|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)
co taka cisza? no tak tylko tacy bezrobotni jak ja mogą sobie siedzieć na forum
![]() trochę z tego powodu ubolewam, że nie mogę znaleźć pracy, mam nadzieję że niedługo coś sie trafi |
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#303 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja też się do Was dołączam(staram się od 4 miesięcy),ale nie będę się udzielać za często na forum żeby nie mysleć o tym codziennie
. Bo podobno im więcej się mysli o dziecku tym dłużej się czeka .
|
|
|
|
#304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takze jesli mialabym cos doradzic to metodyczne podejscie. Obserwowac swoj organizm nigdy nie zaszkodzi - to nie musi oznaczac nakrecania sie na dziecko. Ja bede wiele z tych czynnosci robic jeszcze przez dlugie lata, nawet jak juz bede miala dzieci, chocby po to, zeby wykryc jakies nieprawidlowosci -jesli wystapia. Bo takie obserwacje daja niesamowita wiedze na swoj temat. |
|
|
|
|
#305 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ja - powiedzmy,że już prawie bezrobotna choć nadal pracująca, nawet jak nic nie piszę to śledzę wątek jak najbardziej![]() Cytat:
![]() a tak od siebie, to dostałam dzisiaj telefon z uczelni, że w piątek zaczynam podyplomowe studia, co bardzo mnie cieszy, bo są one dofinansowywane przez UE a z tego względu, że pracuję w małej firmie to zapłacę tylko 20% kosztów. Co prawda to firma powinna za nie zapłacić ale mojego szefa "nie stać " na to . Przynajmniej wykorzystam możliwość zanim zakończę u niego pracować.
|
|
#306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ...hi hi
|
|
|
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
a ja niestety zaczynam dzis nowy cykl staran...... szanowna pani @ przyszla!!
|
|
#308 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie mi już odbija, ale zakupiłam dziś kilka ubranek dla swojej planowej dopiero pociechy
). Nie mogę doczekać się kwietnia, kiedy w końcu rozpoczniemy starania o dziecko. Na następny tydzień mam zamiar umówić się na wizytę ginekologiczną. Poza tym czekają mnie wizyty u stomatologa, bo chcę jeszcze przed ciążą wyleczyć zęby. No ogólnie to jestem dobrej myśli. Mam przeczucie, że szybko uda mi się zaciążyć i na początku 2009 roku będę mamą drugiego dziecka .
|
|
|
|
#309 |
|
Raczkowanie
|
a ja sobie dzisiaj policzylam ze jak skoncze tabletki anty ktore mam w domu, nie bede musiala juz kupowac nastepnych (nie wiem czy to prawda ze trzeba przeczekac 3 miechy po tabletkach zeby sie organizm unormowal, ale warto chuchac na zimne!). czyli lipiec/sierpien juz tuz tuz....
a co do waszych rozmow na temat staran, czy na zywiol, czy policzyc.... hmmmm...... a dlaczego starac sie trzeba tylko w dni plodne?! ;> :p
|
|
#310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze podzielić się swoimi obserwacjami, radościami....a czy się człowiek nakręca zależy tylko od niego samego....forum chyba nic nie szkodzi no chyba że masz już takie straszne ciśnienie na posiadanie fasolki...pozdrawiam "pażdzierniikowa młoda" http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007102000400430.png |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po prostu bardzo chcemy mieć dzidziusia, ale podchodzimy do tego na luzie, nie myślę o tym codziennie, może dlatego, że staramy się dopiero 15 dni ![]() A forum traktuje jako punt informacyjny ![]() Pozdrawiam
|
|
#313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no kochana, ślub miałyśmy w tym samym miesiącu, zaczełyśmy się starać w tym samym miesiącu....oby tak dalej ...(i względnie wcześnie ) dlatego dawaj znać nie tylko co tam w "tych" sprawach, ale ogólnie co u Ciebie słychać.....teraz lecę do koleżanki.......wrócę wieczorem |
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
memka87
nie, starać się należy jak tylko się ma ochotę![]() ale ja pytałam o podejście konkretnie w momencie właściwym
|
#315 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ostatnio mój TŻ wyczytał w jakiejś gazetce że najlepsze plemniki są wtedy jak kocha się co drugi dzień. Tylko nie wiem ile w tym prawdy ![]() A mój lekarz też zaleca 3 m-ce po odstawieniu tabletek. |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanko.... czy kwas foliowy to to samo co omega 3? bo o obu slyszalam ze bierze sie przed i na poczatku ciazy....
|
|
#317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli wiesz to powiedz mi, czy temperatura to wzrasta od razu po zapłodnieniu, czy normalnie w druiej połowie cyklu(jeśli tak to o ile i czy od razu to jest 37 i powyżej?) |
|
|
|
|
#318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli wiesz to powiedz mi, czy temperatura to wzrasta od razu po zapłodnieniu, czy normalnie w druiej połowie cyklu(jeśli tak to o ile i czy od razu to jest 37 i powyżej?) Jeśli ktoś zna odpowiedż to niech mnie oświeci
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Idę jutro znowu do ginekologa. Odebrałam wyniki i trochę mnie zaniepokoiły. Mam kilka wyników nie w normie (powyżej lub poniżej) i chcę się dowiedzieć, co to oznacza. A jako ciekawostkę powiem Wam, że kwas foliowy biorę razem z moim TŻ. To nasz taki wieczorny rytuał. On podpada niestety idealnie pod ostatnie wskazanie... i też mu się przyda. Buziaczki!
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Poniewaz z moim nie-mezem postanowilismy, ze bedziemy sie starac o dziecko, prosze o dopisanie mnie do listy ![]() W listopadzie niestety przydarzyla mi sie ciaza biochemiczna... Zrobilam test za wczesnie, przez co nie ominelo mnie pozniej wielkie rozczarowanie... Pozdrawiam was wszystkie cieplutko
|
|
|
|
#321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
Zrobilam test i jeszcze przed terminem @ wyszly piekne 2 kreseczki... Potem niestety przyszla @.... Tak podobno zdarza sie czesto... No ale przezylam to bardzo.
|
|
|
|
#323 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
wrzuć obie nazwy w wyszukiwarke np google a znajdziesz różnicę Cytat:
i w duuuużej większości kobiety o tym nie wiedzą.dla tego w testach ciążowych piszą aby je robić PO planowanym terminie miesiączki... |
||
|
|
|
#324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem dokładnie co czułaś bo mnie to spotkało w maju ![]() To był jedyny miesiąc kiedy sobie prawie całkowicie odpóściliśmy, tzn kochaliśmy się tylko 27dc bo pomyślałam, że już powinno być 'bezpiecznie' i @ nie przyszła planowo za 3 dni, po paru dniach zaczęły mi się początkowe objawy tzn bolące sutki, pierwsze delikatne mdłości itd... Postanowiliśmy zrobić test 38dc bo nigdy w życiu mi się @ tyle nie spóżniła i test oczywiście wyszedł ale potem przyszła @... A teraz się boję, żeby nie było powtórki z rozrywki ...
|
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Mumi takie mam pyt co robisz zeby sie nie nudzic w ciagu dnia?? ja juz warjuje bez pracy
czekam na tz a on ... przychodzi z pracy i spi przed tvn turbo coraz bardziej mnie to drazni ...Ja chce do pracy
|
|
|
|
#327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz odpowiadam: w cyklu, w ktorym nastepuje zaplodnienie temperatura wzrasta normalnie jak w innych cyklach, bo zeby doszlo do zaplodnienia musi wystapic owulacja (czyli zaplodnienie odbywa sie zawsze w poowulacyjnej czesci cyklu). wzrost tempki jest oznaka, ze wystapila owu, ze jajeczko zostalo uwolnione. i gdy ono sobie zaczyna wedrowac w dol, moze dojsc do zaplodnienia, ale kluczowym momentem, ktory medycyna uwaza za poczatek ciazy jest zagniezdzenie w macicy nastepujace ok 6 dni od zaplodnienia. gwoli informacji: jesli na testach ciazowych pisze, ze wykrywaja 6-dniowa ciaze, to oznacza to 6 dni od zagniezdzenia, nie zaplodnienia, a wypada to tak srednio 10-14dni od owulki. wzrost tempki jest bardzo indywidualny i raczej nie mozna jednoznacznie stwierdzic, ze musi to byc zawsze powyzej 37, choc w wiekszosci przypadkow moze i jest...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogliby wreszcie wymyślić test, który wykrywa ciąże zaraz po zagnieżdźeniu . Tydzień jakoś wytrzymam bez robienia testu ale 3 tygodnie ? to za długo |
|
|
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
czy w czasie ciązy mozna chodzic na fitnes?chodzi mi o ćwiczenia na posladki brzuch i uda.czy może sie tak zdarzyc ze nieswiadomie moge zrobic dziecku krzywde?pytam bo próbowalismy w tym miesiącu a dzisiaj mam zajęcia.A jezeli sie udało??Mam jakis wewnętrzny opór zeby dzisiaj nie isc i nie wiem co zrobic.
|
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Moja niegdyś "trenerka" mówiła że jeśli się cwiczy -to cwiczenia nie zaszkodzą. Najgorzej gdy osoba zacznie ćwiczyć będąc w ciązy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

ale mojego szefa "nie stać " na to

). Nie mogę doczekać się kwietnia, kiedy w końcu rozpoczniemy starania o dziecko. Na następny tydzień mam zamiar umówić się na wizytę ginekologiczną. Poza tym czekają mnie wizyty u stomatologa, bo chcę jeszcze przed ciążą wyleczyć zęby.

i w duuuużej większości kobiety o tym nie wiedzą.