![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
Zadomowienie
|
Ania, a co z tym kosiniakowym? Teraz chyba kazda kobieta, ktorej nie przysluguje zadilek macierzynski ma prawo do 1000 zl miesiecznie przez caly rok - interesowalas sie tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Do urzędu pracy musze jechać z wszystkimi dokumentami i pozwem i oni mnie tylko ubezpiecza ale tez nic nie dostane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 | |||||||||
Zakorzenienie
|
![]()
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63175646]PikPik strasznie chamsko się mąż zachował! Dziecko oczywiście czuje waszw emocje, a Twoje to już w ogóle. Dobrze że dałaś mu dziecko by ochlonac. Sama praktycznie zajmujesz się dziećmi więc rób wszystko żebyś miała wygodniej i łatwiej. Jak mu się to nie podoba to trudno
![]() ![]() U nas znowu od 5 problemy z bakami... eh Zosia tak pięknie spała jak była w takim wieku ![]() Mówili że drugi poród łatwiejszy, że drugie dziecko łatwiej się chowie.. Ta ![]() U mnie poranek spokojny, ale teraz problemy z bąkami :P eh te bączki :P Nawet wymyślilam nowe słowko "odbączkowywanie" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ile płaciliście? My 570zł Drogie te szczepienia, ale nie będziemy na dziecku oszczędzać ![]() Nam lekarka to samo mówiła, zeby pedicetomol powyżej 38 stop podać. Też mam kupiony w razie "W" U Nas po szczepiepieniu nic się nie działo. Dawkę Rota Hania też pochlaniała ładnie, cmokała i machała języczkiem chyba za wolno pani podwała ![]() ![]() Chwilę popłakała i zasnęła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aniu wiem, że jest Ci cholernie ciężko. Masz skomplikowaną sytuacją zaowodowo-finansową. Nie do pozazdroszczenia. Brakuje Ci stabilizacji i niezależności finansowej. Sprawa w sądzie jes toku. To nie będzie wiecznie trwać. To tylko przejściowa sytuacja. Masz zdrową i piekną córeczkę. TŻ ma dwie pracę. Stara sie dla Waszego dobra jak tylko może. Nie martw się! Musi być dobrze ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie podobnie. Haneczka śpi, przydaloby się jej ciuszki zorganizować bo cześć już za mała i trzeba odlożyć i poskladać ładnie. Gotuje zupę cebulową na golonce z indyka. Golonke wrzucę w piekanik bedzie na jutro dla TŻ a zupa na dwa dni będzie ![]() Szaro-buro na dworze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1717 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już ostatnio poodkładałam trochę ciuszków - wyrasta mi z rozmiaru 56 pannica ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że tz jest Was w stanie utrzymać, chociaż szkoda tego stanowiska kierowniczego...
![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam rozeznanie i nie w każdym wątku dziewczyny wykańczały ostatnią część wątku w Poczekalni do 5000 postów, żeby przenieść się na Odchowalnię... Więc może też już się jednak przenieśmy, jak to już któraś sugerowała?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze walnij tutaj jakiegoś kolorowego posta o zakonczeniu i lecimy na odchowalnię ![]()
![]() |
![]() |
#1723 |
Konto usunięte
|
Na odchowalnię już...? Tak wiem, że już wszystkie rozpakowane ale jeszcze tak niedawno się meldowałam w wątku "o maleństwo się staramy choć już po 30 mamy", potem w naszej pierwszej części i tak szybko zleciało!
I w ogóle Ignaś dziś skończył miesiąc i już nie jest noworodkiem. Tak mi jakoś smutno z tego powodu ( pewnie to hormony, bo mam aż łzy w oczach jak to piszę ![]() Izunia Miqesi też dzisiaj miesiąc , a Wasze dziewczyny Haneczko i agusia już 2 ! Masakra, za chwilę się nam macierzyński skończy ![]() Cierpliwość u nas też dzisiaj spokojnie. Chyba dlatego że o 10:00 (po obudzeniu ![]() ![]() ania, a kiedy ma być ta sprawaw sądzie? Przecież to nie jest normalne żeby tyle czekać na jakieś pieniądze ![]() PikPik, Twój mąż faktycznie taki trochę egoistyczne ma podejście... Chyba za mało się zajmuje dziećmi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolezanka pracuje w sądzie i tylko tyle sie dowiedziala ze jest przygotowywane pismo do mnie. Daty rozprawy nie zna wiec musze czekac na listonosza. Maja usnela to ja ide gary umyc i sie uczesac. Cos jeszcze zjem i się napije ziół. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliweczko jak starsze dzieci? Dalej chętnie pomagają przy Ignasiu? Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1726 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Ania ty jesteś silna babeczka. Dużo stresów masz związanych z szefową, a hormony jeszcze robią swoje, więc normalne, że czasem masz już kompletnie dość psychicznie. Która młoda mama nie ma!! Tżta całe dnie nie ma i ciężko jest być samej z dzieckiem, ale i tak radzisz sobie świetnie! Kp Ci spędza sen w powiek, ale tak jak pisały dziewczyny, nie analizuj i może wtedy jakoś to pójdzie? Ja już raz pisałam, że przy pierwszym dziecku miałam problem z kp a strasznie się nim przejmowałam, do tego doszły stresy spowodowane przez teściową i z kp dupa blada wyszła. Teraz nie podchodziłam do tego jakoś specjalnie i samo się potoczyło. A też mam trochę swoich stresów więc aż się dziwię, że to nie wpłynęło. Bodajże Śliweczka też pisała, że nie poszło jej jak się kp przejmowała, a teraz jest ok (Śliweczko, popraw mnie, jeśli się mylę). Ale Aniu, twoim ogromnym szczęściem jest tż (oczywiście zaraz po Mai ![]() ![]() My byłyśmy dzisiaj po skierowanie na badanie moczu i posiew, przy okazji pani doktor zbadała małą. Dostałyśmy jeszcze skierowanie na bilirubine i krew, bo wg pani doktor mała dalej ma żółtaczkę. No w szoku byłam, bo mi się wydaje, że żadnej żółtaczki już nie ma, ale będą wyniki to zobaczymy. I okazało się jeszcze, że mała ma przepukline pępkową i ma zaklejony pępek. Też w szoku byłam. Poczułam się tam jak kretynka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To wynośmy się stąd na odchowalnie ![]()
![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dokladnie rok temu zaczely się starania o bobo ![]()
![]() |
![]() |
#1728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzmam mocno kcuki za dobre wyniki badań i za usg ![]() Sama muszę pójść z Hanią w 3cim miesiącu na usg nerek i zrobić badania krwi i moczu w związku z moimi problemami z nerkami. Troche mnie to martwi, ale staram się na zapas o tym nie myśleć ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my w czwartek na szczepienie jedziemy i juz się boję. Na tym pierwszym po szpitalu szczepieniu Bartka płakałam razem z nim ![]() A dziś mam 6 tyg po porodzie, także żegnaj połogu ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
Zadomowienie
|
Właśnie, apropos łapania moczu. Przyklejacie na cala noc ten woreczek? Na instrukcji pisze ze na max godzine. Zielona jestem...
Mieszko tez ma zaklejony pępek. Juz trzeci plaster.
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś znów ciężki dzień. Noc była ok, a dzień taki jak wczoraj- ciągle ryk, spanie po dwie minuty. Nawet nie mam jak się wysikac. Teraz przy cycu leży, chociaż spokojnie.
Ehhh naprawdę nie wiem co jest- brzuszek miękki, gorączki nie ma, je normalnie, kupkę i siusiu tez robi normalnie. I ciągle źle, jedynie w chuście po kilku minutach płaczu się uspokaja ![]() Mam nadzieje ze do jutro się uspokoi, bo jedziemy do fryzjera ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Ja jak dla Bartka musiałam zrobić badanie moczu, jak był tak malutki to przyklejalam ten zbiorniczek rano, po przebudzeniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż mnie bardzo wspiera za co mu bardzo dziękuje bo pewnie dawno bym zbzikowała itp A Maja jest moim największym Szczęściem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi od 14:00
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro mamy pneumokoki. Po ostatnim szczepieniu mała gorączki nie miała, ale była nie spokojna i trochę nam płakała ![]() ![]() Mojego męża nie ma już 10 dni ![]() ![]()
![]() |
#1735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na ile miał przyklejony jeden plaster? Nam lekarka kazała na dwa tygodnie, a po dwóch tygodniach zacząć go moczyć, żeby delikatnie odszedł. ------ Aha! Miałam wam napisać, że kupa przyszła do nas po 11 dniach! I jest to w normie. Czyli następnej też się mam tak spodziewać? Ciekawe jak to będzie. A mała waży 4425g ![]()
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-07-19 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1737 |
Konto usunięte
|
U nas dziś znowu drAmat. Mała męczy się strasznie! Kupa jakaś tam była ale mAła. Teraz cisnie baki Ale nic nie idzie. Cyc po raz setny dzisiaj.
Hana jak nie śpi to ciĄgle płacze... smutno mi dzisiajw, wymieklam... Chodźmy na odchowalnie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Agusia jesteś bardzo dzielna!! Każdy dzień przybliża termin kiedy do was wróci ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63197561]Masakra!!!!! Kiedy sprawa?[/QUOTE]
Jeszcze nie wiem. Musze czekac na pismo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Jak dobrze policzyłam wszystko to nawet 500+ mi się nie należy bo jesteśmy za bogaci :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Zadomowienie
|
Veronique my przyklejamy na 5 dni i przerwa na 3. Ten plaster specjalnie do przepukliny taki dwu czesciowy latwo sie odkleja a to co zostanie fajnie schodzi oliwką.
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Tak czytam o kupach i sobie myślę że ja nawet nie zwracam uwagi czy jest czy jej nie ma :/, ale wydaje mi się że codziennie jest. Raz większa raz mniejsza. Bączki za to codziennie puszcza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.