|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤
Cytat:
80 zł kosztuje 120 tabletek.
|
|
#2792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego zamiast do marcòwek zapisałam się do was. Wszystkie dzieci...tzn sztuk dwie rodziłam przed terminem a wtedy miałam normalne cykle....to teraz przy wcześniejszej owulacji i z racji tego że to trzecie dziecko dałam sobie pozwolenie bycia lutówķą z TP 28.02...zamiast 04.03 ![]() Samo to że test mi wyszedł w 22dc znaczy że zarodek się już zagniezdzil w macicy i stąd hcg w moczu się pojawiło ...dobrze myślę....nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam napisać, że też trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę, w końcu się uspokoisz choć na trochę (piszę na trochę, bo mnie usg uspokaja tylko na 3-4 dni, ale to zawsze coś ) co do terminu porodu, to wiadomo, że granice są umowne. chyba jak lekarz Ci powie że wg niego termin masz na 10 marca, to nas nie zostawisz i nie pójdziesz do marcówek? ![]() ![]() wiadomo, że i tak część z nas urodzi w styczniu, w lutym pewnie większość, a i w marcu może ktoś urodzić. to nie takie ważne, najważniejsze się wzajemne wsparcie
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termin mam na 2 lutego, więc u mnie może być różnie. No ale uznałam, że jestem lutówką
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż tylko stwierdził: "byle nie w Sylwestra", ale to mi raczej nie grozi
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w poprzedniej ciąży mialam termin na 23 stycznia, a urodziłam w nocy z 14 na 15
![]() Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
Naprawdę pędzicie
Powodzenia na wizytach ![]() Podobno tylko 5% dzieci rodzi się w wyznaczonym terminie a reszta 2 tygodnie przed lub 2 tygodnie po i też są uważane za terminowe dzieci ![]() co do porodu w lutym, poprzednio rodziłam koniec czerwca i uważam, że to rewelacyjny termin od razu właściwie można z maluszkiem wychodzić, nie trzeba pakować dziecka w ogromną ilość ubrań (a wiadomo z początku dzieci nie koniecznie są fanami ubierania), letnie sukienki, luźniejsze bluzki, bez problemu maskują to co ewentualnie zostanie po ciąży. Klapki przy opuchniętych nogach dużo łatwiej założyć niż buty zimowe Mam nadzieję, że w lutym znajdę jakieś plusy porodu w zimie
|
|
|
|
#2801 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za kciuki
Fasola rośnie jak szalona, już ma 3cm ) Wszystko się poprzyczepiało, także Duphaston zadziałał. Już mogę chodzić na spacery Następna wizyta 1.08, a usg genetyczne 5.08 Cytat:
Chociaż mój 6 letni siostrzeniec jakoś nie myślał, że u mamy w brzuchu jest dzidziuś, tylko, że mama utyła Cytat:
Daj znać co z Fasolką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz która woda ma sporą ilość wapnia? W mojej jest 58,12 mg/l i nie wiem czy to dużo czy mało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I jak sobie wyobrażę te upały w szpitalu… A potem jeszcze w domu… Masakra…
|
|||||||||
|
|
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam się w ten brzydki dzień
, co prawda nie pada , ale za oknem okropnie, no nic trzeba będzie ubrać młodego w kalosze i na dwór, bo szkoda mi się kisić kolejny dzień w domu jejku od kilku dobrych dni mam problem ze spaniem w nocy, budze się i nie mogę zasnąć, a rano jakbym spała to już moje dziecko wstaje i koniec leniuchowania , ehh też tak macie ze snem , bo mnie to już zaczyna męczyć , niby człowiek padnięty przez cały dzień a tu dobre 2 godziny w nocy się przewalam i nie mogę spać , albo jak śpię to staje o 5 i już nie śpię ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się mogę wypowiedzieć o cesarce...do tego mam porównanie z psn
Wolę rodzic naturalnie..trochę meczarni a potem spoko Natomiast cesarke bardxo źle wspominam...no fajnie rachu ciachu...ale potem była masakra...kompletnie sobie nie rodziłam....wstanie z łóżka to jakaś katastrofa była...zemdlałam chyba ze 2 razy.... wstałam i jak długa bez kontroli na podłogę...do tego ten nowy rodzaj bólu...nie porównywalny do niczego znanego...2 tygodnie w szpitalu bo temperatura mi nie spadała...nie wiedzieli co mi jest....ile przeryczalam to moje. Ale to moje doświadczenia...wiem że dziewczyny dobrze znoszą cesarke i chwalą sobie...ja niestety przeciwnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja akurat po cesarce szybko doszłam do siebie, ale ból jest niesamowity, a tu trzeba się przecież dzieckiem zająć , co nie jest łatwe jak ciągną cię szwy i nie idzie się wyprostować , a pamiętam jeszcze, że te obkurczanie macicy to był ból przy którym można było zemdleć, bo rozcięta macica przy tym nie pomagała , a jedynie nasilała te skurcze wrrr , aha i jeszcze pamiętam , że chyba źle mnie zacewnikowali, bo nie mogłam się wysiusiać , bo czułam ból jak przy zapaleniu pęcherza aż myślałam, że zęby zgubie jak szłam do toalety , na szczęście dosyć szybko do siebie doszłam , a jak ściągnęli szwy to bez porównania ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wody, to musisz poczytać etykiety. Nie było tragedii, miałam cc z zaskoczenia, sam zabieg bezbolesny, potem po jakichś 8 godzinach pionizacja, małego wzięli na noc a rano już normalnie się nim musiałam zajmować, trochę bolało ale gorsze było to że mleko miałam dzień później, i młody płakał z głodu. Po 2 dniach byliśmy w domu i tu się hardcore zaczął
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Monika ja mam tak ze snem już ponad 2 tyg. To jest okropne. Chodzę jak zombie plus mdłości :/
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2808 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rodziłam sn i nie żałuję. Bolało co prawda jak cholera, ale potem leżałam na sali z babką która była po cc. Ona się koszmarnie męczyła 5 dni. Nie mogła do dziecka wstać , a ja od razu śmigałam., przewijałam córę, szłam się umyć itp
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-07-15 o 12:33 |
|
|
|
|
#2810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ja pracuje od 8 do 16 , ale teraz siedzę z młodym w domu, bo leczymy anginę u niego , mój wstaje tak ok. 7 zazwyczaj , a zasypia o 20 czyli ja mogę się położyć zawsze wcześniej jak chcę , ale ty to masz na prawdę kiepsko
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję. Ja byłam 2 tyg na l4 bo czułam sie koszmarnie. Teraz mam urlop. Ale na wizycie mam zamiar wybłagać o L4. Jak mi nie da to pójdę prywatnie. A Ty nie chcesz iść?
|
#2812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Proszę to ona mi to uczyniła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2813 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też mam zamiar iśc na L4 , ale mam nadzieję, że u mnie nie będzie z tym problemu , jeszcze następny tydzień idę do pracy po tym czasie mam urlop, a później raczej idę , bo nie mam też co z dzieckiem zrobić, a do żłobka już go nie chcemy oddawać, bo nam cały czas choruje, co dwa tygodnie , tak więc to i tak nie ma sensu jak ja połowe miesiąca siedze w domu :/
|
|
|
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ginekolog nie chce dawać L4. Chyba,że ma sie wypis ze szpitala (tak miałam w poprzedniej ciąży). W razie czego zapisałam się też prywatnie jak nie będzie mi chciała dać.
|
|
#2816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Była jazda prý skurczach nie powiem ale potem jak ręką odjął ...natomiast po cc sajgon się dopiero zaczął a tu człowiek chciałby być supermama a ból nieziemski ogranicza i to bardzo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alla jaką ty masz gimnastyczkę w domu ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja rodziłam 16 miesięcy temu w sumie do lutego to będzie prawie dwa lata, ale wiem, że ciąże z konfliktem rozwiązuje się jak jest wszystko ok max do 38 tygodnia ciąży , tak więc chyba mnie druga cesarka czeka , szczerze to dobrze jest rodzić po raz pierwszy, bo przynajmniej nie wiesz co cię czeka ![]() a zapomniałam dodać, że ta twoja córcia to niezła akrobatka , ja też w jej wieku trenowałam akrobatykę
Edytowane przez monika 1985 Czas edycji: 2016-07-15 o 12:53 |
|
|
|
|
#2820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- 😂😂😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

80 zł kosztuje 120 tabletek.

) 

)

, co prawda nie pada , ale za oknem okropnie, no nic trzeba będzie ubrać młodego w kalosze i na dwór, bo szkoda mi się kisić kolejny dzień w domu