|
|
#1531 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
Ignaś ma dzisiaj świetny dzień. Bardzo ładnie śpi, a w chwilach aktywności grzecznie leży i się rozgląda dookoła (leży na naszych kolanach rzecz jasna ). Planuję kupić mu jakąś huśtawkę/ leżaczek co by miał gdzie sam leżeć np. w kuchni gdy gotuję. W łóżeczku to wytrzymuje max. 10 minut.Ja o sexach to nawet jeszcze nie myślę. Mąż nic nie mówi ale na pewno ma wieeeelką ochotę Diety karmiących nie stosuję. Jem normalnie wszystko. Przez dwa tygodnie zapisywałam dokładnie to co zjadałam i nie miało to w ogóle pokrycia z tym czy Ignaś był spokojny czy płakał. Raz wydawało mi się że płakał po dżemie wiśniowym, jak zjadłam kolejny raz było ok. I tak było przy wszystkim co wydawało mi się niewskazane. Jem też cebulę, czosnek, kapustę, brokuły no i niestety słodycze ![]() sofinka, ja kupiłam ten smoczek na allegro. Czekam na dostawę. Twój Ignaś odrzuca inne, że myślisz o tym? |
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zaczekaj jak po drugim gotowaniu wystygnie. Bo to też pewnie ma znacznie. I potem chwilę podgrzej żeby było git ![]() Nie pomyślałam żeby tak ten schabik zrobic. Zawsze na kanapki robie. Pierś z indyka czy kurczaka tak gotowana też jest pyszna.
|
|
|
#1533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj Ignas ciumka lovi ale od tygodnia (chyba nauczył sie robic cos językiem) ten smoczek mu wypada i jak zasypia to musze siedzieć przy nim i mu co rusz go podawać bo sie wkurza I mysle czy moze z innym by było inaczej poza tym koleżanka logopedka go polecała
|
|
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63099581]Ja tak robiłam
tylko ja mam w przepisie gotować po 20min. I same ziola, sól, cukier i czosnek. Bez musztard. Bardzo długo jak karmiłam Zosie robilam taką wędline, tylko nie ze schabu a z indyka. I nie dawalam czosnku. Potem do folii u do.lodówki. fajna wędlina, nie wysuszona. Na imprezach podawalam na gorąco z sosem np chrzanowym Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja często zamiast musztardy daję sos curry, albo paste curry, czasem kapkę ketchupu. Różne kombinację ![]() Dżanet jak cchesz przeisy na domowe wędliny fajne to w wolnej chwili wrzucę zdjecia. Mam gdzieś fajne w jednym miejscu skopiowane wydrukowane Dziewczynki te smoczki Soothie to taka rewelacja? Hania Lovi dynamiczny lubi (bo w zasadzie tylko dwa m do wybory lovi lub dr browns). Może być jej zamowiła ten soothie ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() Haneczka też wypluwa smoka i o tyle ile przed spaniem wieczorem czy w domku to luzik nie zlości się to na spacerze muszę jej ponownie wlożyć bo zaczyna sie lekkie mardzenia przechodzące czasem w jeczenie
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie się ten smoczek nie sprawdzil.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1536 | |
|
Konto usunięte
|
Madzia, nie wiem czy akurat rewelacja... Mój Ignaś nie chce smoczków, więc próbuję różne.
Jakby korzystał z innego to bym specjalnie chyba nie kupowała. Poza tym Hania może teraz już nie chcieć nowego, o innym kształcie tak jak Maja- córeczka ani. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byly spakowane oryginalnie w opakowaniu plastikowym i wszystko po angielsku.Wydaje mi się że tamte smoczki sa długie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1539 |
|
Konto usunięte
|
Długie mówisz... To nie wiem czy u nas się sprawdzą, bo jak tylko Ignaś poczuje smoczek na języku to go zbiera na wymioty. Z drugiej strony jak się mu da do buzi palec to ssie pięknie i też dużą część tego palca zabiera. No nic, zobaczymy
![]() Nie ukrywam, że smoczek byłby dla mnie bardzo pomocny, bo teraz do zaśnięcia czy uspokojenia muszę podawać pierś, pomimo że Ignaś jest najedzony. Ostatnio obudził się na spacerze, 15 minut po karmieniu i zaczął się tak wydzierać, że go chyba na całą wieś było słychać. Żeby go uspokoić musiałabym pierś podać, a byłam w sukience i nawet nie było gdzie się zakamuflować
|
|
|
|
|
#1540 | |||
|
Ania
|
My byliśmy dziś na małej imprezie u siostry
Hania cały czas spala, a huk był spory - siostra ma dwóch synow, 1,5 roku i 5 lat. Młodszy krzyczal, rzucał zabawkami, jeździł autam, oprócz tego goście glosno rozmawiali, a moje dziecko spalo w najlepsze takze ciszy w dzień Hanutek moj nie lubi - i dobrze Cytat:
oj tak ale ja też juz czekam ![]() Cytat:
super, ze wszystko jest ok ) Cytat:
jeśli przybiera normalnie to nie ma się co martwić ![]() Brawo ) świetnie!!! kciuki żeby się udało ) Moja Hania rzadko kiedy schodzi ponizej 120ml. Najczęściej je 150ml(a nawet 170 bo po rozrobieniu z woda tyle wychodzi także mam małego glogomorka Ostatnio widziala Hanie położna i powiedziała ze wygląda na trzy miesiące
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami jest to trochę irytujace ale przeczytałam ze dzieci jak tylko sobie ciumkaja to czują się bezpiecznie a to tez jest ważne. A z drugiej strony nauczą sie tak i potem może być problem. Przeczytam ze dziecki karmione na mm inaczej przybierają na wadze niz na kp. Sa po prostu większe. U mojej siostry Amelka cyca odrzucila w 6 mcu i siostra przeszla na butelke. Mala jest duza, ubita. Ma 11 mcy i waży 10 kg. I również różnie zjada. Raz mniej raz więcej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-16 o 23:21 |
|
|
|
|
|
#1542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmisz mieszanie,na żądanie? Super, że Hania ładnie rośnie i przybiera ![]() Cytat:
Sąsiadka dwoje dzieci mm szybko karmiła i chudzinki od małego. Chłopczyk niejadek ile ona,razy mu mm zmieniała w,końcu w ogóle odrzucił po mniej więcej półtora roku mm i krowie mleczko pił.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- U Nas też nie ma ciszy. W ciągu dnia poza spacerem Hania śpi/leży w salonie połączonym z kuchnią. Zawsze coś gra radio lub tv. Do tego pies biegajacy z zabawka/przysmakiem czy szczekajacy. Często ja cos brzdekam w kuchni także ciszy idealnej nie ma. Zresztą to lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Każde dziecko inne
ale najważniejsze zdrowie i oby ładnie przybieralo. Maja spi a ja dzemiem razem z nia. Tz wrócil wiec teraz mogę iść spać. Pewnie pobudka kolo 1.40-2 bo tak od paru dni się budzi. Potem okolo 4. Dobranoc Mamuśki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocki Ja też zasypiam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza pobudka... Maja wcina a ja nieprzytomna
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy smoczek lovi
U nas karmienie jak zwykle co 2h. Mógłby syn wydłużyć ten czas. Do tego starszak budził się 2x na siku. ---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Dziś chrzciny. Troche się boje jak czasowo się zorganizuje. Mam już prawie wszystko spakowane. Ubrania przygotowane. Mam nadzieję że gładko pójdzie i będę miała czas na makijaż |
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Usypianie mnie wykończy. ..pew skończy się kolo 3-3.30
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-17 o 02:48 |
|
|
|
|
#1548 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się z karmienia. Ja standardowo zasypiam wieczorem przy wizażu i nie odpisuje...
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() No to Ewka jak czytasz to wiedz, że Mikołaje to nieźle czorty ![]() Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile waży?
|
|
|
#1551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i spokoju dla Ciebie żeby poszło po Twojej,myśli.Cytat:
![]() Kociak a co u Ciebie? Wszystko ok? Cytat:
![]() Karmienie nr 1-nocne, idę spać dalej ![]() Agusia ile Kinia waży? Codziennie ma,kolki czy już lepiej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Mi lekarka powiedziała, że Kinia tak w 4-5 m-cu powinna ważyć te 4 kg
ale nie chce mi się wierzyć. Kilogram na miesiąc tu moim zdaniem nie jest dużo. A wnaSze maleństwa ile przybrały w miesiąc czasu?Madzia 4 kg waZy kołki od nd i codziennie
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-07-17 o 03:27 |
|
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dalej usypiania.... cycka wypluwala dostala mm i tz ja próbuje dalej uspic. Pielucha czysta a tu czkawka i gaworzenie.
Ja się cieszyłam bo jadla i max 15 min i zasypiala a tutaj taka niespodzianka. Teraz powinna budzić się na kolejne karmienie :/ Cos się podzialo:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1554 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:57 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Od godziny próbujemy zasnąć, z marnym skutkiem
![]() ---------- Dopisano o 05:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- Cytat:
A najlepsza pierś No ale co się dziwić- starszak był taki sam Fiazo udanych chrzcin!
|
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
Kubuś 1kg, a Lilianka 1.1kg. Melduję, że odciągłam 300 ml mleczka, ale miała 4.5godz przerwy od poprzedniego odciągania. Staram się nie robić przerw między odciąganiami większych niż 3.5h, ale moje dzieci się zsynchronizowały i oboje w jednym czasie wstały do jedzenia. Przespały od 23 do 4 :-D.
|
|
|
|
|
#1557 | ||
|
Ania
|
Cytat:
g... prawda moim zdaniem Czy mm, czy pierś to nie ma na to reguły wszystko zależy od dziecka tylko i wyłącznie Cytat:
no to różnie zjada szczerze mówiąc .., generalnie zjada na żądanie. Raz co trzy, raz co cztery, często co 5godzin a w nocy nawet co 8. Ale zdarza sie, ze zje i po 2 godzinach , czy po półtorej jest juz głodna, takze nie ma reguły Przedwczoraj i wczoraj np jadla tak : 15.07.2016: 03.30 -80ml(mm) 07.30- 100ml(mm) 10.30-140ml(cycus) 11.45-60ml(cycus) 13.45-120ml(cycus) 17.45-160ml(cycus) 21.20-170ml(mm) 16.07.2016: 01.30-110ml(mm) 05.30-75ml(mm) 09.20-110ml(mm) 13.30-150ml(cycus) 19.30-170ml(mm) 21.30- 80ml(cycus) No i teraz wstala o 4.30 Ale od wczoraj juz podaje tylko mm, bo moje zjadła juz Nie wiem nie mam jej jak zważyć, orientacyjnie sprawdze a zwyklej wadze - maz teraz sprawdzil, orientacyjnie 5,3kg. A ile powinna mniej więcej ważyć? Jak to jest?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Usnela o 4.30
teraz juz wstala....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
A u nas radość bo jest kupa
ostatni była w czwartek ranoPodzielił ja na 3 pampki jeden po drugim i dobrze bo chyba po uszy sie okupkal z wysiłku az zasnął :p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

). Planuję kupić mu jakąś huśtawkę/ leżaczek co by miał gdzie sam leżeć np. w kuchni gdy gotuję. W łóżeczku to wytrzymuje max. 10 minut.

Tylko zaczekaj jak po drugim gotowaniu wystygnie. Bo to też pewnie ma znacznie. I potem chwilę podgrzej żeby było git
tylko ja mam w przepisie gotować po 20min. I same ziola, sól, cukier i czosnek. Bez musztard.