Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-24, 16:55   #4861
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
A do tych lamp led lakiery semilac sa ok?
Nie jestem fanka Semilaca, mimo ze kiedys mialam prawie wszystkie kolory tej marki Lampy Sun na pewno je utwardza, jesli o to pytasz

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Kliknęłam tą lampę dziś o 5 rano ktoś mi zarządził wcześniejszą pobudkę, a kupon wygasał o 7 rano. Przez noc akurat się namyśliłam
Brawo ty
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 16:56   #4862
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Nie jestem fanka Semilaca, mimo ze kiedys mialam prawie wszystkie kolory tej marki Lampy Sun na pewno je utwardza, jesli o to pytasz
A hakich marek hybryd uzywasz? Pisalas chyba o Neonail kiedys?
Masz jakies sprawdzone marki z Ali?
Znalazlam zestaw z neonail baza+top+kolor+1000ml xleanera za 80zl, chyba dobry deal na start, nie? Czytam, ze neonail sie dobrze odmacza, to mnie przekonuje, ale chcialabym jakies kolory na Ali pozamawiac, żeby nie pojsc z torbami...

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 16:57   #4863
Monanka83
Zakorzenienie

Ja też mam nieodparte wrażenie że semilac wyjątkowo ryje płytkę. Położę hybryde dwa razy i muszę ratować paznokcie, odzywiam je 3 razy dłużej niż cieszę się kolorem :/
Stary 2016-07-24, 17:48   #4864
no_doubt
Wtajemniczenie

Dziewczyny odnośnie tych bursztynow na ząbkowanie to gdzie je można kupić i gdzie się je zakłada dziecku?

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 18:03   #4865
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny odnośnie tych bursztynow na ząbkowanie to gdzie je można kupić i gdzie się je zakłada dziecku?
To sa chyba takie naszyjniki? W UK to jest popularne i wlasnie nie wiedzialam co to i po co.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 18:14   #4866
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Sa naszyjniki i bransoletki

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 18:51   #4867
agassek
Zakorzenienie

Mona, przy karmieniu piersią o ok 500 kcal wzrasta nasze zapotrzebowanie dzienne

Konsternacja, ja nie jestem dużo wyższa niestety...

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-24, 18:52   #4868
AnneMariie
Zadomowienie

Bylam dzis na zakupach. Kupilam dwie pary butow, przynajmniej tutaj mi sie rozmiar nie zmienia :p
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 18:59   #4869
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
A hakich marek hybryd uzywasz? Pisalas chyba o Neonail kiedys?
Masz jakies sprawdzone marki z Ali?
Znalazlam zestaw z neonail baza+top+kolor+1000ml xleanera za 80zl, chyba dobry deal na start, nie? Czytam, ze neonail sie dobrze odmacza, to mnie przekonuje, ale chcialabym jakies kolory na Ali pozamawiac, żeby nie pojsc z torbami...
Lubie Neonail. Z Ali mam kilka HNM, m
Mixy czy tam Miny kameleony, Elite99, Gelpolish i to chyba tyle. Niektore sa super, a inne slabo kryja.

NN za 80zl to dobra cena

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Ja też mam nieodparte wrażenie że semilac wyjątkowo ryje płytkę. Położę hybryde dwa razy i muszę ratować paznokcie, odzywiam je 3 razy dłużej niż cieszę się kolorem :/
Zdejmowanie ich to maakra. Ja dodatkowo nabawilam sie uczulenia. Pozbylam sie Semilaca i pazury od razu odzyly

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Mona 1200 to za malo. Na same KP mamy extra 500kcal

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Bylam dzis na zakupach. Kupilam dwie pary butow, przynajmniej tutaj mi sie rozmiar nie zmienia :p
Szczesciara. Ciaza nie zrobila ci platfusow ze stop?
Stary 2016-07-24, 19:12   #4870
Monanka83
Zakorzenienie

Macie rację, trochę ten limit wyśrubowałam. Podwyższam.
Stary 2016-07-24, 19:22   #4871
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Mona jak tam u was z kupsztalami. Moja nie robila tydzien, po czopku narobila po pas. Potem byly jeszcze 2 skromne a od srody cisza...znowu dawac czopa czy czekac?

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Fab, przetestowaliscie juz lozeczko? Polecasz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-24, 19:42   #4872
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Mona jak tam u was z kupsztalami. Moja nie robila tydzien, po czopku narobila po pas. Potem byly jeszcze 2 skromne a od srody cisza...znowu dawac czopa czy czekac?

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

U nas już się unormowało, codziennie albo co drugi dzień jest dwójka. Jak młoda nie robila długo to ja już w okolicach 3go dnia działałam z windy bo i bąków nie było i wtedy jakoś szlo. Podawałam też codziennie biogaie. Nie wiem jak Twoja Emi, ale leżenie na brzuszku u nas działało cuda

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
U nas już się unormowało, codziennie albo co drugi dzień jest dwójka. Jak młoda nie robila długo to ja już w okolicach 3go dnia działałam z windy bo i bąków nie było i wtedy jakoś szlo. Podawałam też codziennie biogaie. Nie wiem jak Twoja Emi, ale leżenie na brzuszku u nas działało cuda
Teraz juz od miesiaca nie podaje jej nic. Ani probiotyku ani zadnych espumisanow. To taki podobny okres kiedy dziewxzyny maja problem z qpą widze. Podobno na kp, do 10 dni bez qpy to norma, alw moja pediatra mowi ze luz, ale jak sie dziecko meczy to pomagac. Bo co innego 10 dni bezobjawowo a 10 dni meki

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Mowi tez ze jak sie poda co kilka dni czopek nawet przez miesiac czy dwa to to jest za krotko zeby rozleniwic dupke i narobic szkod
Stary 2016-07-24, 19:42   #4873
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Codziennie lezy na brzuszku conajmniej godzine. Baczury sadzi zawodowo w ilosci hurtowej. Ino kupsztala brak Nic ja nie boli, zero placzu...
Stary 2016-07-24, 20:03   #4874
Monanka83
Zakorzenienie

Znaczy się pewnie coś juz zaczyna trawić i kupsztala już nie kręci non stop �� na początku przelatuje przez nie wszystko, z czasem coś zaczynają przyswajać. Taka moja autorska teoria na potrzeby matki waryjatki ��
Stary 2016-07-24, 20:05   #4875
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Moja za to produkuje tyle ze mogę kilkoro dzieci obdzielic

Cos kupilyscie ostatnio fajnego na alli? Chce m się cos kupić ale nic nie wpadLO w oko. To już uzależnienie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-24, 20:23   #4876
Monanka83
Zakorzenienie

Ja tylko pampki na agito �� mamy zapas Dad 2 i 3 ale kompletnie nam się nie podobają i wracamy do pampersów Premium care. Nie wydajemy na mleko więc postanowiliśmy nie oszczędzać na pieluchach. Te pampki się świetnie sprawdzają, nawet po całej nocy kiedy pielucha waży chyba z 5 kilo, Nina ma suchą dupkę jak swiezynka a po godzinie w Dadzie kiedy jest ledwo co nasiusiane, ma cały krok wilgotny. W dupie, nie będziemy oszczędzać na takich rzeczach. Ja próbuje jeszcze ye zapasy wykorzystywać ale K. to się wścieka że jej ten szit na dupkę zakładam
Stary 2016-07-24, 20:31   #4877
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

A możecie jakoś porównać pieluszki babydream fit&fun z tymi zwykłymi? Czym się różnią? (Dla mnie fit&fun są podobne do pampersów premium care, tych drugich jeszcze nie miałam...), nie wiem czy kupować w ogóle na próbę...

Myślicie, że ubranie niemowlaka poza domem w pajacyk to jest jakaś siara? W sumie są różne i niektóre faktycznie wyglądają trochę piżamowo, ale nie wszystkie...? Dzisiaj koleżanka wrzuciła na fb zdjęcie synka w pajacyku właśnie i ktoś (uroczo) skomentował, że młody się wozi w piżamie po mieście no i gdzieś pamiętam taką dyskusję na jakimś forum, że jak tak można, że są przecież dla dzieci modne i bardziej "dorosłe" ubrania

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-07-24 o 20:33
Stary 2016-07-24, 20:36   #4878
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
A możecie jakoś porównać pieluszki babydream fit&fun z tymi zwykłymi? Czym się różnią? (Dla mnie fit&fun są podobne do pampersów premium care, tych drugich jeszcze nie miałam...), nie wiem czy kupować w ogóle na próbę...

Myślicie, że ubranie niemowlaka poza domem w pajacyk to jest jakaś siara? W sumie są różne i niektóre faktycznie wyglądają trochę piżamowo, ale nie wszystkie...? Dzisiaj koleżanka wrzuciła na fb zdjęcie synka w pajacyku właśnie i ktoś (uroczo) skomentował, że młody się wozi w piżamie po mieście no i gdzieś pamiętam taką dyskusję na jakimś forum, że jak tak można, że są przecież dla dzieci modne i bardziej "dorosłe" ubrania
Ja to w ogóle jestem antyfanem pajacy więc się nie wypowiem bo się nie znam całą stertę spakowalam i dawno temu wyniosłam do piwnicy
Stary 2016-07-24, 20:39   #4879
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Szczęściara! Ja żadnych pełnych butów na obcasach nie włoże (((
Cytat:

U nas wczoraj po 2 dniach nie robienia (tuż przed wyjazdem) poszła taka kupa że pierwszy raz kapalismy dziecko przed południem i zastanawialam się czy nie rozciac nożyczkami body...
Dzisiaj znowu przed wyjazdem z poprawin było to samo tylko tym razem tyłem wyleciało a wczoraj przodem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-24, 20:44   #4880
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Szczęściara! Ja żadnych pełnych butów na obcasach nie włoże (((

U nas wczoraj po 2 dniach nie robienia (tuż przed wyjazdem) poszła taka kupa że pierwszy raz kapalismy dziecko przed południem i zastanawialam się czy nie rozciac nożyczkami body...
Dzisiaj znowu przed wyjazdem z poprawin było to samo tylko tym razem tyłem wyleciało a wczoraj przodem

Martunia a jak się bauns udał? Skorzystalas choć kapke?
Stary 2016-07-24, 20:49   #4881
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to w ogóle jestem antyfanem pajacy więc się nie wypowiem bo się nie znam całą stertę spakowalam i dawno temu wyniosłam do piwnicy
Ja nakupowalam pajacy jak głupia i użyłam tylko na początku kilka... teraz wolę woombie tyle że to małe sprzedalam a większe jeszcze nie doszło
Cytat:
Martunia a jak się bauns udał? Skorzystalas choć kapke?
Tak! Jak już chłop miał kilka kieliszków wychylonych to nawet i ma parkiet mnie zaprosił. Siostra mojej mamy nam siedziała z Tymkiem jak spal więc mieliśmy dobre 3h na zabawę. Myslalam ze sie z dziećmi zwine o 22 a tymczasem zabawilismy do 00.30 ))

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 20:51   #4882
konsternacja
Zakorzenienie

Mona, uzywalam Dad 2 w sumie niedawno, kiedy schodzilo nam 12 pieluszek na dobe, wiec czesto zmienialismy i nie bylo odparzen. Dady nam sie skonczyly i mamy Pampki Premium Care ale sa jakby za duze na Mala. Owijam ja ta pielucha a zapiecia przyklejam tak, ze sie stykaja...zastanawiam sie czy kupic jeszcze Dady 2 bo byly mniejsze i sie u nas sprawdzily... ale rzeczywiscie Premium Care sa o niebo bardziej delikatne niz Dady. Jakby co, to w Kauflandzie nadal jest promocja na 2- wychodzi po 0,39 PLN /szt.
A te Dady 3 to pewnie spokojnie zuzyjesz bo 3 sa chyba do 9kg...

Agassek- Synka tak pare razy ubralam na spacer w ladne spiochy- bo on wcale w spiochach nie spal, i spotkalam sie z komentarzami, ze spiochy na spacer to nie wypada... Natka tez nie spi w spiochach...
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 20:55   #4883
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Martunia, fajnie w takim razie, że się udało

Mój stary to po %%% taki tancerz, że hej uciekam gdzie się da serio, po alkoholu totalnie nie możemy się dopasować, on traci poczucie rytmu i wciąż mu się wydaje, że ja za wolno tańczę i mu się jakieś dirty dancing załącza, ja passuję, on obtańcowuje wszystkie koleżanki a ja się modlę, żeby którejś krzywdy nie zrobił

Ja lubię pajace, bo mamy chłodno w mieszkaniu i jak założę Marysi pajacyk, to wiem, że jej ciepło w nocy, na dzień raczej zakładamy body ew. Body plus spodenki, ale moim zdaniem wcale to nie wygląda lepiej niż ładny pajacyk

Konsternacja, boshh czyli jednak... Taa, najlepiej niemowlaka ubrać w mini dżinsy i ramoneskę z ekoskóry, bo tak jest modnie nie mówię, bo też lubię ładnie ubrać Marysię, ale to dwumiesięczne dziecko, nie wpadłabym na to, że ktoś pomyśli, że czegoś jej nie wypada

I w ogóle lepszy chyba ładny pajacyk czy śpioszki niż jakieś wsiurskie dresy (tzn. nie, że wszystkie dresy są wsiurskie tylko jak wszystko- są takie i takie, nie? )

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-07-24 o 21:00
Stary 2016-07-24, 20:56   #4884
konsternacja
Zakorzenienie

Martunia- to zaszalalas !

Agassek- pieluchy babydream normalne vs. babydream fun&fit rozmiar 4: f&f sa miekkie i chyba bardziej przystosowuja sie do ksztaltu dziecka. Te zwykle sa sztywne i jakby szorstkie. W moim subiektywnym odczuciu to najgorsze pieluchy, jakie synek mial na pupie.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 20:59   #4885
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Ja się ostatnio mało udzielam, bo w ciągu dnia często mama u mnie siedzi, więc raczej z nią pogadam, pójdziemy na spacer albo coś porobię w domu jak mi kociaka zabawia, a po południu to jest mąż i się nim zajmuję
Za to teraz mąż będzie miał 3 tygodnie urlopu, to ogarniemy becikowe, papiery do orzeczenia i pewnie jeszcze kilka innych spraw. Dobrze, że na tydzień wyjeżdżamy bo inaczej okazałoby się, że ciągle gdzieś biegamy i nic nie odpoczęliśmy

Szykuje nam się ciekawa noc - mieliśmy wracając od rodziców zajechać do rossmanna po mleko i siurprise - była 20.30 a lokalne CH do 20. Siup do lidla, przecież jest co najmniej do 21 - psikus, w niedzielę do 19! Teraz zaklinam mój bufet żeby ostro produkował, kociaka żeby nie żarł za bardzo i żeby już była 7.30 by móc lecieć do lidla. Ewentualnie będzie jazda do tesco 24h, bo skoro mają online to może stacjonarnie też.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 20:59   #4886
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Mona, uzywalam Dad 2 w sumie niedawno, kiedy schodzilo nam 12 pieluszek na dobe, wiec czesto zmienialismy i nie bylo odparzen. Dady nam sie skonczyly i mamy Pampki Premium Care ale sa jakby za duze na Mala. Owijam ja ta pielucha a zapiecia przyklejam tak, ze sie stykaja...zastanawiam sie czy kupic jeszcze Dady 2 bo byly mniejsze i sie u nas sprawdzily... ale rzeczywiscie Premium Care sa o niebo bardziej delikatne niz Dady. Jakby co, to w Kauflandzie nadal jest promocja na 2- wychodzi po 0,39 PLN /szt.

Agassek- Synka tak pare razy ubralam na spacer w ladne spiochy- bo on wcale w spiochach nie spal, i spotkalam sie z komentarzami, ze spiochy na spacer to nie wypada... Natka tez nie spi w spiochach...
U nas Dady 2 są na styk z tendencją do zbyt kusych, premium care 2 są aktualnie idealne. Po kryjomu zużywam te Dady 2 bo mam jeszcze ponad 3 opakowania! A pampersy zakładam tylko na noc, postaram się jak najwięcej ich wykończyć bo podejrzewam że ze względu na rozmiar też nie dam rady wszystkich użyć. A dziś kupiłam te premium care 3 żeby zobaczyć za wczasu jaki to gabaryt, więc dam wam znać na dniach

Nina śpi w bodziaku, mam kilka takich zciuchanych albo typowo pizamowych, jak były chłodniejsze noce tom zakladalam jej polspiochy, ale to było dosłownie kilka nocy

Martunia, super że udało się uszczknąć kawałek nocy na densy
Stary 2016-07-24, 21:01   #4887
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość

Nie wypada to z golym tylkiem chodzic
Ludziom nie dogodzisz.
Ja przewaznie ubieram body i legginsy, ale mam jeden piekny pajacyk nie do spania

Ja kupilam ostatnio jakies eko jednorazowki i o dziwo nie uczulaja malej dupinki, aaaale kosztuja 2zl/szt

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-24, 21:02   #4888
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Roses, heh, nie e, nie otworzylam im!

Anika, Dzustam jak wasze maluchy przechodzą ten skok? Bo moja mała jest w świetnej formie, chyba najlepszej dotąd, pięknie śpi, pięknie się bawi, marudy brak, odpukać!
Skok da się zauważyć. Ciąga mi tak cyca, że wygrałabym casting do słynnej reklamy mentosa. I wymachuje rękami. Ale poprzednim razem, kiedy Ty pisałaś o skoku Niny - my mieliśmy lajcikowo. Dopiero trochę pozniej dała czadu.

Cytat:

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Teraz juz od miesiaca nie podaje jej nic. Ani probiotyku ani zadnych espumisanow. To taki podobny okres kiedy dziewxzyny maja problem z qpą widze. Podobno na kp, do 10 dni bez qpy to norma, alw moja pediatra mowi ze luz, ale jak sie dziecko meczy to pomagac. Bo co innego 10 dni bezobjawowo a 10 dni meki

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Mowi tez ze jak sie poda co kilka dni czopek nawet przez miesiac czy dwa to to jest za krotko zeby rozleniwic dupke i narobic szkod
My daliśmy 3-4 razy czopek i zaczęliśmy panikować, że rozleniwilismy dupinkę. Czas kłaść się na brzuszku tak konkretnie, a nie rekreacyjnie

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 21:08   #4889
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Skok da się zauważyć. Ciąga mi tak cyca, że wygrałabym casting do słynnej reklamy mentosa. I wymachuje rękami. Ale poprzednim razem, kiedy Ty pisałaś o skoku Niny - my mieliśmy lajcikowo. Dopiero trochę pozniej dała czadu.

My daliśmy 3-4 razy czopek i zaczęliśmy panikować, że rozleniwilismy dupinkę. Czas kłaść się na brzuszku tak konkretnie, a nie rekreacyjnie
Aaaaaaaa, machanie łapkami i ciumkanie! Dziś usypialam małą przez godzinę, bo ciągle miała rączki w buzi i memlała i co juz przysypiala to traciła kontakt z rzeczywistością i cmokała tak, że chyba sąsiedzi nawet słyszeli, więc Ona w ryk, bo się przecież wystraszyla jak diabli, i tak przez godzinę aż w końcu jedną ręką przystrzynywalam jej górne latające odnóża a drugą trzymałam smoczek żeby nie wypadł i w takiej walecznej pozycji padła
Stary 2016-07-24, 21:10   #4890
pluszowy_kot
Zakorzenienie

A co do babydreamów - my używamy fun&fit i właśnie są przyjemne, miękkie, te zwykłe są twarde. Ostatnio teściowa przyniosła po paczce 2 i 3 tych "zwykłych" i otworzyliśmy, jak pomacałam jakie są sztywne to stwierdziłam, że ja bym się wściekła gdyby mi coś takiego na tyłek założyli, ale kociak specjalnie się nie rzucał

Z kolei pampersy i dady nas uczulają jeszcze lidlowe były ok, ale chyba jednak te rossmannowe fun&fit bardziej nam pasują.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości