|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Spokojnie, uda się. Moj od poczatku nie lapal bo mam za malo wystajace brodawki. Nakładki silikonowe tylko zmasakrowały mi sutek bo maly tak sie zassał :/ w szpitalu dokarmiany był mm, ściagałam tez z piersi laktatorem i podawalam w butelce - na poczatku to marne ilosci ale zawsze lepsze to niz nic! A teraz w domu próbujemy dalej i we wtorek na swoj pierwszy ukonczony tydzien mały postanowil załapac o co chodzi
nie załamuj sie bo z czasem na pewno bedzie lepiej. Mowi to ktoś, kto juz ryczał nie raz przez kp mnie poki co bolą sutki, skóra mi cierpnie na myśl o przystawianiu ale sie poddajemy. I wiem, że to strasznie irytujące gdy ktos mowi "przystawiaj i przystawiaj" w momencie gdy masz ochotę ryczeć z bezsilności ale to jest dobra rada, maluch inaczej sie nie nauczy. Ja pierwszy głod zaspokajam odciągnietym mlekiem albo mm, aby mały się nie denerwował i próbujemy. Powodzenia ![]() Serdeczne gratulacje dla wszystkich mam
12.06.2010 "A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej.." Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję, Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj! Edytowane przez reniferek01 Czas edycji: 2016-07-21 o 17:58 |
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
Okurde.! To Wy jeszcze macie czas na forum ???
|
|
|
|
#2134 |
|
Wtajemniczenie
|
Kattoo niezłe wiesci...
Kamila nie ma tam kogod kto by ci pomógł i pokazał jak to robić? Na pewno się rozkrecicie ![]() Inka nieźle cie przeciagneli, teraz możesz isc na maraton ![]() Ja się melduję po wizytach. Rodzinna stara lekara, jak mnie zobaczyła krzyknęła że brzuch już nisko i do weekendu na pewno polece. Gin po badaniu dał mi max tydzień. Szyjka ładna miękka rozwarcie na 2 cm. Łożysko już stare, ale to chyba normalne. główka nisko najpiera na szyjke. Ogólnie powiedział że wygląda to obiecująco. Moja kruszynka mnie za to zdziwila bo waga wyszła na 4100 takze ten:p Kazał się męczyć na maxa, skakac na pilce, masować sutki, iść na basen, sexowac się i rodzić. A ja wróciłam do domu i jakaś przybita jestem. Wszystko ok, a ja jakas taka zła jestem, że bym już chciała rodzić a tu nawet skurczu nie ma ni nic :/ ehh szkoda marudzic |
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Zostałam z młodym sama ma 2 godz i nie umiem się nim zająć
![]() Nie umiem przystawic, boję się zmienić pieluche... Niby mogę kogoś poprosić ale i tak mi wytłumaczy po niemiecku :/ Mały nie chce spać w łóżeczku :/ ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Eska. Dawaj na piłkę, myj podłogi i okna i witamy wśród mam :P
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie tulić się chce ![]() Znacie się dopiero kilka godzin, daj sobie czas na pewno będzie dobrze ***Żebym ja jeszcze miała siłę na to wszystko. Na pilce już skacze, okna mam umyte. Jutro będę odkurzac może i biegać po schodach. :p nie mogę przenosić bo wtedy cc ze względu na wage jak u Olutki... |
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Eska będzie dobrze
![]() Skoro wróżą Ci poród do końca tyg to już niewiele czasu zostało ![]() Zaraz wraca T to i pomoże zmienić pampka. ![]() Burza u nas. Szok
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
Kamila, a masz mozliwosc porozmawiac z doradca laktacyjnym??
próbuj rózne pozycje karmienia, ja jedna piers mam wieksza i w szpitalu tylko spod pachy młody jadł, a w domu sutka z tego cycka nie umial zassac bo mało wystawał, to połozna poradziła, by przed karmieniem scgłodzic sutek lodem, pomogło
|
|
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
No już się powkurzalam, sama nie wiem na co i myślę pozytywnie
coś się wykluje T staje na wysokości zadania widzę hehe odespalas troszkę??
|
|
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam zjazd emocjonalny przez to kp
Siedzę i ryczę że nie mam jak karmić małego. U mnie ewidentnie nie ma pokarmu a jak go przystawiam to jest taki ból że rana po cc to przy tym pikuś. Była u nas położna przed chwilą i czułam jak robi mi wyrzuty że nie karmię piersią. Stwierdziła że muszę mieć bardzo niski próg bólu i że robię krzywdę dziecku i sobie Jestem zrozpaczona, nakładki sylikonowe nic nie dają, boli nadal a ja muszę chodzić i prosić się o mm co 3 h
|
|
|
|
#2141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
** a babsztylami się nie przejmuj ** trzymaj za Was kciuki **Iza za ciebie też i nie lam się ****Elrosa, Silver co u was? Co taka cisza?? Rodzicie??? |
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam kryzys
Mały nie wiem czy się narada ![]() ,nie wiem czy w ogóle dobrze przystawiam bo tu jest taki młyn, że położne nie mają czasu stać i sto razy tłumaczyć... Mały ciągle płacze jak nie ciumka. T go teraz szumuje bo zaraz chyba zwariuje. Cycki mnie bolą
|
#2143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
***Może tul go dużo i przystawiaj cały czas ** dacie radę na pewno ** masz masc na sutki??
|
|
|
|
|
#2144 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram się myśleć pozytywnie, ale ciężko czasami Bardzo chcę kp i nie chcę się poddawać, ale jak tak dalej będzie to nie wiem sama...Cytat:
Mnie sutki bolą przeokropnie.
|
||
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski trzymam za Was kciuki, ale pamiętajcie że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
![]() **
|
|
|
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
Inka nie łam się kobieto.nic na siłę. A wogóle to po cc pokarm pojawia się w 4/5 dobie. Nie rozumiem dlaczego tak do tego podchodzą. Komentarz położnej z pewnością nie pomoże.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2147 | ||
|
Zadomowienie
|
Dasz radę! Oboje musicie się po prostu nauczyć
![]() Cytat:
albo anioł stróż naprawdę wczuwa się w robotę ![]() Cytat:
trzymam kciuki, a niech się ruszy wreszcie!Jutro chyba się wezmę za porządki raz jeszcze, może i oknom się przyda... Nie rodzę na razie, pół dnia przespałam, taka jakaś byłam zdechła. Kulam się teraz trochę na piłce i efekt tylko taki, że mnie na numer 2 ciśnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wieczorem spycham wieloryba :pA ty taka śnięta to może energię odkładasz
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
To kp to jest coś co mnie przerasta. Jak położna go przystawi to jest ok a ja już nie umiem
Do tego jest nieodkladalny:/ Nie mam czasu nawet zasnąć na chwilkę. Gdyby nie T to bym już dawno dała butle ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Chyba mnie przerasta bycie mama Nie mam pojęcia jak to będzie jak wyjdziemy do domu
|
#2150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2151 |
|
Rozeznanie
|
Co do ciężkich prac przed porodem to ja chyba zaliczyłam juz wszystko.
W poprzednim tyg prałam firany i kosilam trawę, wczoraj było znów koszenie trawy "bo na przyjście Lili " żeby wokół domku było ładnie. Dziś malowalam płot, odkurzylam i pozmywalam 2 piętra, byłam dwa razy na 2, codziennie piłka i seksy mecze męża i co????? Efekt znacie. Coś jeszcze może powinnam robić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zawsze mozecie do mnie wpasc pomyc okna, posprzatac
|
|
|
|
#2153 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że będzie tylko lepiej!! Ale musisz też w to uwierzyć! Ja bardzo ok rany nie czuję w ogóle! Chodzę w pełni wyprostowana, pochylam się, kucam bolą mnie ramiona, trochę klatka piersiowa i góra brzucha -nie mam pojęcia czemu ale poprosiłam o kolejny Diclofenac i zastosowałam.U nas z karmieniem też nie ma sielanki bo Młody albo się nie chce dostawić, albo dla odmiany nie jest puścić piersi -i mnie pewnie od tego kombinowania z pozycjami bolą ramiona... Położna pytała w nocy czy chcemy mm, podziękowałam i próbuję radzić sobie sama naturalnie. Pampersa dalej sama nie zmieniałam, boję się jeszcze więc zawsze dzwonię po położną. Cytat:
Prawda!! ![]() I Gabi i Emi to potwierdzają! Cytat:
Zaciskam kciuki, żeby akcja była już tuż-tuż! Cytat:
Nie musimy umieć wszystkiego od razu, dajmy sobie czas!! Cytat:
Jak na razie uważam, że cc nie jest zła ![]() I że jeśli są wskazania, to trzeba się z tym pogodzić. Ja się cieszę, że po drugim tłumaczeniu jednak postanowiłam skorzystać z zaproponowanej opcji. Cytat:
Kochana, oddychaj głęboko i nie pozwól by czyjś zły nastrój uderzał w Ciebie i Twoje dziecko!! Jak ja mam chwilę spadku formy to sobie mówię, że moje dziecko lepszej mamy ode mnie nigdy nie będzie miało i od razu mi lepiej!!
|
||||||
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Inka dasz rade z kp. Mnie tez bolalo bardzo przystawianie. Caly czas do teraz jade na ibuprofenie zeby jakos funkcjonowac. A jesli nawet zrezygnujesz to sposob karmienia nie umniejsza matczynej milosci
|
|
|
|
#2155 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesteś zmęczona. Dacie radę, dajcie sobie czasu. Dziewczyny dobrze mówią **Cytat:
nie zlicze ile razy dziennie je zaliczam coś jeszcze pokombinuje![]() Cytat:
nie jestem przeciwko cc, zwlaszcza przy takiej wadze, tylko że w szpitalu nie znają wagi dziecka i nawet nie wiem czy skan zrobią, raczej sama im muszę powiedziec o wadze. Tutaj cc od 4500 robią. Boję się tylko że się namecze sn a skończy się cc. Ale może nie będzie tak źle Arida dala rade Patryczka urodzić, więc jest to wykonalne
|
|||
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Rewelacja, ze sie tak dobrze czujesz ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Kamila,W domu będzie lepiej,przede wszystkim Ty będziesz mniej zestresowana
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Maly się co chwile budzi z placzem
Co zamknę oko to znowu płacz. Ale chociaż chwilkę jest spokój. Kiedy zmieniać pampka? Przed kp czy po?
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmieniam po ale moj jak bierze cycka do buzi to zaraz jest kupa
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Ja zmieniam przed po pierwsze dlatego zeby go trochę wzbudzić żeby efektywniej jadl, a po drugie jak będziesz podnosic malego,kiedy jest najedzony to mu sie uleje.
Kamila,Inka, spokojnie to dla wszystkich byly nowe rzeczy, wszystkiego trzeba się nauczyc. Kamila a.sprobuj polozyc sie bokiem i mlodego przytulic jak lezy na boczku. Moze jak będzie czul Ciebie blisko to nie bedzie plakal. Albo spijcie na.zabke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

nie załamuj sie bo z czasem na pewno bedzie lepiej. Mowi to ktoś, kto juz ryczał nie raz przez kp

[od 10.09.2011]