|
|
#181 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fanta i nie zrób mojego błędu, wiem, że się nastawiasz na sn i dobrze, ale poświęć chwilę też cc jak to wygląda u Was w szpitalu jakby poród jednak się zakończył operacyjnie. Wiem, że już o tym mówiłam i jestem przewrazliwiona, ale mój poród to dla mnie trochę trauma przede Wszystkim bo byłam nastawiona 100% na sn i totalnie psychicznie nie gotowa na cc a jednak zawsze jakieś tam prawdopodobieństwo jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
nie miałam czasu nadrobić nowych wpisów, bo rodzinka mnie odwiedziła z nocowaniem, wiecie jak to jest Jestem tak padnięta, że muszę uciąć zaraz komara.Witam wszystkie nowe dziewczyny i przekazuję ciążowe fluidy i uściski! Wyobraźcie sobie, że wczoraj dostałam 2 telefony z laboratorium, w którym pobierałam krew w poniedziałek... Dzwonili z przeprosinami, że pomylili wyniki i poinformować mnie, że JESTEM w ciąży. Pomyłka typowo z błędu ludzkiego, tak na pokrzepienie staraczek - dopóki nie ma okresu, to cały czas jest nadzieja. Testy z krwi też wychodzą błędne. Do dziewczyn z niedoczynnością tarczycy... W chwili rozpoczęcia starań miałam TSH 2,37, teraz skoczyło do 2,84. FT4 w normie, zbliża się do górnej granicy. Biorę letrox75 i jodid100. Endo mam we wtorek.. Chyba mogę być spokojna, co? To naturalne, że TSH winduje do góry w ciąży, prawda? Jeśli FT4 nie leci na łeb na szyję to jest dobrze?
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ale mam fajne kociaki za oknem w pracy
|
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
heyho teraz to niech oni sie w nos pocalują
|
|
|
|
#185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"K., przestań o to pytać, to niegrzeczne. Na pewno się pochwalimy, jak będzie czym. Pytania są bardzo nietaktowne, nie uważasz?" Zaczęła coś bąkać, że jesteśmy rodziną więc się interesuje, TŻ ten argument też szybko odbił i od tej pory nawet jakichkolwiek głupich aluzji brak. Niestety, czasem trzeba krótko i na temat.
|
|
#186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie mnie zdziwiło że nic nie powiedzieli o cc poza tym że po cc dziecko kanguruje tata zamiast mamy. Ale o samym cc nic tak jakby w tym szpitalu były tylko sn dopytam jeszcze w szkole rodzenia co i jak Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
Luksus to by był jak by było znieczulenie na żądanie a niestety nie ma
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, w ciąży tsh skacze do góry bo maleństwo korzysta z tarczycy mamy. Pewnie dostaniesz we wtorek wyzsza dawkę
|
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała Mi, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Nie denerwuj się, bo to nie pomoże a może jeszcze zaszkodzić.
Czuję że moja @ stoi za drzwiami i mam przez to dziś wisielczy nastrój. W tym cyklu pierwszy raz intuicja mówiła mi że się udało. Jeszcze jedziemy na weekend do rodziny męża i znowu będą nas pytać o dziecko i pouczać że im później tym gorzej. Nie wiedzą że się staramy bo teściowa i szwagierka zaraz by wszędzie rozgadaly a nie chce żeby wszyscy wokół wiedzieli że już prawie rok się staramy i nie wychodzi. Jak szwagierka rok się starała to wszyscy wiedzieli bo teściowa rozpowiedziala. TŻ nie ma jakoś odwagi z nimi załatwić żeby nie zadawaly takich pytań więc jestem żadna na siebie. A najbardziej męczy mnie z tymi pytaniami babcia TŻ, no ale nie powiem jej że to niekulturalne, bo ma już 91 lat i żyje chyba tylko jeszcze nadzieja na następnego prawnuka
|
|
#189 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze dla moich rodziców robi, szalony ![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio ryczałam po dniu spędzonym z ciężarną. Co do pytań, to ciekawa jestem czy u nas teraz będę u TŻta w rodzinie, ja chyba będę odpoiadać, że to nie takie proste.Cytat:
Cytat:
Słodkie!!! Cytat:
małaMi, myśl pozytywnie i nie denerwuj się. Szkoda, że tak trafiłaś, bo pierwsza wizyta powinna być inna, ale zrób najwyżej wcześniej betę, potem inny lekarz i wszystkie trzymam kciuki za Was Edytowane przez cavagirl Czas edycji: 2016-07-15 o 15:31 |
||||||||
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
zua ale fajne
velaluca 40 kg! ja mam u siebie szklarnie i juz sie zaczal sezon ogorkowy ale nie zbieram po 40 kg jak naraziemalami bedzie dobrze,masz leki wiec nie denerwuj sie niepotrzebnie |
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
martusia02011992 Chyba każda z nas takie pytania miała zadawane... My z mężem przyjęliśmy strategię że każdemu co pyta mówimy że nie możemy i tym ucinaliśmy rozmowę bo każdy mówił przepraszam, nie wiedziałam/nie wiedziałem i tyle. Zwłaszcza że przez kilka lat po ślubie dziecka mieć jeszcze nie chcieliśmy a jak mówiliśmy nie bo nie to była masa pytań: a dlaczego, a to takie cudowne itd. itp.
Teraz przez jakiś czas wszyscy odpuszczą ale za kilka miesięcy temat wróci jak bumerang. A najgorsza w tych pytaniach jest teściowa
|
#192 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się boje negatywu dlatego wole poczekać jednak choć kusi mnie niemożliwie ![]() Cytat:
Haha nie rób nadziei xd co miesiąc sobie wkręcam objawy ciążowe xd wiec poczekam cierpliwie 2 tyg jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys do nas przyszla i zastanawiała sie gdzie łóżeczko postawić w końcu jej powiedziałam ze jak będzie sponsorować wnuka to ok, bo nas nie stać i byla cisza, pytała męża jak czasem byl u nich sam. Teraz jej córka urodziła to liczyłam na spokój, ale ostatnio dzwonila powiedziec ze będzie do nas wpadac żeby nauczyć nas jak sie opiekować noworodkiem ;D
|
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Luzia, ludzie to wymyślają ....
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tesciowa jest mistrzynia ostatnio wyslala do tzta zdjęcie jego siostry karmiącej mina męża bezcenna. Z cyklu: Tego się nie da odzobaczyc |
|
|
|
#196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest kilka sposobów: 1. Nosisz kota do kuwety, gdy widzisz, że szuka miejsca do załatwienia się. I do skutku. Prawdopodobnie w końcu się do tej kuwety załatwi. 2. Wkładasz do kuwety kupę kota, którą zostawił gdzieś indziej. Koty to mądre stworzenia, wyczuje, gdzie jest jego "zapach" i tam polezie. 3. Niektóre koty nie lubią żwirku. Spróbuj z papierem toaletowym, gazetą, piaskiem - czymkolwiek innym. Albo podstaw kotu pod nos pustą kuwetę. 4. Koty to wąchacze - niektóre mają tak, że jak kuweta jest zanieczyszczona, chociaż troszeczkę, to się do niej nie załatwią, musi być idealnie czysta. Cytat:
Ja rodzilam prawie 3,5 roku temu i mieliśmy 2h dla siebie, ja, mąż (wtedy jeszcze boyfriend ) i córka. Cudowne 2h, intymne, pełne wzruszeń, wspaniałości, mogliśmy się nacieszyć naszą trójeczką.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2016-07-15 o 17:16 |
||
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pytań to mnie najbardziej wkurzyła koleżanka z pracy. Taka dalsza koleżanka, raczej nie mamy wspólnych tematów, tylko cześć, cześć i tyle. Wróciłam po skróconym macierzyńskim po poronieniu do pracy i spotkałyśmy się w szatni. A ta do mnie z grubej rury "i co, staracie się dalej? a czemu nie? a kiedy zaczniecie" ( ) normalnie byłam dla niej aż niegrzeczna, mimo że w pracy staram się zachować dobre relacje ale wtedy mnie ostro wkurzyła więc burknęłam tylko "bo nie" i wyszłam ![]() Po pierwsze nie wiem co ją to obchodzi bo nawet bliższe koleżanki nie wpadły na to żeby takie pytania zadawać ![]() A po drugie ona ani nie jest w stałym związku, więc raczej o ciążę się nie stara więc moim zdaniem nie jest osobą która takie pytania powinna zadawać ![]() I po trzecie wystarczy naprawdę odrobina taktu żeby nie zadawać takich pytań osobom które niedawno straciły ciążę No nie wiem, jak komuś ze znajomych umrze pies czy kot to ja nie idę zaraz po tym i nie pytam wesolutko "i co, kiedy nowego pieska sobie weźmiecie"?
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-07-15 o 17:19 |
|
|
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6304726 1]Tak zmieniłam Bo na laptopie wyświetla mi się nowa nazwa a na apce stara wiec tutaj Tez zmieniłam xd [/QUOTE] Też się zastanawiam o co chodzi ![]() Cytat:
Chcesz żebyśmy na zawał padły? Ale słodziaki!
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą tak jak ze znieczuleniem. Oficjalnie weszły przepisy że ma być wszędzie a u mnie nie ma bo nie ma anestezjologa na oddziale położniczym i dyrekcja mówi "no i co nam zrobicie?" ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- :d
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Fanta, no niestety masz rację, nie wszędzie się do tego stosują... I do znieczulenia, i do kontaktu skóra do skóry na 2h.
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W temacie 2 h po porodzie,ja rodzilam 4,5 roku temu,niby to sie juz stosowalo,ale ja dostalam mala tylko na chwile na brzuch,potem ja zabrali pomierzyc i wgl,ja mialam jakies delikatne szycie,jak juz wrocilam na sale to przywiezli dziecko w lozeczku ubrane i omatulone,ale za to potem byla ze mna na lozku a dokladnie spala na cycu |
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy o dziecko się staramy cz !! IV
Nie martw się na zapas
Nadal jest mniejsza ale lekarz kazał się nie przejmować Trzymam kciuki żeby i u Ciebie było wszystko dobrze Może owu się przesunęła, może nie od razu doszło do zapłodnienia tylko po 2-3 dniach od stosunku ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Black wszystko stosuje. Zatem zostało mi jedno- czekać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak uwielbiam moja teściową
|
|
|
#205 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Melka, a co jest w kuwecie? Co ile czasu wymieniasz jej zawartość? Kot jakiej płci? Kastrowany? Przyczyna zawsze gdzieś leży.
|
|
|
|
#207 | ||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
także to że skoczylo Ci tsh i do tego do takiej nie jakiejś wysokiej wartości to luzik. Na pewno trzeba będzie to zbić trochę ale nie stresuj się. W ciąży chyba musi być poniżej 2.Cytat:
![]() Cytat:
i jasne, dopytaj o cc to ważne. Żeby nie było potem paniki bo świat się na cc nie kończy, a nigdy nie wiesz. U nas na wątku naprawdę sporo porodów sn zakończyło się niespodziewanie cc. Nie wiem jak kiedyś kobiety rodziły jak cc nie było takie popularne...Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
testowalam 3 rodzaje żwirku, teraz piasek. Wymieniam nawet codziennie, bo mnie ten bałagan przeszkadza. Płci jeszcze nie znam, bo to mały kot (aż tak się nie znam)
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Mały tzn? Ile ma?
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie to nie wiem. Ale najprawdopodobniej jest z maja
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

oj taki żarcik 
żeby potem wiedzieć co i jak
tak jakby w tym szpitalu były tylko sn 

Miałam się za to zabrać od rana ... no i tak mi schodzi...
Ostatnio ryczałam po dniu spędzonym z ciężarną. Co do pytań, to ciekawa jestem czy u nas teraz będę u TŻta w rodzinie, ja chyba będę odpoiadać, że to nie takie proste.