![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Ja mam nadgarstkowy Beuera i naramienny Omron, który kiedyś lekarz mi polecił, uznając go za jeden z lepszych. Nadgarstkowy może czasem złe pokazywać, jeśli np słabną baterie. Ten naramienny jest na zasilanie. Ogólnie oba sobie chwale, pomiary są zbliżone i porównywalne.
Na wizytach najcześciej mierzy mi ciśnienie na początku i na końcu wizyty, twierdząc, że na początku może być stres, lub pokonanie trasy do gabinetu może powodować podwyższenie etc... Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-07-20 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Mój pępek jest płaski, j eszcze nie wystaje 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#273 |
Zadomowienie
|
Wy piszecie "jeszcze", a mój sterczy od dobrych 10 tyg (u mnie 28tc+2). Linie też już mam jakiś czas, nie jakoś bardzo bardzo ciemna, ale widoczna, a moje pośladki (jak to mąż ujął) wyglądają jakby poprzecinane nożem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tu są zdjęcia tego co kupiłam z mojego wywiadu wśród internetów i koleżanek wynika, że to najlepszy wybór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja do szpitala pakuje się w torbę sportową zainwestowałam na wyprzedaży taką z nike teraz do szpitala później na siłkę będzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a kiedy zabieracie sie za pakowanie torby? Macie juz takie najważniejsze rzeczy do szpitala pokupione?
#277 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze wystającego pępka nie mam ale jest już inny niż na początku. Ja chyba we wrześniu będę pakować torbę dopiero. Mam tylko 1 koszulę i szlafrok, jeden stanik do karmienia, wkładki laktacyjne i te wielorazowe majtki.
I dzisiaj na wieczór mi zaczął twardnieć brzuch. Za dużo się narobiłam i nachodziłam. Syn wcale nie dał mi odpocząć ciągle coś chciał
#278 |
Wtajemniczenie
|
Miałyście juz KTG jakieś? Ja juz zaczełam 30 tc, a wizyta dopiero za 10 dni i martwię się czy nie powinnam na własną rękę pojsc na ktg.
I jeszcze jedna rzecz - liczycie ruchy ?
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Został mi szlafrok do kupienia, chyba że ostatecznie wezmę jeden z tych które mam w domu. Nadal jeszcze laktatora nie mam. Skompletuje w jednym miejscu wszystko może końcem sierpnia, a we wrześniu wrzucę do torby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Wontrubka na ktg za wcześnie. Ja kilka dni przed terminem chodziłam w poprzedniej ciąży
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ruchów nie liczę ale zwracam uwagę czy się rusza zresztą mi przy starszaku ciężko znaleźć chwilkę aby poleżeć
#281 |
Zakorzenienie
|
Ruchów nie liczę, bo młodego czuje niemalże non stop i zastawiam sie po kim on ma taką niespożytą energię.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Miałam ktg jak pojechałam na izbę przyjeć jakis czas temu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jeszcze nic nie mam do spakowania, muszę zrobić zakupy na gemini i kupić koszule, odkopac ciuszki po synku i dopiero będę się pakować, myślę że tak pod koniec sierpnia wyciągnę walizkę z szafy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, co prawda dawno mnie nie bylo ale caly czas sledze wasze wpisy ☺ i tak przy okazji chcialam zapytac jak tam wasze brzuszki i waga ??? Bo mnie jak ktos zobaczy to kazdy "o jaki masz duzy brzuch" no i waga tez niemala bo troche mi sie juz przytylo 😞 a jak tam u was ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Tak myśle,ze właśnie torba spakowana miesiąc wcześniej będzie ok. Ale teraz czas na takie najważniejsze zakupy, niech sobie lezą w szufladzie.
Cytat:
U mnie brzuch juz gigant (jestem bardzo niska), dosc cieżko sie zaczynam czuć, a zaczęłam tyć dopiero od dwóch tyg i mam +2kg. Start 54kg, obecnie 56kg. Jutro zaczynam 27tc.
![]() ![]() Edytowane przez pearl126 Czas edycji: 2016-07-20 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
2 kg? Ja przytyłam 9-10 (26 tydz.)
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
No ja 27 tc i juz 15 kg do przodu :/ wszyscy mowia ze jak ktos byl szczuply przed ciaza to moze wiecej przytyc ale juz czuje sie mega ciezko:/ kolezanka ktora niedawno rodzila mowi ze 10 kg jej zeszlo przy porodzie- dzidzius wody lozysko itp. Aczkolwiek i tak wydaje mi sie ze duzo :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
U mnie 29 tc i 7,5 kg do przodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
U mnie 27tc i 9,5kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
Zaczynam dziś 28 tc i 10 kg do przodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Widzicie?większość z nas przytyła ok 10kg. To raczej norma
![]() Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Witamy się na przełomie 28 i 29 tc w słoneczny dzionek
![]() Waga od początku ciąży - +4kg, ważymy 72 kg. Co do brzucha to wydaje mi się, że chyba nie jest ogromny, aczkolwiek w znacznym stopniu już mi przeszkadza - zastanawia mnie, co będzie potem. Niedługo czekają nas 2 wesela - tydzień po tygodniu. Zakupiłam z tej okazji sukienkę w happymum - to cudownie przywdziać coś, co w końcu ładnie leży ![]() https://www.happymum.pl/sklep3/d655c...ess_sale!.html Wczoraj cały dzień nie mogłam złapać oddechu i wyjątkowo wypiłam dwie kawy - ciśnienie średnio 95/62 i wysoki puls, bo około 95. No i hemoglobinka mi spadła - zaczynałam z wynikiem 12,5, a teraz mam 10,3, zobaczymy, co powie jutro lekarz. A co do pępka to tekst dziecka mnie rozbawił ![]() ![]() To tyle ze sprawozdania, życzę Wam przyjemnego dnia - udanych zakupów, remontów, wypoczynku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Sandra miło, ze o mnie pamiętasz
![]() ![]() ![]() Paula, Słonik super rzeczy wyhaczylyscie ![]() ![]() Pearl zazdroszczę urządzania - jest cudnie ![]() Co do kompletowania wyprawki to mam podobnie do Ewy, jak cos mi sie podoba to kupuje, a rzeczy większych gabarytów, które wymagaja przegadania wybieramy razem, choć czesto w ciuszki moj maz tez ingeruje bo uwielbia kupować cos dla mlodego ![]() Jeśli chodzi o rożek to planuje kupić jeden i kilka otulaczy na początek, jak bedzie troche większy to kupie mu śpiworek ![]() ![]() WKasiarr ta zakonnica... No ręce opadają.... Kruszynko ja mam sporo rzeczy na 56, zaledwie kilka na 62 i znow sporo na 68. Nie wiem jak to sie stało :P chyba dlatego, ze jak kupowałam sweterki czy spodnie to stwierdziłam, ze mozna zagiąć rękawek i tez bedzie dobrze :P EveryGirl jest dokładnie tak jak pisze Ewula88 jeśli polozna ma kontrakt, to przysługują Ci spotkania z nia (oczywiście nie wszystkie swiadcza takie usługi). Ja miałam pierwsze spotkanie we wtorek. Fajna sprawa. Siedziałam sobie sama z polozna i gadałyśmy. Dała mi taka ankietę do wypełnienia, z ktorej wynikało co juz wiem, a o czym trzeba jeszcze porozmawiać. Obgadalysmy sprawe wyboru szpitala, troche o nacinaniu mi poopowiadała, dostałam duża paczkę z butelka i innymi próbkami, książeczkę do poczytania o karmieniu i diecie karmiącej. Kolejne spotkanie mamy za 3 tygodnie ![]() Konwalia mnie czasem tez kopie nisko - ale moze to mały bokser i raczkami mi tak daje. Sama nie wiem. Wontrubko ja sie bede w torbę pakować. Jak sie zmieści w nia mniejsza dla Tobiaszka to ja tam wcisnę. Dodatkowe podkłady poporodowe, laktator i inne rzeczy o większych gabarytach beda w aucie, wiec jak bedzie potrzeba to maz mi doniesie ![]() Martusiu wczoraj mnie tu nie było, wiec spóźnione STO LAT ![]() ![]() ![]() Megilla nie znam tej koszuli, ale przypomniało mi soe, ze na tym spotkaniu polozna mi mówiła, ze warto miec taka głęboko rozpinana az po pępek, ze jak Ci dadzą dziecko po porodzie do kangurowania to mozna je przyłożyć do gołego ciała zeby był kontakt skóra do skory ![]() ![]() Co do rękawów to koleżanki mi radziły krotki rękaw bo jest optymalny, jak bedzie zimno zawsze szlafrok mozna narzucić, a w piżamce z długim rękawem juz nic nie zrobimy. Ja1003 moj pępek wciaz jest wklęsły ![]() Pearl 2kg i duży brzuch? Hahahaha jakos sobie tego nie moge wyobrazic. Pokaz sie ![]() Ufffff dobrnęłam do końca :P lece sie szykować do fryzjera. Moze zdaze jeszcze do sklepu wcześniej. A wlasnie, wczoraj pojechałam zobaczyć klapki pod prysznic jakies gumowe do sklepu Bratex - to taka chińszczyzna. No i pracuje tam skośna babeczka. Wiecie co, czułam sie jak złodziejka. Cały czas chodziła za klientami, obczajala w przymierzalniach, cały czas sie gapiła, normalnie juz miałam wziąć spodnie takie bardzo rozciągliwe, a bez pasa ciążowego który mnie wkurza w spodniach, ale przy kasie dowiedziałam sie ze otworzyli nowy sklep i pojadę tam dzis zobaczyć. Moze tam klientów nie traktuja jak złodziei i tam cos kupie. Strasznie niekomfortowo sie czułam. Dla mnie to przesada. Rozumiem, ze trzeba ludzi pilnować, ale skoro maja czipy wszyte, kamery, to na cholerę te baby chodza za tobą krok w krok? Nie kumam tego :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Wtajemniczenie
|
ja w 30tc już mam 12 na plus
![]() ![]() ![]()
#298 |
Zadomowienie
|
Lunus tak mniej więcej wyglada ten kolor w świetle dziennym. Przyłożyłam specjalnie do białej komody z Ikei, żebyś mogła zobaczyć, że środek jest taki kremowo-beżowy. Melduj, jesli potrzebujesz więcej zdjec
![]() My w sobote zaczynamy 28tc i póki co +10kg Od kilku dni mam przez swoją wagę i wyglada okropnego doła, wiecznie ryczę i marudzę mężowi, że jestem mega gruba i nieatrakcyjna, cud, że biedak jeszcze ze mną wytrzymuje i nadal próbuje pocieszyć i komplementować... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perypetii Paździtutajernikówek 2016 cz. III
Nie wiem dlaczego nie mogłam dodać obu zdjec w poprzednim poście... Tutaj z zewnątrz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Skoro i tak trafię do piekła, to po drodze mogę zaszaleć" ![]() ![]() 23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png Edytowane przez marrticzka Czas edycji: 2016-07-21 o 08:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.