|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My Style Diary po polsku IV
Zalozyc jak zalozyc, ja sobie nie wyobrazam tego wyjmowac..
|
|
|
|
#1502 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zestawik bardzo fajnyCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz... a bratowa nosiła soczewki i powiedziała że kiedyś w Kościele na mszy jej się podwinęła i przesunęła pod powiekę i na pół oka widziała a na pół nie
a głupio było jej poprawiać i grzebać w oku
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Co do off topu soczewkowego - można kupić takie jednodniowe soczewki zerówki?
Wszędzie widzę w opakowaniach 30szt. i głównie minusy, a chciałabym sobie takie kolorowe soczewki kupić, ale nie mam wady wzroku
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popytaj u okulistów, poszukaj na all, itd ---- a szkła naprawdę nie są drogie jesli kupujesz miesięczne to koszt w granicach juz od 100 zł na 3 miesiące [a moze i taniej coś by się znalazło] czyli około 30 zł na miesiąc + jeden duży płyn na 3 miesiące, czyli jakieś 10 zł na miesiąc czyli 40zł miesiecznie wychodzi to nie tak dużo chyba zwłaszcza ze wygoda jest ze szkłami trzeba tylko poszukać i popróbowac które najbardziej ci odpowiadają i później tylko po sklepach i necie szukać najtańszej opcji tych szkieł |
|
|
|
|
#1506 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i dzieki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
] co do cen to pamietam ze 15 sztuk jednodniowych z bauch&lomb kosztowalo 40 zl, ale jakis czas temu chcialam kupic i niestety juz ich nie produkuja, a inne firmy maja od 100 zl w gore niestety, wiec kupilam sobie pare miesiecznych za chyba 30zl. uzywalam ich rzadko, wiec nawet chyba do dzis leza w pudelku, pewnie jakby je wyczyscic i tak nadawaly by sie do chodzenia, moja kumpela miala zwyczaj w miesiecznych chodic i po pol roku codziennie ![]() z wkladaniem i wyciaganiem nie problemu, zajmuje to najwyzej kilka sekund i nie jest wcale takie straszne jak mowice i przyznaje noszenie soczewek uzaleznia, zwlaszcza jak ma sie wade takiej wielkosci jak ja
|
|
#1507 |
|
Raczkowanie
|
Co do soczewek - ja noszę "miesięczne" i kupuję parę za 40zł B&L. Okularki też mam oczywiście, ale w nich to raczej tak po domu, poza szkołą generalnie - do szkoły zawsze soczewy.
A wkładanie i wyciąganie to, tak jak mówi lilith, kwestia kilku sekund.
|
|
#1508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Raczkowanie
|
ja chodzę w soczewkach i faktycznie uzależniają
kupuję 3miesięczne,w opakowaniu są 3 pary czyli razem na 9 miesięcy.plus płyny....a koszt śmieszny-soczewki 68zł(całe opakowanie) plus 4 płyny.120-130zł to koszt maksymalny....na 9miesięcy a zakładanie i wyjmowanie to kwestia wprawy i po tygodniu zajmuje to minutkę
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Aah na początku wkładanie i wyjmowanie przeraża, ale wszystkie opowości na ten temat są moocno przesadzone. Po krótkim czasie ta czynność przynosi nie więcej wrażeń niż, hm, pomalowanie rzęs czy ust, nic wielkiego.
A co do przesuwania... tu też wszyscy lamentują, a to nic takiego, przecież soczewka natychmiast wraca na swoje miejsce, wystarczy na moment dłużej zamknąć oko... Ona w końcu pływa po jego powierzchni. Także - nie ma się co bać, tylko spróbować, a potem pisać jak to jest |
|
|
|
#1512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bardzo ekonomiczna sprawa.
|
|
#1513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i bardzo dobrze,bo czasami nie warto przepłacać.Ostatnio kupiłam jakieś miesięczne (3 pary) dałam 100zł i ...nie mogłam się doczekać, kiedy wrócę do swoich wypróbowanych,najwygodnie jszych i ...najtańszych
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Rozeznanie
|
gorzej, ze jak sie chce miec potem laser to trzeba pochodzic od miesiaca do kilku miesiecy w okularach bo zwykle powierzchnia oka po soczewkach jest niezle zjechana
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noszę soczewki od 8 lat i ani razu mi nie wypadła, przesuneła się, cokolwiek. Nawet na basenie w nich pływam. Może ze 2 razy rozwaliłam ją paznokciem. Używam J&J od samego początku, Acuvue 2. Jak dla mnie, są dużą dogodnością. Nie lubię okularów, uwierają mnie wszędzie. Poza tym mam zbyt nerwowe ruchy, żeby je nosić. Nosiłam okulary może przez miesiąc, w deszczu są zachlapane, w zimie parują. Chwała soczewkom .
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
super_karo podobaja mi sie wszystkie zestawy
a najbardziej chyba ten zielony ładna tuniczka, skąd? również noszę soczewki, mój staż nie jest taki duży jak Anies, bo to dopiero cztery lata ![]() wkładanie i zdejmowanie stanowiło problem ale tylko przez pierwszy tydzień, poźniej się przyzywczaiłam i jest ok ![]() haha, tak mi się przypomniało, jak to sobie kiedys oko tarłam, tarłam, tarałam...a po chwili skojarzyłam, że mam soczewki... no i trochę czasu zajęło mi jej znalezienie w oku
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
ja również noszę soczewki i to od 10 lat
Za pierwszym razem ściągałam je godzinę, teraz nie potrzebuję do tego nawet lusterka a cała czynność zajmuje mi pół minuty. Nigdy nic mi się nie stało drastycznego, czasami nawet ucinam sobie w nich drzemkę
|
#1519 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet ze śmieszną miną wyglądasz ładnie! ależ mi się podobasz (bez żadnych podtekstów proszę ) jestem jak najbardziej na tak! lubię twoje zestawy bardzooo i twoją twarzyczkę, którą chcesz ukryć, ale ja i tak ją widzę !!Cytat:
|
||
|
|
|
#1520 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
śnieżka_
Camilla farfalla kubulinka ojalika tuniczka jest z firmy Atmosphere. dziekuje Wam! Cytat:
a torbe bym CI zabrala ;P----------------------- i ja dolaczam do grona osob noszacych soczewki. Nosze je od 2 lat - zawsze J&J Acuvue, i teraz nie wyobrazam sobie bez nich zycia. Sa bardzo wygodne i na pewno lepsze od okularow. Zakladanie/zdejmwoanie tlyko z boku wyglada tak strasznie, w rzeczywistosci nie ma z tym zadnych problemow ![]() -------------------------- jeszcze jden zestaw tym razem dzisiejszy -fioletowy z szarym
|
|
|
|
|
#1521 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty to jednak masz sokole oko ![]() , nic się nie ukryje ? Cytat:
Ale torby Ci nie oddam ![]()
|
||
|
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
slicznie - tylko znowu te saszki...
|
#1523 |
|
Rozeznanie
|
super karo - bardzo ladnie wyglada ta sukienka z bluzka i dobrze na tobie lezy
ja bym pewnie zalozyla czarne kolczyki i rajstopy zamiast spodni ale to juz kwestia indywidualna.
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
hello,
odebrałam dziś płaszczyk- jestem zadowolona
|
|
|
|
#1525 |
|
Konto usunięte
|
przeuroczy ten szalik!
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i znalazłam później na ziemi, wśród kamyków, nocą, całą - cud kilka razy mu wypadła podczas jazdy, ale to były chyba jakieś felerne bo mu co chwilę wypadała, albo może jakoś wiatr mu wiał w oko no ina basen też chodził szkłach, ale teraz już zdejmuje, bo co to to nie, cudów nie ma, w basenie nie znajdę ![]() aa, i raz mu zginęła w namiocie, się w śpiworach zapodziała, ale też się znalazła, cała i zdrowa ale już więcej nei offtopuję
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Mój taki sobie ale dawno sie nie wklejałam więc tak dla przypomnienia. Weekendowy z pobytu u rodziców. Na drugim foto na szarą bluzeczke zalożyłam długi czarny sweter z krótkimi szerokimi rękawami. Pasuje to według Was?
Super_karo Twoje fioletowo-szare zestawiki są super!
|
#1529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

a głupio było jej poprawiać i grzebać w oku 

czyli