|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Cytat:
Suknia faktycznie bogata ![]() Cytat:
U mnie spoko noc, jadł tylko raz, obudził się o 8, zjadł i śpi mi na cycu szkoda że nie w łóżku bo też bym jeszcze chętnie pospala
|
||
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Ahnessy udanego grilla.
Po nocnym monologu myślałam, że po śpi dłużej ale gdzie tam, wstał przed 7, a ja obudziłam się zalana mlekiem, cała koszula i prześcieradła mokre, dawno już tak nie było. Piękna pogoda u nas, zastanawiam się gdzie by tu pojechać. |
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ skąd, że przytyk
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam się sobie mega podobałam
|
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
I słusznie
|
|
#2827 |
|
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Ahnessy, dziś kiepska pogoda na tradycyjnego grilla faktycznie bawcie się dobrze ![]() Kinga, bić? a to łobuzy... Jagoda to za dziećmi zawsze tak patrzy. Jak jesteśmy na placu zabaw, to głowę chce sobie urwać, tak zagląda ![]() My dziś byliśmy w ikei, co było niemądrym pomysłem 😜 ale mamy łóżeczko dla Młodej, bo w dostawce ledwo się mieści już. I mam koncepcję na jej pokój, bo mi się jedna seria mebelków spodobała, a chcemy w ciągu kilku następnych tygodni jej urządzić pokoik
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
zazdroscimy pogody, u nas masakra cały dzień pada i pada i pada........
Mięta powodzenia w urządzaniu pokoiku Jagody, czekamy na zdjęcia ![]() dziekujemy spotkanie sie nawet udało ale powiem wam ze te grające zabawki to złooooo, zwłaszcza w połęczeniu z gromadką dzieciaków juz mnie głowa bolała od tego halasu i sie zmyliśmy ok 19. Młoda spi od 21.30 i juz zaliczyła jedną pobudkę z płaczem - oby tylko tą jedną |
|
|
|
|
#2829 |
|
Raczkowanie
|
Ahnessy, fajnie że się imprezka udała
![]() Ja już mam dość tego deszczu, oby jutro było ładniej, bo oszaleje w domu. Moja Młoda jeszcze nie śpi... |
|
|
|
|
#2830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziiiień Dobry. Chyba udało mi się sprzedać motylki!
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to super, w koncu!
Ja musze indiacza wystawic,moze dzis to uczynie |
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Mi to jakoś szybko poszły gwiazdki
Oczy mi lecą.. Dzisiaj na obiad... Moze być nic? Albo kupne na pierogi? |
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zapiekankę z wczoraj
![]() Ale pierogi tez spoko. Ja bym zjadla z miesem Ale to juz musza byc domowe, bo te kupne to nie to samo. Kupne to ruskie, z owocami, czy szpinakiem spoko.
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Rozeznanie
|
Russ miałyśmy podobne suknie. Nigdy nie myślałam o niej ze jest cyganska. W dodatku miałam z długim trenem odpinanym na rzep.
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Rozeznanie
|
miała być prosta i zwiewna. A Przymierzyłam taką w salonie i znalazłam krawcowa co mi Uszyła
|
|
|
|
|
#2836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zawsze w tygodniu do Ikei jeździmy bo w weekend dzikie tłumy Cytat:
My po spacerze mimo pochmurnej pogody pospal godzinę więc jest ok Rano cierpiał mój biedaczek bo kupy nie robił od czterech dni i nie mógł zrobić ale wreszcie poszła i od razu było widać że ulga
|
||
|
|
|
|
#2837 |
|
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Ewusia, mnie się podoba seria flisat. Mają super półkę-domek 😍 i inne półeczki i pierdołeczki 😉 no i cenowo ok, a ja też uważam, że lepiej na razie dużo nie inwestować. Tym bardziej, że ja chcę żeby to był pokój w pełni dopasowany do Jagody, tzn. żeby miała dostęp do wszystkich półek etc., więc co jakiś czas nas czekają zmiany ![]() My jeszcze mamy te szczęście, że nie musimy szaf czy komód do niej kupować, bo ubranka ma w garderobie ![]() Biedny Konradek u nas max 1 dzień był bez kupy na razie. Może u Konradka ma wpływ też rozszerzanie diety? Bo czytałam że dzieci często zaczynają mieć problemy z kupami wtedy. Ja usypiam, już jest odlot przy cycu. Udało mi się jakoś okiełznąć żywioł po kąpieli, ale 2x łapałam już za ubranie, bo by z łóżka spadła 😎 Ewula, Ty też pięknie wyglądałaś ![]() My w sobotę mamy już 5 rocznicę ślubu 😀 i jedziemy na weekend do Buska z tej okazji. Ewusia_marchew- dzięki Twojemu poleceniu 😊 Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-07-18 o 21:11 |
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprzedałam nosidło, sprzedałam chustę i mąż do mnie "no stać Cię teraz na jakąś super, porządną chustę, ew dołożę Ci trochę" no i w tym momencie posmutniałam zapomniał się chłop, no!
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Raczkowanie
|
Magda, trzeba podreperować zdrowie w sanatorium 😎
Uaoo, a co się dzieje? 😔 |
|
|
|
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Popiszę sobie sama 😎 Młoda dziś do 8:30 pospała, ale właśnie padła na pierwszą drzemkę. Już nam się w ogóle trochę normuje i zwykłe 2-3h po wstaniu rano, jest właśnie drzemka. Niestety później już loteria, bo ani nie wiadomo ile pośpi ani kiedy, i czy w ogóle 😉, będzie następne spanie. Jakoś trzeba dawać radę
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
eee to ładnie Ci pospala u nas też powoli zaczynam widzieć te 2 h przerwy i sen
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też jak w domu jesteśmy, po wstaniu 2-3h jest potrzeba odpoczynku, tylko czasem pospi 40 min a czasem 15
A dziś pojechaliśmy sobie do dziadków, żeby sobie dzień urozmaicić.
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie jak jestem w domu sama to śpi jak w zegarku. Jest tz to się wszystko sypie.
Ruda ooo obiadek u mamusi? |
|
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te kupy to chyba faktycznie od rozszerzania, kiedyś max 3 dni były bez ale to bardzo rzadko Super że do Buska jedziecie mam nadzieję że Wam się spodoba U nas nocka z częstym płaczem, ale za to do 9 spalismy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Kto wie, kto wie
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Kornelka ostatnio zasypia na drzemki, jak się położę z nią na łóżku i przytule. W sumie fajnie ze nie musze się jakoś starać - bujac, szumieć, etc. Ale za to muszę leżeć razem z nią
|
|
#2848 |
|
Raczkowanie
|
No rano śpi ładnie ostatnio, ale to pewnie dlatego, że chodzi spać koło 23 😎
Nam też tż rozwala system zwykle 😜 bo jak jest tata, to jest impreza, to co ja będę spać 😉 Ruda, jak u Was powrót do codzienności? Ciekawe jak u nas będzie z rozszerzeniem. Na raziezgłębiam teorię 😊 Ewusia_marchew, nooo ja już nie mogę się doczekać 😀 tym bardziej że tż mi obiecał masaż! |
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Chętnie oddam 20 *C kto chętny?
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda ja się szarpać też nie muszę.. No tylko lez z nim.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

szkoda że nie w łóżku bo też bym jeszcze chętnie pospala

a to łobuzy... Jagoda to za dziećmi zawsze tak patrzy. Jak jesteśmy na placu zabaw, to głowę chce sobie urwać, tak zagląda 

Ale to juz musza byc domowe, bo te kupne to nie to samo. Kupne to ruskie, z owocami, czy szpinakiem spoko.