|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Wczoraj wieczorem obejrzałam film BLOW. To oparta na autentycznych wydarzeniach historia Georga Jung'a.
Film biograficzny, dramat. Ciekawy, choć czasami sie dłużył. Ocena 7/10
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Byle zaliczyć
![]() komedia a tytuł sam mówi za siebie ![]() 8/10 |
|
|
|
#4353 |
|
Przyczajenie
|
Ja ogladam filmy z amerykańskim aktorem o nazwisku VIN DIESEL! Jestem beznadziejnie zauroczona tym facetem......sama nie wiem czy to już nie jakaś "schiza".
Californio gdzie jesteś???? |
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo
![]() A kto kogo zalicza? pytam odnoście obsady tego filmu
|
#4355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Diesel to niezłe ciacho "Chronicles of Riddick", "Pitch Black" "A man apart" - uwielbiam te filmy Chyba nigdy mi sie nie znudzą. Miał też grać w Hitmanie, ale zatrudnili jakiegoś chłystka Dlatego bojkotuje ten film
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.filmweb.pl/Byle+zaliczy%C...Film,id=294554
A ja w sobote ogladalam Plage. Nie lubie ogladac filmow gdzie przewija sie watek jakichkolwiek religii czy wierzen wiec ledwo co wytrzymalam do konca. Ogolem ujdzie, czytalam nieraz niepochlebne opinie na tmt tego filmu, ale dla mnie moze byc. Hilary Swank wygladala w nim slicznie A wczoraj wymeczylam 'Egzorcyzmy Emily Rose',moim zdaniem po prostu beznadzieja i dno totalne. |
|
|
|
#4357 |
|
Zadomowienie
|
Taaaak, mam ciarki na sam dźwięk jego głosu...
![]() ![]() Obejrzyjcie jeszcze z Vinem: Szybcy i wściekli, XXX, Pacyfikator (wbrew pozorom to komedia )
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
A ten jeszcze jego głos mmm...
Cytat:
|
|
#4359 |
|
Wtajemniczenie
|
PS. I love you
ojj...dawno się tak nie spłakałam na filmie! Mąż (Gerard Butler ) "wysyła" żonie (Hilary Swank) listy ze wskazówkami jak ma postępować...Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że te listy przychodza po jego smierci...I tego wątku nierozumiem, gdyz oglądałam wersje bez napisów...![]() Ale ogólnie...straszny wyciskacz łez, jak dla mnie...Pokazuje rozpacz i zagubienie kobiety w obliczu straty ukochanego męża! Wzruszające sceny w których go wspomina... Nie ma w tym filmie krzyku, wielkich łez, wyrzutów co często spotykane jest w filmach o tej tematyce... 9/10 ( bo bez napisów... )
|
|
#4360 |
|
Raczkowanie
|
U mnie ostatnio na tapecie kino polskie, i tak:
"Rejs", "Miś" - filmy legendy, jak twierdzą wielbiciele. To było pierwsze moje z nimi spotkanie. I niestety lekkie rozczarowanie. Nie są to filmy dla wszystkich, ponieważ większość może nie zrozumieć ich humoru. Chyba ja też Trudno mi się ustosunkować do oceny, ale daję na razie 6/10"Dług", "Komornik" - dwa dobre polskie filmy, z niezłą obsadą aktorską (Chyra w obydwu gra pierwszoplanowe role). Poruszające historie, spełniające kryterium prawdopodobieństwa, a przede wszystkim skłaniające do refleksji o wartościach i ich roli w życiu człowieka . 8/10 |
|
|
|
#4361 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio obejrzałem niemiecki film pt. Cząstki Elementarne" Film choc mocno skandalizujący naprawdę poraża. Wszystkich którzy lubią dobre ambitne kino polecam gorąco ten film. warto go obejrzeć. Jest dostepny w wyporzyczalniach
Edytowane przez leuwen Czas edycji: 2008-01-15 o 15:17 Powód: literówka |
|
|
|
#4362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4363 |
|
Wtajemniczenie
|
krytyczna terapia-niezly, trzymajacy w napieciu thriller, plus gene hackman i hugh grant, ktory, jak wiadomo, kojarzy sie raczej z komediami romantycznymi
![]() mnie sie podobal. 7/10
|
#4364 |
|
Wtajemniczenie
|
ostatnio widziałam Piłe 4. Podobnie jak poprzednie części podobała mi się, choć były momenty, że nie można było patrzeć na ekran, bo aż się niedobrze robiło... ale ogólnie 9/10
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam oglądać KATAKUMBY. Cóż mogę napisać
Dno totalne! Miał być horror a okazał się... gniotem jakich mało. Ocena 1/10
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Ranczo Wilkowyje swietny film i gwiazdorska obsada
usmialam sie do lez ![]() http://ranczo.wilkowyje.filmweb.pl/ |
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Skończyłam Ogladać Film latter Days. Podobał Mi Się...troszke "inny" Film O Miłości.
Ocena 9/10
|
|
#4368 |
|
Wtajemniczenie
|
3:10 do Yumy męski film, western ale godny obejrzenia. 8/10
Atonement - Pokuta - film o miłosci, zdradzie (ale nie damsko-męskiej) o poczuciu winy. 8/10 Eastern Promises - naprawde mocny i fajny film! Polecam troche miłosci, trochę dramatu i życiowej prawdy 9/10 |
|
|
|
#4369 |
|
Wtajemniczenie
|
Inside Man / Plan doskonały
Clive Owen jako szef bandy napadającej na bank...A Denzel Washington w roli policyjnego negocjatora...i Jodie Foster do pomocy!Bardzo fajny film sensacyjny...genialna fabuła i zakończenie! Wszystko co z Owenem jest genialne ![]() 10/10
|
|
#4370 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- magnetyzm - to ma w sobie postać filmowa... tyle przeciwności losu pokonać by być sobą. I jeszcze ta radość życia pomimo wielu ciężkich chwil. Genialnie wpleciona muzyka w obraz. Nie jest tylko tłem którego czasem się nie dostrzega a ważnym elementem który dopełnia cały obraz... warto zobaczyć. PS. teraz poluję na 2 kolejne filmy tego reżysera.. zaciekawił mnie.
Braon de dhrúcht na bhflaitheas, Is deach de thobar na ngrás, Go mbronna Dia ar d`anam Is ar ár n-anam féin... Edytowane przez Fraoch Czas edycji: 2008-01-16 o 12:55 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś obejrzałam "Słodkie życie" Felliniego, i zdecydowanie nie powalił mnie na kolana, te 3 h to troche za wiele jak na moje siły. 5/10
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze polecam "Bucket List" - Choć goni nas czas
jest to film z Jackiem Nickolsonem i Morganem Freemeanem, o przyjaźni dwóch facetów po 70, którzy umieraja na raka... Wiem smutny temat, ale film ani przez chwilę nie jest smutny. jest ciekawie zrobiony, nie ma dłużyzn. I jest też moment refleksji nad własnym zyciem - co tak naprawde sie w życiu liczy... Szczerze polecam 9/10 Dziś natomiast przymierzam się do obejrzenia Gone Baby Gone - Gdzie jestes Amando? - debiut rezyserski Bena Afflecka. Mam nadzieje, że nie zasnę ![]() i muszę obejrzeć "Śniadania na Plutonie" polecane Eleanor Rigby i Fraoch Ach, widziałąm jeszcze ostatnio HairSpray - "lakier do włosów" - musical. i nie spodobał mi się Ciekawy pomysł i charakteryzacja John-a Travolty (tutaj 10/10) i chyba to mi sie w tym filmie tylko podobało
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Lśnienie - ciekawy, choc do horrorów bym go nie zaliczyła, raczej thriller. Oczywiście na uwagę zasługuje rola Nicholsona - niesamowita, te miny! ale mnie podobała się też bardzo często krytykowana Shelly Duvall grająca Wendy - świetnie zagrała spanikowaną do granic możliwości kobietę.
Jest w tym filmie kilka genialnych scen, ale... właśnie... w rezultacie film przypamina sekwencję scen, świetnie ustawionych i wyreżyserowanych przez Kubricka, niż spójną opowieść. Ale może to dlatego, że byłam "na świeżo" po przeczytaniu książki, gdzie wszystko rozwija się wolniej i możemy poznać wewnętrzne rozterki bohaterów. Za ciekawy pomysł uważam zastąpienie tych dziwnych zwierząt z żywopłotu (zgrzytały mi one w książce) labiryntem. Ogólnie tym, którzy jeszcze nie widzieli (toż to klasyk) - polecam |
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj obejrzałam GRZSZNA MIŁOŚĆ. Super film z bardzo dobra obsadą. Ciekawy, zaskakujący. Polecam. Ocena 8,5/10
|
|
#4376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 9/10
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
Szklana pułapka 4 bardzo dobry, trzyma w napięciu
10/10
|
#4378 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdyby jutra nie było-
. W ogóle najlepsza postać z całego filmu- świetne podejście do życia, można się dużo od niego nauczyć . Zdecydowanie polecam, nie tylko bolly-maniaczkom . 9/10Złap mnie jeśli potrafisz- bez rewelacji, ale można obejrzeć. Historia perfekcyjnego (prawie ) fałszerza. 7/10
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze swej strony z ostatnio obejrzanych filmów mogę polecić dwa,szczególnie dla kobiet ale nie tylko.Oglądałam w mieszanym towarzystwie i mężczyznom też przypadły do gustu: libański -Karmel (Sukkar Batar; Caramel)-piękne zdjęcia,bardzo optymistyczny, ciepły film obyczajowy. francuski-Persepolis (bynajmniej nie dla dzieci-ostrzegam absolutnie nie,smutny,momentami bardzo brutalny ale bardzo dobry film). Nie polecam-I am legend/Jestem legendą.Tylko dla miłośników filmów o zombie lub miłośników psich aktorów.Bo najlepiej gra w tym filmie pies (a raczej jak wynika z listy aktorów 2 psy).Słaba imitacja 28 dni później.
|
|
|
|
#4380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Objerzałam GOne Baby GOne czyli Gdzie jesteś Amando i jestem pod wielkim wrażeniem...
film o porwaniu małej dziewczynki, o jej poszukiwaniu... ale nie tylko - takze o dylematach moralnych polecam 9/10 Cytat:
Film nie jest moze najwyższych lotów, ale uważam że jest wart obejrzenia. Will Smith podobał mi się w roli. Fajnie przedstawiona samotność człowieka... i do pewnego momentu naprawdę bardzo mi się podobał... tylko popsuta końcówka filmu.... Zgodze sie z Tobą że przypomina 28 dni później i wypada przy tym filmie gorzej... i moje zdanie jest takie, że mimo, że amerykańskie flagi nie powiewaja w tym filmie - to jednak reżyser nie obył się bez gloryfikacji USA. Edytowane przez st_ella Czas edycji: 2008-01-18 o 09:49 Powód: odpowiedź na inny post |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Dno totalne! Miał być horror a okazał się... gniotem jakich mało.