|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
to czekam w takim razie tez na twoja kuchnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takiego wała pokaże właścicielowi jak zapyta czy była poczta do niego. Ja do niego zawsze miło i uprzejmie a to zwykły prostak i wyzyskiwacz. Powiem, że nie wiem i niech w skrzynce sprawdzi. Mam do niego uraz... Też czasami pooglądałabym coś innego w tv niż tż, albo po prostu posiedziała w innym pokoju, gdzieś dalej a tu wielka d**a. Poza tym nie wyobrażam sobie nosić nosidełko i resztę na 4 piętro, więc szukam czegoś innego, ale marnie mi to idzie ![]() Co do ceny to macie kosmiczną!!! Co to? Centrum Warszawy?? O.O Za tą cenę miałabyś i 3 pokoje. ![]() Byłam oglądać wózki, ale żaden mi nie pasował... Za to mam nowe łupy
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-07-16 o 12:48 |
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za życzenia!
ja dziś latam od rana, teściowie mnie wzięli na zakupy żebym sobie coś wybrała na prezent (dalej jestem w szoku :P), więc dostałam wymarzoną paletkę do makijażu ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro zapowiadaja nam w UK 25 stopni. To sie raczej nie zdarza w niedziele... cud! |
|
|
|
|
#1565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inne takie podobne, to wydatek rzędu nawet 2000 zł bez opłat Oczywiście im bliżej morza tym cena hop do góry. Trzymam kciuki, aby Wam się udało coś znaleźć Co ciekawe mniej więcej tyle samo płacilibyśmy za swoje mieszkanko (z ratą pożyczki na nie) ale niestety, stawaliśmy na rzęsach, żeby ją zdobyć, ale nie udało się Spróbujemy za parę lat
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-07-16 o 12:58 |
|
|
|
|
#1566 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mieszkam w Poznaniu, na Wilczaku, to takie 4 przystanki autobusem od Starego Rynku (10minut), także wszędzie jest blisko i w ogóle ale kur... no ta cena to trochę przesada! i jeszcze ten standard- wszystko z innej parafii.
Niestety my na kredyt nawet nie mamy co patrzeć, bo tż mimo że ma zarobki, nie pracuje na umowę. a ja mam najniższą krajową na umowie, a w sumie teraz to już jestem na l4, więc nikt nam kredytu nie da. Gdybym mogła, pewnie, wzięłabym ten kredyt, bo za te 1600zł które płacimy, spłacałabym po 2 raty kredytu na raz. moja siostra płaci 700zł kredytu a ma mieszkanie 3 pokojowe 60m2. Niestety mama tż mam nie pomoże, bo sama nie ma zbyt ciekawie, a moi rodzice są już na papierze kredytowym na siostry mieszkanie (bo wtedy była masakra ze zdolnością i siostra ma wzięty kredyt na 4 osoby) i niestety póki ona nie spłaci jakiejś tam części to nie mam co liczyć. my z tż mamy już odłożone 45 tys ale to nic, bo potrzebujemy jeszcze z...200 ![]() Chciałabym serio mieć kogoś kto by mi pożyczył te pieniądze, a ja z tż spłacalibyśmy nawet po 3tysiaki miesięcznie, może nawet 4 czy 5 ale no niestety nie posiadam nikogo kto byłby w stanie mi pomóc.
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja dostalam z tżtem kredyt oboje na umowe na czas okreslony. i ja takze jestem ma l4 i dostalismy. a
i niektore bank np. wbk nie ma w zaswiadczeniu do zaznaczenia ze jest sie na l4 probowac mozna ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1568 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maksymalnie w listopadzie się przeprowadzamy, bo tutaj nie ma szans zmieścić się w trójkę. Darunia, teraz jest dobry okres na szukanie pracy w Poznaniu. Niech Twój tż poszuka nowej z normalną umową. Mówi się, że teraz to pracownik rządzi, bo jest ich ciężko znaleźć. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2016-07-16 o 13:53 |
|||
|
|
|
#1569 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Dlatego Kochane, nie trzymać tylko puszczać siła wyższa ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam jak delikatnie mi się skóra w podbrzuszu unosi od kopniaczków! Mężuś też to widział Jakie to cudowne! |
|||||
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od kiedy pierwszy raz zobaczylam kopniaka to non stop sie gapie w brzuch jak czuje ruchy ![]() Jezusienku, tesciowie nam ulozyli zycie. Dzieki temu ze kupili nam mieszkanie nasze miesieczne oplaty beda wynosic 280 zl + prad ![]() Co prawda potem wezmiemy kredyt na budowe domu, ale jestem im ogromnie wdzieczna za taki start z malenstwem |
|
|
|
|
#1571 | |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny padam na pyszczek. Dzisiaj robiłam drugie podejście, żeby wreszcie kupić torebkę, złaziłam całą galerię . i co??? dupa blada, nic nie ma takiego co by mi odpowiadało. masakra. znowu obkupiłam córunie: dwie sukienki, spodnie, ze trzy koszulki, piżama, 10 par majtek. Sobie nic
My remontujemy mieszkanie dopiero jesienią, więc ewentualnie wtedy fotki będę cykać a i dzisiaj wyjeżdżamy do siostry na kilka dni, wreszcie trochę odpocznę ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Mam chyba z 15 torebek, większość z tego sklepu ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Mam świra torebkowego... dwie torebki są jeszcze nie używane
|
||
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie probowalismy spakowac wozek do auta z gondola i... Gondola bedzie musiala jezdzic na siedzeniu obok kierowcy, a stelaz w bagazniku. Mamy troche za male autko ![]() Na szczescie tylko +-7 miesiecy bedziemy uzywac gondolki wiec tyle przezyjemy z wozkiem tez nie bedziemy duzo jezdzic i zapakowalismy wozek w karton i w poniedzialek wysylamy go na gwarancje bo na razie milcze ze go mam
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zazdroszczę ze komuś ktoś daje taki start w życiu jaj np Papaya ma. U nas niestety to niemożliwe bo nikt nie ma takich pieniędzy.
Ale liczę na to ze się sami dorobimy. A dziadkowie pomogą w zajmowaniy się młodą, taka pomoc tez się liczy. Dla mnie nawet bardziej niż wszystkie pieniądze świata ![]() Mówią ze pieniądze to nie wszystko. Ale z pieniędzmi jest latwiej. Ja a to wolę przęść pomału i żyć szczęśliwe, od czasu do czasu wyjechać a nie tylko zapierdzielac jak murzyn do pracy. Mój tz zadowolony po seksiku. Usnął aż milo. Czekam aż się obudzi i idziemy do sklepu. Mam ochotę upiec placek drożdżowy ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My mieliśmy możliwość albo wzięcia połowę mniej tego ile chcieliśmy albo znaleźć poręczyciela, ale no kto by poręczył taką kwotę Stwierdziliśmy, że wolimy poczekać parę lat i wziąć tyle ile chcemy, kupić mieszkanie takie jakie nam się marzy, gdzie nam się marzy i wykończyć je i wyposażyć tak jak chcemy papaPapaya Zazdroszczę za taki start i czapki z głów dla teściów, bo nie każdego (nawet co ma dużo) stać na taki gest Ale ja też nie mogę narzekać z tej perspektywy bo i teściowie i moi rodzice pomagają na tyle ile ich stać i też bardzo to doceniam ![]() Np. Teściowie wzięli na siebie kupno wózka, mamy sobie wybrać a moi rodzice chcą dać nam na łóżeczko i wszystko co do niego (materacyk, pościele, beciki, koce etc.) więc jesteśmy bardzo szczęśliwi bo to nam wiele ułatwi Poza tym zawsze możemy liczyć na pomoc jednych czy drugich, więc ja jestem wdzięczna losowi za taką rodzinkę ![]() W ogóle już wszyscy szaleją na punkcie wnuczki, mój tata szczególnie To moich rodziców pierwsze wnuczę i już wprost nie mogą się doczekać malaDarunia Masz rację do wszystkiego można dojść małymi kroczkami
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-07-16 o 20:36 |
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Boże pierwszy raz o mały włos a nie zwymiotowałabym w Biedronce !!! co za trauma... stałam przy kasie i schyliłam się po reklamówkę a facetowi za mną tak śmierdziały nogi że nie da się tego opisać słowami !!! nie mogę dojść do siebie serio
|
#1577 |
|
Rozeznanie
|
My mieszkamy z moimi rodzicami w domku jednorodzinnym i narazie pkacimy tylko 600 zl za jedzenie czyli przede wszystkim obiady i to co jest w domu. Ale tez kupujemy swoje jak cos chcemy. Zarabiamy razem 4500 zl ja 2100 a maz 2400 i tak odkladamy ok 1000 zl miesiecznie albo troche woecej. Narazie mamy 40 tys. zl oszczednosci. Jeszcze myslimy czy sie przeprowadzic ale ja chce isc na wychowawczyna dwa lata i wtedy bede dostawac tylko 500 plus i moze 400 zl wychowawczego wiec nie chcemy brac kredytu zebym pozniej nie musiala wracac do pracy bo kredyt waxniejszy.
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My potrzebowalismy do kupna domu 40 tys zl... i moi rodzice byliby w stanie nam pozyczyc ale zazadali najpierw slubu... bo co jak oni wyloza, dom kupimy ba dwoje i sie rozstaniemy... Koniec koncow wzielismy 2 kredyty. Jeden na wklad wlasny a drugi kredyt na dom. Powiedzieliśmy rodzicom, ze kupilismy dom w momencie gdzie mielismy klucze w rece. Pierwsze pytanie padlo czy dom jest na nas oboje. Bardzo nnie to bolalo, ze podchodza tak nieufnie do mojego (wtedy jeszcze) chlopaka. No nie bylismy nawet zareczeni. Ten mniejszy kredyt splacimy idealnie przed swietami i zostanie nam tylko jeden. Do dziś mam troszke za zle rodzicom, ze tak postapili bo gotowkowy kredyt mieliśmy na 21%. Najwazniejsze ze teraz nam zostanie placic za dom rate tyle ile tu ludzie placa na wynajecie pokoju. Wspolczuje;/ ja ostatnio mam taki wech, ze smierdzacych ludzi wyczuwam duzo szybciej niz tz. Wszedzie mi ktos w sklepach smierdzi potem. |
|
|
|
|
#1579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi mama zadeklarowała chęć kupna wózka, ale to tyle... Tata jeszcze nie ma emerytury a teściowa tylko z niej żyje, więc musimy wszystko sami kupować. Dobrze, że siostra ciuszków trochę nakupowała ![]() Co do ludzi śmierdzących w sklepach, wytłumaczcie mi jak można już o 8-9 rano capić jakby się z obory wyszło ![]() Przecież są tanie dezodoranty, zwykłe mydło szare, to dużo nie kosztuje. A potem widzę przy kasie panią 'och ach' w szpileczkach i torebką od Louisa a capi jakby się miesiąc nie myła! No.
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do zapachow itp to widziłam dzis w rossmanie ze mozna kupic dezodorant do miejsc intymnych
nie wiedziałam o takich bajerach ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
ale dostalismy kase od mojej mamy więc luz teściowa jest zdania ze wózek się kupuje jak się dziecko urodzi więc się nie dogadamy ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- za 3 dni wizyta
|
|
#1581 | ||
|
Zadomowienie
|
No tak miałam przed ciążą , teraz juz niestety nie
![]() Cytat:
Cytat:
Ja w sumie sie nie dziwie Twoim rodzicom , sama w zyciu nie wzięłabym wspólnie kredytu nie mając tego uregulowanego prawnie. Tyle ze nie trzeba przeciez ślubu. Wystarczy to wszystko notarialnie ustalić. My z TZ nie jesteśmy małżeństwem i w zasadzie niczego nie mamy wspólnego. Wszystko jest albo moje albo jego. Dla niektórych to chore ale ja juz w poprzednim związku zainwestowałam kasę w mieszkanie mojego eks i jak sie rozstaliśmy (z jego woli) to nie miałam jak odzyskać tych pieniędzy |
||
|
|
|
#1582 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja od 2 godzin siedze i wybieram material do szycia. Chce zrobic napis Liliana... wyciac literki, i wypchac watolina. Widzialam takie cuda na pinterest i sie zakochalam. Myslalam tez uszyc kilka ozdobnych poduszeczek cos ala humrki i gwiazdki... zobaczymy co z tego wyjdzie. |
||
|
|
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
Jak zrobisz to pochwal się efektem.
Komu obiecałam polecić książki, Tobie? Polecam: 1. Dziecko z bliska - Agnieszka Stein 2. Mocno mnie przytul - Carlos gonazales 3. Wychowanie bez kar i nagród - alfie kohn 4. Książki jespera Juula, w szczególności - moje kompetente dziecko 5. Książki searsow 6. Rodzicielstwo przez zabawę - Lawrence J. Cohen Na razie tyle pamiętam. Mam zamiar przeczytać też książkę jak kochać dziecko Janusza korczaka, jeszcze nie czytałam, więc nie polecam, ale wspominam ![]() Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
O fuuuujj śmierdzące stopy! Współczuję
|
|
|
|
#1585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko, że ja jeszcze nie wiem jak dzidzi dam na imię ![]() Ale można jakieś inny napisy stworzyć
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-07-16 o 20:43 |
|
|
|
|
#1586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli nie znajde nic z tego to zamówię sobie z Polski. Bede miala co czytac w jesienne i zimowe wieczory.
|
|
|
|
|
#1587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Cytat:
potem na pewno sie uda ![]() nam moi rodzice do wozka doloza , nie wiem co z tesciami.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
zakupiliśmy wanienkę i wkład plastikowy to kąpieli
W przyszłym miesiącu wózek albo łóżeczko. Cieszę się, że lista się powoli będzie zmniejszała
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1590 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jak myslisz, co jest lepsze: przynieść do domu 10tysięcy miesięcznie i chodzić sobie do pracy na 4 godziny dziennie czy zapierdzielać za 3 tysiące u kogoś, być na każde zawołanie a i tak zawsze będzie szef ciebie wykorzystywał. Ja na miejscu tż też wybrałabym pierwszą opcję. I chyba każdy by tak zrobił. jak kupimy mieszkanie to tż otworzy swoją firmę tak już na tip top, żeby coś się kręciło i był hajsik. Cytat:
Zawsze trochę do przodu!Cytat:
Mój tż poszedł sobie do kolegów na piwko, a ja, z racji że zostałam zaproszona na panieński koleżanki z pracy przymierzyłam sukienkę którą zakupiłam przed zajściem w ciążę. i dobrze, że jest bandażowa, bo się ładnie ciągnie i będę ją mogła nosić chyba jeszcze trochę, może nawet do konca ciąży jeśli tylko będzie szykować się jakaś imprezka hehehehe Powiem Wam, że nawet laska ze mnie he he a ten brzuszek to jednak jest słodki ![]() bo to selfie było
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

wczoraj zaczęli montaż i powiedzieli ze w poniedziałek skończą
to czekam w takim razie tez na twoja kuchnie 

ja dziś latam od rana, teściowie mnie wzięli na zakupy żebym sobie coś wybrała na prezent (dalej jestem w szoku :P), więc dostałam wymarzoną paletkę do makijażu 

Oczywiście im bliżej morza tym cena hop do góry.

rosi: Stwierdziliśmy, że wolimy poczekać parę lat i wziąć tyle ile chcemy, kupić mieszkanie takie jakie nam się marzy, gdzie nam się marzy i wykończyć je i wyposażyć tak jak chcemy