ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek plotkowy część VI - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-19, 15:19   #1231
Olushka
Zakorzenienie

Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek plotkowy część VI

Cytat:
Napisane przez otoya Pokaż wiadomość
Czyli teraz zapewne muszę kupić coś i do tego zamówienia dodadzą mi lakier gratis tylko muszę im napisać kolor. Źle zrozumiałam sprzedawcę w takim razie. Ok. Dzięki za pomoc

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie chce nic mówić, to nie ma być wredne, ale nie zdziw się, jak go nie dostaniesz...

Wysłane z 📱

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 15:36   #1232
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez otoya Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie w temacie sporów. Zamawiałam lakiery do paznokci. Niestety jeden przyszedł zaschnięty. W odpowiedzi na założony spór sprzedający zaproponował wysłanie nowego lakieru, tylko w komentarzu do nowego zamówienia mam wpisać kolor. Kupiłam lakier, wpisałam kolor i teraz mnie przenosi do płatności. Czyli dobrze rozumiem że mam nie płacić za nowy lakier i zamówienie będzie realizowane? Czy jak to dalej ogarnąć?

na przyszlosc jak cos nie dziala robisz spor jak chinczykowi nie odpowiada robisz eskaluj
ja tak każdy spor zakładam
(wczoraj dostałam puder BEN NYE i tez spor bo ja juz kupiłam wczesniej kolor Banana i kupiłam kolor BUFF teraz otwieram i znowu Banana on jest taki duzy ze mi na 2lata starczy wiec co ja mam dwa miec jak nie mial mogl nie wysyłać ale nie na chama wcisniemy co mamy ja tez nie zbieram pln z drzewka a na nie pracuje wiec nie mam oporów przed eskalacja sporu jak wiem ze nie dostałam to co miał na aukcji i za co płaciłam ludzie szanujmy sie wzajemnie jak dostaje cos fajnego to i osobno podziekuje ze piekna rzecz i rano widze zaakceptował spor bo wsadziłam zdjecia z aukcji co kupilam a co dostałam)
Za drugim razem kupiłam FURla toreba i tez zapomnial paska dodac załozylam spor i pisał ze dosle ze mam zamknac powiedzialam nie- doslij to dojdzie to zamkne i co w ciagu chyba 12 dni doszedl i zamknelam spor.

a teraz nie dosyc ze musisz cos kupic to jak udowodnisz jak ci lakieru nie dołoży?

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2016-07-19 o 15:54
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 07:51   #1233
kkatee
Raczkowanie

Dołączam się do alimaniaczek Ja czekam na 6 paczek (pierwsze "wejście" na ali i od razu szaleństwo), pierwsza zamówiona 28 czerwca, ponoć 30go wysłana. Paczki miały być wszystkie rejestrowane i są... tylko do dotarcia do PL. Pierwsza wg trakingu od 6 lipca wisi w W-wie, wiec cierpliwie czekam Mam jeszcze kilka rzeczy na oku, ale nie zamówie póki nie przyjdą mi pozostałe przedmioty. Mam nadzieję, że nie będę musiała zakładać sporów i wszystko bezpiecznie do mnie niebawem dotrze Jak dostanę przesyłki to wrzucę foty.
kkatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 10:58   #1234
migea
Zadomowienie

a zauwazyly kolezanki ze aliexpress przeszlo male zmiany kosmetyczne
wlasnie robilam spor 60dni mija i body nie ma
i szata graficzna zmieniona - inaczej troszke niz dwa dni temu
Stary 2016-07-20, 12:22   #1235
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:36   #1236
maybeona
Raczkowanie

Potrzebna pomoc w otwartym sporze. Mój angielski jest tylko komunikatywny i nie wszystko rozumiem
Czy mam coś zatwierdzić? Napisać?

Otworzylam spór ze względu na bardzo kiepską jakość.
Spór byl esklaowany i nie dostałam żadnego powiadomienia, ale znalazłam dziś taką informację:

Status: Dispute Escalated - Waiting for both parties to respond Reminder: To move forward with this case, both the buyer and seller need to provide enough evidence (such as clear pictures or any other relevant information) to support their case within 2 calendar days 16 hour 35 minute 29 secondMogę wybrać RESPOND lub CANCEL ARBITRATION

Dodatkowo w Disput History jest informacja z systemu.

If you can not upload the evidence - please let us know.

Complaints from buyerJudgement from AEInvalid ReasonProof Guide Wrinkled Valid - - Material not as described Invalid No valid evidence such as pictures or video's 1)please provide like clear pictures of the material label/the product specification or tell us the differences by pictures or videos for the material; if the material cannot be distinguished by pictures or videos, you should provide the material test report from the third party.
2)If you claimed the leather is not real/natural/genuine leather, please provide:
a) Clear photos of the items you have received, including the detailed parts that can clearly see the PU coating. Please circle the difference on the photos for us.
b) A comparison between the leather and genuine leather will be preferred. Or you can cut a small piece of the leather to do a burning test, and make a video of the process or provide a photo of the burning ash.
c)If the problem cannot be shown from pictures or videos, please provide the third-party inspection documents that can clarify the items seriously not as described.
Has an odor Invalid No valid evidence such as pictures or video's Please kindly understand that our mediation is on the basis that you provided enough evidence for your claim. As it's difficult for you to provide valid evidence in terms of this product, we hope you can return the goods to get a full refund.
Stained Invalid No valid evidence such as pictures or video's 1) Please provide pictures of the inner package and the close up pictures of the defective area, which can show the problem.
2) Please provide the picture(s)of the outer package if it is damaged or unsealed when it's delivered. Alternatively, you can also provide official damage report from the postoffice.
Stitching problems Invalid No valid evidence such as pictures or video's Please provide pictures of the entire product and the close
up pictures of the defective area, which can show the
difference.

Solutions:
Option 1: No return partial refund 43.85 PLN

Option 2: Return goods full refund 87.71 PLN ( Buyer pays the returning shipping fee)

Response time: 5 days

Note: If you have already settled the dispute with seller, please kindly give a response in the dispute detail page so that we can be informed and follow this dispute based on the settlement. If you fail to choose or reach an agreement with seller within the response time, option 1 will be executed

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

W drugim mam podobnie, tylko inne wartości na końcu.Ale jest tylko CANCEL ARBITRATION.
Nie zdążyłam z czymś? czy o co chodzi?
Status: Dispute Escalated – Investigation Pending Reminder: Our Case Management Team will conduct the final arbitration and make their judgment based on the evidence submitted. (Details) Solutions:
Option 1: No return partial refund 10.29 PLN

Option 2: Return goods full refund 51.45 PLN ( Buyer pays the returning shipping fee)

Response time: 3 days
maybeona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:45   #1237
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maybeona Pokaż wiadomość
Potrzebna pomoc w otwartym sporze. Mój angielski jest tylko komunikatywny i nie wszystko rozumiem
Czy mam coś zatwierdzić? Napisać?

Otworzylam spór ze względu na bardzo kiepską jakość.
Spór byl esklaowany i nie dostałam żadnego powiadomienia, ale znalazłam dziś taką informację:

Status: Dispute Escalated - Waiting for both parties to respond Reminder: To move forward with this case, both the buyer and seller need to provide enough evidence (such as clear pictures or any other relevant information) to support their case within 2 calendar days 16 hour 35 minute 29 secondMogę wybrać RESPOND lub CANCEL ARBITRATION

Dodatkowo w Disput History jest informacja z systemu.

If you can not upload the evidence - please let us know.

Complaints from buyerJudgement from AEInvalid ReasonProof Guide Wrinkled Valid - - Material not as described Invalid No valid evidence such as pictures or video's 1)please provide like clear pictures of the material label/the product specification or tell us the differences by pictures or videos for the material; if the material cannot be distinguished by pictures or videos, you should provide the material test report from the third party.
2)If you claimed the leather is not real/natural/genuine leather, please provide:
a) Clear photos of the items you have received, including the detailed parts that can clearly see the PU coating. Please circle the difference on the photos for us.
b) A comparison between the leather and genuine leather will be preferred. Or you can cut a small piece of the leather to do a burning test, and make a video of the process or provide a photo of the burning ash.
c)If the problem cannot be shown from pictures or videos, please provide the third-party inspection documents that can clarify the items seriously not as described.
Has an odor Invalid No valid evidence such as pictures or video's Please kindly understand that our mediation is on the basis that you provided enough evidence for your claim. As it's difficult for you to provide valid evidence in terms of this product, we hope you can return the goods to get a full refund.
Stained Invalid No valid evidence such as pictures or video's 1) Please provide pictures of the inner package and the close up pictures of the defective area, which can show the problem.
2) Please provide the picture(s)of the outer package if it is damaged or unsealed when it's delivered. Alternatively, you can also provide official damage report from the postoffice.
Stitching problems Invalid No valid evidence such as pictures or video's Please provide pictures of the entire product and the close
up pictures of the defective area, which can show the
difference.

Solutions:
Option 1: No return partial refund 43.85 PLN

Option 2: Return goods full refund 87.71 PLN ( Buyer pays the returning shipping fee)

Response time: 5 days

Note: If you have already settled the dispute with seller, please kindly give a response in the dispute detail page so that we can be informed and follow this dispute based on the settlement. If you fail to choose or reach an agreement with seller within the response time, option 1 will be executed

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

W drugim mam podobnie, tylko inne wartości na końcu.Ale jest tylko CANCEL ARBITRATION.
Nie zdążyłam z czymś? czy o co chodzi?
Status: Dispute Escalated – Investigation Pending Reminder: Our Case Management Team will conduct the final arbitration and make their judgment based on the evidence submitted. (Details) Solutions:
Option 1: No return partial refund 10.29 PLN

Option 2: Return goods full refund 51.45 PLN ( Buyer pays the returning shipping fee)

Response time: 3 days
czyli opcja zostawiasz towar i dostajesz taka kase
jak odeslesz dostaniesz taka kase jak podaja odpowidasz i oznaczasz ktora opcja wybierasz
ja tak zrozumialam

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
własnie to mnie dziwi :
w Poznaniu mamy gielde WGO gdzie kupuja sklepy odziez i tak dalej
slynie z podrobek wchodzisz a tam facet ma na ladzie od prady po moschino i co 2 miesiace temu byl nalot na wgo bo jakis box zglosili i tyle a tamten jak sprzedaje na kontenery od x lat to sprzedaje zawsze mowie ze 36zegarków wow szalenstwo ale tam gdzie legalnie sprzedaja na tacy to nic nie robia jak np na fb maja profile gdzie wprost ceny podaja ile za towar
Stary 2016-07-20, 18:19   #1238
assiuci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
a zauwazyly kolezanki ze aliexpress przeszlo male zmiany kosmetyczne
wlasnie robilam spor 60dni mija i body nie ma
i szata graficzna zmieniona - inaczej troszke niz dwa dni temu
Na tel główna strona też inaczej wygląda. Jakoś ciemno się zrobiło
Cytat:
Treść usunięta
Haha na pewno ali
assiuci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 18:32   #1239
tanizaki
Wtajemniczenie

Kupowała któraś z Was spodnicę tiulowa na alli?

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 20:46   #1240
eyo
Zakorzenienie

eh no i się doczekałam - zablokowali mi konto
dochodzą do mnie jakieś mało które paczki i najwyraźniej to źle, że otwieram spory (gdzie albo trackingu nie ma albo widać, że paczka ewidentnie nie dotarła gdzie miała dotrzeć)
przyznam szczerze, że kpina jakaś zwłaszcza, że Alie wszystko moje eskalacje samo rozstrzyga na moją korzyść a resztę sprzedawcy sami akcpetowali bez potrzeby dyskusji
mam nadzieję, że mi chociaż zwroty porobią za zaginione paczki (zamówienia potwierdzać mogę, spory otwierać i eskalować też - kupować nie mogę) bo jak nie to wyjdzie w rozliczeniu na to, że się nawet kupować nie opłacało tam
no wyżaliłam się

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 21:37   #1241
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
dochodzą do mnie jakieś mało które paczki i najwyraźniej to źle, że otwieram spory (gdzie albo trackingu nie ma albo widać, że paczka ewidentnie nie dotarła gdzie miała dotrzeć)
przyznam szczerze, że kpina jakaś zwłaszcza, że Alie wszystko moje eskalacje samo rozstrzyga na moją korzyść a resztę sprzedawcy sami akcpetowali bez potrzeby dyskusji
mam nadzieję, że mi chociaż zwroty porobią za zaginione paczki (zamówienia potwierdzać mogę, spory otwierać i eskalować też - kupować nie mogę) bo jak nie to wyjdzie w rozliczeniu na to, że się nawet kupować nie opłacało tam
no wyżaliłam się
a ile kupowilas i ile eskalowalas w przeciegu 2 miesiecy?
Stary 2016-07-21, 13:20   #1242
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
no wyżaliłam się
Bo nastąpiły zmiany w regulaminie. Nie wiem czy jesteś na fb grupie, ale tam było o tym bardzo głośno. Zamykają konta ludziom, którzy naduzywaja sporów.

Wysłane z 📱

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 14:19   #1243
migea
Zadomowienie

Cytat:
a ile kupowilas i ile eskalowalas w przeciegu 2 miesiecy?
dlatego sie zapytalam ile bylo zamowien a ile sporow bo jak na 10 zamowien jest 8 sporów to mnie np tez nie dziwi
Stary 2016-07-21, 19:49   #1244
eyo
Zakorzenienie

54 zamówienia
22 spory - zaakceptowane przez sprzedawcę albo Alie
3 spory - odrzucone z automatu przez Alie po blokadzie konta (mimo, że w trackingu widać, że paczek można sobie w polu szukać)
7 zamówień - w trakcie sporu - ale tylko jednego sprzedawca jeszcze nie odrzucił więc zakładam, że wyjdzie jak wyżej czyli bez względu na tracking odrzucą
5 zamówień - czekam, góra jedno z nich wygląda jakby miało szansę w ogóle dojść więc jak wyżej raczej nie mam na co liczyć

podsumowując przygodę z Alie na chwilę obecna:
- 24,38 zł stracone na odrzuconych sporach
- kolejne 80,52 zł do stracenia na otwartych sporach/zamówieniach w trakcie

także no dla kilku par kolczyków za grosze opłacało się uwalić 100zł
najbardziej opłacało się zamawiać droższe rzeczy (torebki) bo one wszystkie przyszły no ale dla mnie to nie były żadne okazje bo torebki były w cenach w których i w PL bym torebkę spokojnie kupiła

refleksja na koniec - mogłabym nie otwierać sporów i mieć konto no ale efekt byłby taki sam, że kasa w błoto bo przecież te paczki po prostu nie dotarły - do mnie bardzo dużo paczek nie dochodziło mimo, że brałam od sprzedawców z tysiącami feedbacków
także jak ktoś zamawia dużo pierdółek i mało dochodzi to radzę się zwijać czym prędzej zanim uwalicie na bzdurach 100zł
jak ktoś zamawia głównie droższe rzeczy to pewnie problem znika bo do mnie wszystko powyżej 20zł dotarło

szkoda tylko, że Alie nie bierze pod uwagę tego, że kwota zamówień które potwierdziłam wielokrotnie przewyższa kwotę tych pierdółek ze sporów - bo jak wyżej pisałam, to co poprzychodziło było kilkukrotnie droższe na sztuce niż to co nie poprzychodziło

no ale cóż - oni prowizję mają jak ktoś coś sprzeda więc lepiej uwalić klienta i przelać kasę nawet do sklepu, który "zapominam" wysłać produkt niż oddać kasę klientowi za darmochę
a klient jak zdesperowany to sobie przecież zawsze inne konto założy więc biznes im nie upadnie

---
ekhem najśmieszniejsze jest to, że nie mam dostępu do danych konta i nie mogę go usunąć

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2016-07-21 o 19:52
Stary 2016-07-21, 20:02   #1245
Oshinka
Zadomowienie

Cytat:
54 zamówienia
3 spory - odrzucone z automatu przez Alie po blokadzie konta (mimo, że w trackingu widać, że paczek można sobie w polu szukać)
7 zamówień - w trakcie sporu - ale tylko jednego sprzedawca jeszcze nie odrzucił więc zakładam, że wyjdzie jak wyżej czyli bez względu na tracking odrzucą
5 zamówień - czekam, góra jedno z nich wygląda jakby miało szansę w ogóle dojść więc jak wyżej raczej nie mam na co liczyć

najbardziej opłacało się zamawiać droższe rzeczy (torebki) bo one wszystkie przyszły no ale dla mnie to nie były żadne okazje bo torebki były w cenach w których i w PL bym torebkę spokojnie kupiła

refleksja na koniec - mogłabym nie otwierać sporów i mieć konto no ale efekt byłby taki sam, że kasa w błoto bo przecież te paczki po prostu nie dotarły - do mnie bardzo dużo paczek nie dochodziło mimo, że brałam od sprzedawców z tysiącami feedbacków
także jak ktoś zamawia dużo pierdółek i mało dochodzi to radzę się zwijać czym prędzej zanim uwalicie na bzdurach 100zł
jak ktoś zamawia głównie droższe rzeczy to pewnie problem znika bo do mnie wszystko powyżej 20zł dotarło

szkoda tylko, że Alie nie bierze pod uwagę tego, że kwota zamówień które potwierdziłam wielokrotnie przewyższa kwotę tych pierdółek ze sporów - bo jak wyżej pisałam, to co poprzychodziło było kilkukrotnie droższe na sztuce niż to co nie poprzychodziło

no ale cóż - oni prowizję mają jak ktoś coś sprzeda więc lepiej uwalić klienta i przelać kasę nawet do sklepu, który "zapominam" wysłać produkt niż oddać kasę klientowi za darmochę
a klient jak zdesperowany to sobie przecież zawsze inne konto założy więc biznes im nie upadnie

---
ekhem najśmieszniejsze jest to, że nie mam dostępu do danych konta i nie mogę go usunąć
Faktycznie dużo tego. Musisz mieć pecha do przesyłek albo listonosza / poczty. Mi na jakieś 45 przesyłek jeszcze żadna nie zaginęła, a 3/4 to nierejestrowane.
Stary 2016-07-21, 20:06   #1246
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Ja mam na koncie jakieś 70 przesyłek i każda jedna dotarła, kilka po 2 miesiącach ale przyszły

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 20:18   #1247
migea
Zadomowienie

Cytat:
54 zamówienia

---
Duzo tego czyli praktycznie masz 50% zaginionych paczek:
wiec albo masz pecha
albo cwanego listonosza

ja dlatego tez nie zamawiam wcale cebul bo wiadomo ze one nie dochodza zazuczaj a kłocic sie o wysylki nie lubie
z ciekawoasci sprawdzilam ja mam 130 sporów ale mam
Kupujący: I *** G.
Pozytywnych komentarzy (zakończony 6 miesięcy): 100,0%
Wynik opinii: 413
AliExpress Kupujący od: 11 sierpnia 2013

u mnie zazyczaj dochodza czasami sie zdaza ze nie lub zakladam spory bo towar odbiega od tego co kupilam
mam poziom a4 juz wiec jak zakladam spor 1 dzien i mam odpowiedz
nie kumam tylko tych nagrod bo tego nie rozgryzlam

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
54 zamówienia

---
nie wiem jak to jest ale na FB dziewczyy pisaly ze nawet jak nowe juz konto zaloza to i jak maja ze za chwile blokowane na nowo wiec chyba nie jest latwo znowu zalozyc jak Ci juz zablokowali jedno
Stary 2016-07-21, 20:41   #1248
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
nie wiem jak to jest ale na FB dziewczyy pisaly ze nawet jak nowe juz konto zaloza to i jak maja ze za chwile blokowane na nowo wiec chyba nie jest latwo znowu zalozyc jak Ci juz zablokowali jedno
ja mam poziom a2 i też same pozytywne opinie (nawet od sprzedawców z którymi miałam spory) także chyba tylko ważne żeby Alie się hajs zgadzał

a co do nowego konta to w tak zwanym międzyczasie wzięłam ślub i mam kompletnie inne dane niż na tym koncie które mi zablokowali więc pewnie nie będzie problemu - aczkolwiek narazie mnie to nie interesuje, chciałam ostatnio tylko zamawiać lampę do hybryd ale chwilowo to bez sensu bo zaszłam w ciąże i przyda mi się dopiero za rok bo moczenie się w acetonie póki co odpada jakby nie było żadnej taniochy już tam nie zamówię bo to tylko okazja do złodziejstwa (albo nie wyślą albo ukradną po drodze)

a tak informacyjnie to ja jeszcze tych sporów nie zakładałam jakoś szybko - żadnego nie założyłam szybciej niż 80 dni od zamówienia

jakby ktoś miał podobny problem i nie mógł skasować konta to trzeba do nich napisać na chacie i usuną (w 24-48h)

edit
jeszcze mnie refleksja naszła - wcześniej sporo zamawiałam i nie było problemu, teraz się zraziłam bo przestało dochodzić więc bardzo rzadko zamawiałam - może trzeba przyjąć taktykę, że zanim się otwrzy spór to trzeba złożyć zamówienie tak żeby się statystyka zgadzała

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2016-07-21 o 20:48
Stary 2016-07-21, 21:47   #1249
migea
Zadomowienie

Cytat:
ja mam poziom a2 i też same pozytywne opinie (nawet od sprzedawców z którymi miałam spory) także chyba tylko ważne żeby Alie się hajs zgadzał

a co do nowego konta to w tak zwanym międzyczasie wzięłam ślub i mam kompletnie inne dane niż na tym koncie które mi zablokowali więc pewnie nie będzie problemu - aczkolwiek narazie mnie to nie interesuje, chciałam ostatnio tylko zamawiać lampę do hybryd ale chwilowo to bez sensu bo zaszłam w ciąże i przyda mi się dopiero za rok bo moczenie się w acetonie póki co odpada jakby nie było żadnej taniochy już tam nie zamówię bo to tylko okazja do złodziejstwa (albo nie wyślą albo ukradną po drodze)

a tak informacyjnie to ja jeszcze tych sporów nie zakładałam jakoś szybko - żadnego nie założyłam szybciej niż 80 dni od zamówienia

jakby ktoś miał podobny problem i nie mógł skasować konta to trzeba do nich napisać na chacie i usuną (w 24-48h)

edit
jeszcze mnie refleksja naszła - wcześniej sporo zamawiałam i nie było problemu, teraz się zraziłam bo przestało dochodzić więc bardzo rzadko zamawiałam - może trzeba przyjąć taktykę, że zanim się otwrzy spór to trzeba złożyć zamówienie tak żeby się statystyka zgadzała
jak masz opcje zamawiania na inny adres zobacz bo moze masz listonosza co jest łasy na paczki nie rejestrowane i sobie zabiera tak pomyslam
Stary 2016-07-21, 22:25   #1250
sylvia_doll
CORELIPS

Migea,

Powiedz mi a to nie jest tak, ze po ilus-tam sporach otwartych blokuja konto? pamietam, ze byla dyskusja na ten temat, jakiejs wizazance zablokowali konto z racji otwartych sporow w duzej ilosci. To przykre, bo zdarza sie, ze rzecz jest wadliwa/inna. Przykro tez, ze po 365 dniach punkty traca swoja waznosc.

Edytowane przez sylvia_doll
Czas edycji: 2016-07-21 o 22:27
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 06:56   #1251
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Migea,

Powiedz mi a to nie jest tak, ze po ilus-tam sporach otwartych blokuja konto? pamietam, ze byla dyskusja na ten temat, jakiejs wizazance zablokowali konto z racji otwartych sporow w duzej ilosci. To przykre, bo zdarza sie, ze rzecz jest wadliwa/inna. Przykro tez, ze po 365 dniach punkty traca swoja waznosc.
szczerze to nie wiem ale chyba inaczej patrza jak ktos ma 500zakupów i 100 sporow niz 100 zakupów i 50 sporów... logiczne ze jak duzo zamawiasz wieksza szansa ze bedziesz miala wiecej sporow -ja zawsze dokladnie opisuje wszytko wstawiam zdjecia filmy by nie było niedomówień i nie kupuje cebul bo przez takie wlasnie rzeczy mysle ze ludzie nabijaja sobie spory
Stary 2016-07-22, 10:44   #1252
anna_wawa
Rozeznanie

GG do anna_wawa

Dziewczyny jak wy zamawiacie te rzeczy z aliexpress? Tam często widziałam, że wysyłka do polski jest za darmo, faktycznie? No robicie przelew w obcej walucie?

anna_wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 10:54   #1253
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_wawa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wy zamawiacie te rzeczy z aliexpress? Tam często widziałam, że wysyłka do polski jest za darmo, faktycznie? No robicie przelew w obcej walucie?

Tak za darmo. A przelew mozesz zrobic przez przelewy24 ze swojego konta zlotowkowego normalnie po kursie z lekką nawiązką bez prowizji.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 11:54   #1254
133e0625674cbae259b1434db9f6b2eb057ff862_6556adfa91426
Konto usunięte

Cytat:
54 zamówienia

---
Albo masz naprawdę mega pecha, albo i nieuważna troszkę jesteś, albo Ci kradną na poczcie, albo i to i to. Na ponad 250 zamówień miałam około 13-15 sporów, wszystkie albo zaakceptowane przez Sprzedawcę, albo przez Alie. Jeśli na 54 zamówienia, sporowanych masz 32 to niestety wcale się nie dziwie, że Ci zablokowali.

Edit:

Ups. Sprawdziłam i jednak mam A3, więc ponad 500 zamówień. Sporów 13.

Edytowane przez 133e0625674cbae259b1434db9f6b2eb057ff862_6556adfa91426
Czas edycji: 2016-07-22 o 12:08
133e0625674cbae259b1434db9f6b2eb057ff862_6556adfa91426 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 13:24   #1255
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 16:02   #1256
sylvia_doll
CORELIPS

Listonosze miewają lepkie ręce. Raz wysyłałam perfumę, nie jakaś warta miliony tylko 200zł, i dotarła do dziewczyny pusta paczka. Nic nie mogłam zrobić, tylko oddać kupującej pieniądze. Mimo, że nie była to moja wina. Ale swoją drogą.. eh, my ludzie tak bardzo staramy się szukać winnych... Jakby miało to jakieś znaczenie

Podobają się Wam? Zamówiłam http://www.aliexpress.com/item/Big-f...999.331.i40EtW

Ale jeszcze patrzę czy coś w tym kształcie ładnego znajdę... Bo jak nie jedne, to drugie zostawię sobie. Czekam na Wasze propozycje jak coś upatrzycie albo macie do polecenia

Edytowane przez sylvia_doll
Czas edycji: 2016-07-22 o 16:05
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 18:42   #1257
Hosenka*
Zakorzenienie

Pisałam Wam, o niedziałających zegarkach Cluse ... Boszzzz .... Ciążowy budyń mam w głowie
Wygłupiłam się, bo założyłam spor, wysłałam filmik jak to po odblokowaniu zegarek nie działa, a facet pisze mi, że przecież zegarki nie mają sekundnika i żebym chwilę poczekała ... I co? Działają

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Listonosze miewają lepkie ręce. Raz wysyłałam perfumę, nie jakaś warta miliony tylko 200zł, i dotarła do dziewczyny pusta paczka. Nic nie mogłam zrobić, tylko oddać kupującej pieniądze. Mimo, że nie była to moja wina. Ale swoją drogą.. eh, my ludzie tak bardzo staramy się szukać winnych... Jakby miało to jakieś znaczenie

Podobają się Wam? Zamówiłam http://www.aliexpress.com/item/Big-f...999.331.i40EtW

Ale jeszcze patrzę czy coś w tym kształcie ładnego znajdę... Bo jak nie jedne, to drugie zostawię sobie. Czekam na Wasze propozycje jak coś upatrzycie albo macie do polecenia
A skąd masz pewność, że dostała pustą paczkę?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 19:10   #1258
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pisałam Wam, o niedziałających zegarkach Cluse ... Boszzzz .... Ciążowy budyń mam w głowie
Wygłupiłam się, bo założyłam spor, wysłałam filmik jak to po odblokowaniu zegarek nie działa, a facet pisze mi, że przecież zegarki nie mają sekundnika i żebym chwilę poczekała ... I co? Działają
Hahaha
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 19:23   #1259
133e0625674cbae259b1434db9f6b2eb057ff862_6556adfa91426
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta
Jak najbardziej wierzę, że na poczcie mają lepkie ręce, mi też nie raz coś zaginęło. Natomiast nie jestem przekonana co do notorycznego niewysyłania paczek z drobnymi rzeczami przez Chińczyków, zamawiałam rzeczy i po 1 zł i po 5 zł i po 20 zł i na palcach mogę wyliczyć kiedy coś do mnie nie dotarło (listonosza mam spoko). A skoro problem pewnie leży w przywłaszczaniu sobie cudzych przesyłek nierejestrowanych, czego niestety nie da się udowodnić i pociągnąć nikogo do odpowiedzialności - pozostaje tylko zamawianie listów rejestrowanych, co automatycznie ogranicza pole manewru. Niestety.
133e0625674cbae259b1434db9f6b2eb057ff862_6556adfa91426 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 19:44   #1260
dkni41
Raczkowanie

Ja z kolei mam okropnego listonosza, który za każdym razem ma coś do powiedzenia. .. ostanio usłyszałam ze przyczyniam się do zrujnowania polskiej gospodarki i takie tam... ale na 60 paczek nie zaginęła mi żadna, także różnie to bywa

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
dkni41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości