|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Aaaaa to przepraszam
ale to już też za chwileczkę, szybko zleci Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, robicie morfologię i mocz przed każdą wizytą u gina? Bo mi zlecił i jutro idę robić, aby do wtorku już mieć wyniki.
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj robiłam morfologie, mocz i glukozę na czczo. Jutro mam wizytę to będzie świeże
|
|
#3034 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam wozek 2w1 mlody ma rok i kupuje lzejsza spacerowke ale tylko dlatego ze tamten jest ciezki a ja nie mam sily tachac po schodach mlodego i wozka wiec kupuje lzejsza. Gdybym mieszkala w domu to bym sie wstrzymala jeszcze
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niebie może tak jak mówią dziewczyny iść prywatnie. Albo może jest oddzielna kolejka dla ciężarnych? A wracając do wózków to baby design lupo ma dobre opinie. Podoba mi się dotty siwy |
|
|
|
|
#3036 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na zgage polecam mleczka np. Gelatum aluminii lub Gaviscon. I teraz już musisz pilnować co jesz, obserwować po czym Ci gorzej. Np. Mięta, ogórki wymagają pieczenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak mi na usg w poniedzialek powiedzieli, ze wg OM 12 t1 dz a wg usg 12t4 dni to jak teraz liczyc tygodnie? zastanawiam sie kiedy moge liczyc koniec pierwszego trymestru - wg OM czy wg USG?
a propos wozkow mi podoba sie ten, ma dobre opinie: http://www.babydesign.eu/dotty/wozki-babydesign - niestety jako, ze jest to wozek polski to tutaj nie poogladam. czy moze ktoras z Was widziala na zywo? No i trzymam kciuki za wszystkie przyszle prenatalne |
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o wózki to z Waszą pomocą bardzo mi się rozjaśnło. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i spacerówka wydaje się rozsądna
|
|
|
|
|
#3041 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nic to zmieni co prawda, ale jakbym mogla liczyc wg USG to bym zaczela 2 trymestr juz w piatek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
Siostra mi pożyczy maxicosi cabriofix. Ma atest i budkę materiałową rozkładaną. I ma nakładkę na fotelik jak dziecko jest maleńkie.
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w kwesti mdłości to w pewnym sensie ustąpiły. Ich miejsce zajęły wymioty z zaskoczenia :P Jako reakcja na różne zapachy,np psie chrupki, mięso, mocne perfumy. Zdażyło mi się wymiotować kilkam za przystankiem bo mnie zaatakowały baaaardzo mocne perfumy :P
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2016-07-20 o 21:19 |
|
|
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez zaczynam drugi trymestr w piątek bo liczę według OM
bo wg usg lekarz mówił ze to się zmienia, dziecko może nadrobić na przykład.Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
He a u mnie jak przez cały 1 trymestr męczyły mnie mdłości tak pierwszy dzień 2 trymestru w poniedziałek 18 przywitałam oddaniem kanapki
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wozka to ja widzialam na zywo w "Swiecie dziecka" i bardzo mi sie podoba, a przede wszystkim nie jest taki "tęgi". Ja jestem drobna i niska i nie chce chodzic na spacery z czołgiem, a ten jest idealny, ale jeszcze sama nie wiwm jaki wozek kupic. Chce z tym jeszcze poczekac. Ale jesli, ktoras juz kupuje to koniecznie sie pochwalcie ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Wytlumaczcie mi jeszcze o co chodzi z tymi fotelikami, bo podobno te z wozkow nie za bardzo sa bezpieczne do samochodu. Wiec czy one sa w ogole przydatne? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3049 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkich wizyt i rosnących maluszków!
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63249966]Będę trzymać za was kciuki Ja mam jutro wizytę o 9. Mam nadzieję, ze poznam płeć [/QUOTE] Kciuki wielkie! Synka czy córkę bardziej czujesz? ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, ja po wizycie - jest wszystko ok! Nasza Pyzka ma już prawie 10 cm i ostatnio słodko spała, co było dość nietypowe Piszę Pyzka, bo już druga (inna) pani dr potwierdziła nam płeć, więc zaczynamy się do tego faktu przywiązywać Jak to jest możliwe? Nie jestem jeszcze gotowa!
