Perypetii Październikówek 2016 cz. III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-20, 09:57   #211
pearl126
Zadomowienie

Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Witam się i ja z rana,przed śniadaniem.

Pearl Ciebie też maluszek tak nisko kopie prawda? Ehh mnie kopie pod linią majtek... zaczynam swirowac czy wszystko ok...

Tak, mnie. Ani razu nie dostałam jeszcze kopa powyżej pępka, a niektóre z was mówią mi o żebrach
Mam tez drugi problem Pt bardzo twardego brzucha. Zazwyczaj zdarza sie to pod wieczór i trwa pare godzin. Nie sa to skurcze, po prostu brzuch jest stałe twardy. Wtedy brardzo mi cieżko sie ruszać czy zasnąć nocą. Czy to mogą być wzdęcia? Macie podobnie?

Co do torby, ja zacznę pakować ja na dniach, ale na razie głownie tylko rzeczy, które przydadzą sie, gdybym po prostu trafiła niespodziewanie do szpitala.

Do porodu wezmę chyba jedna duża walizkę, jakoś nie zdaje mi sie wygodne 2-3 torby jak poleca mój szpital.

Edytowane przez pearl126
Czas edycji: 2016-07-20 o 10:45
pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 10:21   #212
Ewula88
Wtajemniczenie

Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Ja też mam tylko jeden rozek i jeden spiworek. Jak okaże się że to za mało to się dokupi przecież.
Boże znowu się wyspałam chyba nauczyłam się spać z cebuszka, bo prawie całą noc leżę na tym lewym boku i jest mi wygodnie.
ja też się wyspałam, pierwsza noc z 'kochankiem" czyli poduszka
było bosko czemu jej wcześniej nie kupiłam

Ja się będę pakować we wrześniu.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 10:24   #213
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Ja też mam tylko jeden rozek i jeden spiworek. Jak okaże się że to za mało to się dokupi przecież.
Boże znowu się wyspałam chyba nauczyłam się spać z cebuszka, bo prawie całą noc leżę na tym lewym boku i jest mi wygodnie.
A mi najwygodniej na plecach nogami na cebuszke. A tak i na prawym i na lewym boku śpię. Jak się robi nie wygodnie to się turlam na inna pozycję

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 10:27   #214
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Witam we wtorkowy wieczór u nas remontów ciąg dalszy, Mąż się zorientował, że zostało w sumie mało czasu pogoda średnia, ale mi to odpowiada ! w te upały to ja ledwo żyje, ale padać też już by mogło przestać teraz leżę i odpoczywam, bo trochę dziś posprzątałam, potem zakupy, zrobiłam obiad i wieczorem znowu do sklepu po kilka rzeczy remontowych i w sklepie to mnie tak z lewej strony zaczął brzuch boleć, że masakra jakiś skurcz, no albo zmęczenie. Jutro odpoczywam !

Inka_25 nam położna na SR mówiła, że jak odejdą wody to powinno się od razu do szpitala zgłosić. I jak omawialiśmy fazy porodu to w przypadku wieloródek czasy poszczególnych etapów są krótsze więc teraz chyba pasuje jechać wcześniej

konwalia39 ja właśnie skończyłam go stosować - miałam globulki przepisał mi je lekarz także można.

WKasiarr ale się uśmiałam ! bardzo dobrze Jej odpowiedziałaś

adzik535 ooo miłe zachowanie kasjerki

Śpiworek i rożek kupuję po 2 sztuki na łebka w razie gdyby jeden się zbrudził, został obrzygany albo coś w tym stylu :P WKasiarr ja kupuje właśnie coś w takim stylu jak w linku od Ciebie.

pearl126 kącik prezentuje się ślicznie

Dziewczyny Wy kupujecie wszystkie tak duże ubranka ?! niektóre z Was to prawie nic nie mają na 56, a dziewczyny na innych forach piszą, że jak im się dzieci rodziły to się topiły w 56. W sumie wiem, że rosną szybko, no ale ja na 68 to nawet póki co nie zwracam uwagi no może, że jakiś użytkownik ma coś ślicznego to wtedy kupuję żeby za przesyłkę zapłacić raz.
Mój syn w 56 się w ogóle nie mieścił (chyba, że był zawyżony rozmiar) także po ochłonięciu i przemyśleniu sprawy powstrzymam się jeszcze te 5 tygodni i jak będę miała +/- obraz wagi i wielkości Szkraba coś tam dokupię

