z innymi pokarmami też u Was nie za ciekawie jak u nas?
Ale Twoja córka chyba świetnie przybiera prawda?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Kurczę NOVAKIA czytam Cię i aż trudno uwierzyć, że Twój syn jeszcze do niedawna nie chciał się chwycić butelki.
Nie wiem czy u nas kiedykolwiek nastąpi przełom, coraz bardziej w to wątpię...
Nie to że on nie chciał butelki, bo nie chodzilo o butelkę a o mm pepti. On najchętniej to by pil moje mleko z butelki. Z cyca nie chciał dlugo jesc ale ile bym nie dala swojego w butelce tyle zjadl. Dlugo się przekonywal do pepti, bo zwykle mm zdarzalo mu sie pic bez większego problemu. Placz tez byl przy tym bo czasem to wrecz mu wciskalam, bo on wolal cyca ale nie jadl z niego dluzej niz 5min i dalej byl glodny ehhh kolko takie, nie chce tego pamiętać, teraz jest super. Choc mam nadzieje ze przy nastepnym dziecku kp się uda
Stary 2016-07-15, 13:49   #406
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
My od 3 miesiąca jesteśmy na mm i czasem jeszcze jest chaos... chociaż są takie dni że ładnie. się poukłada. Dziś jest jedzenie, zabawa, spanie, jedzenie i tak od rana. A ja zamiast coś z tego skorzystać to dostałam @ i zdycham.

Olilina 😍

Wysłane z mojego HTC Desire 530 przy użyciu Tapatalka
U nas jest jedzenie...zabawa...jedze nie...spania jak na razie i na złość brak

Stary 2016-07-15, 13:49   #407
Catherine86
Zakorzenienie

OLILINA tak inne pokarmy to je jak za kare, sporo ze slina wypluwa i ogolnie po chwili buzia w ciup i juz tam nic nie wlozysz. Ale faktycznie z przybieraniem nigdy nie mielismy problemow wrecz przybiera nad norme i nieraz sie kazdy glupio dopytuje czy napewno na samym cycu ona tak rosnie, pewnie ja dodatkowo butla pase Na takie teksty nic tylko zmierzyc wzrokiem meryl streep z Diabel ubiera sie u prady

Co do refluksu to ja obstawialam ukryty bo dobrze przybierala i nie ulewala ale lekarz mnie wysmial i kazal nie wymyslac. Kurde przechodzac to co wtedy przechodzilam kazdy by szukal przyczyny. To bylo straszne. Zalowalam, ze odstawilam butle bo na poczatku dokarmialam, a potem sam cyc i efekt taki, ze w 7 tygodniu juz nie pamietala butelki i nie dala sobie wcisnac, a ja w tamtym czasie zrobilabym wszystko zeby te histerie sie skonczyly wlacznie z przejsciem na mm, chociaz chcialam probowac dawac moje odciagane w butli. Ale nie zaakceptowala i sie meczylismy. Nie wiem co to bylo do dzis, po prostu przeszlo w 5 mcu. 3 lekarzy olalo temat, a ja nie mialam sil z dzieckiem uwieszonym ciagle na piersi jezdzic gdzies dalej. Ale co stresu dostarczylysmy sobie nawzajem to tylko nasze, dochodzilo do sytuacji, ze wbilam sobie w glowe, ze ona znienawidzi mnie za to ze kazde jedzenie bedzie sie jej kojarzyc z placzem, jakie to bylo dolujace jak dziecko radosne, wesole na sam widok piersi i zamiaru przystawiania zaczyna rozdzierajaco plakac i krzyczec. Ale co mialam zostawic ja glodna?
Jestem szczesliwa, ze to juz tylko wspomnienie. Natomiast wiem, ze ten strach i obawy wroca przy drugim dziecku i moze sie skonczyc bardzo wczesnie na mm bo dwa razy nie chce tego przechodzic

Stary 2016-07-15, 13:52   #408
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
OLILINA tak inne pokarmy to je jak za kare, sporo ze slina wypluwa i ogolnie po chwili buzia w ciup i juz tam nic nie wlozysz. Ale faktycznie z przybieraniem nigdy nie mielismy problemow wrecz przybiera nad norme i nieraz sie kazdy glupio dopytuje czy napewno na samym cycu ona tak rosnie, pewnie ja dodatkowo butla pase Na takie teksty nic tylko zmierzyc wzrokiem meryl streep z Diabel ubiera sie u prady

Co do refluksu to ja obstawialam ukryty bo dobrze przybierala i nie ulewala ale lekarz mnie wysmial i kazal nie wymyslac. Kurde przechodzac to co wtedy przechodzilam kazdy by szukal przyczyny. To bylo straszne. Zalowalam, ze odstawilam butle bo na poczatku dokarmialam, a potem sam cyc i efekt taki, ze w 7 tygodniu juz nie pamietala butelki i nie dala sobie wcisnac, a ja w tamtym czasie zrobilabym wszystko zeby te histerie sie skonczyly wlacznie z przejsciem na mm, chociaz chcialam probowac dawac moje odciagane w butli. Ale nie zaakceptowala i sie meczylismy. Nie wiem co to bylo do dzis, po prostu przeszlo w 5 mcu. 3 lekarzy olalo temat, a ja nie mialam sil z dzieckiem uwieszonym ciagle na piersi jezdzic gdzies dalej. Ale co stresu dostarczylysmy sobie nawzajem to tylko nasze, dochodzilo do sytuacji, ze wbilam sobie w glowe, ze ona znienawidzi mnie za to ze kazde jedzenie bedzie sie jej kojarzyc z placzem, jakie to bylo dolujace jak dziecko radosne, wesole na sam widok piersi i zamiaru przystawiania zaczyna rozdzierajaco plakac i krzyczec. Ale co mialam zostawic ja glodna?
Jestem szczesliwa, ze to juz tylko wspomnienie. Natomiast wiem, ze ten strach i obawy wroca przy drugim dziecku i moze sie skonczyc bardzo wczesnie na mm bo dwa razy nie chce tego przechodzic
Ja właśnie przy takich walkach z młodym o jedzenie skapitulowałam i przeszliśmy szybko na mm. Zabrakło mi siły jak u Was mamusie kp...

Stary 2016-07-15, 13:53   #409
olilina
Zakorzenienie

No niestety DIABLICA stres jest, ale chyba dużo mniej niż kiedyś, kiedy jeszcze do końca nie wiedziałam jakie mam dziecko, teraz już się oswoiłam, choć są też momenty zalamania.

Mala właśnie ma drzemkę, a ja nadrabiam wizaż i zastanawiam się co by jej szybkiego na obiad zrobić. Chyba skończy się na warzywach na parze, z reszty zrobię zupkę i będzie na dwa dni ;P
Odkryłam, że moje dziecko lubi jagody, je z jogurtem naturalnym albo wyjada z muffinek z bananem. Tylko, że niestety ma zatwardzenia po nich.

NOVAKIA nie wiem czemu myslalam, że Twój syn na początku też butli nie akceptowal.

CATHERINE u nas tak samo po porodzie bylo dokarmianie butlą, potem przejście na sam cyc. Ja też uważam, że malej się kojarzez jedzeniem, z bólem... Też mam traumę i na pewno wróci, gdybym kiedyś miala kolejne dziecko. Na mnie z kolei dziwnie patrzą, że chyba glodze dziecko, bo tak słabo przybiera na samym cycu.

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2016-07-15 o 13:59
Stary 2016-07-15, 13:55   #410
Catherine86
Zakorzenienie

DOLINKA u mnie to nie tyle co sila tylko to, ze mala nie chciala butli.

Stary 2016-07-15, 14:38   #411
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja ochraniacz msm nie dlatego ze nogi wklada tylko wstaje a ze czasem sie przewroci to ryk jak o szczebelki uderzy. I nie ma jak sie tym bawic
Moja też się wali, już coraz mniej, ale na początku to masakra była, łup i ryk, łup i ryk. No ale ona chce widzieć i ja też się lepiej czuję jak ją widzę, jak był ochraniacz to non stop zrywała tasiemki. Teraz mam ochraniacz tylko na tej stronie łóżeczka, która jest przy ścianie, żeby mi smoczka tam nie wrzucała

Cytat:
Ostatnio czytałam ze jak sie karmi mieszanie to i tak o kant d... bo flora i tak zaburzona a dobroci pokarmu sa przycmione przez mm.
Jakoś w to nie wierzę, brzmi jakby pisał to ktoś, kto jest bardzo anty mm

Cytat:
Napisane przez Screaming Whispers Pokaż wiadomość
Wiecie co mu szef szefów powiedział?
Panie Małżu, przykro nam ale będzie pan musiał znaleźć kogoś na zastępstwo kto za pana pojedzie!
Na miejscu Twojego Małża spędzałabym teraz każdą wolną chwilę na szukaniu innej pracy. Niech się pocałują.

Cytat:
Ano właśnie

Cytat:

Grzesko zjadl mi dzis kupon do tesco, ten co mi najbardziej na nim zalezalo 😳
umarłam

Fotelik przetestowany, spała jak zabita mimo tego niby małego odchylenia Uf
Stary 2016-07-15, 14:45   #412
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

Fotelik przetestowany, spała jak zabita mimo tego niby małego odchylenia Uf
Super. Też chciałam... mieliśmy właśnie na kawę do kuzynki i jej dziecia się wybrać....teraz Grześ normalnie budziłby się z drzemki... no ale co...matka pisała dzisiaj na forum ze rytm dnia jest to On postanowił zasnąć 2 h później niż zwykle

Hahaha

Stary 2016-07-15, 14:46   #413
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo
Ja w większości życiowych spraw jestem zorganizowana i porządna, ale przy małej odpuściłam. Jedyne czego się trzymamy to kąpiel i pora chodzenia spać. Pozostałe rzeczy typu stałe posiłki (że tak optymistycznie to nazwę) czy godzina spaceru zależy od dnia, tego czy gdzieś idziemy, czy ktoś do nas przychodzi.

Iclosemyeyes - śliczne imię. Dobrusia od Dobrochna? Znałam kiedyś jedną dziewczynę o tym imieniu i szalenie mi się podobało

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Super. Też chciałam... mieliśmy właśnie na kawę do kuzynki i jej dziecia się wybrać....teraz Grześ normalnie budziłby się z drzemki... no ale co...matka pisała dzisiaj na forum ze rytm dnia jest to On postanowił zasnąć 2 h później niż zwykle

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 14:50   #414
novakia
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha

No tak ja tez sie pochwalilam długa drzemka po obiadku i właśnie ciągle sie budzi i musze go przyduszac cycem zeby spal dalej
Stary 2016-07-15, 14:52   #415
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Tak samo
Ja w większości życiowych spraw jestem zorganizowana i porządna, ale przy małej odpuściłam. Jedyne czego się trzymamy to kąpiel i pora chodzenia spać. Pozostałe rzeczy typu stałe posiłki (że tak optymistycznie to nazwę) czy godzina spaceru zależy od dnia, tego czy gdzieś idziemy, czy ktoś do nas przychodzi.

Iclosemyeyes - śliczne imię. Dobrusia od Dobrochna? Znałam kiedyś jedną dziewczynę o tym imieniu i szalenie mi się podobało

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Spoko. Przywykłam - tak się dzieje jak sobie coś zaplanuje a syn tego planu nie zatwierdzi
Kawa może później....jeśli obudzi się przed 17....albo jutro

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
No tak ja tez sie pochwalilam długa drzemka po obiadku i właśnie ciągle sie budzi i musze go przyduszac cycem zeby spal dalej
Hehe...ja i tak będę chwalić...nie zważając na konsekwencje

"Przyduszać cycem" hehehe

Stary 2016-07-15, 14:53   #416
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio czytałam ze jak sie karmi mieszanie to i tak o kant d... bo flora i tak zaburzona a dobroci pokarmu sa przycmione przez mm. Wiec podsumowanie bylo takie ze jesli karmisz mieszanie to rownie dobrze mozesz karmic tylko mm. A ja sie ludzilam
też tak czytałam, że tak naprawdę karmienie mieszane jest mniej korzystne niż samo mm
Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Tak samo

u nas tak jak u Ciebie, tylko wieczorne rytuały są w podobnej porze ok 19-19:30, a reszta spontan.

Dziękuję, niestety imię pełne to Dobrawa, po czasie się zorientowałam, że mogłaby być Dobrochna, bo też mi się najbardziej podoba
Stary 2016-07-15, 14:53   #417
olilina
Zakorzenienie

DIABLICA a mowilam, nie chwalić się na forum, bo zaraz dziecko się zepsuje ;P
Stary 2016-07-15, 14:55   #418
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
DIABLICA a mowilam, nie chwalić się na forum, bo zaraz dziecko się zepsuje ;P
No ale jak matka ma powody do dumy
Już się dość nażaliłam...

Za tydzień niby skok nam się zaczyna - będę mniej optymistyczna

Stary 2016-07-15, 15:34   #419
cynamon_
Zakorzenienie

Novakia, hardkorowa mamuśka z Ciebie haha ja jakbym chciała to bym nie dała rady moim cyckiem przydusić
Stary 2016-07-15, 15:34   #420
olilina
Zakorzenienie

A ja nie umiem dojść, który mamy tydzień ;P

Dziecko wlasnie puzzle psuje, odrywa z nich ta folię.

Podskubała ziemniaka, pietruszkę i kalafior. Po jednym gryzie i do widzenia☺
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości