|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3542 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My dzisiaj mieliśmy szczepienie. Janek waży 6720g 😊 i nie uwierzycie, ale był mega dzielny i w ogóle nie zaplakal 😍 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3543 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam i ja. Rodzice dziś do mnie wpadli i wyszliśmy na spacer. Miałam głupi incydent bo siedziałyśmy z mamą na ławce w parku i przyszła grupka młodzieży, usiadła na fontannie i dziewczyny darły japę. Nawet specjalnie jedna do drugiej się darła, że cicho bo dziecko śpi a ta druga dalej nawijała. No i mówię do mamy, żebyśmy się przesiadły (bo chcę, żeby Mały do oporu spał na spacerze) a moja mama jak zwykle coś pod nosem głośniej powiedziała i wywiązała się pyskówka. Ja naprawdę nie ogarniam ludzi. U nas nudy.
![]() |
![]() |
#3544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My też dziś szczepienie i waga 6970 u nas płacz od badania po plecach, i spokuj dopiero po wkluciu i jak wsaszilam w fotelik widać same nie możemy chodzić tylko z tz on ja zabawia ja rozbieram ubieram A samej ciężko . Dobrze ze wlozylam fotelik do atelaza bo w gondoli bylby pewnie placz cala drogw do domu 😯 a w foreliku cicho i siedzi jak zaczarowana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3546 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
Hej 😊 po dzisiejszym dniu padam. Byliśmy u siostry M na roczku jej córeczki. 9 dzieci w wieku 5 miesięcy do 8 lat w tym 4 3latkow. Mam fotki. Jak się ogarne to wstawie na fb
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3548 |
Raczkowanie
|
Boże co ja dziś przeżyłam JeszcE chwilą A by mojej M stała się duża krzywda, wyskoczył nam pałąk z maty i tylko swistnęło nad jej głową... parę cm i by ja uderzył w buzię 😢 A najgorsze że to przeze mnie bo ja składałam matę 😟
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez re_nata Czas edycji: 2016-07-20 o 00:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Amb jeśli chodzi o BLW ja pewnie będę stosować z braku czasu i wolnych rąk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nawet nie mam kiedy usiasc do kompa... 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- My juz uspane... Tzn Zosia nie ja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() ![]() ![]() 07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-07-19 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3555 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My byliśmy u alergologa ale ostatni chyba raz u niego nie dość że wizyta to MEGA stres dla Domisia bo zawsze to bada i osluchuje mały poplakal normalne ale jak mu ciemiaczko bada to tak go ucieka w głowkę że jak na to patrze to mnie boli :-/ i to drugi raz i dlatego jak tylko mały go.uslyszal to ryk normalnie uspokoić go nie mogłam nawet po zastrzyku tak nie płakał z lezkami Masakra. Swoją drogą nie wiem po co jeżdżę jak mały ma.wyciszenie azs ale potrzebuje recepty na bebilon pepti. Bez recepty miesięcznie 400zl z recepta 200zl ale co z tego że 200zl jak 150zl wizyta u niego plus 30zl ok paliwo to wychodzę na to samo jedyne co ze go oslucha u tak co miesiąc 400zl plus balsam z bioderma co mu służy najlepiej 100zl. M7sze znaleźć kogoś innego bo już bankrutuke w rltym miesiącu był dermatolog (niepotrzebnie) o 2 razy alergolog i poszło 1200zl :-( no ale mój Domiś najważniejszy więc już nie biadole ![]() Aga foty dzieci z roczku wymiataja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() 07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-07-19 o 22:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pracy to ja licencjat pisalam tez z milionem tabel i innych alejalos to bedzie. Aby przysiasc. Wspolczuje nerwicy.. Ja po ang bede pisac o maturze...bleeeeee Jeju zosia Zasnela kolo 22 i juz drugi raz ja karmię bo budzila sie.. A 23 jest. Ale bedzie noc. A wypila ok 40ml mm.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak.juz te 40ml zjada to może j3j się unormuje i za jakiś czas będzie mniej pobudek. Domiś jak przeszedł na mm to najpierw jedna pobudka w nocy a teraz je o 19:30 i śpi od 20 do 6-7 rano oczywiście zdarzają się wyjątki więc może i Zosia będzie łaskawa i mniej będzie robić pobudek ![]() P.S. nie chwałę się snem Domisia udajcie że nie czytqlyscie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() ![]() ![]() 07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-07-19 o 22:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
Matko. Ja te mleko ktore jej daje polecone przez pediatre przez podejrzenie alergii to 50zl dalam.na gemini widzialam za ok 40... Boze ile to hajsu :-( te wizyty masakra ilemozna by mleka czy rzeczy kupic.
Mam nadzieje ze jej sue unormuje.. Dobrze ze Synkowi pasuje mleczko chociaz tyle... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3559 |
Wtajemniczenie
|
Nana- ja nie bardzo w temacie- a nie moglibyście prywatnie na miejscu gdzieś znaleźć lekarza, który by Wam wypisał tą receptę? Chociaż bylibyście do przodu o koszty dojazdu.
A w ogóle pediatra nie może takiej recepty wypisać?
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
Dzizas od 22 do teraz czyli 1 mialam juz 4 pobudke... 2 ostatnie byly o 0.40 i 0.57 😱 z czego przedostatnia to napicie sie i odwrocenie ode mnie dupka a ostatnia wzielam na przewijak bo mysle mokro... I zasnela tam z gola pipka.. Jezus czemu ona tak sie budzi 😒
![]() |
#3561 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale strachu się najadlam. A telefon oczywiście wie lepiej co chce napisać i sam zmienia słowa A potem jest co autor miał na myśli 😧 Strasznie dużo kasy Ale wiadomo że ważne zdrowie małego A tych recept nie da rady żeby ktoś inny wypisywal? Myślałam ze rodzinny może... Marciar najgorzej zacząć A potem już jakoś leci..... U mnie promotor wymagał żeby co mięśnia oddawać po rozdziale to człowiek miał motywację żeby pisać My mamy pierwszą pobutke na cyca, małą zjadła i zasypia w łóżecZku, gorączki brak, Sent from my SM-G357FZ using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
Sent from my SM-G357FZ using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3562 |
Rozeznanie
|
NanaR dzięki! Na pewno spróbuję tego kremu.
Renata dobrze że nic się nie stało, a wyskakujący Pawlak z maty był mega ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3563 |
Zakorzenienie
|
Hej. U mnie wczoraj dzieci poszły spać dopiero 21.30...Nie dla mnie takie nocne życie dzieci. 20 i mają już spać bo chcę sobie jeszcze przed snem odpocząć...No ale raz im pozwalam bo przespały się prawie godzinę w samochodzie podczas powrotu do domu. Ale jest plus- Mikołaj kolejną noc- do samego rana przespał w swoim łóżku. Patryś już ma drzemkę a ja ogarniam dom z lekka.
Renata ja tam od razu skapowałam że o pałąk chodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
Bosz do 3 chodziłam w te i spowroten bo ciagle sie budzila. A jak wzielam do lozka to brala cycka i puszczala ibtak w kółko... No prawie nic nie spalam... Nie wiem co temu dziecku
![]() |
#3565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Można się pośmiać ale współczuję...ja zamiast chodzić spać po nich to buszuje w necie i rano mam kryzys. Nadejszła wielkopomna chwila- idę do wróżbity dziś. Tego mojego ginekologa od siedmiu boleści ![]() Krzyś zalicza drzemkę. Starsza tv bo nie mam od wczoraj do niej cierpliwości a ja idę się ogarnąć ![]()
![]() |
![]() |
#3566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mozliwe ze ina sie przyzwyczaila z cycem spac? Czy raczej ze ja nie mam w cyckach prawie nic i ina sie co chwile budzi.. Co bardziej prawdopodobne.. Ale w dzien je.. Noce sa takie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
Nana serio pediatra Wam nie wystawia recepty? W głowie mi się to nie mieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym nasz pediatra( też beznadziejny) nam przez jakieś 2 miesiące wypisywał recepty na mleko bez zaświadczenia. A gastroenterolog, do którego chodziliśmy na początku tych problemów z Alą cały czas wypisuje recepty bez zaświadczenia... nie wiem na jakiej zasadzie to działa, najlepiej to chyba byś zrobiła jakbyś zadzwoniła na infolinię NFZ i się dowiedziała, czy koniecznie musi być zaświadczenie na Bebilon Pepti. Pewnie Cię to nie pocieszy, ale ja nawet z receptą płacę za Nutramigen 30 zł za puszkę ![]() A jak sie okaże, że nie da zaświadczenia a musisz mieć, to olej tego alergologa i zobacz ile kosztuje Pepti na aptekach internetowych- wydaje mi się, że zawsze parę złotych taniej będzie i pod same drzwi dostaniesz, bez szarpania się z lekarzami. W naszym przypadku jest tak, że refundowany jest Nutramigen LGG i kosztuje na receptę 30 zł. Bardzo ciężko go kupić w aptekach, wiecznie go nie ma i w hurtowniach też nie mają często. Więc zamawiam bez recepty " zwykły" Nutramigen( różni się tym, że nie ma dodanego probiotyku) , też kosztuje 30 złotych ale dostaję do domu i nie chodzę sie prosić o recepty, też mnie to strasznie denrwowało po durną receptę pół dnia stać w przychodni...
![]() |
![]() |
#3569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3570 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas upał dziś straszny.do tego mały marudzi strasznie i piszczy i krzyczy i zaobserwowałam i moja mama też że jeździ wszystkim po górnych działach. Masakra ledwo dolne 1 w sumie prawie że naraz wyszły to jeszcze dwójki jak będą szły to biedne moje dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.