|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#692 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaciska zęby bidulek mój kochany. In vitro jest naszą jedyną szansą, tak nam lekarze mówią. Profertil będzie brał dalej i modlimy się żeby razem z plastrami zadziałał i żeby parametry poszły w górę, tu już jest walka o każdego plemnika ![]() Dziwne trochę bo niby morfologi nie da się poprawić tylko, właśnie ilość czy ruch, a tu mamy skoki bo w pierwszym badaniu było 3%, w drugim 1% a teraz w trzecim 4%. Także bądź tu człowieku mądry. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Jesteśmy pełni nadziei, że się uda. Obawy też są oczywiście, ja na dodatek boję się igieł
|
||
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Zua, współczuję nerwów i stresu.
Ja w poprzedniej ciąży prawie otworzyłam swoją działalność, tylko podkradli mi lokal i się obraziłam. Z perspektywy czasu dziękuję tym moim hormonom. A w tym lokalu podają obłędną pizzę ![]() Martirybka, wszystko się uda. Po chudych latach zawsze przychodzą tłuste
|
|
|
|
#694 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnio też nie mam weny na gotowanie. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Haha no fajna przygoda. Ja bym tak chciała coś otworzyć, tak mnie korci. Muszę przestać o tym gadać tylko zacząć działać ![]() Oby Twoje słowa się spełniły. Jak czekaliśmy w poniedziałek w kolejce do lekarza, to przyszła mamusia z dzieciaczkiem takim malutkim, rany jak się na mnie zagapiło to dzieciątko, tak się pouśmiechaliśmy do siebie, że aż musiałam odwrócić wzrok, bo chyba bym się rozryczała. Taka była kochana dzidzia. |
||
|
|
|
#695 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Hejka! U nas w Krakowie pogoda super. Ciepło, ale nieupalnie.
Cytat:
hehe odpoczywaj ile możesz ![]() Cytat:
np makaron z kurczakiem serem i szpinakiem itp.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#697 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Na pewno będzie dobrze, spokojnie. Limit nieszczęść musi jakiś być, po burzy zawsze wychodzi słońce tylko burze czasem krótkie, a czasem długie niestety.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Lilotka u mnie dzis zupa pomidorowa z ryzem
Zua trzymam kciuki za firmę i za przypływ optymizmu ! Martirybka a tz stosuje jakas dietę specjalna? Kuzynki kolezanki maz wlansie tez miał problem z leniwymi plemniczkami i specjalna dietę stosował. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tz prAcuje na działalności i do konca roku wykupujemy 20% udziałów. Ogolnie jestesmy super mysli bo juz rok na zasadach "wspólnictwa" działał
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#702 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kochana jakie upały? Ale Ci zazdroszczę tych 35o C! U nas nadal zimno, choć dzisiaj pokazało się już słońce, przynajmniej tyle.A co do jedzenia, to gdy jest tak ciepło to u nas się nie gotuje. Generalnie my mało co jemy i gotujemy, obiad raz w tygodniu to już wyczyn Jedynie co to przy takich upałach koktajl z owoców i tyle. Przecież przy takiej temperaturze nawet jeść się nie chce, przynajmniej mnie ![]() Cytat:
Będzie dobrze! Cytat:
![]() Cytat:
Ja przy jednym kliencie musiałam użyć takiego sposobu, nie pomagały groźby, prośby, pisma, sąd postraszył i od razu przyszedł przelew Przecież to są Twoje pieniądze, i to pewnie nie małe. Walczcie o nie! Cytat:
Na pewno trafi się porządny żołnierzyk ![]() Cytat:
Ciągle pod telefonem, zero urlopu, ciągły stres czy US Cię nie dopadnie, cały czas 24/h w pogotowiu, nie wspominając już o tym, że cały czas myślisz o pracy, o firmie, o klientach - nie ma dnia żebyś mogła się wyłączyć i mieć tzw. "pustą głowę". Oczywiście to też zależy od branży, teraz np. prowadzę działalność ale jestem zatrudniona u kogoś innego, dodatkowo prowadzę naukę pływania, ale to jest fajne i przyjemne. Wychodzę z basenu i nie myślę o tym. Natomiast są branże, które wymagają ciągłego poświęcenia. W to się nie pakuje, bo stresu jest przy tym co niemiara Przepraszam, ale nie wytrzymałam .... Cytat:
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
VelaLuca czyli Wy po prostu miłością żyjecie, jedzenie nie potrzebne. Mój mąż jest strasznym mięsożercą i codziennie musi je zjeść
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a ja mojej gin mowilam o monitoringu a ona taka uparta była ze dopiero od października chce cos dzialac bo przeciez hormonalnie ok i raz kiedys tam widziała niby ze jestem po owulacji.. A stymulować nie chciała bo w pierwsza ciaze zaszłam bez problemu. Nie wiem nie wiem ale czekam do października jesli sie nic nie zadzieje.
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
raduska czyli ile w sumie kazała wam czekać? od kiedy do tego października?
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
VelaLuca, u mnie by nie przeszło żeby mąż żył na koktajlach
musi być normalnie drugie danie, bo zupa to dla niego nie obiad dlatego robię jedno danie i już
|
|
|
|
#707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz leci mi 4 cykl po odstawieniu. Nie chciałam się aż tak bardzo wkręcać i mierzyć temperaturę, robić testy owu... Miałam nadzieję, że uda się bardziej na luzie. Wychodzi na to, że nie pozostaje mi nic innego jak tylko zmiana gina, bo tak naprawdę to z internetu się więcej dowiedziałam niż od mojej lekarki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Melka zaczęliśmy sie starac od listopada. Do gin poszłam gdzies w lutym tak na przegląd i powiedziałam ze sie staramy. Dała mi duphaston wtedy na 3 mies i jesli nie zaszłabym miałam przyjsc na wizyte. No nie zaszłam wiec pojechałam na wizyte no i zapisała co mam zbadać i za miesiac na wizyte. To zbadałam po czym ske okazało ze wszystko oprocz progesteronu gra i powiedziała ze mamy sobie dac czas do października.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Justkonev piękne uczucie widzieć własne dziecko zawsze odliczałam do kolejnych wizyt![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Lilotka kiedy idziesz do gin? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki :-* nadrabiam was w pracy :-P
|
|
|
|
#711 |
|
Raczkowanie
|
raduska czyli w sumie rok...
|
|
#712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny mi przed staraniami lekarka z hormonów zaleciła tylko tsh, myślicie że powinnam coś jeszcze dorobić? czy na razie się wstrzymać? Co lekarz to widzę inna teoria.
|
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
No tak.. Pożyjemy zobaczymy. U mnie @ za 8dni. Plu ja nie robiłam zadnych innych badan przed staraniami ,tsh kontroluje cały czas przez niedoczynnosc,no i te co mi gin Zleciła by upewnić sie ze nic hormonalnie nie szwankuje. Melka a Ty bylas juz u gin? Ktory to cykl juz ? Natlem jak sie czujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#714 |
|
Rozeznanie
|
raduska Nie wiem co one tak zastrajkowały nam teraz. Właśnie bardziej teraz zwracamy uwagę na to co jemy. TŻ nie je w ogóle kurczaków, jak białe mięsko to albo indyk albo kaczka, ograniczył kawę i zastąpił ją inką, alkoholu w ogóle nie pije, czasem jakieś piwko, ale teraz przed zabiegiem to już w ogóle nie tyka piwa. No i trochę go zmuszam do jedzenia warzyw i owoców, w sensie, że jak mu nie naszykuje to sam nie weźmie. Śmieje się że dla niego trawa to nie jedzenie. Ja jestem wegetarianką, więc staram się jemu też czasem jakieś danie z soczewicy podrzucić, makarony raczej pełnoziarniste wybieram, ale mój TŻ nie bardzo za nimi przepada no i pieczywo pełnoziarniste je, ale też mu średnio smakuje.
Orzechy odpadają u niego bo alergik. A możesz mi coś więcej napisać o tej diecie? Może jednak robimy jakiś błąd. VelaLuca tak, segregują i wybierają najmocniejsze, tylko jak nasienie jest słabe to trudniej jest znaleźć tego idealnego, takiego, co będzie miał wszystko w porządku. Mamy tez mieszane odczucie, bo urolog stwierdził, że od in vitro to powinno być plemników w tysiącach a nie w milionach i ze TŻ ma ich za dużo.....a ginekolog specjalista od niepłodności stwierdziła, że martwi się o to nasienie i że do zabiegu trzeba schładzać jądra. Coś mi się zablokowało i nie umiem wyłączyć podkreślenia Edytowane przez Martirybka Czas edycji: 2016-07-20 o 16:58 |
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny negatyw. ..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie to powinna być jeszcze prolaktyna, FSH, testosteron, progesteron i AMH wszystko w 3 dniu cyklu, ale to myślę, że jak są problemy z regularnym miesiączkowaniem. Ja miałam taki komplet na dzień dobry, okres jest nawet raz na trzy miesiące, więc lekarka potwierdziła badaniami PCOS. Ale fakt co lekarz to inny pomysł na kobietę. Choć osobiście myślę, że samo tsh to jednak mało. |
|
|
|
|
#717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli okres nie przyjdzie to kolejny zrobię w piątek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
9 sierpnia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

mam nadzieję, ze w piątek je odzyskam, będę filować na parkingu i jak trzeba to sie przywiążę łancuchem do paki
na pocieszenie pojade dziś z mężem na domowy obiad to super taniego baru
bo nie chce mi sie gotować

Będzie dobrze!
czy na razie się wstrzymać? Co lekarz to widzę inna teoria.