![]() |
#1621 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
Cytat:
U nas dzień marudy nr 2. W chuscie ryk ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1622 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj próbuje z chusta. Ogladnelam jak się wiąże i bede działać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1623 |
Rozeznanie
|
Witamy się po śniadaniu
![]() Moja Oliwka bije rekordy jedzenia, zajmuje jej to 5min, ale ładnie przybiera karmimy się tylko cyckiem ![]() Na wieczorne marudy smoczek najlepszy. Ogarniemy się i jedziemy do miasta po rybę na obiad. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1624 |
Zakorzenienie
|
Maja z tz pieknie przesłała 4,5 godz dzięki temu ja moglam pospac.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1625 |
Konto usunięte
|
Hana też nie wisi długo na cycku, tak max 15 min, zwykle k 10. Tylko rano woła co max godzinę...
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63135096]Hana też nie wisi długo na cycku, tak max 15 min, zwykle k 10. Tylko rano woła co max godzinę...
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] To jest dlugo? U mnie to trwa 20-40 min jak czasami nie więcej. Wczoraj przeszla mi myśl czy odpuścić kp i karmić mm bo mnie wykończa to usypianie i wiszenie na cyckach tak długo. Czasami nawet nie mam kiedy się umyc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-18 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
Ania, daj se siana z tym kp, niepotrzebnie tylko nerwy udzielają się Twojej Mai... A co do smoczków, to nie wiem jakich próbowałaś, ale jak raz czy dwa wypluje, to się nie zrażaj, próbuj jeszcze. Moja Marysia na początku w ogóle nie chciała zassać smoczka (mamy Lovi dynamiczny), po kilku dniach dopiero "zaskoczyła". Próbowałam też Chicco Natural Feeling czy jakoś tak, ale nie podszedł. A może być też tak, że masz niesmoczkowe dziecko...
Madziuś, kciuki dla męża! Kurczę, u nas pogoda taka nieciekawa, niby zbiera się na deszcz, ale teraz jakby przeszło. A chętnie bym wyszła z domu, bo dawno w Biedronce nie byłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma jeden swój ulubiony smoczek ale nie zawsze pomaga ze tak powiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Ania każdej z Nas na pewno szalenie,zależy! Tylko nie daj się w tym zwariować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Optymizm bije od Twoich słów!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawiazalam chuste i wsadzilam mojego krzykacza. Ciężka jest plecy bola. Ale poświęce się żeby więcej spala a ja mogla coś zrobić. Jeszcze musze dopracowac dokładnie wiazanie bo teraz zawiazalam na kieszonkę a sa jeszcze dwa sposoby. Maja bardzo często placze przez sen ![]() Teraz to az mi się zaniosla wiec szybko rozwiazalam chuste i do cyca. Mymla i spi. Zrobie jej herbate koperkowa może cos ja boli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-18 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1633 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
u nas butle je tak 15-20minut bo w polowie musyc przerwa na odbicie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63144391]No właśnie nie długo
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1636 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, moja mała już 4 mzień kupy nie zrobiła?? Jak jej pomóc??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masaż brzuszka Podnoszenie nóżek do brzuszka Przysiady z Mala na rękach Ja Mai podalam espumisan. Dalej ciumka i jest spokojniejsza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1638 |
Zadomowienie
|
Tak robię, ale nic nie pomaga, ostatnio po 3 dniach zrobiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1639 | |
Konto usunięte
|
Może tak ma. Płacze? Męczy się?
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Dziewczyny czy opryszczka jest zaraźliwa? Moi rodzice mają remont i jeden z remontujacych ma na oku. Zastanawiam się na ile to niebezpieczne dla Hani i Zosi. No i moj mąż ma tam dzisiaj iść pomóc... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Polecam ci książkę "Zasypianie bez płaczu" searsow. Tylko od razu mówię, że nie znajdziesz w niej metody na szybkie uspienie dziecka bez płaczu, ale pozwoli ci zrozumieć na czym polega sen,skąd płacz się bierze, spojrzeć na to wszystko oczami niemowlaka ktorego potrzebny przez 9mc były automatycznie zaspokajane a teraz musi się o wszystko dopominac. Niestety nie mam tej książki w ebooku. To poza "dziecko z bliska" najlepsza książka jaką przeczytałam o dzieciach. Język niemowląt jest ok, ale Hogg podaje schematy gotowe które powinny zadziałać. A ja uwazam że nie da się do.kazdego dziecka zastosowac jednego schematu postępowania. A moje dzieci te schematy mają głęboko ![]() A co do kp to juz pisałam- widzisz że Maja lepiej śpi po mm, jest spokojniejsza a Ciebie kp męczy rezygnuj. Ty też musisz byc wypoczeta bo inaczej się wykończysz Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63146336]Może tak ma. Płacze? Męczy się?
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Dziewczyny czy opryszczka jest zaraźliwa? Moi rodzice mają remont i jeden z remontujacych ma na oku. Zastanawiam się na ile to niebezpieczne dla Hani i Zosi. No i moj mąż ma tam dzisiaj iść pomóc... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No generalnie opryszczka jest zaraźliwa, ale nie wiem nic na temat opryszczki oka, więc nie wiem jak w tym przypadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale należy pamiętać, że przy kp może kupy nie być i 5 dni.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1642 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przy kp kupy może nie być i 10 dni, albo i dłużej, poczytajcie o trawieniu bezresztkowym
![]()
![]() |
![]() |
#1643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63146336]Może tak ma. Płacze? Męczy się? ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Dziewczyny czy opryszczka jest zaraźliwa? Moi rodzice mają remont i jeden z remontujacych ma na oku. Zastanawiam się na ile to niebezpieczne dla Hani i Zosi. No i moj mąż ma tam dzisiaj iść pomóc... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Aniu Maja czuje twoje emocje. Twoje nerwy udzielają się też jej. Taki maluszek jeszcze nie wie co się dzieje, jedyny sposob by zakomunikować że czegoś potrzebuje to płacz. Jest calkowicie zależna od drugiej osoby. Polecam ci książkę "Zasypianie bez płaczu" searsow. Tylko od razu mówię, że nie znajdziesz w niej metody na szybkie uspienie dziecka bez płaczu, ale pozwoli ci zrozumieć na czym polega sen,skąd płacz się bierze, spojrzeć na to wszystko oczami niemowlaka ktorego potrzebny przez 9mc były automatycznie zaspokajane a teraz musi się o wszystko dopominac. Niestety nie mam tej książki w ebooku. To poza "dziecko z bliska" najlepsza książka jaką przeczytałam o dzieciach. Język niemowląt jest ok, ale Hogg podaje schematy gotowe które powinny zadziałać. A ja uwazam że nie da się do.kazdego dziecka zastosowac jednego schematu postępowania. A moje dzieci te schematy mają głęboko ![]() A co do kp to juz pisałam- widzisz że Maja lepiej śpi po mm, jest spokojniejsza a Ciebie kp męczy rezygnuj. Ty też musisz byc wypoczeta bo inaczej się wykończysz Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Moje dziecko też nie schematowe, zresztą ciężko tak niemowlę dostosować do schematu :/ Dzanet mój tz ostatnio opryszczke na ustach miał przy Małej robił wszystko poza calowaniem ![]() Cytat:
Od 13 jesteśmy na dworze, spacer do Pepco i Biedry na szybkie zakupy. Teraz na osiedlu bawię się z psem albo siedzę na ławce. Hania śpi w wózku. Lubię jak możemy wyjść na dwór wtedy zupełnie inaczej Hania funkcjonuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
Czy to normalne, że moje dwumiesięczne dziecko potrafi nie spać 5-6 h? Wstała dziś o 9, na spacerze spala 30 min i dopiero teraz o 15 usunęła na mnie.
![]() |
#1645 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63146336]
Aniu Maja czuje twoje emocje. Twoje nerwy udzielają się też jej. Taki maluszek jeszcze nie wie co się dzieje, jedyny sposob by zakomunikować że czegoś potrzebuje to płacz. Jest calkowicie zależna od drugiej osoby. Polecam ci książkę "Zasypianie bez płaczu" searsow. Tylko od razu mówię, że nie znajdziesz w niej metody na szybkie uspienie dziecka bez płaczu, ale pozwoli ci zrozumieć na czym polega sen,skąd płacz się bierze, spojrzeć na to wszystko oczami niemowlaka ktorego potrzebny przez 9mc były automatycznie zaspokajane a teraz musi się o wszystko dopominac. Niestety nie mam tej książki w ebooku. To poza "dziecko z bliska" najlepsza książka jaką przeczytałam o dzieciach. Język niemowląt jest ok, ale Hogg podaje schematy gotowe które powinny zadziałać. A ja uwazam że nie da się do.kazdego dziecka zastosowac jednego schematu postępowania. A moje dzieci te schematy mają głęboko ![]() A co do kp to juz pisałam- widzisz że Maja lepiej śpi po mm, jest spokojniejsza a Ciebie kp męczy rezygnuj. Ty też musisz byc wypoczeta bo inaczej się wykończysz Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Rozumiem ze moge emocje wyczuwa Maja dlatego staram się być spokojna ale czasami nie mam i na to siły. Dzisiaj jest juz lepszy dzień. W chuście spala z 2 godz i teraz wstalysmy. Z jakąś godzinkę pospalysmy. Dalam jej espumisan i się spokojniejsza zrobila. Dziekuje za książkę postaram się ja ściągnąć i przeczytać. Tak jak mówisz nie na kazde dziecko schematy działaja. Ja jestem juz przemęczona i dużo mi to dalo ze w nocy Maja spala z tz a ja miałam ciszę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] Wsadzilam smoka wlaczylam disco polo i usnela ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-18 o 14:50 Powód: i |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja ma często,aktywności w okolicy 3godz ale zdarzają się i takie po 5 godz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Mała praktycznie cały czas chcę być noszona więc nie mam na nic czasu. Podejrzewam że przez to kilogram na pewno schudłam:P a jak mała śpi wpiepszam ile wlezie ![]()
![]() |
![]() |
#1648 | |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63146336]Może tak ma. Płacze? Męczy się?
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Dziewczyny czy opryszczka jest zaraźliwa? Moi rodzice mają remont i jeden z remontujacych ma na oku. Zastanawiam się na ile to niebezpieczne dla Hani i Zosi. No i moj mąż ma tam dzisiaj iść pomóc... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Aniu Maja czuje twoje emocje. Twoje nerwy udzielają się też jej. Taki maluszek jeszcze nie wie co się dzieje, jedyny sposob by zakomunikować że czegoś potrzebuje to płacz. Jest calkowicie zależna od drugiej osoby. Polecam ci książkę "Zasypianie bez płaczu" searsow. Tylko od razu mówię, że nie znajdziesz w niej metody na szybkie uspienie dziecka bez płaczu, ale pozwoli ci zrozumieć na czym polega sen,skąd płacz się bierze, spojrzeć na to wszystko oczami niemowlaka ktorego potrzebny przez 9mc były automatycznie zaspokajane a teraz musi się o wszystko dopominac. Niestety nie mam tej książki w ebooku. To poza "dziecko z bliska" najlepsza książka jaką przeczytałam o dzieciach. Język niemowląt jest ok, ale Hogg podaje schematy gotowe które powinny zadziałać. A ja uwazam że nie da się do.kazdego dziecka zastosowac jednego schematu postępowania. A moje dzieci te schematy mają głęboko ![]() A co do kp to juz pisałam- widzisz że Maja lepiej śpi po mm, jest spokojniejsza a Ciebie kp męczy rezygnuj. Ty też musisz byc wypoczeta bo inaczej się wykończysz Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Mała zachowuje się normalnie, tak jak zwykle, brzuszek miękki, pruki idą. Ja mam teraz opryszczkę, osłabienie organizmu, i wyskoczyła mi jedna, a za kilka dni druga :-( Nie całuję tylko małych i jest ok. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Moja czasami też ma taki dzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
Ania a Ty się nie boisz tak podawać tej herbatki koperkowej i espumisanu ciągle?Ja bym się bała tak Majce podawać. Raczej niema problemów z brzuszkiem z tego co piszesz tylko jest bardziej wymagającym dzieckiem. Co do piersi to ja bym na Twoim miejscu skupiła się na stymulacji małej żeby aktywnie ssała a nie ciumkała cycka.Moja Idka np.to leniuszek i muszę ją stymulować prawie cały czas bo inaczej robi sobie przerwy na spanie i wtedy się nie najada. A jak tak ją głaszcze i zaczepiam to zje 30 minut i jest spokojna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak piesek zaregował na pojawianie się w domu córeczki? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.