|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Cytat:
Tak, mnie. Ani razu nie dostałam jeszcze kopa powyżej pępka, a niektóre z was mówią mi o żebrach ![]() Mam tez drugi problem Pt bardzo twardego brzucha. Zazwyczaj zdarza sie to pod wieczór i trwa pare godzin. Nie sa to skurcze, po prostu brzuch jest stałe twardy. Wtedy brardzo mi cieżko sie ruszać czy zasnąć nocą. Czy to mogą być wzdęcia? Macie podobnie? Co do torby, ja zacznę pakować ja na dniach, ale na razie głownie tylko rzeczy, które przydadzą sie, gdybym po prostu trafiła niespodziewanie do szpitala. Do porodu wezmę chyba jedna duża walizkę, jakoś nie zdaje mi sie wygodne 2-3 torby jak poleca mój szpital.
Edytowane przez pearl126 Czas edycji: 2016-07-20 o 10:45 |
|
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Cytat:
![]() było bosko czemu jej wcześniej nie kupiłam ![]() Ja się będę pakować we wrześniu.
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#214 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry Ja dziś wstałam bez żadnych dolegliwości, bóli, itd (nie licząc mdłości, ale do tego sie juz przyzwyczaiłam). I jestem w mega szoku. Michał przespał dziś całą noc Obudził się o 4 jak mąż się do pracy zbierał, ale dostał butle i spał z mamą w łóżku do... 9.30 Wyspałam się za wszystkie czasy Nie chwaląc dnia przed zachodem słońca chyba wszystko zaczyna wracać do normy ![]() Miłego dnia Mamusie
|
|||
|
|
|
#215 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
mała pewnie już waży 1500g więc by się zgadzało
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie w kiepskim humorze
Mam dzisiaj urodziny a TZ mi nawet nie złożył życzeń Chociaż synuś zrobił mi prezent i spał do 8 ![]() Od kilku dni jest u nas straaasznie gorąco I do tego wszystkiego dostałam informacje z UPC że wózek jednak został uszkodzony i będą kontaktować się z nadawcą Nie wiecie co w takiej sytuacji? UPC pokrywa koszty skoro został uszkodzony przy transporcie? Ehh dobrze ze nie czekaliśmy z tym na ostatnią chwilęIdę sobie zaraz upiec sernik na pocieszenie A z dobrych informacji udało mi się w końcu sprzedać wózek po marcelu. Chyba największy minus kupowania wózków mniej znanych firm jest taki że baaardzo ciężko je sprzedać. Ale sie w końcu udało |
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowej części
![]() Jejuuu ja już chcę październik! Jest mi tak ciężko... Poza tym zaczynam wariować w domu. W sierpniu zaczynam organizować kącik dla małego, trzeba czymś zająć głowę. Póki co zamiast wyprawki mam niezły chaos. A nie przepraszam, mam mnóstwo ciuszków, na których zakup mam już szlaban ![]() Co do rożków to zamierzam mieć jeden. Ogólnie nie lubię z nich korzystać (mam niemałe doświadczenie z noworodkami), zawsze wolałam maleństwa owijać w jakiś kocyk. Niestety mój szpital wymaga posiadania takiego rożka i to z usztywnieniem. Pocieszenie jedynie w tym, że wypełnienie zawsze mogę wyjąć, a rożek posłuży np. jako kołderka lub mata do ćwiczeń na brzuszku
|
|
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego Marta!
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Ana ja jeszcze nie czuje ucisku. Jest ok
![]() Marta wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
EveryGirl ale mnie rozbawilas tym snem! 😂 mnie też się głupoty śnią 😊
Marta wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 😊 dużo zdrowia, szczęścia i szybkiego porodu 😊 A ja witam się dzisiaj z lekkim osłabieniem... słabo mi i kręci mi się w głowie. Ale zauważyłam, że tak mam na zmianę pogody... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
marta0o01 Wszystkiego dobrego - sto lat, sto lat!! W przyszłym tygodniu obchodzimy wspólnie imieniny, chyba że w UK jednak nie świętujesz?
pearl126 a kiedy masz wizytę u lekarza? Albo możesz do niego zadzwonić i się skonsultować? Bo to różnie może być... Ze mną w szpitalu leżała babeczka, która miała twardy brzuch (niestety nie wiem czy miała też inne objawy) i dawali jej no spę i kroplówkę na to. Niemniej jeżeli nie masz innych objawów (krwawienia, silny ból) to nie powinno być nic groźnego. Może spróbuj z tą no spą w międzyczasie? |
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Marta, wszystkiego najlepszego!Spełnienia marzeń i lekkiego porodu! A może mąż szykuje niespodziankę.... Młoda kopie mnie zwykle nisko, ale wczoraj rozhulała się po całym brzuchu. W pewnym momencie aż mi tchu zabrakło. Okropne uczucie. Poza tym, poszłam wczoraj po zakupy, tak z 1.5km w jedną stronę. Wróciłam z językiem na brodzie. Po przeziębieniu wciąż jestem jeszcze mocno osłabiona. Szkoda, bo chciałabym już wypróbować moje hantelki. A katar wciąż mnie trzyma. Smarkam i smarkam już prawie tydzień. Pierwszy raz mam takie coś.
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-07-20 o 11:51 |
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam wizytę w poniedziałek.Boli nie mam w ogóle wiec na razie nie dzwonię i czekam do poniedziałku. Ale tknęło mnie by zrobić sobie małe zakupy, wyrazie gdybym miała trafić do szpitala
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez witam się w wisielczym humorze
Coś ostatnio często łapią mnie jakieś doły Może dlatego że chciałabym mieć już tak mniej więcej wszystko ogarnięty kącik dla małego a mąż poinformował mnie ze resztę będzie kontynuował w drugim tygodniu sierpnia Ja do tego czasu oszaleje Mąż został jeszcze w tym tygodniu w domu ale poinformował mnie ze od następnego tygodnia wyjeżdża tydzień w tydzień Przez to tez wciąż się kłócimy Marta wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek
|
|
#226 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A odnośnie kopniaków to ja czuję wysoko ale to dlatego że mój dzieć to nietoperek i już głową w dole jest. Może Twój się jeszcze nie przekręcił i dlatego tak czujesz.Cytat:
Cytat:
Cały czas piszecie o wyprawce to już muszę ruszyć tyłek i wybieram się na zakupy dziś. Też nie mam rożka, bo miałam pożyczony ale prawie wogóle nie używałam, tylko w szpitalu. Kupię jeden do szpitala żeby mieć, a później zobaczymy. Mi się kiepsko używało rożka więc nie będę szaleć z ilością. |
|||
|
|
|
#227 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !!!!!!!!!
Zaistalowałam sobie w domu komputer i już będę regularniej. Te dwa dni na L4 to jakieś takie rozmemłane śpie do 8 zebrać się nie mogę i tylko basen i ćwiczenia mnie do porządku przywołują ![]() Widzialam że ostro szopingujecie więc też zacznę ;D heheh w tym zawsze dobra byłam ![]() Perl też mam ten w gwiazdki kombinezonik to był mój pierwszy zakup dla junora ![]() Cytat:
w pracy się już trochę męczyłam ze względu na pogodę i upały i ciągłe siedzenie przy biurku ale straszę ich że wrócę jak będą niegrzeczni Cytat:
sprzątanie pranie i ogarnianie Cytat:
A z LaMIlou też czekałam na jednorożce Dylematy kobiety
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
Marta-wszystkiego najlepszego!!!! Nie smuć sie-moze tz planuje jakaś niespodziewanke po pracy i chce cie zaskoczyć!!!!!
Co do uszkodzenia paczki przez kuriera-my jak nadajemy przesyłkę-zawsze ja ubezpieczamy-jak sie cos stanie z paczka-wówczas oni rozmaiwaja z nami na temat zwrotu kosztów-bardzo dobrze ze paczki nie odebrałas-jakbyś podpisała kurierowi list przewozowy, to byłoby bardzo ciezko udowodnić, ze to z ich winy i bys sie bujala z reklalamcja bardzo długo. Mielismy przypadek, ze klient odebrał rozwalona przesyłkę a potem do nas z pretensjami, ze kurier ja rozwalił...... Czasami ludzi sie nie zrozumie.... Rety-wczoraj na chwile weszłam na forum lipcowek..... Ale im fajnie idzie rozpakowywanie! Nas to czeka za 2 miesiące niektóre juz😀 Która chętna na pierwszy ogień????? |
|
|
|
#229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2 października mam urodziny, więc może synek mi prezent sprawi
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marta sto lat!!
|
|
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Ja moge iść na pierwszy ogień niby termin na 12.10,ale z usg 04.10 to mam mała nadzieje na końcówkę września
Tak jakoś sympatyczniej wrzesień brzmi niż październik :P Ale nie nastawiam sie bo z córka 10 dni przenosiłam po terminie ![]() Pearl ja wczoraj pytałam gina o twardnienia (zdarzają mi sie nawet kilka razy dziennie) to kazał przez 3 tyg brac nospe 3 razy dziennie żeby to wyciszyć. |
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć podobnie jak Ty nie nastawiam się na szybszy poród bo syna też 10 dni przenosiłam |
|
|
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A masz twardnienie takie chwilowe? Bo ja właśnie nie. Po prostu mam np przez bite 4h strasznie twardy brzuch, pózniej mija.
|
|
#235 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za życzenia
![]() Cytat:
Cytat:
No raczej we wrześniu zaczniemy się już rozpakowywać
|
||
|
|
|
#236 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry ! Nareszcie wyszło słoneczko
u mnie remontu ciąg dalszy i ciągle wychodzi coś nowego ale dziś dzień lenia ! odpoczywamy ![]() słonik oooo już mi lepiej, że nie tylko ja kupuje małe rozmiary meble wystawiłaś na oxl ? też tam codziennie zaglądam, ale Ty mieszkasz daleko to kiepsko z transportem ładne zdobycze ![]() Ja mam czasem tak, że dostaje nagłego szybkiego bicia serca tak, że puls czuje na szyi nawet jej nie dotykając (wiecie o co mi chodzi nie wiecie może dlaczego ? i niby te nadgarstkowe źle pokazują wyniki ? ![]() wontrubka walizka wygodniejsza - taka mała na kółkach, bo kto to będzie dźwigał ? ja chodziłam na SR i tam oglądaliśmy szpital stąd wiem co i jak. No poza tym już tam raz rodziłam... ja mam o tyle fajnie, że dla Dziecka mam zabrać tylko pieluchy i ubranka na wyjście, więc pieluchy wezmę a ubranka przygotuję w domu i Mąż przywiezie jak będziemy szły do domu ![]() Cytat:
![]() pearl126 mi też wieczorami prawie codziennie brzuch twardnieje ![]() marta0o01 wszystkiego co najlepsze ! Dużo zdrowia, miłości, uśmiechu i samych słonecznych dni ! Twoje zdrówko ! (soczkiem oczywiście) a dla Męża ![]() U mnie jedna Dziewczynka kopie w okolicach pępka i wyżej, a druga na linii majtek, także nie mam dylematów, czy to dobrze czy nie no bo obie się w jednym miejscu nie zmieszczą Dawno nie pisała nasza Trojaczkowa Mama - ciekawe co u Niej i Dominika coś milczy drugi dzień... Mi wszyscy mówią, że urodzę wcześniej niż w październiku, żebym się cieszyła jak to będzie wrzesień ble ble ble no ja wiem, że to bliźniaki itd., ale wiele kobiet rodzi wieloraczki w terminie mój szwagier ma ślub 1 października i mam cichą nadzieję (może jestem naiwna, ale co mi tam), że urodzę najwcześniej koło 5 października, a najlepiej po 15
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego Edytowane przez Kruszynkaa86 Czas edycji: 2016-07-20 o 12:55 |
|
|
|
|
#237 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...762677031.html w sobote jade do PL to juz pewnie dojdzie, bo teraz to jedna poduszke mam pod brzuchem, a druga pomiedzy nogami Cytat:
ja mam jutro urodziny i spedze je sama bo maz od 9 do 23 bedzie w pracy ( do 19 pracuje a potem maja wyjscie firmowe na gokarty) Dziewczyny nadszedl moment kiedy zaczelam kompletowac wyprawke. Na dzien dzisiejszy nie mam kompletnie nic. W koncu od pon mam urlop, wszystkie wyjazdy za mna i mam czas by sie za to zabrac. Wczoraj zamowilam poduszke do spania, wiec bedzie do karmienia i to by bylo na tyle. Z pierwszej strony spisalam liste rzeczy potrzebnych mi i dziecku. Chcialabym kupic praktycznie wszystko z apteki Gemini. Nie mam czasu na przegladanie i porownywanie cen, wiec powiedzcie mi czy tam jest rzeczywiscie najtaniej? Wy tez tam kupowalyscie? Co sadzicie o tym wiaderku? http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...332968372.html preferujecie raczej wanienki? |
||
|
|
|
#238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten ciśnieniomierz nadgarstkowy to najgorsze badziewie nie wiem jakim cudem mój lekarz go stosuje ja mam u niego ciśnienia 170/130 gdzie nigdy takiego nie mam w domu mam swój zwykły zawsze mam 110/70 to moje normy i nie wierze, że na każdej wizycie mi tak podskakuje skoro czuje się dobrze ![]() Dodam, że mam jeszcze elektryczny z lidla i jest najbardziej dokładny z jakim miałam do czynienia pokrywa się z tym zwykłym zestawem w sensie ze stetoskopem
Edytowane przez sandra1515 Czas edycji: 2016-07-20 o 13:02 |
|
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
Marta wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Pearl, Konwalia, Karolajna ja tez mam nisko brzuszek, wczoraj dostalam "najwyzszego" kopniaka, bo nieco ponad pepkiem. Ale nie wydaje mi sie, zeby to byl powod do niepokoju. Przynajmniej narazie zebra nie obrywaja i mamy mniejsze problemy z oddychaniem ![]() Lunus mialam ten sam problem jesli chodzi o te wzorki maz generalnie nie wnika w to, co kupuje, ale kilka dni temu zastrzegl, ze dopuszczalne wzory i motywy dla jego syna to tylko te z kategorii: motoryzacja i natura haahah... Upchne jednorozca pod ta druga ![]() Megula nadal sie nie zdecydowalam u mnie tak jest z kazda ☠☠☠☠☠☠☠a, ktora dla niego kupuje |
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

chyba nauczyłam się spać z cebuszka, bo prawie całą noc leżę na tym lewym boku i jest mi wygodnie.
czemu jej wcześniej nie kupiłam 
pogoda średnia, ale mi to odpowiada ! w te upały to ja ledwo żyje, ale padać też już by mogło przestać 
Chociaż synuś zrobił mi prezent i spał do 8 

26.11.2015
04.08.2017 

troche szaro sie zrobiło, ale kącik jeszcze nie skonczony (będzie weselej).
2 października mam urodziny, więc może synek mi prezent sprawi
u mnie remontu ciąg dalszy i ciągle wychodzi coś nowego
ale dziś dzień lenia ! odpoczywamy 

a dla Męża