Lutówki 2017 ❤ - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-21, 08:31   #3541
mariea
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczynam 13 tydzień, mam nadzieję, że to był paw na pożegnanie

Zapisałam się do lekarza rodzinnego o 16:40 mam nadzieję, że ok. 15:00 się dostanę do gina i że się ze wszystkim wyrobię. Trzymajcie kciuki, żeby z fasolą było wszystko dobrze i żeby mi zapisali coś na to gardło bolące z jednej strony.
dziś masz genetyczne, czy tylko kontrola?
chyba już i tak masz troche lepiej. z tego co pamiętam chyba swego czasu częściej Cię wymioty męczyły..

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Już od dawna
Tutaj na wątku jest ukryty klub fanek Bugaboo
ciiii
Stary 2016-07-21, 08:33   #3542
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
dziś masz genetyczne, czy tylko kontrola?
chyba już i tak masz troche lepiej. z tego co pamiętam chyba swego czasu częściej Cię wymioty męczyły..
Dzisiaj kontrola, genetyczne mam w poniedziałek.

Od 6 tygodnia mnie męczyły mdłości, od połowy 7 doszły wymioty co 3-4 czasem 5 dni, teraz okres ten wydłużył się do 1,5 tygodnia i dużych mdłości już nie mam. Idzie ku dobremu Wczoraj się tylko zdziwiłam, bo ani mdłości, ani się jakoś źle nie czułam, a tu nagle paw.
Stary 2016-07-21, 08:35   #3543
patiuszka
Zadomowienie

Dzień dobry
Dziewczyny, ja o tych cesarkach to czytałam, że pierwszy raz też się umawia 2 tygodnie wcześniej, bo już ciążę uważa się za donoszoną i w każdej chwili może zacząć się poród

Eyo witaj
Stary 2016-07-21, 08:40   #3544
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj kontrola, genetyczne mam w poniedziałek.

Od 6 tygodnia mnie męczyły mdłości, od połowy 7 doszły wymioty co 3-4 czasem 5 dni, teraz okres ten wydłużył się do 1,5 tygodnia i dużych mdłości już nie mam. Idzie ku dobremu Wczoraj się tylko zdziwiłam, bo ani mdłości, ani się jakoś źle nie czułam, a tu nagle paw.
super, zazdroszczę, że już będziesz miała za sobą
co do pawia, to dla mnie to w sumie jest niesamowite, bo czym mam starszą ciążę, to pawie się pojawiają coraz bardziej nieoczekiwanie. w ogóle nie myślałam, że tak może być. jak kojarzę grypę żołądkową, to wymiotowałam i się non stop okropnie czułam. a ostatnio wymiotowałam 18 lipca i na reakcje miałam niestety ok 5 sekund. i tak jak sie zdąży do toalety to zawsze jest ten cień satysfakcji, a jak się nie zdąży to ja się pogrążam w żalu głębokim
Stary 2016-07-21, 08:42   #3545
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
super, zazdroszczę, że już będziesz miała za sobą
co do pawia, to dla mnie to w sumie jest niesamowite, bo czym mam starszą ciążę, to pawie się pojawiają coraz bardziej nieoczekiwanie. w ogóle nie myślałam, że tak może być. jak kojarzę grypę żołądkową, to wymiotowałam i się non stop okropnie czułam. a ostatnio wymiotowałam 18 lipca i na reakcje miałam niestety ok 5 sekund. i tak jak sie zdąży do toalety to zawsze jest ten cień satysfakcji, a jak się nie zdąży to ja się pogrążam w żalu głębokim
Trzymam kciuki, żebyś już nie musiała sprzątać

Ja na szczęście jeszcze nie miałam tak, żebym nie zdążyła.
Stary 2016-07-21, 08:43   #3546
minula
Wtajemniczenie

Dzień dobry 😄
Powodzenia na wizytach
Ja spiochem bylam zawsze i narazie mi to zostało. Tż też śpioch i synek też 😊 od 7.30 czekam aż się obudzi, znów dotrzemy do żłobka na obiad.
Ja wizytę mam jutro, badania zrobiłam w wtorek. Narazie wszystko w normie.
Milego dnia 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 08:49   #3547
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
przywitam się i ja
Witaj.

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziewczyny, ja o tych cesarkach to czytałam, że pierwszy raz też się umawia 2 tygodnie wcześniej, bo już ciążę uważa się za donoszoną i w każdej chwili może zacząć się poród

Eyo witaj
Dokładnie. Ja pierwszą tez miałam cc, ale zaczęłam sn i się nie udało po 13h to był koszmar w koncu zrobili mi cc.

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2016-07-21 o 08:52
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 09:25   #3548
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
przywitam się i ja
podczytuję was prawie od samego początku wątku ale postanowiłam poczekać w cieniu aż nie dorobię się karty ciąży no i oto jest

@justkonev
mogę prosić o dopisanie?
eyo - 28 lat, 1 ciąża, TP 28.02

nadrabiając ostatnie tematy z wątku napiszę troszkę o sobie (troche długi post ale tyle miałam myśli jak was podczytywałam, że muszę się wygadać):
- w kwietniu z TZ wzięliśmy ślub po prawie 13 latach związku (jak łatwo się doliczyć z mojego wieku - jesteśmy razem od kiedy ja miałam 15 lat)
- w maju byliśmy na 2 tygodniowej podróży poślubnej na Majorce chcieliśmy z początku wybyć w jakimś dalszym kierunku ale zmieniałam nazwisko i nie chciałam cudować z dokumentami a jednak poruszanie się po UE jest nieco łatwiejsze, w każdym razie nie żałuję bo Majorka jest przepiękna
- z serii elementów komediowych zaczęliśmy się starać w trakcie podróży poślubnej (i taki był plan od początku) ale udało się w kolejnym cyklu czyli w czerwcu - dopiero niedawno oświeciło mnie i doliczyłam się, że jak zaczęliśmy się w maju starać to już w zasadzie nie było o co bo jak się wzięłam za liczenie to się okazało, że mocno minęliśmy się w planach z owulacją wniosek z tego taki, że udało się w 1 cyklu w którym mogło się udać a ja połowę maja chodziłam smutna, że się nie udało wtedy
- pracuję i póki co planuję pracować - na pewno nie do końca ale przynajmniej połowę
- póki co robaczek (tak mówimy bo fasolką nazywamy często naszego psa) nie sprawia wielu kłopotów - w zasadzie jestem "tylko" wiecznie senna, mam mdłości ale na szczęście nie kończy się to wymiotami i nie wiem co robić z biustem jak śpię dodatkowo całe życie uwielbiałam spać na brzuchu ale niestety już nie daję rady (zamawiam kojec bo na plecy nie wyrobię już zbyt długo)
- choruje na migrenę i czuję się po stokroć oszukana od kiedy zachorowałam lekarze powtarzali "zobaczysz, zajdziesz w ciąże i przejdzie" a tu bach - 7 tydzień i atak migreny na całego, ja niestety mam cały komplet objawów czyli ból głowy, aura, problemy z widzeniem, światło/dźwiękowstręt, drętwienie kończyn i oczywiście wymioty (nawet na pusty żołądek) i to była moja jedyna akcja z wymiotowaniem od kiedy jestem w ciąży
- z belly jestem w 8+4 i TP na 25.02 , z usg wychodziło nam 1 dzień mniej
- miałam dwa usg - miało być tylko jedno wczoraj ale tydzień temu nie wytrzymałam i poszłam na dodatkowe widziałam już bijące serduszko
- na usg wyszło, że mam mięśniaka - na szczęście małego i podsurowicówkowego i gin prowadząca powiedziała, że jest ok i nie ma zagrożenia
- w 13 tygodniu wybieram się na PAPP-A, mamy to w ramach pakietu medicover więc zdecydowałam, że skorzystam - narazie poprosiłam TZ żeby mnie pilnował żebym nie panikowała i nie poleciała na kolejne USG w międzyczasie
Hej, super ze do nas dolaczylas! 😙 ja też jestem z mężem 13 lat!!! 😀 po 10 urodziła nam się najkochansza córeczka na świecie, a teraz czekamy na rodzeństwo 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 09:27   #3549
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Wczoraj wieczorem dostalam jeszcze kroplówke na wymioty i nawadniającą. W nocy bez wymiotów i mam nadzieję że tak zostanie. Jak będzie dobrze to jutro do domu. Proszę o kciuki żeby już mi nic nie było

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Nie dam rady Was nadrobić.
Witam nowe mamusie

Stary 2016-07-21, 09:32   #3550
sQuaara
Zakorzenienie

dzien donbry dzis mega trudny dzine..jutro tak smao... ehs... fajnie jes tpracowac co chwila z nowym klientem ale jak sie trafia taki pt "pracuje od 6 do 14" a ja jestem tu o 8:30 to troche sredniawka

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Silver trzymam kciuki

siemka nowe matki
Stary 2016-07-21, 09:33   #3551
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Eyo witaj
Zalezy chyba gdzie bo w szpitalu rzadko robia na "zimno" jezeli nie mie ma zagrozenia zycia to czekaja na skurcze i tak jest lepiej wiem po sobie
Pierwsza cesarke mialam na zimno bo u malej byl spadek tętna i szybko cieli , z drugą bardzo chcialam sn wiec czekałam , normalnie odeszły mi wody skurcze miałam ale brak postępu i tak zakończona Cc Teraz juz na sn nie mam szans ale bede czekać na skurcze chociaz jeszcze tyle miesiecy to moze zmienie zdanie
Zaluje ze drugiej cesarki nie umowilam bo lekarz chcial mnie ciac 6.10 a przyjaciolka slub brala 17.10 i wogole gdyby nie ciaza mialam swiadkowac :/ a tak urodzilam 14.10 i nie bylam nawet na weselu
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Wczoraj wieczorem dostalam jeszcze kroplówke na wymioty i nawadniającą. W nocy bez wymiotów i mam nadzieję że tak zostanie. Jak będzie dobrze to jutro do domu. Proszę o kciuki żeby już mi nic nie było

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Witam nowe mamusie

Kiedys dostalam tabletki na mdlosci to kilka sekund po zazyciu wymiotowalam

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 09:34   #3552
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Eyo mam nadzieję, że fajnie się będziesz czuła u nas-mega gaduł niech dzidzia Ci się zdrowo rozwija

ja dziś znów wstałam o 5 i nie mogę już spac... ehhh mam tak już ponad tydzień. uważam, że to przez ciążę. budzę się żeby oczywiście zrobić siku, wziać hormon tarczycy, ale nie mogę już zasnąć. wcześniej nie miałam takich problemów bo mega śpioch ze mnie, ale co tam, trzeba się pogodzić z tym

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

jej, niech no to sobie idzie od Ciebie precz. chyba już 13 tydzień Ci będzie leciał w przyszłym tygodniu, dobrze mówię?
mnie wczoraj okropnie mdliło, ale nie rzygnęłam, myślę, że tylko dzięki temu prevomitowi, ale nie wiem czy lepiej już rzygnąć czy to kisić w sobie. wielka zagadka
Ja miałam dzisiaj tak samo. Wstalam 4:40 na siku a potem usnąć nie mogłam... Ale sie przemeczylam i jakos zasnęłam i z kolei takie głupoty mi sie śniły... Wstalam bardziej zmęczona niz przed 5

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

Na Dominikanie byliśmy z niemickim neckermannem
I rzeczywiście lepiej niz z polskim biurem podróży? Bo juz nie raz słyszałam ze lepiej jechac z niemieckim.

Cytat:
Ja dzisiaj zaczynam 13 tydzień, mam nadzieję, że to był paw na pożegnanie

Witaj Eyo
Na bóle głowy polecam chłodzące plastry Apap i okłady z lodu. Nie powiem, żeby to przeganiało ból, ale jak mnie dopada mega ból głowy to z takimi okładami łatwiej mi go znieść. Zimno obkurcza naczynia krwionośne i ból się nieco zmniejsza. Można też pomyśleć o zimnym okładzie na kark.

Zapisałam się do lekarza rodzinnego o 16:40 mam nadzieję, że ok. 15:00 się dostanę do gina i że się ze wszystkim wyrobię. Trzymajcie kciuki, żeby z fasolą było wszystko dobrze i żeby mi zapisali coś na to gardło bolące z jednej strony.

Ja wczoraj weszłam na kolejny poziom glowa mnie boli caaały dzień, aż mi niedobrze i nie za wiele jem czuje, że to przez zmianę pogody, znowu robi sie ciepło... A była taka przyjemna pogoda musze dzisiaj te lodowe okłady spróbować

Cytat:
Dzień dobry

Eyo witaj
To wyjdzie, ze jeszcze na początku lutego urodzę
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 09:37   #3553
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

Witam nowe mamusie

Będzie dobrze! Leki zadzialaja i jutro będziesz już w domu 😚

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 09:46   #3554
MartaMagda
Zakorzenienie

Silver

Nie mogę w pracy wysiedzieć, chcę już oglądać fasolkę
Stary 2016-07-21, 09:57   #3555
Opiumalfa
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤

Ja dziś nawet posłałam ciut w nocy dzieki moim nowym kropelkom uspokajającym ale duchota była taka ze aż sie tz ode mnie wyniósł z łóżka bo grzalam go za bardzo.

Witam nowe lutowki

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Silver trzymaj sie tam!

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Miałam spytać już wczoraj - skad to granatowe body co ktoś wrzucił wczoraj?

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2016-07-21 o 10:17
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 10:14   #3556
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Witam nowe mamusie

juz musi byc dobrze
Stary 2016-07-21, 10:42   #3557
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
I rzeczywiście lepiej niz z polskim biurem podróży? Bo juz nie raz słyszałam ze lepiej jechac z niemieckim.
Powiem tak, nam wyszło o wiele wiele taniej z niemieckiego neckermanna niż z polskiego i to już z wliczonym lotem do Frankfurtu (wykupionym na własną rękę). Podobno też dostaje się lepsze pokoje, ale tego potwierdzić nie mogę
Ale np. leciałam też z angielskiego biura podróży na Lanzarote i rozmawialiśmy na miejscu z Polakami, którzy przylecieli prosto z Polski (przylecieli z polskim oddziałem Thomas Cook, my z angielskiego z Londynu) i oni dokładnie za tą samą ofertę zapłacili prawie 2ooo więcej
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 10:48   #3558
MalgosiakMk
Zadomowienie

Ja już po wizycie. Maluszek pięknie się pokazał na usg. Byłam w szoku, jak machal rączkami i nóżkami. Piękny widok. Uśmiech nie schodzi mi z ust. Długość dzieciaczka 36mm. Pecherzyk okraglutki, ładny. Lekarz zadowolony, ale... Ciśnienie mam troszkę za wysokie. Mam do kolejnej wizyty mierzyć 2x dziennie i zapisywać.
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 10:56   #3559
alla83
Wtajemniczenie

No tak mamy czwartek. A jutro siła rzeczy piątek.
Moje przemyślenia na dziś

Fakty
1. Ciąża potwierdzona przez lekarza
2. Jest pecherzyk
3. Jest zarodek
4. Zarodek...czyli moja dzidzia tydzień temu za mała...
5. Serce nie wylapuje na aparaturze
( ale tak na prawdę to lekarz nic nie mówił o sercu ...nie tak ze szukaliśmy sprawdziliśmy i nic... od razu skupilismy się na tym że dzidzia za mała trochę...ale jest)

Przemyślenia
Dzidzia jest...więc będzie sobie rosła a jutro sama się o tym przekonam

Dzidzia mała w zeszłym tygodniu.... czyli jest taka ewentualność przykra że nie rozwija się prawidłowo lub wręcz ciąża obumarla....

Przemyśleń ciąg dalszy
Skoro tydzień temu mogła np być.... tfu tfu tfu..... obumarla...czyli zarodek by obumarl jeszcze tydzień wcześniej ... według wymiarów.... ale czy nie jest dziwne że do dzisiaj nie zaczęło by się jakieś krwawienie i nie doszłoby do poronienia

No jest jeszcze ewentualność że miałabym takiego wielkiego pecha że zarodek obumarl ale szyjka jest tak zamknięta że nie dochodzi do krwawienia

I tu zaczynają się pozytywne przemyślenia
.... bo przecież cycki dalej vola5 i rosną...sikam często i gęsto...w nocy też...nawet mi jest niedobrze wieczorami

Idąc tym tropem to ciąża się rozwija i hormony robią swoje

Już chyba bym nie miała takiego pecha do potęgi entej żeby mi się ta najgorsza wersja trafiła.

Nie ma krwawienia...nie ma poronienia...jest ciąża

Jedyne co to boję się że ciąża się rozwija ...ale tak powoli i nienaturalnie...I że jak pójdę jutro okaże się że dzidzia urosła ale za mało i wciąż serca brak...

I jeszcze tak sobie myślę...ze ostatnio jak szłam to sobie różne rzeczy wyobrażałam ale nie to co zobaczyłam....I często tak jest ze dzieją się rzeczy które wcześniej nie braliśmy pod uwagę

Czyli jeżeli biorę pod uwagę wariant 1 2 3 pewnie i 4 i nawet 5 mam w zanadrzu...to żaden z nich się nie wydarzy (mowa o złych wariantach)

Tylko musi się wydarzyć wszystko dobrze .... bo ja już tyle nawymyslalam że to że tamto że siamto.... żeby się zabezpieczyć.... to jak te warianty mają się nie wydarzyć bo się ich spodziewam że mogą wystąpić
.....to ...to .... to w sumie nic mi nie grozi

Dziękuję za cierpliwość
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiakMk Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Maluszek pięknie się pokazał na usg. Byłam w szoku, jak machal rączkami i nóżkami. Piękny widok. Uśmiech nie schodzi mi z ust. Długość dzieciaczka 36mm. Pecherzyk okraglutki, ładny. Lekarz zadowolony, ale... Ciśnienie mam troszkę za wysokie. Mam do kolejnej wizyty mierzyć 2x dziennie i zapisywać.
Super widoczek

Edytowane przez alla83
Czas edycji: 2016-07-21 o 10:55
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 11:06   #3560
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Alla nie analizuj tak wnikliwie czekaj na wizyte i usg wtedy będzie wszystko wiadomo. Trzymam kciuki za Twoje maleństwo i wierzę. , że wszystko będzie dobrze.

Paulina
Stary 2016-07-21, 11:08   #3561
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super

alla83 nie analizuj tyle kochana, bo się zadręczysz. Piątek już jutro, napewno będzie dobrze
Stary 2016-07-21, 11:11   #3562
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość

Fakty
1. Ciąża potwierdzona przez lekarza
2. Jest pecherzyk
3. Jest zarodek
4. Zarodek...czyli moja dzidzia tydzień temu za mała...
5. Serce nie wylapuje na aparaturze
( ale tak na prawdę to lekarz nic nie mówił o sercu ...nie tak ze szukaliśmy sprawdziliśmy i nic... od razu skupilismy się na tym że dzidzia za mała trochę...ale jest)

Przemyślenia
Dzidzia jest...więc będzie sobie rosła a jutro sama się o tym przekonam

Dzidzia mała w zeszłym tygodniu.... czyli jest taka ewentualność przykra że nie rozwija się prawidłowo lub wręcz ciąża obumarla....

Przemyśleń ciąg dalszy
Skoro tydzień temu mogła np być.... tfu tfu tfu..... obumarla...czyli zarodek by obumarl jeszcze tydzień wcześniej ... według wymiarów.... ale czy nie jest dziwne że do dzisiaj nie zaczęło by się jakieś krwawienie i nie doszłoby do poronienia

No jest jeszcze ewentualność że miałabym takiego wielkiego pecha że zarodek obumarl ale szyjka jest tak zamknięta że nie dochodzi do krwawienia

I tu zaczynają się pozytywne przemyślenia
.... bo przecież cycki dalej vola5 i rosną...sikam często i gęsto...w nocy też...nawet mi jest niedobrze wieczorami

Idąc tym tropem to ciąża się rozwija i hormony robią swoje

Już chyba bym nie miała takiego pecha do potęgi entej żeby mi się ta najgorsza wersja trafiła.

Nie ma krwawienia...nie ma poronienia...jest ciąża

Jedyne co to boję się że ciąża się rozwija ...ale tak powoli i nienaturalnie...I że jak pójdę jutro okaże się że dzidzia urosła ale za mało i wciąż serca brak...

I jeszcze tak sobie myślę...ze ostatnio jak szłam to sobie różne rzeczy wyobrażałam ale nie to co zobaczyłam....I często tak jest ze dzieją się rzeczy które wcześniej nie braliśmy pod uwagę

Czyli jeżeli biorę pod uwagę wariant 1 2 3 pewnie i 4 i nawet 5 mam w zanadrzu...to żaden z nich się nie wydarzy (mowa o złych wariantach)

Tylko musi się wydarzyć wszystko dobrze .... bo ja już tyle nawymyslalam że to że tamto że siamto.... żeby się zabezpieczyć.... to jak te warianty mają się nie wydarzyć bo się ich spodziewam że mogą wystąpić
.....to ...to .... to w sumie nic mi nie grozi

Dziękuję za cierpliwość
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Super widoczek

O nie! My Was stąd nie wypuścimy!
Jutro będzie na USG piękna fasolka z silnym serduszkiem, zobaczysz! ❤

Nie przyjmujemy innych wiadomości a jutro czekamy na informacje od razu po wizycie o której trzymać kciuki?

Limit nieszczęść na lutówki już jest wyczerpany...! Głowa do góry, myśl pozytywnie, nie stresuj maluszka, on ma teraz na głowie rozwój 😘

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 11:16   #3563
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
gratki, cieszę sięszkoda, że masz problemy z ciśnieniem. często badaj mocz. czytałam, że w 2 połowie ciąży kłopoty z ciśnieniem mogą być najgroźniejsze, wiec koniecznie na to uważaj

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:

Alla, już całego nie cytowałam. Ale sobie sama psychoanalizę zrobiłaśwykonczys z się dziewczyno!!! myśl o dziecku, musisz być wesoła i myślec pozytywnie, żeby i ono było zadowolone Mam przeczucie, że będziesz się jutro cieszyć, a my razem z Tobą
Stary 2016-07-21, 11:18   #3564
Lilotka
Zakorzenienie

U mnie się zaczął 6 tc i teoretycznie powinno być już serduszko. Ja nie wiem jak ja wytrzymam do 9 sierpnia jest jeszcze opcja, że przyjmie mnie 2 . Dziś jakby gorzej się czuje, bo mdłości znikły i trochę się boję. Jedyne co to pachwiny mnie ciągną.

Paulina
Stary 2016-07-21, 11:25   #3565
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
gratki, cieszę sięszkoda, że masz problemy z ciśnieniem. często badaj mocz. czytałam, że w 2 połowie ciąży kłopoty z ciśnieniem mogą być najgroźniejsze, wiec koniecznie na to uważaj

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Alla, już całego nie cytowałam. Ale sobie sama psychoanalizę zrobiłaśwykonczys z się dziewczyno!!! myśl o dziecku, musisz być wesoła i myślec pozytywnie, żeby i ono było zadowolone Mam przeczucie, że będziesz się jutro cieszyć, a my razem z Tobą
Wiem, że Wam dużo łatwiej mówić i myśleć..... ja też się staram ...bardzo być spokojna i w ogóle...ale wiesz jak jest czasami trudno tak do końca nie myśleć

Stary 2016-07-21, 11:33   #3566
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że Wam dużo łatwiej mówić i myśleć..... ja też się staram ...bardzo być spokojna i w ogóle...ale wiesz jak jest czasami trudno tak do końca nie myśleć

wiem, ale zobacz już minął prawie cały tydzień od poprzedniej wizyty, a tak naprawdę nic złego się u Ciebie nie działo, tak żebyś miała prawdziwy powód do niepokoju. nie masz plamień, krwawień. dzidzia mogła się zagnieździć później. czuję, że tak było
poza tym nie wiem pewnie nawet dokladnie kiedy była owulacja, ja wiem co do dnia bo miałam monitoring, więc jak u mnie by były jakieś przesuniecia to bym miała powód do zmartwien
Stary 2016-07-21, 11:35   #3567
Escorpio
Zakorzenienie

Alla nie zadręczaj się tak myślami, bo szkodzisz maleństwu. Poczekaj spokojnie do jutra, lekarz Ci wszystko powie

Cytat:
Powiem tak, nam wyszło o wiele wiele taniej z niemieckiego neckermanna niż z polskiego i to już z wliczonym lotem do Frankfurtu (wykupionym na własną rękę). Podobno też dostaje się lepsze pokoje, ale tego potwierdzić nie mogę
Ale np. leciałam też z angielskiego biura podróży na Lanzarote i rozmawialiśmy na miejscu z Polakami, którzy przylecieli prosto z Polski (przylecieli z polskim oddziałem Thomas Cook, my z angielskiego z Londynu) i oni dokładnie za tą samą ofertę zapłacili prawie 2ooo więcej
Jeju 2000 więcej Ale właściwie jak sprawdzam ceny, to nie ma jakiejś większej różnicy. Tyle tylko, że ponoć wszystko lepsze jest

Cytat:
Cudownie Tylko uważaj na to ciśnienie. W którym jesteś tygodniu?
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
U mnie się zaczął 6 tc i teoretycznie powinno być już serduszko. Ja nie wiem jak ja wytrzymam do 9 sierpnia jest jeszcze opcja, że przyjmie mnie 2 . Dziś jakby gorzej się czuje, bo mdłości znikły i trochę się boję. Jedyne co to pachwiny mnie ciągną.
Spokojnie, wszystko jest w porządku Jak mdłości zniknęły, to się tylko możesz cieszyć. Ale one czasem ta falami przychodzą, teraz kilka dni wolnego, a potem znowu mdłości

Ja się muszę pochwalić, że chcąc pokonać mdłości i ból głowy umyłam okna I to tak porządnie Od razu mi lepiej, ale się zmęczyłam
Stary 2016-07-21, 11:38   #3568
justkonev
Zakorzenienie

To ja dziś wysprzątałam mieszkanie a tak mi się nie chciało, że szok
Stary 2016-07-21, 11:41   #3569
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem, ale zobacz już minął prawie cały tydzień od poprzedniej wizyty, a tak naprawdę nic złego się u Ciebie nie działo, tak żebyś miała prawdziwy powód do niepokoju. nie masz plamień, krwawień. dzidzia mogła się zagnieździć później. czuję, że tak było
poza tym nie wiem pewnie nawet dokladnie kiedy była owulacja, ja wiem co do dnia bo miałam monitoring, więc jak u mnie by były jakieś przesuniecia to bym miała powód do zmartwien
Owulacja u mnie była raczej o czasie bo przecież pierwszy test mi wyszedł w 22dc z blada kreska (mam krótkie cykle 24dniowe) ...I to mnie najbardziej niepokoi...bo jakbym zrobiła pierwszy 30dc to mogłabym się nawet pokusić o myślenie o późniejszej owulacji...a tak uczepilam się myśli że sam proces zagniezdzania.zarodka może trwał dłużej co automatycznie mogło spowodować wolniejszy start i późniejsze wymiary...zbyt małe

Stary 2016-07-21, 11:43   #3570
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
To ja dziś wysprzątałam mieszkanie a tak mi się nie chciało, że szok
A myślisz, że mi się chciało? Stwierdziłam, że trzeba ruszyć dupsko, bo taka dzisiaj piękna pogoda. Lekarka nie za bardzo mi pozwala na spacery w upał, więc chociaż coś dla domu zrobiłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości