Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-14, 21:09   #1441
CAR0LKA
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Szybciej piszecie niz ja czytam :-P

Co do przekasek imprezowych to ja polecam pizzerinki na ciescie francuskim, szybko sie robi i sa tez smaczne na zimno.
Stary 2016-07-14, 22:54   #1442
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hej Laseczki!
Usiadłam na chwilę odpocząć z Wami. Rzuciłam niestety po łebkach tylko okiem, co piszecie. Na urlopie doczytam U mnie ostatni dzień przed wyjazdem, a trzeci dzień sprzątania, zakupów na wyjazd, pakowania. Choć w zasadzie pakowanie to ledwo zaczęte, ale cała rodzina się uwija. Najważniejsze, że większość rzeczy dzieci przygotowana. Nawet mój czterolatek dzielnie przygotował dość ładnie swoje rzeczy choć nie liczyłam na to szczególnie, tylko powiedziałam mu, żeby to zrobił, chcąc go czymś zająć Nad ranem lecimy

motylku, widziałam, że pytałaś o moją wizytę, to od razu zdam raport

Wszystko dobrze u nas, wszystko pod kontrolą, ogólnie jestem z wizyty i położnej zadowolona Śmiała się, że ma kolejne świąteczne dziecko pod opieką (Z pierwszego usg wyszedł mi termin na 25.12 i oni teraz już ten traktują jako mój główny. Ja tam jednak zostaję przywiązana myślą do tego z om, bo moje dzieciaki duże, ale lubią zasiedzieć się w brzuchu po terminie.)
Sprawdziła i pokazała mi wyniki poprzednich badań krwi (wszystkie ok!), zrobiła następne na tarczycę. Gdyby wyszły nie tak, to dostanę list z terminem wizyty u endo.
Odnośnie tych bóli-skurczy zapytała standardowo, czy nie krwawię, czy to przechodzi, czy utrzymuje się stale. Odpowiedziałam, że nie krwawię i przechodzi, bo np. dzień wcześniej, który cały spędziłam w ruchu i sprzątając, było ok. Stwierdziła, żeby się nie martwić, że to może być taka reakcja dalej na rozciąganie się macicy, ale gdyby się pogarszało czy utrzymywało, to mam przyjść, ale samolotem pozwoliła lecieć To chyba tyle. Następna wizyta dopiero za 7 tyg , ale wcześniej badania krwi dwa razy i dwa usg (jedno prywatnie w Pl już we wt i badania prenatalne tu)

Buźki!
Odezwę się z naszej ojczyzny
Czyli wszystko dobrze! Udanej podróży

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ja mam na razie jedne śpiochy
Rozm 80
Nie wiem gdzie miałam mózg kupując taki rozmiar 🤔

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Heheh ja zamierzam teraz polować na promocje letnich ciuszków na przyszłe lato więc rozmiary większe też będę brała

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Chyba już jestem zaspana bo piszę do Was dziwnym językiem i potem muszę edytować

Dobranoc Kochane, stosunkowo udanych snów

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-07-14 o 22:52
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 00:32   #1443
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

A ja dziś zrobiłam sobie listę rzeczy do kupienia plus ceny za to wszystko. Musze zobaczyć ile kasy mam szykowac jutro wam wstawię razem z fotkami ciuchow. Może coś jeszcze dzięki Wam dopisze (oby nie bo nie zarobimy na to he he)
Padniecie ze śmiechu jak dstalam strój kąpielowy dla mojej kuleczki..Nie wiem co prawda po co mi on ale jest świetny! !

Z fajnych rzeczy, tz powiedział ze bede miała ten mój mutsy igo ;-) i jak dobrze pójdzie to nawet nowy. Znalazłam za 2800 nowy- spacerowe z gondola i do tego z gwarancją. Mam nadzieje ze jeszcze stanieja. Chociaż ten jest fajny , ciemny fiolet. I gwarancja do 4.2018...
Powiedzieliśmy sobie ze skoro tyle rzeczy - ciuchow dostaniemy od mojej siostry,pozwolimy sobie na droższy wózek. Spoko

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Idę spać bo oglądam jakieś filmy i juz prawie 2ga w nocy. Masakra

Stary 2016-07-15, 07:46   #1444
ewelinuus
Zadomowienie

Hej przeczytałam wszystko to co mnie ominęło..wczoraj mielismy we Wladku bardzo deszczowy dzień u nas teraz intensywne rozmowy na temat imienia bo trochę inne nam się podobają czy ktoras z Was skończyła 18 tydzień i nie czuhe jeszcze malucha?
Ja nie wiem czy to praca moich jelit czasem mi.tak zabulgocze coś ale obstawiala bym bardziej jelita..
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 08:40   #1445
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
A ja dziś zrobiłam sobie listę rzeczy do kupienia plus ceny za to wszystko. Musze zobaczyć ile kasy mam szykowac jutro wam wstawię razem z fotkami ciuchow. Może coś jeszcze dzięki Wam dopisze (oby nie bo nie zarobimy na to he he)
Padniecie ze śmiechu jak dstalam strój kąpielowy dla mojej kuleczki..Nie wiem co prawda po co mi on ale jest świetny! !

Z fajnych rzeczy, tz powiedział ze bede miała ten mój mutsy igo ;-) i jak dobrze pójdzie to nawet nowy. Znalazłam za 2800 nowy- spacerowe z gondola i do tego z gwarancją. Mam nadzieje ze jeszcze stanieja. Chociaż ten jest fajny , ciemny fiolet. I gwarancja do 4.2018...
Powiedzieliśmy sobie ze skoro tyle rzeczy - ciuchow dostaniemy od mojej siostry,pozwolimy sobie na droższy wózek. Spoko

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Idę spać bo oglądam jakieś filmy i juz prawie 2ga w nocy. Masakra

ja mam to samo z wozkiem skoro wszystko po kims to wozek chce drozszy

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 09:20   #1446
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Hej przeczytałam wszystko to co mnie ominęło..wczoraj mielismy we Wladku bardzo deszczowy dzień u nas teraz intensywne rozmowy na temat imienia bo trochę inne nam się podobają czy ktoras z Was skończyła 18 tydzień i nie czuhe jeszcze malucha?
Ja nie wiem czy to praca moich jelit czasem mi.tak zabulgocze coś ale obstawiala bym bardziej jelita..
Bo to bardzo podobno do tych jelit i czasem jeszcze to mylę. Np wydaje mi się, że to Jagoda a to jednak własnie uciekający na wolność bąk

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Witam się w 19 tc 18t0d. Wg ostatniego usg plus 2-3 dni ale trzymam się już jednego usg bo pogubić się można

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Mimo, że jestem na l4 to i tak radość przepełnia mą duszę kiedy mamy piątuniunio! Mężuś kończy pracę i w weekend mam go dla siebie

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Koleżanka podesłała mi link do łóżeczka jakie zamówiła. Nie jest takie drogie i ładne jak np Pinio Moon ale ma cenę ładną i wygląd całkiem zacny

http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-ka...-szuflada-ID87
Stary 2016-07-15, 10:03   #1447
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
czy ktoras z Was skończyła 18 tydzień i nie czuhe jeszcze malucha?

Ja we wtorek zacznę 21tc i tez nie czuje.
Pocieszam sie ze łożysko mam umiejscowione na przedniej ścianie wiec podobno to tez moze tłumić troche odczuwanie
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 10:17   #1448
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ja we wtorek zacznę 21tc i tez nie czuje.
Pocieszam sie ze łożysko mam umiejscowione na przedniej ścianie wiec podobno to tez moze tłumić troche odczuwanie
Ja rozróżniam to w ten sposób: gazy tak bliżej jakby powłoki skórnej a moje bobo jakby tak głebiej brzucha, czasem jak mocniej kopnie to poczuję bliżej skóry. Ale głównie to właśnie jakby w środku takie trzepotanie/motylki/worek z wodą i rybkami
Stary 2016-07-15, 10:22   #1449
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
czy ktoras z Was skończyła 18 tydzień i nie czuhe jeszcze malucha?
Ja jestem w 19t3d i nadal nie czuję... Więc 18 to spokojnie. Lekarz mówił, że nawet do 24 można nie czuć

Obudziłam się dzisiaj zdołowana :<
Chyba brak mi adoracji i uwielbienia, bo śniło mi się, że jakiś przystojniak mnie na randkę zapraszał, a ja musiałam odmówić bo przecież mam tż i dzidzie... Trochę szkoda mi się zrobiło Bo od dawna nie czuję żebym się komukolwiek podobała i nikt mi żadnego komplementu nie powiedział, wiecie, takiego męskiego...
Tęsknie za czasami mieszkania za granicą, gdzie się podobałam i to dosadnie okazywali, ale mam świadomość, że te czasy już minęły i mam inne obowiązki na głowie.
Boje się, że zostanę zaniedbaną kurą domową z papkami dla dziecka, obrzyganym swetrem i stertą ciuchów do prania
Mam dziś doła jak nic.
Stary 2016-07-15, 10:40   #1450
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ja rozróżniam to w ten sposób: gazy tak bliżej jakby powłoki skórnej a moje bobo jakby tak głebiej brzucha, czasem jak mocniej kopnie to poczuję bliżej skóry. Ale głównie to właśnie jakby w środku takie trzepotanie/motylki/worek z wodą i rybkami
Ja nie kumam tego porownania bo mam jasne kopniecia
Ale czesto slysze, ze tak wlasnie wygladaja pierwsze ruchy

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Ja jestem w 19t3d i nadal nie czuję... Więc 18 to spokojnie. Lekarz mówił, że nawet do 24 można nie czuć

Chyba brak mi adoracji i uwielbienia, bo śniło mi się, że jakiś przystojniak mnie na randkę zapraszał, a ja musiałam odmówić bo przecież mam tż i dzidzie... Trochę szkoda mi się zrobiło Bo od dawna nie czuję żebym się komukolwiek podobała i nikt mi żadnego komplementu nie powiedział, wiecie, takiego męskiego...
Tęsknie za czasami mieszkania za granicą, gdzie się podobałam i to dosadnie okazywali, ale mam świadomość, że te czasy już minęły i mam inne obowiązki na głowie.
Boje się, że zostanę zaniedbaną kurą domową z papkami dla dziecka, obrzyganym swetrem i stertą ciuchów do prania
Mam dziś doła jak nic.
Nic sie nie przejmuj, ja wczoraj uslyszalam "Ty grubasku" od kolezanki. No kur...nie jestem grubasem!!! :-P
Stary 2016-07-15, 10:41   #1451
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Ja nie kumam tego porownania bo mam jasne kopniecia
Ale czesto slysze, ze tak wlasnie wygladaja pierwsze ruchy
Teraz własnie oczekuje konkretnych kopniaczków, wczoraj takiego dostałam urocze
Stary 2016-07-15, 10:43   #1452
DoDoo
Zakorzenienie

I tez chyba zaczynam myslec o sobie jak o wielorybie, a ponoc w 2 trym kobieta czuje sie taka poekna, ze och i ach. Gow..prawda.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Te spodnie, ktore kupilam od babko hm spadaja mi z tylka

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Jestem przyzwyczajona
do noszenia paska, a tu dopa nie da sie.
Trzeci raz dzisiaj przebralam bluzke na czarna i niech mi ktos powie, ze grubas jestem to zamorduje

Edytowane przez DoDoo
Czas edycji: 2016-07-15 o 10:48
DoDoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 10:52   #1453
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Mam dziś doła jak nic.
To chwilowe. Urodzisz... wrócisz do figury z przed ciazy i znowu bedziesz cieszyc sie swoim cialem
Planujesz powrot do pracy po maciezynskim? Obowiazki domowe i opieke nad dziecmi mozna potem dzielic z mezem/partnerem

W jakim kraju mieszkalas?
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 10:59   #1454
Nesu
Raczkowanie

Hej
Co ja się z tą ciąża mam poprzednia była bezproblemowa wszystkie wyniki idealne. A teraz co trochę to coś mi wypada. Od wczoraj na antybiotyki jestem zapalenie dróg moczowych, a nie tak jak myślałam wód. A zmylila mnie bo powiedziała water infection. Z lekarzem się nawet nie widziałam recepta czekała na recepcji a chciałam zapytać o zwolnienie z pracy mam dość mocne bóle pleców i brzucha. W pon mam wizytę z położna.

Zazdrosze wam zakupów uwielbiam oglądać co kupujecie.
Ja też nadal nie znam płci to dowiem się w następnym miesiącu mam nadzieję.
Ja szykuje się już na przyjazd teściowej i urodziny syna.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

LuckySparkle mamy polowkowe tego samego dnia. Na którą godzinę idziesz ?
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 11:08   #1455
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nesu Pokaż wiadomość
Hej
Co ja się z tą ciąża mam poprzednia była bezproblemowa wszystkie wyniki idealne. A teraz co trochę to coś mi wypada. Od wczoraj na antybiotyki jestem zapalenie dróg moczowych, a nie tak jak myślałam wód. A zmylila mnie bo powiedziała water infection. Z lekarzem się nawet nie widziałam recepta czekała na recepcji a chciałam zapytać o zwolnienie z pracy mam dość mocne bóle pleców i brzucha. W pon mam wizytę z położna.

Zazdrosze wam zakupów uwielbiam oglądać co kupujecie.
Ja też nadal nie znam płci to dowiem się w następnym miesiącu mam nadzieję.
Ja szykuje się już na przyjazd teściowej i urodziny syna.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

LuckySparkle mamy polowkowe tego samego dnia. Na którą godzinę idziesz ?
9 sierpnia na 11:00 rodzilas pierwsza dzidzie w UK? Jak tu wyglada scan polowkowy? Robia cos wiecej naj na tym w 12 tygodniu?

Ja sie juz doczekac nie moge... mimo, ze w niedziele widzialam moja kruszynke
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 11:21   #1456
mmgi
Zadomowienie

Nesu ja w pierwszym trymestrze miałam dwa razy ta infekcje :/
A pierwsza ciąża też wszystkie wyniki dobre

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Monia przybij 5, też 19 tydz

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 11:56   #1457
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
9 sierpnia na 11:00 rodzilas pierwsza dzidzie w UK? Jak tu wyglada scan polowkowy? Robia cos wiecej naj na tym w 12 tygodniu?

Ja sie juz doczekac nie moge... mimo, ze w niedziele widzialam moja kruszynke
Tak ja też ! hehe
Na pewno inaczej wygląda bo dłużej. Pierwszy scan to góra 5 min a ten drugi miałam 15 minut robiony. Ale wiesz wydaje mi się ze zależy też kto robi.
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 12:35   #1458
Velvet Wave
Rozeznanie

Dzień dobry spóźnione z podwodnego Gdańska. Pół miasta sparaliżowane przez te ulewy, czegoś takiego nie widziałam jak żyje u nas

PaniMigdalek jeśli Cię to pocieszy to dziś mam też taki sam gorszy dzień Mimo, że kocham ten rosnący brzuszek to dołuje mnie czasami to, że nie widzę tego samego opalonego ciała co co lato Ale dziś zrobię sobie wieczór SPA i mam nadzieję, że trochę mi się to poprawi

Do tego mi wyszła opryszczka na ustach i wyglądam jak po nieudanym botoksie, nie cierpię tego świństwa

I jeszcze się staram dodzwonić do ZUS-u, ale chyba łatwiejsze jest dostanie się na wolną linię w grze TV

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 13:28   #1459
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
I tez chyba zaczynam myslec o sobie jak o wielorybie, a ponoc w 2 trym kobieta czuje sie taka poekna, ze och i ach. Gow..prawda.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Te spodnie, ktore kupilam od babko hm spadaja mi z tylka

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Jestem przyzwyczajona
do noszenia paska, a tu dopa nie da sie.
Trzeci raz dzisiaj przebralam bluzke na czarna i niech mi ktos powie, ze grubas jestem to zamorduje
Może zrób coś co poprawi Ci humor? Jakas nowa bluzka, kosmetyk, kosmetyczka, fryzjer?
Ja nigdzie teraz nie wychodzę a zamówiłam sobie błyszczyk i cienie z Inglota Wystroję się na badania w czwartek

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość

Monia przybij 5, też 19 tydz
piąteczka!

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Kurcze pisałam wcześniej post i mi zwiał wrrr

Migdałku od nas zależy czy będziemy kury domowe. Ja tego nie chce! po porodzie umówie się na brwi pernamentne (marze o tym od dłuższego czasu). Chce się stroić i często wychodzić z domu. Już nawet upatrzyłam sobie boską torebkę zapinaną w pasie. Będę stroic i siebie i naszą kruszynkę. No! Taki mam plan haha Co z tego wyjdzie to zobaczymy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-15, 13:30   #1460
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Myśli i emocje przez które przechodzimy jesteśmy w stanie tylko my zrozumieć... Ale cholernie wkurza jak ktoś nasz stan bagatelizuje
W ciąży mamy większą potrzebę czuć się piękną i docenioną, ale jak na złość nikt tego nie rozumie...

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
To chwilowe. Urodzisz... wrócisz do figury z przed ciazy i znowu bedziesz cieszyc sie swoim cialem
Planujesz powrot do pracy po maciezynskim? Obowiazki domowe i opieke nad dziecmi mozna potem dzielic z mezem/partnerem

W jakim kraju mieszkalas?
Planuję po macierzyńskim rozkręcić jakiś własny biznesik, żeby się dowartościować i nie być nikomu podwładna.. A co z tego wyjdzie, to nie wiem.

Mieszkałam we Włoszech i byłam zgrabna i zadbana... A wiadomo jak tam ubóstwiają zgrabne polskie blondynki, czułam się jak jakaś bogini Nawet te grubsze, z ciałkiem są komplementowane.
Włosi dosadnie okazują zainteresowanie, komplementują są romantyczni, zaborczy, testosteron aż kipi. Oczywiście są też lalusie ala' brylantyna i mega dekolt typu V.
Trochę za tym adorowaniem tęsknie... :P W Polsce jestem jedną z wielu... A mój tż jest dość zamkniętym facetem i ciężko mu tak bez okazji powiedzieć coś miłego, pochwalić, zorganizować coś romantycznego, to prosty facet, ale z dobrym sercem. Oczywiście mu o moich rozterkach mówiłam, ale dzień po rozmowie zapomina a ja właśnie czuję się zaniedbana i brzydka...

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Dzień dobry spóźnione z podwodnego Gdańska. Pół miasta sparaliżowane przez te ulewy, czegoś takiego nie widziałam jak żyje u nas

PaniMigdalek jeśli Cię to pocieszy to dziś mam też taki sam gorszy dzień Mimo, że kocham ten rosnący brzuszek to dołuje mnie czasami to, że nie widzę tego samego opalonego ciała co co lato Ale dziś zrobię sobie wieczór SPA i mam nadzieję, że trochę mi się to poprawi
W tym Gdańsku to jakaś tragedia :/
Ja nie mam tyle kasiory, żeby iść na SPA, a poszłabym bardzo chętnie... :<

Spróbowałam poprawić sobie humor nową fryzurą, ale wszyscy fryzjerzy zajęci O d00pe robić takie próby podniesienia na duchu..

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-07-15 o 13:31
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 13:41   #1461
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Myśli i emocje przez które przechodzimy jesteśmy w stanie tylko my zrozumieć... Ale cholernie wkurza jak ktoś nasz stan bagatelizuje
W ciąży mamy większą potrzebę czuć się piękną i docenioną, ale jak na złość nikt tego nie rozumie...

Planuję po macierzyńskim rozkręcić jakiś własny biznesik, żeby się dowartościować i nie być nikomu podwładna.. A co z tego wyjdzie, to nie wiem.

Mieszkałam we Włoszech i byłam zgrabna i zadbana... A wiadomo jak tam ubóstwiają zgrabne polskie blondynki, czułam się jak jakaś bogini Nawet te grubsze, z ciałkiem są komplementowane.
Włosi dosadnie okazują zainteresowanie, komplementują są romantyczni, zaborczy, testosteron aż kipi. Oczywiście są też lalusie ala' brylantyna i mega dekolt typu V.
Trochę za tym adorowaniem tęsknie... W Polsce jestem jedną z wielu... A mój tż jest dość zamkniętym facetem i ciężko mu tak bez okazji powiedzieć coś miłego, pochwalić, zorganizować coś romantycznego, to prosty facet, ale z dobrym sercem. Oczywiście mu o moich rozterkach mówiłam, ale dzień po rozmowie zapomina a ja właśnie czuję się zaniedbana i brzydka...

W tym Gdańsku to jakaś tragedia :/

Spróbowałam poprawić sobie humor nową fryzurą, ale wszyscy fryzjerzy zajęci O d00pe robić takie próby podniesienia na duchu..
Bo my kobiety zawsze potrzebujemy doceniania i komplementów. Dlatego ja sama prawie komplementy kobietom bo wiem jak potrzebujemy tego i jak ja sama to lubię. Mąż mnie nauczyl kompementować kobiety nie, że ładne masz kolczyki tylko ładnie Ci w tych kolczykach Ja sama przed lustrem powiem sobie: jesteś piękna! Haha spróbujcie dziewczyny jakie to dziwne uczucie stanąć przed lustrem, uśmiechnąć się do siebie i powiedzieć: jesteś piękna!
Stary 2016-07-15, 13:48   #1462
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:

W tym Gdańsku to jakaś tragedia :<
Hehe, no ja też nie, dlatego robię sobie domowe SPA w własnej łazience

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 14:11   #1463
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Hehe, no ja też nie, dlatego robię sobie domowe SPA w własnej łazience
Ja nawet wanny nie mam... A masaż to chyba położę sobie psa na plecach i niech chodzi...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-15, 14:16   #1464
DoDoo
Zakorzenienie

A ja sobie strzelilam rozowa plukanke na wlosy, o taka poprawa humoru
Stary 2016-07-15, 14:21   #1465
aska8999
Rozeznanie

A moj maz ciagle chce seksu. Jeden dzien bez wytyrzyma pozniej to mnie zaczyna zameczac..
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 14:23   #1466
snufey
Raczkowanie

A ja się czuję bardzo atrakcyjna w ciąży
Jak widzę trochę więcej ciałka, ten lekko póki co odstający brzuszek, to mnie to strasznie rozczula
Cieszy mnie to, że nie muszę zastanawiać się, czy może w tym roku by nie pojechać na fajne wakacje, a każdy grosz nie wydany na jakieś pierdoły widzę jako inwestycję w Maleństwo

Uwielbiam to, że mogę myśleć do przodu, że mam cel, że za te kilka miesięcy wszystko wywróci nam się do góry nogami

I nie mam zamiaru się zaniedbać ani w trakcie ciąży ani też po porodzie Przesadnie o siebie nie dbam, sama sobie włosy farbuję i nie chodzę do kosmetyczki, ale wystarczy wskoczyć w coś innego niż dres, delikatny makijaż i już się człowiek o wiele lepiej czuje

Dziewczyny, udało mi się załatwić u lekarza dokument zakazujący mi pracy do porodu Nalatałam się, bo pielęgniarka mi źle wpisała datę zakończenia zakazu (wpisała dzisiajeszą ), a ja z tych emocji zobaczyłam to dopiero jak przeszłam półgodzinną trasę na dworzec Ale wróciłam, zmienili mi daty i teraz czekam do poniedziałku, aby zadzwonić do mojej konsultantki od ubezpieczenia zdrowotnego, czy wszystko jest ok i będę miała spokój do końca sierpnia, a dodatkowa wypłata wpadnie na konto
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 14:23   #1467
aska8999
Rozeznanie

A mi sie marzy bycie kura domowa. Nie trzeba chodzic do pracy i w ogole. Zyc nie umierac. Tylko obiadki sprzatanie i opieka nad dziecmi
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-15, 14:30   #1468
mademoiselle_m
Zadomowienie

Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Ja w tym tygodniu zaliczyłam fryzjera i kosmetyczkę a dzis zrobiłam sobie jeszcze oczo☠☠☠ne pomarańczowe paznokcie u rąk
Jak skończę karmić tez zrobie sobie permanentny brwi , bo choć boje sie to juz chyba do niego dojrzałam. Mysle tez o zrobieniu rzęs bo wtedy poranny makijaż ograniczę do podkładu a bede wyglądać jakbym była umalowana.
Teraz często jest tak ze jak siedzę w domu to się nie maluje bo szkoda mi cery i nie chce mi się tego potem zmywać - ale przez to czuje sie jak taka kura domowa w dresie i zaniedbana.
Obiecałam sobie tez ze jak tylko juz bede mogła to wskoczę na bieżnie i schudnę do 56 kg ( czyli juz w tej chwili to jakies 8 kg).
Trzeb mieć jakis cel

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
A moj maz ciagle chce seksu. Jeden dzien bez wytyrzyma pozniej to mnie zaczyna zameczac..

Moj ma juz post prawie 4 miesiące ...

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
A mi sie marzy bycie kura domowa. Nie trzeba chodzic do pracy i w ogole. Zyc nie umierac. Tylko obiadki sprzatanie i opieka nad dziecmi

Ja bym nie umiała byc zależna finansowo od faceta

Edytowane przez mademoiselle_m
Czas edycji: 2016-07-15 o 14:28
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 14:34   #1469
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Oj zmienisz szybko zdanie serio ;p
Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ja w tym tygodniu zaliczyłam fryzjera i kosmetyczkę a dzis zrobiłam sobie jeszcze oczo☠☠☠ne pomarańczowe paznokcie u rąk
Jak skończę karmić tez zrobie sobie permanentny brwi , bo choć boje sie to juz chyba do niego dojrzałam. Mysle tez o zrobieniu rzęs bo wtedy poranny makijaż ograniczę do podkładu a bede wyglądać jakbym była umalowana.
Teraz często jest tak ze jak siedzę w domu to się nie maluje bo szkoda mi cery i nie chce mi się tego potem zmywać - ale przez to czuje sie jak taka kura domowa w dresie i zaniedbana.
Obiecałam sobie tez ze jak tylko juz bede mogła to wskoczę na bieżnie i schudnę do 56 kg ( czyli juz w tej chwili to jakies 8 kg).
Trzeb mieć jakis cel

Moj ma juz post prawie 4 miesiące ...

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Ja bym nie umiała byc zależna finansowo od faceta
Tez mam pomaranczowe neonowe paznokcie

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 14:35   #1470
papaPapaya
Zakorzenienie

Hej!
Ja sie nie czuje zaniedbana, moze dlatego ze codziennie wychodze do pracy i staram sie tam ladnie wygladac
Komplementem od mojego TZ jest podszczypywanie mnie w pupe jak zaloze obcisla sukienke albo czasem kladzie reke na mojej pupie na miescie zawsze mu odganian ta reke ale mimo wszystko lubie to ze tak probuje dzieki temu czuje sie atrakcyjna
Brzuszkiem chwale sie na lewo i prawo i uwazam ze jest slodziutki i w ogole nie czuje sie jak wieloryb
Ostatnio kochalam sie z TZ pierwszy raz od dluuuuzszego czasu i wiecie co? Jak doszlam to sie poplakalam - normalnie zaczelam ryczec bardziej ze szczescia ze to takie fajne uczucie - nie wytrzymalam
Wrocilam do zywych podczytywalam was ale nie mialam sily pisac mam nadzieje ze wkrece sie na biezaco
Niby troche mi szkoda ze musze chodzic na te praktyki do konca wrzesnia - ale z drugiej strony sobie mysle ze to wlasnie idealna wymowka zeby sie nie zaniedbac w ciazy i tez nie siedze i nie zajadam nudy jak kilka moich kolezanek - oficjalnie pogodzilam sie z moja sytuacja

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości