|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Tez bym chciala tylko gleboki... ale nigdzie nie widze.
|
|
|
|
#1652 |
|
Zadomowienie
|
Mademoiselle, to jest chyba to samo, tylko są różne rozmiary 70x70 i 125x125.
Ja miałam przy córce dwie pieluchy bambusowe i dalej wyglądają jak nowe, dokupię pewnie jeszcze że trzy i dwie duże i to chyba tyle. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Aniaamelia, mam takie samo zdanie odnośnie pracy na czarno. Dziewczyny a czy wózków 3w1 nie da się kupić z sama gondola? Mam wrażenie, że tak. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
Ja widziałam kilka razy w internecie tylko głębokie wózki, ale kosztowały od 1600 do 3000zł.
Za 1600zł to mogę kupić 2w1 np. firmy Bebeto albo Camarelo. Widziałyście retro wózek http://www.bobowozki.com.pl/wozki-ty...-styl-1467.php ? Jaka cena i waga
Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2016-07-18 o 12:25 |
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Dałyscie mi do myślenia z tymi pieluszkami
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze wertuje temat otulaczy i pewnie znowu zrobie bum
![]() Moze znajdziemy jakas hurtownie i grupowo bedziemy zamawiac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj coś nie mogę jeść... wlałam w siebie tylko herbatę i za cholerę nie mogę nic innego ;/ Może się mój żołądek buntuje, że ostatnio było za dużo
|
|
#1657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Migdałku śliczne imię
![]() My też dziś na ten temat debatowaliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
samej gondoli nie chce bo potem bym znów debatowała nad spacerówką ![]() Cytat:
za 20 min robie obiad dzisiaj będzie mizeria, piersi z kurczaka w papirusie z trawą cytrynową i takie talarki z ziemniaków z piekarnika ahhh
|
|
#1658 |
|
Raczkowanie
|
cześć !!
Pieluchy tetrowe są bardzo przydatne, i na pewno kilka sztuk warto posiadać, zwłaszcza , że teraz bywają bardzo ładne, w wzorki lub kolorowe Można kupić stelażz gondolą ale chyba nie jest to opłacalne .. http://www.bobowozki.com.pl/wozki-ty.../lista-122.php Ja właśnie pochłonęłam placuszki z cukinii... om, om, om pychaa
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis robie rybe na obiad tylko nie wiem jaki dodatek..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- co do wozka kupie 2w1 plud fotelik.. spacerowke mam ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupuje w lidlu pstraga łososiowego
bo mrozonych nie lubimy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- mam ochote na domowa pizze ale to na kolacjr Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1662 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety w ciąży jadłam tylko 1 raz bo mieszkaliśmy u teściowej a oni za bardzo ryb nie robią( w przepraszam 2 razy w dzień kiedy robiłam test byliśmy nad morzem i jadłam dorsza ). Tak myślę czy ja mam coś czego bym teraz nie zjadła ale chyba nie ma takiej rzeczy ciepłe mleko ale to od zawsze nie cierpię więc żadna nowość ;p a co do ryb jeszcze to np łososia nie lubie... a dorsz , tiliapia Cieszę się że w ciązy tylko 1 dzień wymiotowałam i było to spowodowane infekcją w organiźmie i gorączką bo pewnie bym miała obrzydzenie do wielu rzeczy ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Kurczę jak mam dużo czasu to tutaj cisza a jak mnie nie ma 1 dzień to nadrobić nie mogę
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku ciąży pstrąg rozpoczął moje mdłości i do tej pory nie mogę na niego patrzeć.
|
|
|
|
#1666 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniaamelia nie wiem czy w naszym kraju doczekamy czegoś takiego jak emerytura. A ubezpieczenie tz płaci.
Ja dziś miałam wizyte u dentysty. Dojezdzam na miejsce i okazuje się ze sprzęt im się popsuł i wizyta przelozona. Na szczęście na za 9 dni bo inaczej byłabym zla. 1.5miesiaca czekalam za terminem wizyty. Pierwszy raz idę na kasę chorych i powiem szczerze że zaczynam się zastanawiać czy to dobre posuniecie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam i ja...pobyt uważam za udany
Jeden dzień mieliśmy deszczowy a reszta ok Dobrze jest tak choć na chwilę zmienić miejsce nie myśleć o problemach..no ale teraz powrót do szarej rzeczywistości (szczególnie dziś bo pogoda u mnie marna).Intensywnie dyskutujemy o imieniu dla naszego syna Ja mam trzy typy Mikołaj Miłosz Szymon a mój mąż Igor... i nie możemy dojść do porozumienia jak narazie A jeszcze stwierdził że jak syn to jego zdanie ma 60 % a moje 40% no więc zobaczymy co z tego wyjdzie Do klubu wstawiłam fotkę naszego brzusia
|
|
|
|
#1670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet wyniki krwi. Co jest śmieszne na dobrą sprawę bo składka na zdrowotne ile płaci pracodawca niska nie jest
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne jest to imię, Szymon Szymuś Szymonek o badaniach ciążowych nawet nie mówię bo aż strach policzyć :/
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądałam wczoraj wózki Maxi-Cosi i mimo, że są piękna to strasznie to ciężkie! Zdecydowanie odpada u nas bo sama sobie z nim nie poradzę.
|
|
#1673 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kojarzy mi się ze ścierka Cytat:
![]() A to niby ekskluzywny wózek. To ja chyba prosta kobita jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Generalnie ryby same w sobie sa pyszne i zdrowe ze względu choćby na kwasy omega Niestety te hodowlane nafaszerowane sa antybiotykami i gównianą paszą a te wolno żyjące zatrute tym co człowiek wypuszcza do rzek , mórz i innych akwenów ![]() A tak poza tym to mieli mi dziś skończyć kuchnie i d u p a, d u p a, d u p a. Dopiero jutro skończą szafki . A jeszcze płytki Niech juz sie ten remont kończy bo zaraz bede strzelać !! |
||||
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
a co do tego wózka retro to sorry ale mi się on z karawanem kojarzy..
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
ale się oprałam dziś dziewczyny, a właściwie to nie ja, a pralka
chodziła 6 razy, nawet nie wiem skąd ja tyle tego nazbierałam :P
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
mademoiselle_m - ehh tak to jest wiem coś o tym...
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Naciągnełam męża na wyjazd do H&m bo na stronie mają fajne ciążowe spodnie przecenione i może się uda trafić w sklepie... a jak nie to pomierzę rozmiarówkę i zamówię przez stronę. Wolałabym w sklepie kupić bo bym na wyjazd już miała ahh. Trzymajcie kciuki za pozytywne łowy a znając życie kupię śpiochy
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
Co za upal... mialam mega udany dzień! Zaraz po pracy maz mnie zabral do mc Donalda a shake'a. Ochlodzilam podniebienie i od razu lepiej.
Bylam tez dziś u lekarza rodzinnego gp... i jak tylko zobaczylam Pakistanskie nazwisko to od razu sie ucieszylam.. bo oni slyna z dobrego wykształcenia...a co za tym idzie moja nowa (bo juz tylko do niej bede chodzila) pani doktor byla w szoku, ze tak ladnie zadbalam o to by zrobic wszystkie badania w Polsce... szczegolnie ktorych tu nie robia. Powiedziala ze oczywiscie juz mi wydaje skierowanie na badanir tsh i jak tylko wyjdzie podwyzszone to mi przepisze tabletki ale i tez skieruje do endoktynologa. Mam wrażenie, ze dzis dzieje sie wszystko po mojej mysli. Byle do czwartku popołudnia i 10 dni wolnego
Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-07-18 o 17:50 |
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pyszne jedliśmy w Dźwirzynie " u Karasia" też kupujemy w lidlu lub biedronce ![]() Cytat:
![]() mi mąż daje ostatnie słowo hehe
|
||
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Moja druga
DZIEWCZYNKA |
|
|
|
#1680 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa dla męża! Cytat:
Cytat:
![]() nie jestem w stanie na niego spojrzeć nawet ![]() Cytat:
ale boje sie zaufac lekarzom na NFZ :/ Cytat:
jeszcze troche czasu macie nad imieniem mi się najbardziej by podobał Szymon ale moze jeszcze jakieś inne imię wybierzecie, które będzie wam obu leżało? ![]() Cytat:
ja sie ciesze, że TŻ ma prace w domu i nawet nie musiałam patrzeć na wagę wózka - on mi bedzie znosił i wnosił wózek a ja tylko Julka na rączkach ![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe czy ktos to kupuje? na dodatek ten wózek nie ma kół skrętnych, już widze jak jakas kobitka z chęcią skręca tym 40 kilogramowym wózkiem Cytat:
![]() to teraz mozesz byc juz spokojniejsza ze jest ktos kto tu o ciebie zadba z medycznego punktu widzenia ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- ja dzis w pracy bylam az do 14:30 ![]() potem szybka wycieczka po urzędach, żeby pozałatwiać papiery na uczelnię i nadrobiłam wątek i klub i juz jest 19:30... ide sie wykapac, obejrze Na wspólnej, potem odcinek Gry o tron i ide spać. i tak wygląda moj dzien ![]() jakbym nie wchodziła na wizaż, to zrobiłam w koncu liste wyprawki, ale musiałam w koncu odpalić lapka i tutaj poogladac co sie dzieje to było silniejsze ode mnie
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

Nawet wyniki krwi. Co jest śmieszne na dobrą sprawę bo składka na zdrowotne ile płaci pracodawca niska nie jest 
brawa dla męża!