|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Hejka
melduję, że już po wizycie badanko na fotelu i serduszko słyszałam na tym aparatku małym. Ustalił mi termin USG połówkowego... na za 3 tygodnia dokładnie 5 sierpnia generalnie na moje bóle kości ogonowej zalecił jedynie ciepłe kompresy i to najlepiej jak najbardziej miejscowo żeby nie nagrzewać się za mocno. Na skurcze też nic nie mówił specjalnego. Ot, że się zdarzają ale z badania wynika, że wsio ok. Aha! i uprzedził mnie, że na tym USG mam mu przypomnieć (w razie jakby sam nie pamiętał), że ma mi zrobić dwa (tzn dowciapne i przez brzuch). Ma w ten sposób ocenić dokładnie szyjkę myślałam, że zabiorę męża na to badanie ale chyba najpierw będzie musiał poczekać przed drzwiami
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
motylek - najwazniejsze ze wszystko dobrze i serduszko slyszalas
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż moja wiercipiętka skutecznie uciekała przed tym urządzonkiem przez chwilę na szczęście ruchy czuję już bardzo wyraźnie więc wiedziałam, że jest wszystko ok tylko się jej kawałów zachciało
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spryciula kurcze ja juz tez bym chciala czuc ruchy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane. Teraz szybko Was nadrobilam bo u mnie dzis kiepski dzien... Parapetowka dla rodzicow a godzine przed wlaczylismy 1 raz bową zmywarkę i nam zalala kuchnie... Piana szła każdą stroną syf i ubóstwo.. Facet od mebli ktory nam montowal nie wie o co chodzi trzeba dzwonic na serwis.. Tylko ze dzis bylo za pozno a jutro sobota.. Właczylo sie zabezpieczenie przed zalaniem i non stop piszczy... Musielismy wylaczyc z pradu..
Do tego zaspalam zeby oddac mocz bo wstalam o 10 :/ co za dzien...
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
No wiem, ale co zrobie jak dół łapie? :<
Ale tż przyjechał na noc i mi sie humor poprawił ![]() Zapewnił mnie, że nie jestem gruba tylko w ciąży i że jestem piękna
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1509 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za słodkie jest coś dla mnie... a TŻ tylko na nie czyha Cytat:
Też mam te pieluchy z tesco i komplecik "born in 2016" Co do listy ja też się muszę za moją wziąć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że tż jest przy Tobie PS. Migdałku coś nam nie działa link z wyprawką do szpitala |
||||||
|
|
|
#1510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak teraz powinni nas zapewniac nasi tz. Wpadlam w nalog... kolejny dziem wypad do sklepu i cos kupilam. Tz wymysl, ze mam zrobic liste. Ile czego jest potrzebne ma dany rozmiar... i skreślac co mam... w sumie to ma racje. Ide na kompa ogladac wasze zdobycze. Ps. Dziewczyny z UK bylam w szoku, ze w morrison sa tak sliczne ciuszki dzieciece. Na codzien bywam w malym mirissonie... dzis wypad do duzego i oczy mi wyszly na niektore ciuszki. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Wodzialam dzis body born in 2016... ale nie kupie majac termin na 23 grudnia... bo moge urodzic w styczniu
|
|
|
|
|
#1511 | |||
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
melduję, że żyję. Od dwóch dni próbuję coś napisać, ale jak tylko zaczną to zawsze coś. Głównie moje dziecię mnie odciąga. Dwulatek potrafi ostro dać w kość, szczególnie jak człowiek ma ochotę poleżeć , poodpoczywać. Ja jeszcze weny na zakupy nie mam, w ogóle nic jeszcze nie kupiłam, zresztą ja dużo kupować nie będę, bo praktycznie wszystko mam po starszaczku. Ale postęp był, bo byliśmy oglądać wózki dokładnie za tydzień usg połówkowe , już się nie mogę doczekać, a wczoraj byłam na badaniu czystości pochwy, wyniki w czwartek. ---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak wpadl wam w oko jakis wozek? ![]() my zaczelismy remont.. jeszcze tak ostatnio padalo ze cos gdzies przecieka i mielismy zalana piwnice,. czyli dodatkowo kasa bedzie musiala byc wydana :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a odnośnie wózka, to tak ogólnie się rozglądaliśmy, ale średnio nam to wychodziło, bo pojechaliśmy z małą, która też chciała wszystko obejrzeć
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa no tak to jest wlasnie.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() W koncu sie dzis wyspalam. Pierwszy raz od kiedy jestem w ciazy wstawalam az 4 razy do toalety siusiu. Nie czuje zebym miala przeziębiony pecherz i nie opilam sie wody na noc. Dzis mam w planie pranie, sprzatanie, a po poludniu rekax. Od 3 dni nie dostaje wogole powiadomień z aplikacji wizaz jak cos piszecie;( Milego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
Hejo! Dziewczyny stawiam dziś Piccolo i ciastko na moje urodziny
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat Sto lat
![]() Pisałyście o tym jak się czujecie w ciąży czy grubo czy nie grubo i zapytałam wczoraj wieczorem męża... J: Czy jestem gruba w ciąży? M: Nie ! ale uważam że połknęłaś arbuza
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1519 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
albo z rączką całkiem nisko ale to dziwnie wygląda ja mam 1.73cm więc przy mnie wygląda ok![]() Cytat:
![]() Tak mi się spodobało że teraz znów się umówiłam , wtorek brwi , środa pediciure a i mąż zauważył że od razu byłam weselsza
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie zrobiłam grilla, ogniska ani imprezy na świeżym powietrzu zawsze też powtarzałam że chce letnie dziecko a tu grudzień a teraz stwierdzam że lepiej bo akurat na lato półroczne dziecko jest już na takim etapie że można gdzieś dalej jechać, fajnie ubrać i nie męczy się już tak w upałach jak noworodek no i na zime już gondoli nie trzeba a letnie dziecko w zime w kombinezonie itp kiepsko kiepsko
|
|
#1522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Emosz Wszystkiego Najlepszego Kochana LuckySparkle Ja też potrafię wstawać tyle razy Ale z drugiej strony ja wprost uwielbiam świąteczną atmosferę i zawsze te urodziny są jakieś magiczne ![]() Ja też spełniam dziś obowiązki Pani domu Tyle pięknych wspomnień zostanie w tych ścianach. Ale z drugiej strony to mega się cieszę bo nowe mieszkanko przepełnimy jeszcze piękniejszymi bo tam po raz pierwszy zaniesiemy naszą córeczkę A tak ogólnie to właśnie zaczęłam 5 miesiąc... spotkaniem z kibelkiem No hello?
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-07-16 o 10:00 |
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam zamiar iść do sklepu dziecięcego i kupić kilka rzeczy z listy wyprawkowej ![]() Link poprawiony! Wszystkiego najlepszego! Spokojnej ciąży, zero stresu, pomyślności i radości Chciałabym podejrzeć co u mojej dzidzi, myślicie, że jakbym pojechała do ginka to by mi zrobił usg? Tak bez przyczyny? Czy skłamać, że się uderzyłam?
|
|
|
#1524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Hejka Wczoraj oglądalismy z Mężusiem Star Treka i było włączone kino domowe. Nie wiem czy Jagoda już tak słyszy ale przy mocniejszych basach dostałam konkretniejszego kopa aż poczułam w rękę ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam ![]() oj tak.. no nic nie zrobimy dzialamy dalej Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Emosz wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Wiecie co, ja to się załamałam, znajoma wstawiła ostatnio zdjęcia swoje w ciąży i dopisała, że niedługo rodzi a brzuszek ma dosłownie jakby sobie tylko piłkę pod bluzkę włożyła. Nogi, ręce, ogólnie całe ciało szczupłe i zgrabne i taka kulka z przodu Mówiłam do męża, że tak się powinno w ciąży wyglądać a ja mogę tylko pomarzyć... mam tendencję do tycia wszędzie i znów będę wielorybkiem na koniec... Wstawię wam jej zdjęcie w klubie (oczywiście bez twarzy ) normalnie szok... aaaaale w sumie patrząc na wasze zdjęcia brzuszkowe to pewnie 3/4 z was tak będzie miała bo tu praktycznie same chudziny
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też czasem nie przychodzą powiadomienia. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Wszystkiego najlepszego! |
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do zmywarki to gościu który nam ją montował i sprzedał będzie się kontaktować z przedstawicielem a ja się nie odezwie to w poniedziałek dzwonimy na serwis. Żebym tylko nie musiała czekać na nią tyle co na kuchnie bo nie ręczę za siebie
jadę dziś do mamy po gołąbki i ogórki bo mi zakisiła a na śniadanie zjadłam pierwszy raz w ciąży kanapki z szynką !!! i do tego musztarda tak mi się smaki pozmieniały
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam kilka dziewczyn ktore tylko w brzuszku przytylyWysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

melduję, że już po wizycie
dokładnie 5 sierpnia
generalnie na moje bóle kości ogonowej zalecił jedynie ciepłe kompresy i to najlepiej jak najbardziej miejscowo żeby nie nagrzewać się za mocno. Na skurcze też nic nie mówił specjalnego. Ot, że się zdarzają ale z badania wynika, że wsio ok. Aha! i uprzedził mnie, że na tym USG mam mu przypomnieć (w razie jakby sam nie pamiętał), że ma mi zrobić dwa (tzn dowciapne i przez brzuch). Ma w ten sposób ocenić dokładnie szyjkę
myślałam, że zabiorę męża na to badanie ale chyba najpierw będzie musiał poczekać przed drzwiami 

Tyle pięknych wspomnień zostanie w tych ścianach. Ale z drugiej strony to mega się cieszę bo nowe mieszkanko przepełnimy jeszcze piękniejszymi bo tam po raz pierwszy zaniesiemy naszą córeczkę
No hello?