Perypetii Październikówek 2016 cz. III - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-20, 20:04   #271
WKasiarr
Zakorzenienie

Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Ja mam nadgarstkowy Beuera i naramienny Omron, który kiedyś lekarz mi polecił, uznając go za jeden z lepszych. Nadgarstkowy może czasem złe pokazywać, jeśli np słabną baterie. Ten naramienny jest na zasilanie. Ogólnie oba sobie chwale, pomiary są zbliżone i porównywalne.
Na wizytach najcześciej mierzy mi ciśnienie na początku i na końcu wizyty, twierdząc, że na początku może być stres, lub pokonanie trasy do gabinetu może powodować podwyższenie etc...

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-07-20 o 20:06
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 20:08   #272
Megula91
Zadomowienie

Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Mój pępek jest płaski, j eszcze nie wystaje 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 20:11   #273
ja1003
Zadomowienie

Wy piszecie "jeszcze", a mój sterczy od dobrych 10 tyg (u mnie 28tc+2). Linie też już mam jakiś czas, nie jakoś bardzo bardzo ciemna, ale widoczna, a moje pośladki (jak to mąż ujął) wyglądają jakby poprzecinane nożem .
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 20:19   #274
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Mam w koszyku paczkę seni lady (wkł. urologiczne) - to o tych piszesz? Poza tym mam jedną paczkę baby ono, do tego dwie pary gatek siateczkowych z canpola i podkłady na łóżko seni soft. Do tego butla antykolkowa avent i tt, zestaw pielegnacyjny (nozyczki, szczoteczka i grzebyk), dwa smoki LOVI z łańcuszkiem (dzięki Fasolka za cynk)!
Znalazłam na allegro fajną koszulę do porodu. Miała któraś z Was taką?
http://allegro.pl/marzenie-koszula-n...326969299.html

Ale się obżarłam. Miałam jajka sadzone z boczkiem, kartofelki i brokuł. Pycha. Muszę się stopować. Raz, żeby się nie upaść, a dwa, jak się najem to brzuch mnie tak ciągnie, aż bolą plecy.

Tu są zdjęcia tego co kupiłam z mojego wywiadu wśród internetów i koleżanek wynika, że to najlepszy wybór
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 500x500 (1).jpg (28,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 500x500 (2).jpg (39,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 500x500 (3).jpg (28,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 500x500 (4).jpg (31,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 500x500.jpg (27,0 KB, 13 załadowań)
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 20:24   #275
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
Sandra ja mam ciśnieniomierz nadgarstkowy i moim zdaniem mój dobrze mierzy. Nie ma wielkiej różnicy między ciśnieniem jakie mierzę w domu a u lekarza (mój standard to 110/70), więc chyba zależy od aparatu. Zastanawia mnie tylko, dlaczego go nie zalecają dla kobiet w ciąży, to ma jakieś znaczenie?

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

megilla wiesz, jak tam wolisz, do samego porodu mogłaby być niemniej tak do szpitala biorę jakąś bardziej zabudowaną, przynajmniej z rękawkami plus szlafroczek. Mi już teraz było chłodnawo w szpitalu w ciągu dnia, a mamy lipiec
Pewnie tak u mnie na studiach mówią, że najpewniejsze pomiary to właśnie daje ciśnieniomierz naramienny a jeśli chodzi o tętno to na szyi ale dlaczego to nikt nie tłumaczył

Ja do szpitala pakuje się w torbę sportową zainwestowałam na wyprzedaży taką z nike teraz do szpitala później na siłkę będzie przynajmniej takie plany
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 20:32   #276
pearl126
Zadomowienie

Dziewczyny, a kiedy zabieracie sie za pakowanie torby? Macie juz takie najważniejsze rzeczy do szpitala pokupione?

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 20:43   #277
stokrotka24
Zakorzenienie

Ja jeszcze wystającego pępka nie mam ale jest już inny niż na początku. Ja chyba we wrześniu będę pakować torbę dopiero. Mam tylko 1 koszulę i szlafrok, jeden stanik do karmienia, wkładki laktacyjne i te wielorazowe majtki.

I dzisiaj na wieczór mi zaczął twardnieć brzuch. Za dużo się narobiłam i nachodziłam. Syn wcale nie dał mi odpocząć ciągle coś chciał

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-20, 20:48   #278
wontrubka
Wtajemniczenie

Miałyście juz KTG jakieś? Ja juz zaczełam 30 tc, a wizyta dopiero za 10 dni i martwię się czy nie powinnam na własną rękę pojsc na ktg.
I jeszcze jedna rzecz - liczycie ruchy ?

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 20:51   #279
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a kiedy zabieracie sie za pakowanie torby? Macie juz takie najważniejsze rzeczy do szpitala pokupione?

Został mi szlafrok do kupienia, chyba że ostatecznie wezmę jeden z tych które mam w domu. Nadal jeszcze laktatora nie mam. Skompletuje w jednym miejscu wszystko może końcem sierpnia, a we wrześniu wrzucę do torby.
Stary 2016-07-20, 20:55   #280
stokrotka24
Zakorzenienie

Wontrubka na ktg za wcześnie. Ja kilka dni przed terminem chodziłam w poprzedniej ciąży

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Ruchów nie liczę ale zwracam uwagę czy się rusza zresztą mi przy starszaku ciężko znaleźć chwilkę aby poleżeć

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 20:59   #281
WKasiarr
Zakorzenienie

Ruchów nie liczę, bo młodego czuje niemalże non stop i zastawiam sie po kim on ma taką niespożytą energię. Przy jego częstotliwości kopniaków, rozpychań etc nie wiem nawet jak miałabym to notować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-20, 21:12   #282
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Miałyście juz KTG jakieś? Ja juz zaczełam 30 tc, a wizyta dopiero za 10 dni i martwię się czy nie powinnam na własną rękę pojsc na ktg.
Po 36 tc powinno się wykonywać KTG przynajmniej raz w tygodniu (tak mi położna mówiła), także spokojnie, jeszcze jest czas
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 21:13   #283
megilla
Zakorzenienie

Miałam ktg jak pojechałam na izbę przyjeć jakis czas temu.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 21:21   #284
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
wontrubka ja już miałam, ale to jak byłam w szpitalu na badaniach w zeszłym tyg. Tak jak napisała stokrotka, jeszcze dużo czasu masz - robi się to badanie pod koniec ciąży dopiero Ruchów nie liczę, ale kontroluję czy Mały rusza się w ciągu dnia

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
pearl126 Ja jeszcze nie mam pokupowanych i przeraża mnie to, że Wy już macie praktycznie wszystko a ja w czarnej dziurze... Zabieram się zatem ostro za zakupy w najbliższym tygodniu Myślicie, że miesiąc przed terminem wystarczy jak torba będzie zapakowana (oczywiście pokupowane wszystko musi być wcześniej ) czy aż tak nie panikować z tym pakowaniem? Kurczę, różnie to może być....
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 21:23   #285
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Chyba za wcześnie na ktg, w 1 ciąży na ktg zaczęłam jeździć dopiero od 38 tyg.

Cytat:
Ja jeszcze nic nie mam do spakowania, muszę zrobić zakupy na gemini i kupić koszule, odkopac ciuszki po synku i dopiero będę się pakować, myślę że tak pod koniec sierpnia wyciągnę walizkę z szafy
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 21:24   #286
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Wy piszecie "jeszcze", a mój sterczy od dobrych 10 tyg (u mnie 28tc+2). Linie też już mam jakiś czas, nie jakoś bardzo bardzo ciemna, ale widoczna, a moje pośladki (jak to mąż ujął) wyglądają jakby poprzecinane nożem .
ja1003 oj tam, a może zależy to od tego jaki miałaś przed ciążą? Ja zawsze miałam wklęsły, więc i teraz mi nie wystaje - pewnie dlatego. A linię też już mam od paru tygodni
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 21:29   #287
Ewa12340
Przyczajenie

Hej dziewczyny, co prawda dawno mnie nie bylo ale caly czas sledze wasze wpisy ☺ i tak przy okazji chcialam zapytac jak tam wasze brzuszki i waga ??? Bo mnie jak ktos zobaczy to kazdy "o jaki masz duzy brzuch" no i waga tez niemala bo troche mi sie juz przytylo 😞 a jak tam u was ???
Ewa12340 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 21:46   #288
pearl126
Zadomowienie

Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Tak myśle,ze właśnie torba spakowana miesiąc wcześniej będzie ok. Ale teraz czas na takie najważniejsze zakupy, niech sobie lezą w szufladzie.

Cytat:
Napisane przez Ewa12340 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, co prawda dawno mnie nie bylo ale caly czas sledze wasze wpisy i tak przy okazji chcialam zapytac jak tam wasze brzuszki i waga ??? Bo mnie jak ktos zobaczy to kazdy "o jaki masz duzy brzuch" no i waga tez niemala bo troche mi sie juz przytylo a jak tam u was ???

U mnie brzuch juz gigant (jestem bardzo niska), dosc cieżko sie zaczynam czuć, a zaczęłam tyć dopiero od dwóch tyg i mam +2kg. Start 54kg, obecnie 56kg. Jutro zaczynam 27tc.

Edytowane przez pearl126
Czas edycji: 2016-07-20 o 23:27
pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 23:02   #289
pannazwanny
Rozeznanie

2 kg? Ja przytyłam 9-10 (26 tydz.)
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 23:17   #290
Ewa12340
Przyczajenie

No ja 27 tc i juz 15 kg do przodu :/ wszyscy mowia ze jak ktos byl szczuply przed ciaza to moze wiecej przytyc ale juz czuje sie mega ciezko:/ kolezanka ktora niedawno rodzila mowi ze 10 kg jej zeszlo przy porodzie- dzidzius wody lozysko itp. Aczkolwiek i tak wydaje mi sie ze duzo :/
Ewa12340 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 06:57   #291
WKasiarr
Zakorzenienie

U mnie 29 tc i 7,5 kg do przodu.
Stary 2016-07-21, 07:07   #292
konwalia39
Wtajemniczenie

U mnie 27tc i 9,5kg zaczynałam 49 a teraz 58,5kg
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 07:17   #293
bzyczek
Rozeznanie

Zaczynam dziś 28 tc i 10 kg do przodu
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 07:24   #294
KC Karolajna
Zadomowienie

Widzicie?większość z nas przytyła ok 10kg. To raczej norma

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 07:24   #295
słonik
Zakorzenienie

Witamy się na przełomie 28 i 29 tc w słoneczny dzionek
Waga od początku ciąży - +4kg, ważymy 72 kg. Co do brzucha to wydaje mi się, że chyba nie jest ogromny, aczkolwiek w znacznym stopniu już mi przeszkadza - zastanawia mnie, co będzie potem.
Niedługo czekają nas 2 wesela - tydzień po tygodniu. Zakupiłam z tej okazji sukienkę w happymum - to cudownie przywdziać coś, co w końcu ładnie leży
https://www.happymum.pl/sklep3/d655c...ess_sale!.html

Wczoraj cały dzień nie mogłam złapać oddechu i wyjątkowo wypiłam dwie kawy - ciśnienie średnio 95/62 i wysoki puls, bo około 95.
No i hemoglobinka mi spadła - zaczynałam z wynikiem 12,5, a teraz mam 10,3, zobaczymy, co powie jutro lekarz.

A co do pępka to tekst dziecka mnie rozbawił Mój Mąż się ciągle dopytuje 'kiedy w końcu będę miała guzik od windy na brzuchu'?

To tyle ze sprawozdania, życzę Wam przyjemnego dnia - udanych zakupów, remontów, wypoczynku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160721_08_05_25_Pro.jpg (65,7 KB, 31 załadowań)
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 07:29   #296
Dominika6
Zadomowienie

Sandra miło, ze o mnie pamiętasz kochana jestes troche zabiegana byłam, wiec wlasnie mam ponad 100 postów do nadgonienia. A dzis tez napiety grafik. Lece do fryzjera na 10:30, potem mam kosmetyczkę, a potem musze babcie odebrać z lotniska wiec cały dzień znow w biegu

Paula, Słonik super rzeczy wyhaczylyscie Paula, ja bym chyba 3 wybrała, to zależy ile masz rzeczy w gwiazdki, które juz sie troche oklepane robią, bo wszyscy maja masę rzeczy w ten wzór

Pearl zazdroszczę urządzania - jest cudnie

Co do kompletowania wyprawki to mam podobnie do Ewy, jak cos mi sie podoba to kupuje, a rzeczy większych gabarytów, które wymagaja przegadania wybieramy razem, choć czesto w ciuszki moj maz tez ingeruje bo uwielbia kupować cos dla mlodego dobrze, ze ma świetny gust :P

Jeśli chodzi o rożek to planuje kupić jeden i kilka otulaczy na początek, jak bedzie troche większy to kupie mu śpiworek jak bedzie w rożku i go zabrudzi to dam mu otulacz na czas prania rożka a jak sie okaże, ze za mało jeden to sie dokupi, przeciez nie żyjemy w PRLu :P

WKasiarr ta zakonnica... No ręce opadają....

Kruszynko ja mam sporo rzeczy na 56, zaledwie kilka na 62 i znow sporo na 68. Nie wiem jak to sie stało :P chyba dlatego, ze jak kupowałam sweterki czy spodnie to stwierdziłam, ze mozna zagiąć rękawek i tez bedzie dobrze :P

EveryGirl jest dokładnie tak jak pisze Ewula88 jeśli polozna ma kontrakt, to przysługują Ci spotkania z nia (oczywiście nie wszystkie swiadcza takie usługi). Ja miałam pierwsze spotkanie we wtorek. Fajna sprawa. Siedziałam sobie sama z polozna i gadałyśmy. Dała mi taka ankietę do wypełnienia, z ktorej wynikało co juz wiem, a o czym trzeba jeszcze porozmawiać. Obgadalysmy sprawe wyboru szpitala, troche o nacinaniu mi poopowiadała, dostałam duża paczkę z butelka i innymi próbkami, książeczkę do poczytania o karmieniu i diecie karmiącej. Kolejne spotkanie mamy za 3 tygodnie

Konwalia mnie czasem tez kopie nisko - ale moze to mały bokser i raczkami mi tak daje. Sama nie wiem.

Wontrubko ja sie bede w torbę pakować. Jak sie zmieści w nia mniejsza dla Tobiaszka to ja tam wcisnę. Dodatkowe podkłady poporodowe, laktator i inne rzeczy o większych gabarytach beda w aucie, wiec jak bedzie potrzeba to maz mi doniesie W szpitalu jeszcze nie bylismy, ale w kazda trzecia sobote miesiaca sa dni otwarte i jeśli w ramach szkoły rodzenia nas nie oprowadza to pojedziemy w sierpniu. Pearl, spakowana jeszcze nie jestem ale mam prawie wszystko juz kupione, zostały mi jakies klapki do kupienia, kubek i sztućce do przygotowania, wiec drobnostki. W sierpniu juz sobie wszystko zapakuje do torby zeby o tym nie myślec.

Martusiu wczoraj mnie tu nie było, wiec spóźnione STO LAT wszystkiego dobrego, niech Ci porod lekkim bedzie Daj znac jak maz sie spisał jak sie wreszcie ogarnął

Megilla nie znam tej koszuli, ale przypomniało mi soe, ze na tym spotkaniu polozna mi mówiła, ze warto miec taka głęboko rozpinana az po pępek, ze jak Ci dadzą dziecko po porodzie do kangurowania to mozna je przyłożyć do gołego ciała zeby był kontakt skóra do skory co tyczy sie tez męża jeśli jest przy porodzie i np kobieta bedzie szyta albo miała cesarkę to wtedy on kanguruje i zazwyczaj panowie paradują z gołym torsem, a lepiej jak maja rozpinana koszulkę i moga dzidzie nia tez okryć jak juz przytula ja mam koszule z 3 guzikami i musze ja przymierzyć jak głęboko mi sie rozepnie jak ja naciągne i jeśli bedzie za mało to dorobię sobie kilka guzików, no dobra, babcia mi dorobi :P
Co do rękawów to koleżanki mi radziły krotki rękaw bo jest optymalny, jak bedzie zimno zawsze szlafrok mozna narzucić, a w piżamce z długim rękawem juz nic nie zrobimy.

Ja1003 moj pępek wciaz jest wklęsły

Pearl 2kg i duży brzuch? Hahahaha jakos sobie tego nie moge wyobrazic. Pokaz sie

Ufffff dobrnęłam do końca :P lece sie szykować do fryzjera. Moze zdaze jeszcze do sklepu wcześniej. A wlasnie, wczoraj pojechałam zobaczyć klapki pod prysznic jakies gumowe do sklepu Bratex - to taka chińszczyzna. No i pracuje tam skośna babeczka. Wiecie co, czułam sie jak złodziejka. Cały czas chodziła za klientami, obczajala w przymierzalniach, cały czas sie gapiła, normalnie juz miałam wziąć spodnie takie bardzo rozciągliwe, a bez pasa ciążowego który mnie wkurza w spodniach, ale przy kasie dowiedziałam sie ze otworzyli nowy sklep i pojadę tam dzis zobaczyć. Moze tam klientów nie traktuja jak złodziei i tam cos kupie. Strasznie niekomfortowo sie czułam. Dla mnie to przesada. Rozumiem, ze trzeba ludzi pilnować, ale skoro maja czipy wszyte, kamery, to na cholerę te baby chodza za tobą krok w krok? Nie kumam tego :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 07:42   #297
wontrubka
Wtajemniczenie

ja w 30tc już mam 12 na plus w sumie nie cieszy mnie to, ale już mi troche wszystko jedno... odliczam dni do wielkiego dnia i liczę na poporodowy cud wagowy

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 08:04   #298
paula1010
Zadomowienie

Lunus tak mniej więcej wyglada ten kolor w świetle dziennym. Przyłożyłam specjalnie do białej komody z Ikei, żebyś mogła zobaczyć, że środek jest taki kremowo-beżowy. Melduj, jesli potrzebujesz więcej zdjec

My w sobote zaczynamy 28tc i póki co +10kg

Od kilku dni mam przez swoją wagę i wyglada okropnego doła, wiecznie ryczę i marudzę mężowi, że jestem mega gruba i nieatrakcyjna, cud, że biedak jeszcze ze mną wytrzymuje i nadal próbuje pocieszyć i komplementować...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (82,5 KB, 18 załadowań)
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 08:06   #299
paula1010
Zadomowienie

Dot.: Perypetii Paździtutajernikówek 2016 cz. III

Nie wiem dlaczego nie mogłam dodać obu zdjec w poprzednim poście... Tutaj z zewnątrz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (203,0 KB, 18 załadowań)
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 08:06   #300
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość
Witamy się na przełomie 28 i 29 tc w słoneczny dzionek
Waga od początku ciąży - +4kg, ważymy 72 kg. Co do brzucha to wydaje mi się, że chyba nie jest ogromny, aczkolwiek w znacznym stopniu już mi przeszkadza - zastanawia mnie, co będzie potem.
Niedługo czekają nas 2 wesela - tydzień po tygodniu. Zakupiłam z tej okazji sukienkę w happymum - to cudownie przywdziać coś, co w końcu ładnie leży
https://www.happymum.pl/sklep3/d655c...ess_sale!.html

Wczoraj cały dzień nie mogłam złapać oddechu i wyjątkowo wypiłam dwie kawy - ciśnienie średnio 95/62 i wysoki puls, bo około 95.
No i hemoglobinka mi spadła - zaczynałam z wynikiem 12,5, a teraz mam 10,3, zobaczymy, co powie jutro lekarz.

A co do pępka to tekst dziecka mnie rozbawił Mój Mąż się ciągle dopytuje 'kiedy w końcu będę miała guzik od windy na brzuchu'?

To tyle ze sprawozdania, życzę Wam przyjemnego dnia - udanych zakupów, remontów, wypoczynku
No i kochana co zrobiłaś??? Po co ten link happymum tutaj??? Oczywiście nie omieszkałam i wlazłam na stronę sklepu A jak już wlazłam to i skończyło się na shoppingu😭😳😈kupiłam kieckę dresowke granatową. I tak teraz myślę,że mi zostały tylko 2 miesiące,więc obyłoby się bez nowych ubrań.a z drugiej strony,żal nie skorzystać z promocji😀hihihi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png

Edytowane przez marrticzka
Czas edycji: 2016-07-21 o 08:08
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości