|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
PS. Normalnie czuje jak Julek mi rośnie w brzuchu, bo z dnia na dzień coraz więcej go czuje, już nawet czuje jak mi chyba stópką przejeżdża po brzuchu, a nie tylko daje jednorazowego kopniaka
chyba silny chłop mi sie urodzi! |
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis w poczekalni do doktora dostalam piekne trzy kopniaki i to byl;a na bank nózka <3
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
itstoolate - ale mi narobilas smaka na zupe kalafiorowa
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
wspomne wtedy te posty
|
|
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Dla tych co nie wiedzieli - wróciłam już ze szpitala. Psychikę mam do d..y. Gdzieś mój optymizm poszedł wraz z kolejnym krwotokiem. Ryczę i śpię, ryczę i śpię, ryczę i śpię. I tak na zmianę. Lekarze nie dają mi pewności, że donoszę tą ciążę. Jestem załamana choć próbuję jeszcze walczyć ostatkiem sił. Moje dziecko też.
Nachodzi mnie dziwna refleksja. Pamiętacie jak pisałam co pierwsze kupiłam dla dziecka. Była to torba do szpitala. Drugą rzecz jaką kupiłam dla mojego Maluszku to figurka aniołka kupiona w Bośni i Hercegowinie w Medugorje. Ten aniołek został kupiony po to by czuwał nad Kubusiem i chronił go od zła. Gdy miałam go już zakupionego przez ułamek sekundy przemknęła mi myśl Aniołek dla Aniołka. Już nie chcę o tym myśleć. Powiedzcie, że jestem głupia. Zrozumiecie mnie teraz dlaczego nic nie kupuję dzidziusiowi co najmniej do 8 miesiąca Popsułam wam tylko miłą atmosferę na wątku. Emosz, spóźnione wszystkiego co najlepsze. Cudownych kolejnych miesięcy i łatwego porodu. 100 lat
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja kopniaki wspominam mimo wszystko bardzo dobrze i nie mogłam sie ich teraz doczekac, to taki namacalny znak że dziecko jest, żyje i ma sie dobrze
|
|
|
|
|
#1686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cudownie
Cytat:
![]() A co do wózka ja patrzę na wagę, bo Tż pracuje od poniedziałku do soboty całe dnie, więc na spacery będziemy chodzić przeważnie sami z Marcelkiem. A wózek do domu trzeba wnieść po schodach, więc chcę jakiś lżejszy ![]() Cytat:
![]() zapraszam do mnie, cały garnek stoi bo ja nie mam ochoty, a Tż jadł na mieście ![]() A poniżej cudny kocyk z Pepco, ale mam zamiar używać go jako otulacz po kąpieli Marcela
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Kociulku trzymam mocno kciuki zeby bylo wszystko dobrze
musi i bedzie ! Nie ma innej opcji ![]() Ja po zakupach kupilam te ciążówki za 60 zł boskie !!! +100000 do samooceny
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1689 |
|
Zadomowienie
|
Kociulek, trzymaj się. Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok.
A ja do końca ciąży nie odczuwalam takich bolesnych ruchów o jakich piszecie. Może dlatego, że córka od ok 30 tyg była ulozona posladkowo. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję!
Choc drugie dzieciotko to mogłyby byc chlopak do pary Dzis moj kumplel z pracy przyszrdl tak szczesliwy...ma coreczke i drugie dziecko w drodze i okazalo sie, ze syn... skakal... podskakiwal... inny czlowiek ![]() Cytat:
Papaya ta pani doktor to lekarz rodzinny a nie polozna, duzo wiecej kumata od poloznej i mam wrazenie, ze jak sobie gadalysmy o ciazy to nawet wie duzo wiecej jak ta polozna, a ta pani doktor miala moze z 32 lata. Pospalam po pracy i tym smacznym shaku a teraz czas cos wrzucic.cos na zab. Moj brzych wieczorem to gigant! Edytowane przez LuckySparkle Czas edycji: 2016-07-18 o 20:35 |
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1692 |
|
Zadomowienie
|
Iwona, też mam już córeczkę i ja z kolei liczyłam na druga dziewczyne, a będzie syn
mąż za to liczył na chłopca i zadowolony Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
mój Tż też był w siódmym niebie jak się dowiedział, że syn
|
#1694 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś pojechałam do dentysty na fundusz i co ? odprawili mnie z kwitkiem bo im się sprzęt popsuł.... czekałam 1.5 miesiąca na ten dzień Cytat:
Bardziej podobają mi się Twoje imiona! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziewczynki jadę na kolację, bo mnie tż zaprosił nie mogę już wiecej siedzieć na internetach bo dziś już wydałam 420zł na zalando dla tż (w większości, bo to taki niszczyciel ciuchów że szok ...) i za 150zł butów nakupowałam na grupie FB z kupowaniem butów prosto z hurtowni i czuje się spłukana ![]() Jestem zadowolona bo upolowałam dla tż dwie bluzy, jedna 38zł, druga 32. potem jakieś koszulki po 30zł, dla mnie buty za 25zł, sukienka ciązowa (a co ), spodnie sportowe dla tż takie lepsiejsze i kasa poszła.a buty na fb to fajna sprawa. kurde nie mogę zaglądać na tamtą grupę bo pójdę z torbami ![]() Jeszcze tylko spodnie ciązowe. umówiłam się z laską z innej dzielnicy że podjadę w ciągu 2 dni po odbiór. i już NIC nie kupuję. teraz tylko dla dziecka będę kupować
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
tylko pozytywnie :-* zobaczysz bedzie dobrze, wszystko sie ulozy na pewno, 3mam mocno kciuki! ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- ja musze sobie kupic leginsy ciazowe... bo jeansy zaczynaja mnie cisnac ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
Wracam z zaświatów do Was Z synusiem 😍 Jesteśmy po usg także można mnie z Kotolem na niebiesko zrobić 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Bo aż mi łzy poleciały jak przeczytałam twojego posta Wszystko będzie dobrze Ściskamy Was z Karolem bardzo mocno i jesteśmy myślami z Wami ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1697 | |
|
Blond forever!
|
Długo mnie nie było, ale dużo się działo - po pierwsze wizyta wtorkowa - z dzieckiem wszystko w porządku, rozwija się i rośnie Niestety wpadło tyłkiem w moją miednicę i zacisnęło nogi, więc niestety nie wiemy jeszcze jaka jest płeć... A szkoda, mocno na to liczyliśmy ![]() Poszłam też na L4, także jestem przeszczęśliwa, że już nie muszę chodzić do pracy. TŻ ma urlop, więc nadrabiamy zaległości towarzyskie i robimy remonty w mieszkaniu lub spędzamy po prostu czas ze sobą ![]() Jutro jedziemy na kilka dni do moich rodziców i też mamy wiele planów na odwiedziny mojej rodziny + w sobotę wesele, także już się mega cieszę Co do zakupów, to mnie szał nie ogarnął, nie mamy jeszcze nic Byłam dzisiaj na zakupach w galerii, chciałam kupić sobie jakieś leginsy, nie ciążowe, bo brzuch mam mały i zgrabny, ale niestety nic nie znalazłam. Dla malucha też nic ciekawego nie było w neutralnych wzorach. Pisałyście o ciuchach z Pepco - cenowo może i są atrakcyjne, ale wg mnie ta bawełna była strasznie słabej jakości i taka szorstka, nie chciałabym ubierać w coś takiego mojego dziecka...Cytat:
|
|
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja szukam takich leginsow i spodni zeby nie obciskaly.. bo ciul jak stoje ale jak siedzialam dzis u tesciow to sobie guzik rozpielam. ja mam tylko skarpetki i dwa body .. czekamy na plec jeszcze 2 tyg do wizyty ![]() wypoczywaj na l4 ! Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1699 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musi być, wszystkie będziemy za to trzymać kciuki, odpoczywaj ile tylko możesz ![]() Gratulacje!!!! Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Jak zobaczyłam ten wózek za 9 koła to mam wrażenie, że on przenosi w czasie ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
Jejku ale teraz wszystko jest dobrze?---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ---------- Nie gniewajcie się na mnie ale jak teraz tak popatrzyłam na ten nasz klub to taki niesmak poczułam. W takim sensie, że tam poruszacie takie rzeczy jakie spokojnie można poruszać na forum... wybór wózków np. Myślałam, że klub jest do bardziej prywatnych rzeczy jak np. zdjęcia. Tak mnie to trochę zabolało, mało tam zaglądam bo za bardzo nie mam jak z komputera. O tak chciałam się trochę pożalić. Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-07-19 o 00:07 |
|||
|
|
|
#1701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie gadaj głupot o aniołkach , czekamy na Twojego Kubusia razem z Tobą i wszystkie trzymamy za Was kciuki. Mojej mamie powiedzieli ze nie ma szans na donoszenie ciazy i jakos sie urodziłam. Medycyna wiele potrafi ale tez wiele zależy od Ciebie. Słuchaj lekarzy , lez plackiem jak trzeba, bierz leki i wierz z całych sił w to ze nic złego wydarzyć się nie moze. I nie płacz bo On to czuje. Za pare miesięcy weźmiesz Kubusia na ręcę i będzie wszystko dobrze!! A wątek nie jest po to żeby sobie słodko pierdziec i wciaz gratulować ale żeby się radzić , żalić i dzielić smutkami i radościami. Wiec nic nie popsułas !! |
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Kociulku - wiara potrafi czynic cuda, wiec musisz byc silna! Oczywiscie ze donosisz ciaze i w grudniu przywitamy cie z Kuba! Tylko nie mozesz myslec pesymistycznie, nie mysl o zadnych torbach do szpitala ani aniolkach, to tylko twoje wymysly!!
Nie zegnamy sie z nikim! ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
natomiast bodziaki z pepco mam mieciutkie ![]() Super ze mozesz juz nie chodzic do pracy, mialas masakre przeciez... Odpoczywaj, nacieszaj sie TZ ![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- O i witam sie w 21 tygodniu! 2 polowa ciazy mi sie zaczela i powoli zaczyna mi brakowac skory na brzuchu
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
hej a mi wywalila znowu opryszcza taka wielka
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Blondi, ja też jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka. Z rzeczy ciazowych te nic, chodzę na razie w zwykłych ale spodnie już mnie zaczynają cisnąć. Mam jedne po pierwszej ciąży, muszę wyciągnąć.
Ja dla niemowlaka też nie kupowałam nic w pepco, ale już dla 1,5 rocznej córki jest sporo fajnych rzeczy. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
z rzeczy typowo ciazowych to mam spodnie z Lidla za 15 zl hehe
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
ja potem na jesien/zima kupie sersze swetry i bluzki bo nie mam, no i te legginsy ale je moze wczesniej
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Kociulki, 3mam za was kciuki, bede sie za was modlic, bardzo Ci wspolczuje, ze musisz przezywac takie chwile
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry w upalny dzien. Temperatura zapowiadana u nas dzis to 30 stopni... ;( usmaze sie.
Ja nie mam nic ciazowego. Nosze spodnie cos ala alladynki, ktore naja fajna gruba gume na brzuszek i w takich mi jest najwygodniej. W pracy mam cieplo wiec takie bawelniane spodnie zdaja egzamin na 5. |
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciala zeby bylo cieploo
u mnie znowu deszcz..Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

chyba silny chłop mi sie urodzi! 

musi i bedzie ! Nie ma innej opcji 

...) i za 150zł butów nakupowałam na grupie FB z kupowaniem butów prosto z hurtowni i czuje się spłukana