![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
O dziewczyno, dajesz mi nadzieję! 😉
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Maja wedruje w łóżeczku. Wczoraj prawie były nóżki miedzy strzebelkami a teraz widzę ze główka byla blisko. Moj mały raczek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Haniu zrobię tak ze pierw Jej pokażemy wode. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Jakie polecicie materace do lozeczka ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
madzius90, chudziaszek11
![]() Współczuję ![]() Cytat:
![]() ![]() haneczkab92 bardzo dziękuję ![]() ![]() agusiia69 ja daję i dawałam spać moim dzieciom ile chciały, przy starszym robiłam ten błąd że wybudzałam. Tylko, że moje dzieci jakoś zabójczo długo nie spały. Teraz Frankowi udaje się przespać 6h ![]() dzanet2108 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Ania
|
Cytat:
Pewnie minie taki okres;* Jedną ósemkę wyrywałam w ciąży, dwa dni czułam, lekko, że coś było robione..poza tym było bardzo dobrze ![]() Przy wyrywaniu było przy dwóch kiepsko,znieczulenie mi nie złapało, ale później gojenie się naprawdę super ![]() Hevea ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |||||
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63328076]A i jeszcze na odparzone dupcie Pani doktor polecała pieluszki wielorazowe eko bambusowe... Czy któras z Was przerabiała temat? Ja sie wdrażam i co raz bardziej mnie ciekawią i przekonują.
[/QUOTE] Ja w ciąży myślałam nad tymi pieluszkami ale teraz to nie wiem czy bym to ogarnęła...I to pranie tych żółtych kup mnie nie przekonuje. Aczkolwiek serce mnie boli jak codziennie wynoszę do kubła stertę zużytych pampersów. Cytat:
A np. kozie mleko można? Cytat:
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=n6kKcsut83A Cytat:
Ignaś też częściej patrzy w prawo ale jakoś chyba nie na tyle żeby mnie to zaniepokoiło ![]() Cytat:
Moja bratanica była takim nieodkładalnym dzieckiem- pisałam tu o niej parę razy. W dzien spała tylko u kogoś na klatce piersiowej, sama potrafiła wyleżeć w łóżeczku max. 5 minut. Jak miała 6 tygodni zaczęli ją motać w chustę i potem całymi dniami była noszona ale chociaż bratowa była w stanie coś porobić w domu. W każdym razie wyrosła z tego. Teraz ma pół roku i już od dawna jest dużo lepiej. Najgorszy jest ten tzw. IV trymestr... _____ Ignaś też dał mi dzisiaj popalić. Prawie nic nie spał. Robił sobie tylko krótkie drzemki podczas cycania. Pierwsze normalnie dłuższe spanie było dopiero o 17:30. Masakra. I płakał dużo. Nie zjadłam nic co mogłoby mu zaszkodzić. Już nawet myślałam że może go te krosty na rękach swędzą i temu taki jest od tych kilku dni ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Kładę się spać. Za niedługo Maja będzie się budzila.
Jutro jedziemy na działkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Nie no jak go wybujam to i pospi w lozeczku ze dwie godziny czasami i ze trzy. Ale usypianie na rekach pod okapem nachetniej. Ale zawsze to niewiadoma czy usnol na dluzj czy za 20 min obudzi sie. Co by nie stosowac jakies metody to on i tak na opak. Staram sie karmic co dwie i pol godziny, a xzasami co dwie bo troche duszno. Ciezko go az tyle przetrzymac czasami. Nawet nie mam kiedy go klasc na brzuszek bo rzadko kiedy jest spokojny. Karmienie przewaznie gidzina do potorej bo przysypia, a to kupe walnie a to cos. W sumie czasami trudno wytrzymac. Mialo byc ze trzy tygodnie i bedzie lepuej. Mi sie wtdaje ze jest jeszcze gorzej :/ Jakos to wytrzynam za tydzien minie mu juz miesiac to moze sie on cos ogarnie ![]() Ogolnie przeraza mnie wszystko, nawet wyhscia do sklepu czy spacery. Raz mi do tej pory darl w wozku, ale jak widzie ze niby ma zamkniete oczy ale czuwa to tylko czekam kiedy wlaczy syrene. I obowiazkowo karmie go przed wyjsciem i co dopoki kola sie tocza to jakos niby spi, stane to poparu minutach pobudka :/ taki to moj synek. Spie kiedy moge. Ake czasami jest ciezko, bo ostatniej nocy od 14 do drugiej po polnocy poza drzemka 15 min nie spal, potem pobudka po 4 i karmienie 1,5 h i pobudka za dwie godziny i nastepny sen dopiero po 4 godzinach, rowbiez tylko dwie i dopiero po 15 na spacerze dwie godzinki i w sumie u mnie przed polnoca a on pospal ze 30 minut dopiero. Ja juz nie mam pomyslu czemu tak malo spi.
#279 |
Zakorzenienie
|
Czytam ale nie komentuje -krzykacz nie daje mi się skupić. Cały dzień był problem ze zrobieniem kupki i ciągnie się dalej wnocy. Nawet już nie patrzę co ile wstaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Co do mleka to spobujci roślinę czy inne wybór spory
![]() Ja zasnąć nie mogę karmilam Misia i jakoś źle mi się oddychało dotykam szyji a tarczyca powiększona ![]() ![]() Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
#281 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj Agusia pytała o 8 godzin snu, a teraz właśnie moje dziecko się po tylu obudziło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() ![]() Wczoraj miałam z Hania 3/4-rewelacyjnego dnia. Byłam z nią u okulisty, ze sobą u ginekologa. Potem zakupy w CH i moje dziecko grzeznie spało. Od 16-do 19 na dworze byłyśmy przy bloku, a po kapieli zaczął się wrzask :/ Problem z,koopa. Wydzierala się,,zasypiala na chwilę i tak 3serie :/ w końcu zasnela. Niedawno się obudziła prezenie i stekanie zero koopy. Szkoda,mi jej było dalam pół czopka i normalnie po mniej niż 3min wyszła ogromna koopa ;D uff Zamawiam w pon te windii żeby w razie co mieć je w domku. Justyna fajnie, że się odezwałaś ![]() ![]() Aniu pytalas o mleczko mm. Nam Hipp 600gram starcza na ok od 8 do 10dni z tym, że często np wylewam te,20 czy 40 ml bo nie,zawsze Hania dojada,wszystko. Czasem muszę jej dorobić bo za,mało,zje ale częściej zje mniej. W ciągu dnia czasem śpi na kanapie w salonie, na balkonie w koszu wiklinowym, w domu nie zasypia mi w wózku. Raz czy dwa razy włożyłam ją jak robiłam coś w kuchni nie podobalo się jej to, wózek tylko na dwór ![]() Podbijam pytanie Chudziszka,jak się uzywa termoforu z pestek wiśni? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#283 |
Zakorzenienie
|
Bry u nas karmienie. Cyc butla z moim mlekiem i cyc. Oczy mi się zamykają.
Dzisiaj kolo 1.30 Maja miala straszny katar wiec wlaczylam katarek i jej sciagnelam ale uslyszalam ze jestem niepoważna itp zostalam z krytykowana... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weronika motywujesz mnie do wizyty u stomatologa!-życzę powodzenia z ząbkami i jak najmniej bólu c z ich strony! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:58 ---------- Poprzedni post napisano o 04:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurzylam sie : sam nie wykapie sam nie wyjdzie na spacer Sam musi butle wypazyc Itp Ja nic nie wyolbrzymiam tylko mówię jak jest... nie wiem czy cos tz z głową się nie stało odkąd Maja sie pojawija ale tyle krytyki i docinek co teraz to wcześniej nie słyszałam. Wyzalilam się. Sprobuje Mała uspic. Za niedługo i tak wstaje bo działka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie skrety całą noc. Od 5 Gabrysia śpi mi na klacie. Śmiem twierdzić, ze delicol chyba nic nie daje. Ale podaje dalej.. przy koncu butelki sie zastanowie. A była poprawa, tylko teraz ciezko stwierdzić od czego. Rumianku nie chciałs mi wypić, a ulżyłoby jej ![]() Chyba woli koper.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-23 o 06:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
,dzień dobry
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-07-23 o 06:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się boje że ta mąką poskleja co nie powinna Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Brawo ![]() U nas dzisIaj pobudki co godzinę i od 4 płacz. Kupa o 6 i pospala do teraz. Ja marzę o 3h snu ![]() Jeszcze co do wielorazowych pieluszek eko i prania to ja przedwczoraj ubieralam Hani tylko tetry. Pupa od razu lepsza ale już po kilku godzinach doslownie tonelam w brudnych tetrach. Pampersy to naprawde super wynalazek!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63344341]Tylko dupka musi byc całkiem sucha?
Ja się boje że ta mąką poskleja co nie powinna [/QUOTE] Pupa zawsze powinna być sucha. Jak nakladasz krem to tez. Nigdy na mokro. Ja nawet bez nakladania kremu wycieram do sucha małym ręczniczkiem.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-23 o 07:57 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
![]() U nas dziś dzień pod znakiem przygotowań do chrzcin jutrzejszych. Zaraz wyruszamy na zakupy. Jedna osoba z gości jest weganka. Nie znam się kompletnie na tej diecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
A w restauracji robisz?
![]() |
#292 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę sciskac kciuki żeby było wszystko ok i żebyś dobrze zniosła usunięcie ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() współczuję nerwów ![]() A z tym guzem będą coś Ci robili? ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- W domu ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Nam pediatra tez na ropiejace oczko poleciła swietlik. Od czwartku wpuszczam do oczka po jednej kropelce rano i wieczorem i juz jest poprawa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że jedziesz na działkę ![]() Przekonał się TZ do zmiany pieluszek? Mój wykapie sam ![]() ![]() ![]() Dziś od 7 do 8:30wziął Hanie do salonu żebym ja mogła dłużej pospac przed imprezka ![]() Cieszę się jak szalona, że jadę do dobrych koleżanek z którymi długo się nie widziałam. To będzie długi wieczór i noc tylko czy ja dam radę tyle wysiedziec. Cytat:
Cytat:
Używamy alantanu zielnego, a w nocy w sypialni mam końcówkę bebanthenu który jakko gratis w szpitalu dostałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Madziuś mam nadzieję, że właśnie u mnie będzie to lżej przechodziło, no zobaczymy. Do wtorku coraz bliżej. Madzia, zapisz się koniecznie, ja teraz wszystkich wyganiam do dentysty ![]() Justyna ![]() ![]() A u nas noc świetna. Nic mnie nie bolało, a mała dała mi pospać ciągiem 4 godziny! Co do zęba, to strasznie mi dziąsło spuchło i ropa zaczęła się z niego sączyć, od tego momentu ból ustał. Mam nadzieję, że to najgorsze za mną ![]() ----- U nas kąpiel wygląda tak, że tż przygotowuje wanienkę z wodą, przynosi mi ją do pokoju, potem bierze starszą i idzie ją wykąpać do łazienki, a ja kąpie młodszą. Po kąpieli tż sprząta. Jeszcze długo przed porodem tylko tż zajmował się kąpielą starszej, żeby potem jak pojawi się dziecko nie czuła się aż tak skołowana i miała wieczorny rytuał z tatusiem. Wcześniej kąpaliśmy starszą razem. Teraz na początku też próbowaliśmy młodszą razem wykąpać, ale kończyło się to tak, że ja kąpałam dzidziuśka a tż trzymał panienkę, bo się pchała do wanienki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-07-23 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
Madzia -Taak nie ma jak wietrzenie pupy
![]() Gorzej jak zrobi to za szybko i poleci wszędzie hehe
![]() |
#296 | ||
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63344341]
![]() ![]() Brawo ![]() U nas dzisIaj pobudki co godzinę i od 4 płacz. Kupa o 6 i pospala do teraz. Ja marzę o 3h snu ![]() Jeszcze co do wielorazowych pieluszek eko i prania to ja przedwczoraj ubieralam Hani tylko tetry. Pupa od razu lepsza ale już po kilku godzinach doslownie tonelam w brudnych tetrach. Pampersy to naprawde super wynalazek!!![/QUOTE] Ja myślę, że u nas to był incydent tylko niestety, pewnie odsypiała słabsze poprzednie dwa dni ![]() Nooo kurczę, ja nie wyobrażam sobie prania i prasowania tych pieluch! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
Dzanet ziemniaczana wchłaniania wilgoc ale nie skleja tak jak pszenna wiec spokojnie mozesz na wilgotna.
![]() |
#298 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie mam nic przeciwko samodzielnej kapieli, tylko u mnie od razu po kąpieli jest karmienie i przytulanie. Potem usypianie jeśli przy tuleniu sama nie zasnie więc nw koniec zostaje mi sprzatanie i odnoszenie wszystkiego na swoje miejsce. Niestety moje zapedy porządkowe nie pozwalają zostawić przedmiotów gdzie bądź ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ten termofor faktycznie taki rewelacyjny? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Mój piesełek lubi czuwać nad dziecka snem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj tak, ja też muszę wszystko sprzątać, i po kąpieli jak siedzę z małą, to tżtowi paluszkiem pokazuje co gdzie ma sprzątnąć, a z niego jest okropny bałaganiarz i jak słyszę te jego "zaraz", to krew mnie zalewa! Pamiętam jak się do niego wprowadzałam i zobaczyłam ten syf, a dzień wcześniej ponoć wielkie porządki robił... do dnia dzisiejszego nie wiem gdzie, chyba w ikonkach na pulpicie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.