|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
O ale fajnie, odpoczniesz sobie troche
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Kto to slyszal zeby w dzien wolny od pracy wstawac o 6.10? I to z takim bolem głowy;( musze isc kawe slaba wypic. Trafilam wlasnie na fb na cuekawy artykuł. Zawsze sue dziwilam dlaczego w szpitalu w ktorym rodze nie zabieraja maluszka do kąpieli.... http://dziecisawazne.pl/pierwsza-kap...o-ja-odwlekac/ Co o tym myślicie? Z tego ci wiem to w Polsce od razu malych jest kspany tu wlasnie czeka sie do powrotu do domu, a wychodzi sie ze szpitala w dzien porodu jak wszystko jest ok z mama i malenstwem. |
|
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
W szpitalu w którym radziłam w Polsce wykapali mała następnego dnia.
Lucy przyzwyczajaj się ja dziś wstałam o 5. Współczuję bólu głowy.Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2134 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że coraz lepiej ![]() Cytat:
![]() Później Cię poprawię na 1 stronie ![]() Cytat:
|
|
|
#2135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Co do mojego Tzta to mowilam mu ze wczoraj w miesnym o malo nie zemdlalam a mialam zakupy i 3latke ze soba a tego to tak obchodzilo jak zeszloroczny snieg ... Od razu sie poplakalam- hormony szaleja
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziemy sie pozniej smiac z takich sytuacji
|
|
|
|
|
#2139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- To aż tak źle z tym smakiem? |
|||
|
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No bo jak to? Ja się źle poczułam a Ty masz to w nosie?! Złość, płacz i foch... Całkowicie Cię rozumiem. Znalazłam artykuł o przyjemnych i nieprzyjemnych bodźcach dla dzidzi w brzuszku. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...i-c_36639.html Pamiętajcie, że już od 20 tygodnia dziecko zaczyna słyszeć a trochę później również czuć dotyk, więc możecie już zacząć z dzieckiem rozmawiać, śpiewać, głaskać, pukać w miejsca kopnięcia, zachęcać do zabawy Taki maluszek potrafi się nauczyć, że ma odpowiadać na zabawę, a im więcej mówimy, tym lepiej rozpozna nasz głoś po narodzinach i będzie to dla niego uspokajający dźwięk ![]() Warto też zachęcić do rozmowy czy zabawy ojca dziecka albo rodzeństwo W ten sposób te głosy będą mu już znane ![]() Można czytać bajki czy też puszczać miłą muzykę.
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze we wrzesniu egzamin poprawkowy z procesow stochastycznych to maly twz sie pouczy
|
|
|
|
|
#2142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje synka! ![]() Cytat:
moj to sie przejmuje nawet jak mam mdlosci i sie kiepsko czuje tako charakter.. Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- dziewczyny kapiecie sie normalnie w jeziorze?? Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a baaardzo bym chciala 😭
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
oo to jade sie wypluskac na chwile
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia ja dostrzegam tą kreskę na podbrzuszu.
Ewelina ja jeszcze biorę luteine i cały czas leci ze mnie na bialo. W sumie zawsze tak miałam ale po luteinie wiecej. Ale wszystko jest oki póki nic nie swędzi i nie piecze. Papaya moja siostra tez nie może się kapac na basenie bo od razu infekcja. Ale w morzu juz moze. Przyszła moja paka z zalando. Ale mam Kielce ciążową. Jupiii Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
A z kapaniem maluszka jest tak, że niby ta maź która jest oblepione w jakiś sposób go chroni.
Serio to jakoś mnie to nie przekonuje żeby noworodek leżał ubazgrany i śmierdzący od wód plodowych przez 2 dni... Od razu przypomina mi się sytuacja jak kupowalam mojego psa (wiem ... porównanie jak nic! ). Też miał już ileś tam tygodni i nie był jeszcze kapany. ☠☠☠...lo od niego na kilometr tymi wodami plodowych suki. FujWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
Darunia pokaż.
Ja czytam córce to mały posłucha. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
my jedziemy z sunia nasza bo chcemy zobaczyc jak sie zachowa,,
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wczoraj Mężuś pomógł zawiązać buty bo normalnie czułam, że cieżko się schylić nie gniotąc brzucha. Śmieszne uczucie hehe
|
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
Monia, pomysl co będzie w grudniu
ja musiałam zakładać i wiązać siedząc na schodach Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw się usprawiedliwię, że wczoraj tak was ładnie pocytowałam ale mężu przyszedł i musiałam iść mu papu robić i dupka blada, wsio przepadło
Chciałam podziękować za kciuki i za płeć mojego maleństwa Cytat:
ja to nawet się nie kapnęłam, że mój mały był w tej mazi, myślałam, że to jakiś nowy sposób pielęgnacji i mi go jakimś pudrem obsypali zresztą, chyba nie ma takiej rzeczy, która odrzuciłaby matkę od swojego dziecka Mój starszy miał długie włosy jak się urodził i mimo, że go myli to i tak do końca pobytu w szpitalu miał posklejane krwią i nigdy bym nie pomyślała, że to jest ble i fuj tak w ogóle wczoraj minęła dokładnie połowa
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o tej kresce... nic nie widze u siebie. Nawet tz pytalam czy czegos nie dostrzega, a ten mnie zapewnia... " nie kochanie nir masz zadnych rozstepow". Dopiero mu wytlumaczylam jakiej ktreski szykam. Nawet jak mi sie pojawi kredka albo rozstep ten bedzie mnie zapewnial, zw wygladam super i wszystko jest ok.
Mojego kuzyna zona wczoraj urodzila. Mam ochote zadzwonic do chrzestnej i sie jej o wszystko wypytac jak maluszek i wogole. Pierwszy raz w zyciu sie poplakalam jak sie dowiedzialam, ze ktos ode mnie z rodziny urodzil. Hormony... nawet jak mi się siostra.albo brat rodzili to nie plakalam bo bylam mala i sie cieszylam. Zasnelam jeszcze od tej 6 i przed 9 tz obudzil mnie z kawa i jajecznica do lozeczka. Tak to ja mogę spedzic caly urlop. Co do kapania. Kapalam sie i w morzu i w basenie na wakacjach. Jak tylko zrobie ten wymaz i bedzie ok to mam zamiar jechac na basen poplywac bo mam ostatnio bardzo malo ruchu. |
|
|
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo pamietam ten smród bo wracałam wtedy z tym psem pociągiem i nawet owinięcie go kocem nie zneutralizowalo smrodu he he
Wiem ze z dzieckiem się na takie rzeczy nie patrzy. Juz bym chciała z wózkiem jeździć a tu jeszcze tyle musze czekac :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie osobiście to było straszne, żeby to wypić i nie zwrócić ![]() Ja dzisiaj wizytuje, już się nie mogę doczekać, aż ujrzę moje dzieciątko, ciekawa jestem ile mierzy i waży i może lekarz zrobi usg 3d
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
nie wykapalam sie bo woda nie szalowa.. a po drugi boje sie ze oprycha by mi wyszla..
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- kupilam dla malenstwa kocyk, czapeczke i body w pepco a i pieluszke flanelowa milusia w dotyku ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

ja dziś wstałam o 5. Współczuję bólu głowy.
Niedobór erytrocytów, hemoglobiny i hematokrytu i to dość sporo... do tego liczne pasma śluzu w moczu, nieliczne bakterie i nieliczne nabłonki płaskie... ciekawe co na to lekarz jutro
To pewnie przez drożdżówkę, którą zjadłam 20 minut wcześniej. Taka głodna już byłam. Tylko Mężuś widział bo mi Panie nie obróciły monitora. No cóż, nfz. Wszystkie pomiary eleganckie 

Żadne tam smaki czy kształty brzucha tylko moje osobiste przeczucie.

). Też miał już ileś tam tygodni i nie był jeszcze kapany. ☠☠☠...lo od niego na kilometr tymi wodami plodowych suki. Fuj