![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Bazylia, rożek poza rożkiem i kołderką może mieć jeszcze wiele innych zastosowań. U nas jeden rożek (miałam dwa), ten gorszy wylądował w psim koszyku i teraz śpi na nim nasz czworonóg
![]()
#392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
O!! Kaukaz na rożku w króliczki tiaaaa...
![]() ![]() ![]() ![]()
#394 |
Zadomowienie
|
Dobreeeeeeee
![]() ![]() ![]()
#395 |
Przyczajenie
|
a ja dla odmiany polecam stronkę www.NIVEA.pl/mamymajaglos i wypełnienie tam ankietki. są do wygrania kosmetyki nivea . jest tez fajne forum .
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Wtajemniczenie
|
pueria - ta stronka nie wchodzi, wyskakuje jakis błąd
tu melduje się młoda przyszła mama, super że jest taki wątek - bardzo pomocny ![]() mam pytanie odnosnie stanu po porodzie , podobno nie mozna uzywać majtek ( to w takim razie na czym maja trzymac sie podkłady poporodowe) znalazłam takie majtki poporodowe na allegro, co o nich sadzicie, może któras z was ich używała. ![]() http://www.allegro.pl/item295830130_...oporodowe.html |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CO do tego, że nie można - ma takie siatkowe lekarze nic nie mówili (u mnie w szpitalu) w przeciwieństwie do tych jednorazowych fizelinowych, które nie przepuszczaja powietrza ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
BAN stały
|
jak ja rodzilam (8 miesięcy temu) to tez polozne nie pozwalaly zakladac tych jednorazowych majtek, a nakupiłam ich sporo, na szczęście zabrałam też ze sobą kilka par duzych - krojem takich jak szorty- i wysokich majtek bawełnianych, (zapasy jeszcze z podstawowki
![]() A dziewczyny z mojej sali chodziły wogle bez majtek, nie wiem jak one utrzymywały te wkładki poporodowe między nogami, do tego miały dość krótkie koszule wiec normalnie świeciły tyłkami, dlatego z góry też polecam kupować dłuższe koszule nocne. |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam w aptece majtki jednorazowe. U nas w szpitalu je polecali i ja byłam z nich zadowolona.
Polecam też przed porodem wybrać się na "swoją" porodówkę i wypytać o wszystko, co potrzeba bo wszędzie jest inaczej ![]() ![]()
#400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam długa koszule i podtrzymywałam ten podkład. a i tak większość czasu spedzałam na łóżku bo jestem po cc i majtki nie były mi potrzebne.
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
dominikowa co do majtek to miałam identyczne jak pokazałas i bardzo sobie chwalę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Dominikowa u mnie było cc i generalnie nie pozwalali używać majtek poporodowych (wiadomo dostęp powietrza). Ja jednak założyłam te siateczkowe Hartamanna i położne powiedziały, że te mogą być, że nie muszę zdejmować, bo jest zapewniony dostęp powietrza do rany.
A pierwszego dnia wcale nie używałam, podtrzymywałam między nogami wkład poporodowy i też było ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Wtajemniczenie
|
dzięki za odpowiedz
![]() , ja tez bede miała cc, i jakis czas przed porodem rzeczywiscie bede musiała odwiedzić swoja porodówke |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Rzabbocop
|
A wiecie u nas mozna normalnie nosic majtki i nikt nie kaze chodzic w za krotkiej koszuli. Ja w szpitalu mialam swoje koszule ale tylko w nich spalam a w dzien pomykalam w dresie.
A majtki uzywalam jednorazowe i to kilka paczek bo uzywalam poki krwawienie bylo obfite co kraj to obyczaj ![]() ![]() jeszcze dodam, ze wszystko mi sie pieknie goilo |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Ja tez w normalnych majtkach bylam
![]() A co do rzeczy polecanych, to z pewnoscia polecam zaopatrzenie sie w wieksza ilosc recznikow. Wiem, ze niektore mamy kupuja np. tylko 2 reczniki, z jakims ozdobnym kapturkiem itp. 1. Wyszywanki na kapturkach moga byc szorstkie od spodu i draznic skore dziecka - ladnie to wyglada, ale praktyczniejsze sa zwykle miekkie reczniki. 2. Porzebnych jest moim zdaniem co najmniej 4-5. Bardzo czesto nam sie zdaza, ze Hanka osikuje recznik zaraz po kapieli - ten juz jest do prania, wiec kolejny idzie w ruch. Godzine pozniej moze sie zdazyc kupa - kazdemu dziecku zdaza sie ubrudzic przy tym az po pachy ![]()
#406 |
Zakorzenienie
|
Co do ręczników dla bobasów - ja mam dwa (oba z kapturkami) i mi wystarczają. Nie "udało" nam się zabrudzić obu jednocześnie, a jak nawet by się zdarzyło to mamy pralkę - latem ręczniki schną pięknie na dworze a zimą przy kaloryferze. Ręczników używam tylko do wycierania po wieczornej kąpieli. W razie "megakupy"
![]()
#407 |
Zakorzenienie
|
czyli kolejny przyklad jak bardzo subiektywne sa nasze opinie
![]()
#408 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
BAN stały
|
ha! my tez mamy pralke!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że się nic nie stanie, ważne tylko żeby po kapaniu szybko okryć i wytrzeć główkę. Szczególnie malutkim bobo. U nas też już te ręczniki z kapturkami są przykrótkie, bo Alicja potrzebuje już ciuszki na 80-86.
#411 |
Zakorzenienie
|
my mamy 2 duze ręczniki z kapturkiem z aplikacjami i sa świetne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
my mamy zwykle reczniki.. nie kupilismy mlodemu nowych(wyrodni rodzice
![]() ![]()
#413 |
Zakorzenienie
|
W takim razie to moze zalezec od dziecka
![]() ![]() Hanka pierwsze co robi po kapieli to osikiwanie recznika ![]()
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie u mnie te podkłady (kupowałam też innej firmy, na allegro) są baaardzo przydatne - czy do fikania na golaska, czy u lekarza, czy do przewijania, zwłaszcza jak idziemy w gości i przewijam u kogoś - w razie pobrudzenia wywalam i z głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jak to było u was? mamy pokoik przygotowany dla maluszka, zaraz przy naszej sypialni, ale nie weim czy takie maleństwo może spac same w pokoju (będą oczywiście otwarte drzwi) czy lepiej na poczatku postawić łózeczko obok naszego łózka?
Spać z dzieckiem bym sie bała że mu zrobie krzywde. |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie cieżko wyobrazić sobie, że Maleństwo jest w drugim pokoju, zwłaszcza w nocy - teraz słyszę, ze jak jest głodny to zaczyna się wiercić i od razu go karmię- z drugiego pokoju pewnie usłyszałabym dopiero płacz. Poza tym jak jestem baaardzo padnięta w nocy - to na karmienie biorę go do łózka i karmię na leżąco (po karmieniu odkąłdam do łóżeczka). Ale wiem, że niektórzy dają od razu dzieci do drugiego pokoju- może est tu taka mama i się wypowie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Wtajemniczenie
|
ja mam dwa ręczniki z kapturkiem w spadku po dzieciach mojej sieostry i wystarczają.
a mam tez w spadku taki przenosny przewijak . świetnie się sprawdza w domu boa mała kładę na tetrówce i na tym przewijaku i jak ide gdzieś w gosci to też swietnie sie sprawdz i nie zajmuje dużo miejsca no i łatwo mozna go umyć.
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Adrian na poczatku spal z nami w lozku ale jak mial miesiac to powedrwal do drugiego pokoju drzwi otwarte.. slychac jak mu cos trzeba
![]()
#419 |
Zakorzenienie
|
Przez pierwszy miesiac nie wyobrazam sobie, zeby dziecko bylo w innym pokoju (w nocy usypianie czesto polegalo na wstawaniu co 5 minut i podawaniu smoczka)...Teraz z checia bym mu dala osobny, ale nie ma gdzie
![]() ![]() To co sie u mnie nie sprawdzilo: -baldachim (ani razu nie zawiesilam, bo uznalam ze zaslania dziecko) - zakup od razu kilku opakowan pieluch (zarowno jedynek, jak i dwojek mialam za duzo! - dziecko wyroslo z dwojek praktycznie po 2ch miesiacach, a ja je ciagle daje w dzien, zeby zuzyc - jeszcze sie niby miesci, ale trojki sa na niego zdecydowanie lepsze ![]() - body (powszechnie zachwalane) - zdecydowanie lepiej sie sprawdzaja pajacyki. Bo jak sie nalozy body i potem spiochy to podwojny system zapinania sie klania. Juz lepiej kaftanik i spiochy. NIe wspomne juz o body z krotkim rekawkiem, ktore moze z dwa razy pod jakies inne ubranko ubralam, a tak to lezy bezuzytecznie. To co sie sprawdzilo: - duuza ilosc pieluch tetrowych (mam 40 szt) - bo niby jak tu nastawic pranie jak sie ma ich kilka/kilkanascie sztuk, a zawsze i tak sa potrzebne czyste. No chyba ze sie pierze razem z ciuszkami. Ale ja je uzywam doslownie do wszytskiego! - laktator i butelki Tommee Tippee (od razu w szpitalu ) i ten sterylizator do mikrofali, ktory jest dolaczony do laktatora. Duzo wygodniejszy niz gotowanie butelek. - smoczek TT - super moim zdaniem i mniej wypada z paszczy malego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
chociaż Małgosia ma dopiero 9 dni, juz mam swoje typy
![]() Sprawdziły się: - laktator AVENT ISIS - uratował mi życie juz w szpitalu ![]() - wkładki laktacyjne Avent - grube i bardzo chłonne - w sam raz przy nawale pokarmu; - biustonosz do karmienia Triumph - dość drogi, ale solidny, dobrze podtrzymuje piersi, - ręczniki z kapturkiem firmy Feretti - grube i chłonne, bez żadnych aplikacji; - Bepanthen maść - na pupę, na zadrapania, na poranione sutki - rewelacyjny produkt. najbardziej opłaca się kupić dużą tubę, bo niestety tania nie jest. Nie polecam: - biustonosz do karmienia cannpol - zupełnie nie trzyma biustu, rozciaga się, jest niedokładnie wykonany (popękał po 1 użyciu); -wkładki laktacyjne penatten;
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.