![]() |
#4801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
niedzielne hello
![]() a plan porodu jest niezbędny na porodówkę czy to tylko taka "pomoc" i komfort dla nas samych? bo ja np nie umiem jednoznacznie odpowiedzieć na większość z tych pytań z wzoru z rodzicpoludzku i wolałabym go stworzyć w obecności jakiegoś kompetentnego doradcy :P
#4802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja go potem omówiłam z położną z DN i generalnie położna podkreślała, że to jest tylko plan, że akcja porodowa może nie pozwolić na jego realizację. Ale każda kobieta powinna go wypełnić tak, jaką ma w tym momencie wizję i zaznaczyć, na co absolutnie się nie zgadza. Podczas porodu nawet jak np. nacięcie krocza wg położnej będzie trzeba zrobić to nawet jeśli w planie napiszesz, że w razie czego zgadzasz się, to i tak położna musi Cię o to spytać...
![]() |
#4803 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, z aplikacji. Klikasz tylko kiedy się zaczyna skurcz i klikasz kiedy kończy. I aplikacja podaje ile trwał i jaki jest czas między skurczami. Raczej nie chce mi się ze stoperem siedzieć ![]() Póki są nieregularne to już nawet nie zwracam uwagi. Włączam aplikację jak się zdarzy kilka w krótszym odstępie bo wtedy jest szansa, że może to te:P Alllleeeeee nieeeeeeeee ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Dobrze Ci idzie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
To nie są rozstępy. To są tygrysie paski! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ZAWSZE coś wygrał. Albo auto, albo wycieczkę albo kasę....skubany ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Przez macanie brzucha potrafią stwierdzić czy schodzi do kanału czy nie. Przynajmniej tutaj tak jest. Na każdej wizycie sprawdzają. Mój dwa tygodnie temu nawet się nie ześliznął o kawałek ![]() Ale podobno przy drugiej ciąży może to się dopiero stać w trakcie porodu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z porzeczek i agrestu chutney możesz zrobic albo nalewkę ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyznam Ci się, że jak ja słyszałam od kogoś, że a tu się podwinie, tam się podwinie i będzie idealne to miałam ochotę mordować. Najczęściej w sklepie jakaś baba jak przekupa na targu. Prosisz o jeden rozmiar ona przynosi dwa razy większy i udaje, że jest ok. DLA MNIE nie jest ok. Jak szukam czegoś w rozmiarze X to takie ma być. A nie, że dziecko później przez 3 miesiące wygląda jak w ubraniach po starszej siostrze;/ Później przyjdzie zmiana pory roku i się okaże, że już tego nie założy. To nie te czasy, kiedy były pustki w sklepach i trzeba było sobie robić zapasy w ten sposób. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- No właśnie z tym cukrem może być problem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Wczoraj TŻ pojechał pomóc w remoncie u znajomych. Nie chciało mi się siedzieć w domu i pojechałam z nim. Namówiłam koleżankę, by zainstalowała pokemon Go i całą sobotę spacerowałyśmy szukając pekomonów (proszę się nie śmiać:P ale my z tych co lubią sobie pograć ![]() ![]() Tak się nałaziłyśmy, że dziś mnie wszystko boli. Ledwo wstałam z łóżka. Więc TŻ pojechał kończyć co zaczęli a ja dziś leżę. Może obiad jakiś zrobię:P Od dwóch czy trzech dni nie mam żadnych skurczy. Może gdzieś tam jakiś pojedynczy. Cisza....Coraz mniej czasu zostało do terminu CC i zaczyna mnie to stresować;/ Szczerze się przyznam, że po wczorajszych km a było ich sporo, coś się rozkręci ale chyba mnie te spacery tylko wyciszają i relaksują na to wychodzi.
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
Tinkerbell on mi nie macal brzucha tylko wsadził paluchy wiesz gdzie.... i jeszcze narzekał ze z nim walczę bo się spielam
![]() Pierniczku u mnie 37tc. i nie, nic mi nie dają. z porzeczek to może jakas tarta albo inne ciacho?
#4809 |
Zakorzenienie
|
Moj Holter podobno ok. Mam nadzieję na wyjscie za 24h.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
TinkerrBell mój mąż też łazi za tymi pokemonami. Widzialam ostatnio takiego mema: zamach terrorystyczny w Nicei, zamach stanu w Turcji, a cały "pierwszy świat” łazi i lapie pokemony, historia nas kiedys za to osądzi
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
kompot? |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ja od 6 rano walczę z mega zgagą ![]() Masakra! Wszystko mi do gardła podchodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez to czytałam, ale co ja mogę zrobić? Mam siedzieć i nad tym myślec?:/ Po tylu ilościach zamachów we Francji ja sie zastanawiam czy komuś na tym nie zależy bo to juz dla mnie jest jakieś dziwne:/ W wiadomościach mówili, ze tego gościa policja zatrzymała chwile przed. Powiedział, ze ma lody....gdyby sie pofatygowali to sprawdzić to tragedii by nie było. Ja siedząc na kanapie czy łapiąc pokemony niczego nie zmienię. Mogę jeszcze ustawić status na FB.... Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Wiesz co nie wiem, bo duzo sie powtarzało i wymieniłam na cukierki ![]() Teraz mam 18 rożnych Pokémonów ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4816 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a z kwasków - już Ci w sumie dziewczyny wszystko napisały ![]() Ja mam dziś dzień spania. Po śniadaniu się położyłam i teraz wstaję na obiad... ciekawe co będę robić po obiedzie ![]()
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cieszę się, że nie tylko ja mam taki feler ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- U mnie taka jesień za oknem, że najchętniej zawinęłabym się w kocyk i wróciła do łóżka;/
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
A ja nie pogram, mam tel na windowsie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie już Oliwia gnębi czy może sobie zainstalować ![]() ![]() ![]() Przy okazji polecam geocaching - dla dzieci to super sprawa ![]() ![]() I przy okazji czasami zwykły spacer zamienia się w poszukiwanie skarbów ![]() https://www.geocaching.pl/ Nie wszystkie lokalizacje są dla małych dzieci ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
Na pierwszy rzut oka geocaching wydaje sie super zabawa, bede musiala sie w to troszke zaglebic jak usiade przed kompem i bede miala chwile spokoju
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4825 |
Raczkowanie
|
Witam się w niedziele i oficjalnie w 38 tyg...
Nie cytowałam, bo wyszedłby z tego post na całą strone. Z tego co pamiętam: Asicuha świetne wiadomości o mamie!!!! Bardzo się cieszę a sprawność przyjdzie z czasem! Tija super, że włascicielka nie robi wam problemów. Talantea chyba miała jechać z mężem podpisać umowe najmu i nie wiem czy przegapiłam czy milczy od tego czasu? Któraś z was pisała, że bedzie konsultować się z kimś zaufanym w sprawie szczepień (Superhuman?) - sama też chętnie poczytam! natalia_23 dzięki za opis porodu, współczuje położnej (sama też się boję tego typu sytuacji) florencee świetny wózek, bardzo ładny - to chyba u ciebie dziś goście? Miłej wizyty i brawa dla TŻ. znowuzapomnialamhasla dobra jesteś! Nigdy mi takie coś nie przyszło do głowy a moj chyba niegdy takiego zgona nie zaliczył, tzn zaliczył ale bardziej pilnowałam, żeby nie zabrudził łózka/dywanu niz zeby mu zrobic taka niespodzianke. 2 dni miałam intensywne i dziś nawet nie wstaje z kanapy. Tak na wszelki wypadek... W piątek na wizycie gin najpierw pobrała gbs, zbadała mnie, spojrzała wymownie i mówi: nooooo szyjka 1,5 cm szykujecie się pani Aniu... jakbym głębiej włożyła palec to dotknełabym główki. Zrobiła usg, zwróciła uwagę na wysypkę ale ani słowa o telefonie. Twierdzi, że to nic z ciążą i mam się nie martwić tylko smarować tym specyfikiem. Dziś widze ze poszło dalej na uda... Potem podpieła mnie do ktg i tu wyszły jaja, przez cały pomiar mała miała wysokie tetno ponad norme, bardzo się ruszała. Uważam, że sama do tego doprowadziłam pijąc kawę przed wizytą (od razu mówie, że kawe pije bardzo słabą, bardzo małą i zdarza mi się może raz w tygodniu). Gin się chyba przestraszyła nie wiem bo od razu dzwonila na IP i jak przyszła to wypisała mi skierowanie i kazała jechac natychmiast do sprawdzenia. W międzyczasie ja nawet usiaść nie mogłam tak nisko czułam kłucie i bardzo często. Dlatego napisałam, że to "chyba" skurcze bo nie wiem tak naprawde jak one bolą... Gin pomacała mnie po brzuchu i powiedziała, że bardzo prawdopodobnie zaczęłam rodzić... W aucie takie skurcze mialam jeszcze 2 i.... przeszło... Na IP okazało się że ktg ok, że jest już zupełnie inny zapis, a w pewnym momencie znowu tetno było zbyt słabe/stabilne i położna ruszała brzchem czy mała aby na pewno śpi. No i bądz tu mądry... Lekarz nie widział powodów aby mnie zatrzymać w szpitalu, znowu bylam badana i znowu usg. Gin na IP powiedział, że faktycznie szyjka skrócona ale że to juz na tym etapie normalne. No i mojej gin waga małej wyszła 3050 - na IP 3200... Nie wiem myśle, że bardzo się zdenerwowalam tym tetnem bo widzialam ze az mi sie rece trzesly i stad te skurcze (jezuuuu jak to bolało!!!!!! to tak boli????). W każdym razie dostaliśmy takiego kopa tym zdarzeniem, że całą sobote konczyliśmy wyprawke - tak tak zamiast lezec do góry brzuchem to wybieralam materac, reczniki i dywan dla małej w ikei. Przyjechała tez moja mama (to my mielismy jechac do niej) przywiozła pyszne ciasto i nie spuszczała mnie z oka. A teraz chce mi sie soku pomaranczowego i nie wiem jak zagadac męża żeby mi kupil ![]()
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
Żyje. :P podpisalismy umowę. Po oglądaliśmy chatę dokładniej i mamy plan działania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widocznie Maks potrzebuje jeszcze chwilę czasu.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
LunaLov, to ladnie Cie nastraszyla
![]() ![]() Talantea, w koncu macie z glowy zalatwianie z tym domem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tu dziś cichutko... W krakowie leje od rana, ciemno i zimno... Talantea super, że ok z domem no i Maksem ![]()
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.