Ślubny manikiur - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-25, 06:56   #121
rav12345
Wtajemniczenie

Dot.: Ślubny manikiur

Widzę że motyw kwiatuszkowy jest bardzo powszechny. Mi było wszystko jedno co zrobi mi z paznokciami manicurzystka, byleby nie było zbyt krzykliwe. Wybrała właśnie te kwiatuszki. Szukałam zdjęcia gdzie byłoby coś widać i znalazłam

A tak przy okazji, żebyście miały się z czego pośmiać - na kilka dni przed ślubem zabrałam się za dłonie mojego męża , bo nie były w najlepszym stanie. Powycinałam mu wszelkie skórki i dłonie od razu zrobiły mu się o pół kilograma lżejsze .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0869.jpg (50,3 KB, 668 załadowań)
Stary 2007-11-13, 12:16   #122
sorceress79
Raczkowanie

A ja postanowiłam, że pomaluję sobie paznokcie na czerwono! Suknię mam stosunkowo mało ozdobną i niestety nie zaspokaja mojej potrzeby szaleństwa
Do tego bukiet z intensywnie czerwonych kwiatów i czerwony krawat mojego męża...
Na razie to widzę tylko mentalnie, ale mam nadzieję, że wkrótce - w rzeczywistości
sorceress79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-21, 17:27   #123
ka_ro_li_na
Raczkowanie

Dot.: ślubmy manikiur

te mi się najbardziej podobają. chyba je sobie zorbie na własny ślub.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (42,9 KB, 288 załadowań)
: http://28dni.pl/ka_ro_li_na/wykresy/2009-10-05

http://www.suwaczki.com/tickers/85993e3kruop47uw.png

ka_ro_li_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-21, 21:14   #124
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

A ja sobie upatrzyłam takie, nie mogę się na nie napatrzeć :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marta.jpg (43,3 KB, 507 załadowań)
Stary 2008-01-19, 13:36   #125
_Lina
Rozeznanie

dziewczyny co myślicie..bo tak się zastanawiam lepsze na ślub będą paznokcie robione czy swoje. Zastanawiam się co z wytrzymałością podczas tanecznych wiwijańców ja chciałabym mieć swoje ale isteje możliwość złamania dzień przed i wtedy porażka
A jakie jest wasze zdanie?
_Lina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 13:53   #126
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez _Lina Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie..bo tak się zastanawiam lepsze na ślub będą paznokcie robione czy swoje. Zastanawiam się co z wytrzymałością podczas tanecznych wiwijańców ja chciałabym mieć swoje ale isteje możliwość złamania dzień przed i wtedy porażka
A jakie jest wasze zdanie?
Ja wyszłam z założenia, że na co dzień mam swoje paznokcie, więc po co na ślub wydawać pieniądze na tipsy, skoro tylko będę mi uprzykrzać życie, gdy się nie jest przyzwyczajonym do takich paznokci? Musisz sama zastanowić się, jakie masz paznokcie? Czy są mocne, jaki mają kształt. Jeśli masz słabe paznokcie ze zbyt szeroką płytką, to może lepiej będzie, jak zrobisz sobie tipsy? Ale jeśli masz ładne paznokcie, to wystarczy tylko dobry manicure i lekki frencz.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 14:56   #127
enya83
Przyczajenie

GG do enya83

mozna tez pokryc swoje naturalki specjalnym zelem do naturalnych paznokci, ktory je tylko wzmocni
enya83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-20, 14:07   #128
_Lina
Rozeznanie

Dzięki za odpowiedź ogólnie nigdy nie miałam tipsów zawsze swoje, gdzieś od 2 lat nie maluje w ogóle, bo "popsuły" mi się od malowania i stały się słabe i jedynie niemalowanie im pomogło

Cytat:
Napisane przez enya83 Pokaż wiadomość
mozna tez pokryc swoje naturalki specjalnym zelem do naturalnych paznokci, ktory je tylko wzmocni

A jaki to żel? Nakładany w salonie??
Stary 2008-01-20, 15:24   #129
Taverney
Zakorzenienie

w salonie można pokryć naturalne paznokietki żelem (takim jaki używa się przy tipsach), który nie przedłuża ich, a wzmacia, bo nakładany jest tylko na naturalną płytkę. Wygląda to bardzo naturalnie, a paznokcie są faktycznie dobrze wzmocnione.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-20, 19:08   #130
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
w salonie można pokryć naturalne paznokietki żelem (takim jaki używa się przy tipsach), który nie przedłuża ich, a wzmacia, bo nakładany jest tylko na naturalną płytkę. Wygląda to bardzo naturalnie, a paznokcie są faktycznie dobrze wzmocnione.
O! Pierwszy raz o tym słyszę. Chyba popytam o to w sierpniu przed ślubem szwagierki.
Stary 2008-01-20, 19:47   #131
calma
Raczkowanie

Moja koleżanka miała nakładany żel na naturalne paznokcie. Bardzo ładnie to wyglądało i pozbywanie się takiego żelu jest łatwiejsze niż paskudnego tipsa bleeee
calma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-20, 20:09   #132
Taverney
Zakorzenienie

poszperałam trochę po cennikach salonów i tipsiarek w internecie, koszty takowego żelowania to ok. 40-50 zł
Stary 2008-01-20, 20:47   #133
soffera
Zadomowienie

Jeśli macie słabe paznokcie to proponuję kurację specjalnymi tabletkami na paznkocie. Działają świetnie, ale potrzebna jest kilkumiesięczna kuracja. Poprawiają się także włosy więc korzyść jest podwójna
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 14:01   #134
_Lina
Rozeznanie

dzięki za odpowiedzi pierwszy raz słysze o tym żelu, nigdy się nie interesowałam tipsami, ale uważam, że to dobry pomysł a co do tabletek to biorę sobie Silice tak profilaktycznie
Stary 2008-01-22, 16:16   #135
enya83
Przyczajenie

GG do enya83

zaczne moze od tego ze zajmuje sie pazurkami od ponad 3 lat
1. zel o ktorym mowilam wyzej to nie ten sam zel, ktory kladzie sie na tipsy!!! jest to specjalny zel z dodatkiem silikonu, ktory kladziemy cienkimi warstwami, co czyni je bardzo naturalne. Zel ten jest bardzo elastyczny i "pracuje" razem z plytka. Nazwy nie podam, bo rozne firmy roznie go nazywaja, ale najczescej jest to naturalnail, zel silikonowy etc...
2. tabletki raczej niewiele pomoga... rownie dobrze mozna brac wit C alee.... np capivit A+E moze wspaniale dzialac na paznokcie w troszke inne formie... mianowicie: bierzemy kapsulke rozwalamy ja i plynem ktory wyleci smarujemy pazurka wokol skorek (bo to walsnie tam zaczyna sie wzrost paznokcia)
3. zadne "cud odzywki" za wiele nie pomoga, poniewaz stosuje sie je glownie na plytke paznokcia, a owa plytka to juz martwy wyrob. pomoc moze jedynie wsmarowywanie czegos w wal okolopaznokciowy (wokol skorek) bo to wlasnie tam zachodza procesy, ktore tworza plytke. Polecam wyzej wspomniany capivit A+E lub najlepsza odzywke jak znam z mirry (niestety ciezko dostac)
enya83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 07:18   #136
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

A ja będę miała zwykły francuski na żelu. Według mnie taki paznokcie są najbardziej eleganckie i pasują do każdej sukni.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 08:11   #137
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez enya83 Pokaż wiadomość
2. tabletki raczej niewiele pomoga... rownie dobrze mozna brac wit C alee.... np capivit A+E moze wspaniale dzialac na paznokcie w troszke inne formie... mianowicie: bierzemy kapsulke rozwalamy ja i plynem ktory wyleci smarujemy pazurka wokol skorek (bo to walsnie tam zaczyna sie wzrost paznokcia)
No bez przesady. Słabe paznokcie nie są oznaką braku witaminy A czy E, tylko cynku i tylko tabletki, które go zawierają, mogą tu pomóc. Np. Silica, Skrzypowita. A je trzeba łykać, a nie "smarować" wokół paznokcia.
Stary 2008-01-24, 17:39   #138
_Lina
Rozeznanie

Dzisiaj widziałam jak wyglądają paznokcie pokryte tym żelem i musze powiedzieć, że bardzo mi się to podobało, dodatkowo wyglądało naturalnie i taki efekt właśnie chcę osiągnąć jak juz się na nie zdecyduje
Stary 2008-02-23, 15:17   #139
defi
Raczkowanie

ja swoje delikatnie zapuszczę i pokryję żelem (french) i raczej bez żadnych ozdób. Nie raz już miałam tipsy i rożne kolorowe wzorki, ale uważam, że na ślub dłonie powinny być delikatne i subtelne. Teraz takie pazurki są niby w modzie, ale jak za parę lat spojrzę na zdjęcie robione w momencie zakładania obrączek i zobaczę długie wzorzyste pazury to nie che mówić "wieś tańczy i śpiewa" .
Stary 2008-05-22, 17:20   #140
tindomiel
Raczkowanie

Pazurki do ślubu.

Drogie Wizażanki. Mam pytanie o ślubny manicure. Mam naturalnie piekny kształt paznokci, ale, niestety, nie mogę ich zapuścić, bo od razu się łamią (pomimo używania profesjonalnych odżywek i brania różnych suplementów diety). Teraz, przed ślubem bardzo chciałam je zapuścić, ale 3 już się połamały i musiałam je obciąć
Więc chyba nie pozostaje mi nic innego, niż zrobić sobie tipsy. Ale czy jest szansa, że będą one wyglądały naturalnie, żeby nie było widać, że to tipsy właśnie? Jeśli będą nie za długie i nie obcięte w "kwadrat", bo takie mi się nie podobają
Lepszy żel czy akryl? Na co zwrócić uwagę manicurzystce? Dodam, że nigdy nie miałam tipsów.
tindomiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-22, 18:22   #141
ewa84
Przyczajenie

Dot.: Pazurki do ślubu.

Ja obecnie mam tipsy od 6 msc i jestem bardzo zadowolona Na ślub zamierzam mieć całe paznokcie przezroczyste, natomiast w miejscu w którym naturalnie jest białe zamierzam wtopić białą, delikatną koronkę. Uważam, że będzie wyglądało to uroczo i niewinnie, a ponieważ koronka będzie w pełni wtopiona nie ma obaw że coś się urwie czy popsuje po wizycie u manicurzystki Odrazu zaznaczam, że ten styl ozdabiania polecam Paniom które zdecydowały się na biała sukienkę, bo koronka w kolorze ecru wygląda nie za ciekawie, słabo odróżnia się od paznokcia.
Co do metody to dla osób, które chcą mieć paznokcie tylko na ślub, a potem wrocić do naturalnych polecam raczej akryl, gdyż potem można go po prostu stopić z paznokcia, a żel trzeba spiłować do zera. Bardzo ważne, by mnicurzystka spiłowala Ci Twoje obecne paznokcie praktycznie do zera (niestety musisz się pożegnac z tym co wychodowalaś ), bo w innym wypadku między paznokieć a szkielet tipsa może wejść powietrze i przy mocnejszej sile będziesz miala odpryski albo co gorsza paznokieć odpadnie Co do kształtu paznokci i ich naturalnego kształtu to jest to jak najbardziej możliwe musisz tylko powiedziec o tym osobie która Ci zrobi czego oczekujesz Jesli to profesjonalistka to sama się zdziwisz jak naturalnie może wyglżdać tips Mi się zdarzylo, że klient w mojej pracy zaczepił mnie i zapytał co robie, że mam takie ładne naturalne paznokcie :P Tak więc bez obaw możesz ruszać po nowe paznokcie Ja polecam
ewa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-22, 18:26   #142
tindomiel
Raczkowanie

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, trochę już jestem spokojniejsza
Stary 2008-05-22, 19:01   #143
Kakusia
Zakorzenienie

A czy takie opilowane do zera nie bola ?? bo sie tego boje...
I sama akcja nakladania tego - jest to jakies nieprzyjemne uczucie?

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-22, 19:20   #144
tindomiel
Raczkowanie

Trochę poczytałam na forum i w necie o tipsach, ale mało znalazłam informacji dla osób niezorientowanych w temacie ;-)
Mam więc takie pytanie, przepraszam, jeśli głupiutkie :-/
Jakie będą najlepiej wyglądały (najbardziej naturalnie), bo widziałam, że są różne: clear, naturalne, french? Czy na clear też można zrobić frencha?
Czy żel i akryl różnią się wyglądem?
Stary 2008-05-22, 20:07   #145
kasiuleks
Rozeznanie

Ja rowniez bede miala tipsy... nosilam wczesniej bardzo dlugo ale postanowilam narazie sciagnac zeby paznokcie troszeczke odpoczely wiec jeszcze 2 miesiace i zaloze je znowu jesli chodzi o zel czy akryl - ja mialam i takie i takie i bardziej bylam zadowolona z zelu zreszta zel duzo lepiej wyglada na paznokciach - takie jest przynajmniej moje zdanie... pozdrawiam

[ ' ]
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-22, 20:11   #146
Taverney
Zakorzenienie

zapraszam tutaj, na paznokciowym forum rozwiejesz wszystkie swoje wątpliwości:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=38
Stary 2008-05-22, 22:14   #147
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez kasiuleks Pokaż wiadomość
Ja rowniez bede miala tipsy... nosilam wczesniej bardzo dlugo ale postanowilam narazie sciagnac zeby paznokcie troszeczke odpoczely wiec jeszcze 2 miesiace i zaloze je znowu jesli chodzi o zel czy akryl - ja mialam i takie i takie i bardziej bylam zadowolona z zelu zreszta zel duzo lepiej wyglada na paznokciach - takie jest przynajmniej moje zdanie... pozdrawiam
Ja też na swój ślub robię tipsy - nosiłam je cały zeszły rok, potem w styczniu zdjęłam na "odpoczynek" i we wtorek ponownie zrobiłam
Do ślubu zmienię tylko kolorystykę - oczywiście klasyczny french, teraz mam końcówkę z delikatnego fioletowego brokatu
Polecam akryl - jest wytrzymały i ładnie wygląda

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-22, 22:23   #148
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dorzucam jeszcze inne delikatne wzorki. Ja paznokcie będę robiła sama na swoich naturalnych szponach, bo inaczej je nazwać nie można.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg paznokcie.jpg (83,8 KB, 208 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg paznokcie1.jpg (47,5 KB, 143 załadowań)
Stary 2008-08-10, 23:42   #149
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Odświeżam wątek i dorzucam jeszcze inne ślubne propozycje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (62,3 KB, 113 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (1).jpg (77,6 KB, 105 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (2).jpg (12,1 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (3).jpg (38,1 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (4).jpg (28,4 KB, 125 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (5).jpg (32,4 KB, 129 załadowań)
Stary 2008-08-11, 10:55   #150
AgusiaGda
Raczkowanie

w swojej kolekcji mam takie fotki

5 załadowała się jako jpg a to animacja zobaczcie tutaj http://img181.imageshack.us/img181/3364/23015640fb2.gif
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (95,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (80,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (53,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (16,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (14,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (60,0 KB, 16 załadowań)
AgusiaGda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości