|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Nie jestem fanka Semilaca, mimo ze kiedys mialam prawie wszystkie kolory tej marki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Masz jakies sprawdzone marki z Ali? Znalazlam zestaw z neonail baza+top+kolor+1000ml xleanera za 80zl, chyba dobry deal na start, nie? Czytam, ze neonail sie dobrze odmacza, to mnie przekonuje, ale chcialabym jakies kolory na Ali pozamawiac, żeby nie pojsc z torbami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam nieodparte wrażenie że semilac wyjątkowo ryje płytkę. Położę hybryde dwa razy i muszę ratować paznokcie, odzywiam je 3 razy dłużej niż cieszę się kolorem :/
#4864 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny odnośnie tych bursztynow na ząbkowanie to gdzie je można kupić i gdzie się je zakłada dziecku?
#4865 |
Z deszczem w butach
|
To sa chyba takie naszyjniki? W UK to jest popularne i wlasnie nie wiedzialam co to i po co.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Wtajemniczenie
|
Sa naszyjniki i bransoletki
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Zakorzenienie
|
Mona, przy karmieniu piersią o ok 500 kcal wzrasta nasze zapotrzebowanie dzienne
![]() Konsternacja, ja nie jestem dużo wyższa niestety... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Zadomowienie
|
Bylam dzis na zakupach. Kupilam dwie pary butow, przynajmniej tutaj mi sie rozmiar nie zmienia :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Mixy czy tam Miny kameleony, Elite99, Gelpolish i to chyba tyle. Niektore sa super, a inne slabo kryja. NN za 80zl to dobra cena ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Mona 1200 to za malo. Na same KP mamy extra 500kcal ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
Macie rację, trochę ten limit wyśrubowałam. Podwyższam.
![]()
#4871 |
Moderatorka z pazurem
|
Mona jak tam u was z kupsztalami. Moja nie robila tydzien, po czopku narobila po pas. Potem byly jeszcze 2 skromne a od srody cisza...znowu dawac czopa czy czekac?
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Fab, przetestowaliscie juz lozeczko? Polecasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Mowi tez ze jak sie poda co kilka dni czopek nawet przez miesiac czy dwa to to jest za krotko zeby rozleniwic dupke i narobic szkod
![]() |
#4873 |
Moderatorka z pazurem
|
Codziennie lezy na brzuszku conajmniej godzine. Baczury sadzi zawodowo w ilosci hurtowej. Ino kupsztala brak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zakorzenienie
|
Znaczy się pewnie coś juz zaczyna trawić i kupsztala już nie kręci non stop na początku przelatuje przez nie wszystko, z czasem coś zaczynają przyswajać. Taka moja autorska teoria na potrzeby matki waryjatki
#4875 |
Wtajemniczenie
|
Moja za to produkuje tyle ze mogę kilkoro dzieci obdzielic
![]() Cos kupilyscie ostatnio fajnego na alli? Chce m się cos kupić ale nic nie wpadLO w oko. To już uzależnienie? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko pampki na agito mamy zapas Dad 2 i 3 ale kompletnie nam się nie podobają i wracamy do pampersów Premium care. Nie wydajemy na mleko więc postanowiliśmy nie oszczędzać na pieluchach. Te pampki się świetnie sprawdzają, nawet po całej nocy kiedy pielucha waży chyba z 5 kilo, Nina ma suchą dupkę jak swiezynka a po godzinie w Dadzie kiedy jest ledwo co nasiusiane, ma cały krok wilgotny. W dupie, nie będziemy oszczędzać na takich rzeczach. Ja próbuje jeszcze ye zapasy wykorzystywać ale K. to się wścieka że jej ten szit na dupkę zakładam
#4877 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
A możecie jakoś porównać pieluszki babydream fit&fun z tymi zwykłymi? Czym się różnią? (Dla mnie fit&fun są podobne do pampersów premium care, tych drugich jeszcze nie miałam...), nie wiem czy kupować w ogóle na próbę...
![]() Myślicie, że ubranie niemowlaka poza domem w pajacyk to jest jakaś siara? W sumie są różne i niektóre faktycznie wyglądają trochę piżamowo, ale nie wszystkie...? Dzisiaj koleżanka wrzuciła na fb zdjęcie synka w pajacyku właśnie i ktoś (uroczo) skomentował, że młody się wozi w piżamie po mieście ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-07-24 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj znowu przed wyjazdem z poprawin było to samo tylko tym razem tyłem wyleciało a wczoraj przodem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak! Jak już chłop miał kilka kieliszków wychylonych to nawet i ma parkiet mnie zaprosił. Siostra mojej mamy nam siedziała z Tymkiem jak spal więc mieliśmy dobre 3h na zabawę. Myslalam ze sie z dziećmi zwine o 22 a tymczasem zabawilismy do 00.30 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Zakorzenienie
|
Mona, uzywalam Dad 2 w sumie niedawno, kiedy schodzilo nam 12 pieluszek na dobe, wiec czesto zmienialismy i nie bylo odparzen. Dady nam sie skonczyly i mamy Pampki Premium Care ale sa jakby za duze na Mala. Owijam ja ta pielucha a zapiecia przyklejam tak, ze sie stykaja...zastanawiam sie czy kupic jeszcze Dady 2 bo byly mniejsze i sie u nas sprawdzily... ale rzeczywiscie Premium Care sa o niebo bardziej delikatne niz Dady. Jakby co, to w Kauflandzie nadal jest promocja na 2- wychodzi po 0,39 PLN /szt.
A te Dady 3 to pewnie spokojnie zuzyjesz bo 3 sa chyba do 9kg... Agassek- Synka tak pare razy ubralam na spacer w ladne spiochy- bo on wcale w spiochach nie spal, i spotkalam sie z komentarzami, ze spiochy na spacer to nie wypada... Natka tez nie spi w spiochach... |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Martunia, fajnie w takim razie, że się udało
![]() Mój stary to po %%% taki tancerz, że hej ![]() ![]() ![]() ![]() Ja lubię pajace, bo mamy chłodno w mieszkaniu i jak założę Marysi pajacyk, to wiem, że jej ciepło w nocy, na dzień raczej zakładamy body ew. Body plus spodenki, ale moim zdaniem wcale to nie wygląda lepiej niż ładny pajacyk ![]() Konsternacja, boshh czyli jednak... Taa, najlepiej niemowlaka ubrać w mini dżinsy i ramoneskę z ekoskóry, bo tak jest modnie ![]() ![]() I w ogóle lepszy chyba ładny pajacyk czy śpioszki niż jakieś wsiurskie dresy ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-07-24 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Zakorzenienie
|
Martunia- to zaszalalas
![]() Agassek- pieluchy babydream normalne vs. babydream fun&fit rozmiar 4: f&f sa miekkie i chyba bardziej przystosowuja sie do ksztaltu dziecka. Te zwykle sa sztywne i jakby szorstkie. W moim subiektywnym odczuciu to najgorsze pieluchy, jakie synek mial na pupie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio mało udzielam, bo w ciągu dnia często mama u mnie siedzi, więc raczej z nią pogadam, pójdziemy na spacer albo coś porobię w domu jak mi kociaka zabawia, a po południu to jest mąż i się nim zajmuję
![]() Za to teraz mąż będzie miał 3 tygodnie urlopu, to ogarniemy becikowe, papiery do orzeczenia i pewnie jeszcze kilka innych spraw. Dobrze, że na tydzień wyjeżdżamy bo inaczej okazałoby się, że ciągle gdzieś biegamy i nic nie odpoczęliśmy ![]() Szykuje nam się ciekawa noc - mieliśmy wracając od rodziców zajechać do rossmanna po mleko i siurprise - była 20.30 a lokalne CH do 20. Siup do lidla, przecież jest co najmniej do 21 - psikus, w niedzielę do 19! Teraz zaklinam mój bufet żeby ostro produkował, kociaka żeby nie żarł za bardzo i żeby już była 7.30 by móc lecieć do lidla. Ewentualnie będzie jazda do tesco 24h, bo skoro mają online to może stacjonarnie też. |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nina śpi w bodziaku, mam kilka takich zciuchanych albo typowo pizamowych, jak były chłodniejsze noce tom zakladalam jej polspiochy, ale to było dosłownie kilka nocy Martunia, super że udało się uszczknąć kawałek nocy na densy ![]()
![]() |
#4887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ludziom nie dogodzisz. Ja przewaznie ubieram body i legginsy, ale mam jeden piekny pajacyk nie do spania ![]() Ja kupilam ostatnio jakies eko jednorazowki i o dziwo nie uczulaja malej dupinki, aaaale kosztuja 2zl/szt ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
A co do babydreamów - my używamy fun&fit i właśnie są przyjemne, miękkie, te zwykłe są twarde. Ostatnio teściowa przyniosła po paczce 2 i 3 tych "zwykłych" i otworzyliśmy, jak pomacałam jakie są sztywne to stwierdziłam, że ja bym się wściekła gdyby mi coś takiego na tyłek założyli, ale kociak specjalnie się nie rzucał
![]() Z kolei pampersy i dady nas uczulają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.