![]() |
#3121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Dziewczyny na superstyler.pl artykuł o badaniach prenatalnych
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Konto usunięte
|
Dzwoniłam do lekarza w sprawie tej opryszczki, stwierdził, że nie ma co ryzykować i mam jechać po receptę na Heviran i brać 5x dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63309566]Dzwoniłam do lekarza w sprawie tej opryszczki, stwierdził, że nie ma co ryzykować i mam jechać po receptę na Heviran i brać 5x dziennie
![]() Ojej to mnie zaskoczyłaś, mój lekarz polecił mi maść erazban. I tak jej używałam zawsze i jesg fantastyczna! Już 2 razy miałam w ciąży opryszczkę. Ale u mnie to taka lekka postać, właśnie dlatego że zimą przechodziłam kurację Heviranem i po niej opryszczka w połączeniu z maścią znika po 3 dniach. Tak czy inaczej Heviran działa szybko i skutecznie ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3126 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63309566]Dzwoniłam do lekarza w sprawie tej opryszczki, stwierdził, że nie ma co ryzykować i mam jechać po receptę na Heviran i brać 5x dziennie ![]() Dobrze że dzwoniłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Wtajemniczenie
|
![]() Rozczululo mnie to jak to wczoraj czytalam <3 nie sadzilam, ze dzidziul juz taki ruchliwy jest! <3 ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Donka, Dzidziuś już jest bardzo ruchliwych! Sama widziałam, jak 2,5 tygodnia temu do mnie machał.
![]() Dietetyczne śniadanie wylądowało w kibelku, a miałam już tyle czasu spokój od mdłości... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3130 |
Rozeznanie
|
Wymyśliłam, że zrobie dziś prawdziwy obiad. Zaplanowałam ziemniaczki z gulaszem i buraczki.
Ciekawe czy uda mi się to zjeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3132 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja na każdej wizycie mam pobieranie krwi i mocz, oczywiscie warzenie i ciśnienie... wychodzi mi ze na miesiaac przybieram 2 kg x9 = 18 kg :O Wózek mam juzz upatrzony i teraz mam maly problem... u mnie w pracy uparli sie zeby na. Wyprawke kupic nam wozek... nikt sie nie. Pyta czy jakis bym chciala czy noe, po prostu tak zdecydowali.. jeszcze kazali poczekac do poznnania płci dziecka zeby w oddpowiednim kolorze kupić.. raczej nie jestem osobaa ktora wybrzydza, ale od kilku dni daje im do zrozumienia ze wozek kupie sama. Ten, ktory chce nie nallezy do najtanszych ( za 200 euro mozna calkiem nowy wozekk 3w 1 upolowac) noj to koszt 400 euro prawie.. wolalabym zeby dorzucili sie do niego po prostu a nie. Kupowali kolejny... w dodatku pod kolor plci... ehhh nie lubie doostawac prezentow, a tym bardziej mowic co chce dostac... I pytanie z innej beczki czy macie zamiar kupować jakies gadżety, w stylu monitora. Oddechu? Doo tej pory bylam przeciwna ale. Teraz... postanowilam ze kupie taki bezprzewodowy co to na pieluszke sie dziecku zaklada, opinie ma dobre.. ktos wiee cos wiecej na ten temat ? ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#3133 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Rozeznanie
|
Wlasnie maty mnie do siebie nie przekonywaly.. sa one pod materac i tylko w łóżeczku . .
A taki mobliny ja akurat mysle o Snuza Hero mozesz zabrac wszedzie. Wysstarczy doczepic go do pieluszki i tyle.. wiem ze w polsce cena jest powalajaca... 500 zl? Masakra! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#3135 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3138 |
Zadomowienie
|
Ambitnie dziewczyny, ja jem na obiad pudding waniliowy z borówkami ;D Ogórkowa czeka w lodówce ale nie dam rady ;p
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj gotuję jarzynową
![]() W takie upały to tylko zupka ![]() 34 stopnie.. uff.. Powiem wam ze ja zle znoszę upally, nie mówiąc juz o pracy... nie ddossc ze na kuchni duszno, to jeszcze jaakk zacznie siee ruch i gotowanie.. chyba juz nie nadaje sie do tej pracy bo po godzinie pracy robi mi sie słabo.. Ogolnie nawet wczoraj w. Domu zrobilo mi sie slabo i musialam zadzwonic do szefa ze jednak nie przyjde. Dziss tez nie jestem pewna swoojej decyzji, ale do 17 mam czas na decyzje Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3140 |
Rozeznanie
|
Co do monitora oddechu chętnie bym kupiła ale nie jest to mały wydatek a mój małżonek powie, że znów wymyślam... Już ostatnio byla akcja jak w necie oglądalam mobilną kołyske za 350zł ( chodzilo o to, żeby łożeczko stalo normalnie w pokoju dziecka a ta kołyska u nas, wiadomo wieczorem dziecie u nas ale w ciągu dnia odkładalabym maleństwo do jego pokoju) to powiedział, że wymyślam... Że tyle kasy pójdzie i w ogóle... Eh... Jak pokazalam mu misia szumisia z cry sensorem i wytłumaczylam o co chodzi to stwierdził, że ja mam byś przy dziecku i uspokoić w razie co a nie wymyślam... Eh... I taką to mam przeprawe. Fajnie jakby mi ktoś ten monitor oddechu sprezentował.
Powiem Wam dziewczyny że u mnie z tym 2 trymestrem to jakaś sciema... Wcale zastrzyku energii nie dostałam, popołudniami nadal mam chęć spać, dzisiaj znów wymiotowałam, aż krew z nosa poszla ( pewnie naczynko jakieś pękło) no i ten brzuch. Wczoraj sie śmialam że 2 brzuchy mi się robią- od cycków do pępka mam jedno wybrzuszenie a od pępka w dól drugie:P dobrze, że któraś napisała, że też jej się brzuch tak napina bo już myślalam, że ze mną coś nie tak.
#3141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A słyszałyście o huśtawkach hybrydowych? Warto nie warto? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W zasadzie mialam lezaczek i uzywalam go jak chcialam wziasc prysznic a nikogo w domu nie bylo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Natomiast marudzil na temat osobnwgo fotelika samochodowego.. uwazal ze wymyslam i ze miliony ludzi jezdzi z nosidelkiem itp . Ale w koncu przyyznal mi racje jakk powiedzialam zze. Te nosidelka z wozkow nie maja atestu, i ze sa dobre na krotkie trasy, a nie na autosstrade tak jaak my jezdzimy Niemcy-Polska ![]() Naatomiast wszelkim hustawka i bujaczkom mowie sstanowcze NIE. Jestem przeciwna uczenia dzieckaa kolysania, czy to w wozkku czy w bujaczku, a wiem ze jakby takie urzadzonko bylo w domu to byloby ciagle w ruchu. A bo to obiaad, a bo placze i tak ciagle cos.. Lezaczek owszem ale bez tych wszystkich funkcji ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3146 |
Raczkowanie
|
Witam i gratuluję udanych wizyt
![]() wczoraj trochę to trwało zanim udało się cokolwiek u dziecka zmierzyć.Przybierało takie pozycje że lekarz tylko stękał i jęczał, że musimy poczekac, potem że musze isc na spacer, potem zjesc cos slodkiego.No ale po 2h udało się je zmierzyć (musieliśmy to zrobić koniecznie wczoraj,bo są później Dni Młodzieży i wszystko pozamykane,nieczynne itp.).Małe jest zdrowe, ręce i nogi ma na miejscu,serduszko bije. Jedynie co to łożysko jest jakoś z przodu i mamy zakaz przytualnia na miesiąc aż się okaże czy się przemieściło. Za tydzien będę miała wyniki z tego testu krwi. Powiem wam że jak to tyle trwało, to ja prawie usnełam tam na leżance.Samo USG miałam przez brzuch-co mnie zdziwiło.Teraz wizyta kontrolna na 10.08 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie też mięso brzydzi, ale jak muszę to robię ![]() Cytat:
Trochę lipa z takim przymusowym prezentem :-/ Ja też bym wolała, żeby nikt mi wózka nie narzucal! Chyba musisz im powiedzieć, ze wózek sama kupisz, a im podsunac inny pomysł? Cytat:
Ja nie kupuje, bo nie mam takiej potrzeby. Cytat:
To ja mam chyba podobne podejście do twojego męża. Jak coś znajdę i wpadnie mi w oko to potem dwa tygodnie się zastanawiam czy warto ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Konto usunięte
|
Uch, odebrałam receptę i wykupiłam te leki na opryszczkę, zaczynam od razu brać. I znowu kasa z konta znika, choć na szczęście nie jakiś straszny majątek
![]() ![]() U mnie dziś na obiad wczorajsza fasolka i ziemniaki, do tego usmażone jajo. Mąż jest w pracy, więc nie muszę kombinować, za to wieczorem go przywitam sałatką z pomidorów ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Oho, ciążowe rzyganko nr 4... Co ciekawe, właściwie wszystkie miały miejsce już w drugim trymestrze. W pierwszym ciągle było mi niedobrze, teraz nie mam mdłości, ale wymioty przychodzą bardzo nagle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63328956]Uch, odebrałam receptę i wykupiłam te leki na opryszczkę, zaczynam od razu brać. I znowu kasa z konta znika, choć na szczęście nie jakiś straszny majątek
![]() ![]() U mnie dziś na obiad wczorajsza fasolka i ziemniaki, do tego usmażone jajo. Mąż jest w pracy, więc nie muszę kombinować, za to wieczorem go przywitam sałatką z pomidorów ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Oho, ciążowe rzyganko nr 4... Co ciekawe, właściwie wszystkie miały miejsce już w drugim trymestrze. W pierwszym ciągle było mi niedobrze, teraz nie mam mdłości, ale wymioty przychodzą bardzo nagle ![]() Co dodajesz do tych pomidorow? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.