Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-21, 10:23   #2071
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Folinka !!! Gratuluję córci ja tez mam przeczucie jak ty, na dziewczynkę i super, że w twoim przypadku intuicja cię nie zawiodła my w podobnej sytuacji więc tym bardzie się cieszę, że się udało z tą córcią

trzymam kciuki za wizyty ja to chyba na szarym końcu będę miała te usg prenatalne bo aż 5 sierpnia a dziś już zaczynam 21 tydzień

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-07-21 o 10:41
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 10:29   #2072
mademoiselle_m
Zadomowienie

Szpital w ktorym chce rodzic jest szpitalem akademickim i niestety bardzo często krew pobierają tam studentki ... To jest dopiero czasem koszmarek!! 3 razy sie wbija i nic. Kręci tą igłą, próbuje a i tak w moim przypadku często kończy sie tym ze przychodzi położna i raz dwa pobiera. A następnego dnia siniak na pól ręki
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 10:30   #2073
mmgi
Zadomowienie

Ja tak miałam przy porodzie :/

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 10:50   #2074
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Iza 3mam kciuki

Folinka witam w grupie różowych!

Ja tez mam tą linie od jakiegos czasu a mam jasną karnację i jasne wlosy do tego na brzuchu mam śmieszny meszek

Co do kosmetyczek to ja sama jestem kosmetyczka z wyksztalcenia ale na henne wole isc bo lubie sie zrelaksowac:P zawsze chodzilam do jednej u ktorej mialam praktyki ale ona tez w ciazy, rodzi zaraz i nie chcialam jej meczyc wiec zrobilam sobie sama tzn poprawilam
Na nez henny czuje sie zle wiec robie mega czesto

Kurcze zmienilam paste na elmex bo mam tak wrazliwe dziąsła.. Szczotke musialam kupic mega miekka bo kiepsko bylo ehh

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Teraz mam czesto wizyty bo 2.08 prematalne a pozniej za 2 tyg znow wizyta bo czekac po 4 tyg to kiepsko

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Motylku Ty tez sie niedlugo dowiesz płci ! na Twoja czekam szczegolnie bo wiem ze marzysz o córeczce

Wlasnie przejezdzam przez Czestochowe i opowiadam mężowi historie wózków myśli ze zmyślam
Stary 2016-07-21, 10:52   #2075
mmgi
Zadomowienie

Motylku, ja dopiero 13 sierpnia.
Mnie intuicja zawiodła w obydwu ciazach w pierwszej czułam, że syn i nawet poczułam się lekko zdziwiona jak usłyszałam, że córka. Teraz czułam, że córka a jest syn haha

Stary 2016-07-21, 11:06   #2076
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Mnie intuicja zawiodła w obydwu ciazach w pierwszej czułam, że syn i nawet poczułam się lekko zdziwiona jak usłyszałam, że córka. Teraz czułam, że córka a jest syn haha

Ale parka jest !
Stary 2016-07-21, 11:07   #2077
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Kochane!

Spieszę Wam na razie jedynie donieść, że w moim brzuchu mieszka śliczna i zdrowa córunia!!! Znowu przeczucie mnie nie zawiodło Żadne tam smaki czy kształty brzucha tylko moje osobiste przeczucie.
Gratuluję córci

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość

Rano byłam na pobraniu krwi i nie dość, że się wyczekałam od 7.40 do 9.10 to jeszcze babsko tak pobrało tą krew, że już mam sinika na pół ręki
Ja nienawidzę chodzić na pobranie...Chociaż panie z prywatnego laboratorium są bardzo profesjonalne i nigdy nie zostaje siniak, to i tak nie lubię tego uczucia wkuwania.

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Udanych wizyt dzis życzę a ja po odstawieniu luteiny czuje sie jakos dziwnie mam jakies obawy ze jak jej nie biorę to zaraz coś sie stanie złego...np dzis zauwazylam hakis żółty śluz i o juz sie martwię, bez sensu po prostu
Ja też tak miałam po odstawieniu duphastonu, ale łożysko przejmuje funkcje produkcji progesteronu i nie trzeba się martwić, bo organizm sam wie co robić
Ja już chyba w 12 czy 13 tyg odstawiałam... O ile się nie mylę.

Wiecie dzisiaj jaka siara?
Poszłam do sklepu, by kupić płyn do płukania i karkówkę i mi karta nie chciała zadziałać przy płaceniu. Musiałam anulować. A w domu patrzę, że po prostu nie ma już kasy Rozeszła się w tym miesiącu jak świeże bułeczki
Stary 2016-07-21, 11:21   #2078
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość

Zazdroszczę wizyty już jutro my dopiero za tydzień. A z tym pobieraniem krwi masakra, ja właśnie ze względu na wredne babsko blisko mnie wole podjechać kawałek autem i wejść bez kolejki mojej mamie raz tak babka krew pobierała, że jak wracała i wyprostowała rękę to jej krew trysnęła...
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość

Ja nienawidzę chodzić na pobranie...Chociaż panie z prywatnego laboratorium są bardzo profesjonalne i nigdy nie zostaje siniak, to i tak nie lubię tego uczucia wkuwania.
Ja wyglądam z tym siniakiem jakby mnie ktoś uderzył
No, ale za to zasłużyłam na pyszną jagodziankę więc jem

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:

Poszłam do sklepu, by kupić płyn do płukania i karkówkę i mi karta nie chciała zadziałać przy płaceniu. Musiałam anulować. A w domu patrzę, że po prostu nie ma już kasy Rozeszła się w tym miesiącu jak świeże bułeczki

U nas też się tak pieniądze rozchodzą, że masakra
Nieraz sama się zastanawiam na co wydałam, bo jestem święcie przekonana, że jeszcze powinnam mieć 100zł w portfelu No, ale prywatnie lekarz, badania, owoce, jedzenie, kompletowanie wyprawki i tak się rozchodzi...

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 11:36   #2079
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Ja wyglądam z tym siniakiem jakby mnie ktoś uderzył
No, ale za to zasłużyłam na pyszną jagodziankę więc jem

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Nieraz sama się zastanawiam na co wydałam, bo jestem święcie przekonana, że jeszcze powinnam mieć 100zł w portfelu No, ale prywatnie lekarz, badania, owoce, jedzenie, kompletowanie wyprawki i tak się rozchodzi...
Mniam jagodzianka...

Nooo u nas też się rozpływa nie wiadomo kiedy
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 11:46   #2080
kamisha
Zakorzenienie

ja jade z rodzicami na zakupy bo koncza mi sie zele pod prysznic, dezodoranty itp.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

znajac mnie zajde do smyka i empiku hehe

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 12:06   #2081
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Bylam dzis na hennie
Noo i zaczęłyśmy dziś z malutką 20 tydzień
Prawdopodobnie nasza córeczka zostanie Marcelinką
Gratuluje 20 tygodnia!

Na szczescie moja ciocia jest kosmetyczka i do niej od czasu do czasu chodze, ale brwi wyrywam sobie sama
Jutro wlasnie ide na hybrydy na stopy bo mam wrazenie ze zgniote Julka malujac sobie sama paznokcie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
haha ja tez brata nazwalam:P

u nas tez dzis sloneczko i dobrze bo jedziemy na 4 dni nad jezioro
Kciuki za wizyte ! Ja mam 2 sierpnia prenatalne
Ej a My chyba na wątku nie mamy niespodzianki ?
Chyba kazda u nas chce wiedziec czy ma chlopca czy dziewczynke
Milego wypoczynku!

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Witam się z rana Dzisiaj jedziemy na prenatalne na 10:30

U mnie słoneczko od rana, czyste niebo. Zapowiada się ładny dzień

Daj znac po!

Cytat:
Hej dziewczyny..wczoraj z tz obejrzałam film "zanim się pojawiles" nie wiem czy ktoras z Was ogladala ale ja polecam...tzn jest bardzo wzruszajact bo ja 10minut ostatnie filmu ryczalam po prostu ale tez trochę skłania do refleksji...jednak jego zakończenie bardzo dziwne nie takiego się spodziewałam..
Slyszalam ze to niezly wyciskacz lez... Ja chyba obejrze dopiero nielegalna wersje bo ostatnio bylam w kinie i co chwile wychodzilam na siku, a pauzy nikt mi nie wlaczal

Cytat:
Dziewczyny bolą Was biodra? Bo mnie kolejny dzień po przebudzeniu bolą mimo, że staram się spać z moją poduszką między nogami

U nas w końcu też od rana słoneczko
Mnie nie, ale mnie boli od siedzenia w pracy

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Czesc.
Zapomialam juz jak to jest fajnie pospac w środku tygodnia do 7.20

Telefon do pracy wykonany, ze nie przychodzę i czas na sniadanko.

Nie pamietam kiedy przespalam tak dobrze cala noc. Zero wstawania i zero snow.

Musze odpalic lapka zeby zobaczyć najswiezsze zdjęcia na wątku.

Milego dnia zycze wszystkim

Milego dnia! wspaniale ze w koncu sobie odpoczelas, nalezy ci sie. A jak tam ta nowa dziewczyna w pracy? Ogarnela sie?

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dziś o 13 wizyta,może się dowiem KTO mieszka w moim brzucholku Bardzo bym chciała już wiedzieć a najbaaardziej to chyba córka
Czytam,że macie wybrane już imiona, u nas średnio to idzie.Chcemy już poznać płeć i będziemy decydować.
Dla chłopca już dawno Wiktor , ale dla dziewczynki Podoba mi się Hania (ale Hanna już nie za bardzo)i ostatnio Michalina
Idę na śniadanko

Powodzenia! Oby ladnie dzieciatko rozchylilo nozki! daj znac po! Imiona bardzo ladne, mi sie bardziej Michalina podoba bo mozna na nia mowic Misia, a uwazam ze to urocze

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-21, 12:12   #2082
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Slyszalam ze to niezly wyciskacz lez... Ja chyba obejrze dopiero nielegalna wersje bo ostanitnio bylam w kinie i co chwile wychodzilam na siku, a pauzy nikt mi nie wlaczal
Nielegalne wersje już są
Co do malowania paznokci u stóp rzeczywiście staje się to coraz większym problemem :P
Stary 2016-07-21, 12:13   #2083
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Helol, co do kosmetyczek to mi tez ostatnio zle zrobilam za cienkie byly, krzywe i jeszcze woskiem depilowala... Ja po wosku mam jakies krostki.
I tak sie teraz miesiac mecze, zeby zarosly i zeby bylo z czego nadac ksztalt. Dwa dni temu bylam z mezem u fryza i on sie pytal o moja depilacje brwi ile kosztuje i czy mieliby czas teraz. O matko nawet maz widzi te krzaczory
Ale nie dalam sie nieznajomym bo znowu mialabym do bani.
Czuje sie chyba jeszcze gorzej od wczoraj, chyba katar splywa mi do gardla i przez to boli gardlo. Pije mleko z miodem ale guzik daje i mam taka glowe zamulona od przeziebienia. Ech
I chyba pies mi sie spierdzial w pokoju ratunku!
Kurcze, pij to mleko i wypoczywaj!
Wiem co to znaczy smierdzacy bak psa, pies TZ juz jest stary i tego nie kontroluje, masakra

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem odkryłam ze na "memłonie" pokazuje mi sie linea negra czyli ta ciemna kreska. Na razie jest blada ale ja juz ja widze. Ktos ma juz tez ??
Ja bym chciala ta linie a jej nie mam 😭 no ale nic nie poradze

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Kochane!
Trochę jestem spóźniona ale dziękuję za życzenia miłych wakacji
U mnie czas bardzo wypełniony spotkaniami, załatwieniami i atrakcjami dla dzieci. Widzę, że Wy za to zapewniacie mi moc lektury

Spieszę Wam na razie jedynie donieść, że w moim brzuchu mieszka śliczna i zdrowa córunia!!! Znowu przeczucie mnie nie zawiodło Żadne tam smaki czy kształty brzucha tylko moje osobiste przeczucie.

A teraz zajechaliśmy na ogromne wesołe miasteczko, więc muszę kończyć.
Buziaki!
Lo! Gratuluje coreczki!
Milego wypoczynku

Cytat:
Witamy się z Marcelem w 22 tygodniu ciąży
Jutro wizyta, więc dowiem się co słychać u mojego bąbelka

Rano byłam na pobraniu krwi i nie dość, że się wyczekałam od 7.40 do 9.10 to jeszcze babsko tak pobrało tą krew, że już mam sinika na pół ręki
Jestes przodowniczka watku!
Gratuluje 22tc

Masakra z tym pobraniem krwi :/ ja chodze do prywatnego gabinetu i tam babki wiedza co robia na szczescie i do tego sa bardzo mile i nawet zawsze mi sie pytaja jak sie czuje itp

Cytat:
Udanych wizyt dzis życzę a ja po odstawieniu luteiny czuje sie jakos dziwnie mam jakies obawy ze jak jej nie biorę to zaraz coś sie stanie złego...np dzis zauwazylam hakis żółty śluz i o juz sie martwię, bez sensu po prostu
Nie martw sie, nasz organizm jest madry i teraz poradzi sobie sam wydaje mi sie ze dopoki nie ma krwi w sluzie to nie masz sie czym martwic

Cytat:
Współczuję, ja jutro idę. Niedługo też czeka nas krzywa cukrowa :/
Slyszalam ze to badanie jest straszne 😨 ciekawe czy dzis juz dostane na nie skierowanie 😨

Jaki smak ma to cos do wypicia?

Cytat:
I jak igor nie da znaku życia to na pewno nie wytrzymam do wizyty 8 sierpnia tylko pojadę wczesniej sprawdzic czu wszystjo w porządku
Jasne ze idz, bedziesz spokojniejsza

Cytat:
Ja tą krzywą cukrową miałam robioną już w 8tc, bo podejrzewano u mnie cukrzycę ciążową, teraz do powtórki po 24tc. Na samą myśl o tym smaku jest mi niedobrze
😨😨😨

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-21, 12:20   #2084
mmgi
Zadomowienie

Papaya bardzo słodki bo to glukoza rozpuszczona w wodzie. Podobno w niektórych laboratoriach pozwalają wcisnąć cytrynę. U mnie nie pozwalają, nie wiem od czego to zależy.

Ktoś pytał o bóle miednicy, mnie bolą strasznie plecy i brzuch. Jan tylko mogę to leżę, wieczorem już się kładę ok 20. Podejrzewam, że to od noszenia małej. I mam wrażenie że zaczynam chodzić jak kaczka, ale jestem zaskoczona, że już? Jeszcze połowy nie przekroczyłam

Stary 2016-07-21, 12:30   #2085
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Folinka !!! Gratuluję córci ja tez mam przeczucie jak ty, na dziewczynkę i super, że w twoim przypadku intuicja cię nie zawiodła my w podobnej sytuacji więc tym bardzie się cieszę, że się udało z tą córcią

trzymam kciuki za wizyty ja to chyba na szarym końcu będę miała te usg prenatalne bo aż 5 sierpnia a dziś już zaczynam 21 tydzień
Ty tez bedziesz miala corcie skoro masz takie przeczucie tego ci zycze!
Faktycznie masz pozno to badanie

Cytat:

Hahaha, ale dwa male buntowniki

Ja wlasnie jem obiad, odkrylam dietetyczny catering obok pracy i mozna sobie rano zamawiac zdrowe obiady za jedyne 12 zl ekstra sprawa! Dostalam ulotke i oni nawet diety ukladaja i te obiady dowoza do domu. Chyba to jest najlepsze wyjscie na moj brak czasu! obiadki takie fit i pyszne
Dzis kurczak curry

Cytat:
Znam to uczucie i ten wstyd przy kasie ze nie ma sie jak zaplacic... 😭 tez nie wiem na co trace wszystkie pieniadze
Pstryk i ich nie ma!

Za 1,5 godziny mam wizyte

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-21, 12:32   #2086
mmgi
Zadomowienie

Nam też się tak kasa rozchodzi.

Papaya, ale super z tymi obiadami.

Stary 2016-07-21, 12:32   #2087
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Nielegalne wersje już są
Co do malowania paznokci u stóp rzeczywiście staje się to coraz większym problemem :P
Ooo dobrze wiedziec

Cytat:
Papaya bardzo słodki bo to glukoza rozpuszczona w wodzie. Podobno w niektórych laboratoriach pozwalają wcisnąć cytrynę. U mnie nie pozwalają, nie wiem od czego to zależy.
Podobno smecta jest oblesna, a mi smakuje, moze z tym nie bedzie tak zle

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-21, 12:33   #2088
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym chciala ta linie a jej nie mam 😭 no ale nic nie poradze

Jestes przodowniczka watku!
Gratuluje 22tc

Masakra z tym pobraniem krwi :/ ja chodze do prywatnego gabinetu i tam babki wiedza co robia na szczescie i do tego sa bardzo mile i nawet zawsze mi sie pytaja jak sie czuje itp

Jaki smak ma to cos do wypicia?

😨😨😨
ja mam taką linię od urodzenia
ja też chodzę do prywatnej kliniki i ogólnie kobiety są miłe, ale zdarzają się i takie co nie potrafią nawet krwi pobrać, nie wiem jakim cudem tam pracują
A smak? hmm... ja uwielbiam słodkie, ale to jest tak słodkie, że mdli

zdaje się, że Ty dzisiaj wizytujesz

Stary 2016-07-21, 12:38   #2089
papaPapaya
Zakorzenienie

Wiecie co, ten zdrowy kurczak curry wyglada oblesnie i jest w nim mnostwo warzyw, wiec na pewno jest zdrowy

13.12.2016 Julian

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-21, 12:41   #2090
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mam uplawy ale tz mnie namówił, zebym wlasbie dzis zadzwonila do poloznej. Gadalam z ta co mialam 1 wizyte w 7 tygodniu( kompetentna babeczka). Powiedziala, ze to sie nasili. Ze kobieta w ciazy ma bardzo duze uplawy i jesli mialam zawsze duze przy dniach plodnych to teraz moga sie podwoic. Mam byc spokojna do poki sa to uplawy bezwonne. W razie watpliwosci mam przysc i zbadaja. Troszke mnie uspokoila.

Cytat:
No mam naturalne
ciemny brąz

Zazdroszczę wizyty już jutro my dopiero za tydzień. A z tym pobieraniem krwi masakra, ja właśnie ze względu na wredne babsko blisko mnie wole podjechać kawałek autem i wejść bez kolejki mojej mamie raz tak babka krew pobierała, że jak wracała i wyprostowała rękę to jej krew trysnęła...

Nie martw się, no lepiej wcześniej iść niż żebyś się miała zamartwiać

uuu... czytając to przypomina mi sie tz! 10 lat temu jak sie przeprowadzil do UK to trafil na pielęgniarza, ktory tak mu pobieral krew, ze zalal mu cale nowiutkie, jasne jeansy, ktore kupil sobie dumnie za pierwsza wyplate bo wzial tylko kilka ciuszkow z pl...

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość

yy... nie! Ja mam 9 sierpnia polowkowe prenatalne.

Cytat:
Szpital w ktorym chce rodzic jest szpitalem akademickim i niestety bardzo często krew pobierają tam studentki ... To jest dopiero czasem koszmarek!! 3 razy sie wbija i nic. Kręci tą igłą, próbuje a i tak w moim przypadku często kończy sie tym ze przychodzi położna i raz dwa pobiera. A następnego dnia siniak na pól ręki

kilka lat w PL oddawalam honorowo krew. Zawsze zero siniakow, tu czesto studentki mi pobieraja- idealnie. Tylko w maju jak bylam w Polsce prywatnie to babka ki zrobila mega siniaka a wtedy szlam na wesele;/

Cytat:

Milego dnia! wspaniale ze w koncu sobie odpoczelas, nalezy ci sie. A jak tam ta nowa dziewczyna w pracy? Ogarnela sie?

hmmm... dluga historia. U mnir sa wszyscy bardzo zzyci na dziale i kazdy kazdemu pomaga. Ona jest bardzo arogancka.. niby lapie wszystko bardzo szybko ale potrafi mega wulgarnie odzywac sie do ludzi. Powiedzialam juz mojej szefowej co ja o tym myślę i ona tylko czeka zeby manager wrocil z urlopu i chce nim pogadac, zeby sie jej pozbyc. Troszke czasu straciliśmy an szkolenie jej no ale nam zalezy na tym, zeby team byl zgrany, pomocny i najważniejsze: kazdy u nas potrafi sie przyznać do bledu, poza ta nowa. Dzis miala mnie zastapic. Ciekawa jestem jak jej bedzie szlo... w sumie to do konca przyszlego tygodnia ma robic częściowo moja prace. Obym nie miala wszystkiego do nadrobienia.

Cytat:
Nielegalne wersje już są

Ja juz od wakacji na Majorce nie malowalam... jakos mi ciezko.

Cytat:

Ktoś pytał o bóle miednicy, mnie bolą strasznie plecy i brzuch. Jan tylko mogę to leżę, wieczorem już się kładę ok 20. Podejrzewam, że to od noszenia małej. I mam wrażenie że zaczynam chodzić jak kaczka, ale jestem zaskoczona, że już? Jeszcze połowy nie przekroczyłam

Ponosilam przyjaciolki coreczke ktora wazy z 8kg i muslalam, ze padne. Nawet tz na mnie krzywo patrzył, ze jesten juz 6 miesięcu a biore Julke na rece..
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 12:47   #2091
mmgi
Zadomowienie

Moja córka waży ok 10 kg i noszę ja codziennie dosyć dużo. Trochę się niepokoje tym bólem, na szczęście już nie długo do wizyty.

Stary 2016-07-21, 13:01   #2092
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Ty tez bedziesz miala corcie skoro masz takie przeczucie tego ci zycze!
Faktycznie masz pozno to badanie

Hahaha, ale dwa male buntowniki

Ja wlasnie jem obiad, odkrylam dietetyczny catering obok pracy i mozna sobie rano zamawiac zdrowe obiady za jedyne 12 zl ekstra sprawa! Dostalam ulotke i oni nawet diety ukladaja i te obiady dowoza do domu. Chyba to jest najlepsze wyjscie na moj brak czasu! obiadki takie fit i pyszne
Dzis kurczak curry

Znam to uczucie i ten wstyd przy kasie ze nie ma sie jak zaplacic... 😭 tez nie wiem na co trace wszystkie pieniadze
Pstryk i ich nie ma!

Fajne takie obiadki
Powodzenia na wizycie
Stary 2016-07-21, 13:44   #2093
mademoiselle_m
Zadomowienie

Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja tez mam uplawy ale tz mnie namówił, zebym wlasbie dzis zadzwonila do poloznej. Gadalam z ta co mialam 1 wizyte w 7 tygodniu( kompetentna babeczka). Powiedziala, ze to sie nasili. Ze kobieta w ciazy ma bardzo duze uplawy i jesli mialam zawsze duze przy dniach plodnych to teraz moga sie podwoic. Mam byc spokojna do poki sa to uplawy bezwonne. W razie watpliwosci mam przysc i zbadaja. Troszke mnie uspokoila.

Z tymi bezwonnymi uplawami to chyba nie ma reguły. Ja mam sporo białej wydzieliny. Nie ma zapachu, grudek, nic mnie nie piecze nie swędzi wiec myślałam ze to takie fizjologiczne w ciazy. A moja gin zrobiła posiew ( u nich to nazwane biocenoza pochwy) i jak przyszły wyniki których sama jeszcze nie widziałam to zapisała mi tabletki dopochwowe bo stan zapalny jest

Edytowane przez mademoiselle_m
Czas edycji: 2016-07-21 o 13:54
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 14:01   #2094
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluje 20 tygodnia!

Na szczescie moja ciocia jest kosmetyczka i do niej od czasu do czasu chodze, ale brwi wyrywam sobie sama
Jutro wlasnie ide na hybrydy na stopy bo mam wrazenie ze zgniote Julka malujac sobie sama paznokcie

Chyba kazda u nas chce wiedziec czy ma chlopca czy dziewczynke
Milego wypoczynku!

Daj znac po!

Slyszalam ze to niezly wyciskacz lez... Ja chyba obejrze dopiero nielegalna wersje bo ostatnio bylam w kinie i co chwile wychodzilam na siku, a pauzy nikt mi nie wlaczal

Mnie nie, ale mnie boli od siedzenia w pracy

Powodzenia! Oby ladnie dzieciatko rozchylilo nozki! daj znac po! Imiona bardzo ladne, mi sie bardziej Michalina podoba bo mozna na nia mowic Misia, a uwazam ze to urocze
Ja ogladalam w necie na kinoman tv
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 14:03   #2095
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:

Ja wiedziałam, że w tym miesiącu duża sumka się skończy wcześniej i byłam na to przygotowana, ale nie sądziłam, że AŻ TAK wcześnie :/
Do tego teksty mojego tż: "już wydałaś tyle kasy?!" jak ostatnio sprawdzał... Aż się poczułam jak jakaś szoppingara co się nie kontroluję...Chyba się nie przyznam, że na karcie pustki
A zawsze byłam tą, która oszczędza każdy grosz.

Cytat:

Ja też zauważyłam, że czasem idę jak kaczka.

Cytat:
Znam to uczucie i ten wstyd przy kasie ze nie ma sie jak zaplacic... �� tez nie wiem na co trace wszystkie pieniadze
Pstryk i ich nie ma!

Pierwszy raz mi się to zdarzyło... Spróbowałam odjąć jeden produkt, ale też nie przeszło. Kasjerka patrzy na mnie... Czuję jak klienci też... Stwierdziłam, że coś nie działa, dziękuję, muszę anulować. Kasjerka pyta głośno "to anulować??". Ja po cichu "tak, dziękuję" i wyszłam.
W następnym miesiącu nie będę w ogóle używać karty!
Takie wirtualne pieniądze to się ma wrażenie, że się ich nie wydaje.

Kciuki za wizytę
Stary 2016-07-21, 14:37   #2096
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Z kasą to jest masakra ! Ja odkąd jestem na l4 wydaje o wiele wiecej bo non stop gdzies łaże..a tu malinki a tu to i sru nie ma.. My mamy taki system ze po wyplatach placimy wszystkie rachunki z calego miesiaca, jakas kase zostawiamy na koncie a reszta na oszczednosciowe. I tak potem co jakis czas przelewamy ale jest wieksza kontrola. Chociaz teraz Wam powiem ze poszalalam non stop jakies ciuszki itp. Mąż poki co nic nie mowi musialam tez kupic kilka rzeczy do siebie getry, spodnie bo sie nie zapinalam. No i wszystko do mieszkania mega pochlania.. Kasa to zawsze temat rzeka
Stary 2016-07-21, 14:37   #2097
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiedziałam, że w tym miesiącu duża sumka się skończy wcześniej i byłam na to przygotowana, ale nie sądziłam, że AŻ TAK wcześnie :/
Do tego teksty mojego tż: "już wydałaś tyle kasy?!" jak ostatnio sprawdzał... Aż się poczułam jak jakaś szoppingara co się nie kontroluję...Chyba się nie przyznam, że na karcie pustki
Ja też słyszałam od Tż, że za dużo wydaje ostatnio, ale mam to gdzieś bo na lekarza, badania, witaminy czy zdrowe jedzenie nie będę oszczędzać, to jest dla dziecka. Jeszcze się przekona co to są wydatki jak się mały urodzi

Stary 2016-07-21, 14:38   #2098
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Migdalku mi sie tez zdarzylo najgorsze to te gumowe ucho od ludzi i sensacja..
Stary 2016-07-21, 14:40   #2099
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Z tymi bezwonnymi uplawami to chyba nie ma reguły. Ja mam sporo białej wydzieliny. Nie ma zapachu, grudek, nic mnie nie piecze nie swędzi wiec myślałam ze to takie fizjologiczne w ciazy. A moja gin zrobiła posiew ( u nich to nazwane biocenoza pochwy) i jak przyszły wyniki których sama jeszcze nie widziałam to zapisała mi tabletki dopochwowe bo stan zapalny jest
To mi dalas do myślenia...
jutro sie umowie na wizyte.

Cytat:

Ja też zauważyłam, że czasem idę jak kaczka.

Pierwszy raz mi się to zdarzyło... Spróbowałam odjąć jeden produkt, ale też nie przeszło. Kasjerka patrzy na mnie... Czuję jak klienci też... Stwierdziłam, że coś nie działa, dziękuję, muszę anulować. Kasjerka pyta głośno "to anulować??". Ja po cichu "tak, dziękuję" i wyszłam.
W następnym miesiącu nie będę w ogóle używać karty!
Takie wirtualne pieniądze to się ma wrażenie, że się ich nie wydaje.

Kciuki za wizytę
Mi sie mama dziwi, ze ja zawsze mam karte kredytowa, ona nie nosi jej orzy sobie skoro ma debetowke... juz mi sie zdazylo zgubic karte debetowa bedac w innym mieście i na szczęście mialam kredytowke. Staram sie po nia nie siegac ale jednak czasem sie przydaje.

Jak dobrze, ze u nas wszystko kupujemy z mojego konta a tz zawsze u siebie oszczedza. W ten sposob jak u mnie sie kończy to przelew z jego.
Dzis to ja na ali ekspres zbankrutuje. Podobja mi sie 4 takie ala plachty na tlo do sesji dla malenstwa na przyszlosc i chciałam kupic... ale sie tak zastanawiam czy serio pottzebuje wszystkich 4. Pogadam z tz jak wroci i zamowie. Niby nie drogie... ale tu 5, tam 5 i nagle sie okazuje, ze poszo mi juz £50 z konta. Mojego kuzyna zona dzis miala sie wstawic na wywolanie ciazy jak nie urodzi... i czekam na info czy juz po czy dalej sie biedna meczy.

Dziewczyny jak to jest w Posce ze znieczuleniem??? Koleżanka mi powiedziala, ze zrobią wszystko, zeby nie dac przy porodzie epiduralu. Serio tak jest?
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 14:40   #2100
xjustyniaaax
Zakorzenienie

U mnie tak nie powie bo ja mam wieksza wyplate i zawsze sie smieje ze nie jestem z nim dla pieniedzy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości