|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Zbadani. Młody ok
![]() Czekam na papiery. Tylko waga 4200... I coś doktor przebąkiwał, że jutro mam się zgłosić ale jeszcze nie wiem o co mu chodzi ![]() Alloffkowa, zaciskam kciuki!! Przesrane z tym ciśnieniem ;( ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Margosia, a co trzeba zrobić, żeby mieć taki poród jak Ty??? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Bo ja też chcę tak szybko i mało boleśnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Zadomowienie
|
Olutka,Stasiu ładna ma wagę,więc już najwyzszy czas😊
Nie bój się nacinania krocza,szybko się goi,w dniu porodu już na chodzie jesteś😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
Na karcie 4107g tylko
![]() Jutro na ktg, szpital jak coś niby już we wtorek... ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Ania, dziękuję za pocieszenie z tym kroczem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze co bylo jak czujesz, ze musisz przec a polozna mowi, ze nie mozesz... uczucie nie do opanowania! ![]() Olutka tak jak Ania pisze. Ja pierwszy raz bylam nacieta i na nastepny dzien juz normalnie sie czulam, nic mnie nie bolalo i siadalam normalnie ![]() A Ty jestes bardzo aktywna wiec i powrot do formy powinien byc szybciutki ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Olutka to ładnie Staś rośnie
![]() Może się okazać też mniejszy ![]() Ja we wtorek się dowiem co i jak u mnie. Już się boję. Najważniejsze z resztą, że Stasiu ma się dobrze ![]()
#1568 |
Rozeznanie
|
Katrina tez mam dzisiaj dzien placzka. Troche ze strachu a troche ze wzruszenia. Najbardziej sie poplakalam jak mi maz powiedzial, ze dzisiaj przyjedzie mnie odwiedzic z tesciowa. Myslalam ze wyjde z siebie. Ostatni dzien co moze jestesmy nierodzicami jeszcze a on mi tesciowa chce przywozic. Zrobilam taka histerie, ze przyjechal sam a potem moi rodzice jak do mnie jechali to ja zabrali ze soba. Moja mama jak do niej z placzem zadzwonilam to od razu zrozumiala ;P
Olutka jestem w szoku ze jeszcze nigdy nie lezalas w szpitalu! Mam dla Ciebie kochana jedna rade i wez ja sobie do serca. Koniecznie zabierz ze soba z domu zapas papieru toaletowego ;P Ja tez jak widzialam pierwszy raz dziewczyne w bolach porodowych to sie przestraszylam. potem jak pod oxy lezalam to z kolei inna slyszalam jak sie darla i ciarki mnie przechodzily, ze sie modlilam, zeby oxy nie zadzialalo. A jak uslyszalam placz dziecka to oczywiscie morze lez. Jutro zas pewnie bedzie jazda z emocjami bo jeszcze jedna dziewczyna ma rodzic ze mna ;P No nic, ide spac, musze nabrac sil przed powtorka z rozrywki. 3majcie kciuki ciotki klotki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że będzie raz dwa i po krzyku ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Margosia, w sklepie? Wtf?! ![]()
![]() |
#1571 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Jezus Maria, matki wariatki
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1573 |
Zadomowienie
|
Hej kobitki.
Ja sie witam ze szpitala. Niestety moje sobotnie bole okazaly sie kolka nerkowa. Bol niesamowity ![]() Ja sie do tego wszystkiego nie nadaje. Czy mozna sie jeszcze wycofac? |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przykro mi ![]() ![]() Też się chciałam wycofać jak plakalam przez plecy i te kolki :/ Podobno nie da się już tego odkręcić...
![]() |
#1575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Zadomowienie
|
Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki...
Dzieki KAmila za podpowiedz. Pojechalam na ip i powiedzialam ze to chybba atak kolki. Polozne twierdzily ze pewnie to bole krzyzowe sie rozkrecaja. Na szczrscie lekarz zrobil usg i potwierdzil "moja" diagnoze.
Kolka typowo zwiazana z ciaza. Macica uciska chyba moczowod stad ten bol. Jedyna forma wyleczenia mnie to porod. Niektorzy maja ataki co jakis czas. Ja mam niestety nieprzerwany bol 🙁 Edytowane przez Panna_Hanna Czas edycji: 2016-07-17 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki..
Cytat:
![]() To taki okropny ból ! :/ Ale się nacierpisz ![]()
![]() |
#1578 |
Zadomowienie
|
Melduję się że szpitalnego łoża
![]() Teraz skurcze trochę się wyciszyly, chyba emocje opadły ![]() Pewnie nie pośpię dzisiaj za dobrze bo co 3h badają tętno dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Zadomowienie
|
Najbardziej boje sie ze najda mi sie bole kolkowe i porodowe. Wtedy chyba zwariuje. Oczywiscie bede prosic zzo ale jeszcze zanim je dostane moze byc ciezko.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wesoła Ania- 100 lat! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Zadomowienie
|
Ania, spełnienia marzeń :-*
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Raczkowanie
|
Panna Hanna, a może się zdecydują na cc w Twoim przypadku? Biedna jesteś, że jeszcze ma końcówce coś takiego musiało Ci się przyplątać.
Olutka, no waga małego nie mała. Kurczę, oby nie skończyło się tak jak u mnie, namęczysz się, a na końcu cc. Ja mam na wypisie napisane - niewspółmierność porodowa. Misia, super że wszystko dobrze się u Was układa i brat troszczy się o siostrzyczkę. Zalety większej różnicy wieku. Nasz Olafek poznał dziś swoją siostrę, dziadków i cięcie. Oliwka oczywiście zachwycona, jak karmiłam małego to siedziała obok i glaskała po główce. Zadaje mnóstwo pytań o małego, jak tylko zapłacze to biegnie z misiem do niego. Z drugiej strony stara się upewnić, że nadal jej również będziemy pomagać. Olafkowi dałam smoczek. Niby w pierwszym miesiącu nie powinno się, ale u mnie laktacja już jest na wysokim poziomie. Mały pięknie ssie i ten odruch ssania ma bardzo silny. Jak się najje z dwóch piersi, odbije i zaśnie, ale coś co rozbudzi po chwili, to na rękach tak się irytuje, ssie mi ramię, piąstki i znów do cyca, possie chwilę i trzyma brodawkę tylko do zaśnięcia. A jak dam smoczka, to sam w łóżeczku possie i zaśnie i albo wypluje, albo mi wyjmę. Trzymam kciuki, by jakieś porody się rozkręcały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam
![]() Nutik, naprawdę mało fajna ta sytuacja z teściową. Rozumiem w pełni, że nie chcesz jej urazić bo to dobra kobieta, ale i tak masz złotą cierpliwość. Dobrze to wymyśliłaś, żeby Rodzice ją zabrali na chwilę, a z mężem byliście choć trochę sami a nie w trójkąciku... Papier 1 spakowany ale dziękuję, że przypominasz ![]() Mówiłam już tż-towi, że jutro zabiorę torby z auta do domu, wypakuję na chwilę i ponownie spakuję sprawdzając czy na prwno wszystko mam... Panna Hanna, bardzo Ci współczuję ;( Moja fryzjerka miała tę kolkę nerkową i mowiła, że to najgorsze co ją w życiu spotkało (rodziła już 7 lat temu ale po tamtej ciąży nie zdecydowała się na kolejną i mowi, że nie zdecyduje, tak jej to przez większość ciąży dawało popalić...) Pszczolinka, super, że Maluchy pokochały się od pierwszego wejrzenia ![]() Mam wielką nadzieję, że u mnie z porodem nie będzie problemu -jestem dość szeroka w biodrach i mam nadzieję, że miednicę kostną też mam szeroko rozstawioną... ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Inka, zazdroszczę skurczy -u mnie na ktg znów brak!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dlaczego będzie cc? Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Uciekam spać ![]() Zobaczymy rano, czy spychanie wieloryba zadziałało :P Leciutkie cmienie raz na godzinę się pojawia ale nie wiąże z rym nadziei :P
![]() |
#1585 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się i ja ze szpitalnego łóżka, znów ciśnienie mi skoczyło, wkurzam się bo w domu 155/105 miałam, w szpitalu przy przyjęciu 145/108, a jak mnie położyli do 120/80. Jak idiotka jakaś się czuje... A przeciez to nie moja wina że tak mi skacze w domu ![]() Przyjmował mnie lekarz gbur, położyli mnie na salę do porodu na 2h ktg, nie zbadał mnie ani nic, bo po co skoro skurczy nie mam.. Po ktg przenieśli mnie ns patologie i mam wczasy. Pffff. Idę poszlochać w poduszke. Znów mnie wypuszcza za 2 dni a za 4 przyjmą z powrotem z wysokim ciśnieniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
Alloffkowa, przykro mi, że kolejny raz przez to przechodzisz
![]() Oddychaj głęboko i miej w tyłku kto co może pomyśleć! |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
PannaHanna, ale Ci wspolczuje ![]() Allofkowa, a nie myslau Ciebie nad rozwiazaniem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 |
Zadomowienie
|
Alloffkowa,ach to Twoje ciśnienie,biedna współczuję 😒oby się unormowalo do porodu
Panna_Hanna,kolka coś okropnego,ze musialo się takie coś przydarzyc,dobrze ze po porodzie ma minąć,zycze Ci tego Pszczolinka,U nas to samo,duża potrzeba ssania,a dziecko nerwowe,najedzone a szybko się budzi i ssie mnie w szyję,ubrania cokolwiek.żaden z 3 smoczkow nie chcial,ale kupiliśmy avent soothie i dziala,polecam! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1590 |
Zakorzenienie
|
Ale mam kamienny brzuch!!
Auć!, jakby miał się na kawałki rozpaść! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.