Perypetii Październikówek 2016 cz. III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-19, 07:57   #91
Ewula88
Wtajemniczenie

Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Spojrzałam na kalendarz dzis mam 3 mies do porodu
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 07:58   #92
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Inka_25 Pokaż wiadomość
Mi tez sie wydaje ze vacum sie stosuje jak juz jest za pozno na cesarkę.... Wtedy chyba pozostaje wlasnie vacum albo kleszcze..... To ogólnie ciężkie przypadki.... Ale nie mozna wykluczyć na 100%.....

Ja chyba sie jednak na cc zdecyduje-jak dla mnie to za duze ryzyko SN.....
Inka,masz wskazania do cc czy twój lekarz jest liberalny?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 08:18   #93
Inka_25
Rozeznanie

Megilla-ale sie uśmiałam z tych kotów i kangurow😀

Ogólnie to poród powinien rozpocząć sie od skurczy.... Jak sie rozpocznie od odejścia wód to ciezko potem urodzić SN..... Mówią ze taki poród zaczyna sie od tylu-tzn w odwrotnej kolejności..... Dlatego wam zycze najpierw skurczy😀

Marrticzka-mnie moja lekarka namawia na cc ze względu na to, ze 2 lata temu miałam cc i..... Twierdzi ze teraz tez sie tym skończy wiec od razu ona zaleca....
Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 08:18   #94
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Inka,masz wskazania do cc czy twój lekarz jest liberalny?

marticzka, kiedy Ty masz termin? I co mieszka u Ciebie w brzuszku, bo niepamiętami i nie wiem co wpisać na pierwszej stronie
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 08:20   #95
marta0o01
Rozeznanie

Mi to nawet nikt nie powiedział kiedy mam jechać do szpitala i w ogóle.. Ja to bym odrazu jechała do szpitala jakby mi wody odeszły. Ale u mnie to było troche inaczej. Obudziłam się o 10 i miałam takie leciutkie skurcze ale były juz regularnie co 5 minut. Zjadłam śniadanie powiedziałam z mamą i zadzwoniłam do położnej czy coś robić czy czekać do wizyty bo miałam na 15. I powiedziała że po 38tc jak cokolwiek się dzieje to jechać odrazu do szpitala. Spakowałam się i tak o 11.30 byłam w szpitalu. Takie bardzo bolesne skurcze zaczęły mi się może o 14, o 15 dopiero odeszły mi wody a o 15.35 już było po Nie powiem że było łatwo i przyjemnie ale mam nadzieje że drugi poród będzie co najmniej taki jak pierwszy
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 08:20   #96
konwalia39
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy w ciąży można stosować clotrimazolum? Stosowała któraś?
Bo chyba złapałam jakąś infekcje,ale dopiero mi się zaczyna. Bo wczoraj mnie nic nie swędziało ani nie szczypało a dzisiaj to co jakiś czas czuje że mnie swędzi,ale nie jest to ciągłe. Więc nie wiem czy odrazu iść do lekarza(wizyte mam za tydzień,więc bym musiała przekładać)czy spróbować tym clotrimazolum...
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 08:25   #97
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Bo chyba złapałam jakąś infekcje,ale dopiero mi się zaczyna. Bo wczoraj mnie nic nie swędziało ani nie szczypało a dzisiaj to co jakiś czas czuje że mnie swędzi,ale nie jest to ciągłe. Więc nie wiem czy odrazu iść do lekarza(wizyte mam za tydzień,więc bym musiała przekładać)czy spróbować tym clotrimazolum...
można, stosowałam zarówno maść, jak i globulki na zlecenie lekarza - od 2 trymestru można
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 08:28   #98
pannazwanny
Rozeznanie

Megilla tu masz dokładny opis kremu clotrimazolum: https://www.google.pl/search?q=clotr...IIKE6QTWjpzIDQ

Zasadniczo wolno po I trymestrze. Jednak najlepsze w ciąży na grzyba są globulki Nystatyna lub Natamycyna, bo się nie wchłaniają przez drogi rodne. Z kremów pimafucin. To wszystko jest na receptę niestety.

Ja na twoim miejscu bym albo poszła od razu do lekarza, albo poszła do Rossmana lub apteki i kupiła test na PH pochwy - bo jeśli nie jesteś pewna to to może też być infekcja bakteryjna, a one mogą być niebezpiecznie w ciąży.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 08:29   #99
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość
można, stosowałam zarówno maść, jak i globulki na zlecenie lekarza - od 2 trymestru można
I co Ci bardziej pomogło maść czy globulki?
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 08:39   #100
megilla
Zakorzenienie

Jak czułam, że coś się zaczyna, to na noc brałam pałeczki kwasu mlekowego a na noc clotrimazol i tak przez kilka dni. Zwykle wystarczało. Jeśli nie, to wtedy pojecvhałabym do lekarza po pimafucin.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 08:47   #101
Ewula88
Wtajemniczenie

Czytałam ze sa nawet przypadki ze skurcze sa tak lekkie albo ich nie ma wcale a rozwarcie juz wielkie i kobiety rodzą w domu lub ledwo im sie uda zdążyć do szpitala. To dopiero hardcore w książce która mam jest opisane jak odebrać samemu poród.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-19, 08:52   #102
WKasiarr
Zakorzenienie

Dziewczyny, które robiły już badanie poc. Czy byłyście na czczo? Mam różne informacje. Koleżanka wczoraj poszła nie będąc na czczo i nie wykonano jej badania. A w internecie czytam, że to nie ma znaczenia, czy jest się na czczo, czy nie... Zadzwonię jeszcze do labu i sprawdzę co powiedzą z ciekawości... Jutro się wybieram.

Wróciłam właśnie z poczty, gdzie spotkał mnie zatarg z... siostrą zakonną. Niesamowite, prawda? Kobieta w okienku zawołała mnie poza kolejką, a że siostrzyczka była przede mną, to się oburzyła i powiedziała, że "W prawie kościoła katolickiego nie ma mowy o przepuszczaniu ZACIĄŻONYCH" To jej powiedziałam: "W prawie kościoła katolickiego nie ma też mowy o nieuprzejmości ludzkiej wobec bliźniego. Bóg zdaje się nakazywał, by być dobrym, prawda?" Odwróciła głowę i syknęła. W duchu się śmiałam...
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 08:58   #103
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem z brzuchem! Oglądane wasze brzuszki i patrze na mój to jestem przerażona. Strasznie sie obniżył, schodzi ku dołowi. Nie przejmowałam sie tym zbyt, dopóki wczoraj mama mi nie zwróciła uwagi,ze co ja mam z brzuchem,ze strasznie obniżony.
To moja pierwsza ciaza, nawet nie wiem jak powinnam odczuwać skurcze...
Do tego od dzisiejszej nocy zaczęłam odczuwać kopniaki bardzo nisko. Nocą sie męczyłam, bo co chwile miałam zadawany bolesny kopniak (chyba) w pęcherz, przez co miałam cały czas dziwne uczucie,ze chce mi sie siku.Mialam tez wrażenie,ze mam skopana szyjkę, strasznie bolało. Teraz nie wiem czy schizuje i czy sobie coś wkręcam czy rzeczywiście jest coś nietak.
U mnie jest to samo. Tzn wczoraj jeszcze się łudziłam, że mam schizy, ale miałam nalot teściowej która od progu skwitowała "a ty sie dzis do porodu wybierasz?"... Ruchy co prawda czuję różnie, raz wyżej, raz niżej, raz gdzieś w żebrach, ale mam ogólne wrażenie że coś jest nie tak. Nie mam regularnych skurczy, ale jak mnie dopadnie to boli, czasem mam wrażenie, że z dnia na dzień coraz bardziej (jak wezmę nospę to przechodzi), poza tym mam taki dziwny ucisk na krocze, jak idę do łazienki to pierwsze co się dotykam czy Ktoś nie zechciał już pozaglądać na świat nie przez brzuch... . A po tym co mi teściowa wczoraj powiedziała, mimo że miałam leżeć i pachnieć, wysprzątałam cały dom, zrobiłam małe przemeblowanie w sypialni, a mąż widząc moj niepokój stwierdził, że mam się wziąć za wyprawkę żeby nie myśleć... Oczywiście jak poszłam do łóżka spać to się rozpłakałam i wyłam pół nocy jak moi panowie sobie beze mnie poradzą, jakby tak musiałam być w szpitalu. (bo pomijam to co usłyszałam od teściowej).

Cytat:
Napisane przez bzyczek Pokaż wiadomość
Slonik ja miałam vacuum przy pierwszej ciąży, na cc juz było za późno, mały był w kanale rodnym ale nie mogłam go wyprzeć, trwało to długo i stał w miejscu, nie miałam już siły na parcie, jego tętno zaczęło skakać i postanowili o vacuum. Może nie będę opisywać szczegółów ale cieszę się że się wszystko dobrze skończyło i młody jest cały i zdrowy. Lepiej tak niż jakby nie zastosowali i mały by się nie dotlenil. Później długo nie mogłam normalnie siedzieć ale wszystko do przeżycia
Ja miałam podobną sytuację i wtedy podali mi oksytocynę, a lekarz zastosował chwyt Kristellera.

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Bardziej od odkurzacza przeraża mnie chwyt Kristallera. Zaznaczam w planie porodu, że nie życzę sobie tego procederu.
Też miałam w planie porodu zaznaczone, że tego nie chce. Na tą kartkę nikt nawet nie spojrzał! Jak nie mogłam urodzić przyszedł lekarz, ucisnął mi poniżej żeber i w tym samym momencie położna wyciągnęła Michała (a ja też popękałam). Po wszystkim, jak głupio to zabrzmi, podziękowałam lekarzowi za to co zrobił bo nie wiem jak bym urodziła tego mojego wielkoluda

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
Co za franca j********a :/ grrrr Az mi się ciśnienie podniosło. ...
Mam nadzieje ze juz lepiej się czujesz. Ja w końcu niedawno zjadłam normalne jedzonko i póki co jest Oki. .. tzn. Z biegunka ... bo brzuszek się spina co jakiś czas i takie dziwne klucie od dołu brzucha do pipki czuje :/ nie podoba mi się to...

Dzwoniłam dzisiaj umówić się do gin
... wraca z urlopu tego samego dnia co ja wracam do Pl. Tj. Za tydzień w środę a tu termin na 5 sierpnia.... nosz kurde :/ jak będzie dalej pobolewa to wciskamy się na chama i juz. A boje się bo z pierwszym właśnie w ok. 27-28 tc miałam przedwczesne skurcze i rozwarcie na 1.5 cm z którym chodziłam juz do porodu

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Tak wogole to witam się w nowej części której nie mogłam znaleźć hehe
Megilla super prowadzisz nasze wątki

Niby czuję się lepiej, ale wewnętrznie czuje jakiś niepokój. Też mam wrażenie, że cały czas mi się chce siku, czuje podobne kłucie i ucisk na krocze.

Cytat:
Ale mnie dziewczyny nastraszylyscie z tym porodem.... Ja niby juz mam byc doświadczona.... A dopiero wczoraj wyczytałam, ze od odejścia wód do porodu moze minąć 24h..... Jak mi przy mojej Z odeszły wody (o24 w nocy)....poszłam pod prysznic.... Założyłam gruba podpaske i poszłam spac. O 5 rano obudziłam tz i pojechaliśmy i...... Ochrzan na wstępie dostałam ze za pozno-ze od razy sie przyjeżdża......ze musza dac antybiotyk przeciw zakażeniu......nio i oczywiscie okstocyna-o 12 w południe zrobili mi cc.....a teraz to inaczej bym zrobiła-bym siedziała w domu pierwsze 12 godz...a najbardziej to żałuje ze nie miałam swojej położnej-ona by najbardziej doradziła.....

Zapytajcie moze na szkole rodzenia jak powinno byc jak odejdą wody a nie ma skurczy???
Jacie... Przy pierwszym porodzie taki spokój zachowałaś? Fakt, że ja też jakoś nie panikowałam, ale jak odeszły mi wody to pojechałam do szpitala, no i wtedy też poczułam co to skurcze porodowe. Mi lekarz mówił, że jak odejdą wody to od razu do szpitala, a jakby najpierw były skurcze to czekać aż będą co 7-5 min i wtedy zaprasza na porodówkę.
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 09:04   #104
pannazwanny
Rozeznanie

WKasiarr moim zdaniem to badanie się powinno robić na czczo, bo pierwszy pobór krwi to właśnie sprawdzenie poziomu cukru na czczo, a tak inaczej to chyba można by od razu badać po obciążeniu. Poza tym mi na wstępie zbadali glukometrem, czy w ogóle można robić to badanie.

A co w ogóle ma prawo kościoła katolickiego do kolejki na poczcie? Toż to świecka instytucja. Co za babsko. Mogłaś jej odszczeknąć że to ty jesteś w stanie BŁOGOSŁAWIONYM

Gosia coś mi gdzieś mignęło że nie zamierzasz nic prasować. Ja nienawidzę prasowania i dla siebie nie prasuję nic oprócz sukienek na wesela itp. Wszędzie jednak trąbią że dla dziecka trzeba itp. Co o tym sądzić?
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 09:07   #105
adzik535
Raczkowanie

U mnie zaczelo sie od skurczów o 3.08( pamiętam ta godzinę dokladnie) tyle ze ja juz lezelam na patologii ciąży bo bylam 10dni po terminie.jak się upewnilam ze to na pewno to i sa regularne to o 4.30 poszlam do dyzurki poloznej ona kazała iść pod cieply prysznic i przyjść za 2 godziny bo jeszcze może sie wszystko wyciszyć a po prysznicu jak to juz porod powinny bardziej dać popalić te skurcze. O 5.30 jednak przyszla po mnie i mnie zbadala- okazalo sie ze mam 4 cm tozwarcia i przeszłam na porodowke. Wody odeszly mi o dopiero o 10.30 byly zielono- brązowe bleee ale to od tego ze tak dlugo czekali z porodem. O 11 mialam 7 cm dopiero i skurcze takie ze myślałam ze wystrzelę w kosmos 😁 o 12.30 mialam pelne rozwarcie a urodzilam dopiero o 14.05. Gdzie juz się wspominali o cesarce bo tętno malej skakalo no i druga faza nie może trwać dluzej niż 1,5godziny. W miedzy czasie podawali mi jeszcze antybiotyk bo mialam dodatnieg o gbs :/ wszystko do przeżycia. Nastawiajcie sie pozytywnie na zwykly naturalny poród a nie jakies kleszcze, chwyty itp traficie na dobra polozna to Was ze wszystkim pokieruje
.
Mnie spotkala mila sytuacja wczoraj w biedronce. Bylam na zakupach i stanelam na końcu kolejki jak zawsze a tu niespodziewanie kasjerka kazala ludziom mnie przepuścić na sam początek i jeszcze gadala do nich ze powinno im być wstyd żeby kobiety w tak zaawansowanej ciąży nie przepuścić ze kiedys ich matki tez tak się meczyly na zakupach bo taka znieczulica wśród ludzi. Zrobilo mi się bardzo miło bo przeciez w biedronkach kas pierwszeństwa nie ma i nie musiała nic robic. Chociaż po co moj wieeeelki bebzon sie przydal

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjg3dwteton.png
adzik535 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 09:08   #106
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość

Wróciłam właśnie z poczty, gdzie spotkał mnie zatarg z... siostrą zakonną. Niesamowite, prawda? Kobieta w okienku zawołała mnie poza kolejką, a że siostrzyczka była przede mną, to się oburzyła i powiedziała, że "W prawie kościoła katolickiego nie ma mowy o przepuszczaniu ZACIĄŻONYCH" To jej powiedziałam: "W prawie kościoła katolickiego nie ma też mowy o nieuprzejmości ludzkiej wobec bliźniego. Bóg zdaje się nakazywał, by być dobrym, prawda?" Odwróciła głowę i syknęła. W duchu się śmiałam...
Dla mnie to jest najwieksza hipokryzja z możliwych jak zakonnica albo ksiądz wykazuje się takim chamstwem. Pierwsza powinna Cię przepuścić.

Ewula, ta położna tak z dobrej woli pozwoliła do siebie dzwonić i w razie czego przyjedzie, czy jakoś jej to wynagrodziłaś?

Dziewczyny, a powiedzcie o co chodzi z tym antybiotykiem? Na co ten antybiotyk i czy podaje się go zawsze profilaktycznie? Nie słyszałam o czymś takim..

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 09:10   #107
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
WKasiarr moim zdaniem to badanie się powinno robić na czczo, bo pierwszy pobór krwi to właśnie sprawdzenie poziomu cukru na czczo, a tak inaczej to chyba można by od razu badać po obciążeniu. Poza tym mi na wstępie zbadali glukometrem, czy w ogóle można robić to badanie.
Krzywa cukrowa już dawno za mną. Tu chodzi o te przeciwciała - pośredni odczyn Coombsa. Dostałam skierowanie i mam to zrobić między 28 a 30 tyg, więc w tym tyg muszę. Rh mam plus.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-07-19 o 09:12
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 09:21   #108
Ewula88
Wtajemniczenie

Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość

A co w ogóle ma prawo kościoła katolickiego do kolejki na poczcie? Toż to świecka instytucja. Co za babsko. Mogłaś jej odszczeknąć że to ty jesteś w stanie BŁOGOSŁAWIONYM

Gosia coś mi gdzieś mignęło że nie zamierzasz nic prasować. Ja nienawidzę prasowania i dla siebie nie prasuję nic oprócz sukienek na wesela itp. Wszędzie jednak trąbią że dla dziecka trzeba itp. Co o tym sądzić?

Ja tez z tych co nie prasują nienawidzę tego i tego nie robię. Sztukę wieszania prania opanowalam do perfekcji aby nie było zgniecen niestety mam zamiar prasować wyprawkę chociaż ten pierwszy raz. Potem sie zobaczy.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest najwieksza hipokryzja z możliwych jak zakonnica albo ksiądz wykazuje się takim chamstwem. Pierwsza powinna Cię przepuścić.

Ewula, ta położna tak z dobrej woli pozwoliła do siebie dzwonić i w razie czego przyjedzie, czy jakoś jej to wynagrodziłaś?

Dziewczyny, a powiedzcie o co chodzi z tym antybiotykiem? Na co ten antybiotyk i czy podaje się go zawsze profilaktycznie? Nie słyszałam o czymś takim..

Tak z własnej woli to jest położna ba NFZ i pod telefonem 24h

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Krzywa cukrowa już dawno za mną. Tu chodzi o te przeciwciała - pośredni odczyn Coombsa. Dostałam skierowanie i mam to zrobić między 28 a 30 tyg, więc w tym tyg muszę. Rh mam plus.
To robiłam dzis przy okazji krzywej wiec siła rzeczy byłam na czczo. Ja zawsze jestem na badaniach krwi na czczo na wszelki wypadek
Stary 2016-07-19, 09:23   #109
Inka_25
Rozeznanie

Przed porodem masz z krwi badany GBS-jak masz dodatni-dostajesz antybiotyk. Badanie to wykrywa paciorkowce w pochwie-jak masz dodatni-czyli sa to mogą przenieść sie na dziecko.

W przypadku gdy odejdą ci wody-to tez po jakimś czasie podają antybiotyk-ja miałam ujemny GBS ale odeszły wody i długo nic sie nie działo i podali bo bali sie zakażenia dziecka....

Co do prasowania-to zaleca sie dlatego, ze wysoka temp żelazka niszczy bakterie i wirusy.... Ja prasowałam tylko w 1 tygodniu-tez nienawidzę tego robic i stwierdziłam, ze nie moze byc za sterylnie zeby mała nie miała potem alergii😀

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Dziewczyny-jak czytam wasze opisy porodów to stwierdzam ze..... Niektóre z was sa wprost stworzone do rodzenia dzieci😉
Stary 2016-07-19, 09:24   #110
Fasolka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Czytałam ze sa nawet przypadki ze skurcze sa tak lekkie albo ich nie ma wcale a rozwarcie juz wielkie i kobiety rodzą w domu lub ledwo im sie uda zdążyć do szpitala. To dopiero hardcore w książce która mam jest opisane jak odebrać samemu poród.
Ja bym pewnie tak miała gdyby nie to ze leżałam w szpitalu Moje skurcze były jak przy bolesnej miesiączce (zawsze takie miałam) wiec gdyby nie to ze na ktg pisały się duże skurcze tp nie pomyslalabym ze to juz TE skurcze

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-07-19, 09:28   #111
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Mnie czasem zapieklo przy siku i to nie od infekcji grzybami czy coś tylko od układu moczowego. Mam białko na ostatnich wynikach moczu, polozna mówiła że nerki zaczynają gorzej flirtować w starszej ciąży i powinnam więcej pić i jeść żurawinę. A lekarz dał namiary na ziołowy urosept który można brać w ciąży.
Stary 2016-07-19, 09:31   #112
Natka3008
Rozeznanie

Hej dziewczęta dzisiaj ja się witam w dniu mojej studniówki

Ale pędzicie z postami

Ja wczoraj musiałam trochę pojeździć z córką gdyż spuchło jej policzko Najpierw do dentysty bo wychodzą jej szóstki i myślałam że to od tego Dentystka mówi ze nie ze raczej to zapalenie sliniawek przyusznych No to do lekarza i jak tu się szybko wbić Postraszylam recepcjonistke ze mam dziecko z podejrzeniem świnki To weszłam bez kolejki Lekarz stwierdził że to nie świnka tylko zapalenie gardła i powierzony węzeł chłonny Masakra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2016-07-19-10-01-48.jpg (89,6 KB, 10 załadowań)

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 09:41   #113
wontrubka
Wtajemniczenie

co to jest GBS?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-19, 09:44   #114
Fasolka10
Zakorzenienie

Wymaz z pochwy i odbytu na bakterie ... nie pamiętam jakie... wykonuje się je między 32 a 37 tc zazwyczaj chyba ok. 35 tc

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

http://m.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-...gsb_37433.html

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-07-19, 09:47   #115
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę, bo ja kolejną noc zaliczam do beznadziejnych. Ehh, witam się w ten pochmurny, chłodny dzień (a więc wspaniały! zaraz idę na spacer )

Dziewczyny, widziałyscie może w jakimś sklepie online albo stacjonarnej sieciówce kombinezony takie przejściowe na jesień właśnie (więc nie strasznie grube) w rozmiarze 62? Jak tak, to dajcie znać bo już tracę cierpliwość - wszędzie są tylko takie grube zimowe

Ja kupiłam w hm. Taki grubszy pajac to jest i chce miec właśnie na wyjście ze szpitala. Nie widzę go juz na stronie, ale jest piękniejszy. Zdjęcie w załączniku (może Ci sie spodoba). ImageUploadedByWizaz Forum1468917982.379419.jpg mój jest delikatnie ocieplany, ten pewnie tez.

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 10:14   #116
wontrubka
Wtajemniczenie

Pearl, jest piękny! dzięki jadę go obczaić, mam nadzieję, że będzie w sklepie stacjonarnym

Fasolka, dzięki za info w takim razie czeka mnie to pewnie przy okazji ostatniego USG w 32 tc.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

na stronie widzę, ze nie ma rozmiaru jest tylko 50, a ja chciałam 62. Moze stacjonarnie coś jeszcze znajdę takiego.

Stary 2016-07-19, 10:22   #117
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
marticzka, kiedy Ty masz termin? I co mieszka u Ciebie w brzuszku, bo niepamiętami i nie wiem co wpisać na pierwszej stronie
Kochana,termin 1.10,będzie córka Janeczka😃

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 11:06   #118
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, które robiły już badanie poc. Czy byłyście na czczo? Mam różne informacje. Koleżanka wczoraj poszła nie będąc na czczo i nie wykonano jej badania. A w internecie czytam, że to nie ma znaczenia, czy jest się na czczo, czy nie... Zadzwonię jeszcze do labu i sprawdzę co powiedzą z ciekawości... Jutro się wybieram.

Ja pierdziele... Powoli zaczynam się zastanawiać w jakim kraju my żyjemy?! Już rozumiem kelnerki, ludzi w sklepie, ale siostra zakonna? . Niebawem zrobią zakaz wchodzenia do kościoła w zaawansowanej ciąży bo się będą bać, że wody odejdą i trauma dla wiernych

Cytat:

Ja antybiotyk dostałam bo miałam dodatni GBS. Przez to też miałam być w szpitalu jak najszybciej jak się zacnie akcja porodowa bo on się podaje (chyba) na 2h przed porodem (tak mi położna tłumaczyła).

Cytat:
Przed porodem masz z krwi badany GBS-jak masz dodatni-dostajesz antybiotyk. Badanie to wykrywa paciorkowce w pochwie-jak masz dodatni-czyli sa to mogą przenieść sie na dziecko.

W przypadku gdy odejdą ci wody-to tez po jakimś czasie podają antybiotyk-ja miałam ujemny GBS ale odeszły wody i długo nic sie nie działo i podali bo bali sie zakażenia dziecka....

Co do prasowania-to zaleca sie dlatego, ze wysoka temp żelazka niszczy bakterie i wirusy.... Ja prasowałam tylko w 1 tygodniu-tez nienawidzę tego robic i stwierdziłam, ze nie moze byc za sterylnie zeby mała nie miała potem alergii😀

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Dziewczyny-jak czytam wasze opisy porodów to stwierdzam ze..... Niektóre z was sa wprost stworzone do rodzenia dzieci😉
Z krwi? Na pewno? A nie z pochwy i odbytu?

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
Ja bym pewnie tak miała gdyby nie to ze leżałam w szpitalu Moje skurcze były jak przy bolesnej miesiączce (zawsze takie miałam) wiec gdyby nie to ze na ktg pisały się duże skurcze tp nie pomyslalabym ze to juz TE skurcze

O to ja takie miałam od 17 do 19 co 5 min. Potem się wyciszyły i wróciły coś przed 21 co 3 min jeszcze mniej bolesne. Dopiero jak mi wody odeszły... oj wtedy to poczułam, że rodzę choć i tak starałam się trzymać jak tylko mogłam. Mąż się wczoraj śmiał, że mnie na porodówkę nie wpuszczą bo podobno w zeszłym roku z bólu ściany drapałam (ja wiem, że się oparłam o nią ) i im tylko koszty generuje

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta dzisiaj ja się witam w dniu mojej studniówki

Ale pędzicie z postami

Ja wczoraj musiałam trochę pojeździć z córką gdyż spuchło jej policzko Najpierw do dentysty bo wychodzą jej szóstki i myślałam że to od tego Dentystka mówi ze nie ze raczej to zapalenie sliniawek przyusznych No to do lekarza i jak tu się szybko wbić Postraszylam recepcjonistke ze mam dziecko z podejrzeniem świnki To weszłam bez kolejki Lekarz stwierdził że to nie świnka tylko zapalenie gardła i powierzony węzeł chłonny Masakra
Jaka ja jestem głupia... Siedzę zamyślona i czytam Was. Dojechałam do Twojego posta i się zaczęłam zastanawiać kiedy ja miałam 100dniówkę i że nie kojarzę, żeby któraś z nas miała 18 lat... Dopiero po jakiejś minucie puknęłam się w głowę i doszłam do tego o co chodzi.
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 11:18   #119
paula1010
Zadomowienie

Dziewczyny pomocy!!

Pomozcie mi prosze wybrac jeden zestaw, bo za chwile na leb dostane od tego przegladania... zredukowalam juz koszyk to tych 3 i nadal nie potrafie podjac decyzji...

1) http://www.makaszka.pl/component/jsh....html?Itemid=0

2) http://www.makaszka.pl/component/jsh....html?Itemid=0

3) http://www.makaszka.pl/component/jsh....html?Itemid=0
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 11:27   #120
Inka_25
Rozeznanie

Ja10003-masz racje-GBS nie jest z krwi tylko wymaz z pochwy i odbytu.... Eh.... Juz zapomniałam skad to pobierane było-na każdej wizycie mi gmera w kroczu ze człowiek juz to traktuje jak codzinnosc.....jeszcze chwile i u dentysty sie zapomne i majciochy w dół pójdą......

Paula-jak na moj gust to 1 lub 2..... 1 jest fajny bo taki czysty i jasny..... Drugi natomiast ma miętowy kolor😀
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości