Studentki 2016/2017 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-17, 08:37   #361
lizardsquad
Przyczajenie

Dot.: Studentki 2016/2017

Czy ktoś tutaj wie, czy można podanie na studia wydrukowac na uniwersytecie, podczas "składania"? Chodzi konkretnie o UWr.
lizardsquad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-17, 12:16   #362
bogusiuusia
Przyczajenie

Hej czy któraś z was orientuje się kiedy płaci się za legitymację na SGGW? Na stronie nie ma żadnych informacji na ten temat, w systemie tak samo. Jutro planuję wysłać dokumenty pocztą i obawiam się, że czegoś tam zabraknie, np właśnie dowodu wpłaty za ELS
bogusiuusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-17, 16:02   #363
201707171111
Konto usunięte

,

Edytowane przez 201707171111
Czas edycji: 2017-07-02 o 02:24
201707171111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-17, 16:38   #364
nekofood
フワフワの猫

Cytat:
Napisane przez niemampojeciacorobie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to znowu ja z moimi rozterkami. Skreśliłam Katowice, chcę zaryzykować Kraków, ale zostaje jeszcze jedna kwestia - epi czy bohemistyka? Nie wiem, na komputerach się nie znam, czeskiego też ni w ząb, więc z tego i z tego jestem zielona... Nie mam pojęcia, co wybrać. Skłaniam się bardziej ku epi, ale tak naprawdę nawet nie wiem, dlaczego. Jakieś sugestie, rady, opinie?
To dwa tak różne kierunki, że nie mam pojęcia co Ci doradzić.

Cytat:
Napisane przez OotS Pokaż wiadomość
Jak to, obydwa mają długie wyrazy, dziwnie brzmią - prawie takie same A tak na serio, miałam nadzieję, że po prostu z formalnościami nie byłoby problemu, może jakoś dałoby się intensywnie nadrobić zaległości... Albo faktycznie poprawić polski próbować w przyszłym roku. Tylko naprawdę nie wiem w jaki sposób mogłam zawalić tę maturę... myślałam, że napisałam ją całkiem dobrze. Bałabym się, że przy kolejnym podejściu byłoby to samo

Ech, muszę szukać sposobu jak wymigać się od wf Można jako alternatywę wybrać basen, tak?
Nie wiem jakbyś chciała to zrobić, jak dla mnie to jest jakiś szalony plan. Chyba że nadrobiłabyś sama tylko język, a przedmioty typu historia Finlandii, wiedza o Finlandii zrobiłabyś na trzecim roku, razem z kolejnym rocznikiem? Ale wątpię żeby poszli na coś takiego, pewnie któreś z tych przedmiotów są wymagane do zaliczenia I roku.
No z polskim to właściwie loteria niestety.

Masz dużo dyscyplin do wyboru klik, są jeszcze płatne. Wymigać się raczej nie da rady, bo z tego co się orientuję, to nawet jak masz zwolnienie, i tak musisz chodzić na wf (na korektywę).

Cytat:
Och, zderzenie z rzeczywistością może okazać się bolesne
OK, nie ma problemu PW dostałam, wybacz że nie odpisałam, ale przed wynikami byłam w stanie... zawieszenia Domyślnie wiadomość nie zapisuje się w folderze "wysłane", trzeba sobie zaznaczyć opcję, by zapisać w nim kopię
Oj może. Dlatego nie żałuję że poszłam na studia, chociaż planowałam zrobić przerwę roczną po maturze. Swoje już przytyłam , pozbyłam się wszelkich złudzeń i teraz pójdę jak taki weteran, patrząc z pogardą na wszystkich podekscytowanych pirszorocznych. Przy okazji z zaliczonymi lektoratami, 2 semestrami wfu i 7 ECTSami z ogunów.
Spoko, w sumie to ono miało charakter bardziej informująco-ciekawostkowy. O widzisz, nawet nie zauważyłam tego, dzięki.

Cytat:
Dość zaskakujące, bo pisałaś, że na węgierski zapisujesz się dlatego, że jest w ramach jednej opłaty z fińskim
A to widocznie pisałam szybciej niż myślałam, bo miałam na myśli to, że do ostatniej chwili się zastanawiałam czy rekrutować się na fiński czy węgierski, potem na szczęście się skapnęłam że to przecież ta sama katedra, więc jedna opłata. Jakbym jednak dostała się na fiński z tej rezerwy, to miałabym spory dylemat co wybrać.

Cytat:
Po wielu namysłach mój wstępny plan na studia wygląda tak: na razie wysyłam dokumenty na węgierski, żeby mi miejsce nie przepadło, a jak uruchomią nabór na nauczanie fr, to jeśli nie zmienię zdania, będę aplikować tam Jednak wizja pozostania w mieście i studiowania na PWSZ lub codziennych dojazdów do Rzeszowa czy Lublina jest chyba bardziej przerażająca niż wyjazd do Warszawy
Tylko teraz kwestia skompletowania dokumentów. Mam wysłać (jejku, jeszcze jaką metodą wysyłki?) oryginał świadectwa maturalnego, odpis czy kopię potwierdzoną notarialnie? Kopia dowodu osobistego też powinna być poświadczona notarialnie?
Raczej otworzą drugi nabór, nie masz się co martwić. .
Co do wysyłania Ci nie powiem, bo składałam osobiście, ale w zeszłym roku po prostu kserowałam dowód i maturę sama i wszystko było ok. Nie pamiętam tylko czy osoba przyjmująca nie zerknęła na oryginał i matury i dowodu, miałam przy sobie wszystko na wszelki wypadek. Więc możliwe że przy wysyłce kopie muszą być poświadczone.
nekofood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-17, 20:36   #365
sartist20
Raczkowanie

Ja wybieram się na bezpieczeństwo, zaocznie na WSPiA do Rzeszowa. Ktoś , coś ?

Edytowane przez sartist20
Czas edycji: 2016-07-17 o 20:37
sartist20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-17, 20:49   #366
201601201618
Konto usunięte

Hej dziewczyny, wiecie może czy na UG można przesyłać dokumenty pocztą, czy trzeba je donieść osobiście?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201601201618 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-17, 20:52   #367
sartist20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ginarella Pokaż wiadomość
Hejka Jak tam maturzystki? Wybiera się ktoś do Rzeszowa? Studiuje tutaj i zawsze mogę coś doradzić
Gdzie studiujesz?Ja myślę zaocznie o WSPiA
sartist20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-18, 11:51   #368
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Tylko teraz kwestia skompletowania dokumentów. Mam wysłać (jejku, jeszcze jaką metodą wysyłki?) oryginał świadectwa maturalnego, odpis czy kopię potwierdzoną notarialnie? Kopia dowodu osobistego też powinna być poświadczona notarialnie?
Metoda - najlepiej listem rejestrowanym, jakby coś było nie tak i zapodział się gdzieś na poczcie to będzie do odnalezienia, a jak dotrze na uczelnię to dostaniesz o tym powiadomienie.

Jakie to mają być dokumenty (oryginał, odpis czy kopia) powinno być napisane na stronie rekrutacyjnej lub w regulaminie rekrutacji. Różne uczelnie różnie wymagają.
Stary 2016-07-18, 13:40   #369
201607291229
Konto usunięte

Dziewczyny, mam ważne pytanie Czy któraś z Was zdawała matematykę rozszerzoną? Mogę znać wasz wynik? I prosić o polecenie czegoś z czego można naprawdę porządnie w rok nauczyć się do matury. Jak ktoś chce może pisać na priv Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
201607291229 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-18, 13:43   #370
olisia0013
Przyczajenie

Germanistyka na UW
olisia0013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-18, 14:13   #371
Alinali
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 128079 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam ważne pytanie Czy któraś z Was zdawała matematykę rozszerzoną? Mogę znać wasz wynik? I prosić o polecenie czegoś z czego można naprawdę porządnie w rok nauczyć się do matury. Jak ktoś chce może pisać na priv Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
Hej
Zdawałam maturę w 2015, jednak nie wszystko poszło po mojej myśli i postanowiłam co nieco dopisac w 2016. W szkole miałam jedynie matme podstawową, z której skromnie mówiąc byłam całkiem dobra, więc postanowiłam poświęcić ten rok na dopisanie matury rozszerzonej z matmy. Powiem tak.. Materiału jest okropnie dużo, jak na tylko rok nauki. Trzeba szybko lecieć z tematami, jeśli chce się wszystko przerobić. Nie ma za bardzo czasu na powiedzenie sobie "zrobię sobie kilka dni przerwy". Nie wiem jaką książkę, czy repetytorium mogę Ci polecić, ale zdecydowanie mogę odradzić zdasz.to od WSIPU. Tłumaczenie danego tematu jest bardzo okrojone i wyjaśnione są głownie podstawy, a do trudniejszych zadań samej trzeba szukać informacji w necie. Nie ma podanych wielu przydatnych twierdzen, czy wzorów, ogólnie nie polecam. Matury rozszerzonej nie zdałam rewelacyjnie, ale jestem z siebie dumna, że w ogóle podołalam zadaniu, zdałam matme na tyle, że liczyła mi się w rekrutacji, wpadło kilka punktow i dzięki temu dostałam się na studia Jedyne jeszcze co mogę Ci polecić to kanał Matemaks na YT. Oglądałam wiele kanałów, które rozwiązują zadania maturalne, jednak Matemaks tłumaczy to bardzo zrozumiale i muszę powiedzieć, że wiele się z tego nauczyłam. Jeśli wiesz, że na pewno chcesz zdawac rozszerzoną matmę, zacznij od dziś. Ja zwlekałam z tym do września i trochę żałuję, bo w sumie lipcu już mogłam zacząć. Im więcej czasu, tym lepiej.
Alinali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-18, 14:54   #372
201707171111
Konto usunięte

.

Czas edycji: 2017-07-02 o 02:24
Stary 2016-07-18, 15:23   #373
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Dzwoniłam do sekretariatu, by uzyskać informację, i nie można wysłać dokumentów, trzeba je złożyć osobiście, więc trzeba składać tak jak napisano na stronie: kopia + oryginał do potwierdzenia zgodności. Czyli szykuje mi się jutro wycieczka
Ehh, utrudniają życie sobie i kandydatom...
Stary 2016-07-18, 16:38   #374
TelephoneDesire
Evil olivE

Cytat:
EPI to kierunek interdyscyplinarny, oprócz informatyki są również przedmioty humanistyczne. A raczej o komputerach dopiero będziesz się tam uczyć, na starcie zaawansowana wiedza nie jest wymagana Ten kierunek ma szersze zastosowanie niż bohemistyka. Sprawdzałaś jakie zajęcia mają obydwa kierunki? O EPI możesz znaleźć więcej informacji na epiforum.pl Weź też pod uwagę z jakich dziedzin lepiej zapamiętujesz informacje, szybciej się uczysz.

Ha, bo ja jestem szalona! Pomimo innego kierunku i tak spróbuję zgłębiać wiedzę o Finlandii i fińskim (oj, tego języka sobie nie odpuszczę, nie ma mowy...), więc może jakoś by się udało... wiem, jestem niepoprawną optymistką

Dzięki za link, nie spodziewałam się, że będzie tak wiele dyscyplin do wyboru. Gimnastyka korekcyjna jak najbardziej mi się przyda, a do tego taniec towarzyski jest bardzo kuszący A to na początku roku każdy nowy student dostaje określoną ilość żetonów?

No to my przynajmniej na początku będziemy szczęśliwsi z naszymi złudzeniami

Oho, kolejna porcja czarnej magii dla mnie... To zaliczone lektoraty i wf przechodzą Ci na ten rok? Czyli nie możesz się zapisać na kolejne tego typu zajęcia w tym roku? A ECTSów to już zupełnie nie pojmuję, nie można mieć za mało, ani za dużo (ech, w sumie logiczne ). Alee, póki nie jestem oficjalnie studentką, to mogę pogrążyć się w błogiej nieświadomości A potem będzie pranie mózgu...

A, to już mnie ta decyzja nie dziwi Jak dla mnie to fiński nie ma sobie równych! (a to może też dlatego, że sporo moich ulubionych zespołów muzycznych jest z Finlandii) Węgierski jest zbyt szeleszczący Ale obydwa języki mają cudowne samogłoski

Hmm, tak sobie myślę... raczej nie ma szans, by zwiększyli znów ilość miejsc na fiński? W sumie coraz bardziej przekonuję się do węgierskiego, wcale nie jest taki zły, raczej moja panika w związku z dostaniem się na ten kierunek była wywołana tym, że był on tylko "na doczepkę", a z węgierskim nie miałam prawie wcale styczności. No i nie jestem pewna czy chcę studiować ang i fr, czy może już wystarczyłby mi jakiś kurs i zrobienie certyfikatów... a na naukę tak egzotycznego języka trudno dostać szansę

Dzwoniłam do sekretariatu, by uzyskać informację, i nie można wysłać dokumentów, trzeba je złożyć osobiście, więc trzeba składać tak jak napisano na stronie: kopia + oryginał do potwierdzenia zgodności. Czyli szykuje mi się jutro wycieczka

Wcale ci się nie dziwie ze tak lubisz fiński. Jak dla mnie to jeden z najpiękniej brzmiących języków. Jak bym nie poszła na medycynę to pewnie wybrałabym fiński.
Stary 2016-07-18, 17:05   #375
modnaanna
Przyczajenie

rekrutacje na studia - niby mamy 21 wiek a wszystko trzeba dostarczyć w oryginale ,, no i te terminy, 3 dni ..
modnaanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-18, 17:24   #376
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usunięte

Cytat:
O boże, niezły absurd. Byłam pewna, że każda uczelnia to umożliwia, przecież ludzie jeżdżą na studia po kilkaset kilometrów i ciągnąć ich taki kawał drogi na jeden dzień, w sprawie, którą spokojnie można załatwić na odległość... Współczuję.
Z drugiej strony, po tym co widziałam w telewizji o poznańskim AWFie, który nagle zaczął rekrutować według kolejności zgłoszeń, totalnie olewając matury, to już nic mnie nie zdziwi.

Tymczasem ja świruję, bo według systemu śledzenia przesyłek moje wysłane w piątek dokumenty w ogóle się dzisiaj jeszcze nie ruszyły. Mam czas tylko do czwartku! Domyślam się, że system może mi pokazać zmianę dopiero jak dotrą do sortowni albo do celu, ale jednak, to bardziej stresujące niż rekrutacja! Byłyby niezłe jaja, dostać się na studia i nie zdążyć z dostarczeniem dokumentów.
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-18, 17:26   #377
201707171111
Konto usunięte

.

Czas edycji: 2017-07-02 o 02:21
Stary 2016-07-18, 17:36   #378
nekofood
フワフワの猫

Cytat:
Napisane przez 128079 Pokaż wiadomość
Ja co prawda zdawałam P, ale do ćwiczenia zadań najlepsza klasyczna Kiełbasa. I teoria tam była jak dla mnie w porządku wytłumaczona. Możesz jeszcze spytać na jakimś matematycznym forum.

Cytat:
Ha, bo ja jestem szalona! Pomimo innego kierunku i tak spróbuję zgłębiać wiedzę o Finlandii i fińskim (oj, tego języka sobie nie odpuszczę, nie ma mowy...), więc może jakoś by się udało... wiem, jestem niepoprawną optymistką
Na mojej obecnej-byłej filo do warunkowego zaliczenia trzeba było zaliczyć bodajże PNJ, egzamin z historii, egzamin i zaliczenie z literatury i opisową (dwa semestry - ćwiczenia, egzamin i zaliczenie). Nie jestem pewna czy dokładnie te przedmioty, jest to gdzieś w odmętach USOSa rozpisane ale teraz nie mogę tego znaleźć. W każdym razie to znaczy, że praktycznie wszystko trzeba było zaliczyć żeby zaliczyć rok. Podejrzewam że na ugro są podobne wymagania, więc raczej nie ma opcji żeby jakoś to sobie poprzekładać i zdawać na późniejszych latach.

Cytat:
Dzięki za link, nie spodziewałam się, że będzie tak wiele dyscyplin do wyboru. Gimnastyka korekcyjna jak najbardziej mi się przyda, a do tego taniec towarzyski jest bardzo kuszący A to na początku roku każdy nowy student dostaje określoną ilość żetonów?
Jak nie chcesz się zmęczyć to siłownia jest spoko (ale też nie u każdego, nie chcę tu rzucać nazwiskami więc jakby co pw ).
Tak, na cały program studiów, różne typy żetonów. 2 na egzaminy, 240 na lektoraty (jeden semestr kosztuje 60), 300 na oguny (przeważnie semestr kosztuje 30), 120 na wfy (tu też jeden semestr to 60 żetonów).

Cytat:
No to my przynajmniej na początku będziemy szczęśliwsi z naszymi złudzeniami
Na szczęście to szybko przechodzi.

Cytat:
Oho, kolejna porcja czarnej magii dla mnie... To zaliczone lektoraty i wf przechodzą Ci na ten rok? Czyli nie możesz się zapisać na kolejne tego typu zajęcia w tym roku? A ECTSów to już zupełnie nie pojmuję, nie można mieć za mało, ani za dużo (ech, w sumie logiczne ). Alee, póki nie jestem oficjalnie studentką, to mogę pogrążyć się w błogiej nieświadomości A potem będzie pranie mózgu...
Tak, przechodzą, zostały mi jeszcze tylko 2 semestry wfu do wyrobienia. Mogę się zapisać na kolejny lektorat (i mam zamiar), ale muszę już zapłacić pieniędzmi. Żetony ogunowe jeszcze mam, ale ich nie będę wydawać, bo mam wyrobione 2 ECTSy z ogunów więcej niż wymagają na ugro.
A wszystkich kwestii dotyczących ECTSów ja też jeszcze nie ogarniam, zwariować z tym można.

Cytat:
A, to już mnie ta decyzja nie dziwi Jak dla mnie to fiński nie ma sobie równych! (a to może też dlatego, że sporo moich ulubionych zespołów muzycznych jest z Finlandii) Węgierski jest zbyt szeleszczący Ale obydwa języki mają cudowne samogłoski
Z tym fińskim tak podobno jest, że dużo osób idzie tam bo lubią fińską muzykę. Chyba coś à la weeaboos na japo tylko na szczęście w dużo łagodniejszym stopniu.

Cytat:
Hmm, tak sobie myślę... raczej nie ma szans, by zwiększyli znów ilość miejsc na fiński? W sumie coraz bardziej przekonuję się do węgierskiego, wcale nie jest taki zły, raczej moja panika w związku z dostaniem się na ten kierunek była wywołana tym, że był on tylko "na doczepkę", a z węgierskim nie miałam prawie wcale styczności. No i nie jestem pewna czy chcę studiować ang i fr, czy może już wystarczyłby mi jakiś kurs i zrobienie certyfikatów... a na naukę tak egzotycznego języka trudno dostać szansę
Gdyby mieli dołożyć to by chyba dołożyli już teraz, tak jak na węgierski. Na Twoim miejscu bym skorzystała z tego że mam możliwość studiowania i zobaczyła jak będzie, może się zakochasz bez pamięci, kto wie? A jak nie, to możesz rzucić i popracować + przygotować się do poprawy matury i iść na tą LS ang+fr (czy tam na co w końcu chcesz, bo już się trochę zamotałam ).
Jak komuś zależy, to i na naukę bardziej niszowych języków znajdzie sposób.

Cytat:
Co za pomysły. A byłam przekonana że na każdą uczelnię można wysyłać. Też jutro składam, może gdzieś na siebie wpadniemy.
Stary 2016-07-18, 17:37   #379
201707171111
Konto usunięte

,

Czas edycji: 2017-07-02 o 02:21
Stary 2016-07-18, 17:39   #380
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Ciekawi mnie po co im tyle dokumentów, szczególnie kopia dowodu osobistego. Do tego zdjęcie trzeba wgrać na irk, dodać w wersji papierowej + na wydruku podania o ELS też jest załączone. A skoro pobrali wyniki matur z KReM-u, to czemu potrzebują jeszcze ksera świadectwa...? A termin faktycznie nieźle mnie zaskoczył, do tego dokumenty są przyjmowane tylko od 10:00 do 14:00...
Indeksy są papierowe? Jeśli tak, to dlatego chcą też w takiej wersji zdjęcie.
Stary 2016-07-18, 17:44   #381
nekofood
フワフワの猫

[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;63157776]O boże, niezły absurd. Byłam pewna, że każda uczelnia to umożliwia, przecież ludzie jeżdżą na studia po kilkaset kilometrów i ciągnąć ich taki kawał drogi na jeden dzień, w sprawie, którą spokojnie można załatwić na odległość... Współczuję.
Z drugiej strony, po tym co widziałam w telewizji o poznańskim AWFie, który nagle zaczął rekrutować według kolejności zgłoszeń, totalnie olewając matury, to już nic mnie nie zdziwi.

Tymczasem ja świruję, bo według systemu śledzenia przesyłek moje wysłane w piątek dokumenty w ogóle się dzisiaj jeszcze nie ruszyły. Mam czas tylko do czwartku! Domyślam się, że system może mi pokazać zmianę dopiero jak dotrą do sortowni albo do celu, ale jednak, to bardziej stresujące niż rekrutacja! Byłyby niezłe jaja, dostać się na studia i nie zdążyć z dostarczeniem dokumentów. [/QUOTE]
cooo

Ale może mogłabyś się jakoś odwołać czy coś?

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Nie, jest tylko USOS. Więc w sumie nie wiem po co im to zdjęcie. I się zastanawiam czy też będę musiała im zanieść.
Stary 2016-07-18, 18:03   #382
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nekofood Pokaż wiadomość
cooo

Ale może mogłabyś się jakoś odwołać czy coś?
http://www.tvn24.pl/poznan,43/kolejk...ji,661702.html Podziwiaj genialny pomysł.
Sterta papierków, których potrzebuje UEP też mnie trochę rozbroiła. Bardzo mi się podobało prostudenckie podejście UAMu, tamta rekrutacja to była czysta przyjemność.
Ale skoro UEP tak bardzo potrzebuje mojej daty urodzenia x30, to proszę bardzo, niech mają. Ja się nie wstydzę!
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-18, 18:12   #383
nekofood
フワフワの猫

[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;63159266]http://www.tvn24.pl/poznan,43/kolejk...ji,661702.html Podziwiaj genialny pomysł.
Sterta papierków, których potrzebuje UEP też mnie trochę rozbroiła. Bardzo mi się podobało prostudenckie podejście UAMu, tamta rekrutacja to była czysta przyjemność.
Ale skoro UEP tak bardzo potrzebuje mojej daty urodzenia x30, to proszę bardzo, niech mają. Ja się nie wstydzę! [/QUOTE]
Piękne. Sportowa rywalizacja.
Stary 2016-07-18, 18:14   #384
Kika3342
Raczkowanie

Cytat:

Ciekawi mnie po co im tyle dokumentów, szczególnie kopia dowodu osobistego. Do tego zdjęcie trzeba wgrać na irk, dodać w wersji papierowej + na wydruku podania o ELS też jest załączone. A skoro pobrali wyniki matur z KReM-u, to czemu potrzebują jeszcze ksera świadectwa...? A termin faktycznie nieźle mnie zaskoczył, do tego dokumenty są przyjmowane tylko od 10:00 do 14:00...
Szykując dokumenty zastanawiałam się nad tym samym,po co im na tym UW tyle papierów,zdjęć itd. U mnie na wydziale przyjmują dokumenty jednak do 18,więc to na plus.Dzisiaj dopytywałam się jeszcze na wszelki wypadek u źródła czy dokumenty mogę dostarczyć na pewno w środę A najlepsze jest to,że do tej pory tego zdjęcia w IRK nie mam zaakceptowanego
Kika3342 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-18, 18:55   #385
Kucias
Zadomowienie

Cytat:
Niestety, na UWr mój brat nie miał problemu z wysyłką dokumentów, więc po UW tym bardziej się tego nie spodziewałam. Jako że rodzice nie chcą puścić mnie samej do obcego miasta, jadę z mamą. Pomijając to, że do Warszawy mam 4h jazdy, więc na przejazdach spędzimy cały dzień, to koszty biletów będą spore i to bardzo...

Jaką metodę wysyłki wybrałaś? Czasem warto zadzwonić na infolinię i zapytać o przesyłkę w razie gdyby przypadkowo została pominięta.
Cytat:
Napisane przez Kika3342 Pokaż wiadomość
Szykując dokumenty zastanawiałam się nad tym samym,po co im na tym UW tyle papierów,zdjęć itd. U mnie na wydziale przyjmują dokumenty jednak do 18,więc to na plus.Dzisiaj dopytywałam się jeszcze na wszelki wypadek u źródła czy dokumenty mogę dostarczyć na pewno w środę A najlepsze jest to,że do tej pory tego zdjęcia w IRK nie mam zaakceptowanego ala:
To teraz słuchajcie. Ja biorę udział w rekrutacji UW na dwóch kierunkach. Dzienny zapasowy, już się dostałam, oraz wieczorowy. Zawożę papiery na ten pierwszy do 20go. Wyniki rekrutacji na drugi 21go, haha. A coś czuję, że składanie będzie wtedy od poniedziałku, wiec takiego wala nocleg. Dwa razy do Warszawy z Wrocławia w ciągu kilku dni, jeśli się dostanę na oba, bo przenieść dokumenty muszę xD.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Tańszy pociąg będzie jechać 5h tak BTW. I kosztować 30 w jedną stronę .
Ale będzie przygoda
Stary 2016-07-18, 19:12   #386
TelephoneDesire
Evil olivE

Cytat:
Napisane przez Kucias Pokaż wiadomość
To teraz słuchajcie. Ja biorę udział w rekrutacji UW na dwóch kierunkach. Dzienny zapasowy, już się dostałam, oraz wieczorowy. Zawożę papiery na ten pierwszy do 20go. Wyniki rekrutacji na drugi 21go, haha. A coś czuję, że składanie będzie wtedy od poniedziałku, wiec takiego wala nocleg. Dwa razy do Warszawy z Wrocławia w ciągu kilku dni, jeśli się dostanę na oba, bo przenieść dokumenty muszę xD.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Ale będzie przygoda

Może chociaż poznasz kogoś fajnego w pociągu.
Stary 2016-07-18, 19:17   #387
Kika3342
Raczkowanie

Cytat:

Ale będzie przygoda
Współczuje naprawdę,bo dla nich to byłby taki wielki problem,gdyby ktoś wysłał pocztą. A na marginesie wg harmonogramu przyjmowanie dokumentów od ludzi z drugiej tury jest w dniach 21-22, od 25 do 27 będą przyjmować od ludzi z trzeciej Nic tylko pogratulować UW zorganizowania
Kika3342 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-18, 19:20   #388
Konto usunięte

Ej laski, serio spodziewałam się po UW zdecydowanie więcej...

W sumie żeby zaklepać ten prywatny akademik i tak muszę skoczyć do Poznania, ale może uda mi się to połączyć z wizytą u chłopaka. No bo ja dziękuję za 20h w pociągu w ciągu dwóch dni...
Stary 2016-07-18, 19:23   #389
nekofood
フワフワの猫

Cytat:
Szykując dokumenty zastanawiałam się nad tym samym,po co im na tym UW tyle papierów,zdjęć itd. U mnie na wydziale przyjmują dokumenty jednak do 18,więc to na plus.Dzisiaj dopytywałam się jeszcze na wszelki wypadek u źródła czy dokumenty mogę dostarczyć na pewno w środę A najlepsze jest to,że do tej pory tego zdjęcia w IRK nie mam zaakceptowanego
Pamiętam że też jakoś długo czekałam na akceptację. Ale to chyba nie ma żadnego znaczenia.

Cytat:

Ale będzie przygoda

Cytat:
Współczuje naprawdę,bo dla nich to byłby taki wielki problem,gdyby ktoś wysłał pocztą. A na marginesie wg harmonogramu przyjmowanie dokumentów od ludzi z drugiej tury jest w dniach 21-22, od 25 do 27 będą przyjmować od ludzi z trzeciej Nic tylko pogratulować UW zorganizowania
UW to ogólnie cyrk na kółkach, różne cuda się tam dzieją.
Stary 2016-07-18, 19:43   #390
Majka1503
EDUkator

Niestety, niektóre uczelnie (np. AGH w tym roku przy rekrutacji) wymagają osobistego złożenia dokumentów, bo umowa o rozpoczęciu studiów musi być podpisana na miejscu, w obecności członka komisji rekrutacyjnej.
Całą resztę można sobie dosłać, tylko jaki sens skoro i tak trzeba się stawić i podpisać

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
To jest nic Ja się zastanawiam cały czas po co do dyplomu musiałam złożyć 6 (sześć!) wydrukowanych zdjęć

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości