Mamy styczniowe 2017 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-21, 16:48   #3091
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63266306]Ooo, cieszę się, że się nie wygłupiłam z tymi Pokemonami

U mnie jest taki terror ze strony teściowej... Jak na rocznicę byliśmy w restauracji to krytykowała wszystko, co miałam na talerzu. Pierś z kurczaka nie powinna być panierowana, zamiast ziemniaków mogłam wziąć kaszę, a skoro tak mi smakuje pomidor to powinnam ruszyć codziennie dupsko na targ i kupić porządne pomidory, a nie jakieś z Biedry. Aaa, i nie powinnam pić mocno rozrzedzonego Oshee tylko samą wodę. I właściwie nie powinni mnie podrzucać do domu, bo powinnam iść pieszo (ok. 8km, po długim spacerowaniu po mieście, gdy już ledwo się ruszałam ze względu na mój krzyż...). Teściowa jest bardzo fit (w wieku 52lat biega maratony i runmageddony...) i wszystkim to narzuca. Trzeba ją ignorować, ale same widzicie, że nie jest łatwo...[/QUOTE]
Taki tryb życia się chwali, ale nie lubię narzucania i nie dziwię się, że Ci to przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że nie jesteś zdana na mieszkanie z teściową? My choć nie mamy jeszcze dziecka to już mieliśmy pierwszą próbę wymuszenia organizacji chrzcin tzw. małego wesela. Nie rozumiem. Jak ktokolwiek może w to ingerować. Moje dziecko i moja i małża decyzja co do wszystkiego co z nim związane a chrzciny jak będą to bardzo skromne tylko my, dziadkowie i nasze rodzeństwo bo w sumie z nich wybierzemy chrzestnych. A nie wesele w postaci ciotek wujków ich dzieci wraz z małżonkami i dziećmi. Toż to tłum, mały dzieć się zmęczy taką akcją.
O matko, wspieram. Przy organizacji chrzcin starszaka było kilka zgrzytów - a bo to nie u nich w rodzinnej parafii (fakt, kościół piękny, ale nie widziałam sensu wleczenia się z całym majdanem godzinę drogi od naszego mieszkania), potem narzucała chrzestnych (dziewczynę brata TŻ-ta - nie zgodziłam się, bo nie mam do niej zaufania i jak dla mnie cały ten związek jest dziwny). Będziemy mieli powtórkę z rozrywki przy młodszym...

Cytat:
Napisane przez NataliaMB Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Jestem dzisiaj taka zła na męża że szkoda gadać.Najchetniej bym go zamordowała. Może to przez stres przed wizytą.Może bym sie tak nie denerwowała gdyby nie ta krew dwa dni temu.

co do chrzcin to byłam kiedyś na takich w stylu ,,małe wesele".Było 60osób, DJ, wielki tort i disco polo. Brakowało tylko pierwszego tańca i fajerwerków. Jak ktoś ma kase i lubi taki styl to niech robi co chce.Ja chyba jestem za czymś skromnym tylko dla najblizszej rodziny i chrzestnych.
Trzymam kciuki za wizytę. Daj znać, jak było

Przy szukaniu lokali na chrzciny dostałam odpowiedź, że chętnie urządzą, ale powyżej 60 osób...
No i jak ktoś mówi o takich imprezach z nadmiarem atrakcji, to przed oczyma mam tylko zdjęcia z chrzcin córki bohaterów Warsaw Shore - Elizki i Trybsona.
Jeśli u kogoś taka tradycja z zapraszaniem całej rodziny - ok, ale przeraża mnie przesada.

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Czytałam, ale mam wrażenie, że wózki, które ona poleca, mają wiele negatywnych opinii. I bądź tu mądra.

Jasne, całkiem szybko - 09.08.2016, czyli 2,5 tygodnia.

Na dodatek nie mam za bardzo do kogo umówić się prywatnie, bo albo lekarz ma beznadziejne opinie, albo nie ma terminów, a jeden mnie zbył twierdząc, że mam iść do poradni.
Wow, ekspresowy termin
Co do wózków - te prezentowane w zestawieniu na pewno mają swoje wady, ale te marki są na rynku dość długo. Bywam w sklepach z artykułami dziecięcymi i jestem zdziwiona, że wiele marek wózków pojawia się na jeden rok i znika.
Za czasów starszaka były Amelisy i Adamexy, teraz jest Anex jako nowość. Ciężko mi było znaleźć jakąkolwiek opinię na ich temat, większość na zasadzie "wlasnie kupiliśmy, wózek jest śliczny".

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Moje 6cm zdrowego szczęścia!!!!!! Chyba się dziś upije Kubusiem z ulgi
Gratulacje. Maluszek uroczy

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
I jest list. 29 lipca o 10:10 pierwszy skan^^ jako ostatnia z Was bede przez to przechodzic hyhy
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Furjatka gratulcje! Super, ze wszystko jest w porzadku! Co do tesciowych to wszystko przede mna. Niby mama tża mnie lubi i tylko czasem dzwoni pyta jak sie mam, ale nie wiem jak to bedzie za pare lat.
Wczoraj mialam skurcze i chyba dzisiaj pojade na ip... Chociaz od rana brzuch nie boli jak wczoraj i kilka dni temu, ale zobaczymy jak bedzie za pare godzin. Nie zamierzam wstawac dzisiaj
A lekarz zasugerował Ci branie magnezu? Na tym etapie ciąży możesz mieć skurcze Braxtona - Hicksa.

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Furjatko! Moje gratulacje! Śliczny maluszek!! Modelowy!

Ale miałam nadrabiania! Gratulacje wszystkich udanych wizyt i usg Mrzeżyno spokojne, bardzo ładna plaża i bardzo dużo rodzin z dziećmi. Pogoda super, już dla mnie nawet za gorąco.

Jestem z całą rodzinką nad morzem. I powiem Wam że tak mnie babcia denerwuje że mam ochotę jej coś zrobić ;p

Ostatnio miałam też pierwszą przeprawę z teściową odnośnie dziecka. Mówię, że podoba mi się wózek taki i taki ale że jest drogi to go odkupimy. A ona że jej koleżanka miała wiele "modnych" wózków i były okropne. Żaden jej (teściowej) nie leżał gdy była z nimi na spacerze. Więc ona odradza! A w domu to sprawdzi mi się tylko kojec - żadne kołyski itp i coś jeszcze - bo to się sprawdziło u tej koleżanki. Hormony się we mnie zagotowały. Obawiam się że we wszystko będzie się wtrącać..

Także "odpoczywam" męcząc się jednocześnie
Ale masz przeprawy z babcią
Co do teściowej - wyznaczanie granic, przerabiałam to. Sama wiesz, co będzie dla Ciebie i dziecka najlepsze.

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ;-) Przyjmiecie mnie do swego grona?

Pomimo, że podczytuję Was ujawniam się dopiero teraz.
Podobnie jak Furjatka- miałam dzisiaj prenatalne i na szczęście wszystko wyszło ok (pomimo, że Dzidziula totalnie nie miała ochoty współpracować).
Teraz czekam na wyniki PAPPA.
Gratulacje

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63289381]Ja już po badaniu wygrzewam się na plazy. Z dzieckiem ok, rozwija się zgodnie z tygodniem niestety zdjęcia z usg nie dostałam :-/ ale grunt ze wszystko ok
Najpierw miałam usg dowcipne, a potem przez brzuszek. Ale niby przez to ze pecherz pusty to gorzej widać :-/ póki co wszystko wskazuje na dziewczynkę, ale dziecko nie chciało wspolpracowac, wie. równie dobrze mógł nie pokazać jajek kolejna wizyta za 3 tygodnie [/QUOTE]
Jak Ci z tym, że będzie dziewczynka ?

Cytat:
Termin wg OM mam na 25stycznia.
Mam nadzieję, że do tego czasu wszystko będzie dobrze...
To moja 2 ciąża, pierwszą niestety straciliśmy....dlatego pewnie teraz czuję jakbym stąpała po kruchym lodzie....

Męczą mnie mdłości, jestem senna, zmęczona i nadrażliwa na zapachy (szczególnie perfumy TŻ).
Mój jadłospis ogranicza się do owoców, tostów i kakao...
Zmuszam się do jedzenia- nic mi nie smakuje, odrzuciło mnie od mięsa...a od wagi wyjściowej schudłam 3kg...
Będzie dobrze Mdłości pocieszają, że jest odpowiedni przyrost bety i maluch dobrze się rozwija

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2016-07-21 o 16:50
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 17:02   #3092
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Nooo ale i tak podziwiam lekarzy że coś tam widzą pokazuje mi jakiś kształt jak... taboret i mówi że to dwie stópki skrzyżowane i w ogóle jak są w stanie dojrzeć żołądek... masakra

W ogóle myślałam że to się już przez brzuch robi, a to znów dowcipnie. Maluszek się źle ułożył i chciała go "kopnąć' żeby się odwrócił... jak mnie dźgnęła tą pałą w środku to aż się zgięłam
Moje też miało stópki skrzyżowane ja tam też nic nie widziałam jak pokazywał żołądek, płuca czy pęcherz moczowy mi na prenatalnych mój lekarz nawet powiedział że dziecko zaćmy nie ma..

Cytat:
Furjatko! Moje gratulacje! Śliczny maluszek!! Modelowy!

Ale miałam nadrabiania! Gratulacje wszystkich udanych wizyt i usg Mrzeżyno spokojne, bardzo ładna plaża i bardzo dużo rodzin z dziećmi. Pogoda super, już dla mnie nawet za gorąco.

Nie pamiętam która z Was, pisała że miała sen że z brzucha wychodzą jej małe rączki. Miałam dosłownie identyczny sen. I co dziwne to był pierwszy sen w ogóle o dziecku. Następnego dnia pierwszy raz poczułam mojego małego astronautę.

Jestem z całą rodzinką nad morzem. I powiem Wam że tak mnie babcia denerwuje że mam ochotę jej coś zrobić ;p Po pierwsze - ja już nie istnieję - liczy się tylko mój mały pasażer. Dotyka mojego brzucha, to zjedz, inaczej się ubierz, wszyscy na strojach a ja mam w dresy długie się ubrać. To zrób siak a to tak. Za moich czasów... do tego wszystkiego mam z nią pokój (bo jestem bez Tż) i jej chrapanie pomimo zatyczek do uszu budzi mnie średnio co pół godziny. Dobrze że w sobotę wracamy bo bym się chyba pochlastała. A weź jej coś odpowiedz to foch i łzy w oczach, bo jestem taka okropna kiedy ona chce jak najlepiej.

Ostatnio miałam też pierwszą przeprawę z teściową odnośnie dziecka. Mówię, że podoba mi się wózek taki i taki ale że jest drogi to go odkupimy. A ona że jej koleżanka miała wiele "modnych" wózków i były okropne. Żaden jej (teściowej) nie leżał gdy była z nimi na spacerze. Więc ona odradza! A w domu to sprawdzi mi się tylko kojec - żadne kołyski itp i coś jeszcze - bo to się sprawdziło u tej koleżanki. Hormony się we mnie zagotowały. Obawiam się że we wszystko będzie się wtrącać..

Także "odpoczywam" męcząc się jednocześnie
Ale macie przeboje z tymi teściowymi ja niestety swojej nie mam bo zmarła mając 47 lat, znałam ją 2 lata i była wspaniałą kobietą

Cytat:

Podobnie jak Furjatka- miałam dzisiaj prenatalne i na szczęście wszystko wyszło ok (pomimo, że Dzidziula totalnie nie miała ochoty współpracować).
Witaj

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63289381]Ja już po badaniu wygrzewam się na plazy. Z dzieckiem ok, rozwija się zgodnie z tygodniem niestety zdjęcia z usg nie dostałam :-/ ale grunt ze wszystko ok
Najpierw miałam usg dowcipne, a potem przez brzuszek. Ale niby przez to ze pecherz pusty to gorzej widać :-/ póki co wszystko wskazuje na dziewczynkę, ale dziecko nie chciało wspolpracowac, wie. równie dobrze mógł nie pokazać jajek kolejna wizyta za 3 tygodnie [/QUOTE]

Super wieści

Cytat:
Termin wg OM mam na 25stycznia.
Mam nadzieję, że do tego czasu wszystko będzie dobrze...
To moja 2 ciąża, pierwszą niestety straciliśmy....dlatego pewnie teraz czuję jakbym stąpała po kruchym lodzie....

Męczą mnie mdłości, jestem senna, zmęczona i nadrażliwa na zapachy (szczególnie perfumy TŻ).
Mój jadłospis ogranicza się do owoców, tostów i kakao...
Zmuszam się do jedzenia- nic mi nie smakuje, odrzuciło mnie od mięsa...a od wagi wyjściowej schudłam 3kg...

I też męczą mnie dziwne sny- wczoraj np śniło mi się, że siedziałam w barze (z wieeeelkim brzuchem), wołałam kelnera i prosiłam żeby przyniósł mi piwo, bo mi brzuch przeszkadza i nie mogę sama iść. Można powiedzieć, że wręcz na niego nakrzyczałam, że sam się nie domyślił
Najlepsze jest to, że piwo to piłam może z 10 lat temu, bo kompletnie mi nie smakuje i nie lubię! ;-)
Ja schudłam 5,5 kg, od 7tc mdłości i wymioty, teraz po tej jelitówce już nie wymiotuję ale mdłości wieczorami jeszcze straszne i mięsa też nie jem
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 17:10   #3093
iwona335
Zakorzenienie

Wrzucam zdjecie mojej pieknotki z poniedzialku ma 190 gram
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1469113796909.jpg (36,5 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2016-07-21 o 17:11
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 17:11   #3094
iwona335
Zakorzenienie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-07-21, 17:48   #3095
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Ale pozuje
Stary 2016-07-21, 17:51   #3096
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Cudna

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-21, 18:01   #3097
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
cudeńko

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 18:53   #3098
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja też po wizycie. Dalej mam uważać i nie dzwigać bo łożysko w jednym miejscu odklejone ale moje wyniki są super, tętno dziecka też dobre. Na chwilkę mi mignęła główka i już taka fajna kształtna dzidziusiowa No i widziałam, że fika. Ale to było usg tylko do sprawdzenia łożyska więc tylko tyle. Nastęna wizyta za miesiąc i wtedy pewnie ustalimy datęusg połówkowego. Jak to dumnie brzmi- połówkowe
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 18:55   #3099
hope2016
Raczkowanie

Brawa za wszystkie udane wizyty !!!
Amalte - witaj !
Co do teściowej - ja swojej nie poznalam, bo zmarła zanim się z TZ zwiazalismy.
Ja dzisiaj cały dzień tylko na borowkach - wszystko inne mi śmierdzi

hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 19:10   #3100
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo ale i tak podziwiam lekarzy że coś tam widzą pokazuje mi jakiś kształt jak... taboret i mówi że to dwie stópki skrzyżowane i w ogóle jak są w stanie dojrzeć żołądek... masakra

W ogóle myślałam że to się już przez brzuch robi, a to znów dowcipnie. Maluszek się źle ułożył i chciała go "kopnąć' żeby się odwrócił... jak mnie dźgnęła tą pałą w środku to aż się zgięłam
Mnie to fascynuje, że raz widać raptem pęcherzyk czy niezidentyfikowaną kulkę, a za 2 tygodnie to już mały człowieczek machający rączkami

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Ah trzeba zagryzc zeby i isc dalwj do przodu. Ignorowac. Wiadomo, ze wszyscy sie troszcza o nas i nasze babelki, ale czasem przesadzaja.
Ja sie bardzo martwie tym, ze moja mama ciagle bedzie mnie pouczac, a jak dzidzia sie urodzi to wierze, ze instynkt sam podpowie, a jak cos to przeciez zapytam, ale znajac zycie, codziennie po pracy i przed bedzie nade mna stala i gadala... W dodatku mam obowiazki w domu nie tylko za siebie i tz, ale tez za moich rodzicow, bo oni rzadko kiedy sprzataja, a tylko krytykuja, ze jest np. niepoukladane ubranie do szafy. Dodam, ze musze codziennie odkurzac, zmywac kurze i zmywac podloge kila razy, bo mam male zoo w domu. Mam nadzieje, ze jak urodze to przynajmniej z tym mi pomoga.
A moja babcia tez dala w kosc. Mialam spodniczke za kolano i bluzke doac krotka. Ale nie bylo widac brzucha, bo spodnica z wysokim stanem wszystko zakryla. Uslyszalam od babci komentarze, ze teraz nie wypada mi sie tak ubierac bla bla bla...
A rozmawiałaś z mamąna ten temat?

Cytat:

Witaj!
Im nas więcej, tym lepiej. Chociaż i tak nas mało, Lutówek jest więcej i już dawno nas przegoniły w postach.

Super!

Cytat:
I kolejny piękny Mały Człowieczek!

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 19:16   #3101
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Mnie to fascynuje, że raz widać raptem pęcherzyk czy niezidentyfikowaną kulkę, a za 2 tygodnie to już mały człowieczek machający rączkami

A rozmawiałaś z mamąna ten temat?

Witaj!
Im nas więcej, tym lepiej. Chociaż i tak nas mało, Lutówek jest więcej i już dawno nas przegoniły w postach.

Super!

I kolejny piękny Mały Człowieczek!
Dobrze ze nas mało może porodowki będą wolne gratulacje wszystkich udanych wizyt. No u nas trzy tygodnie temu był kształt człowieczka ale nieruchomy. A dziś taki wierzgajacy dzidziuś

Stary 2016-07-21, 19:33   #3102
chupacabra88
Zadomowienie

Piękne te wasze pociechy malutkie

Dzięki za słowa otuchy, musiałam się komuś wyżalić i odrazu mi lepiej

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 19:35   #3103
NiEBiE
Zakorzenienie

Mój Bąbel 2,5 tygodnia temu machał do mnie rączkami i nóżkami.
Ja ją się rodzilam w styczniu, to nie było wolnych miejsc i wywieźli mnie z miasta wojewódzkiego do miasteczka oddalonego o 40 km. A kiedyś na jakimś forum zgadałam się z dziewczyną i nasze mamy były razem na porodówce. Szok!

Zamowilismy wszystko do nowej łazienki. 7 tysięcy. A i tak to wersja mocno oszczędna...

Stary 2016-07-21, 19:41   #3104
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Tak Was czytam i remonty, wozki itp a ja to daleko w tyle z tym wszystkim xD
Wozkami sie jeszcze nie interesuje (powinnam juz?), dla dzidzi nic jeszcze nie mamy, przeprowadzke planujemy może za 2 miesiace...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-21, 20:07   #3105
muffi24
Zadomowienie

Cytat:
Mój Bąbel 2,5 tygodnia temu machał do mnie rączkami i nóżkami.
Ja ją się rodzilam w styczniu, to nie było wolnych miejsc i wywieźli mnie z miasta wojewódzkiego do miasteczka oddalonego o 40 km. A kiedyś na jakimś forum zgadałam się z dziewczyną i nasze mamy były razem na porodówce. Szok!

Zamowilismy wszystko do nowej łazienki. 7 tysięcy. A i tak to wersja mocno oszczędna...

Wow sporo, nas wyszła nowa łazienka o połwę mniej. Ale u nas to faktyczna wersja minimalistyczna

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 20:15   #3106
NiEBiE
Zakorzenienie

Donka na wózek jeszcze czas, nic się nie martw.

Muffi serio o połowę mniej? U nas sam prysznic- 850 bateria z termostatem, 1400 drzwi i 550 zł odpływ liniowy, co już daje koło 2800, płytki 2300 zł ( ale tu wybrałam ładne, bez patrzenia na cenę ). Jak to możliwe, że zrobiliście w takiej świetnej cenie?

Stary 2016-07-21, 21:00   #3107
muffi24
Zadomowienie

Cytat:
Donka na wózek jeszcze czas, nic się nie martw.

Muffi serio o połowę mniej? U nas sam prysznic- 850 bateria z termostatem, 1400 drzwi i 550 zł odpływ liniowy, co już daje koło 2800, płytki 2300 zł ( ale tu wybrałam ładne, bez patrzenia na cenę ). Jak to możliwe, że zrobiliście w takiej świetnej cenie?

Pewnie tak że tam jest malutka łazienka, koło 5m2, więc płytki mimo że fajne to niewiel ich było trzeba i tu już nas wyszło w sumie koło 1000, wanna ze wszystkim 700, i umywalka z szafką i toaleta w sumie kolo 1500 Także oszczędnie, no ale to nasze mieszkanie "nr 2" więc nie chcieliśmy ładować pieniędzy jak może się okazać że zaraz sprzedamy albo wynajmiemy.

Edytowane przez muffi24
Czas edycji: 2016-07-21 o 21:03
Stary 2016-07-21, 21:12   #3108
NiEBiE
Zakorzenienie

To nasza jeszcze mniejsza, bo wymiary ma 120 cm na 240 cm no, ale już nie będę tego przeliczać, bo zacznę się stresować, że przepłaciłam.

Stary 2016-07-21, 21:22   #3109
muffi24
Zadomowienie

Cytat:
To nasza jeszcze mniejsza, bo wymiary ma 120 cm na 240 cm no, ale już nie będę tego przeliczać, bo zacznę się stresować, że przepłaciłam.

Nie myśl tak, my robiliśmy naprawdę "po kosztach" Gdybym nasze główne mieszkanie urządzała to napewno bym poszła w drożesze prduktu

Stary 2016-07-21, 21:36   #3110
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Wozkami sie jeszcze nie interesuje (powinnam juz?), dla dzidzi nic jeszcze nie mamy, przeprowadzke planujemy może za 2 miesiace...

Ja wózki oglądam z ciekawości ale na żywo nic nie widziałam ani jednego ciuszka jeszcze nie mamy także spokojnie ale ja staram się i tak wszystkiego na ostatnią chwilę nie zostawić bo mam świadomość że im bliżej końca tym mniej mi sie będzie chciało robić maratony po sklepach.

Stary 2016-07-22, 07:38   #3111
NiEBiE
Zakorzenienie

Też uważam, że powolutku trzeba robić zakupy, żeby potem wydatki się skumulowały. Poza tym tak jak pisze furjatka, będzie nam na koniec ciężko biegać po sklepach.
Ja kupuję coś małego po każdej wizycie: skarpetki, czapeczki, mamy też z wyprzedaży dwa komplety (niebieskie ).

Myślę sobie, że po prenatalnych zacznę już kupować więcej.

Stary 2016-07-22, 08:38   #3112
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

My planujemy robić zakupy, gdy poznamy płeć, na razie mamy trochę rzeczy po rodzinie, choćby łóżeczko, przewijak, ochraniacz do łóżeczka, jakieś kocyki itd, ale ciuszków nie. Czapeczki i skarpetki sama zamierzam porobić na szydełku

Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży opryszczkę? Pojawiła mi się wczoraj i się martwię teraz, czy nie zaszkodzi jakoś Bąbelkowi, miewałam oczywiście i wcześniej, więc to nie jest nowe zarażenie, a nawrót, ale wolę się upewnić, będę dziś chyba dzwonić do lekarza...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 08:45   #3113
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Też uważam, że powolutku trzeba robić zakupy, żeby potem wydatki się skumulowały. Poza tym tak jak pisze furjatka, będzie nam na koniec ciężko biegać po sklepach.
Ja kupuję coś małego po każdej wizycie: skarpetki, czapeczki, mamy też z wyprzedaży dwa komplety (niebieskie ).

Myślę sobie, że po prenatalnych zacznę już kupować więcej.

Ja jestem rozdarta pomiędzy "jeszcze za wczesnie na zakupy" a "chce już natychmiast wszystko kupić"

Dużo rzeczy po córce mamy no i jest fajnie i nie fajnie jednocześnie No bo owiększość rzeczy nie muszę się martwić ale przy tym ominą mnie wycieczki do sklepów niemowlęcych
Mój mąż jest bardzo pragmatyczny i wiem,że wogóle mnie teraz nie rozumie. Tak jak i moich zachcianek. Zachcianek to mi się odechciewa w momencie kiedy mu o nich powiem. "nie dzisiaj, za drogo, wytrzymasz" Następnym razem już nic nie powiem tylko sama sobie zorganizuje. Dzisiaj w nocy to mi się nawet śniło, że rzuciłam go pełną butelką wody. Obudziłam się, akurat jego budzik dzwonił, powiedziałam mu sen i stwierdziłam, że sobie zasłużył i poszłam spać

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63307096]My planujemy robić zakupy, gdy poznamy płeć, na razie mamy trochę rzeczy po rodzinie, choćby łóżeczko, przewijak, ochraniacz do łóżeczka, jakieś kocyki itd, ale ciuszków nie. Czapeczki i skarpetki sama zamierzam porobić na szydełku

Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży opryszczkę? Pojawiła mi się wczoraj i się martwię teraz, czy nie zaszkodzi jakoś Bąbelkowi, miewałam oczywiście i wcześniej, więc to nie jest nowe zarażenie, a nawrót, ale wolę się upewnić, będę dziś chyba dzwonić do lekarza...[/QUOTE]

Myślę, że najlepiej spytać lekarza. Te maści do smarowania są niby bezpieczne, ale to choroba wirusowa więc lepiej dowiedzieć się od lekarza co dokładnie robić
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 08:45   #3114
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Ja aby narazie oglądam w internecie a tak na żywo to pewnie dopiero pod koniec listopada będę się rozglądać, nic nie kupuję bo uważam że teraz to jeszcze trochę za wcześnie poczekam chociaż do połowy albo jak poznam płeć

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63307096]My planujemy robić zakupy, gdy poznamy płeć, na razie mamy trochę rzeczy po rodzinie, choćby łóżeczko, przewijak, ochraniacz do łóżeczka, jakieś kocyki itd, ale ciuszków nie. Czapeczki i skarpetki sama zamierzam porobić na szydełku

Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży opryszczkę? Pojawiła mi się wczoraj i się martwię teraz, czy nie zaszkodzi jakoś Bąbelkowi, miewałam oczywiście i wcześniej, więc to nie jest nowe zarażenie, a nawrót, ale wolę się upewnić, będę dziś chyba dzwonić do lekarza...[/QUOTE]

Dzwoń do lekarza bo chyba właśnie z opryszczką trzeba się od razu zgłosić do lekarza
Stary 2016-07-22, 08:46   #3115
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Serio Mąż w środku nocy pojechał do Maca dla Ciebie? Kochany!
Ale bym jadła maka... szczyt szczęścia u mnie kiedy TŻ da mi jedną fryteczkę z jego 2 for U...

Cytat:
13:20! Jezu juz się nie mogę doczekać chyba jesteśmy ostatnie z prenatalnymi tu na wątku
Hmm, ja nie miałam prenatalnych a jestem w 13. tygodniu i coś tak myślę, że chyba nie zdążę zorganizować :P Ciągle mi wylatywało z głowy, remont, źle się czułam, a TŻ nie chce nic załatwiać, bo "zawsze kobiety to załatwiają" :P Ale tak sobie myślę, jakby wyszło, że jest szansa, że będzie chore genetycznie to co? Przecież i tak nie wyleczę a przecież nie zabiję...

Cytat:
Dziewczyny, robicie morfologię i mocz przed każdą wizytą u gina?
Bo mi zlecił i jutro idę robić, aby do wtorku już mieć wyniki.
Tak, gin daje mi skierowanie na każdej wizycie.

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja po wizycie - jest wszystko ok! Nasza Pyzka ma już prawie 10 cm i ostatnio słodko spała, co było dość nietypowe Piszę Pyzka, bo już druga (inna) pani dr potwierdziła nam płeć, więc zaczynamy się do tego faktu przywiązywać Brzuch mi jakoś wywaliło ostatnio, no i w sumie można powiedzieć że jestem na... półmetku Jak to jest możliwe? Nie jestem jeszcze gotowa!
Gratki! 10cm to super dużo! I zazdraszczam córeczki!

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Ale gnacie do przodu, aż ciężko nadrobić:P
Trzymam kciuki za wizyty i czekam na zdjęcia
Co do mdłości to mimo 2 trymestru nadal mam i do tego zgaga soe pojawia, niedawno też zwymiotowałam więc nie jest kolorowo.
A Wy dziewczyny też tak macie, że nie możecie zjeść za dużo, nawet jak zjem niewielkie porcje to wywala mi brzuch i jest taki napięty. Już tak na górze brzuch jest napiety, a wieczorem tragedia... Tak jakby skóra już bardziej rozciągnąć sie nie mogła:P
Tak, wywalanie brzucha to się nazywa wzdęcia. Lekarz zalecił espumisan. Wzięłam 2 tabletki jak przykazano i nic. Wczoraj wieczorem wzięłam 3 i wtedy coś się ruszyło, okazało się, że jednak mój brzuch ma nadal 78cm w pępku a nie 88cm jak to zwykle po jedzeniu I wygląda całkiem zgrabnie, no ślicznie A jak nie zjem tych tabletek to nawet po bułce z pomidorem mam wielką piłkę i ciężko mi i w sumie mogłabym ciągle leżeć. I dokładnie to uczucie, jakby ktoś od środka mi brzuch rozpychał i nie mógł bo skóra ogranicza.

Cytat:
Nie pamiętam która z Was, pisała że miała sen że z brzucha wychodzą jej małe rączki. Miałam dosłownie identyczny sen. I co dziwne to był pierwszy sen w ogóle o dziecku. Następnego dnia pierwszy raz poczułam mojego małego astronautę.
To ja to ja! I to też był mój pierwszy sen o dziecku w ciąży. Już kiedyś mi się śniło, że mam córeczkę, taki błogi spokój wtedy czułam, że wszystko jest idealnie. A ten sen w wystającą rączką z brzucha był jakiś dziwnie abstrakcyjny. Ale dzieciątka nadal nie czuję

Cytat:
Cytat:
[/URL]
Gratki, że wszystko kupione. Ja nawet nie wiem ile poszło na moją, bo kupowałam wszystko rozciągnięte w czasie. Ale aż zsumuję, z ciekawości:
- drzwi + futryna + klamka = 270+150 + 30=450
- płytki na ziemię = 3*60=180
- płytki na ściany = 10*30=300
- wc + stelaż + deska + przycisk = nie pamiętam, ok 1000zl?
- brodzik + drzwi + syfon = 500+800+100=1400
- umywalka + szafka = 150+50=200
- baterie + prysznic = 50 + 100 + 150 = 300
- grzejnik = 300
- szafa stojąca + wisząca + druga wisząca = 300 +50 + 80 = 430
Razem: ok. 4550zł + kleje, rury, farby, oczka led itp + robocizna
Nie oszczędzałam na armaturze (wszystko koło, oprócz brodzika), oszczędzałam na wszystkim innym :P

Cytat:
Jeśli chcesz kupić nowy to lepiej kupić później, bo dłużej będzie działać gwarancja. Ale ja lubię się zorientować wcześniej, ale dopiero jak będę na zwolnieniu, na razie nie ma czasu :P

A ja muszę się pochwalić, żeeee Urząd Miasta nareszcie wydał decyzję co do mojego remontu! Pozwolenie na budowę Bo przesuwam gaz. Pani urzędnik dzwoniła i mówiła, że jest decyzja do odbioru, a z radości w głosie wnioskuję, że decyzja pozytywna :P Dzisiaj jadę odebrać Zajęło mi to ładne pare miesięcy, chyba ponad pół roku, więc jest się z czego cieszyć
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 08:47   #3116
hope2016
Raczkowanie

Orlica - ja od poczatku ciazy miałam już 2 razy.. od razu pobiegłem do lekarza, ale ten mnie uspokoił i powiedział że jeśli to ponowny raz to nie zagraża dzidzi, i ważne tylko żeby na narządy rodne tego nie przeniesc.

hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 08:59   #3117
NiEBiE
Zakorzenienie

Ok, czyli wyszło, że wcale na tej łazience nie oszczedzałam, jak mi się wydawało

Pequenina jak będę miała gotowy projekt, to Ci się pochwalę. w sumie zdecydowaliśmy się trochę przenieść wc i na całej szerokości zrobić duży prysznic, a reszta na 1 ścianie obok siebie.

U mnie pierwszy dzień diety. Muszę jeść co 2,5 h 6 posiłków!! Póki co mecze śniadanie, bo odzwyczailam się od takich porcji: 2 kromki chleba razowego z serkiem smietankowym i sałata, jajecznica z 2 jajek i z 3 pomidorkami koktajlowymi. Kosmos! Nie dam rady tyle zjeść...

Stary 2016-07-22, 09:11   #3118
iwona335
Zakorzenienie

Co do wyprawki... W pierwszej ciazy kupilismy wozek po badaniu polowkowym i wtedy juz stopniowo wszystko. Do 30 tc mialam juz wszystko i dzieki Bogu bo zaczely mi sie wtedy skurcze musialam lezec, chodzenie do sklepu to byla meka wiec nie odkladalabym tego na sam koniec. Chociaz znam 'wariatow' ktorzy nie maja wyprawki a termin na 12.08 br - dla mnie to lekkomyslnosc

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Co do opryszczki to na mamach grudniowych rozpuszczali jakas tabletke i papke nakladaly- ale nie pamietam dokladnie.
W ciazy jest spadek odpornosci stad opryszczka sie uaktywnia

Stary 2016-07-22, 09:13   #3119
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Ok, czyli wyszło, że wcale na tej łazience nie oszczedzałam, jak mi się wydawało

Pequenina jak będę miała gotowy projekt, to Ci się pochwalę. w sumie zdecydowaliśmy się trochę przenieść wc i na całej szerokości zrobić duży prysznic, a reszta na 1 ścianie obok siebie.

U mnie pierwszy dzień diety. Muszę jeść co 2,5 h 6 posiłków!! Póki co mecze śniadanie, bo odzwyczailam się od takich porcji: 2 kromki chleba razowego z serkiem smietankowym i sałata, jajecznica z 2 jajek i z 3 pomidorkami koktajlowymi. Kosmos! Nie dam rady tyle zjeść...

Też bym nie dała rady tyle zjeść dzisiaj jestem z siebie dumna bo na śniadanie zjadłam całą bułkę a zawsze pół
Stary 2016-07-22, 09:17   #3120
furjatka
Zadomowienie

Ja czytałam ze lekarz decyduje czy bardziej groźna będzie opryszczka czy lek który podamy wiec trzeba konsultować. Ale chyba 1 trymestr był najgorszy.

Witam się w 2 trymestrze! podsumowujac:

-1kg na plusie ale wizualnie więcej
- cycki dwa rozmiary w górę ale już nie bolą
- juz mi się tak bardzo nie chce spać
- faktycznie czuje więcej energii
- juz nie mam takich napadów głodu
- cera wygląda trochę lepiej i chyba powoli się normuje
- sny coraz barwniejsze

Ten trymestr będzie piękny. Coraz większy brzuszek, kopniaczki, zakupy dla Maleństwa no i może potwierdzimy płeć. O trzecim wole na razie nie myśleć, jestem szczęśliwa ze zaczynam dziś "miesiąc miodowy ciąży" jak to wczoraj przeczytałam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości