|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
|
|
#1982 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oo ale z niej zgapiara w takim razie! ![]() Cytat:
Ja nawet nie wiem kto to ![]() Ja tez 😍 Cytat:
Ja po cichutku licze na dwa tygodnie wolnego od poniedzialku, musze jutro z szefowa zagadac, bo juz dzisiaj pol dnia siedzialam i nie mialam co eobic wiec surfowalam po necie. Bez sensu w takim razie ze mam przychodzic. A szefowa sama mowila ze od 25 do 5 nie ma co robic i bede mogla sobie zrobic wolne. Mam nadzieje ze nie zmienila zdania ![]() Taaak przez ciebie ale ja bardzo lubie gotowac wiec to bedzie moje nowe kulinarne wyzwanie nigdy nie robilam tego sosu do placka wiec przy okazji sie naucze 😎Cytat:
potwoerdzam ze to cudowne czuc maluszka <3 macie jakies imie wybrane?
|
|||||
|
|
|
#1983 |
|
Raczkowanie
|
Mam 24 lata, planowaliśmy z narzeczonym ślub i wesele, ale okazało się, że jestem w ciąży (jeden raz zaszalelismy :p) i na ten moment odwołane wszystko
pomimo że nie planowaliśmy to od razu byliśmy bardzo szczęśliwi i teraz żyjemy tylko naszym malenstwem :p imię wybraliśmy po moim dziadku i będzie Jaś a jak u was? Imiona wybrane?
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
Kamisha no właśnie ja jem
Nie gadam więcej z wami o żarciu bo zbyt dilnie oddzialywujecie na moje kubki smakowe 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Że też nie gadamy o szpinaku?!🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Hejka karoo30 Tu Karol nadaje😆 On to tak fika że aż zaczynam się niepokoić co za urwiska urodze Jak ja go okielznam 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Widzicie, jednak forum to skarbnica wiedzy i można zawsze się czegoś nowego dowiedzieć Debatowałyście o diecie przy kp i jak dla mnie to mogłoby być tak jak piszecie, że nie ma co przesadzać i mogłabym się w pełni cieszyć świętami (od strony kulinarnej rzecz jasna ) Najważniejsze to obserwować swoje dziecko po takich ciężkich, ostrzejszych, czy powodujących alergie pokarmach Pamiętam jak w szpitalu dostawałyśmy na śniadanie do kanapek pomidora i córeczka kobietki z naprzeciwka strasznie płakała od kiedy jej mama zaczęła pomidory jeść. Jak je odstawiła to dziecko spokojne Pielęgniarka powiedziała, że nie powinni dawać nam tych pomidorów bo często się zdarza, że przez to dzieciaczki brzuszki bolą. Tak więc wydaje mi się, że nie ma jakiejś konkretnej diety dla karmiących boooo każde dziecko i każdy mały brzuszek reaguje inaczej i trzeba tak na prawdę samemu sprawdzić na sobie (i dziecku) co szkodzi a co nie. Ja z tych ostrożniejszych jednak i wolałabym mimo wszystko przynajmniej w pierwszym miesiącu życia takich atrakcji specjalnie swojemu dziecku nie serwować Ale absolutnie ani nie nakazuje robić tak samo jak ja ani pochwalać mojego zdania. Ot takie moje podejście do tego i już![]() A na koniec wam smaka narobię bo wy tutaj takie smakołyki wypisujecie ja zrobiłam dziś szarlotkę na kruchym z bezą pyyyyyyyyyyyszna
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-07-20 o 18:33 |
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
Kocham być kopana😆
Ale to brzmi😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Mój kopie 3,5 cm stopa 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj Julek dzisiaj spokojny, az sie troche martwie ale ja jestem strasznie zmeczona i niewyspana to moze stad ten jego dzisiejszy leniuszek? ![]() Cytat:
![]() szarlotka
|
|||
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
mewka - smacznego
![]() ja odpalilam grilla hehe bedzie kielba ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() my mamy dla chlopca Aleksander dla dziewczynki : Klara, Julia, Ola Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1990 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To i tak bedzie strzelec :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Polecam zajrzec na pierwsza strone Na pewno szybko sie wkrecisz w watek
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
Papaya spokojnie
Pewnie się regeneruje i jutro uderzy że zdwojoną siła w brzuch mamusi😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
Super imiona
ja mialam mnóstwo dla dziewczynki ale mój maluszek nie zostawił mi złudzeń już w 12 tc :p martwi mnie tylko jedna rzecz - przyjmuje żelazo od 12 tc, bo już przed ciaza miałam zawsze hemoglobine na dolnej granicy (taki mój urok, odziedziczony po mamie). Niedawno byłam w szpitalu z zapaleniem pęcherza i miałam zrobiona morfologie i teraz patrze ze hgb mam 10 a norma jest od 12, czy samo żelazo unormuje mi trochę wyniki czy może można coś więcej zrobić żeby troszkę je podwyższyć?
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
Dodoo
Nic mi nie mow tz ma ogromne stopy Biedny Karol 😣 I nos ma duży i uszy 😣 Kurde kogo ja pokochalam?🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Kamisha dziekuje Kiełbasy z grilla też bym zjadla 🤐 I kaszanki 🤐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Olenka😍 U nas miała być Karolinka Bo jakże by inaczej mogło być 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
karoo - a jakie mialas dla dziewczynki?
moj chcial Jasia juniora ale stwierdzilismy ze jednak nie.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- mewkaa - ja moze fast fooda zjem w piatek ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Mi sie Zosia podoba ale Zofia juz nie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
aa Zosia to nie
![]() Zuzie ma siostra tż ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
Iwona 😚
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- A pamietacie z misia Moja żona... Zofjaa...😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale głowy sobie nie dam uciąć.---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety czesto uzywam tych dan z proszku bo niestety nie mam czasu na cos wiecej ale ten gulasz to musze sama zrobic ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
No! Ale z pierwszego prenatalnego bo teraz to już faktycznie różnie przybierają na wadze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Źle się wyrazilam wtedy Faktycznie chodziło mi o prenatalne Bo to pierwsze to przecież karol to taka fasola byla Że trudno było cokolwiek z niego odczytac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
Monia aż tak to nie
Dziękować niebiosom Ale ja lubię męska nóżke 42 a on ma 45😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo takie miałam na pierwszym prenatalnym
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię początkowo było Jasiem bo wydawało mi się, że będzie chłopczyk
A teraz jest Jagoda ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Kurde nie wiem cxy nie zacznę dekodowac mojego usg 🤔
Tych wszystkich skrótów Trochę mi lekarz opowiadał podczas badania Tzn o czaszce, mózgu, kregoslupie, żebrach, kościach udowych, serduchu itd ale co tam namazgrane jest to jestem ciekawa🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

ja zrobiłam dziś szarlotkę na kruchym z bezą
ale ja jestem strasznie zmeczona i niewyspana to moze stad ten jego dzisiejszy leniuszek? 

) i na ten moment odwołane wszystko