|
|
#151 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Przyszłe Mamusie xl :)
On mi właśnie ani słowem o tym nie wspomniał, tylko w kartę tak wpisał. On chyba lubi zdiagnozować choroby tak z dupy, bo wcześniej wpisał mi nadczynność tarczycy tylko na podstawie wysokiego TSH, pozostałymi tarczycowymi wynikami nawet się nie zainteresował, a są w porządku. Jak tak dalej pójdzie to na koniec ciąży będę miała w karcie cały katalog "chorób"...
|
|
|
|
|
#152 |
|
Ania
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62822946]On mi właśnie ani słowem o tym nie wspomniał, tylko w kartę tak wpisał. On chyba lubi zdiagnozować choroby tak z dupy, bo wcześniej wpisał mi nadczynność tarczycy tylko na podstawie wysokiego TSH, pozostałymi tarczycowymi wynikami nawet się nie zainteresował, a są w porządku. Jak tak dalej pójdzie to na koniec ciąży będę miała w karcie cały katalog "chorób"...[/QUOTE]
W takim wypadku to chyba trzeba pomyśleć o zmianie lekarza. ?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#153 |
|
Konto usunięte
|
Na pewno przy kolejnej ciąży do niego nie pójdę, ale tę chyba jednak poprowadzę u niego do końca, bo poza fantazją co do chorób właśnie to bardzo dobry lekarz i nie jest drogi. Będę tylko musiała brać dużą poprawkę na jego diagnozy niezwiązane bezpośrednio z ciążą
|
|
|
|
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki!
Przepraszam Was, że nie piszę, ale mam ciężki czas... Obroniłam pracę mgr (to na plus), po czym złapałam zapalenie dziąseł + afty ![]() Byłam dzisiaj u dentysty, a trzyma mnie od piątkowego popołudnia. Wczoraj i przedwczoraj to już żyje na jogurcie, bo nic nie mogę jeść, tak to cholerswo boli okropnie ![]() Wyczytałam w Internecie, że zapalenie dziąseł jest popularne u ciężarnych w 2. trymestrze albo pod koniec ciąży, a spowodowane jest najczęściej ubytkami w uzębieniu (gdzie gromadzą i rozwijają się bakterie) albo nieodpowiednią higieną jamy ustnej... Tak czy siak moja dentystka dokładnie obejrzała moje zęby i stwierdziła, że ubytków brak. Zęby też myłam 2 razy dziennie i płukałam płukankami ![]() Nie chcę Was straszyć dziewczynki, ale uważajcie na to dziadostwo, bo to okropne cierpienia i idealna dieta cud nawet jakby się chciało zjeść to tylko coś bez gryzienia, bo inaczej się nie da - niesamowity ból i krew Podobno ma to się leczyć 14 dni ![]() Orlica popieram dziewczyny Ten lekarz głupio pisze i tyle, olej go! Ciekawi mnie tylko, co by wpisał w to miejsce naprawdę otyłej kobiecie...---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Elrosa to czekamy na informacje, bo to przecież już jest poniedziałek Informuj nas na bieżąco jak rmffm ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Mój brzuszek w 20. tc delikatnie się zaokraglił, ale nieliczni wiedzą, że w ogóle jestem w ciąży, a to przecież już połówka Nie widać tego za bardzo po mnie ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Jutro mam wizytę u ginekologa, może się dowiem co u mojego bąbelka słychać a może poznam płeć? Zależy jak się ułoży Jedno jest pewne - serduszka posłucham
|
|
#155 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję mgr, ja zamierzam do mojej w końcu usiąść w sierpniu/wrześniu, do grudnia mam ostateczny deadline, bo studia skończyłam w zeszłym roku
![]() I trzymam kciuki za wizytę, już po? Koniecznie daj znać
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się w środę, nadal w dwupaku
byłam dziś rano na KTG, wygląda ładnie i nawet zapisały mi się na nim lekkie, ale regularne skurcze. Jako, że mój lekarz jest na urlopie, trafiłam z wynikiem do innego - podrapał się po głowie, zaprosił na fotel i orzekł, że stan podwozia nic a nic się nie zmienił od ostatniej wizyty (szyjka nieobecna, rozwarcie na palec), a skurcze mimo regularności to tylko przepowiadacze. Chyba miał rację, bo co prawda dalej je mam (a zwykle jakoś szybko sobie zanikały), ale regularność poszła się paść, raz mnie łapią trzy w piętnaście minut, raz mam spokój na pół godziny ![]() Sama nie wiem, czy się cieszę, czy wręcz przeciwnie - do terminu jeszcze 11 dni
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż oceni jeszcze, bo 22 mam wizytę
|
|
|
|
|
|
#158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;62931036]Gratuluję mgr, ja zamierzam do mojej w końcu usiąść w sierpniu/wrześniu, do grudnia mam ostateczny deadline, bo studia skończyłam w zeszłym roku
![]() I trzymam kciuki za wizytę, już po? Koniecznie daj znać [/QUOTE]Koniecznie musisz to ogarnąć, bo trzeba pewien rozdział zamknąć Dowiedziałam się, że będziemy mieli synka ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Może poczekasz na niego aż wróci... ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Powoli u mnie przechodzi opuchlizna z dziąseł, ale ani warzyw ani owoców nie dam rady jeść... tak samo jest z twardymi rzeczami - jednym słowem porażka ![]() Ważne, że cokolwiek już włożę do ust - przeżyję
|
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nadal w dwupaku, codziennie Młodemu mówię, żeby się zdecydował, ale mu chyba w brzuchu za dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#161 |
|
Konto usunięte
|
Nadal czekamy na wieści o rozpakowaniu
![]() U nas dziś pierwsza rocznica ślubu, było bardzo miło |
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kto mnie tam wie, może poczekam, może nie, znając mnie to pewnie się rozpakuję jak lekarz będzie na urlopie a moi rodzice w Niemczech na weselu Czyli wychodzi mi ten weekend ![]() Z dziąsłami mam chwilowo spokój, ale praktycznie całą ciążę mi krwawiły z przerwami tygodniowymi co jakiś czas. Miesiąc opuchnięte i krwawiące, tydzień spokoju i powtórka [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63170461]Nadal czekamy na wieści o rozpakowaniu ![]() U nas dziś pierwsza rocznica ślubu, było bardzo miło Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Elrosa, co się chłopak spieszył będzie On ma czas |
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63170461]U nas dziś pierwsza rocznica ślubu, było bardzo miło
Miło? Uchyl rąbka tajemnicy... ![]() Oby tych rocznic było jak najwięcej! ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Też bym nie chciała stracić zębów nawet moja dentystka powiedziała, że szkoda by było takich zdrowych zębów. Przez myśl mi to nawet nie chce przejść ![]() Przez to chyba nie tyję, bo nie mogę za wiele jeść
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mnie to ominie tak samo jak psucie się ich w ciąży. Elrosa, rozpakowana już? ![]() Ja wczoraj byłam na wizycie i w sumie to w każdej chwili mogę zacząć rodzić Szyjki już praktycznie nie mam, główka jest wyczuwalna , a rozwarcie mam na 1 cm Tak w ciągu najbliższych 2-3 tygodni na pewno się rozpakuję A termin na 18.08 Z tym, że mały przez niecałe 3 tygodnie urósł o prawie kg Ale prawdopodobnie 8.08 na umówioną już wizytę nie pojadę, bo zapewne nie będę miała po co - tak podejrzewa lekarz, ale jak to się mówi - nie znasz dnia ani godziny A ja ważę skromne 96 kg Oj, będzie co gubić. Ale magicznej 100 nie dobiję na pewno |
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie cisza, Młodemu się nie spieszy - ma to po tacie chyba nikt, włącznie z lekarzem, nie wierzył, że dotrzymam do terminu - tak jak u Ciebie, już ponad dwa tygodnie chodzę praktycznie bez szyjki i z rozwarciem na palec, a tu taka niespodzianka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#166 |
|
Konto usunięte
|
Tak pod koniec ciąży jak często macie badania?
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63360206]Tak pod koniec ciąży jak często macie badania?[/QUOTE]
U mnie wypadly 6.07, 22.07 i 8.08, czyli ok 2,5 tygodnia. Wczesniej co 4 tygodnie. Wczoraj pierwsze ktg mialam i mam za tydzien-dwa zrobic kolejne, teoretycznie najlepiej u mojego lekarza (samo ktg 20 zl wiec pol biedy) normalnie bez wizyty dodatkowej, ale mam do niego 50 km :/ wiec zrobie gdzies na miejscu pewnie |
|
|
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63360206]Tak pod koniec ciąży jak często macie badania?[/QUOTE]
U mnie w ostatnich tygodniach (od 33) co dwa tygodnie, wcześniej co 3-4 (zależy, jak mu się podobały wyniki z poprzedniej wizyty). W 38 tc mój lekarz poszedł na urlop i zostawił tylko dyspozycję- ktg raz w tygodniu, wizyta u innego lekarza w 39 jeśli dotrzymam. Dotrzymałam w poniedziałek idę na kolejną, mam dostać skierowanie do szpitala do wykorzystania tydzień po terminie i robić ktg co 2 dni.Może się Mały namyśli i będzie punktualnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#169 |
|
Konto usunięte
|
Trzymam więc kciuki za skuteczne i terminowe rozpakowanie
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Elrosa, to na kiedy dokladnie masz termin?
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
Na dziś
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Haha to faktycznie nie spieszy sie na swiat
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie kochany bobasek no i faktycznie szybciutko rośnie, ale na zdrowie! Ty 100kg na pewno nie przekroczysz, a jak urodzisz to z 10kg od razu Ci odpadnie, a może nawet więcej czego Ci życzę ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Czytam dziewczyny o tych badaniach ![]() Ja od 9 tygodnia chodzę regularnie co 2 tygodnie na wizyty. Ostatnio tylko byłam w 17. tc, a później w 20. tc dlatego, bo miałam w wyznaczonym 19. tc obronę pracy magisterskiej i wizytę musiałam przełożyć. We wtorek też idę do ginekologa i będzie to mój 22. tc ![]() Niby wszystko jest w porządku, ale jakoś tak często mam te wizyty... Może to specyfika lekarza ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Wszystko się jeszcze może dzisiaj zdarzyć. Do północy jeszcze trochę czasu zostało
|
|
|
#174 |
|
Konto usunięte
|
Ja chodzę co 3-4 tygodnie, ale to drugi trymestr, 16tc
Teraz 2 sierpnia i już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulek, zeby nie skurczyl sie za bardzo mam kolejna dostawe nekatrynek, na ktorych tak szybko przybral
Niektorzy lekarze umawiaja tak czesto, w zaleznosci od lekarza albo naciaga na kase albo faktycznie az tak nadgorliwy jest po prostu, ale akurat w ciazy lepiej czesciej sprawdzic co i jak niz za rzadko i cos przeoczyc ![]() Ha, a ja mam dzisiaj pierwsza nocke od poczatku ciazy, w ktorej po prostu nie moge urodzic Tz na nocce w pracy a dojezdza busem i nie bedzie mial swojego auta na miejscu, moi rodzice w Niemczech na imprezie (dopiero jutro ok 14 wracaja) i nie mialby mnie kto zawiezc do szpitala w razie co :P a nie chce rodzic w pobliskim wiec karetka tez odpada, a w pipidowie w ktorej jestem teraz bo pilnuje rodzicow psy nie ma ani jednej taksowki Ale nie czuje zeby mialo sie cos dziac wiec mysle ze bedzie spokojna noc
|
|
|
|
|
#176 |
|
Konto usunięte
|
I co, noc spokojna?
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63380756]Ja chodzę co 3-4 tygodnie, ale to drugi trymestr, 16tc
Teraz 2 sierpnia i już nie mogę się doczekać [/QUOTE]Ja też drugi trymestr - 22. tc I na plusie coś koło 1 kg... ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Jak tam maleństwo? Jedność jeszcze? ![]() Ja chodzę na NFZ, więc naciąganie na kasę to raczej nie jest, przynajmniej nie na kasę z mojego portfela Na nektarynkach malec urósł? Tylko? To będzie zdrowy jak nektarynka
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to standardowo + 2 już powoli szło.Na szczęście w dwupaku A dzisiaj TŻ ma wolne, od jutra normalnie 4 nocki, rodzice w razie W są na miejscu, więc mogę się rozpakowywać ze spokojem Zobaczymy, bo pomimo, że nisko siedzi i rozwarcie malutkie jest, to z takim rozwarciem można chodzić a chodzić A skurcze to mam tak pojedyncze, że ni cholery nie wiem czego i kiedy się spodziewać Na nektarynkach, czereśniach i czekoladzie |
|
|
|
|
|
#179 |
|
Konto usunięte
|
Co tak cicho, rozpakowane?
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się już boję, chyba ograniczę jedzenie, bo innej opcji nie widzę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

nawet jakby się chciało zjeść to tylko coś bez gryzienia, bo inaczej się nie da - niesamowity ból i krew
Podobno ma to się leczyć 14 dni 
Ten lekarz głupio pisze i tyle, olej go!
Ciekawi mnie tylko, co by wpisał w to miejsce naprawdę otyłej kobiecie...
Informuj nas na bieżąco jak rmffm 
Nie widać tego za bardzo po mnie