|
|||
|
|
|
#3050 |
|
Konto usunięte
|
Hej hej
Chwilę mnie tu nie było i już trzy strony do nadrobienia! Gratuluję wizyt i dobrych wieści ![]() Ja ostatnio zaczęłam spacerować średnio po 5km dziennie z... Pokemonami Wszyscy zalecają chodzenie, a ja nienawidzę łazić bez celu, a tak chociaż łapię te Pokemony ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Ooo, i odebrałam dziś moją ciążową poduchę, już ją kocham
|
|
|
|
#3051 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
no a co do wizyty to nie mogę się doczekać mimo strachu ![]() Gratulacje Twojej wizyty tez juz marze żeby znać płeć ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-07-20 o 22:38 |
||
|
|
|
#3052 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63186516] Mam cichą nadzieję, że w czwartek poznam płeć i jeszcze porobię jakieś dziewczyńskie zakupy na wyprzedażach Wczoraj jak wracaliśmy z Poznania do domu to mąż mi się pytał czy sobie coś kupiłam, a ja nic. Ostatnio jestem na etapie kupowania dla Franka, kropeczki i do domu. A sama w starych ciuchach chodzę :/ Za gruba się czuję na zakupy ubraniowe [/QUOTE]Trzymam kciuki za ujawnienie się maleństwa ![]() Haha, skąd ja znam te dylematy ciuchowe. Nie będę kupować, bo jestem na początku ciąży i mnie wybrzuszy, a potem już nie warto, bo założę tylko kilka razy, później nie wiadomo, jaki będzie rozmiar docelowy Cytat:
![]() Mam nadzieję, że to nic poważnego. Cytat:
![]() Cytat:
A teraz to on ma zachcianki. Kilka dni temu zagryzał chipsy sól-pieprz nutellą. Kupuje mi słodycze, które ukradkiem spożywa, zanim ja w ogóle zdąże się do nich dobrać. Skoro tak, to zapowiedziałam mu, że on rodzi. Przygotuję go do tego faktu Cytat:
Cytat:
Ale coś w tym jest, że w drugiej ciąży widać szybciej.Współczuję stłuczki mamie, a Tobie stresów. Dużo zdrowia dla niej. Cytat:
Ze spacerówką - sporo moich znajomych koleżanek już po 8 miesiącu zaczęło rozglądać się za lekką spacerówką. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z axkida mamy drugi fotelik - ten od 9-25 kg. Jesteśmy zadowoleni. Besafe ma chyba system fotelików modular - od noworodka do starszego dziecka. Cytat:
Kumpel narzekał, że ciężki (w porównaniu do ich fotelika z zestawu), no ale względy bezpieczeństwa. Cytat:
Ciesze się, że płeć potwierdzona - to już zaczyna się robić poważnie ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63259886] Ja ostatnio zaczęłam spacerować średnio po 5km dziennie z... Pokemonami Wszyscy zalecają chodzenie, a ja nienawidzę łazić bez celu, a tak chociaż łapię te Pokemony [/QUOTE] U mnie w mieście przeważnie chodzą gimnazjaliści, a tak - ja, stateczna matka-Polka z dziecięciem w wózku nie wzbudzam podejrzeń
|
|
#3053 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
te z zestawu są hmm... chyba po prostu ładne tzn. Pasują kolorystycznie, a tak to plastik, styropian i tyle. Odnośnie wózków to faktycznie najlepiej się poprzymierzac. Ostatnio w internecie natknęłam się na chicco Urban. Fajne rozwiązanie gondola ze spacerowka. Ale jak oglądałam filmik na yt to on wydawał mi się taki lekki i zgrabny. W poniedziałek zmacalam go w sklepie i to istny czołg: ciężki, masywny i o wiele gorzej się prowadził od standardowego wózka z zestawu 3w1. Cytat:
Gratuluję Pyzki ostatnio pod koniec wizyty pytam się o kolejne badania i moja glinka zerkala właśnie w jakaś z rozpiske i wg niej wystawiala mi skierowanie Pewnie to te zalecenia ![]() Wg kalendarz chińskiego powinna być dziewczynka. Ale również wg niego Franek jest dziewczynka sama nie wiem na co się czuje. Mam mega mieszane uczucia :banghead:[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63259886]Hej hej Chwilę mnie tu nie było i już trzy strony do nadrobienia! Gratuluję wizyt i dobrych wieści ![]() Ja ostatnio zaczęłam spacerować średnio po 5km dziennie z... Pokemonami Wszyscy zalecają chodzenie, a ja nienawidzę łazić bez celu, a tak chociaż łapię te Pokemony ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Ooo, i odebrałam dziś moją ciążową poduchę, już ją kocham [/QUOTE]Pokemony rządzą ![]() Cytat:
Była i niebo lepiej wyprofilowana i lżejsza
|
|||
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63262401]
Spacerowke z zestawu wywalilam po trzech spacerach i kupiłam uzywana spacerowke Była i niebo lepiej wyprofilowana i lżejsza [/QUOTE]Nasza dobrze się spisuje, choć nie ukrywam, że myślę mocno nad zakupem czegoś ultralekkiego (starszak lżejszy nie będzie ).
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maja tez taki od 6mcy do 25 kg i ciagle tylem do kierunku jazdy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3056 |
|
Konto usunięte
|
Ooo, cieszę się, że się nie wygłupiłam z tymi Pokemonami
![]() Dotykania brzucha też nie zniosę, może dlatego, że mam go sporo i niekoniecznie ciążowo, ale to dla mnie mega dyskomfort. Oczywiście inna sprawa w przypadku męża czy mamy. U mnie jest taki terror ze strony teściowej... Jak na rocznicę byliśmy w restauracji to krytykowała wszystko, co miałam na talerzu. Pierś z kurczaka nie powinna być panierowana, zamiast ziemniaków mogłam wziąć kaszę, a skoro tak mi smakuje pomidor to powinnam ruszyć codziennie dupsko na targ i kupić porządne pomidory, a nie jakieś z Biedry. Aaa, i nie powinnam pić mocno rozrzedzonego Oshee tylko samą wodę. I właściwie nie powinni mnie podrzucać do domu, bo powinnam iść pieszo (ok. 8km, po długim spacerowaniu po mieście, gdy już ledwo się ruszałam ze względu na mój krzyż...). Teściowa jest bardzo fit (w wieku 52lat biega maratony i runmageddony...) i wszystkim to narzuca. Trzeba ją ignorować, ale same widzicie, że nie jest łatwo... |
|
|
|
#3057 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no 10cm to już jest ktoś już półmetek? [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63266306]Ooo, cieszę się, że się nie wygłupiłam z tymi Pokemonami ![]() Dotykania brzucha też nie zniosę, może dlatego, że mam go sporo i niekoniecznie ciążowo, ale to dla mnie mega dyskomfort. Oczywiście inna sprawa w przypadku męża czy mamy. U mnie jest taki terror ze strony teściowej... Jak na rocznicę byliśmy w restauracji to krytykowała wszystko, co miałam na talerzu. Pierś z kurczaka nie powinna być panierowana, zamiast ziemniaków mogłam wziąć kaszę, a skoro tak mi smakuje pomidor to powinnam ruszyć codziennie dupsko na targ i kupić porządne pomidory, a nie jakieś z Biedry. Aaa, i nie powinnam pić mocno rozrzedzonego Oshee tylko samą wodę. I właściwie nie powinni mnie podrzucać do domu, bo powinnam iść pieszo (ok. 8km, po długim spacerowaniu po mieście, gdy już ledwo się ruszałam ze względu na mój krzyż...). Teściowa jest bardzo fit (w wieku 52lat biega maratony i runmageddony...) i wszystkim to narzuca. Trzeba ją ignorować, ale same widzicie, że nie jest łatwo...[/QUOTE] O matko fit teściowa chyba bym nie wytrzymała takich pouczeń
|
||||
|
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63266306]Ooo, cieszę się, że się nie wygłupiłam z tymi Pokemonami
![]() Dotykania brzucha też nie zniosę, może dlatego, że mam go sporo i niekoniecznie ciążowo, ale to dla mnie mega dyskomfort. Oczywiście inna sprawa w przypadku męża czy mamy. U mnie jest taki terror ze strony teściowej... Jak na rocznicę byliśmy w restauracji to krytykowała wszystko, co miałam na talerzu. Pierś z kurczaka nie powinna być panierowana, zamiast ziemniaków mogłam wziąć kaszę, a skoro tak mi smakuje pomidor to powinnam ruszyć codziennie dupsko na targ i kupić porządne pomidory, a nie jakieś z Biedry. Aaa, i nie powinnam pić mocno rozrzedzonego Oshee tylko samą wodę. I właściwie nie powinni mnie podrzucać do domu, bo powinnam iść pieszo (ok. 8km, po długim spacerowaniu po mieście, gdy już ledwo się ruszałam ze względu na mój krzyż...). Teściowa jest bardzo fit (w wieku 52lat biega maratony i runmageddony...) i wszystkim to narzuca. Trzeba ją ignorować, ale same widzicie, że nie jest łatwo...[/QUOTE] Tez gram, chociaaz ta gra to nie gra i to jest najfajniejsze poza tym nawet moj tata (rocznik 63) ostatnio sobie gra.
|
#3059 |
|
Konto usunięte
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63266306]Ooo, cieszę się, że się nie wygłupiłam z tymi Pokemonami
![]() Dotykania brzucha też nie zniosę, może dlatego, że mam go sporo i niekoniecznie ciążowo, ale to dla mnie mega dyskomfort. Oczywiście inna sprawa w przypadku męża czy mamy. U mnie jest taki terror ze strony teściowej... Jak na rocznicę byliśmy w restauracji to krytykowała wszystko, co miałam na talerzu. Pierś z kurczaka nie powinna być panierowana, zamiast ziemniaków mogłam wziąć kaszę, a skoro tak mi smakuje pomidor to powinnam ruszyć codziennie dupsko na targ i kupić porządne pomidory, a nie jakieś z Biedry. Aaa, i nie powinnam pić mocno rozrzedzonego Oshee tylko samą wodę. I właściwie nie powinni mnie podrzucać do domu, bo powinnam iść pieszo (ok. 8km, po długim spacerowaniu po mieście, gdy już ledwo się ruszałam ze względu na mój krzyż...). Teściowa jest bardzo fit (w wieku 52lat biega maratony i runmageddony...) i wszystkim to narzuca. Trzeba ją ignorować, ale same widzicie, że nie jest łatwo...[/QUOTE] Dotykanie brzucha też jest dla mnie dziwne, ale najwyraźniej niektórzy nie widzą w tym problemu! A takich ludzi jak twoja teściowa podziwiam, ze im się chce i znajdują w sobie siły. Za to bardzo nie podoba mi się narzucania swojego stylu życia innym osobom. jak będziesz chciała porad to o nie poprosisz i tyle
|
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
![]() Dotykania brzucha też nie zniosę, może dlatego, że mam go sporo i niekoniecznie ciążowo, ale to dla mnie mega dyskomfort. Oczywiście inna sprawa w przypadku męża czy mamy. U mnie jest taki terror ze strony teściowej... Jak na rocznicę byliśmy w restauracji to krytykowała wszystko, co miałam na talerzu. Pierś z kurczaka nie powinna być panierowana, zamiast ziemniaków mogłam wziąć kaszę, a skoro tak mi smakuje pomidor to powinnam ruszyć codziennie dupsko na targ i kupić porządne pomidory, a nie jakieś z Biedry. Aaa, i nie powinnam pić mocno rozrzedzonego Oshee tylko samą wodę. I właściwie nie powinni mnie podrzucać do domu, bo powinnam iść pieszo (ok. 8km, po długim spacerowaniu po mieście, gdy już ledwo się ruszałam ze względu na mój krzyż...). Teściowa jest bardzo fit (w wieku 52lat biega maratony i runmageddony...) i wszystkim to narzuca. Trzeba ją ignorować, ale same widzicie, że nie jest łatwo...[/QUOTE] Mam nadzieję że nie jesteś zdana na mieszkanie z teściową? My choć nie mamy jeszcze dziecka to już mieliśmy pierwszą próbę wymuszenia organizacji chrzcin tzw. małego wesela. Nie rozumiem. Jak ktokolwiek może w to ingerować. Moje dziecko i moja i małża decyzja co do wszystkiego co z nim związane a chrzciny jak będą to bardzo skromne tylko my, dziadkowie i nasze rodzeństwo bo w sumie z nich wybierzemy chrzestnych. A nie wesele w postaci ciotek wujków ich dzieci wraz z małżonkami i dziećmi. Toż to tłum, mały dzieć się zmęczy taką akcją.Też nie lubię dotykania brzucha, wyjątkiem jest małż. Ogólnie to i bez ciąży źle się czułam jak ktoś naruszał moją strefę bezpieczeństwa , tzn przebywał za blisko mnie chociażby podczas rozmowy a niektórzy to prawie na ręce włażą
Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-07-21 o 09:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

ale to już też za chwileczkę, szybko zleci

teraz jeszcze do tego zgaga doszła

Synka czy córkę bardziej czujesz?
Jak to jest możliwe? Nie jestem jeszcze gotowa!
Teraz muszę iść do poradni diabetologicznej i przejść szkolenie z dietetykiem co i jak jeść. Najgorzej, że do poradni czeka się tygodniami, a nie wiem, czy w mojej sytuacji mogę tyle czekać.
Była i niebo lepiej wyprofilowana i lżejsza