![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: najgłupsze powody (teksty) rozstania wymyślone przez waszych byłych
ahhh.cudowny temat.
![]() po pół roku usłyszałam: - 'ten związek przechodzi w przyzwyczajenie" - 'jesteś taaką wartościową osobą,spokojniem,znajdzie sz kogoś lepszego' (jeje...gratuluje oryginalności) ;] - 'potrzebuje być teraz sam...' (..po dwóch dniach od zerwania poszedl na impreze i juz wyrwal dziewczyne-wymiana numerow,zaproszenie na studniówke) ;] płakałam.ale pomimo tego,że boli,wiem,że nie warto. a prawda jest taka,że te wszystkie buraki,jeszcze będą żałować i będą chcieli wrócić,ale wtedy może być za późno. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym wolala byc pierwsza ![]() wrecz pewnie bylabym ironiczna i wredna jesli chodzi o niedziewictwo partnera (ale tak juz mam ![]() i to raczej nie z kompleksow i braku pewnosci siebie tylko wrecz odwrotnie... egoizmu i zbyt wielkiej pewnosci siebie ![]() i tak pomalutku dochodzimy ze nie jestem przeznaczona do bycia w zwiazku xD mialabym kilka spraw w sadzie za znecanie sie psychiczne... to pewne ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Przezabawny wątek
![]() Moja miłostka licealna - chłopka z tzw "dobrego", konserwatywnego domu. Oczywiscie wsztskie wiemy jak było kiedy rodzice nie patrzą. ![]() Tekst rozwodowy po tym jak złapałam go parę razy na kłamstwie i flircie ze wspólną koleżanką: Byłem u spowiedzi i ksiądz mi powiedział, że nie mogę cię tak krzywdzić. Dlatego się rozstaniemy. Oczywiście przez tel. - z automatu na ulicy. Ha! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
![]()
Teraz ja coś dodam:
-musimy się rozstać bo jesteś dla mnie za mądra -musimy się rozstać bo jesteś za ładna a ja nie jestem przystojny haha jakby to uroda była najważniejsza -chyba nic z tego nie będzie bo wolałbym żebyś była jakieś 5 cm wyższa ;] Ciekawe co w najbliższym czasie usłyszę? ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
dla mnie i tak nic nie przebije tekstu: jesteś dla mnie za dobra/ nie zasługuję na Ciebie
Panowie, pozwólcie, że to my będziemy o tym decydować ![]()
![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie ona tu jest problemem, Ty jesteś. Jesteś zwykłym tchórzem, tchórzem . Spotkales dziewczyne ktora chce z Tobą być, ponoć Ci na niej zalezy, a odrzucasz ją bo jesteś prawiczkiem a ona już sie kiedyś kochala?? Chyba sam widzisz jak idiotyczne są Twoje rozterki, skoro nawet boisz się powiedziec jej dlaczego NAPRAWDĘ nie chcesz z nią być. "wyobrazasz sobie jak ona to robi z innymi" ? i jest to dla Ciebie odrażające? rozbrajające jest Twoje podejscie do seksu, naprawdę. Wg mnie dziwne by było gdyby w wieku 22 lat byla dziewicą. ;]
![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak poza tym jakie kompleksy?? Ja nie mam żadnych kompleksów. Zresztą jeśli piszecie ze ona będzie mnie porównywać... e no to ja Ją wtedy też skoro ona mnie, jeśli takie porównania występują w związku według was. To że nie mam żadnego doświadczenia... e to nie problem mogę zdobyć, w przeszłości było mnóstwo szans. Teraz też sie znajdą. co z tego ze to będzie zdrada. Jak ona mnie ma porównywać do byłych to ja ją też. Czemu niby jestem tchórzem?? Czemu niby rozbrajające jest moje podejście do seksu?? Co w nim jest nie tak. PS. Jak to by było dziwne że mając 22 lata jest dziewicą, to co ja jestem?? Za chwil kilka 24 lata?? aiza19 - sama dorośnij |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
moj eks przede mna mial wiele kobiet, takich jednonocnych przygod tez. na poczatku troche mnie to dotknelo, ale pomyslalam, bylo - minelo, po co sie tym przejmowac. teraz jest ze mna, i jest mu dobrze. Cytat:
![]() i to sa wlasnie kompleksy, ze ona bedzie porownywac a ty nie mozesz, bo nie masz doswiadczenia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
BAN stały
|
Some guy -rozumiem Cię nawet, kobiety trochę inaczej patrza na takie sprawy. Są bardziej wyrozumiałe i wiele mogą znieść wad u partnera. Jeśli tak bardzo dręczy cię ten fakt to poszukaj dziewczyny, która jeszcze tego nie robiła. Dla jednej osoby pierwszy raz jest czymś co trzeba przeżyć, dla innej czymś bardzo waznym w życiu. Sam wybierasz co dla Ciebie najlepsze. Życzę szczęścia! Masz rację, lepiej zerwać z dziewczyną w szczerości niż się oszukiwać przez cały związek -bo to strata czasu i nerwów, a może tez prowadzić do załamania w jakimś stopniu. Musisz się zastanowić i przemysleć, tak żebyś miał 100 % pewności, żeby pozniej nie mieć żalu do siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Czytam wasze wypowiedzi i czytam i uważam, że niesłusznie próbują co poniektórzy (nie wiem dokładnie kto, bo nie to jest celem tego wpisu) zmienić Twoje (someguy) nastawienie do spraw, co do których masz prawo mieć własne zdanie. W większości zgadzam się ze swish - To jest Twoje życie, to Ty o nim decydujesz i to Ty będziesz spędzał życie z jakąś kobietą. I tu nie chodzi o to, żeby przełamywać swoje emocje, odczucia w stosunku do kogoś. Uważam, ze niesłusznie niektórzy mówili, że to jest całkiem naturalne, że kobieta w wieku 22 już nie jest dziewicą. Otóż część jest, ale boi się przyznać, bo obecnie panuje taki nacisk - masz 22 lata jesteś dziewicą, to musi być z Tobą coś nei w porządku. BZDURY PRZEZ WIELKIE B... Żadna z Was i żaden z Was nie ma prawa narzucać swoich myśli innym! Nie macie do tego prawa. To jest jego życie i to on bedzie żył z tą kobietą. Sytuacja jest zupełnie identyczna, jakby którejś z Was ktoś postawił faceta, który wam się nei podoba wcale, w którym nie ma tego czegoś i nakazał by wam go kochać i stworzyć z nim rodzinę i mieć dzieci, bo ktoś by wam wmówił, ze milosc się narodzi z czasem a on jest dla was najlepszy, taki wyksztalcony, taki dobrze ubrany. Wybierzecie go? Nie - bo coś bedzie sie w nim wam nei podobalo, bo coś bedzie was obrzydzać, bo cos bedzie was odstraszać. Nie oszukujmy się, jeśli coś nam nie pasuje w partnerze, rośnie mur i nie ważne ile by to nie trwalo rozsypie się wcześniej czy później, bo w drugiej osobie nie ma milości na tyle silnej by stworzyć coś trwałego i coś ją blokuje przed kochaniem tej drugiej i nie wazne czy to kolor skóry, czy jakieś nawyki, czy fakt, ze spała z innym. Wszystkie te elementy mają identyczne znaczenie. Nigdzie nei jest powiedziane, że fakt nie bycia dziewicą jest powodem wyższej rangi i nie można związku zerwać tylko z tego powodu. Dla was moze byc to blahy powód, dla niego jest to powód, który nie pozwala mu normalnie żyć i kochać tej dziewczyny. W efekcie męczy się i on i ona. I ma do tego rpawo, tak samo jak wy macie prawo odrzucić starania się jakiegoś faceta o was bo coś wam w nim nie pasuje. Jemu nie pasuje fakt, ze nei zaczekała z tym na niego. I ja to zdanie popieram. Pierwszy raz pamięta się najdłużej, tak samo jak osobę, z która się odbył i cokolwiek by się nei działo ta osoba zawsze bedzie w naszej pamięci na szczególnym miejscu. Jednym podoba się co innego drugim podoba się co innego. Jednych pociąga fakt, że dziewczyna już to ma za sobą bo jest bardziej doświadczona, innych to obrzydza a jeszcze innych odpycha... Nie jestescie w stanie tego zmienić, to jego zycie. I wydaje mi sie, ze jesli postąpi tak jak chce i jak mu mowi serce tak bedzie najlepiej dla niego, bo o jego zycie tu chodzi a nie o Wasze. I on najlepiej wie czy bedzie z nia szczesliwy czy nie. Moje zdanie jest takie, że robisz dobrze, bo skoro jestescie razem jeszcze i czujesz, ze nei przełamiesz tego odczucia do niej, to taki zwiazek nei ma sensu i nie nam to oceniać. Ja tylko rozumiem Twoje obawy i decyzję jak najbardziej popieram. Podejmij taką jaką dyktuje Ci serce.
![]() |
#132 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2008-01-16 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() rekordy bije taki jeden moj niedoszly chlopak... on udzielal wywiadow do Radia Maryja ![]() I tez oczywiscie wszystko co wyczynial bylo dla mojego dobra. Swiety chlopak ![]() Niektorzy mysla, ze wystarczy jak chodza co tydzien do kosciola, to znaczy, ze sa dobrymi ludzmi. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Some guy , takze musze sie zgodzic z ostatnim postem Doris .
Jak mozna cierpiec z powodu czyjejs przeszlosci ![]() A ona tylko uprawiala seks, to co robia prawie wszyscy. Jesli nie potrafisz zyc terazniejszoscia i przyszloscia a tylko zaglebiasz sie w przeszlosc , i to na dodatek nieswoja to moim zdaniej jest cos nie tak z twoja psychika - to nie jest normalne zachowanie. Wiec problemem nie jset twoja dziewczyna i jej przeslzosc tylko ty -sam. Jesli kogos kochamy to, za to jakim jest teraz czlowiekiem i co czyni teraz , a nie analizujemy jego calego zycia osobistego i nie szukamy problemow. Wiec radze skonczyc ten zwiazek i przedstwic jej prawde , jaka tu napisales . Uwierz , a klamstwo w koncu wyjdzie na jaw , a ty podobno taki porzady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
Ja jeszcze dodam, że inaczej się patrzy na seks, gdy się tego nie robiło, a inaczej gdy ma się to za sobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to drugie - wierz mi, że tym wyjątkowym jest dla kobiety ten, którego najmocniej kocha, z którym chce się związać na całe życie, a nie tem pierwszy, z reguły nie będący nigdy ostatnim. Moim zdaniem sprawa ma się tak, że wolałbyś, żeby dziewczyna nie miała porównania z innymi, bo dla Ciebie to będzie pierwszy raz, będziesz się pewnie stresował i a nóż nie wypadniesz jak ogier wszech czasów. Ale z takich kompleksów nie wyleczy Cie dziewica, ale dziewczyna, która Cię będzie kochała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
![]()
Pokrzyczałyście chłopaka zapominając, że dla niektórych osób (szczególnie takich, którzy umyśleli sobie trzymać cnotę aż do ślubu) to bardzo ważna sprawa.
Powinien z nią zerwać, i podać jej przyczynę. Tak jest uczciwie dla nich obojga. A najgłupszy tekst jaki słyszałam (w wieku 17 lat): Mama zabroniła mi się z tobą spotykać.
![]() |
#140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
BAN stały
|
Cytat:
haahaha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Na Twoim miejscu zastanowiłabym się DLACZEGO Ci tak przeszkadza to, że dziewczyna wcześniej z kimś sypiała. Dlaczego to takie ważne? Bo to nie jest tak, że ten pierwszy to "wyjątkowy", a pozostali to już "jedni z wielu". Skoro Cię kocha i chce z Tobą być, to znaczy, że Ty jesteś dla niej wyjątkowy. I tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Większość osób, które nie uprawialy nigdy seksu po tym pierwszym razie spodziewa się conajmniej trzęsienia ziemi i nie wiadomo jakich zjawisk nadprzyrodzonych... Wyobraża sobie różne rzeczy na ten temat. To dlatego sądzi że dziewczyna już jest jakaś "nieczysta" i "niegodna"... Jedynym więc rozsądnym rozwiązaniem jest zerwanie bo po prostu nie będzie jej przez to szanował.
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee, tam, przecież to nieczysta i niegodna to pic na wodę. Chodzi o to, że ON jest niedoświadczony i boi się, że dziewczyna uzna, ze inni byli lepsi i da sobie spokój, więc woli "z honorem" zakończyc sprawę, zanim cokolwiek się zdarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
rozmawialam dzis z kolezanka i doznalam kolejnego szoku. Jej chlopak w tym tygodniu zakonczyl ich zwiazek (byli ze soba pol roku) twierdzac, ze:
- "kocham Cie ale nie lubie Twojego psa, jak do Ciebie przychodze to zawsze sie tak dziwnie na mnie patrzy jakby byl zazdrosny, ja juz tak dluzej nie moge " ![]()
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
świetna jest ta cecha przewidywania przyszłości... kiedyś od Mojego faceta w odpowiedzi na pytanie o ślub usłyszałam że ... tak jak naturalną konsekwencją narodzin jest śmierć tak ślubu rozwód więc nie warto... nieźle co ....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
ale tu sie off top zrobil.
Niestety sa ludzie, ktorzy podchodza ambicjonalnie do spraw uczuciowych i intymnych. Zazwyczaj oznacza to jednak brak glebszych uczuc. Sa tez ludzie, ktorzy nigdy sie nie zakochali. Ale co na stos z nimi czy jak ? ![]() ![]() A czytajac wiekszosc wypowiedzi az chce sie zanucic piosenke Renaty Przemyk. "Nie bez złości o miłości" Nie kazdy umie odejsc. Czasem odbywa sie to w takiej atmosferze, ze o raniace slowa nie ciezko. Niektorzy odreagowuja, nie umia po prostu sie przyznac, ze to wlasnie oni sa nie fair. A czasem jest dokladnie na odwrot - biora na siebie cala odpowiedzialnosc, nawet gdy to nie jest ich wina zupelnie. Badz co badz zawsze jest to sytuacja emocjonalnie trudna dla obu stron. I nie kazdy wtedy zachowuje twarz. A to co przetrwa - zalezy czy faktycznie kiedykolwiek istnialo. Przyjazn, kolezenstwo? To wcale nie jest zadne tylko albo nizszopoziomowe substyfikaty. To calkiem powazne propozycje, jak mowia o przyjaciol trzeba dbac. Gdy wiec ktos oferuje przyjazn po rozstaniu, wcale przyjacielsko nie postepujac sklada jakas obietnice, ktorej de facto nie dotrzymuje, stad zrozumiale jest uczucie rozczarowania. NIkt nie lubi jak ktos nie dotrzymuje slowa. Lepiej wiec takich obietnic nie skladac. Ja np nigdy nie sugeruje, gdy jestem strona konczaca, jak relacje sie beda dalej ksztaltowac. Nie jestem prorokiem, aby umiec widziec przyszlosc. Uwazam, co wiecej, ze bylego owszem mozna pozniej lubiec, ale za cos zgola innego niz fakt, iz jest bylym, to niejako bedzie wtedy sytuacja nowa i oparta na zupelnie nowych faktach, tudziez odkryciach charakteru dokonanych jeszcze w czasie trwania zwiazku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
"Zostańmy przyjaciółmi" jednak w wypowiedzi pełnej metafor...
ON: Wiesz, nie chcę być z kimś dla kogo nie mogę znależć czasu, poza tym wydaje mi się że narzuciliśmy zbyt wysoki bieg...nie myślisz, że powinniśmy zwolnić? Zejść na pierwszy bieg? Bez zobowiązań, bez nadziei i rozczarowań JA: A na ile mozna sobie pozwolic na pierwszym biegu? ON: wolno jechać, za bardzo się nie rozpędzisz, jeśli samochód zgaśnie, nie będzie to gwałtowne i zaskakujące JA: na jakim według Ciebie biegu byliśmy? ON: nie wiem, może trzecim.. JA: nie lubię się cofać ON: nikt nie lubi JA: czy pierwszy bieg = "zostańmy przyjaciółmi"? ON: coś w tym stylu... oryginalnie, ale czuje sie to samo ![]()
ja jeszcze ciągle czekam na ciebie które pozwala mi żyć... a ty nie przychodzisz (...) czekam czekam wytrwale tak lekko dotykają mnie dni moja tęsknota jest tęsknotą planet zmarzłych tęskniących do słońca ty jesteś słońcem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.