|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
![]() powiedziałam pani, że chyba różnie pojmujemy przyjemność ![]() Cytat:
![]() też lubię aspekt ekonomiczny, ale jak Ci ktoś sadzi taki tekst, to przytyka. ona mnie wykończy. już od dwóch osób (m. in. t.) słyszałam teorię, że Olka przez kp nie ma zębów. zblokowała psychicznie zawiązki zębowe, bo nie chce mnie krzywdzić
|
|
|
|
#2282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łaaał, z przyciskami i wyświetlaczem... dajesz! ![]() Nie wiem jakim systemem, ale przekonywała mnie, ze można. Ja bym się chyba ![]() Cytat:
|
|
|
#2283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz jak karmilam dwulatka pojawialy sie glosy zdziwienia, przy dwuipollatku nawet tu na forum byly glosy obrzydzenia - czasami podczytuje tematy o dkp na portalach ogolnych (nie hafija) i czytam komentarze, czytam i widze, co inni wypisuja, jakie to obrzydliwe, chore, prowadzi do chorych relacji miedzy dzieckiem a matka - jak pojawil sie wywiad hifija na wyborczej (chyba?) poplynela fala hejtu, bo dziecko odstawilo sie w wieku 4 lat. takze ten tego, ja sie juz do dkp nie przyznaje, nikt nie wie, oprocz mojego meza (nawet i on uwaza, ze za dlugo karmie) nie uwazam, bym czula sie przesladowana i na sile chciala stac sie ofiara - sama tworze swoj swiatopoglad i hejt nie jest w stanie zburzyc moich postanowien. Ale tez na pewno moj lek przed karmieniem publicznym wywolywalo spoleczenstwo, bo nie wypada (czasami nawet maz sie mnie pytal, ale ze chcesz tutaj karmic, na lawce w centrum?) tak, spoleczenstwo nas zawstydzana zywo nikt Ci nie powie, ze karmienie 3 czy 3,5 latka jest obrzydliwe - ale w internecie z pana robi sie cham. W rozmowie w cztery oczy nigdy nie ulyszalam zlego slowa, ale ostatni raz przyznalam sie publicznie, jak M. mial lekko ponad 2 latka mam wrazenie, ze M. szanuje moje potrzeby, dogadujemy sie w miare (czasami tez mamy spiecia, ale latwiej jest mi zapanowac nad frustracja, gdy zamiast wymagac, schodze na poziom rozluznienia problemu). Na prosbe mozemy uzyskac odpowiedz i twierdzaca i przeczaca, co innego gdy czegos wymagamy ![]() co to za plyta, wstawisz zdjecie lub link? to udanego testowania nowej maszyny ![]() Cytat:
![]() ale w praktyce (mojej) duzo wiecej daje rozluznienie atmosfery przez jakies zabawowe wyglupy, niz nerwy ![]() a ja uwazam takie akcje za fajne, jako obserwator, bo sama bym nie wziela udzialu - ale ciesze sie, ze pojawiaja sie zrywy, by pokazac, ze matka ma prawo karmic publicznie i spoleczenstwo nie musi sie tym faktem tak obruszac. moj M. tez w tym roku polubil ogorki i chrupie w calosci ![]() Cytat:
![]() mnie tam odkryta piers z maluszkiem nie rusza, chociaz sama nie bylam wylewna ![]() ze jak? pomidor z miodem? ![]() hmm... ja lubie ogorki maczane w miodzie ![]() Cytat:
![]() zrobilam dzisiaj dwa sloiczki, ciekswe co z tego wyjdzie ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-07-13 o 17:33 |
||||
|
|
|
|
#2284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niezly komentarz )pikna Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Image1468476410.691896.jpg
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
fuj, dziwna jesteś
heh, też bym nie mogła ![]() Ale najbardziej wpadł mi w oko ten w biało-czarne paseczki, drugi w kolejności ten z niebieskim wzorkiem (lewy dolny róg). One mają ramiączka? Chciałam kupić sobie cos podobnego, ale wobec wizji Wo łapiącego mnie plaży za stanik i moich wyskakujących cycków, zrezygnowałam
|
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja dziś mam wolne, zbieramy się po raz pierwszy na basen z dzieciakami bo pada na zewnątrz. Moderna, co do dkp powiem tyle, że tylko Ty oraz M decydujecie i nikomu nic do tego Także nie przejmuj się Ja ostatnio też kupowałam kostium bo nawet nie mam. Dwa pierwsze z H&M? Mi się podobały te w paski z wyprzedaży, ale w koncu nie było rozmiaru. Takze te w paski super. Ja sama w koncu zamówiłam z Bon Prix - czarny w białe groszki, wiązany przy szyi, piekny jest ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- O taki http://www.bonprix.pl/style/bikini-n...889&return=ref |
|
|
|
|
#2288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybralam ten bialo-czarny, ale zal mi reszte odsylac i zastanawiam sie, czy nie zostawic sobie jeszcze tego w brzoskwiniowe paseczki i ten w niebieskie paseczki tez ![]() a dlaczego mialby Cie ciagnac za stanik? ![]() Cytat:
bardzo ladny ten w groszki wszystkie sa z h&m |
||
|
|
|
|
#2289 |
|
MBZ♥
|
Moderna nie umialabym wybrać
![]() CR ale super Demeter i jak pluskanie? Pani, teściowa pobiła system Sorce, masz mega mądrego synka ![]() Zoś ostatnio spytała, czy ciocia, która kp ma w piersiątkach krówkę. Bo przecież krówki dają mleko
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki.
W sumie nigdy nie miałam porządnego, ładnego kostiumu. Niestety cięzko...K uciekał i się bał, Z troche się z wodą oswoiła. To nasze pierwsze wyjście na basen z dziećmi. To był sajgon
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2292 |
|
Zadomowienie
|
![]() Jestem obiecałam powrót, jak sie przeprowadzę albo J zacznie mówić, i jedno i drugie nastąpiło, praktycznie w tym samym momencie. Od poniedziałku mieszkamy na nowym, jest genialnie. Janek sie rozkręca z gadaniem, nie są to jeszcze takie rozkminy jak u waszych szkrabów, ale postęp zrobił niesamowity, zaczęliśmy też terapię z IS, a od września idziemy do przedszkola.(niestety, jeszcze wciąż jest problem z pieluchą, ale mam nadzieję ze i z tym się uporamy)Także jak odsapnę i sie rozpakuję, to wracam do was na dobre ![]() Dla zainteresowanych wrzuciłam w fotoklubie linki do zdjęć przed i po (mam nadzieję ze działają).Corka, bardzo się cieszę, że udało się wywalczyć to przedszkole |
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za maszynkę i pierwsze uszytkiA dla tych co nigdzie nie były i nie będą co ![]() ![]() ![]() Odnośnie sezonu na ogórki u nas kiszone i po żydowsku, ewentualnie porcyjka koreczków i mizeria. ![]() Alliw, dopiero co dziś o was myślałam. za przeprowadzkę no i dla J. że ruszył z mową cieszę się! (ale jest mi smutno bardzo bo tylko B jeszcze nie mówi) ![]() Do września na pewno się uda pozbyć pampka, trzymam kciuki. ![]() No i wszystkiego dobrego na "swoim" by wam się dobrze mieszkało! Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2016-07-15 o 22:48 Powód: literówka |
|
|
|
|
|
#2294 |
|
MBZ♥
|
Alliw
i za wszystko mocne![]() Agatko, byliście u innego logo? Jedno zamówienie wysłane, track nie działa jeszcze, pędzle jeszcze nie wysłane. Prze, ze tu piszę ale telefon nie chce mi współpracować z gmailem
|
|
|
|
|
#2295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie specjalnie, on się często trzyma mojej bluzki, ciągnie za nią, jak go mam na rękach, taki ma odruch.
Cytat:
Cytat:
Gratulacje i żeby Wam się dobrze żyło w wymarzonym domku
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-07-15 o 14:59 |
||
|
|
|
|
#2296 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W temacie dodam tylko, że dzisiaj KUR... znów mi się zatkał ten przewód mlekowy. Znów ból. pierś twarda, Zoś zła i ciągnąca. Tym razem szybko przebiłam ten koreczek na końcu, mleko trysnęło i jest dobrze. Osiwieję przez te cyce. Jeszcze kilka takich kryzysów i może dołącze do grupy CYCE NA ULICE bo zaczynam powoli być bohaterką w swoich oczach. 7 mcy w bólach. o ta http://aros.pl/ksiazka/pokazywanki-m...wiat-zabaw--cd wtf? nie obrzydzajcie miodku!!! ![]() Cytat:
z koronką mi się raczej nie podoba, zbyt bieliźniany.Cytat:
![]() Cytat:
już sobie wyobrażam jak idziesz ulicą i nagle MUUUU z cyca ![]() Cytat:
Filip na basenie brykał jak szalony, a w zeszłym roku nie chciał wejść do morza (i chwała mu za to - mogliśmy spokojniej się plażować). Cytat:
bardzo się cieszę Cytat:
PIIIWAAA!!! Dzisiaj spędziłam pół dnia na budowie sama z dziećmi i różnymi majtro-montażysto-panami. Masakra jakaś... Nie wiedziałam co mam pilnować, a jeszcze przy okazji sporo kasy przy sobie, żeby opłacić owych panów. Miałam wizję spartaczonej roboty, dzieci pokaleczonych i zgubionych pieniędzy
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok, ale jak coś to pisz na maila nie musi być szybko, a może na WhatsApp-a ![]() Zacytowałaś mojego posta i biegiem poleciałam edytować, takiego byka zrobiłam. No ale późno było to zaćmienie miałam ![]() ![]() W internetach różniste odmiany ale u nas po żydowsku to takie ulepszone konserwowe, do słoika daje się natkę pietruszki, natkę selera, marchewkę w plasterki i cebulę w krążki. Dużo lepsze od korniszonych zwykłych. A koreczki to pociachane ogóraski z papryką i cebulką. moje ulubione. w razie potrzeby sięgnę po dokładny przepis. ![]() Aaa Byou jak robisz buraczki? Bo u nas też królują
|
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej! Nadaje z pracy. Pogoda kiepska to w końcu jakiś luz i kawę można pić w spokoju
A Kinia z tatą na basenie. Alliw, brawa dla Janka za postępy i za przeprowadzkę! ![]() Agateczko, Wy też się doczekacie. ![]() Sorce, podziwiam Cię za ogarnianie dwójki i jeszcze budowy! Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2299 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka, te koreczki to do czego się je? takie do wódki?
poproszę przepis dokładny i sprawdzony ![]() Villga, ee tam, nie ogarniam... próbuję przeżyć ![]() Miałam się pochwalić co dla Fi uszyłam. oto i to --------- pierwsza bluza z czapka z resztkówek
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-07-16 o 14:29 |
|
|
|
|
#2300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BYOU- no proszę Pani, dawac mi ten przepis na buraczki, boś mi smaka narobiła Panika- Tobie się przypominam z pomidorami suszonymi Cytat:
jakby to rzec.... a nie mówilam?
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tak ekstremalnie wkurzona soldami, że .... wczoraj mi Next przeszedł koło nosa, właśnie mi boski dresik znikł z koszyka na Zalando.. jak żyć
![]() ![]() chyba średnio pomogę, bo matka robi na oko ![]() suszy pomidory pelati (na słońcu, albo na suszarce do grzybów, albo w 180 stopniach przy uchylonym piekarniku). mają się pomarszczyć i lekko odparować. wkłada warstwami do miski - pomidory, duuużo ulubionych ziół (bazylia - suszona i świeże liście, estragon, tymianek, prowansalskie, etc), sól, kropi octem balsamicznym, przesypuje brązowym cukrem. jak pomidory puszczą sok ładuje do słoiczków, dolewa oleju/oliwy i pasteryzuje (ale czasem nie pasteryzuje i też jest OK). Sorce, przezdolnaś!!!!! Jutro jedziemy an tydzień do t. heh.
|
|
|
#2302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Kurcze dziewczyny - w piątek obchodziliśmy 10 rocznicę ślubu , wczoraj siostra z mamą zorganizowały nam przyjęcie niespodziankę. I wszystko byłoby pięknie... wracamy do domu wieczorem, kładziemy się do łóżka a tu tel. o 23.00 - teść nie żyje ![]() Mój mąż jest jedynakiem, więc bieganina dziś od rana bo teściowa już po 70 wiec i sił nie za bardzo ma- wszystko spadło na nas - a dziś za wiele (a praktycznie nic) nie załatwiliśmy bo niedziela. Szybkie zakupy w galerii: garnitur, buty, sukienka...ehhh jeszcze 2 dni szalonego tempa, bo na wtorek chcemy zorganizować pogrzeb.
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- podczytuję, ale na tel. nie potrafie odpisywać
I już połowę zapomniałam....anika- współczuję ![]() alliw- cieszę się, ze sukcesy pani- ahh te solidy Reszty zapomniałam- sorry memory! My jutro ostatni dzień nad morzem- mimo, że pogoda marnaa to jest bosko- tylko Pakerek czasem do szewskiej pasji doprowadza- niesłuch mały, ale żal odjeżdzać....a tv strach ostatnio włączać... |
|
|
|
|
#2305 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
WOW, szacun wczoraj zwężałam pościel ikeowską do rozmiarów mojej pościeli i jak popatrzyłam na ten mój "prosty" (~~~ :P) ścieg od razu oczyma wyobraźni ujrzałam Twoje piękne dzieła Gratulacje, naprawdę Strasznie mi przykro
|
|
|
#2306 |
|
Wtajemniczenie
|
Anika, współczuję
![]() ------ Dzięki dziewczyny
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-07-18 o 09:30 |
|
|
|
|
#2307 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Śliczności!
A ściągacze jak robisz? za ogarnianie budowy!Cytat:
Anika, współczuję... ![]() Cytat:
![]() Może poleci któraś jakąś pralkę? Nasza dogorywa. Achna, to Twój TŻ pracuje w sklepie z RTV/AGD? Poleci coś? ![]() Moje dziecko na własne życzenie przedłużyło sobie wakacje na wsi do 2 tygodni. Ciekawe, jak ten drugi tydzień wytrzyma.
|
|
|
#2308 |
|
MBZ♥
|
Anika, współczuję
![]() ########## Sorce, cudne rzeczy ![]() CR ja bym sobie wzięła samsung eco bubbles albo coś z suszarką. Przepis buraczkowy dam wieczorem
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Wtajemniczenie
|
BYou, dzięki, obejrzę sobie takie
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
CR a ja bym wzięła samsunga add wash z tymi dodatkowymi drzwiczkami że jak coś zapomnisz włożyć to podczas prania możesz spokojnie dorzucić do środka
![]() Mam LG i bym poleciła gdyby nie psuła mi ubrań kupiłam chyba felerny model i co jakiś czas brudzi jakby smarem ubrania (nie jest to osadzający się płyn itp bo po dwóch miesiącach użytkowania zauważyłam gdzie wtedy robiłam 2 pralki co 2 tygodnie) chodzi przeszło 5 lat gwarancje ma na 10 więc pewnie tyle podziała więc się męczę płuczę ją hektolitrami octu a lepsze jasne ciuchy od jakiś 3 miesięcy noszę do teściowej i piorę w jej bosch-u ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Pani22ka w NEXT są wyprzedaże ? gdzie? potrzebuję spodni dla Anieli takie co by na dłużej wystarczyło dziecko mi w górę poszło długa się zrobiła musiała bym ja zmierzyć bo nawet dokładnie wzrostu nie znam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

powiedziałam pani, że chyba różnie pojmujemy przyjemność 

ona mnie wykończy. już od dwóch osób (m. in. t.) słyszałam teorię, że Olka przez kp nie ma zębów. zblokowała psychicznie zawiązki zębowe, bo nie chce mnie krzywdzić

ale że jak to się je???

(czasami tez mamy spiecia, ale latwiej jest mi zapanowac nad frustracja, gdy zamiast wymagac, schodze na poziom rozluznienia problemu). Na prosbe mozemy uzyskac odpowiedz i twierdzaca i przeczaca, co innego gdy czegos wymagamy 

Także nie przejmuj się 

za maszynkę i pierwsze uszytki