Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-15, 20:49   #4201
Aranka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II

Oj jak ja mam dobrze, że Laurka nie ma nocnych pobudek (jednynie mruczy jak zgubi smoczek albo jak sie odkryje...). Śpi anielsko do ok. 9 .

Dziś byłysmy w śmiecholandii na urodzinach u Julii najlepszej koleżanki. ZOstałam się na nich z Laurką bo mama dziewczynki jest też przy okazji moją dobrą koleżanką z poprzedniej pracy. Laurka wyhasała sie w piłeczkach, wybujała, nazjeżdżała z miniślizgawki. Była zachwycona ! Zjadła też kawałeczek tortu! Poza tym przyjrzałam się z bliska opiece nad dziećmi w tym punkcie i byłam załamana! Niby 90% dzieci od Julii z przedszkola wyprawia tam urodziny ale ja Julce nie! Była jedna pani przebrana za klauna i jakiś starszy pan, którego rola ograniczyła się do otwarcia szampanów Picolo! Potem siedział przy stoliczku i rozwiązywał krzyżówkę. A pani-klaun została sama z 25 wrzeszczącymi dzikusami! Gdyby nie moja interwencja i mamy solenizantki to dzieciaki dosłownie by się pozabijały! Poza tym było bardzo ciepło a pni-klaun nawet nie zwróciła uwagi, że kolkoro dzieci z mokrymi od potu włosami lata w grubych bluzach i polarach. Musiałyśmy same kazac im ściągnąć bluzy, zabierać rękawice bokserskie niebezpiecznym osobnikom i rozdzielać tłukących się zbójów! A kiedy pani malowała dzieciom buźki to oczywiście była zajęta jedną osobą - reszta totalna samowolka! A pan ze stoickim spokojem dalej rozwiązywał krzyżówki...I tak 2 godziny dzikiego biegania, wrzeszczenia i tłuczenia się. Cud, ze nikt mnie ani Laurki nie stratował...Poza tym na parapetach było mnóstwo strasznie brudnych, skołtunionych pluszaków a czystość piłeczek w basenie wołała o pomstę do nieba!Jestem ciekawa kto takie miejsca nadzoruje ? Sanepid?

Tak piszecie o sprawach dowcipnych - i doszłam do wniosku, że chyba pora na wizytę u gina...

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 20:56   #4202
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Garnuszki zimowe klimaty - rewelacja, a z Olafa nadal śmieszek, urosły mu włosy, i jak "wydoroślał"
Właśnie Emi pasteryzacja, a nie chemia
Rzabbo to czy od nadżerki mogą się robić częste stany zapalne? W ubiegłym roku (tak koło czerwca) robiłam cytologię i wyszło wszystko ok, ale kurcze ostatnio nękają mnie jakieś zapalenia, niestety dzisiaj znowu swędzi i kurcze jutro się chyba trzeba wybrać do gina

Kurcze mam mały problem. Obiecałam sobie że jak Asia skończy roczek to poszukam pracy, tak jak jakiś czas temu pisałam chciałabym sobie unormować życie zawodowe i kiedyś pomyśleć o rodzeństwie dla Asi, ale... nabór do żłobka jest dopiero na wrzesień i do tego nie ma 100% pewności że Asię przyjmą, a do tego u mnie w gminie nie ma żłóbka (jesteśmy osobną gminą niż Kraków) i opłata za żłobek w innej gminie niż jest się zameldowanym wynosi ok. 800zł, niby można się starać o dofinansowanie z własnej gminy, ale z reguły się go nie dostaje. A znaleźć pracę w domu też nie jest łatwo, niby miałam 2 namiary na "operatora wprowadzania danych"ale w tym pierwszym przyjmują jedynie osoby z orzeczonym stopniem niepełnosprawności, a w tym 2 nic nie pisze o pracy. No i kurcze jak narazie jestem w kropce, muszę spróbować zapytać jeszcze w innych żłobkach, ale coś czuję że będzie ta sama sytuacja, a Asi przemaldowywać do teściów nie mam ochoty

A tak w ogóle to dzisiaj zamówiłam w końcu tort

Aranko podziwiam za zrobienie takiej "większej" imprezy Laurze, ja poprzestanę na ciastach i sałatkach...

Edytowane przez zaba21_22
Czas edycji: 2008-01-15 o 21:09 Powód: dopisek
zaba21_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 21:07   #4203
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

A tak w ogóle to ostatnio do teściowej miałam podejście obojętne (od kilku lat nie darzę teściów szczególną sympatia), ale w niedizelę kobieta przeszla sama siebie. Miałam okazję rozmawiać z nią przez telefon i w ramach potwierdzenia mówię jej że zapraszamy ją w niedzielę na 1 urodzinki Joasi, a ona na to że sama nie wie, bo niby babcia (jej mama) chora, bo nie ma z nią kto zostać, bo niby coś ostatnio ją w klatce kłuje i normalnie 1000 wymówek. To kurcze jojczy że wnusię tak rzadko widuje a sama nie ruszy swojego doopska do nas, w ciągu ostatniego roku byli u nas całe 4 razy, ale jak kiedyś byliśmy u nich i zapraszaliśmy naurodzinki, to ona z pytaniem "a wcześniej was odwiedzić nie mogę?" dodam że od tamtej pory ich nie widzieliśmy.
Mam dość, chcieli by widzieć Asię najlepiej codziennie, ale nic od siebie, a poźniej słyszymy "że tak rzadko wnusię widują"
Na chcrzciny ich nie zapraszaliśmy bo i tak by nie przyjechali, no ale pierwe urodziny???
Aż jestem ciekawa czy przyjadą, ale się nie nastawiam, zresztą to się później na nich odbije...
Sorki za zanudzanie, ale musiałam się wygadać

Aranko i Fibian co sądzicie o dupokonach i czy ktoś jeszcze jest ciekawy, to wyślę na PW.
Stary 2008-01-15, 22:15   #4204
Aranka
Zakorzenienie

dupokony ... poszły dalej ....

Stary 2008-01-16, 03:01   #4205
Anulka33
Raczkowanie

hallo czy wszyscy JUż śpia ?bo u nas norma -pobudka po 3 i teraz la festa do 6-7 ,zaczynam coraz bardziej zastanawiać sie nad zaaplikowaniem Roksance jakiegoś środka nasennego -typu CHydroksyzyna ,bo już mam dość ,przecież kużwa to normalne nie jest żeby moje dziecko bawiło sie o 3 w nocy !!!
Stary 2008-01-16, 08:10   #4206
kasia191273
Zakorzenienie

Anulko ja czesto o 3.00 jeszcze nie spie, bo robie cos na uczelnie, ale dzisiaj odsypialam wczorajsza zarwana do 5.00 noc, wiec nie moglam sie z Toba solidaryzowac w niespaniu. Wspolczuje takich nocek. Moja Nina spi jak aniolek i dlatego ja moge wtedy pracowac. W dzien drzemie bardzo krotko, wystarczy na umycie naczyn, ale nie prace naukowa))

Zabo nadzerka moze byc powodem nawracajacych stanow zapalnych. Ja tez mialam wypalana, no ale to bylo z 15 lat temu. Tak czy owak nie wolno nadzerki zostawiac 'na pozniej', bo moze byc poczatkiem nowotworu.
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 10:02   #4207
maszka66
Zadomowienie

Ale pusto

Wiktoria zaszczepiona i zważona (9600)
Znów była jakaś nowa lekarka zdumiona jej choroba i stwierdziła, że bardzo dobrze się rozwija i ma doskonałą wagę. Wydawało mi się, że to mało, ale wg siatki centylowej jest super. Zmierzyć chyba muszę ją sama. Poza tym zachwycała się jej włosami, a ja z nimi nie mogę dojść do ładu i moje dziecko wygląda jak Chopin po koncercie chyba zacznę używać żelu . No i pielęgniarka zachwycała się, że coraz ładniejsza sie robi i teraz wygląda jak aniołeczek. Aż się bałam, że dziecko mi urzekną.

Żabo, ja też jestem ciekawa co to są te dupokony.

Wiktoria dotąd spała nieźle, tzn. do ok. 7, a teraz wierci się, kręci już od 5 i pobudka 6, 6 z minutami. Brr, chyba muszę się przestawić na wcześniejsze chodzenie spać.
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 11:51   #4208
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Maszko - chyba niedługo bedziesz miała wizytę w Wawie w CZD?
Wiktoria rzeczywiście ma sliczne włoski i wygląda jak aniołek
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 12:53   #4209
Aranka
Zakorzenienie

Popieram - Wiktoria to aniołek z tymi włoskami! No a wagowo moja Laura, Wiktoria i Nina "trzymały się" razem. A teraz widzę Nina 9100, Wikusia 9600 - ciekawe ile moja?

W pt idę z nią do pediatry bo katar ustąpił ale kaszle. Ładnie się to odrywa ale przed weekendem wolę aby ją osłuchano. No i zważono bo 22 mamy echo z podaniem "usypiacza" dormicum i w końcu może uda się je zrobić tak jak należy od początku do końca...Badanie mamy na 12 w Bydgoszczy a Julia tego dnia ma w przedszkolu Dzień Babci i Dziadka. TZ zadzwonił dziś do teściów aby ich zaprosić do Julii na występ z okazji ich święta a oni...że się zastanowią (nad czym???) , że zobaczą. Zdębiałam - teść właśnie przeszedł z początkiem roku na emeryturę, teściówka też siedzi z dupskiem w domu - i oni się zastanowią?!!!! TŻ im mówi, ze Julia się do tego występu przygotowywała, że po przedstawieniu zabraliby ją do siebie bo my nie zdążymy wrócić z Bydgoszczy ze szpitala. Na co teść "a musicie teraz jechać? nie możecie tego przełożyć". Wyrwałam TŻ słuchawkę i ostrym tonem mu powiedziałam, że na to badanie czekamy bardzo długo, że widocznie nie zależy im na wnuczkach ani tym bardziej na ich zdrowiu, że w takim razie ściągnę moich mieszkających 100km od nas aby uczestniczyli u Julii w przedszkolu a potem sie nią zajęli skoro oni nie chcą! Na koniec dodałam, ze żałuję że Mariusz ma takiego ojca a dzieci tak wyrodnych dziadków i trzasnęłam słuchawką. TŻ patrzył na mnie tępym wzrokiem po tym wszystkim. Wkurzona spytała się go "co się tak gapisz?" a on na to "ty to masz odwagę". Jaką odwagę - trzeba umieć mówić prawdę i tyle! Myślałam, ze jak teść przejdzie na emeryturę to ta chora sytuacja się jakoś skończy, bo teściowa w sumie jest przyszywana i ona sama nie ma obowiązku zajmować się Julią czy jeździć do niej do przedszkola...Zganiałam wszystko na karb pracy teścia ale teraz...przecież nie ma żadnej wymówki - nawet psa nie mają żeby można było wykręcić się opieką nad nim...teść coś bąknął, ze siostra teściowki ma uczulenie i ona teraz siostrze pomaga bo tamta nie może nic prać ani myć...Ręce opadają...

Stary 2008-01-16, 13:29   #4210
kasia191273
Zakorzenienie

alez ci dziadkowie fochy strzelaja!
Stary 2008-01-16, 13:43   #4211
Aranka
Zakorzenienie

Dla mnie to nawet nie foch...Ciagle ich proszę : ato, żeby przyjaechali na chrzciny, na kawkę co jakiś czas, na roczek...Czuję się juz jak świnia bo tylko świnia tyle się prosi...

Stary 2008-01-16, 13:57   #4212
maszka66
Zadomowienie

Fajni są ci dziadkowie. Mój uwielbia Wiktorię, ale do mnie ma wieczne pretensje. A to, że idę do pracy, a to że przez telefon gadam a dzieckiem zajmuję się tylko przy okazji. Ma niesamowite pomysły. W ostatnią niedzielę siedziałam z nią sama i Wikunia bardzo aktywnie wykorzystywała moją obecność. Była tak absorbująca, że nie mogłam zjeść mimo, że ręce już mi się z głodu trzęsły ani za przeproszeniem wysikać się. Przyjechał mój tata i co słyszę? "Jak zabraknie dziadka to już zupełnie nie będzie miał się kto tobą zająć" Popłakałam się to jeszcze się wydarł na mnie, że od razu się denerwuję. Może nie powinnam, ale biorę to bardzo do siebie. A to, że kuźwa zaczynam pichcić obiad o 23 żeby maksymalnie wykorzystać czas z dzieckiem to już wszystkich guzik obchodzi bo ma być ugotowane i tyle. Może jestem przewrażliowiona bo to nic w porównaniu z niektórymi waszymi sytuacjami, ale to boli.

Fibian, teraz półroczna przerwa, wizytę mamy 2 kwietnia i będziemy się umawiać na badania, czyli pewnie parę dni w CZD a jak wyjdą pozytywnie to ustalają termin operacji a jak nie to czekamy i "od nowa Polska ludowa". Boję się, ale chcialabym już mieć to z glowy.
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 17:15   #4213
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Aranko, dziadków masz odlotowych! A twoje zachowanie popieram w całej rozciagłości. Tez bym tak zrobiła. Wymówka o alergii na pranie tez świetna

Już nie miałam zamiaru kupowac Jasiowi butków na zimę, bo i tak nie chodzi po dworze i nie wiele tej zimy zostało. Ale wczoraj stwierdziłam, ze przydałyby się jakies, bo jak sprowadzam wózek do piwnicy to stawiam Jasia przy barierce schodów i w kapaciach od kombinezonu ślizga się trochę.
No i dzis weszlam do sklepu Renbuta i przecena dziecięcego o 50%. http://www.renbut.pl/12-258c.html - takie butki po przecenie kosztują nie całe 30zł a w całości ze skóry. Jutro mu takie nabędę
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 17:43   #4214
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
Dla mnie to nawet nie foch...Ciagle ich proszę : ato, żeby przyjaechali na chrzciny, na kawkę co jakiś czas, na roczek...Czuję się juz jak świnia bo tylko świnia tyle się prosi...
Dokładnie.
Aranko podziwiam za odwagę i szczerość

Bylam dzisiaj u gina i niby jest lekki stan zapalny (lekki bo na złagodzenie używałam Tantum Rosa) i przepisał mi jakieś globulki, po 6 dniach powinno się poprawić. Mam nadzieję i właśnie mam nadzieję ze to nie żadna nadżerka.

Elu fajne te butki, i niedrogie...

A tak przy okazji wizyty w przychodni dowiedziałam się że na meningokoki będzię można Asię zaszczepić 6 tygodni po szczepieniu które będzie miała teraz, bo wszystkie na raz to by było za dużo.
Stary 2008-01-16, 19:36   #4215
gajka29
Raczkowanie

My dzisiaj po wizycie u lekarza. Mały mierzy 75 cm i waży 8520, niestety nie zaszczepiony, bo jeszcze za słaby, następne podejście za tydzień a jutro wymaz z noska. Ja chyba zamieszkam w tej przychodni!

Kurcze ale macie z tymi dziadkami, jak się o nich naczytam to mam wyrzuty sumienia, że czasami narzekam na swoich. Bo przy waszych to są święci.

garnuszki zazdraszczam śniegu. Patryk ma dostać sanki w prezencie urodzinowym a tu bardziej wiosna niż zima.
gajka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 19:41   #4216
Aranka
Zakorzenienie

Warto kupić - mam takie same - są z ABSem w różowe kwiatuszki. Normalnie są 12x droższe

http://www.allegro.pl/item295944015_...m_od_1_zl.html

Stary 2008-01-16, 19:44   #4217
Aranka
Zakorzenienie

gajko - coś faktycznie te zime lichutkie...nawet te sanki dobrze się nie najeźdżą. Jak byłam mała mieszkałam na Mazurach - tam to były zimy. Standard od -22 do -32'C. Sanki zimą to czasem nie wyrabiały - non stop pękały szczebelki albo rozłaziły się płozy. Było mnóstwo górek i naprawdę stromych gór do zjeżdżania. Łyżwy też co roku w ostrym ruchu. A teraz..te zimy to kurcze jakieś marne...

Patryk to naprawdę kruszynka! Życzę mu dużo zdrówka!

Stary 2008-01-16, 20:34   #4218
Konto usunięte

Aranko, ja dziecinstwo spedziłam na wsi i zime z dziecinstwa pamietam jako snieżną i mroźną. Jazda z góry na sankach albo na worku z sianem , często ulica byla nie odsnieżana, wiec samochody ubijały snieg że dało sie na łyżwach jeździć. Albo rzeka wylewała na łąki i było mega lodowisko każa była Katariną Witt Kozaków trzeba było miec 2-3 pary, bo ciągle któres staly na piecu i schły a inne były w obrocie.
Szkoda ze moje dziecko takich szaleństw nie będzie znało bo i zimy juz nie takie i miejskie lodowisko to nie to co lód na łące

Patryk, łap formę chłopaku bo mizerniejsz nam
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 20:59   #4219
kasia191273
Zakorzenienie

Z zim w dziecinstwie, choc miejskim, pamietam kozaki Relaxy. Czy ktos jest tu tak stary, zeby dzielic ze mna te traume?

))

Niezimowo: mialam dzis rozmowe kwalifikacyjna i juz w tramwaju w drodze powrotnej dostalam telefon, ze pokonalam innych kandydatow i dostalam staz w 'miastach partnerskich Haga- Warszawa', o ktory sie troche z glupia frant ubiegalam. Teraz nie wiem, co robic, ale wszystko wskazuje, ze popracuje u nich. Jakos mnie to bardziej kusi niz ostatni semestr w studenckiej lawie. Robilabym to zamiast jednego przedmiotu, wiec staz + pisanie pracy mgr i tak do wakacji. Jedyne, co smutne, to masa formalnosci miedzy mna, organizacja a uczelnia. Gryze sie, bo jesli sie nie zdecyduje, bede miala tzw. swiety spokoj, ale z drugiej strony nudne to strasznie, a taki staz to zawsze kolejne, cenne doswiadczenie. Dwa dni w tygodniu, w tym jeden praca 'z domu', bez koniecznosci jechania do biura.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 21:02   #4220
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;6295193]Simona, może zacznij odstawiać Tami od piersi... Z pewnością latwiej jest przezyc krzyk jak jest druga osoba do wyreczenia.
Ale u nas własnie odstawienie od piersi poskutkowało. Było kilka, ale dosłownie kilka nocy ze Jasio sie budził i w ryk. Wtedy mąz brał go na ręce i zasypiał. Teraz jest ok, nawet kiedys do łózeczka go przełozyłam i spał bez problemu. A mi było za nim tęskno
[/quote]

Elu, tez tak mysle wlasnie i dlatego staram sie max ograniczac karmienia. Ale jak na razie ciezko to idzie, bo jak co najmniej 2-3 karmienia na dobe jeszcze sa- jak wracam z pracy, w trakcie usypiania i w nocy.

Ciutka, Nina i Laurka- boskie dziewczyny
Stary 2008-01-16, 21:04   #4221
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia191273 Pokaż wiadomość
Z zim w dziecinstwie, choc miejskim, pamietam kozaki Relaxy. Czy ktos jest tu tak stary, zeby dzielic ze mna te traume?
no baaa miałam bązowe

Cytat:
pokonalam innych kandydatow i dostalam staz
gratulacje! Wszystko co sie robi z głupia frant to ma najwieksze prawdopodobienstwo sukcesu , tak jak nasz drugi poTomek
Stary 2008-01-16, 21:11   #4222
Aranka
Zakorzenienie

Relaxy...zaraz gdzieś poszukam zdjecie - byliśmy 2 lata temu na Sylwestra w gospodarstwie agroturystycznym i nasz kumpel przywiózł Relaxy -to był hit nocy!

EDIT - dorzucam znalezioną fotkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010393.JPG (61,1 KB, 29 załadowań)

Stary 2008-01-16, 21:11   #4223
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Cytat:
Napisane przez fibian Pokaż wiadomość
Simona - może Tami ma problem z trawieniem (niedostateczna jakichś enzymów, czy coś w tym stylu
) dlatego tak ją boli brzuszek i ma brzydkie kupki, może udaj się z nią do gastrologa ??Dla Ciutki mycie zębów to taka zabawa. Wieczorem myjemy pastą , a w ciągu dnia po posiłakch samą wodą.
Fibian, wczesniej stwierdzono skaze bialkowa, ale Tami nie jest wysypana, jak dla mnie to tez mam wrazenie ze problem z enzymami. W listopadzie bylysmy 2 raz u gastroenterologa- zalecenia to enterol, i wlasnie enzymy trzustkowe- creon i cropoz. Podaje tylko enterol, pozostale 2 nie do podania dziecku ktore nie je papek i nie pije nic poza piersia- te leki maja postac granulek ktore nalezy polknac bez naruszenia, najlepiej w papce. Problemy z brzuszkiem sa od marca- po podaniu bebiko. Potem jak trzymalam diete bylo ok przez kilka miesiecy, az do wrzesnia. Od wrzesnia znowu jazda z kupami i mozliwe ze dlatego Tami spi niespokojnie- nie przez zeby. I w miedzyczasie byly zle wyniki enzymow watrobowych, ktore dopiero niedawno calkiem wrocily do powiedzmy normy. Chce sie znowu wybrac do gastroenterologa. Nie wiem tylko czy te sensacje zoladkowe od kilku dni to wynik podania rosolku i pomidorowki czy tego ze przesadzilam z nabialem.

BTW Mam wrazenie ze poza Ela i Fibian to nikt nie czyta moich postow

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 21:15   #4224
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
Popieram - Wiktoria to aniołek z tymi włoskami! No a wagowo moja Laura, Wiktoria i Nina "trzymały się" razem. A teraz widzę Nina 9100, Wikusia 9600 - ciekawe ile moja?
dopisuje Tamiczke do kolka ,,Gęsi Wyścigowych". Waga 2 dni temu ok 9100 ( w pelnym pampku niecale 9300 ).
i tak nikt nie zauwazy

ide spac, bo juz smece, mam podly humor znowu
Stary 2008-01-16, 21:19   #4225
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Simona Pokaż wiadomość

BTW Mam wrazenie ze poza Ela i Fibian to nikt nie czyta moich postow
no co Ty, ja czytam! W sprawach trawiennych i piersiowo-usypianiowych nie umiem pomoc, bo u nas wszystko bez problemu w tej materii, dlatego nie reaguje merytorycznie, ale czytac czytam zawsze!

No to Tamarka wazy dokladnie tyle, co Nina.

Glowa do gory, jesli nastroj masz smetny.
Zaraz Aranka nas rozbawi zdjeciem Relaxow. Ja mialam srebrne- K O S Z M A R.
Stary 2008-01-16, 21:22   #4226
Anulka33
Raczkowanie

simono ,ja czytam twoje posty choc nie zawsze na nie odpisuje i dziewczynypewno tak samo.Nie martw się dziewczyno !!A Relax pamietam ja akurat miałam takie bordowe ,cos taka ciemna wisnia
Stary 2008-01-16, 21:24   #4227
Konto usunięte

Simona, to dobra waga, Tami miesci sie w normie to to tak całkiem ok.
A te obecna sensacje po rosołku/pomidorówce... może marchew ja uczula?

A sofixy pamietacie?
Stary 2008-01-16, 21:31   #4228
Aranka
Zakorzenienie

wrzuciłam Relaxy - w poście niżej....

Simonko - Tami faktycznie od zawsze miała problemy z kupami. Nie wiem czy taka jej natura, czy coś jej dolega, czy ty jesteś tym przewrażliwiona, Na te pytania może odpowiedzieć Ci znów tylko lekarz. Ale co do ostatnich sensacji żołądkowo-jelitowych to obstawiam pomidorówkę. Pomidory i im pochodne często przez kwasny odczyn zmieniają florę jelita i powodują takie sensacje. No i nikomu nie smęcisz, nie zaśmiecasz i nie uciekaj stąd! po prostu akurat choć mam włączony Wizaż pilnowałam aukcji ze strojem na bal przebierańców dla Julki. Udało się!Kupiłam za malutkie pieniądze nowy! Julka będzie skakać pod sufit ze szczęścia!

Stary 2008-01-16, 21:31   #4229
kasia191273
Zakorzenienie

to jakies adidasy? (notabene 'adidasy' to tez zabawna polska nazwa)

ja pamietam juniorki z podstawowki

jak juz tak wspominamy, to polecam swietny blog na ten temat:
http://www.pantuniestal.com/
Stary 2008-01-16, 21:37   #4230
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia191273 Pokaż wiadomość
jak juz tak wspominamy, to polecam swietny blog na ten temat:
http://www.pantuniestal.com/
pielęgnowałam kiedys taką paczkę z bażantem -ta rózowa.
A książeczki Poczytaj mi mamo przypomniały mi sie wczoraj. Szukałam ksiązek z wierszykami dla dzieci (z Jasia straszny literat się zrobił, tylko mi ksiązki znosi i dupsko na kolana tryni ) Tuwim, Brzechwa i przypomniały mi sie własnie te Są u rodziców jeszcze musze je przywieźc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości