![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 4
Srebereczko ja tez jestem az za spokojna bo tez zawsze swirowalam, doszukiwalam sie objawow, testy owu i ciazowe a teraz kompletnie nic
![]() ![]() ![]()
#2522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2524 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pierwsze badanie robiliśmy w lutym wyszło 13% prawidłowo ruszającycy się plemników - i wizyta najpierw u mojego gin zalecił od razu Profertil i Flegaminę. Poszliśmy do urologa nr 1 zalecił tylko luźne bokserki... i urolog 2 ponownie Profertil i Flegaminę albo acc optima. Po 3 miesiącach brania Profertilu wyszło 3% prawidłowych no i wizyta u androloga w klinice 300 km od domu. Wtedy Tż dostał Clo i dr zapowiedział że jak się nie poprawi to da silniejszy lek, i jeszcze silniejszy... Nie chcę mieszać w zeznaniach. Bo ja chodziłam od ginekologa do ginekologa i nie mogłam znaleźć tego odpowiedniego.. to samo z urologami. Najgorsze jest to że co lekarz to opinia i uważam, że teraz musimy trzymać się tego co zostało rozpoczęte. Jak na razie dr u ktorego byliśmy wydaje nam się bardzo kompetentny, omówił z nami te wyniki, zbadał nas. Ustaliliśmy że jak wyniki męża będą zadawalające to wtedy będę miała badanie drożnosci jajowodów bo po tym badaniu są duże szanse na ciąże. Oczywiscie padło też słowo inseminacja.. ale nawet do niej trzeba mieć ok 20% sprawnych plemników. Ja jestem dobrej myśli, teraz wspieram męża i w tej kwestii to ja jestem ta silniejsza. Choć też mi cholernie ciężko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
#2526 |
Zakorzenienie
|
Schmett, najważniejsze to mieć jakąś koncepcję i lekarza, któremu jest się w stanie zaufać. Najgorzej to chyba leczyć się u kilku jednocześnie....
Jeżeli mogę zapytać.. W którym mieście ta klinika? Zdecydowaliście się na tą konkretną z jakiegoś powodu, czy po prostu nie ma niczego bliżej? A ten ostatni andro kazał odstawić flegamine?
#2527 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Trafiłam tam szukając lekarza najlepiej ginekologa-androloga no i znalazłam, dobre opinie i z wyglądu (wiem głupie :p) sprawił na mnie dobre wrażenie. Co do Flegaminy to powiedział że jest wzmożona lepkośc i zeby juz nie pić. No i tak... dr powiedział że wyniki są znacznie lepsze i dalej Tż ma brać Clo. Tyle wiem bo nie ja rozmawiałam. Także znowu się myliłam, za czarno to widzę eh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;63247596]Klinika w Warszawie, mogę Ci napisać na pw jaka
![]() Trafiłam tam szukając lekarza najlepiej ginekologa-androloga no i znalazłam, dobre opinie i z wyglądu (wiem głupie :p) sprawił na mnie dobre wrażenie. Co do Flegaminy to powiedział że jest wzmożona lepkośc i zeby juz nie pić. No i tak... dr powiedział że wyniki są znacznie lepsze i dalej Tż ma brać Clo. Tyle wiem bo nie ja rozmawiałam. Także znowu się myliłam, za czarno to widzę eh.[/QUOTE] Oj tam oj tam, ja wybierając gina w klinice też patrzyłam może nie tyle na wygląd co charakter, bo strasznie mnie irytują niektóre typy osobowosci. Niemniej jednak, też niemedyczny parametr 😁😁😁 Napisz na priv nazwisko, jeśli możesz. A skąd jesteście? Domyślam się, że urolog wszelkie żylaki, czy nieprawidłowości w budowie sprzętu mogące powodować uszkodzenia plemników "w drodze" wykluczył?
#2529 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W marcu z ![]() ![]() Tak usg i badanie jąder w porządku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że tak.
Jedyne co, to ja bym pewnie dała temu lekarzowi jakiś deadline na wdrożenie swoich teorii i jak nie, to jednak szukała pomocy gdzie indziej.
#2531 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;63246731]Dziękuję za opinię
![]() Pierwsze badanie robiliśmy w lutym wyszło 13% prawidłowo ruszającycy się plemników - i wizyta najpierw u mojego gin zalecił od razu Profertil i Flegaminę. Poszliśmy do urologa nr 1 zalecił tylko luźne bokserki... i urolog 2 ponownie Profertil i Flegaminę albo acc optima. Po 3 miesiącach brania Profertilu wyszło 3% prawidłowych no i wizyta u androloga w klinice 300 km od domu. Wtedy Tż dostał Clo i dr zapowiedział że jak się nie poprawi to da silniejszy lek, i jeszcze silniejszy... Nie chcę mieszać w zeznaniach. Bo ja chodziłam od ginekologa do ginekologa i nie mogłam znaleźć tego odpowiedniego.. to samo z urologami. Najgorsze jest to że co lekarz to opinia i uważam, że teraz musimy trzymać się tego co zostało rozpoczęte. Jak na razie dr u ktorego byliśmy wydaje nam się bardzo kompetentny, omówił z nami te wyniki, zbadał nas. Ustaliliśmy że jak wyniki męża będą zadawalające to wtedy będę miała badanie drożnosci jajowodów bo po tym badaniu są duże szanse na ciąże. Oczywiscie padło też słowo inseminacja.. ale nawet do niej trzeba mieć ok 20% sprawnych plemników. Ja jestem dobrej myśli, teraz wspieram męża i w tej kwestii to ja jestem ta silniejsza. Choć też mi cholernie ciężko ![]() Kochana nie wiem jak Cie pocieszyć ![]() Najważniejsze, że macie siebie, wspierajcie się wzajemnie i kochajcie. To,ze będziecie musieli troszkę dłużej poczekać na maleństwo to jeszcze nie tragedia kochana, będzie dobrze, wyluzujcie, i na spokojnie do tego, będzie wszystko dobrze, zobaczysz ![]()
#2532 |
Zakorzenienie
|
_Schmetterling, pamiętaj że to magiczny wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
Dziiewczyny czy podwyższona temp tydzien przed @ to dobry znak? Czy powinna byc wyzsza przez caly dzien? Juz zglupialam ;p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
Podwyższona tempka na tydzień przed 2 to w zasadzie żaden znak poza tym, że była owulacja (oczywiście, jeżeli taka temperatura utrzymuje się na przestrzeni dni).
![]() |
#2536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki pojedynczy wynik z popołudnia to szczerze tylko po to, żeby dorobić sobie do niego jakąś teorię. Zeby można cokolwiek wnioskować na podstawie temperatury trzeba to robic regularnie na dłuższej przestrzeni czasu i trochę "poznać" swój organizm.
![]() |
#2538 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2539 |
Zadomowienie
|
Dziekuje bardzo za odpowiedzi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przeciez ja tez zanim bete zrobilam-mialam zaparcia, coraz gorsze. Od niedawna dopiero doszlo bulgotanie w brzuchu i bol piersi ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Schmetterling trzymaj sie kochana.. ![]() ![]() Ale napewno bedzie dobrze! Nadal jest nadzieja. Bedzie coraz lepiej, dobrze ze trzymacie sie zaufanego lekarza ![]()
pierwsza ważna data 27.06.2009r ![]() Aniołek[*] 7tc, 07.2016 ![]() Edytowane przez Siva5 Czas edycji: 2016-07-20 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2543 | |
Zadomowienie
|
Za tydzien
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() Ja ogolnie od zawsze mialam taki problem ale tylko czasem, ale tym razem jest duzo gorzej i teraz zauwazylam ze to byl moj objaw 😃 Takze no ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
A mnie dziś dopadło, piersi mnie tak bolą, mdli mnie i Bogu dziękuję, że mam urlop. Do tego czuje ciągle parcie na pęcherz.
Nie mam siły ![]() Siva jak Ci idzie czekanie na tętno płodu? Ja musze sobie zorganizować jakieś zajęcie bo w przeciwnym razie wyląduje w wariatkowie :X niech mnie ktoś uspokoi bo zwariuje :/
#2545 |
Zakorzenienie
|
No i mam @! @*!#&%!!
I to jaka franca, przyszła nawet sie nie zapowiedziała..
#2546 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I weź się uspokój, bo dalej wcale nie jest lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2547 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja wczoraj cały dzień czułam się jak na grypsko, bolały wszystkie mięśnie, plecy i miałam dreszcze, a dzis tempka poleciala w górę... tak bym chciala, żeby to był dobry znak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Jaaaa, co za ciota!
![]() |
#2549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie kciuki dzisiaj od 13:00 do 17:00, bo mam gina i rodzinnego i chcę dobre wieści usłyszeć ![]() Ahoy, trzymam za Ciebie mocno kciukasy!!!
![]() |
#2550 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale dzis wyjezdzamy nad jeziorko na pare dni to sie troszke odstresuje. Ale potem bedzie trzeba jakos wytrzymac ![]() Trzeba cierpliwie poczekac i juz ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Nie mamy wyjscia, jakos musimy sobie z tym radzic :/ ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- MartaMagda napewno bedzie dobrze u lekarza. Koniecznie daj znac ![]() Ahoy i malawrednioszka trzymam mocno kciuki za wasz poniedzialek!! Te wasze dolegliwosci sa podejrzane ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.