![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Spojrzałam na kalendarz dzis mam 3 mies do porodu
![]()
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Megilla-ale sie uśmiałam z tych kotów i kangurow😀
Ogólnie to poród powinien rozpocząć sie od skurczy.... Jak sie rozpocznie od odejścia wód to ciezko potem urodzić SN..... Mówią ze taki poród zaczyna sie od tylu-tzn w odwrotnej kolejności..... Dlatego wam zycze najpierw skurczy😀 Marrticzka-mnie moja lekarka namawia na cc ze względu na to, ze 2 lata temu miałam cc i..... Twierdzi ze teraz tez sie tym skończy wiec od razu ona zaleca.... |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
marticzka, kiedy Ty masz termin? I co mieszka u Ciebie w brzuszku, bo niepamiętami i nie wiem co wpisać na pierwszej stronie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Mi to nawet nikt nie powiedział kiedy mam jechać do szpitala i w ogóle.. Ja to bym odrazu jechała do szpitala jakby mi wody odeszły. Ale u mnie to było troche inaczej. Obudziłam się o 10 i miałam takie leciutkie skurcze ale były juz regularnie co 5 minut. Zjadłam śniadanie powiedziałam z mamą i zadzwoniłam do położnej czy coś robić czy czekać do wizyty bo miałam na 15. I powiedziała że po 38tc jak cokolwiek się dzieje to jechać odrazu do szpitala. Spakowałam się i tak o 11.30 byłam w szpitalu. Takie bardzo bolesne skurcze zaczęły mi się może o 14, o 15 dopiero odeszły mi wody a o 15.35 już było po
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy w ciąży można stosować clotrimazolum? Stosowała któraś?
Bo chyba złapałam jakąś infekcje,ale dopiero mi się zaczyna. Bo wczoraj mnie nic nie swędziało ani nie szczypało a dzisiaj to co jakiś czas czuje że mnie swędzi,ale nie jest to ciągłe. Więc nie wiem czy odrazu iść do lekarza(wizyte mam za tydzień,więc bym musiała przekładać)czy spróbować tym clotrimazolum... |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Megilla tu masz dokładny opis kremu clotrimazolum: https://www.google.pl/search?q=clotr...IIKE6QTWjpzIDQ
Zasadniczo wolno po I trymestrze. Jednak najlepsze w ciąży na grzyba są globulki Nystatyna lub Natamycyna, bo się nie wchłaniają przez drogi rodne. Z kremów pimafucin. To wszystko jest na receptę niestety. Ja na twoim miejscu bym albo poszła od razu do lekarza, albo poszła do Rossmana lub apteki i kupiła test na PH pochwy - bo jeśli nie jesteś pewna to to może też być infekcja bakteryjna, a one mogą być niebezpiecznie w ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Jak czułam, że coś się zaczyna, to na noc brałam pałeczki kwasu mlekowego a na noc clotrimazol i tak przez kilka dni. Zwykle wystarczało. Jeśli nie, to wtedy pojecvhałabym do lekarza po pimafucin.
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Czytałam ze sa nawet przypadki ze skurcze sa tak lekkie albo ich nie ma wcale a rozwarcie juz wielkie i kobiety rodzą w domu lub ledwo im sie uda zdążyć do szpitala. To dopiero hardcore
![]()
#102 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które robiły już badanie poc. Czy byłyście na czczo? Mam różne informacje. Koleżanka wczoraj poszła nie będąc na czczo i nie wykonano jej badania. A w internecie czytam, że to nie ma znaczenia, czy jest się na czczo, czy nie... Zadzwonię jeszcze do labu i sprawdzę co powiedzą z ciekawości... Jutro się wybieram.
Wróciłam właśnie z poczty, gdzie spotkał mnie zatarg z... siostrą zakonną. Niesamowite, prawda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
WKasiarr moim zdaniem to badanie się powinno robić na czczo, bo pierwszy pobór krwi to właśnie sprawdzenie poziomu cukru na czczo, a tak inaczej to chyba można by od razu badać po obciążeniu. Poza tym mi na wstępie zbadali glukometrem, czy w ogóle można robić to badanie.
A co w ogóle ma prawo kościoła katolickiego do kolejki na poczcie? Toż to świecka instytucja. Co za babsko. Mogłaś jej odszczeknąć że to ty jesteś w stanie BŁOGOSŁAWIONYM ![]() Gosia coś mi gdzieś mignęło że nie zamierzasz nic prasować. Ja nienawidzę prasowania i dla siebie nie prasuję nic oprócz sukienek na wesela itp. Wszędzie jednak trąbią że dla dziecka trzeba itp. Co o tym sądzić? |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
U mnie zaczelo sie od skurczów o 3.08( pamiętam ta godzinę dokladnie) tyle ze ja juz lezelam na patologii ciąży bo bylam 10dni po terminie.jak się upewnilam ze to na pewno to i sa regularne to o 4.30 poszlam do dyzurki poloznej ona kazała iść pod cieply prysznic i przyjść za 2 godziny bo jeszcze może sie wszystko wyciszyć a po prysznicu jak to juz porod powinny bardziej dać popalić te skurcze. O 5.30 jednak przyszla po mnie i mnie zbadala- okazalo sie ze mam 4 cm tozwarcia i przeszłam na porodowke. Wody odeszly mi o dopiero o 10.30 byly zielono- brązowe bleee ale to od tego ze tak dlugo czekali z porodem. O 11 mialam 7 cm dopiero i skurcze takie ze myślałam ze wystrzelę w kosmos 😁 o 12.30 mialam pelne rozwarcie a urodzilam dopiero o 14.05. Gdzie juz się wspominali o cesarce bo tętno malej skakalo no i druga faza nie może trwać dluzej niż 1,5godziny. W miedzy czasie podawali mi jeszcze antybiotyk bo mialam dodatnieg o gbs :/ wszystko do przeżycia. Nastawiajcie sie pozytywnie na zwykly naturalny poród a nie jakies kleszcze, chwyty itp
![]() ![]() . Mnie spotkala mila sytuacja wczoraj w biedronce. Bylam na zakupach i stanelam na końcu kolejki jak zawsze a tu niespodziewanie kasjerka kazala ludziom mnie przepuścić na sam początek i jeszcze gadala do nich ze powinno im być wstyd żeby kobiety w tak zaawansowanej ciąży nie przepuścić ze kiedys ich matki tez tak się meczyly na zakupach bo taka znieczulica wśród ludzi. Zrobilo mi się bardzo miło bo przeciez w biedronkach kas pierwszeństwa nie ma i nie musiała nic robic. Chociaż po co moj wieeeelki bebzon sie przydal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewula, ta położna tak z dobrej woli pozwoliła do siebie dzwonić i w razie czego przyjedzie, czy jakoś jej to wynagrodziłaś? ![]() Dziewczyny, a powiedzcie o co chodzi z tym antybiotykiem? Na co ten antybiotyk i czy podaje się go zawsze profilaktycznie? Nie słyszałam o czymś takim..
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-07-19 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |||
Wtajemniczenie
|
Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Cytat:
Ja tez z tych co nie prasują ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Tak z własnej woli to jest położna ba NFZ i pod telefonem 24h ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Przed porodem masz z krwi badany GBS-jak masz dodatni-dostajesz antybiotyk. Badanie to wykrywa paciorkowce w pochwie-jak masz dodatni-czyli sa to mogą przenieść sie na dziecko.
W przypadku gdy odejdą ci wody-to tez po jakimś czasie podają antybiotyk-ja miałam ujemny GBS ale odeszły wody i długo nic sie nie działo i podali bo bali sie zakażenia dziecka.... Co do prasowania-to zaleca sie dlatego, ze wysoka temp żelazka niszczy bakterie i wirusy.... Ja prasowałam tylko w 1 tygodniu-tez nienawidzę tego robic i stwierdziłam, ze nie moze byc za sterylnie zeby mała nie miała potem alergii😀 ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Dziewczyny-jak czytam wasze opisy porodów to stwierdzam ze..... Niektóre z was sa wprost stworzone do rodzenia dzieci😉 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#111 | |
Erudycja
|
Cytat:
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta dzisiaj ja się witam w dniu mojej studniówki
Ale pędzicie z postami Ja wczoraj musiałam trochę pojeździć z córką gdyż spuchło jej policzko Najpierw do dentysty bo wychodzą jej szóstki i myślałam że to od tego Dentystka mówi ze nie ze raczej to zapalenie sliniawek przyusznych No to do lekarza i jak tu się szybko wbić Postraszylam recepcjonistke ze mam dziecko z podejrzeniem świnki To weszłam bez kolejki Lekarz stwierdził że to nie świnka tylko zapalenie gardła i powierzony węzeł chłonny Masakra
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
co to jest GBS?
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Wymaz z pochwy i odbytu na bakterie ... nie pamiętam jakie... wykonuje się je między 32 a 37 tc zazwyczaj chyba ok. 35 tc
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- http://m.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-...gsb_37433.html ![]() ![]()
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam w hm. Taki grubszy pajac to jest i chce miec właśnie na wyjście ze szpitala. Nie widzę go juz na stronie, ale jest piękniejszy. Zdjęcie w załączniku (może Ci sie spodoba). ImageUploadedByWizaz Forum1468917982.379419.jpg mój jest delikatnie ocieplany, ten pewnie tez.
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Pearl, jest piękny!
![]() ![]() ![]() Fasolka, dzięki za info ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- na stronie widzę, ze nie ma rozmiaru ![]()
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#118 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy!!
Pomozcie mi prosze wybrac jeden zestaw, bo za chwile na leb dostane od tego przegladania... ![]() 1) http://www.makaszka.pl/component/jsh....html?Itemid=0 2) http://www.makaszka.pl/component/jsh....html?Itemid=0 3) http://www.makaszka.pl/component/jsh....html?Itemid=0 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Ja10003-masz racje-GBS nie jest z krwi tylko wymaz z pochwy i odbytu.... Eh.... Juz zapomniałam skad to pobierane było-na każdej wizycie mi gmera w kroczu ze człowiek juz to traktuje jak codzinnosc.....jeszcze chwile i u dentysty sie zapomne i majciochy w dół pójdą......
Paula-jak na moj gust to 1 lub 2..... 1 jest fajny bo taki czysty i jasny..... Drugi natomiast ma miętowy kolor😀 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.