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Witam w słoneczny dzień dzisiaj wizyta u fryzjera w końcuuuu
W co się pakujecie do szpitala? Ja chciałam w walizke, ale TŻ mnie wyśmiał i teraz nie wiem. Lepiej w walizke wziąć reklamówki i podzielić - szpital mama, szpital dzidziuś itp. Czy lepiej np. 2-3 mniejsze torby ?
Ja byłam spakowana w 1 taką sportową torbę, a do Michała miałam tylko reklamówkę (pampersy+chusteczki, nic innego dla niego nie musiałam mieć).

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy rożek czy śpiworek, czy na co się tam zdecydujecie to dwie sztuki muszą być, u takich maluchów potrafi też kupa przeciekać na wylot i wtedy wszystko do prania ;-)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Ja przy synku miałam 1 rożek, z reszta bardzo rzadko używany i wystarczył, nie zdarzyło mu się przesikać, ulać czy zeby wypłynęła kupa.

Dzień dobry Ja dziś wstałam bez żadnych dolegliwości, bóli, itd (nie licząc mdłości, ale do tego sie juz przyzwyczaiłam). I jestem w mega szoku. Michał przespał dziś całą noc Obudził się o 4 jak mąż się do pracy zbierał, ale dostał butle i spał z mamą w łóżku do... 9.30 Wyspałam się za wszystkie czasy Nie chwaląc dnia przed zachodem słońca chyba wszystko zaczyna wracać do normy
Miłego dnia Mamusie
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 10:57   #215
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
A mi najwygodniej na plecach nogami na cebuszke. A tak i na prawym i na lewym boku śpię. Jak się robi nie wygodnie to się turlam na inna pozycję

Też lubię na plecach ale to już za duży ucisk jest teraz. Jakby mi ktoś kamień na brzuch położył mała pewnie już waży 1500g więc by się zgadzało
Stary 2016-07-20, 10:59   #216
marta0o01
Rozeznanie

Witam sie w kiepskim humorze
Mam dzisiaj urodziny a TZ mi nawet nie złożył życzeń Chociaż synuś zrobił mi prezent i spał do 8
Od kilku dni jest u nas straaasznie gorąco
I do tego wszystkiego dostałam informacje z UPC że wózek jednak został uszkodzony i będą kontaktować się z nadawcą Nie wiecie co w takiej sytuacji? UPC pokrywa koszty skoro został uszkodzony przy transporcie? Ehh dobrze ze nie czekaliśmy z tym na ostatnią chwilę
Idę sobie zaraz upiec sernik na pocieszenie
A z dobrych informacji udało mi się w końcu sprzedać wózek po marcelu. Chyba największy minus kupowania wózków mniej znanych firm jest taki że baaardzo ciężko je sprzedać. Ale sie w końcu udało
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 11:27   #217
NelkaHelka
Raczkowanie

Witam się i ja w nowej części
Jejuuu ja już chcę październik! Jest mi tak ciężko... Poza tym zaczynam wariować w domu. W sierpniu zaczynam organizować kącik dla małego, trzeba czymś zająć głowę.
Póki co zamiast wyprawki mam niezły chaos. A nie przepraszam, mam mnóstwo ciuszków, na których zakup mam już szlaban
Co do rożków to zamierzam mieć jeden. Ogólnie nie lubię z nich korzystać (mam niemałe doświadczenie z noworodkami), zawsze wolałam maleństwa owijać w jakiś kocyk. Niestety mój szpital wymaga posiadania takiego rożka i to z usztywnieniem. Pocieszenie jedynie w tym, że wypełnienie zawsze mogę wyjąć, a rożek posłuży np. jako kołderka lub mata do ćwiczeń na brzuszku
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 11:29   #218
pannazwanny
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego Marta!
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 11:35   #219
KC Karolajna
Zadomowienie

Ana ja jeszcze nie czuje ucisku. Jest ok
Marta wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 11:39   #220
Fasolka10
Zakorzenienie

Marta sto lat !!!! Łatwego porodu pociechy z dzieci i niedobrego męża

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-07-20, 11:44   #221
Megula91
Zadomowienie

EveryGirl ale mnie rozbawilas tym snem! 😂 mnie też się głupoty śnią 😊

Marta wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 😊 dużo zdrowia, szczęścia i szybkiego porodu 😊

A ja witam się dzisiaj z lekkim osłabieniem... słabo mi i kręci mi się w głowie. Ale zauważyłam, że tak mam na zmianę pogody...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 11:50   #222
Miraya
Raczkowanie

marta0o01 Wszystkiego dobrego - sto lat, sto lat!! W przyszłym tygodniu obchodzimy wspólnie imieniny, chyba że w UK jednak nie świętujesz?

pearl126 a kiedy masz wizytę u lekarza? Albo możesz do niego zadzwonić i się skonsultować? Bo to różnie może być... Ze mną w szpitalu leżała babeczka, która miała twardy brzuch (niestety nie wiem czy miała też inne objawy) i dawali jej no spę i kroplówkę na to. Niemniej jeżeli nie masz innych objawów (krwawienia, silny ból) to nie powinno być nic groźnego. Może spróbuj z tą no spą w międzyczasie?
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 11:50   #223
megilla
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Marta, wszystkiego najlepszego!Spełnienia marzeń i lekkiego porodu!
A może mąż szykuje niespodziankę....

Młoda kopie mnie zwykle nisko, ale wczoraj rozhulała się po całym brzuchu. W pewnym momencie aż mi tchu zabrakło. Okropne uczucie.
Poza tym, poszłam wczoraj po zakupy, tak z 1.5km w jedną stronę. Wróciłam z językiem na brodzie. Po przeziębieniu wciąż jestem jeszcze mocno osłabiona. Szkoda, bo chciałabym już wypróbować moje hantelki. A katar wciąż mnie trzyma. Smarkam i smarkam już prawie tydzień. Pierwszy raz mam takie coś.

Edytowane przez megilla
Czas edycji: 2016-07-20 o 11:51
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 11:55   #224
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
marta0o01 Wszystkiego dobrego - sto lat, sto lat!! W przyszłym tygodniu obchodzimy wspólnie imieniny, chyba że w UK jednak nie świętujesz?

pearl126 a kiedy masz wizytę u lekarza? Albo możesz do niego zadzwonić i się skonsultować? Bo to różnie może być... Ze mną w szpitalu leżała babeczka, która miała twardy brzuch (niestety nie wiem czy miała też inne objawy) i dawali jej no spę i kroplówkę na to. Niemniej jeżeli nie masz innych objawów (krwawienia, silny ból) to nie powinno być nic groźnego. Może spróbuj z tą no spą w międzyczasie?

Mam wizytę w poniedziałek.Boli nie mam w ogóle wiec na razie nie dzwonię i czekam do poniedziałku. Ale tknęło mnie by zrobić sobie małe zakupy, wyrazie gdybym miała trafić do szpitala

Stary 2016-07-20, 11:55   #225
Natka3008
Rozeznanie

Ja tez witam się w wisielczym humorze
Coś ostatnio często łapią mnie jakieś doły Może dlatego że chciałabym mieć już tak mniej więcej wszystko ogarnięty kącik dla małego a mąż poinformował mnie ze resztę będzie kontynuował w drugim tygodniu sierpnia Ja do tego czasu oszaleje
Mąż został jeszcze w tym tygodniu w domu ale poinformował mnie ze od następnego tygodnia wyjeżdża tydzień w tydzień Przez to tez wciąż się kłócimy

Marta wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 11:56   #226
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Do mnie przyszły wczoraj naklejki na ścianę i miałam wieczór z głowy, nie polecam! Pierwsze zdj z produkcji, drugie po troche szaro sie zrobiło, ale kącik jeszcze nie skonczony (będzie weselej). Załącznik 6543206Załącznik 6543211
Pearl śliczny pokoik, moje klimaty A odnośnie kopniaków to ja czuję wysoko ale to dlatego że mój dzieć to nietoperek i już głową w dole jest. Może Twój się jeszcze nie przekręcił i dlatego tak czujesz.

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Witam w słoneczny dzień dzisiaj wizyta u fryzjera w końcuuuu
W co się pakujecie do szpitala? Ja chciałam w walizke, ale TŻ mnie wyśmiał i teraz nie wiem. Lepiej w walizke wziąć reklamówki i podzielić - szpital mama, szpital dzidziuś itp. Czy lepiej np. 2-3 mniejsze torby ?
Ja do poerwszego porodu spakowałam się w 2 walizki kabinówki, jedna dla dziecka druga dla mnie i się sprawdziło. Teraz też tak zrobię.

Cytat:
Napisane przez marta0o01 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj urodziny a TZ mi nawet nie złożył życzeń Chociaż synuś zrobił mi prezent i spał do 8
I do tego wszystkiego dostałam informacje z UPC że wózek jednak został uszkodzony i będą kontaktować się z nadawcą Nie wiecie co w takiej sytuacji? UPC pokrywa koszty skoro został uszkodzony przy transporcie? Ehh dobrze ze nie czekaliśmy z tym na ostatnią chwilę
A z dobrych informacji udało mi się w końcu sprzedać wózek po marcelu. Chyba największy minus kupowania wózków mniej znanych firm jest taki że baaardzo ciężko je sprzedać. Ale sie w końcu udało
Marta sto lat!!!

Cały czas piszecie o wyprawce to już muszę ruszyć tyłek i wybieram się na zakupy dziś. Też nie mam rożka, bo miałam pożyczony ale prawie wogóle nie używałam, tylko w szpitalu. Kupię jeden do szpitala żeby mieć, a później zobaczymy. Mi się kiepsko używało rożka więc nie będę szaleć z ilością.
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 11:58   #227
Lunus
Wtajemniczenie

Dzień dobry !!!!!!!!!
Zaistalowałam sobie w domu komputer i już będę regularniej. Te dwa dni na L4 to jakieś takie rozmemłane śpie do 8 zebrać się nie mogę i tylko basen i ćwiczenia mnie do porządku przywołują
Widzialam że ostro szopingujecie więc też zacznę ;D heheh w tym zawsze dobra byłam
Perl też mam ten w gwiazdki kombinezonik to był mój pierwszy zakup dla junora

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
To ja tez sie przywitam na nowym watku

Lunus zazdroszcze L4, wracasz jeszcze do pracy przed porodem czy juz do pazdziernika zostajesz w domku? Mnie sie juz coraz bardziej nie chce... Cale szczescie od przyszlego tygodnia mamy coroczne 2 tygodnie zamkniecie na renowacje hal itp, wiec bede pracowac z domku, zazwyczaj jest bardzo spokojnie bo wszyscy na urlopach, wiec traktuje to jako swojego rodzaju wakacje i odliczam dni pozniej jeszcze 8 tygodni pracy... odliczam juz kazdy dzien
!
Chyba już nie wrócę w pracy się już trochę męczyłam ze względu na pogodę i upały i ciągłe siedzenie przy biurku ale straszę ich że wrócę jak będą niegrzeczni

Cytat:
Napisane przez aanuuulaa Pokaż wiadomość
Skoro zaczynamy 3 wątek to mam okazje do napisnia żeby się w nim przywitać, nie było mnie dosyć długo, ale jakoś tak ciągle coś powstrzymywało mnie przed napisaniem, ale czytam was regularnie! no więc oficjalnie witam się z wami z nadzieją systematycznego pisania
Obecnie jestem w 26tygodniu5dzień, w 26 tygodniu byłam na wiycie Hania pięknie kolejny raz pokazała nam wargi sromowe, więc myśle, że nie ma mowy o pomyłce waży 900g ale niestety od środy mam nakaz leżenia, lekarz podczas badania na fotelu ginekologicznym zauważył, że mam twardy brzuch i podczas badania coś go zaniepokoiło, więc zaprosił mnie na usg dopochwowe żeby zmierzyć szyjke, podczas usg brzuch już zrobił się mniej twardy, po prostu wydaje mi się, ze na fotelu też Hania się wypieła i dlatego ten brzuch stwardniał, jednak lekarz stwierdził, że szyjka ma 3cm a główka dzidzi jest tak nisko, że musze leżeć.. dostałam też luteinę 2 razy dziennie i tak to u mnie wygląda.. a więc grzecznie leże w domu i serfuje po internecie pomału kompletując wyprawkę
ciesze się, że u was wszystko dobrze, macie wszystkie prze śliczne brzuszki i figury! wrzucę wam dzis po raz pierwszy moją fotkę
megilla, mogę prosić o zaproszenie do klubu?
miraya jaki był powód tego, że trafiłaś do szpitala? trzymam za was kciuki! a już doczytalam, ze jestes w domu i ze wszystko ok, ciesze się! też raz miałam bakterie w moczu ale dostałam antybiotyk, przeszło i już nie powróciło na szczęście
Lunus fajnie, ze teraz sobie poodpoczywasz
słonik moja mama właśnie też planuje urlop w październiku i mój mąż już sie obawia, ze bedzie u nas gościć 24/h haha

miłego dnia mamusie!
Witamy wśród nas, no odpocznę sobie sprzątanie pranie i ogarnianie

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Mega mnie dzisiaj ponioslo z zakupami, szlaban na nastepny miesiac...

Ale wszystko takie piekne, ze sie nie moglam oprzec
Moje dzisiejsze lupy...
Z tych trzech kocy to 1 i 3
A z LaMIlou też czekałam na jednorożce tylko myślisz że to męskie są wzorki bo wg mnie sa piękne tak jak kolekcja M.Różczki ale chyba te kwiaty czarne take babskie
Dylematy kobiety

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 11:58   #228
Inka_25
Rozeznanie

Marta-wszystkiego najlepszego!!!! Nie smuć sie-moze tz planuje jakaś niespodziewanke po pracy i chce cie zaskoczyć!!!!!

Co do uszkodzenia paczki przez kuriera-my jak nadajemy przesyłkę-zawsze ja ubezpieczamy-jak sie cos stanie z paczka-wówczas oni rozmaiwaja z nami na temat zwrotu kosztów-bardzo dobrze ze paczki nie odebrałas-jakbyś podpisała kurierowi list przewozowy, to byłoby bardzo ciezko udowodnić, ze to z ich winy i bys sie bujala z reklalamcja bardzo długo. Mielismy przypadek, ze klient odebrał rozwalona przesyłkę a potem do nas z pretensjami, ze kurier ja rozwalił...... Czasami ludzi sie nie zrozumie....

Rety-wczoraj na chwile weszłam na forum lipcowek..... Ale im fajnie idzie rozpakowywanie! Nas to czeka za 2 miesiące niektóre juz😀 Która chętna na pierwszy ogień?????
Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 12:10   #229
NelkaHelka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inka_25 Pokaż wiadomość
Marta-wszystkiego najlepszego!!!! Nie smuć sie-moze tz planuje jakaś niespodziewanke po pracy i chce cie zaskoczyć!!!!!

Co do uszkodzenia paczki przez kuriera-my jak nadajemy przesyłkę-zawsze ja ubezpieczamy-jak sie cos stanie z paczka-wówczas oni rozmaiwaja z nami na temat zwrotu kosztów-bardzo dobrze ze paczki nie odebrałas-jakbyś podpisała kurierowi list przewozowy, to byłoby bardzo ciezko udowodnić, ze to z ich winy i bys sie bujala z reklalamcja bardzo długo. Mielismy przypadek, ze klient odebrał rozwalona przesyłkę a potem do nas z pretensjami, ze kurier ja rozwalił...... Czasami ludzi sie nie zrozumie....

Rety-wczoraj na chwile weszłam na forum lipcowek..... Ale im fajnie idzie rozpakowywanie! Nas to czeka za 2 miesiące niektóre juz😀 Która chętna na pierwszy ogień?????
Ja chcę, ja!!! 2 października mam urodziny, więc może synek mi prezent sprawi
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 12:12   #230
Fasolka10
Zakorzenienie

Ja mam tp na 22 ale od 1 października mogę rodzic ... oprócz 10

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-07-20, 12:24   #231
ja1003
Zadomowienie

Cytat:

Ja też się zgłaszam na ochotniczkę 8.10 mamy rocznicę ślubu i chcialabym ją spędzić w domu, w czwórkę, a nie na porodówce

Marta sto lat!!
Stary 2016-07-20, 12:29   #232
adzik535
Raczkowanie

Ja moge iść na pierwszy ogień niby termin na 12.10,ale z usg 04.10 to mam mała nadzieje na końcówkę września Tak jakoś sympatyczniej wrzesień brzmi niż październik :P Ale nie nastawiam sie bo z córka 10 dni przenosiłam po terminie

Pearl ja wczoraj pytałam gina o twardnienia (zdarzają mi sie nawet kilka razy dziennie) to kazał przez 3 tyg brac nospe 3 razy dziennie żeby to wyciszyć.

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjg3dwteton.png
adzik535 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 12:42   #233
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adzik535 Pokaż wiadomość
Ja moge iść na pierwszy ogień niby termin na 12.10,ale z usg 04.10 to mam mała nadzieje na końcówkę września Tak jakoś sympatyczniej wrzesień brzmi niż październik :P Ale nie nastawiam sie bo z córka 10 dni przenosiłam po terminie

Pearl ja wczoraj pytałam gina o twardnienia (zdarzają mi sie nawet kilka razy dziennie) to kazał przez 3 tyg brac nospe 3 razy dziennie żeby to wyciszyć.
Jej to my rodzimy razem Bo mam te same terminy i z OM i z USG choć podobnie jak Ty nie nastawiam się na szybszy poród bo syna też 10 dni przenosiłam
Stary 2016-07-20, 12:46   #234
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adzik535 Pokaż wiadomość

A masz twardnienie takie chwilowe? Bo ja właśnie nie. Po prostu mam np przez bite 4h strasznie twardy brzuch, pózniej mija.

Stary 2016-07-20, 12:46   #235
marta0o01
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za życzenia Mój nie jest raczej z tych którzy robią niespodzianki. Zawsze jak jest jakaś okazja to słyszę teksty typu "Aaa jeszcze ci kwiaty musze kupić" Taki z niego romantyk

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
Świętuje Tzn tak tylko symbolicznie bo u TZta w rodzinie nie obchodzi się imienin a z mojej rodziny nikogo tu nie ma Także pewnie tylko skoczymy na jakieś ciacho. Oczywiście jak się przypomne że mam imieniny

Cytat:

Dobrze że kurier był spoko bo ja się tak nagrzałam na ten wózek że bym wzięła tą paczkę. Nawet bym pewnie nie zauważyła że z kartonem jest coś nie tak a on mi odrazu powiedział że jest cały porozrywany i poklejony i żebym go lepiej nie przyjmowała. Także fajnie się zachował bo większość by miała to w

No raczej we wrześniu zaczniemy się już rozpakowywać . Na sierpniówkach są już 3 bobasy a pierwszy się urodził 3 lipca. Ja bym chciała 1.10 to by mieli z Marcelem razem urodziny
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 12:52   #236
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Dzień dobry ! Nareszcie wyszło słoneczko u mnie remontu ciąg dalszy i ciągle wychodzi coś nowego ale dziś dzień lenia ! odpoczywamy

słonik oooo już mi lepiej, że nie tylko ja kupuje małe rozmiary meble wystawiłaś na oxl ? też tam codziennie zaglądam, ale Ty mieszkasz daleko to kiepsko z transportem ładne zdobycze i miłego seansu

Ja mam czasem tak, że dostaje nagłego szybkiego bicia serca tak, że puls czuje na szyi nawet jej nie dotykając (wiecie o co mi chodzi ). I zakupiłam ciśnieniomierz żeby sprawdzać ciśnienie, taki na nadgarstek - pomyślałam będzie wygodniej. A tu w instrukcji pisze, że on się nie nadaje dla kobiet w ciąży nie wiecie może dlaczego ? i niby te nadgarstkowe źle pokazują wyniki ?

wontrubka walizka wygodniejsza - taka mała na kółkach, bo kto to będzie dźwigał ? jak leżałam na patologii to kobiety z takimi przychodziły do porodu ja chodziłam na SR i tam oglądaliśmy szpital stąd wiem co i jak. No poza tym już tam raz rodziłam... ja mam o tyle fajnie, że dla Dziecka mam zabrać tylko pieluchy i ubranka na wyjście, więc pieluchy wezmę a ubranka przygotuję w domu i Mąż przywiezie jak będziemy szły do domu

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Ja kupuję same 50 i 56, ale liczę na małe dziecko. Tak żeby je łatwo urodzić
Oooo miód na moje serce !

pearl126 mi też wieczorami prawie codziennie brzuch twardnieje

marta0o01 wszystkiego co najlepsze ! Dużo zdrowia, miłości, uśmiechu i samych słonecznych dni ! Twoje zdrówko ! (soczkiem oczywiście) a dla Męża może szykuje niespodziankę ?

U mnie jedna Dziewczynka kopie w okolicach pępka i wyżej, a druga na linii majtek, także nie mam dylematów, czy to dobrze czy nie no bo obie się w jednym miejscu nie zmieszczą

Dawno nie pisała nasza Trojaczkowa Mama - ciekawe co u Niej i Dominika coś milczy drugi dzień...

Mi wszyscy mówią, że urodzę wcześniej niż w październiku, żebym się cieszyła jak to będzie wrzesień ble ble ble no ja wiem, że to bliźniaki itd., ale wiele kobiet rodzi wieloraczki w terminie dlaczego mam być gorsza ? mój szwagier ma ślub 1 października i mam cichą nadzieję (może jestem naiwna, ale co mi tam), że urodzę najwcześniej koło 5 października, a najlepiej po 15

Adaś 15.10.2015 25tc[*]
Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*]

Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018

Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego

Edytowane przez Kruszynkaa86
Czas edycji: 2016-07-20 o 12:55
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:00   #237
paryzanka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
ja też się wyspałam, pierwsza noc z 'kochankiem" czyli poduszka
było bosko czemu jej wcześniej nie kupiłam

Ja się będę pakować we wrześniu.
ja tez wczoraj zamowilam poduszke, ale ten model
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...762677031.html
w sobote jade do PL to juz pewnie dojdzie, bo teraz to jedna poduszke mam pod brzuchem, a druga pomiedzy nogami

Cytat:
Napisane przez marta0o01 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego, przyjemnej ciazy i szybkiego porodu

ja mam jutro urodziny i spedze je sama bo maz od 9 do 23 bedzie w pracy ( do 19 pracuje a potem maja wyjscie firmowe na gokarty)

Dziewczyny nadszedl moment kiedy zaczelam kompletowac wyprawke. Na dzien dzisiejszy nie mam kompletnie nic. W koncu od pon mam urlop, wszystkie wyjazdy za mna i mam czas by sie za to zabrac. Wczoraj zamowilam poduszke do spania, wiec bedzie do karmienia i to by bylo na tyle.
Z pierwszej strony spisalam liste rzeczy potrzebnych mi i dziecku.
Chcialabym kupic praktycznie wszystko z apteki Gemini.
Nie mam czasu na przegladanie i porownywanie cen, wiec powiedzcie mi czy tam jest rzeczywiscie najtaniej? Wy tez tam kupowalyscie?

Co sadzicie o tym wiaderku?
http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...332968372.html
preferujecie raczej wanienki?
paryzanka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:00   #238
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ! Nareszcie wyszło słoneczko u mnie remontu ciąg dalszy i ciągle wychodzi coś nowego ale dziś dzień lenia ! odpoczywamy

słonik oooo już mi lepiej, że nie tylko ja kupuje małe rozmiary meble wystawiłaś na oxl ? też tam codziennie zaglądam, ale Ty mieszkasz daleko to kiepsko z transportem ładne zdobycze i miłego seansu

Ja mam czasem tak, że dostaje nagłego szybkiego bicia serca tak, że puls czuje na szyi nawet jej nie dotykając (wiecie o co mi chodzi ). I zakupiłam ciśnieniomierz żeby sprawdzać ciśnienie, taki na nadgarstek - pomyślałam będzie wygodniej. A tu w instrukcji pisze, że on się nie nadaje dla kobiet w ciąży nie wiecie może dlaczego ? i niby te nadgarstkowe źle pokazują wyniki ?

wontrubka walizka wygodniejsza - taka mała na kółkach, bo kto to będzie dźwigał ? jak leżałam na patologii to kobiety z takimi przychodziły do porodu ja chodziłam na SR i tam oglądaliśmy szpital stąd wiem co i jak. No poza tym już tam raz rodziłam... ja mam o tyle fajnie, że dla Dziecka mam zabrać tylko pieluchy i ubranka na wyjście, więc pieluchy wezmę a ubranka przygotuję w domu i Mąż przywiezie jak będziemy szły do domu

Oooo miód na moje serce !

pearl126 mi też wieczorami prawie codziennie brzuch twardnieje

marta0o01 wszystkiego co najlepsze ! Dużo zdrowia, miłości, uśmiechu i samych słonecznych dni ! Twoje zdrówko ! (soczkiem oczywiście) a dla Męża może szykuje niespodziankę ?

U mnie jedna Dziewczynka kopie w okolicach pępka i wyżej, a druga na linii majtek, także nie mam dylematów, czy to dobrze czy nie no bo obie się w jednym miejscu nie zmieszczą

Dawno nie pisała nasza Trojaczkowa Mama - ciekawe co u Niej i Dominika coś milczy drugi dzień...

Mi wszyscy mówią, że urodzę wcześniej niż w październiku, żebym się cieszyła jak to będzie wrzesień ble ble ble no ja wiem, że to bliźniaki itd., ale wiele kobiet rodzi wieloraczki w terminie dlaczego mam być gorsza ? mój szwagier ma ślub 1 października i mam cichą nadzieję (może jestem naiwna, ale co mi tam), że urodzę najwcześniej koło 5 października, a najlepiej po 15

Ten ciśnieniomierz nadgarstkowy to najgorsze badziewie nie wiem jakim cudem mój lekarz go stosuje ja mam u niego ciśnienia 170/130 gdzie nigdy takiego nie mam w domu mam swój zwykły zawsze mam 110/70 to moje normy i nie wierze, że na każdej wizycie mi tak podskakuje skoro czuje się dobrze

Dodam, że mam jeszcze elektryczny z lidla i jest najbardziej dokładny z jakim miałam do czynienia pokrywa się z tym zwykłym zestawem w sensie ze stetoskopem

Edytowane przez sandra1515
Czas edycji: 2016-07-20 o 13:02
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:04   #239
paula1010
Zadomowienie

Marta wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Pearl, Konwalia, Karolajna ja tez mam nisko brzuszek, wczoraj dostalam "najwyzszego" kopniaka, bo nieco ponad pepkiem. Ale nie wydaje mi sie, zeby to byl powod do niepokoju. Przynajmniej narazie zebra nie obrywaja i mamy mniejsze problemy z oddychaniem

Lunus mialam ten sam problem jesli chodzi o te wzorki kolekcje Rozdzki odpuscilam ze wzgledu na kwiaty, ale mysle, ze jednorozce sa ok maz generalnie nie wnika w to, co kupuje, ale kilka dni temu zastrzegl, ze dopuszczalne wzory i motywy dla jego syna to tylko te z kategorii: motoryzacja i natura haahah... Upchne jednorozca pod ta druga

Megula nadal sie nie zdecydowalam u mnie tak jest z kazda ☠☠☠☠☠☠☠a, ktora dla niego kupuje musze przejrzec dokladnie to, co juz mam i wtedy zdecydowac, ktory komplet bedzie najbardziej pasowac.
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:05   #240
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paryzanka84 Pokaż wiadomość
ja tez wczoraj zamowilam poduszke, ale ten model
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...762677031.html
w sobote jade do PL to juz pewnie dojdzie, bo teraz to jedna poduszke mam pod brzuchem, a druga pomiedzy nogami

Wszystkiego najlepszego, przyjemnej ciazy i szybkiego porodu

ja mam jutro urodziny i spedze je sama bo maz od 9 do 23 bedzie w pracy ( do 19 pracuje a potem maja wyjscie firmowe na gokarty)

Dziewczyny nadszedl moment kiedy zaczelam kompletowac wyprawke. Na dzien dzisiejszy nie mam kompletnie nic. W koncu od pon mam urlop, wszystkie wyjazdy za mna i mam czas by sie za to zabrac. Wczoraj zamowilam poduszke do spania, wiec bedzie do karmienia i to by bylo na tyle.
Z pierwszej strony spisalam liste rzeczy potrzebnych mi i dziecku.
Chcialabym kupic praktycznie wszystko z apteki Gemini.
Nie mam czasu na przegladanie i porownywanie cen, wiec powiedzcie mi czy tam jest rzeczywiscie najtaniej? Wy tez tam kupowalyscie?

Co sadzicie o tym wiaderku?
http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...332968372.html
preferujecie raczej wanienki?
Moja koleżanka używała takiego wiaderka bo miała mało miejsca i sobie bardzo chwaliła, ja osobiście jakoś nie jestem do tego przekonana i nie wiem czy bym potrafila dziecko w tym wykąpać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości