A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-14, 22:02   #1201
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Kochane jeżeli zauważycie gdzieś w księgarniach internetowych lub zwykłych (najlepiej stołecznej) książkę George Ritzera pt. Mcdonaldyzacja społeczeństwa dajcie znać. Poszukuję tej książki bezskutecznie już od dłuższego czasu
Jest taka księgarnia internetowa gdzie sprzedają rzadkości - może Ci ściągną - chciałam coś zamówić, ale akurat potrzebuję na wczoraj więc zrezygnowałam, a gdzie indziej nakład mojej książki wyczerpany. Napisz do nich, może Ci ściągną http://www.redmoon.pl/go/_files/?fil...t_company.html
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 22:47   #1202
asiek14
Zakorzenienie

przyszły książki z merlina
kurier sie spóźnił 2 godziny ale przy takim lodzie i mgle to sie nie dziwie

moje nowe "dzieci" na zdjęciach
edit: same miniaturki weszły
kolejno:
nazywam sie czerwień
barocco
trzynasta opowieść
śnieg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 680faa8b63273f6dm.jpg (5,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg af242390c0074afam.jpg (6,2 KB, 14 załadowań)

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 16:42   #1203
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
A czytałaś "Kronikę rodu Otori"Lian Hearn? 4 tomy juz są i to wszystkie dostępne ! Japonia w konwencji fantasy. Nie czytałam. mam zamiar I tom przeczytac , bo pisarka przenosi wiele zwyczajow, nazewnictwa japońskiego do ksiażki, ale zaznacza,że pisze o zmyślonym kraju.
"Opowieści..."
Nie czytałam, ale też się już na to czaję od długiego czasu Tylko właśnie te elementy fantastyczne mnie odstraszają Ale nawet jeśli kiedyś kupię i mi nie przypadnie do gustu, to i tak - podejrzewam - TŻowi się spodoba, więc kasa na szczęście nie będzie wywalona w błoto
Pozytywne jest to, że WAB wydaje tę serię także w wersji kieszonkowej, gdzie jeden tom kosztuje ok. 15zł
Oczywiście czekam na recenzję

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
w tym miesiącu zdążyłam już kupić:
  • William Golding - Władca much
  • Shan Sa - Cesarzowa
  • Tash Aw - Faktoria jedwabiu
Pozdrawiam
Świetne zakupy Pierwszą pozycję czytałam, pozostałe - standardowo - mam zanotowane w swoim magicznym notesiku

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
A ja jednak dzisiaj odwiedziłam ŚK i tak wpadłam pochwalić się moimi nowymi 'dziećmi'

(W ogóle to wydanie Władcy Pierścieni jest najpiękniejszym polskim wydaniem jakie kiedykolwiek widziałam. Nie okładka, ale zawartość książek: opracowania, mapy, szata graficzna... powala na kolana )
Fajne zakupy; wreszcie się See dorobiłaś
Twój "Władca..." jest w tłumaczeniu Skibniewskiej, jak mniemam?

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
"Cappucino" Marielli Righini
Daj znać, jak przeczytasz Mam tę książkę, ale jakoś nie mogę się za nią zabrać.

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
kolejno:
nazywam sie czerwień
barocco
trzynasta opowieść
śnieg
Też świetne zakupy Na Setterfield się czaję i czaję...

Stary 2008-01-16, 18:54   #1204
amber2046
Zakorzenienie

Kupiłam w Merlinie książki, ale kliknęłam w maila potwierdzającego po 4 godzinach i okazało sie że w tym czasie wykupiono najważniejszą pozycję zamówienia, która miała być prezentem.
Smutno mi bo na kilkanaście książek traf chciał że zabraknie właśnie tej, na której tak bardzo mi zależało. Do tego ona jest już nie dostępna w innych księgarniach, a na allegro wyjdzie 3 razy drożej, więc to też odpada.
Pluję sobie w brodę, czemu nie zajrzałam do skrzynki mailowej natychmiast. Myślałam, że po złożeniu zamówienia one są już dla mnie zarezerwowane i potwierdzę dopiero po zdaniu monograf na uczelni. Reszta książek miała być moją nagrodą za ten egzamin, a teraz to mnie już nie cieszy, bo wciąż mam w głowie ten utracony prezent.

Edit:
Dowiedziałam sie, że niedoszły obdarowany choć lubi filmy Allena to książki juz nie za bardzo, wiec żaden dramat, a ja się tak przejmowałam

Przyszło moje pierwsze zamówienie z Merlina.
Skarby mojego taty i moje.

Ktoś coś z tego czytał, bo jestem ciekawa od czego polecacie zacząć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0002.jpg (49,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0003.jpg (51,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0004.jpg (51,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0001.jpg (70,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0005.jpg (71,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0006.jpg (67,2 KB, 10 załadowań)

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2008-01-16 o 22:58
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 00:04   #1205
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Czytałam "Długą drogę w dół", ale jakoś nie przypadła mi do gustu. Pomysł jest świetny, bohaterowie też nieźle skonstruowani, tylko potem jakby autorowi zabrakło pomysłu. Poza tym nie podszedł mi styl-dla mnie zbyt...telewizyjny? Trudno to opisać, ale czasami miałam wrażenie, jakbym oglądała amerykański talk-show. No ale ja mam czasem dziwne skojarzenia. Kiedy przeczytasz książki z Salsy opisz wrażenia, bo to moja ulubiona seria, a tych powieści jeszcze nie dorwałam.

A teraz może odnośnie tematu. Wczoraj wkurzyłam się starszliwie, bo ktoś dosłownie w ostatniej minucie licytacji na Allegro sprzątnął mi przed nosa kompletny zbiór opowiadań Edgara Allana Poe. Ok. 20 zł za dwa tomy...
Stary 2008-01-17, 09:10   #1206
Kissi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elsha Pokaż wiadomość

A teraz może odnośnie tematu. Wczoraj wkurzyłam się starszliwie, bo ktoś dosłownie w ostatniej minucie licytacji na Allegro sprzątnął mi przed nosa kompletny zbiór opowiadań Edgara Allana Poe. Ok. 20 zł za dwa tomy...
Czytałam "Opowieści niesamowite" Poego. Książka przesycona grozą i demonizmem, wywarła na mnie ogromne wrażenie. Wielka szkoda, że ktoś Cię przelicytował
Kissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 09:18   #1207
gold-fish
Zakorzenienie

35 zł za Babie lato pani Perepeczko.
Pisze tak ciepłym głosem, jakby jej zycie było wypełnione samymi przyjemnościami. Skąd niektórzy mają tyle energii?!

Cos jest w tej kobiecie takiego magnetycznego i to przenosi się na mnie jak czytam tę książkę

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 10:16   #1208
majumi
Przyczajenie

W tym miesiącu kupiłam "Grę w klasy" i "Harrego Pottera i księcia półkrwi" i książkę dla siostry. Jakoś nie potrafię się powstrzymać, jak wchodzę do empiku lub innej księgarni. Zawsze wyjdę z jakąś książką, zawsze
Teraz czekam na ostatniego Pottera
majumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 11:01   #1209
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez majumi Pokaż wiadomość
Teraz czekam na ostatniego Pottera
Ja też. Nie wiem czy nie wybrać się nawet w nocy 25/26 do empiku.
Stary 2008-01-17, 17:44   #1210
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
przyszły książki z merlina
kurier sie spóźnił 2 godziny ale przy takim lodzie i mgle to sie nie dziwie

kolejno:
nazywam sie czerwień
barocco
trzynasta opowieść
śnieg
Asiek świetne zakupy... Widzę, że Pamuk zdominował zamówienie. Najbardziej zazdroszczę czerwieni!

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Przyszło moje pierwsze zamówienie z Merlina.
Skarby mojego taty i moje.

Ktoś coś z tego czytał, bo jestem ciekawa od czego polecacie zacząć.
Amber gratuluję zakupów! Niestety nie czytałam nic z Twoich zakupionych pozycji, za to Hornby też do mnie leci z merlina

I moja mała aktualizacja:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P11003671.JPG (99,7 KB, 69 załadowań)
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 18:21   #1211
Taverney
Zakorzenienie

w tym miesiącu trochę poszło...
Kupiłam Rio Anaconda i Gringo wśród dzikich plemion Cejrowskiego i czekam właśnie na wznowienie Łamaczy kodów Davida Khana na merlinie, ma być dostępna już jutro, szkoda tylko, że kosztuje 173 zł, ale ponoć warta swojej ceny.
Czekam właśnie na dostawę Służby specjalne, Roger Faligot, Remi Kauffer.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 18:23   #1212
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam "Długą drogę w dół", ale jakoś nie przypadła mi do gustu. Pomysł jest świetny, bohaterowie też nieźle skonstruowani, tylko potem jakby autorowi zabrakło pomysłu. Poza tym nie podszedł mi styl-dla mnie zbyt...telewizyjny? Trudno to opisać, ale czasami miałam wrażenie, jakbym oglądała amerykański talk-show. No ale ja mam czasem dziwne skojarzenia. Kiedy przeczytasz książki z Salsy opisz wrażenia, bo to moja ulubiona seria, a tych powieści jeszcze nie dorwałam.

Dziękuję za recenzje.
Zgadzam sie z tobą, Salsa ma to coś.

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Asiek świetne zakupy... Widzę, że Pamuk zdominował zamówienie. Najbardziej zazdroszczę czerwieni!

Amber gratuluję zakupów! Niestety nie czytałam nic z Twoich zakupionych pozycji, za to Hornby też do mnie leci z merlina

I moja mała aktualizacja:
Kapuściński uwielbiam.
Imperium jak i Heban to takie książki, których nie trzeba jakoś szczególnie polecać, bo reklamują się same swoją klasą.
Sama kolekcjonuję Kapuścińskiego, niedługo będę mieć w biblioteczce wszystkie jego dzieła.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-17, 19:36   #1213
Taverney
Zakorzenienie

dziewczyny, mam pytanie:
ile czasu czekacie na książki z merlina?
Zamówiłam wczoraj wieczorem, przelew dotarł od razu (mtransfer), w swoim koncie mam napisane, że zamówienie zrealizowane, zaznaczyłam opcję kurier po 16.00 a przesyłki nie ma... i zastanawiam się, czy jutro będzie? Jeśli tak, to ich zapewnienia na stronie internetowej, że przesyłają książki w 24h to ściema
Stary 2008-01-17, 20:04   #1214
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie:
ile czasu czekacie na książki z merlina?
Zamówiłam wczoraj wieczorem, przelew dotarł od razu (mtransfer), w swoim koncie mam napisane, że zamówienie zrealizowane, zaznaczyłam opcję kurier po 16.00 a przesyłki nie ma... i zastanawiam się, czy jutro będzie? Jeśli tak, to ich zapewnienia na stronie internetowej, że przesyłają książki w 24h to ściema
W normalnym (nie wyprzedażowych) warunkach wyrabiają sie w 24 godziny, ale obecnie czas oczekiwania przedłużył sie i w moim przypadku wynosił dwie doby.
Aktualnie także czekam na paczkę numer dwa i choć powinna być u mnie na dziś to pewnie kurier przyjedzie dopiero jutro.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-17, 21:11   #1215
Taverney
Zakorzenienie

uff... dzięki bo wydałam na tą książkę trochę kasy i nie chcę żeby gdzieś utknęła

i już dodałam parę nowych pozycji do koszyka.
Czytałyście może Skrzydła nad Transylwanią?
http://merlin.pl/frontend/browse/product/1,431870.html
Znalazłam tu i te recenzje mnie zachęciły, zwłaszcza, że mam słabość do Rumunii
Stary 2008-01-17, 22:00   #1216
amber2046
Zakorzenienie

Taverney nie przejmuj sie, na pewno niebawem dotrze.

Przed chwilą zajrzałam na stronę Merlina (ciągnie mnie tam jak magnes ) i przeczytałam, że od 1 stycznia sprzedali już ponad 160 tysięcy produktów.

Jestem pod wrażeniem. Cała Polska czyta książki.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-17, 22:03   #1217
Anahstasia
Zakorzenienie

Asiek, Amber, Taverney - świetne zakupy

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Fajne zakupy; wreszcie się See dorobiłaś
Twój "Władca..." jest w tłumaczeniu Skibniewskiej, jak mniemam?
Wreszcie Teraz nic tylko zabrać się za czytanie
A 'Władca' oczywiście Skibniewskiej W ogóle na PW dostałam pytanie o to wydanie, ale pozwolę sobie odpisać tutaj, bo może więcej osób to zainteresuje - a mianowicie - jak wygląda zawartość książki?

Tom 1.
* Od wydawcy
* Przedmowa do drugiego wydania angielskiego
* Prolog: W sprawie hobbitów; O fajkowym zielu; O ustroju Shire'u; O znalezieniu Pierścienia; Nota do prologu
* Księga 1
* Księga 2
* 5 map
* str. 544

Tom 2.
* Synopsis
* Księga 3
* Księga 4
* str. 440

Tom 3.
* Synopsis
* Księga 5
* Księga 6
* Dodatki (ich spis poniżej)
* str. 560

Dodatek A:
* Kroniki królów i władców
* Królowie Numenoru - 1. Numenor, 2. Królestwa na wygnaniu, 3. Eriador Arnor i dziedzice Isildura, 4. Gondor i spadkobiercy Anariona, 5. Fragment historii Aragorna i Arweny
* Ród Eorla - Królowie Marchii
* Plemię Durina

Dodatek B:
* Kronika Lat (Kronika Królestw Zachodnich): Druga Era, Trzecia Era, Wielkie Lata, Najważniejsze daty okresu od upadku Barad-dur do końca Trzeciej Ery, Późniejsze wypadki dotyczące członków Drużyny Pierścienia

Dodatki C:
* Rodowody

Dodatek D:
* Kalendarz Shire'u - O kalendarzach

Dodatek E:
* Pisownia i rodzaje liter - Wymowa wyrazów i nazw własnych, Spółgłoski, Samogłoski, Akcent, Uwagi, Alfabety i pisma, Litery Feanora, Cirth, Od tłumacza "Dodatku E" na polski

Dodatek F:
* Języki i ludy Trzeciej Ery - Elfowie, Ludzie, Hobbici, Inne plemiona, Zasady przekładu, Wyjaśnienie nazw: hobbit, Gamgee, Brandywina

Książkę wydrukowano na papierze VEGA 1.4 70g/m2 (Panta sp z o.o.). Format: B5

(Uff

Foxino - świetne nabytki Kapuścińskiego i Haddona z chęcią bym Ci podebrała

Cytat:
Czytałam "Długą drogę w dół", ale jakoś nie przypadła mi do gustu. Pomysł jest świetny, bohaterowie też nieźle skonstruowani, tylko potem jakby autorowi zabrakło pomysłu. Poza tym nie podszedł mi styl-dla mnie zbyt...telewizyjny? Trudno to opisać, ale czasami miałam wrażenie, jakbym oglądała amerykański talk-show. No ale ja mam czasem dziwne skojarzenia.
Ja niesamowicie nie trawię stylu Hornby'ego. Strasznie źle mi się go czyta. Pierwsze spotkanie z nim miałam po tym jak obejrzałam 'Był sobie chłopiec' z Grantem i chciałam poznać książkę na podstawie której film na kręcono. Chciałam się dowiedzieć co spowodowało cały ten szum wokół jego osoby i nazywanie go 'Helen Fielding w spodniach'. Koszmar, koszmar, koszmar. Nigdy więcej

A w ogóle, jak tak napatrzyłam się na te Wasze merlinowe zakupy... i zamówiłam sobie jeszcze 'Zimistrza' Pratchetta i 'Lalę' Dehnela (wreszcie!
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-17, 23:22   #1218
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Asiek, Amber, Taverney - świetne zakupy

(...)

Ja niesamowicie nie trawię stylu Hornby'ego. Strasznie źle mi się go czyta. Pierwsze spotkanie z nim miałam po tym jak obejrzałam 'Był sobie chłopiec' z Grantem i chciałam poznać książkę na podstawie której film na kręcono. Chciałam się dowiedzieć co spowodowało cały ten szum wokół jego osoby i nazywanie go 'Helen Fielding w spodniach'. Koszmar, koszmar, koszmar. Nigdy więcej

A w ogóle, jak tak napatrzyłam się na te Wasze merlinowe zakupy... i zamówiłam sobie jeszcze 'Zimistrza' Pratchetta i 'Lalę' Dehnela (wreszcie!
Dziękuję.

Mój tata dziś skończył See "Na Złotej Górze" mówił, że ciekawa i ocenił ja na mocne cztery w pięciostopniowej skali. Natomiast ja od połowy grudnia czytam Murakamiego "Tańcz, tańcz, tańcz" i moim zdaniem prezentuje tu nieco słabszą formę od tej do której zdążył mnie przyzwyczaić w Norwegian Wood, Kronikach ptaka nakręcacza czy Koniecu świata i hard-boiled wonderland.

Domowo statystyka z ostniego miesiąca przedstawia sie tak:
ja - "Kafka nad morzem" Murakamiego + połowa tej wymienionej powyżej
tata - skończył dziś siódmą ksiażkę i co chwila narzeka, żebym mu znalazła jakaś ciekawą lekturę.

Zawsze przy nim tak blado wypadam.
Teraz wcisne mu Hornby'ego i zobaczę co powie.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-18, 09:29   #1219
foxina
Rozeznanie

Cytat:
w tym miesiącu trochę poszło...
Kupiłam Rio Anaconda i Gringo wśród dzikich plemion
Świetny wybór Taverney!
Ja jestem cały czas pod wrażeniem 'Gringo'! Świetna książka, pełna humoru i niesamowitych opowieści. Niektóre zdania i historie czytałam po parę razy...delektowałam się każdym słowem.
Jedyny mankament książki to ilość stron! Zdecydowanie za mało!
Jak dobrze, że na półce dojrzewa nieprzeczytane jeszcze 'Rio anaconda'.

Cytat:
Kapuściński uwielbiam.
Imperium jak i Heban to takie książki, których nie trzeba jakoś szczególnie polecać, bo reklamują się same swoją klasą.
Sama kolekcjonuję Kapuścińskiego, niedługo będę mieć w biblioteczce wszystkie jego dzieła.
Też uwielbiam Kapuścińskiego! I kolekcjonuję powoli wszystkie jego ksiązki.

Cytat:
Czytałyście może Skrzydła nad Transylwanią?
http://merlin.pl/frontend/browse/product/1,431870.html
Znalazłam tu i te recenzje mnie zachęciły, zwłaszcza, że mam słabość do Rumunii

Ale proszę podziel się opinią jak przeczytasz Taverney!

Cytat:
Przed chwilą zajrzałam na stronę Merlina (ciągnie mnie tam jak magnes ) i przeczytałam, że od 1 stycznia sprzedali już ponad 160 tysięcy produktów.

Jestem pod wrażeniem. Cała Polska czyta książki.
Ja też!

Cytat:

Foxino - świetne nabytki Kapuścińskiego i Haddona z chęcią bym Ci podebrała

Dziękuje Ana!

A ja gratuluję zakupu 'Lali' w końcu.
Pomijając walory techniczno-umiejętnościowe samego Dehnela, bardzo estetyczna książka, ładnie komponuje się na półce i starannie wydana.
Stary 2008-01-18, 13:05   #1220
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Też uwielbiam Kapuścińskiego! I kolekcjonuję powoli wszystkie jego ksiązki.
To skorzystam z okazji i wkleję tu info odnośnie nowej kolekcji Gazety Wyborczej, która może kilka z Was zainteresować

Wszystkie wielkie dzieła Ryszarda Kapuścińskiego w najnowszej kolekcji "Biblioteki Gazety Wyborczej". Pierwszy tom - "Cesarz" - w sprzedaży od 24 stycznia. Kolejne - co czwartek razem z "Gazetą Wyborczą".
W pierwszą rocznicę śmierci Ryszarda Kapuścińskiego, wielkiego reportażysty, poety i fotografa, oddajemy do rąk czytelników jego "Dzieła wybrane". Na 16 jej tomów złożą się m.in. "Heban", "Wojna futbolowa", "Szachinszach", "Lapidaria", "Imperium", "Podróże z Herodotem", a także mniej znane "Wiersze zebrane". Każdy z tomów jest wzbogacony o eseje wybitnych autorów, takich jak Salman Rushdie, Hanna Krall, John Updike, William Brand, Moses Isegawa, Dušan Provaznik, Jarosław Mikołajewski i wielu innych.
Ale to nie wszystko. Cztery ostatnie tomy kolekcji to "Postscripta", czyli:
- "Cesarz" w interpretacji Zbigniewa Zapasiewicza wraz z opowieścią zdjęciową o cesarzu Hajle Sellasje i Etiopii jego czasów;
- "Wojna futbolowa" czytana przez Krystynę Czubównę i zilustrowana zdjęciami z krajów Ameryki Południowej w niej opisanych;
- "Szachinszach" w interpretacji Jerzego Radziwiłowicza ze zdjęciami z rewolucji irańskiej 1979 r.;
- "Imperium" (czyta Jerzy Zelnik) z fotografiami ZSRR.

Tom pierwszy dostępny będzie od 24 stycznia w promocyjnej cenie 9,99 zł plus cena "Gazety Wyborczej". Kolejne tomy kosztować będą 19,99 zł plus cena "Gazety".

Źródło: Agora.pl

W kolekcji ukażą się:

- Cesarz (24 stycznia)

- Heban (31 stycznia)

- Busz po polsku (7 lutego)

- Wojna futbolowa (14 lutego)

- Szachinszach (21 lutego)

- Lapidarium I-III (28 lutego)

- Lapidarium IV-VI (6 marca)

- Jeszcze dzień życia (13 marca)

- Autoportret reportera (20 marca)

- Wiersze zebrane (27 marca)

- Imperium (3 kwietnia)

- Podróże z Herodotem (10 kwietnia)

- Cesarz. Postscriptum - Zbigniew Zapasiewicz czyta Cesarza - audiobook (17 kwietnia)

- Wojna futbolowa. Postscriptum - Krystyna Czubówna czyta Wojnę futbolową- audiobook (24 kwietnia)

- Szachinszach. Postscriptum - Jerzy Radziwiłowicz czyta Szachinszacha - audiobook (2 maja)

- Imperium. Postscriptum - Jerzy Trela czyta Imperium - audiobook (8 maja)

Stary 2008-01-18, 13:57   #1221
Germini
Zakorzenienie

Ekhm, a ja chciałabym nieśmiało wspomnieć, że skończyłam czytać "To wiem na pewno" Lamba i chciałabym go puścić w świat. Jeśli ktoś byłby zainteresowany wymianą, to niech da znać
Stary 2008-01-18, 14:26   #1222
foxina
Rozeznanie

Ana dzięki za info o Kapuścińskim.

Wygląda to kusząco. Ciekawe jak będą wyglądały książki, chociaż za 19 zł powinny być w sztywnej oprawie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Ekhm, a ja chciałabym nieśmiało wspomnieć, że skończyłam czytać "To wiem na pewno" Lamba i chciałabym go puścić w świat. Jeśli ktoś byłby zainteresowany wymianą, to niech da znać
Ja chętnie Germini!

Jakbyś dała mi dzień to założę wątek z moimi książkami na wymianę (jestem w trakcie..., bym się zmobilizowała w końcu!)
Stary 2008-01-18, 14:55   #1223
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ana dzięki za info o Kapuścińskim.

Wygląda to kusząco. Ciekawe jak będą wyglądały książki, chociaż za 19 zł powinny być w sztywnej oprawie
Są, są - zapomniałam załączyć zdjecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cesarz_okladka3d.jpg (7,4 KB, 31 załadowań)
Stary 2008-01-18, 15:33   #1224
amber2046
Zakorzenienie

Anahstasia

Chciałabym cię uściskać z radości za ten wpis o Kapuścińskim. W mojej domowej biblioteczce brak Cesarza, ale dzięki tobie to już wkrótce sie zmieni.

Brakuje mi tylko jednego ważnego tytułu w tym zestawieni Chrystus z karabinem na ramieniu. Szkoda, że go nie będzie, nie rozumiem jak mogli wydać tą serię bez tej książki.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-18, 15:45   #1225
elsha
Rozeznanie

GG do elsha

Ja też dziękuję, na "Cesarza", "Imperium" i "Wojnę futbolową" na pewno się skuszę.
Stary 2008-01-18, 16:02   #1226
scarlett26
Zakorzenienie

Może wstyd się przyznać, ale Szachinszach to jedyna pozycja jaką czytałam - za wyjątkiem jakiś ostatnich 20 stron tak przez to brnęłam, że chyba na więcej się nie skuszę.... Czy czeka mnie lincz?
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-18, 17:10   #1227
basilissa
Rozeznanie

niv_, asiek14, amber2046, majumi, Taverney, Ana - gratuluję zakupów.
Dzisiaj z Merlina przyszła przesyłka, a w niej zamówione z okazji promocji:
  • Orhan Pamuk Nazywam się Czerwień (najmodniejsza ostatnio książka na wizazu???)
  • Bodil Malmsten Cena wody w Finistere
  • Tobiasz W. Lipny Barocco
  • Pedro Mendoza Tajemnica Vivaldiego ( za 8,50 zł)

Kapuściński, jak zawsze, wart uwagi. Mam sporo jego książęk, ale będę miała okazję, by uzupełnić swój księgozbiór. Moje pierwsze spotkanie z Jego twórczośćią - to Cesarz.
Stary 2008-01-18, 17:38   #1228
Germini
Zakorzenienie

Foxina, aleś się rzuciła Czekam w takim układzie na Twój wątek

Scarlett, ja w ogóle nie miałam z Kapuścińskim do czynienia, jeśli Cię to pocieszy Mało tego - nie ciągnie mnie jakoś
Stary 2008-01-18, 18:22   #1229
Taverney
Zakorzenienie

przyszła przesyłka z merlina
Stary 2008-01-18, 21:12   #1230
Kissi
Raczkowanie

Smile Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Dzisiaj wzbogaciłam się o :

"Żywe wiązanie" Newerly
"Kazirodztwo" Angot
"Albański kochanek" Fortes
"Niezgłębiony zamysł" Allende

i wreszcie obejrzałam moją przesyłkę ze ŚK, a dokładniej świąteczny pakiet, w skład którego wchodzą:
"Konopielka" Redliński, "Zostało z ucztu bogów" Newerly, "Zasypie wszystko, zawieje..." Odojewski
Kissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości