Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-19, 22:24   #31
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Witam się i ja na odchowalni
australia i dzięki wielkie za ogarnięcie tematu, jesteś niezastąpiona
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 22:26   #32
miszkaaa
Zakorzenienie

My już chowamy ubranka 0-3, przerzucamy się na 3-6 m-cy, a dzisiaj Kubulek chodzil w bodziaku 6-9 m-cy żeby był luźniejszy i wcale nie wyglądal na duzy.

Czytałam, że u którejś z Was (chyba u Agusi,przepraszam jeśli się mylę) położna kazała podać czopek bo corcia nie robiła koopy.
Z kolei chyba u Veronique położna twierdzi, że i ponad tydzień może być bez koopy.
Ciekawa jestem skąd takie rozbieżności?
Czy znów co lekarz to teoria?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 22:32   #33
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
RównieŻ i ja się witam!

Nam na to odwiedzenie kazali się pieluchować przez 2 miesiące, Wam nie? Żabka swoja drogą, ale moja nie lubi więc mam nadzieję ze samo pieluchowanie starczy.

Eh Kinga również męczy się z brzuszkiem mam nadzieje ze jutro kupa będzie..
Nie, powiedziala, ze to bardzo delikatnie jest, wiec nie trzeba jedynie unikac wlasnie lezenia na boczku, zeby nie zakladala nogi na noge. I tyle
Hania te spac na brzuchu nie lubi.. Spi teraz na plecach. Bede ja uczyć

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
My już chowamy ubranka 0-3, przerzucamy się na 3-6 m-cy, a dzisiaj Kubulek chodzil w bodziaku 6-9 m-cy żeby był luźniejszy i wcale nie wyglądal na duzy.

Czytałam, że u którejś z Was (chyba u Agusi,przepraszam jeśli się mylę) położna kazała podać czopek bo corcia nie robiła koopy.
Z kolei chyba u Veronique położna twierdzi, że i ponad tydzień może być bez koopy.

Wydaje mi sie ze trochę tak, a z drugiej strony jeśli dziecko sie nie męczy, to spoko, może dlugo kupki nie robic, gorzej jak sie meczy, to jakoś trzeba ulżyć przecież..

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 23:13   #34
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Właśnie czytam o tym i by się zgadzalo bo czasami chrapie. Wyczytalam ze samo powinno przejść do 8 tygodnia.

1 sierpnia mamy szczepienia wiec kataru nie może być.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli katar nie jest ropny (żółty lub ciemno żółty) broń boże zielony to może być szepione dziecko.
Info od pediatry. Sam wodnisty katar bez niepokojących znaków przy badaniu przedmiotowym i osluchaniu nie stanowi przeszkody

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 23:26   #35
kaska87
Zakorzenienie

Witam na odchowalni

Ja od dzisiaj sama z dziećmi, mąż do pracy wrócił ale dałam radę było dobrze dzieci grzeczne oby tak dalej

Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 23:27   #36
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Miałam wam jeszcze napisać, że robiliśmy sesje zdjęciową i mamy uwaga uwaga - może z 3.dobre zdjęcia. Moje dziecko darło się tak, że fotograf się poddał i sesje przełożyłam to był ten dzień w którym w końcu zrozumiałam , że moje dziecko jest osobną istotą, a moje zaplanowane życie szlak trafił
( przynajmniej na jakiś czas). 3 dni się z tym godziłam, ale teraz jest już ok, a nawet lepiej bo już się tak na wszystko nie spinam.

Rzecz druga to odkryłam, że przyczyną wiecznych odparzeń były pampersy białe wychodzi na to, że moje dziecko ekonomiczne bo woli Dadytż jest dumny z syna
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Witam i ja

Dziś bardzo zły dzień. Cały czas na rękach. Problemy z brzuszkiem. Jestem ledwo żywa. Nawet na spacerze był krzyk. Jeszcze mi starszak nie chce się położyć spać na swoim łóżku tylko wędruje za mną. Muszę chyba kupić chustę bo nie idzie nic zrobić, nawet nie mam jak zjeść teraz

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Przepraszam za smęty.
Współczuję oby jutro był lepszy dzień. A chusta to genialna sprawa. Ja parę razy motałam i raz nawet na dłużej i obiad dzięki temu zrobiłam

Cytat:
A kto powiedział ze smecisz
U mnie dziś byl krzyk jak włożyłam Maje do chusty:/ wiec dalej będę próbować. Może się przekona.

U mnie był krzyk do póki chodzić nie zaczęłam Aniu jak chcesz to mogę Ci polecić doradcę chustowego ( jak coś to pisz pw), ja chyba na początku sierpnia idę na warsztaty
Cytat:
kurde z tym usypianiem jest masakra :/
Powinien byl jakis złoty środek bo to najwięcej czasu zajmuje np w moim przypadku.

Tą metodę z Języka Niemowląt próbujesz czy odpuściłaś

Cytat:

Chyba każda położna ma swój sposób i swoje rady. Położna mojej koleżanki też mówi coś innego niż moja.
Stary 2016-07-20, 00:07   #37
Cierpliwosc
Zadomowienie

Miszka zazdraszczam upałów, grilla mniej, ale niech Wam się uda!!!
A z tą koopą to też chyba różnica jest, co dziecko je. Na samym kp może długo nie robić (mają podobno niektóre mamy pokarm, który się trawi bez resztek), a na mm, to nie wiem, nie znam się.
No i właśnie, jak dziecko szczęśliwe bez koopy, to po co interweniować, ale jak widać, że boli...
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Witam na odchowalni

Ja od dzisiaj sama z dziećmi, mąż do pracy wrócił ale dałam radę było dobrze dzieci grzeczne oby tak dalej
Brawo Ty! i oby tak dalej!
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Miałam wam jeszcze napisać, że robiliśmy sesje zdjęciową i mamy uwaga uwaga - może z 3.dobre zdjęcia. Moje dziecko darło się tak, że fotograf się poddał i sesje przełożyłam to był ten dzień w którym w końcu zrozumiałam , że moje dziecko jest osobną istotą, a moje zaplanowane życie szlak trafił
( przynajmniej na jakiś czas). 3 dni się z tym godziłam, ale teraz jest już ok, a nawet lepiej bo już się tak na wszystko nie spinam.

Rzecz druga to odkryłam, że przyczyną wiecznych odparzeń były pampersy białe wychodzi na to, że moje dziecko ekonomiczne bo woli Dadytż jest dumny z syna

Współczuję oby jutro był lepszy dzień. A chusta to genialna sprawa. Ja parę razy motałam i raz nawet na dłużej i obiad dzięki temu zrobiłam

U mnie był krzyk do póki chodzić nie zaczęłam Aniu jak chcesz to mogę Ci polecić doradcę chustowego ( jak coś to pisz pw), ja chyba na początku sierpnia idę na warsztaty

metodę z Języka Niemowląt próbujesz czy odpuściłaś

Chyba każda położna ma swój sposób i swoje rady. Położna mojej koleżanki też mówi coś innego niż moja.
ale Cię długo nie było
Dużo mi się nasunęło przy Twoim poście, zacznę od końca
-położna też człowiek jedna się dokształca, inna głosi teorie sprzed komuny, każdej też co innego się sprawdza, dlatego trzeba działać głównie wg własnej intuicji
-czy ta metoda z Języka Niemowląt, to ta, w której zostawia się płaczące dziecko najpierw na 3minuty, później 5 itd? Aż samo zaśnie?
-muszę wreszcie użyć chusty, bo zaraz się okaże, że Esia nie będzie chciała się nosić
-podkreślone:
-a ile Wojtuś miał, gdy robiliście/próbowaliście tę sesję? Nasza pani fotograf noworodkowe robi do 14d.ż. i efekty są super. Zaraz Wam zresztą wrzucę do klubu, bo wczoraj dostaliśmy zdjęcia
Powodzenia przy drugim podejściu!
I brawo za pogodzenie się z tym, że Twój syn to odrębna istota On to pojmie za jakieś 5miesięcy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-20, 01:08   #38
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Miszka zazdraszczam upałów, grilla mniej, ale niech Wam się uda!!!
A z tą koopą to też chyba różnica jest, co dziecko je. Na samym kp może długo nie robić (mają podobno niektóre mamy pokarm, który się trawi bez resztek), a na mm, to nie wiem, nie znam się.
No i właśnie, jak dziecko szczęśliwe bez koopy, to po co interweniować, ale jak widać, że boli...

Brawo Ty! i oby tak dalej!

ale Cię długo nie było
Dużo mi się nasunęło przy Twoim poście, zacznę od końca
-położna też człowiek jedna się dokształca, inna głosi teorie sprzed komuny, każdej też co innego się sprawdza, dlatego trzeba działać głównie wg własnej intuicji
-czy ta metoda z Języka Niemowląt, to ta, w której zostawia się płaczące dziecko najpierw na 3minuty, później 5 itd? Aż samo zaśnie?
-muszę wreszcie użyć chusty, bo zaraz się okaże, że Esia nie będzie chciała się nosić
-podkreślone:
-a ile Wojtuś miał, gdy robiliście/próbowaliście tę sesję? Nasza pani fotograf noworodkowe robi do 14d.ż. i efekty są super. Zaraz Wam zresztą wrzucę do klubu, bo wczoraj dostaliśmy zdjęcia
Powodzenia przy drugim podejściu!
I brawo za pogodzenie się z tym, że Twój syn to odrębna istota On to pojmie za jakieś 5miesięcy
No Wojtek już " stary" był przy tej sesji, bo akurat próbowaliśmy ja robić w dniu w którym kończył miesiąc. Wcześniej niestety się nie dało bo moja fotografka była na wakacjach, a ja nie chciałam by ktoś inny robił zdjęcia. Jak by to wcześniej było to pewnie by wyszło a tak
Z tego co wiem ( bo jeszcze do tego nie doczytałam jeszcze tylko mi siostra powiedziała) to metoda która i ja stosuję polega na narodzeniu dziecko samodzielnego zasypiania. Odkłdasz do łóżeczka i jeśli zaczyna płakać bierzesz na ręce, uspokajasz i znowu kładziesz do łóżeczka. Chodzi o to żeby dziecko wiedziało, że może na Ciebie liczyć, ale nauczyli się samo usypiać. U nas nawet to działa, jak na chwilę obecną.

PS. Moje dziecko tylko na kp a kup jest dziennie z 4 co najmniej ( jak nie więcej)
Stary 2016-07-20, 02:22   #39
fiazo
Zakorzenienie

Haneczka ciekawe z karkiem. Pokazali jak masować?

Oliwka mogła uczulić. U nas coś wysypało na twarzy to przemyłam srebrem i znika.

---------- Dopisano o 03:22 ---------- Poprzedni post napisano o 03:09 ----------

Ja też muszę pomyśleć o sesji bo z chrzcin praktycznie nie mamy zdjęć. Nie było komu robić. Nie pomyślałam o fotografie. I brat też nie wziął swojego apartu.

Zjadłam teraz bułki kawałek taka głodna jestem. Na noc nic nie zjadłam bo marzyłam o odpoczynku w łóżku.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 02:56   #40
Honcia
Zakorzenienie

Witam się z nocnego usypiania... 2 koopy, 3 przystawiania do piersi a teraz Panienka wesolo macha konczynami i nawet nie mysli spać... w przeciwieństwie do mnie

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 04:06   #41
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

HANECZKA dziękuję!mam nadzieję, ze szybkobwyzdrowieje i Gabrysi nie zarazi. A poki co w nocy wysoka temp sie pojawiła. No nic, zobaczymy jak dalej będzie. Do poniedziałku będę w domu z dwójką.

Cytat:
Witamy się i my na odchowalni

Australia brawo!

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

U nas dzisiaj znów piękna pogoda.

Kupiliśmy basen i Maks pół dnia taplal się w wodzie.
Niestety, Kubus nie podziela radości z upałów. Jest bardzo marudny i non stop chce cyca. Pewnie mu się pić chce.

A jutro robimy grilla. Cieszę się jak głupia, haha. Wiem, że np.dla Dzanet to żadna atrakcja ale dla mnie, odkąd tu jestem, gril to nieźle wydarzenie. Rzadko jest u nas ładna pogoda, zwłaszcza wieczorem więc głupi grill jest szczególnym wydarzeniem

Super, ze wreszcie macie pogode. I basen na grilla tez bym poszla/zrobila. W sierpniu sie szykuje u teściów.
Cytat:
Witam na odchowalni

Dasz radę!=brawo za pierwszy dzien!
Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Witam się z nocnego usypiania... 2 koopy, 3 przystawiania do piersi a teraz Panienka wesolo macha konczynami i nawet nie mysli spać... w przeciwieństwie do mnie
U nas tez poszla kupa i cos spania narazie nie ma. Chętnie bym juz zasnela..

---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ----------

CHUDZIASZEK kiedy powtarzacie sesję?
My mielismy w 10dniu, jeszcze nie wybralismy zdjęć do obrobki, bo duuzo fajnych wyszlo, a tylko 45 mamy wybrac.
CIERPLIWOSC dziewczynki daja odpoczywac mamie. Dobrze
MUSZKA polozne, z ktorymi mmialam do czyniania mowia o 6dniach bez kupy na kp. Ale mowiax aby interweniować, jak widacx ze dziecko sie meczy.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-20, 05:16   #42
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry
Pobudka i cyc...wrzaski bo poszlam siku. Przez te krzyki glowa pęka. Bede musiała tabletke wziąć jak Gwiazda usnie bo jak na razie to się bawi cycem co mnie irytuje.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 05:31   #43
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki Kubuś już duży my nadal w 56 chociaż z Pepco to nawet 68 rampersa jednego ubieram ale tam zanizona rozmiarowka jest
Cytat:
Witam na odchowalni

Dzielna mama! Miki nie jest zazdrosny o brata?
Cytat:
Dzień dobry
Pobudka i cyc...wrzaski bo poszlam siku. Przez te krzyki glowa pęka. Bede musiała tabletke wziąć jak Gwiazda usnie bo jak na razie to się bawi cycem co mnie irytuje.

Ojej weź koniecznie tabletkę,żeby się nie męczyć! U mnie jak Hania obudzi się z mocnej dłuższej drzemki i jest bardzo glodna a ja muszę,siku to też wrzask na całe mieszkanie.

Spać mi się chcę a nie mogę od godziny,zasnąć. Najpierw Hania tulilam bo czkawke miałam to nie chciałam jej tak odkładać. Teraz Hania,ładnie śpi, TZ,pomrukuje przez sen, pies zadowolony bo pranny spacer już zaliczony, ba nawet pranie nastawilam

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 05:50   #44
soffinka
Zadomowienie

Witam sie na odchowalni, czuje sie taka ... dojrzałą msmą :p
Cytat:
Meldujemy się z Marcelinką

I od razu zaczynam pytaniem Czy wasze pociechy też pod koniec karmienia cmokają tak glosno? Zauwazylam, ze moja córeczka tak od kilku dni robi i nawet jesli zabiorę pierś i podam od nowa to dalej przy kazdym pociagnięciu slyszę dosc głośne cmokanie

Moj czasami cmoka

Cytat:
Witam się w nowym wątku po małej przerwie.
PikPik i Aniu przytulam. Cierpliwości ty to masz wypas z tymi dziećmi.
Ktoś pytał o Avent Smoothe - kupiłam i Wojtek korzysta. Z resztą on większość smoków akceptuje.
U nas od tygodnia dziecko się popsuło :/ już nie śpi tyle co przedtem i doszły do tego koncertu ryków. Bywa że płacze godzinę, czasem mniej czasem więcej. Na szczęście noce spokojne. Jutro mamy USG bioderek a w przyszłym tygodniu szczepienie.
Zaczęłam też czytać Język Niemowląt i jak na razie w miarę mi ta książka podchodzi. Lepsze to niż 1001 rad które dostawkę na każdym kroku.

Jutro Wojtek kończy 5 tyg. W szoku jestem kiedy to zlecialo.

PS.ja jeszcze nie weszłam na wagę od porodu. Boję się że dalej ważę jak wieloryb.

Ja pytałam o avent a masz ten polski czy z USA?

Cytat:

My tez juz na większych ubrankach z reszta rozmiary sa rożne nieraz 6-9 jest minimalnie większe od 0-3 :p
U nas koopa była e czwartek rano a potem w niedziele rano i wczoraj o 23
Pediatra powiedziała ze to dobrze

Któraś pisała o krostkach
My tez kapiemy w nadmanganie potasu. Lekarka powiedziała ze to potowki policzone z alergia i dostaliśmy maść na AZS ;( odstawiłam nabiał i narazie nie smarujemy bo podobno po tej maść mega swędzi skóra i szkoda mi Ignsia.
U nas zaczęło sie od placy we włosach potem boki twarzy i uszy następnie cała buzia i doszedł dekolt ...

Nocka dzis cudowna

Aaa Aniu współczuje sytuacji z ZUSem i uwierz mi ze wiem co czujesz, sama czekam na wezwanie z sadu. Do tego ani widu ani słychu mojego "śmiesznego" macierzyńskiego :/
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 07:14   #45
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam i ja

Dziś bardzo zły dzień. Cały czas na rękach. Problemy z brzuszkiem. Jestem ledwo żywa. Nawet na spacerze był krzyk. Jeszcze mi starszak nie chce się położyć spać na swoim łóżku tylko wędruje za mną. Muszę chyba kupić chustę bo nie idzie nic zrobić, nawet nie mam jak zjeść teraz

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Przepraszam za smęty.
Faktycznie może kup tą chustę, to będzie Ci trochę łatwiej.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Igi ma zapalenie oskrzeli, wiec do poniedziałku jestem z dwójką w domu. Plus, ze bez temperatury i antybiotyku.
A Gabi dzisiaj zwazona i 5kg juz waży Pyzunia

Ojej, zdrówka dla Igiego!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63212826]E tam smety! Życie
U mnie z młodszą to samo. Dzisiaj płacz nawet na rękach. Starsza za to bardzo cierpliwa i wyrozumiała, jestem pełna podziwu. Jak widzi że muszę lulac małą idzie do swojego pokoju i się bawi albo siedzi przy mnie grzecznie. Wzrusza mnie jej zachowanie

Dzieci śpią, walne sobie maseczke i.idę spać. Oczy mi się same zamykają. Dobranoc mamusie dzieciaki spać do 9 [/QUOTE]
O jeżu, jaka kochana!
Cytat:
Witam na odchowalni

Brawo Ty!

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

Dziękuję dziewczyny Wątek robiłam na milion rat, bo wieczorem moje dziecko nie potrafiło się zdecydować czy się budzi czy jednak śpi dalej i co chwilę do niej latałam I już straciłam nadzieję, że wczoraj go dodam, no ale udało się
My jeszcze w łóżku, wzięłam przed 7 Marysię do siebie, ona śpi, a ja się wyleguję Ale chyba zaraz wstanę i pójdę się ogarnąć, korzystając z chwili spokoju

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 07:39   #46
ania230
Zakorzenienie

My juz na nogach
Wzielam tabletke bo bez niej byloby ciężko i położyła Maje na klacie i tak usnelysmy.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-20, 07:40   #47
haneczkab92
Ania

Cytat:
Haneczka ciekawe z karkiem. Pokazali jak masować?

Oliwka mogła uczulić. U nas coś wysypało na twarzy to przemyłam srebrem i znika.

---------- Dopisano o 03:22 ---------- Poprzedni post napisano o 03:09 ----------

Ja też muszę pomyśleć o sesji bo z chrzcin praktycznie nie mamy zdjęć. Nie było komu robić. Nie pomyślałam o fotografie. I brat też nie wziął swojego apartu.

Zjadłam teraz bułki kawałek taka głodna jestem. Na noc nic nie zjadłam bo marzyłam o odpoczynku w łóżku.
Tak tak, pokazala.
Nie zwracałam na to uwagi, ale faktycznie, jak np spała na boku, to glowa wygięta nocno do tylu byla...

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 08:11   #48
PikPik09
Raczkowanie

Witam sie na odchowalni! Awansowalysmy wszystkie i teraz juz rownouprawnienie w pelni.a tak sie czekalo: ta ma ta tez a ja kiedy?? Super!
Wczoraj mialam dzien jakby pierwszy z normalnych.pierwszy raz jechalismy autobusem spal cala trase.byly zakupy i powrot tez autobusem i jak go do domu przynioslam to jeszcze spal wiec obiad zrobilam ale tylko odlozylam widelec i juz po wolnym.ladnie czuwal sobie potem ale wieczorny krzyk przez 30 min ovowiazkowo musial byc odstawiony.noc pierwsza od dawna pobudka 00:18 i 3:17 ale kupy po drodze.i 5:45 pobudka.
Ranek juz zgola inny.uspilam i wstal po 20 min ...nawet dobrze nie zjadlam.teraz druga proba uspienia niestety zakonczona na cycu choc nosilam ze 20 min spiewalam bujalam nic.teraz i tak oczami przewraca po cycu.a wiec uwieziona
Stary 2016-07-20, 08:13   #49
madzius90
Zakorzenienie

My też się przerzucilismy na dady, bo te pampersy białe dwójki to przeciekaly góra i cale plecy zafajdolone. W dadach nie ma tego problemu

Jadę dziś do fryzjera będę wyglądać jak człowiek
I Bartka biorę ze sobą, bo też już zarosl

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

A Zuzi zaczęło oczko ropiec Szlag
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-20, 08:32   #50
chudziaszek11
Wtajemniczenie

My też już na nogach. Tz. Ja młodego 20min walczył n ale w końcu poszedł spać.
Soffinka kupowałam na allegro i w aukcji było że z USA . Strasznie dziwny ten smoczek, ale młodemu psuje.
Elaine zdrowia dla Igiego
Tak się zastanawiam czy przy kp można pic pokrzywę? Bo mi się niestety wydaje że mam mnóstwo wody w sobie i chciałabym się tego pozbyć.

Sesje chyba będziemy powtarzać już jako rodzinną, bez ustawiania go i przebierania. Nawet jeszcze o tym nie myślałam, tak zawiedziona jestem tym ze sie ta pierwsza nie udała.

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-07-20 o 08:50
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 09:02   #51
Radena
Zadomowienie

Hello,też się melduję 2 karmienie mam,wie. CLkiem nieźle,może nam się uda pospac do 8 ;-)
Cytat:
Meldujemy się z Marcelinką

I od razu zaczynam pytaniem Czy wasze pociechy też pod koniec karmienia cmokają tak glosno? Zauwazylam, ze moja córeczka tak od kilku dni robi i nawet jesli zabiorę pierś i podam od nowa to dalej przy kazdym pociagnięciu slyszę dosc głośne cmokanie

moje dziecko czasem w trakcie jedzenia zaczyna tak cmokac. Wtedy wyjmuję cycusia z buzi i jeszcze raz próbujemy,bo wydaje mi się, że połyka wtedy dużo powietrza

Cytat:

Wczoraj już wykopalam większość małych ubranek i się okazało,że te większe praktycznie wszystkie są dobre na teraz. I że nie mam zbyt wielu większych więc znów zakupki nas czekają

U mnie też położna kazała dac czopka,bo się Barbara bardzo prezyla

Cytat:

Haha no nieźle,faktycznie nasze dzieci to odrębne istoty i też mogą nie mieć nastroju i mieć gorszy dzień. Jestem pewna,że jeszcze się uda sesja:-*
U mnie też te pampki poszły w kąt,bo bez przerwy kupa wylewala się plecami i przy nóżkach. Teraz testujemy babydreamy, jest ciut lepiej

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Aaa, prawie bym zapomniała

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Australia,piękny 1 post:-*

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Ania,ja przed karmieniem idę siku,dziecko wytrzyma 30 sekund,nie przejmuje się tym,krzywda się jej nie stanie w takim czasie
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 09:20   #52
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Pochwaliłam za wcześnie to moje dziecko. .. dupa z tym spaniem bo Wojtek kocha dydusia a on mu wypada i jest ryk i wiercenie. Po 40 min zrozumiał że z dydusiem mu nie po drodze, to pierdzioszki się zaczęły. Eh chyba nie dane jest pospać temu dziecku.

Ania ja kładę dziecko na łóżko, on się drze a ja pędem do łazienki. Innego wyjścia nie ma. No chyba że posikać się w trakcie karmienia

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-07-20 o 09:22
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 09:33   #53
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dzień dobry na odchowalni
Australia dobra robota

My dziś po pobudkach o 1:30 na szybkie karmienie i po 4 z tym że do 6 moja Panieneczka nie spała ale całe szczęście leżała grzecznie w naszym łóżku. Później po 8 szybkie karmienie i wstała jakieś 15min temu, wyspać się w miarę można ale wolę nie chwalić za bardzo
Idę ogarnę jakieś śniadanie dla siebie i uciekamy na spacer. Miłego dnia mamusie.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 09:59   #54
CarycaKatharina
Zadomowienie

O kurczę, odchowalnia Mieszko kończy jutro 2 miesiące.
Stary 2016-07-20, 10:58   #55
ania230
Zakorzenienie

Maja śpi na balkonie. Ja odkurzylam, umylam podłogi,zmieniłam wyposażenie łóżeczka i teraz chwila odpoczynku bo leje się ze mnie.

Zostaje obiad ugotowac i pranie wstawić.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Pochwaliłam za wcześnie to moje dziecko. .. dupa z tym spaniem bo Wojtek kocha dydusia a on mu wypada i jest ryk i wiercenie. Po 40 min zrozumiał że z dydusiem mu nie po drodze, to pierdzioszki się zaczęły. Eh chyba nie dane jest pospać temu dziecku.

Ania ja kładę dziecko na łóżko, on się drze a ja pędem do łazienki. Innego wyjścia nie ma. No chyba że posikać się w trakcie karmienia

Haha no jedynie

Z dydusiem spróbuj tak ze zablokuj np pieluszka żeby mu nie wypadal. Ja tak robię w wózku na spacerze. Usypia i potem odchylam pieluche i smoczek wypluwa. Mysle ze krzywdy nie robie.
U mnie pobudka. Próbuję jeszcze uspic cycem bo obiad chciałam zrobić.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Mamuski karmione kp może to głupie pytanie: nie trzeba odciagac pokarmu aby dalej karmić?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-20, 11:13   #56
Radena
Zadomowienie

Ania,a w jakim celu odciagac? Ja odciagam trochę jak jej daje żelazo,no i jak nie ma ochoty ssac,to żeby ją dopchac, a czasem jak nie zje za dużo to odciagam na czarną godzinę. Ale myślę że to nie ma większego wpływu na laktacje

Edytowane przez Radena
Czas edycji: 2016-07-20 o 11:15
Stary 2016-07-20, 11:15   #57
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ania,a w jakim celu odciagac? Ja odciagam trochę jak jej daje żelazo,no i jak nie mam ochoty ssac,to żeby ją dopchac, a czasem jak nie zje za dużo to odciagam na czarną godzinę. Ale myślę że to nie ma większego wpływu na laktacje
Aby mieć pewność że laktacje dalej będzie.

Maja usnela na mnie więc trochę poleze a potem spróbuje ja odłożyć i obiad zrobić.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-20, 11:16   #58
Radena
Zadomowienie

Tzn chcesz sobie zrobić przerwe, a potem wrócić?
Stary 2016-07-20, 11:19   #59
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Tzn chcesz sobie zrobić przerwe, a potem wrócić?
Nie. Tylko wcześniej odciagalam sobie mleko a od paru dni tego nie robię. I czy to może mieć wpływ na produkcję mleka.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-20, 11:54   #60
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dzień dobry
Kończę dziś zamówienie na gemini, bo w nocy robiłam, ale z koleżanką zamawiamy i miałam do niej kilka pytań, a ona z tych, co śpią normalnie, nie jak ja
Cytat:
Z tego co wiem ( bo jeszcze do tego nie doczytałam jeszcze tylko mi siostra powiedziała) to metoda która i ja stosuję polega na narodzeniu dziecko samodzielnego zasypiania. Odkłdasz do łóżeczka i jeśli zaczyna płakać bierzesz na ręce, uspokajasz i znowu kładziesz do łóżeczka. Chodzi o to żeby dziecko wiedziało, że może na Ciebie liczyć, ale nauczyli się samo usypiać. U nas nawet to działa, jak na chwilę obecną.

PS. Moje dziecko tylko na kp a kup jest dziennie z 4 co najmniej ( jak nie więcej)
Aha, czyli to nie ta 3-5-7, gdzie przychodzisz dopiero po tych kilku minutach, co dla mnie jest niepojęte i nie do przeżycia (siedzieć i słuchać jak dziecko płacze).
A z kupami to normalne, że jest ich 4,6,10 dziennie, jak i jedna na 2tygodnie.
Cytat:
hehe Pospałaś ostatecznie czy jak Marcelinka zasnęła to musiałaś wstawać?
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
HANECZKA dziękuję!mam nadzieję, ze szybkobwyzdrowieje i Gabrysi nie zarazi. A poki co w nocy wysoka temp sie pojawiła. No nic, zobaczymy jak dalej będzie. Do poniedziałku będę w domu z dwójką.

CIERPLIWOSC dziewczynki daja odpoczywac mamie. Dobrze
Dużo zdrowia dla Gałganka i sił dla Ciebie!
No, łaskawe są dla mnie, oby tak zostało
Cytat:
Dzień dobry
hmm...a kiedy przewijasz Maję? Tzn. przed karmieniem czy po? Moja przewijana przed karmieniem i dzielnie czeka, denerwować zaczyna się jak zamiast przystawić ją do piersi odkładam na łóżko np., coś jej nie gra i protestuje
Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

Spać mi się chcę a nie mogę od godziny,zasnąć. Najpierw Hania tulilam bo czkawke miałam to nie chciałam jej tak odkładać. Teraz Hania,ładnie śpi, TZ,pomrukuje przez sen, pies zadowolony bo pranny spacer już zaliczony, ba nawet pranie nastawilam
Szalona!
A swoją drogą, to muszą Cię w bloku lubić-odkurzacz w nocy włączasz, pralkę o 6 rano..
Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Witam sie na odchowalni! Awansowalysmy wszystkie i teraz juz rownouprawnienie w pelni.a tak sie czekalo: ta ma ta tez a ja kiedy?? Super!
Wczoraj mialam dzien jakby pierwszy z normalnych.pierwszy raz jechalismy autobusem spal cala trase.byly zakupy i powrot tez autobusem i jak go do domu przynioslam to jeszcze spal wiec obiad zrobilam ale tylko odlozylam widelec i juz po wolnym.ladnie czuwal sobie potem ale wieczorny krzyk przez 30 min ovowiazkowo musial byc odstawiony.noc pierwsza od dawna pobudka 00:18 i 3:17 ale kupy po drodze.i 5:45 pobudka.
Ranek juz zgola inny.uspilam i wstal po 20 min ...nawet dobrze nie zjadlam.teraz druga proba uspienia niestety zakonczona na cycu choc nosilam ze 20 min spiewalam bujalam nic.teraz i tak oczami przewraca po cycu.a wiec uwieziona
Co Wy macie z tym jedzeniem? Ja 3 ostatnie dni jem śniadanie z Esią przy cycu i najedzona jestem Dziś akurat była pora lewego, więc nawet sobie kromki smarowałam. Da się? da, co by się miało nie dać
Cytat:
Tak się zastanawiam czy przy kp można pic pokrzywę? Bo mi się niestety wydaje że mam mnóstwo wody w sobie i chciałabym się tego pozbyć.

Sesje chyba będziemy powtarzać już jako rodzinną, bez ustawiania go i przebierania. Nawet jeszcze o tym nie myślałam, tak zawiedziona jestem tym ze sie ta pierwsza nie udała.
Pokrzywę sprawdź u hafiji, miała kilka postów o ziołach przy kp.
A co do sesji, to u tej pani fotograf co robiliśmy noworodkową, kolejne sesje są 3miesięczne. Też dzieciaki przebiera i w ogóle, ale wtedy wiadomo nie na spaniu zdjęcia są robione, za to pięknie już główki trzymają i super też wychodzą. Zobacz sobie, może się zainspirujesz www.fotokokardka.pl
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry na odchowalni
Australia dobra robota

My dziś po pobudkach o 1:30 na szybkie karmienie i po 4 z tym że do 6 moja Panieneczka nie spała ale całe szczęście leżała grzecznie w naszym łóżku. Później po 8 szybkie karmienie i wstała jakieś 15min temu, wyspać się w miarę można ale wolę nie chwalić za bardzo
Idę ogarnę jakieś śniadanie dla siebie i uciekamy na spacer. Miłego dnia mamusie.
Dzięki Wam również miłego!
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
O kurczę, odchowalnia Mieszko kończy jutro 2 miesiące.
Najlepszego dla Mieszka już teraz! Jejciu, ale ten czas leci
Cytat:
Maja śpi na balkonie. Ja odkurzylam, umylam podłogi,zmieniłam wyposażenie łóżeczka i teraz chwila odpoczynku bo leje się ze mnie.

Zostaje obiad ugotowac i pranie wstawić.

Z dydusiem spróbuj tak ze zablokuj np pieluszka żeby mu nie wypadal. Ja tak robię w wózku na spacerze. Usypia i potem odchylam pieluche i smoczek wypluwa. Mysle ze krzywdy nie robie.
U mnie pobudka. Próbuję jeszcze uspic cycem bo obiad chciałam zrobić.

-
Mamuski karmione kp może to głupie pytanie: nie trzeba odciagac pokarmu aby dalej karmić?
za ogarnięcie chaty!
Z smokiem to tak po standardzie robisz
A ściągać nie trzeba, chyba, że lubisz kawę z swoim mlekiem Dziecko sobie ssie ile potrzebuje i to kręci laktację.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości